-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Kitiltani ki lehet, de az már nyűgösebb, ha a helyét is el akarod tüntetni.
Az ilyen cuccokat úgy találod meg, ha bekapcsolod az Információ oldalsávot. Innen kiderül, hogy például a lap teteji ajánló http://prohardver.hu/ajanlo/lapcsalad_felso.html néven fut. Ha ezt letiltod, akkor csak a helye marad ott. Annak az eltütetése viszont már CSS buherát igényel szerintem.
ui: Az IT-n nincs nem tudom, oda miért nem rakták be
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
VinoRosso
veterán
gyloglo.hu sem megy akkor Jó mondjuk idáig explorerrel toltam azt, de azt hittem már javították ezt a hibát a 9.52-es Operában De valami amúgy tényleg elállítódott benne, mert most a flash videók se mennek rendesen. 2 másodpercet lejátszik, aztán megáll. Akárhol akármilyen videót játszok le. Explorerrel szintén megy... mi a pék van
-
VinoRosso
veterán
Thnx!
Ja a 6osból a v8as asszem vagy a v9 nem tudom a 10esből volt asszem béta, de azt nem akartam. Szóval a Vuzzal tölttettem le a legfrissebbet, és az 32-est használ. Explorernek nem volt gond megtalálni, de az opera az tölteni akarja. Ezzel csak az a gond, hogy legutoljára sem működött így. Érdekes egyébként, hogy egy-két appplet fut, de pl a javas gyali chat vagy pl jatek.hu nem megy. Meg most vettem észre, hogy telpítás után magyar volt, aztán most meg kerestem az eszközök menüt, azt akkor tűnt fel, hogy tools van odaírva. Magától átállítódhatott én biztos nem piszkáltam bele. -
copin
őstag
Ha frissítek, akkor újra be kell majd lépnem a youtube-ra és más helyekre? Azt hiszem ez sütis kérdés. Azért fontos, mert van egy oldal ahol nem tudom a jelszót, de folyamatosan be vagyok lépve. A jelszót lekérdeztem, de már az emlékeztető kérdésre se tudok "helyesen" válaszolni (mi a macskám neve)
-
cousin333
addikt
Három nap is eltelt ám . (Amúgy nyilván nem csak a két megjelenés közötti termést mutatják be, hanem azt, ami addigra éppen kiadható állapotban van. Mondjuk ez éppen nem olyan build...)
Amúgy jellemző, hogy a legfőbb változás az Extended Validation Certificate minősítés (és így a címsorbeli jelölés) enyhébb elbírálása, hogy jobban alkalmazkodjon a többi böngészőhöz... (a régi szigor visszakapcsolható itt: opera:config#SecurityPrefs|StrictEVMode)
Frissült a Dragonfly is, pontosabban abból is kijött egy előzetes . Ha automatikusan a legfrissebb weekly-ket szeretnétek használni, akkor itt:
opera:config#DeveloperTools|DeveloperToolsURL
írjatok a végére egy "/weekly"-t, majd Mentés.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Igen, elolvashattad egy Opera használó vágyálmait
Esetleg tervezzek neked egy spéci 9777-es buildet?
Egyébként ez a jövő péntek - ma van.
Mondjuk jött is új build, de azért sokkal szerényebb, a legnagyobb újítás a MathML támogatás implementálása.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Mostanában csak szakaszosan vagyok elérhető, és keveset is tudok írni. Csak most vettem észre az új bejegyzést is. Azért akként települ, mert a b9500-re (Alpha) épül, és ennek megfelelően a mostani verziótól függetlenül kezelendő!
birno: Ctrl+F12, Haladó, Fülek, Megnyitott fül újrahasznosítása mellett van pipa? Mert ha igen, vedd ki. Ha nincs, akkor passz...
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Sorry, még én sem ülök mindig a gép előtt, pedig...
Amint tudtam, supportáltam...[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
-
cousin333
addikt
Köszi!
Desktop team honlapján én is most láttam a fórumban, de már megjelent a bejegyés is. Jó hosszú...
Első észrevételek: b9594. Az origo honlapja megint jó vele.
ui: ezek szerint a Vista alatt még mindig nem frankó...
ui2: Fordításra fel![ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
-
cousin333
addikt
Ez egy weekly, ez van...
Hogy érted azt, hogy nincs egy darab kereső sem? Én legalábbis nem hiányolok egyet sem. Ami a könyvjelzőket illeti, nálam így szemre ABC rendben van, de nagyon nem érdekel, mert a keresőt szoktam használni, ez egyszerűbb..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
A link helyesen: [link]
Magyarul: [link]
Nosztalgia ON:
Milyen régen volt már a 9.00 (annak idején viszont túl korán)... Azóta sok minden változott, javult. A 7-es változatnál a 7.23 volt nagyon masszív és hosszantűrő (aztán meg a 7.54u2 ), reméljük ez lesz a 9-es esetében is.
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Szerintem nem lassabb, vagy legalábbis nem érzek jelentős különbséget. Egyes honlapokon még mindig láthatatlan a vízszintes görgetősáv, és a smiley-k is túl gyorsak néha.
Állítólag jövő héten jön az új béta. Remélem a végleges verzióban minden a helyére kerül, és az összes említett probléma orvosolva lesz..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Az nálam másmilyen ablakot jelent (legalábbis 8.54-ben).
Mikor csinálja? 5 percenként mindig? Vagy csak ha netezel? És ha békén hagyod 10 percig?
Egyébként próbáld meg (mivel még csak bétáról van szó) az alábbiakat:
- pipáld ki > save > szedd ki a pipát > save
- indítsd újra az operát / gépet
- kombináld a fenti két műveletet
- a fentebb belinkelt oldalról szedd le, és tedd fel a legfrissebb build-et
Egyelőre ennyi ötlet, majd ha újra Opera elé kerülök, akkor talán még lesz valami..."We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Azért nem telepítettem az előző verzióra, mert ez nem végleges változat, és a leveleimet meg a beállításaimat féltem . Egyelőre csak ismerkedek az új verzióval, de eddig nagyon tetszik .
Widgetek: kis programocskák, amiket kitehetsz az asztalra. Mindig előtérben vannak. Akkor is láthatók, ha nem az Opera van legfölül. Linkelek egy képet, a kép jobb oldalát kell nézni [link]
Még egy újdonság. Megváltoztatták a hibaüzeneteket (pl. ha elgépelted az oldal címét), most hasonló a legújabb Firefoxéhoz...
A widgetekre kattintva különböző színsémák is elérhetők, például az analóg óra esetében biztosan .
-
cousin333
addikt
Afene... Megelőztél
Ki próbálta már? Én most tettem fel. Első benyomások:
+ gyors (de ez nem újdonság... )
+ beállítások részt átalakították (nem jelentősen, csak itt-ott 1-2 dolgot)
+ számos beállítás oldalanként állítható
+ opera:config némiképp megváltozott (külsőre biztosan, ezt a részt korábban nem nézegettem olyan sokat)
+ Bittorrent támogatás
+ widgetek támogatása (egyelőre 6 darab van, köztük analóg/digitális óra és egy számológép)
+ Qiuck Preferences (F12) kiegészült egy Site preferences... ponttal
+ Gmail-t jobban jeleníti meg (a settings résznél látszik a különbség)
+ lehetőség van egyes oldalak blokkolására (pl. ad-blockingra jó lehet)
+ lehetőség van alapszinten állítani a keresőmotorokat (nincs hozzá varázsló, de már definiálható új is)
+ bár egy másik könyvtárba telepítettem, magától megtalálta és használja a 8.51-es Opera bookmark-jait
+ a History több szempont szerint rendezhető (például hagyományos módon; Firefox módra: today, yesterday, last week...; oldalanként lebontva)
+ jópár részt/menüpontot átdesignoltak (pl. Info panelt)
+ honlaponkénti beállításoknál Identify as... mellett lehet választani a Mask as... módokat is a Browser identificationnál
+ a tabokon tartva a kurzort, előnézeti képet kaphatunk a tabról
+ oldalkompatibilitási gondom eddig nem volt (kopp-kopp)
- még mindig meghülyülnek (felgyorsulnak) néha a smiley-k
Egyelőre ennyi a tapasztalat, de csak most kezdtem. Szerintem minden Opera rajongónak kötelező kipróbálni. Ha valaki még felfedezett valami újat, az ne tartsa magában.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Android szakmai topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest