Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz stigma #12797 üzenetére
Úgy néz ki most up and running a dolog, másik IP-t adtam meg neki. Viszont ha portainerben nézem a container-nél akkor ott a pihole viszont a published portok üresek. Ez normális?
Mert úgy emlékszem, hogy ha bridge networköt választottam akkor ott voltak felsorolva.
Illetve a portainer konténernél is ott van, hogy 8000:8000, 9000:9000Hello darkness, my old friend...
-
stigma
addikt
Ha nem adod meg akkor asszem alapból a NAS ip címén \adminnal fogod elérni.
Én nem akartam keverni a dolgokat, ezért inkább más IP-re fixáltam ahol csak a PI-hole elérhető.
Az tuti, hogy 17X-es ip-el jön létre a pihole akkor ott valamit rosszul konfogiltál.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Horvi
őstag
válasz stigma #12795 üzenetére
Köszi szépen a részletes leírást, ez alapján már tuti menni fog
Egy kérdés a SERVERIP rész is kell? Mert mintha a leírásban azt olvastam volna, hogy az már csak akkor kell ha a network type az host.
Illetve ha jól értem akkor ezzel a macvlan dologgal kb a konténereknek adok egy statikus ip-t abból a dhcp poolból amit alapvetően a router osztana ki?
Valamint akkor a routernek érzékelnie is kellene új kapcsolatként a lekreált konténert is?Hello darkness, my old friend...
-
stigma
addikt
Hi, igen megoldódott még sok esélyem nem volt róla írni.
Swarm felejtős mert majdnem ellőttem mindent :)
Nekem így néz ki:
Network-nél vagy összekattingatod ezeket vagy SSH-n lefuttatod:docker network create -d macvlan \
--subnet=192.168.50.0/24 \
--gateway=192.168.50.1 \
-o parent=enp3s0 pihole_net
Kis magyarázat:
- gateway=192.168.50.1 : routered ip címét írod ide
- subnet=192.168.50.0/24: routered címe kell, de az utolsó karaktere legyen 0, tehát ha 192.168.1.1=>>192.168.1.0/24:
- parent=enp3s0 : OMV-n bellül csekkold le mi az etnetnete neve, nekem ez volt, neked lehet eth0 lesz akkor cseréld ki:
Én nem stackként futtattam , hanem összekattintottam ami itt van:
- Portok: ha használva van a 80-as és 443-as portod az eszközön akkor irányítsd át (453:443 és 90:80)
Itt a fennmaradó portokat is add meg neki.
- volume-kat add meg hova mentsen: mint a leírásban
- Network
- Network: itt a pihole_net-et válaszd vagy azt amilyen nevet adtál a macvlannak
- Hostname: találj ki bármit és írd oda
- ipv4: ide azt az ip-t írd ahol el akarod érni a PI-hole felületet nekem ez az IP nem egyezik a NAS ip-vel
- Primary DNS: 127.0.0.1
- Secoundary DNS: 1.1.1.1
- ENV:
- SERVERIP: ugyanazt adtam meg mint a ipv4-nél
- TZ:Europe/Budapest
-WEBPASSWORD: találkivalamijelszót
- Capatibles:
-NET-ADMIN- csuszkjáz húzd el.Ha minden jól csináltál, akkor zölden kell mennie a piholenak, és a megadott címen eléred: http://ipv4escímed/admin
ASUS router esetén még így állítottam be: Link
Aztán a router + NAs-it restartoltam.Ha valamit elrontottam akkor szpeti40 kolléga szerintem segíteni fog, én neki köszönhetem, hogy msot fut a PiHole.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Horvi
őstag
válasz stigma #12653 üzenetére
Szia,
Végül ez a Pi-Hole + docker init swarm dolog megoldódott?
Én próbálgattam a dolgot ez alapján a leírás alapján és működött bár a compose résznél itt is a version 3 van ami úgy rémlik nem működik/nem támogatott jelenleg.Ehhez kapcsolódna egy kérdés, hogy itt a networking részét, hogy lenne érdemes csinálni? Mint a leírásban, hogy bridge és úgy a portokat mappelni vagy láttam valami opciót a macvlan-al is illetve van ugye a sima host mód. Vajon melyik lenne a legjobb? Vagy igazából mindegy csak működjön?
Hello darkness, my old friend...
-
sztanozs
veterán
válasz Pocakhorpasz #12784 üzenetére
Teljesen jól használható - nekem pont így fut:
- transmission
- openvpn
- local file sharingSzinte nulla proci terhelés, sd-kártyáról fut, de azt csak bootoláskor használja, minden a memóriából fut. Docker image-ek is a csatolt USB vinyókra mennek.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Nagymelák
senior tag
Sziasztok.
Egy kicsit lehet bugyuta kérdésem lenne, a docker konténereket hogyan lehet frissíteni? Pl. qbittorrent stb, vagy van-e egyáltalán értelme?
-
Shade45
senior tag
válasz Pocakhorpasz #12787 üzenetére
Elvileg lehetséges, de az OMV fórumán nem ajánlják.
OMV alól Plex, vagy Emby (mindkettő Dockeren keresztül), ezek hasonlóak a KODI-hoz. -
Pocakhorpasz
újonc
Rendben. És arra tudtok megoldást, hogy a kodit futtassam automatikusan omv-vel, vagy arra egy külön rpi kell majd libreelec-el?
-
pankotain
tag
válasz XxKristof9xX #12782 üzenetére
Szia!
Openmediavault Web
Bővítmények/Sharerootfs
És meg tudod osztani a megosztásba.www.pankotainorbert.hu
-
addikt
válasz Pocakhorpasz #12784 üzenetére
A rendszert inkább egy kicsi ssd-re raknám.
-
Pocakhorpasz
újonc
Sziasztok! Egy OMV NAS gépet szeretnék összerakni Rpi 4-et használva. Amire egy usb power hubon keresztül rá lesz dugva 2x3TB vagy 3x2TB külső vinyó. A kérdésem az lenne, hogy mennyire használható így a konfig? Csak torrentezésre, adatmentésre lenne használva, raid 5-be kötve. A rendszer gondolom a microSD-n lenne.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
addikt
válasz XxKristof9xX #12782 üzenetére
De lehet, de ajánlom a topik összefoglalót.
-
XxKristof9xX
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy amelyik meghajtóra felraktam a rendszert annak a szabadhelyét valamilyen módon fel tudnám használni? Gondolom utólagosan partícionálni már nem lehet.
-
lovi27
addikt
válasz meridaharcos #12780 üzenetére
A fórum alapvetően kezdőkről szól, akiktől ennek ellenére sokszor többet lehet tanulni, mint az eszüket játszó úgymond "profiktól"...
-
meridaharcos
senior tag
válasz lovi27 #12779 üzenetére
Kimondottan kezdő vagyok, a felbontás beállításnál arra gondoltam, hogy böngészőben ne legyen túl nagy a jdownloader ablak.
Magán a boxon sosem volt monitor, a fejlesztő ajánlása a user/pass beállítására is az idézett parancs, nincs szükség grafikus felületre."Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
lovi27
addikt
válasz meridaharcos #12778 üzenetére
Ha Putty-val csináltad akkor nem használtad az Armbian grafikus felületét, azaz ott nem kellett elindítani a bellításhoz a JDownlodert. Azért kérdezgetlek, mert az Armbian-nal szemben, aki csak OMV-t használ annak nincs grafikus felülete. De ha paranccsal is elég beállítani, akkor így más is használhatja.
Csak egy utolsó kérdés - akkor miért kellett a képernyőfelbontást beállítani a JD-hez?
-
lovi27
addikt
válasz meridaharcos #12775 üzenetére
De előtte az Armbianban állítottad be a MyJdownloader-hez az autentikációt, igaz?
-
mzsol
tag
Sziasztok! A nextcloud-ot külső fix ip-vel konfiguráltam, de most telepítettem vpn-t így a belső hálót elérem. Utólag lehet a nextcloud-ot belső címre átállítani?
-
lovi27
addikt
válasz meridaharcos #12773 üzenetére
A user/password beállítás miatt nem világos, hogy akkor normál módon vagy böngészőből használod a Jdownloadert?
-
meridaharcos
senior tag
válasz lovi27 #12772 üzenetére
Egy A95X Max Amlogic boxon futtatok Armbiant, ez alá tettem OMV 5-öt. (+Docker, Portainer)
Transmission és Jdownloader fut jelenleg dockerben, a boxra van akasztva egy 3TB-os vinyó és egy SSD. Röviden ennyi...
Végül a jaymoulin Jdownloader verziót tudtam használatra bírni vélhetően az arm-64 proci miatt.
A megfelelő config végül így nézett ki:docker create \
--name=JDownloader \
-e USER_ID=997 \
-e GROUP_ID=100 \
-e TZ=Europe/Budapest \
-e DISPLAY_WIDTH=1680 \
-e DISPLAY_HEIGHT=1050 \
-p 3129:3129 \
-v /srv/dev-disk-by-label-SSD/Docker/JDownloader/Config:/opt/JDownloader/cfg \
-v /srv/dev-disk-by-label-SSD/Download:/opt/JDownloader/Downloads \
--restart unless-stopped \
jaymoulin/jdownloaderEz után még volt egy user/pass beállítás és vígan fut a progi.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, nagy élmény volt mikor végül hibamentesen elindult !Esetleg ajánlanátok pár hasznos progit még ? Akad még némi ram üresen... Persze csak vázlatosan, majd én megnézegetem, hogy melyik mire való...
"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
lovi27
addikt
válasz meridaharcos #12771 üzenetére
Ha a társ nem kérdez, majd én. Igen, a Jdownloader-rel kapcsolatban.
Csak az OMV 5 van feltelepítve nálad? -
3800+
őstag
omvbackup plugin-t használja valaki OMV 5 alatt? Ha dd-módban használom, azt egy esetleges rendszerhalálnál hogyan tudom majd visszaállítani? Esetleg ezzel a pluginnal át lehet költöztetni a rendszert később SSD-re?
[ Szerkesztve ]
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
3800+
őstag
Ha gondolod [link] ez alapján a videó alapján próbáld megcsinálni. Én kétszer csináltam mind a kétszer egyből sikerült működésre bírni. A végén viszont érdemes átállítani unless stoppedra mert ha megáll a NAS nem indul újra a konténer.
-
Pelican
őstag
válasz meridaharcos #12764 üzenetére
Egy hozzászólásban összefoglalhatnád, hogy mit csináltál, míg minden a helyére nem került...
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
meridaharcos
senior tag
válasz sztanozs #12760 üzenetére
A jlesage/jdownloader-2 dobálta a hibákat folyamatosan, közben kiderült, hogy nem fut valószínüleg Arm v8 procin.
jaymoulin/jdownloader (amit Te ajánlottál) egy napja megy hibamentesen...
Köszönöm mindenkinek a segítséget !Amlogic S905X2 prockós gépezeten futó Armbian rendszer alatt vitézkedem egyébként...
[ Szerkesztve ]
-
mzsol
tag
válasz szpeti40 #12762 üzenetére
Lehet nem most kellene csinálnom, mert rengeteg mással is kell foglalkoznom.
Így nézne ki:
docker create \
--name=OpenVPN-as \
--cap-add=NET_ADMIN \
-e PUID=1000 \
-e PGID=100 \
-e TZ=Europe/Budapest \
-e INTERFACE=enp2s0\
-p 943:943 \
-p 9443:9443 \
-p 1194:1194/udp \
-v /root/docker-containers/OpenVPN-as:/config \
linuxserver/openvpn-as -
mzsol
tag
OpenVPN-as -t akartam telepíteni Putty-n kiadva a parancsot. Ezt a hibát/üzenetet kaptam. Nyitni kell a portot? Vagy mi lehet a gond?
-
sztanozs
veterán
válasz meridaharcos #12759 üzenetére
Ja, hogy futni fut és le is tölt - nem sikerült jól értelmeznem a hozzászólást. Amennyiben még mindig dobálja a hibát, akkor éremes lenne valami logolást beállítani és megnézni, melyik process a problémás.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sztanozs
veterán
válasz meridaharcos #12756 üzenetére
Biztos jól azonosítja be magát a gép? Lehet, hogy közvetlenül meg kell adnod melyik verziót húzza le.
armhf:docker pull jaymoulin/jdownloader:1.3.1-armhf
armv8docker pull jaymoulin/jdownloader:1.3.1-arm64v8
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Régi Drive-os írásom kettébontottam, saját logout blog-os oldalamre egy "Portrainer alapok" nevű cikket írtam, melyet itt elértek:
https://logout.hu/bejegyzes/stigma/portrainer_alapok.htmlAki nagyon kezdő annak próbáltam szájbarágósan leírni mit kell csinálni illetve hogy működik egy Stack-es vagy egy docker-compose fájl futtatása.
A régi Drive-os linkem még meghagyom és próbálom kiegészíteni a saját domain + általam használt docker futtatási paraméterekkel.
Remélem ez is összejön mihamarabb, igaz ezt a terjedelme miatt még gondolkodom, hogy csináljam meg.Jó olvasgatást. (hibákért elnézést, de szóljatok nyugodtan, ha bármit észrevesztek)
-
meridaharcos
senior tag
válasz sztanozs #12754 üzenetére
A linkelt JDownloader2-t próbálom belőni az ARMV8 proci miatt.
tama777 fórumtárs verzióját használva próbálom parancssorból létrehozni a konténert.A szükséges beállítások illetve elérések:
-e USER_ID=997 \
-e GROUP_ID=100 \
-v /srv/dev-disk-by-label-SSD/Docker/JDownloader/Config:/config \
-v /srv/dev-disk-by-label-SSD/Download:/output \Ez esetben jó lehet ez így:
docker create \
--name=JDownloader \
-e USER_ID=997 \
-e GROUP_ID=100 \
-e TZ=Europe/Budapest \
-e DISPLAY_WIDTH=1680 \
-e DISPLAY_HEIGHT=1050 \
-p 3129:3129 \
-v /srv/dev-disk-by-label-SSD/Download:/output \
jaymoulin/jdownloader????
Köszi előre is!
Futni fut..."Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
Horvi
őstag
válasz lovi27 #12752 üzenetére
Köszi szépen a részletes leírást Amint hazaérek meg is próblom belőni a dolgot majd. Igaz már van OpenVPN-em de azt a Mikrotik csinálja és annak a sebességével nem voltam igazán megelégedve(igaz az csak TCP-t tud) így gondoltam kipróbálom ezt is.
Előtte volt PiVPN-em is de ott meg a Raspberry volt a szűk keresztmettszet mert volt benne elég kraft
Találtam dockeres megoldásokat is bár abba még nem ástam bele annyira magam viszont gyanítom előbb utóbb nem lehet kikerülni a dolgot.[ Szerkesztve ]
Hello darkness, my old friend...
-
sztanozs
veterán
válasz meridaharcos #12753 üzenetére
Igen, vsz csak x86 kompatibils a csomag, nem fog felmenni ARM procira.
Keress olyan docker csomagot, ami arm/armhf kompatibilis.Pl ez: [link]
Vagy valami ezekből: [link]
[ Szerkesztve ]
-
meridaharcos
senior tag
válasz tama777 #12725 üzenetére
Hello !
Ma próbáltam beüzemelni a JDownloader 2-t, így néz ki a cucc:
docker create \
--name=JDownloader \
-e USER_ID=997 \
-e GROUP_ID=100 \
-e TZ=Europe/Budapest \
-e DISPLAY_WIDTH=1680 \
-e DISPLAY_HEIGHT=1050 \
-p 5802:5800 \
-p 5902:5900 \
-v /srv/dev-disk-by-label-SSD/Download:/output \
jlesage/jdownloader-2Az ID-k tutti jók és a linkek is.
Az alábbi hibát dobja folyamatosan:standard_init_linux.go:211: exec user process caused "exec format error"
Armv8-as procis S905X2-es gépen vitézkedek, ez okozhat gondot ?
Köszi előre is a segítséget !"Nem vagyok senki, űzöm a vadat, Másoknak hajtok, mások hajtanak."
-
lovi27
addikt
Én hagytam a felkínált beállításokat, ami plusz:
PAM azonosítás = BE Bekapcsoltam, hogy ha eltűnne a mobilomról a kulcs a használatához még tudni kell egy felhasználó/jelszó azonosítást is.
Átjáró felület a hálókártya neve. Csak egyet lehetett kiválasztani.
Alapértelmezett átjáró = BE
DNS kiszolgáló - nálam a router LAN címe: 192.168.0.1
Nyilvános cím - a DDNS kiszolgálón választott nyilvános cím előtagok nélkül.Ennyi. Létrehoztam egy felhasználót csak az OpenVPN számára, akit hozzá kell adni az openvpn csoporthoz. Máshova nem. Az ő nevére lett generálva a kulcs, amiből az ovpn kiterjesztésűt kell a mobilra másolni és azt használni az alkalmazás konfigurálásakor.
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
Wifiről már megy, viszont amiért ezzel kűzdök, hogy távoli eléréssel tudjam bekapcsolni. Ha jól sejtem akkor most valami VPN-t kéne csinálnom a routerre. A NAS-ra megcsináltam az openvpn-t de ha ki van kapcsolva ugye az nem működik.
-
lovi27
addikt
Mivel nem használom részletekbe nem megyek bele. Felelőtlenség lenne.
Erre a témára van topik is, de már halott: WOL hogyan? Infó még lehet benne hasznos.
Van cikk is róla: Wake On Lan és távoli elérés Ez se mai.
Ez nem túl régi, de angol nyelvű: How to Remotely Turn On Your PC Over the InternetEzekből csak össze tudod hozni.
-
lovi27
addikt
Nem használom ezt a funkciót, de valószínűleg azért nincs bővebb infó róla, mert nem egy bonyolult dolog.
Ha te akarod távolról, mobilról bekapcsolni a NAS-od és támogatja az alaplapod, akkor a BIOS-ban engedélyezd a hálózatról bekapcsolást. WOL (Wake On LAN) = ON
Szó szerint felébresztést jelent, mert ilyenkor a tápegység és az alaplap egyes áramkörei állandóan üzemelnek (angolul standby, készenléti mód), hogy figyelhesse a hálózaton a megfelelő utasítást a bekapcsolásra. Így működnek például a tv készülékek is. Nincsenek 100%-osan kikapcsolva, hogy a távirányítóról bekapcsolhatók legyenek.Most már csak egy hasonló nevű (WOL) alkalmazást kell letölteni a Play Store-ból, amivel kiadhatod a megfelelő utasítást a bekapcsolásra. Ha igaz ehhez csak egy MAC addresst és egy IP címet kell megadni.
A WOL plugin is használható, de az inkább az időzített bekapcsolásra (Rtcwake) vagy a hálózaton egy másik eszköz felébresztésére van.
-
stigma
addikt
huha , windows alól szoktam pingelni, de nas-ra belépre így tudsz netet nézni, működik vagy sem:
SSH-n lépj be a NAS-ra:
- ping -c 1 google.comEsetleg egy kis zip fájlt a netről szedj le, melyen ismered az elérési útját (wget paranccsal)
wget pontoselérésicím.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Hi, hát sajnos ez pedig ip cím változás gyanús, ha tegnap ment minden, akkor most is kell mennie, kivéve ha nincs neted.
SSH-n lépj be a nas-ra ezzel tdusz ip címet csekkolni: ifconfig
Routerben akkor 100% hogy dhcp-ben le van fixálva, mert ha LAN portot átdugod mint írtad akkor lehet IP változás.
-
mzsol
tag
válasz sztanozs #12738 üzenetére
Tűzfalon fel van véve a szabály, 443, 3306 cél port és megadva a cél ip (nas címe). Tegnap működött, annyi történt hogy a routeren másik portba dugtam, de ugyan az a szegmens.
stigma: talajdon képpen kívölről nem érem el (ez a külső cím van beállítva kliensbe is és a böngészőbe is a külső címmel próbálom elérni). A konténer fut, tuti fix az IP és ellenőriztem is az interface-ben. OMV5 és nem piszkáltam semmi jogosultságot.
Egy telepítés próba kellene hogy van-e net, mert úgy szed le mindet az OMV igaz?
A frissítés pont előtte volt meg, valamit mint pl a apt -y install mc kellene kipróbálni. -
stigma
addikt
Hi, többiek is írtak okos dolgokat, lényegében akkor nextcloud-ot eléred kintről, vagy otthoni hálózatról/wifiről, de a belső ip-s hálózattal nem éred el?
Nézd meg, hogy a konfigurált Nextcloud konténered tökélletsen megy?
Ha változna az ip-d a tegnapihoz képest, azt még a config.php-ben is változtatni kell, hogy belső hálózaton elérd.
OMV4-en vagy, vagy 5-ön?
Jogosultságokat nem állítottál véletlen, amik bezavarhatnak?....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
mzsol
tag
válasz stigma #12735 üzenetére
443-as porttal telepítettem, nyitva is van. Fix külső IP van azzal konfiguráltam. Valami a net kapcsolattal lehet szerintem. Hogyan tudom ezt ellenőrizni? Más port nincs nyitva, úgyhogy közvetlen terminálban történő ellenőrzésre gondoltam.
Most a szinkronizálással is gond van, kilenc órakor még szinkronizált azt írja a kliens. Most meg piros x-es az ikonja.[ Szerkesztve ]
-
mzsol
tag
Tegnap telepítettem, konfiguráltam a nextcloud-ot és szinkronizáltam is. A szinkronizálás ma is működik, de a https://NASIP:443 felületen nem érem el (nem lehet csatlakozni) és másik akartam volna meglévő felhasználóval oda is szinkronizálni, nem tudodd kapcsolódni. Tegnap többször, több felhasználóval is be tudtam lépni a felületre. Mit ellenőrizzek?
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz lovi27 #12732 üzenetére
Igen mondjuk ez így logikus...
Van esetleg valakinek a wake-on-lan beüzemeléséről leírása? Sehol nem találok értelmes videót vagy leírást róla ami lépésről-lépésre segítene beüzemelni. J3455-ös lapom van, elvileg tudja ezt a funkciót, már csak az OMV5-ben kéne belőni.
A techno dad féle videóban azt mutatja be (és azt is elég felszínesen) hogy egyik szervert hogy indíthatod egy másik szerverrel. De pl telefonos alkalmazásról nem esik szó ha jól emlékszem. De a lényegesebb dolog hogy az OMV-beli beállítást esetleg megosztaná velünk valaki?
Köszönöm előre is!
-
3800+
őstag
Sziasztok!
A HDD leállításnak az energiagazdálkodási beállításoknál egyetlen HDD esetén nem sok értelme van igaz? Ha megy a torrent akkor tualjdonképpen folyamat használatbab van a HDD így le sem állítaná.
-
stigma
addikt
válasz meridaharcos #12726 üzenetére
Hi.
Én úgy csináltam - ez csak egy ötlet - , hogy létrehoztam egy Docker mappát, melyben az általam használ konténerek neveivel almappákat hoztam létre.
Ezekben ami version: 3.X-el kezdődik azt úcs futtattam, hogy:
- SSH-n vagy Windowos hálózaton beléptem a mappába pl.:docker\almappa
- létrehoztam egy docker-compose.yml fájlt, melyben ezt amit linkeltél bemásolod
- a PUID,PGID-t átírod, meg az utvonalakat ami szükséges pl.: portok, Timezone ilyesmi
- SSH-n bemész a mappába ahol a docker compose fájlod van, majd kiadod az alábbi parancsot: docker-compose up -dEzzel lefuttatod a fájlt melyben minden szükséges image-t leszed és beáálít az általad megadott helyedre.
Ezt már Portrainer alatt szerkesztheted ha akarod.Sajnos sok időm mostanság nincs, de nagyon alapokat elmagyarózó linket nemsokára fogok a fórumba készíteni, logout saját írásom már megvan, de még nem véglegesítettem.
[ Szerkesztve ]
-
tama777
tag
válasz meridaharcos #12726 üzenetére
Egy konténert nem csak docker-compose.yml fájllal lehet csak létrehozni. Amit bemásoltam példát megfelelő paraméterekkel csak futtatni kell parancssorból (pl. Puttyból rootként), ha lefutott ott lesz a Portainer-ben a konténerek között, csak el kell indítani. De készíthetsz kézileg is konténert a Portainerben, mint régen OMV4 alatt a pluginban.
-
meridaharcos
senior tag
válasz tama777 #12725 üzenetére
Hello !
Köszönöm a segítő szándékot, de ismét elakadtam.
A linkelt verzió a következőt írja:Docker Compose File
Here is an example of adocker-compose.yml
file that can be used with Docker Compose.
Make sure to adjust according to your needs. Note that only mandatory network ports are part of the example.version: '3' services: jdownloader-2: image: jlesage/jdownloader-2 build: . ports: - "5800:5800" volumes: - "/docker/appdata/jdownloader-2:/config:rw" - "$HOME/Downloads:/output:rw"
"
version: '3' "
Ez nem azt jelenti, hogy ez hármas verziós, vagyis nem fut Portiner-ben ?
Az általad írt példát sehol sem találom (azt a verziót)...[ Szerkesztve ]
-
tama777
tag
válasz meridaharcos #12721 üzenetére
Nem használok, viszont próbáld ki a jlesage/jdownloader-2-t, teljesen Portainer kompatibilis (A jlesage/mkvtoolnix-t használom illetve a jlesage/handbrake módosított változatát, ezek jól működnek.).
Példa:
docker create \
--name=JDownloader \
-e USER_ID=1000 \
-e GROUP_ID=100 \
-e TZ=Europe/Budapest \
-e DISPLAY_WIDTH=1680 \
-e DISPLAY_HEIGHT=1050 \
-p 5802:5800 \
-p 5902:5900 \
-v /srv/dev-disk-by-label-OMV5AppData/AppData/JDownloader:/config \
-v /srv/dev-disk-by-label-WD6TB/Downloads:/output \
jlesage/jdownloader-2 -
sztanozs
veterán
válasz A_ScHuLcZ #12719 üzenetére
Ahogy nézem pont azon a könyvtáron nincs SUID bit (a gyökér), ahol kellene, de a javaslatom is túl sok volt (fájlok is kaptak setuid jogot). Ezeket futtasd le szép sorban:
sudo chown -R dockeruser:users /srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads
sudo chmod -R -s /srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads/.
sudo chmod ug+rwx /srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads
sudo chmod g+s /srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads
sudo chmod -R g+rw /srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads
sudo find /srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads -type d -exec chmod g+s {} \;JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
meridaharcos
senior tag
Halihó!
Használ esetleg valaki OMV5 alatt JDownloader-t ?
Keresgélek Portainer kompatibilis docker-compose-t, de nem nagyon találok.
Esetleg valami másik, de kezdő számára is emészthető módszer nincs véletlen?Köszi előre is !
-
3800+
őstag
Sziasztok!
openVPN használókhoz szólnék első körben. [link] Ez alapján a videó alapján megcsináltam és működött is egészen addig amíg a genyó router nem adott egy másik ip címet a NAS-nak... természetesen már fixáltam. Arra ami akkor volt amikor az openvpn-t telepítettem de továbbra sem működik:
Sun May 24 09:55:00 2020 /sbin/ip route add 192.168.255.0/24 via 192.168.255.2,
Sun May 24 09:55:00 2020 Could not determine IPv4/IPv6 protocol. Using AF_INET,
Sun May 24 09:55:00 2020 Socket Buffers: R=[212992->212992] S=[212992->212992],
Sun May 24 09:55:00 2020 UDPv4 link local (bound): [AF_INET][undef]:1194,
Sun May 24 09:55:00 2020 UDPv4 link remote: [AF_UNSPEC],
Sun May 24 09:55:00 2020 GID set to nogroup,
Sun May 24 09:55:00 2020 UID set to nobody,
Sun May 24 09:55:00 2020 MULTI: multi_init called, r=256 v=256,
Sun May 24 09:55:00 2020 IFCONFIG POOL: base=192.168.255.4 size=62, ipv6=0,
Sun May 24 09:55:00 2020 Initialization Sequence Completed,
Sun May 24 09:58:20 2020 event_wait : Interrupted system call (code=4),
Sun May 24 09:58:20 2020 /sbin/ip route del 192.168.254.0/24,
RTNETLINK answers: Operation not permitted,
Sun May 24 09:58:20 2020 ERROR: Linux route delete command failed: external program exited with error status: 2,
Sun May 24 09:58:20 2020 /sbin/ip route del 192.168.255.0/24,
Sun May 24 09:58:20 2020 ERROR: Linux route delete command failed: external program exited with error status: 2,
Sun May 24 09:58:20 2020 Closing TUN/TAP interface,
Sun May 24 09:58:20 2020 /sbin/ip addr del dev tun0 local 192.168.255.1 peer 192.168.255.2,
Sun May 24 09:58:20 2020 Linux ip addr del failed: external program exited with error status: 2,
Sun May 24 09:58:20 2020 SIGTERM[hard,] received, process exiting,
iptables: No chain/target/match by that name.,
Enabling IPv6 Forwarding,
sysctl: error setting key 'net.ipv6.conf.all.disable_ipv6': Read-only file system,
Failed to enable IPv6 support,
sysctl: error setting key 'net.ipv6.conf.default.forwarding': Read-only file system,
Failed to enable IPv6 Forwarding default,
sysctl: error setting key 'net.ipv6.conf.all.forwarding': Read-only file system,
Failed to enable IPv6 Forwarding,
Running 'openvpn --config /etc/openvpn/openvpn.conf --client-config-dir /etc/openvpn/ccd --crl-verify /etc/openvpn/crl.pem ',
Sun May 24 15:37:46 2020 OpenVPN 2.4.8 x86_64-alpine-linux-musl [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [EPOLL] [MH/PKTINFO] [AEAD] built on Feb 7 2020,
Sun May 24 15:37:46 2020 library versions: OpenSSL 1.1.1d 10 Sep 2019, LZO 2.10,
Sun May 24 15:37:46 2020 Diffie-Hellman initialized with 2048 bit key,
Sun May 24 15:37:46 2020 Failed to extract curve from certificate (UNDEF), using secp384r1 instead.,
Sun May 24 15:37:46 2020 ECDH curve secp384r1 added,
Sun May 24 15:37:46 2020 Outgoing Control Channel Authentication: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication,
Sun May 24 15:37:46 2020 Incoming Control Channel Authentication: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication,
Sun May 24 15:37:46 2020 ROUTE_GATEWAY 172.17.0.1/255.255.0.0 IFACE=eth0 HWADDR=02:42:ac:11:00:04,
Sun May 24 15:37:46 2020 TUN/TAP device tun0 opened,
Sun May 24 15:37:46 2020 TUN/TAP TX queue length set to 100,
Sun May 24 15:37:46 2020 /sbin/ip link set dev tun0 up mtu 1500,
Sun May 24 15:37:46 2020 /sbin/ip addr add dev tun0 local 192.168.255.1 peer 192.168.255.2,
Sun May 24 15:37:46 2020 /sbin/ip route add 192.168.254.0/24 via 192.168.255.2,
Sun May 24 15:37:46 2020 /sbin/ip route add 192.168.255.0/24 via 192.168.255.2,
Sun May 24 15:37:46 2020 Could not determine IPv4/IPv6 protocol. Using AF_INET,
Sun May 24 15:37:46 2020 Socket Buffers: R=[212992->212992] S=[212992->212992],
Sun May 24 15:37:46 2020 UDPv4 link local (bound): [AF_INET][undef]:1194,
Sun May 24 15:37:46 2020 UDPv4 link remote: [AF_UNSPEC],
Sun May 24 15:37:46 2020 GID set to nogroup,
Sun May 24 15:37:46 2020 UID set to nobody,
Sun May 24 15:37:46 2020 MULTI: multi_init called, r=256 v=256,
Sun May 24 15:37:46 2020 IFCONFIG POOL: base=192.168.255.4 size=62, ipv6=0,
Sun May 24 15:37:46 2020 Initialization Sequence Completed,
Sun May 24 15:39:33 2020 event_wait : Interrupted system call (code=4),
Sun May 24 15:39:33 2020 /sbin/ip route del 192.168.254.0/24,
Sun May 24 15:39:33 2020 ERROR: Linux route delete command failed: external program exited with error status: 2,
Sun May 24 15:39:33 2020 /sbin/ip route del 192.168.255.0/24,
Sun May 24 15:39:33 2020 ERROR: Linux route delete command failed: external program exited with error status: 2,
Sun May 24 15:39:33 2020 Closing TUN/TAP interface,
Sun May 24 15:39:33 2020 /sbin/ip addr del dev tun0 local 192.168.255.1 peer 192.168.255.2,
Sun May 24 15:39:33 2020 Linux ip addr del failed: external program exited with error status: 2,
Sun May 24 15:39:33 2020 SIGTERM[hard,] received, process exiting,
Enabling IPv6 Forwarding,
sysctl: error setting key 'net.ipv6.conf.all.disable_ipv6': Read-only file system,
Failed to enable IPv6 support,
sysctl: error setting key 'net.ipv6.conf.default.forwarding': Read-only file system,
Failed to enable IPv6 Forwarding default,
sysctl: error setting key 'net.ipv6.conf.all.forwarding': Read-only file system,
Failed to enable IPv6 Forwarding,
Running 'openvpn --config /etc/openvpn/openvpn.conf --client-config-dir /etc/openvpn/ccd --crl-verify /etc/openvpn/crl.pem ',
Sun May 24 15:52:02 2020 OpenVPN 2.4.8 x86_64-alpine-linux-musl [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [EPOLL] [MH/PKTINFO] [AEAD] built on Feb 7 2020,
Sun May 24 15:52:02 2020 library versions: OpenSSL 1.1.1d 10 Sep 2019, LZO 2.10,
Sun May 24 15:52:02 2020 Diffie-Hellman initialized with 2048 bit key,
Sun May 24 15:52:02 2020 Failed to extract curve from certificate (UNDEF), using secp384r1 instead.,
Sun May 24 15:52:02 2020 ECDH curve secp384r1 added,
Sun May 24 15:52:02 2020 Outgoing Control Channel Authentication: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication,
Sun May 24 15:52:02 2020 Incoming Control Channel Authentication: Using 160 bit message hash 'SHA1' for HMAC authentication,
Sun May 24 15:52:02 2020 ROUTE_GATEWAY 172.17.0.1/255.255.0.0 IFACE=eth0 HWADDR=02:42:ac:11:00:04,
Sun May 24 15:52:02 2020 TUN/TAP device tun0 opened,
Sun May 24 15:52:02 2020 TUN/TAP TX queue length set to 100,
Sun May 24 15:52:02 2020 /sbin/ip link set dev tun0 up mtu 1500,
Sun May 24 15:52:02 2020 /sbin/ip addr add dev tun0 local 192.168.255.1 peer 192.168.255.2,
Sun May 24 15:52:02 2020 /sbin/ip route add 192.168.254.0/24 via 192.168.255.2,
Sun May 24 15:52:02 2020 /sbin/ip route add 192.168.255.0/24 via 192.168.255.2,
Sun May 24 15:52:02 2020 Could not determine IPv4/IPv6 protocol. Using AF_INET,
Sun May 24 15:52:02 2020 Socket Buffers: R=[212992->212992] S=[212992->212992],
Sun May 24 15:52:02 2020 UDPv4 link local (bound): [AF_INET][undef]:1194,
Sun May 24 15:52:02 2020 UDPv4 link remote: [AF_UNSPEC],
Sun May 24 15:52:02 2020 GID set to nogroup,
Sun May 24 15:52:02 2020 UID set to nobody,
Sun May 24 15:52:02 2020 MULTI: multi_init called, r=256 v=256,
Sun May 24 15:52:02 2020 IFCONFIG POOL: base=192.168.255.4 size=62, ipv6=0,
Sun May 24 15:52:02 2020 Initialization Sequence Completed,Bocsánat a brutál másolásért, de csak így tudom mutatni. Ez a log a portainerbe. Hogyan tudnám letörölni és nulláról kezdenia telepítést? Simán törlöm a containert és akkor nekiálhatok mégegyszer a videó alapján?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz sztanozs #12698 üzenetére
Köszönöm, kipróbáltam.
A korábban letöltött torrentekhez tartozó fájlokat és mappákat helyrerakta, de ha új letöltést indítok, az sajnos ismét rossz jogosultságokat kap. (lenti listában a mai dátummal rendelkezők)
root@OMV:/srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads/# ls -l
összesen 32886248
-rw-r--r-- 1 dockeruser users 3724900352 máj 23 14:37 xxxxxxxxxx
-rw-rwS--- 1 dockeruser users 5045868544 máj 22 11:36 xxxxxxxxxx
-rw-rwS--- 1 dockeruser users 3527593984 máj 22 11:35 xxxxxxxxxx
-rw-rwS--- 1 dockeruser users 5135568896 máj 22 11:33 xxxxxxxxxx
-rw-rwS--- 1 dockeruser users 3595589632 máj 22 11:33 xxxxxxxxxx
-rw-rwSr-- 1 dockeruser users 2296549376 máj 22 12:04 xxxxxxxxxx
-rw-rwSr-- 1 dockeruser users 3047262208 máj 22 12:03 xxxxxxxxxx
-rw-rwSr-- 1 dockeruser users 2295234560 máj 22 12:07 xxxxxxxxxx
-rw-rwSr-- 1 dockeruser users 2842650624 máj 22 12:07 xxxxxxxxxx
-rw-rwSr-- 1 dockeruser users 2136080384 máj 22 12:03 xxxxxxxxxx
drwxr-sr-x 2 dockeruser users 4096 máj 23 14:37 xxxxxxxxxx
drwxrwsr-x 2 dockeruser users 4096 máj 22 12:06 xxxxxxxxxx
-rw-rwSr-- 1 dockeruser users 28135936 máj 22 12:04 xxxxxxxxxx
root@OMV:/srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads/#Kiadott parancsok:
cd /srv/dev-disk-by-label-volume3/downloads/
sudo usermod -a -G users dockeruser
sudo chown -R dockeruser:users .
sudo chmod -R g+rws .[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
3800+
őstag
válasz stigma #12716 üzenetére
Szuper, köszi!
A linuxserver/plex alapján. Belemásoltam egy másik filmet a mappába, aztmár nem látja és valami error is van a végén. Valami nem kóser...
Starting Plex Media Server.,
[services.d] done.,
Error in command line:the argument for option '--serverUuid' should follow immediately after the equal sign,
Crash Uploader options (all are required):,
--directory arg Directory to scan for crash reports,
--serverUuid arg UUID of the server that crashed,
--userId arg User that owns this product,
--platform arg Platform string,
--platformVersion arg Platform version string,
--vendor arg Vendor string,
--device arg Device string,
--model arg Device model string,
--sentryUrl arg Sentry URL to upload to,
--sentryKey arg Sentry Key for the project,
--version arg Version of the product,Viszont ha direktbe beolvastatom a Plex webes felületén akkor bejön. Magától nem olvassa be egyből? Ez fura.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Hi, leírást frissítettem elég hosszú lett, de páran már megcsinálták és működik rendesen nekik:
https://drive.google.com/drive/folders/13BLCCsKRC8HW2zBBc_i5qMvMkzB_94pvPlex, persze, igaz én nem használom, mert emby-zek, de mikor a Plexbe belépsz (http://NASIP:3240/web) akkor a konfiguráció alatt hozzá kell adndoa könyvtárakat.
Jelen esegben ha a Torrent-en bellül van Filmek/sorozatok mappa akkor könnyen hozzá tudod adni, semmi mást nem kell konfigurálni tudtommal.Melyik konténer alapján konfiguráltad? pl.: linuxserver/plex
[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
válasz stigma #12714 üzenetére
Rákerestem erre a nextcloudra de így leírás alapján elég bonyolultnak tűnik, ennek egy egész napot szánnék egyszer amikor kipihent és kisimult vagyok.
Viszont sikerült a Plex-et is működésre bírnom. Ami érdekelne esetleg, hogy vane arra lehetőség, hogy a filmek könyvtárat a torrent mappából olvassa be. Szóval hogy ne kelljen a letöltés után átmásolni a filmet abba a mappába ahonnan a Plex olvassa a filmeket. Simán csak a torrent mappáját adjam meg neki beolvasásra? Az nem baj hogy ott mappákban vannak az anyagok?
-
stigma
addikt
Régebben próbáltam az általad említettet (smbsync ), viszont ha nextcloud-ot teszel fel a NAS-ra + telókra is akkor ott is lehet sync-et beállítani a képekre.
Ez csak egy tippHát igen Tranmission-t én is már kb 8-10 éve hsaználom, nehezen engedem el
-
3800+
őstag
válasz stigma #12712 üzenetére
Köszönöm szépen! Kipróbálom majd lehet akkor azt is. Igazából gépen évek óta használom a qBittorrentet és nehezen dobom el. De a remote nyilván egy nagyon hasznos funkció lenne. Úgy néz ki az alap dolgokat sikerült megoldani, ami még érdekelne, az az smbsync nevü telefonos alkalmazás. A telefon képeit wifin keresztül menteni a szerverre.
-
stigma
addikt
Hi, remek, bocs, egy picit megkéstem, én amúgy így futtatam próbaképp és ment tökéletesen:
version: "2.1"
services:
qbittorrent:
image: linuxserver/qbittorrent
container_name: qbittorrent
environment:
- PUID=998
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- UMASK_SET=022
- WEBUI_PORT=8081
volumes:
- /srv/dev-disk-by-label-WDP6TB/qBittorrent:/config
- /srv/dev-disk-by-label-WDP6TB/Torrents:/downloads
ports:
- 6881:6881
- 6881:6881/udp
- 8081:8081
restart: unless-stopped
Lejhet rosszul kerestem rá , de én a qbittorent esetében nem találtam normális Remote Gui-t, csak a rendes progit hozzá, mellyel nem tudtam redesen konfigurálni a dolgokat:
Én linuxserver\transmission-t használok:
version: "2.1"
services:
transmission:
image: linuxserver/transmission
container_name: transmission
environment:
- PUID=1000
- PGID=100
- TZ=Europe/Budapest
- USER=felhasznalonev
- PASS=jelszo
volumes:
- /srv/dev-disk-by-label-WDP6TB/Docker/Transmission/config:/config
- /srv/dev-disk-by-label-WDP6TB/Torrent:/downloads
- /srv/dev-disk-by-label-WDP6TB/Docker/Transmission/watch:/watch
ports:
- 9091:9091
- 51413:51413
- 51413:51413/udp
restart: unless-stopped
Itt látható PGID és PUID-m nem admin nahem egy létrehozott felhasználót takar.
Windows kliens-re a TransmissionTemote GUI-t használok :LinkAmúgy nem tudom hova kattintottál mert az egy json parse-nak tűnik nekem, qbittorent running felirat mennett jobra az első a log, középre mindet ír amit csinál.
Ha elindul illetve ha tölteni akarsz akkor ott mindent megtalálsz.[ Szerkesztve ]
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Próbálkozom még a qbittorrenttel, de sehogy nem akar a megadott volume-ra tölteni. A pen drive-ra kezdi el amint a rendszer van.
Mindent úgy csinálok ahogy ez a forma: [link]
-
3800+
őstag
válasz Tarokk79 #12707 üzenetére
Igen, sikerült és sikerült beüzemelni a qBittorrentet is a stack-nél. Ki is próbáltam, ment a letöltés is. Csak valamiért az SMB nem ment a torrent mappáján, szóval PC azt írta kérjek engedélyt a mappa hozzáféréséhez... itt elakadtam. Holnap csinálok egy reinstalt a HDD nélkül, mert mostmár ext4-ben van.
Köszönöm mindenkinek, holnap jelentkezem a fejleményekkel.
-
Tarokk79
aktív tag
Portainer-t sikerült beüzemelned? Ha nem próbáld meg, mert szerintem hasznos lesz.
Ott kellene majd beállítanod az alkalmazásokat. Én a linuxserver/qbittorrent-t használom. Van róla leírás, ha nem megy, akkor igyekszem segíteni.
Youtube-on van Techno Dad Lifenak pár videója, ami jó kiindulási alap, bár nem mindegy úgy megy.
-
3800+
őstag
válasz stigma #12705 üzenetére
qBittorrent nem gyorsabb? 1000-es netem van és úgy olvastam a TM nem igazán hajtja ki. Köszi egyébként!
Az is fura hogy a pen drive így a szórakozás végére megtelt... valamit odatelepíthettem a dockernél és a portainernel.
-
3800+
őstag
Hát már látom ez nem egyszerű hobbi. qBittorrentig jutottam, működött, de PC-ről nem emgedett bele a mappájába. Ha beleiranyítottam olyan mappába amibe belelátok akkor meg leállt. A nap végére odáig jutottam még, hogy hiába írom be a belépeshez szükséges dolgokat, frissít egyet az oldalon és nem lép be.
-
stigma
addikt
Hát én nem így szoktam, de csak tapasztalatként írom neked.
Pendrive-ra kiirom a telepítőt, majd csak az SSD van ebdugva és feltelepítem a rendszert majd frissítem.
Ha ezzel kész vagyok gépet leállítom, majd feldugom a HDD-t és unáta felcsatolom, de esetedben inkább fomáznám, mert már párszor említettük és én is tapasztaltam sajnos hogy NTFS-t annyira nem szereti az OMV (és a linuxos rendszerek)....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
3800+
őstag
válasz stigma #12700 üzenetére
Csináltam egy reinstallt úgy, hogy rádugtam a HDD-t így elindult, viszont attól függetlenül, hogy nem a HDD-t jelöltem célnak abból lett az sda1, ami ha jól tudom a boot disk. Ez így akkor nem jó?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- World of Tanks - MMO
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Garaskodás
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...