Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
rsf
senior tag
Beraktam még egy HDD-t az OMV alá.
De nem tudom felcsatolni windows alá.. Látszódik tallózáskor de ezt írja a Win:
Mi lehet a baj?
Lehet hogy ugyanazzal a felhasználó névvel nem lehet két megosztást felcsatolni?[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
lovi27
addikt
válasz mandriva11 #10397 üzenetére
Ha valóban minden HDD-n EXT4 fájlrendszer van, akkor nincs több ötletem. Azzal működnie kell! Azt natív módon támogatja az OMV és mindegy, hogy OMV 3 vagy OMV 4-ről van szó. Annyi a különbség, hogy az OMV 3 a Debian 8, míg az OMV 4 a Debian 9 alapjaira épül. De abból is inkább csak az újabb kernelnek van jelentősége.
Akkor megint csak azt javaslom, hogy abba az egy slotba egyénként dugd be a HDD-éket és győződj meg róla valóban minden HDD-n a fájlrendszer rendben van. Vagy telepíts egy netinst Debiant, hogy az alól látszódnak-e az adat HDD-k.
[ Szerkesztve ]
-
mrzed
senior tag
válasz mandriva11 #10397 üzenetére
Nem értek túlzottan az omv-hez, de nekem volt olyan, hogy bizonyos fájlok nem látszottak smb alól, csak ftp-n keresztül voltak elérhetőek.
-
mandriva11
tag
válasz lovi27 #10396 üzenetére
Nem, a zfs közelében sem voltam, csak egy kis része volt zfs_membertben, kiszetedtem, jó lett Linuxmint live alatt, mindent láttok, ami a vinyokon van, de fel raktam a 4 - et, majd beállítottam, vinyok be és 4 db ból csak 1 nek látom a tartalmát, a többi olyan mintha üres lenne, ott vannak, de smb - ben win 10 alatt semmi..... 😥😥
ACL beállításnál is csak az egyik vinyó tartalma látszik...
Furi, mert ilyen még nem volt, pedig sokszor telepítettem már fel, igaz a 3 - at[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz mandriva11 #10395 üzenetére
Igen, ez most is így megy, nem változott a natív támogatott fájlrendszereknél, mint az EXT4. De a ZFS nem az. Ahhoz először kell az Extrák plugin és utána a bővebb listából telepíteni a megfelelőt hozzá. Már hiába tennéd vissza az OMV 3-mat, abban is hasonlóan kéne csinálni.
Azt neked kell tudni, hogy mit csináltál és hogy lett ZFS az EXT4-ből. Az egy teljes értékű ZFS fájlrendszer, vagy csak bizonyos részei kerültek át? Nem valamilyen RAID megoldás eredménye?
-
mandriva11
tag
válasz lovi27 #10394 üzenetére
de igen , köszi , de most azt nem tudom, hogy , hogy telepítsem a 4 -est , ugy , hogy ne legyen ilyen probléma még egyszer
Eddig így tettem, HDD -k ki , majd telepít, majd HDD-k be , elindít, felcsatol és kész. Régen is így ment a 3-as alatt, és minden adtom maradt a vinyón.[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz mandriva11 #10393 üzenetére
Nem az OMV4 a gond. Ha jól értem a linkelt beszélgetést, valamelyik OMV3-ban használt plugin okozta és attól lett a ZFS fájlrendszer. Magától biztos, hogy nem csinál ilyet az OMV. Lehet előbb a plugint kellett volna telepíteni és utána csatlakoztatni ezeket a HDD-éket. Vagy valami hasonlót csinálni.
Ott a végén örült a gyerek, hogy visszanyerte az adatait, Neked nem sikerült? -
rsf
senior tag
Telepítéskor HDD1-et adtam a HDD nevének de mégis így látom: " /srv/dev-disk-by-label-HDD1"
Hogy tudnám ezt átnevezni hogy csak HDD1 legyen a neve?
Kicsit hosszú ez így. Sajnos későn vettem észre így trükközhetek a transmission letöltésekkel is ismét..
Köszi.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
lovi27
addikt
válasz mandriva11 #10390 üzenetére
Az OMV3-mal kapcsolatban ez a figyelmeztetés a fórum oldal tetején olvasható.
Nézd mit találtam az official fórumon! Valaki hasonlóan járt mint te! Ő sem tudta hogyan lett ZFS fájlrendszere, nem tudta mountolni a HDD-ket, de az adatokat nem akarta elveszíteni. És ezek neki is OMV3-ról --> OMV4-re váltáskor jöttek elő. Vakamit nagyon egyformán csináltatok...
-
mandriva11
tag
válasz mandriva11 #10389 üzenetére
Sajnos 2 HDD zfs_membert be ment át, ez mit takar, és vissza lehet hozni?? Mert ext4-ben voltak 😥😥
[ Szerkesztve ]
-
mandriva11
tag
válasz lovi27 #10388 üzenetére
Ok , megpróbálom, de ha visszatettem a 3 -as verziót, simán felcsatolhattam mindegyiket
Csak a hármas telepítésekor a tükörszervernél kiakad, hogy nem találja, de látom, hogy esetleg mi lehet a probléma , ha minden kötél szakad, akkor max visszateszem azt, majd ez alapján megpróbálom megcsinálni : [link] -
lovi27
addikt
válasz mandriva11 #10387 üzenetére
Nézd át a kábeleket, a csatlakozásokat. Cseréld fel a HDD-éket, esetleg próbáld egy működő slotba egyesével csatlakoztatni őket, hogy meggyőződj róla nem hibásodott meg a fájlrendszer egyiken sem.
Most vidékre kell mennem, este leszek megint....
-
Caipi
tag
válasz Vodike #10381 üzenetére
Sziasztok,
Én is ilyen docker problémával küzdök már régóta. Egy Emby szervert használok az otthoni hálózaton filmnézésre, amit dockerből kezelek. Ha nagy ritkán áramszünet, vagy újraindítás miatt újraindul a rendszer, nálam is ugyanez a hiba, hogy a dockeren belül bármit telepítek fel, nem találja meg a konfigurációs beállításait.
A könyvtárak megmaradnak a HDD-n, a jogosultságok sem változnak.
Ilyen mélységig nem értek ehhez, hogy kitaláljam mi okozza, úgyhogy az egyszerűbb utat választottam
Docker alatt csak Emby van, a beállításai annyira egyszerűek nálam, hogy ezeket ilyenkor 5 perc alatt összekattintom újra, miután letöröltem a könyvtárát és jogosultságait.Üdv,
Caipi -
lovi27
addikt
válasz mandriva11 #10384 üzenetére
Gondolom EXT4 a fájlrendszerük? Mountolt, felcsatoltad őket?
-
mandriva11
tag
Mostanában egy olyan dologgal szívok, hogy van egy HP MicroServer N36L -em, régen az OMV 3 -as volt rajta, de most a 4-re szeretnék váltani, de telepítés után jön a feketeleves .
A 3 -asnál, az összes HDD-t látta és csatolta , a 4-esnél viszont nem, ha telepítéskor benne vannak a HDD-k , vagy csak ha utólag teszem bele, akkor sincs változás . A fizikai lemezek között ott van mind , a fájlrendszereknél viszont nincs. Az OMV a belső alaplapi sata csatin van, 4 HDD a keretekben , az 5. esata-sata átalakítóval csatakozik. Nics valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
Köszönöm előre is a segítséget[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
-
laracroft
aktív tag
válasz osztraksajt #10374 üzenetére
Igen ezen mentem végig hiba nélkül.
Végül ez az erőszak segített:sudo dpkg -i --force-overwrite plexmediaserver_1.16.3.1402-22929c8a2_armhf.deb
köszi
-
osztraksajt
őstag
válasz laracroft #10373 üzenetére
Ezen a leíráson indulj el, kell hozzá egy hitelesítő kulcs hogy lássa a frissítéseket, ha ezeket lefuttattad utána megint fog a webes felületen is tovább frissülni. Előfordulhat hogy a CURL parancsra hibát ad akkor egy
apt-get install curl
is kellhet.Tag: #plex update frissítés
[ Szerkesztve ]
-
laracroft
aktív tag
válasz laracroft #10371 üzenetére
A manuális install-ra pedig ezt kapom :
sudo dpkg -i plexmediaserver_1.16.3.1402-22929c8a2_armhf.deb
(Reading database ... 49832 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack plexmediaserver_1.16.3.1402-22929c8a2_armhf.deb ...
Unpacking plexmediaserver (1.16.3.1402-22929c8a2) ...
dpkg: error processing archive plexmediaserver_1.16.3.1402-22929c8a2_armhf.deb (--install):
trying to overwrite '/usr/sbin/start_pms', which is also in package plexmediaserver-installer 1.12.1.4885-1046ba85f-1
Processing triggers for mime-support (3.60) ...
Errors were encountered while processing:
plexmediaserver_1.16.3.1402-22929c8a2_armhf.deb -
laracroft
aktív tag
válasz lovi27 #10118 üzenetére
Köszi ezt kerestem pont én is
Miután megtettem a leírás alapján, látom, hogy agt-get update parancs kiadásakor már a plex repo-t is is nézi, de upgrade parancs nem hozza fel, hogy van frissítés.
Az én plex verzióm: 1.12.1.4885
Amit felajánlott: 1.16.3.1402Mi lehet az ok?
-
chemand
aktív tag
Sziasztok, jó reggelt!
Most másodszor kaptam ezt az üzenetet a rendszertől:
CRON-APT RUN [/etc/cron-apt/config]: Mon Jul 29 00:05:20 CEST 2019
CRON-APT SLEEP: 1084, Mon Jul 29 00:23:24 CEST 2019
CRON-APT ACTION: 0-update
CRON-APT LINE: /usr/bin/apt-get -o Acquire::http:l-Limit=25 update -o quiet=2
E: The repository 'http://ftp.hu.debian.org/debian stretch-updates Release' does no longer have a Release file.Egyelőre nem tudtam mit kezdeni vele. Esetleg tud valaki segíteni, hogy mi a teendő?
Köszönöm.
-
lovi27
addikt
válasz KaiotEch #10367 üzenetére
Szerintem se, bár ott csak cache törlést találsz.
Hibánál azért úgy kell meggyőződni róla, hogy átállítod másra, elmented a beállítást, majd vissza shutdown-ra és újra mentés. Nehogy becsapjon a visszajelzés. A BIOS-t beállításokat is ellenőrizd, esetleg nem-e történt ott valami.
-
nagyúr
válasz lovi27 #10354 üzenetére
Köszi az érdeklődést, azóta nem volt időm foglalkozni vele, mert internetgondjaim voltak és azok prioritást élveztek Most összedobtam, nyomtam egy shutdown-t webgui-ból és terminálból is simán leállt mindkét alkalommal. Lehet semmi baj nincs, csak a
halt
parancshoz kellene még egy kapcsoló is -
rsf
senior tag
válasz lovi27 #10356 üzenetére
Nem annak.. A rendszert egy régi ssd-re telepítettem.
Elindítottam a törlést aztán olyan 20%-nál kidobott a felület.
Visszalépve nem látok semmit, de a HDD led világít szerintem csinálja a háttérben a formatot..“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rsf
senior tag
Sziasztok,
nekifogtam egy új OMV telepítésnek.
Egy régi HDDt ami egy Zyxel nasban volt szeretnék használni ezért le szeretném gyalulni.
De a törlésnél a gyors változat hibát dob(Lehet a JBOD miatt) a biztonságos meg nagyon lassú..
Van vmi működő gyors megoldás vagy ki kell várnom a lassút? 2TB a HDD“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
lovi27
addikt
válasz KaiotEch #10350 üzenetére
Valami ottmaradhatott, ami normál leállításkor nem keletkezne vagy törölne. A 10 mp-es kikapcsolásnak nincs köze az OMV-hez, az a tápegység vészkikapcsoló rutinja hibás esetekre. Semmit se figyelve lekapcsolja a tápegységet.
Próbáld kivárni? Hátha csak hosszan csinálna valamit és utána helyrejönne. (max. 10-15 perc)
Terminálból parancsra kikapcsol? Próbáld ki: shutdown now
Vagy webGUI-ból - Leállítás!
Vagy az omv-firstaid parancsban, vagy a GUI-ban minden ami cache töröld. Utána újraindítás! -
nagyúr
Üdv. Srácok valakinek van ötlete mi a franc történhetett? Tegnap visított a gépem alatt levő szünetmentes, kikapcsoltam, de a NAS-t nem szépen állítottam le. Aztán UPS-be akkucsere, majd gép vissza és már LAN-on nem volt többet elérhető. Ma ránéztem, rádugtam monitort, bill.-t, hogy lássak is valamit, már az indulásnál furcsa, mert kiválaszthatom, hogy indítom simán a deb-et, vagy recovery mode-ot választok, vagy még másik 2 volt alatta(nem jegyeztem meg). Hagytam simán menjen, elérhető azóta LAN-ról ezzel már nincs gond, csak ha nyomok neki egy halt-ot, akkor kiírja, hogy halted, aztán ott szépen meg is áll, a gép meg pörög tovább, csak 10mp-es kézi kinyomással akar kikapcsolni.
-
mrzed
senior tag
Úgy néz ki, hogy a pi4-el megszületett a legolcsóbb, gyors nas alternatívája.
Sikerült telepíteni az omv 4.1.23-at egy 2GB-os raspberry pi 4-re:
Egyelőre csak a kernelt nem sikerült a legfrissebbre updatel-ni, valami aláírás problémára hivatkozik.
A pi4-re egy 3.1-es usb-s házba helyezett 1TB WDBlack HDD van kötve.
Az alábbi képek magukért beszélnek:
FTP feltöltés:FTP letöltés:
Samba feltöltés:
Samba letöltés:
[ Szerkesztve ]
-
CheGhost
aktív tag
válasz #92063744 #10345 üzenetére
csak info, hogy miről volt szó, mert nem derült ki ebből a hozzászólásból, ahogyan az sem, hogy melyik módszerrel sikerült: [link]
[ Szerkesztve ]
*** Ha egy probléma megoldódik, akkor kérjük a megoldást is leírni, nem csak annyit, hogy "megoldódott"! *** Hosszú log-ok esetén külső oldal ajánlott mindenki lelki békéjének megőrzése céljából! https://pastebin.com ***
-
törölt tag
Nagyon szépen köszönöm, ez megoldotta a problémát!
-
mrzed
senior tag
Telepített már valaki pi4-re omv-t?
A telepítő lefut sikeresen, de a böngészős gui-t nem lehet elérni. Pi4-re kötött monitorral, billentyűzettel lefuttatom a frissítéseket is, újraindulás után ki is írja, hogy a megadott ip címen elérhető a böngészős felület, de semmi. Pi3-al tökéletes minden. -
mrzed
senior tag
válasz lovi27 #10338 üzenetére
Sziasztok!
Egy ideje már használom az openmediavaultot egy raspberry pi3 B+ alaplappal. Erre van csatlakoztatva két usb-s hdd, ext4 fájlredszerrel. Szeretném az alaplapot lecserélni pi4-re, gondolom nem árt egy új telepítés, feltételezem, hogy az sd kártya átdugása kevés lesz?!
Ami még kérdéses, hogy a merevlemezeken lévő tartalmakat újra meg tudom osztani az új rendszerben adatveszés nélkül? -
lovi27
addikt
Remélhetőleg a társ már megoldotta a hibát...
-
sad_Vamp
őstag
ext3 és ext4 filerendszer olvasására win10 alatt van valami jól bevált módszer?
az ext2fsd.com - oldal úgy tűnik nem elérhető
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
válasz Pelican #10330 üzenetére
gyerekek, de dokkoló nélkül rendesen bekötve se látta az OMV csak először...aztán elkezdte formátozni/inicializálni... és nem emlékszem hogy szokta, de ezt rettentő lasssan csinálta... aztán behalt..
utána meg már semmi sem látja/látta rendesen...
És amúgy is ahogy bekötöttem valami furcsa kerregő hangot adott ki.[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
sad_Vamp
őstag
Nem látja... .a Gparted LIVE is csak 2-3x dokolló ki-bekapcs után látta és csak 2TB-snek (miközben 4TB) és nem tudott rá új particiós táblát kialakítani...
Meg furán is kattogott.... Szóval, most vittem vissza.
-
sad_Vamp
őstag
nasban...de mivel a linux és OMV nem a standard "élőhelyem" átdobtam egy dokkolóba és rákötöttem Winre- is hogy lássam mi a baj. Nem tom az OMV/Linux egyáltalán észre fogja e venni a HDD-t (mert utoljára nem látta a hiba után már), és az OsX sem látja.
-
sad_Vamp
őstag
válasz lovi27 #10317 üzenetére
hogy kell törölni a particiós táblát?
én most WIN-alól csak ennyit látok, még a volume se jelenik meg és 0kB-nak nézi az egészet... nem tudom se "populte"-zni se inicializálni.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz #92063744 #10318 üzenetére
Ha visszakeresel ismert probléma a tallózás. Nem baj, ha nem látszik, de ha a hálózati elérésnél megcímzed a NAS-t megtalálja és felcsatolható.
Vagy én ezt a megoldást használom, és így tallózható marad.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz lovi27 #10317 üzenetére
A Fájlkezelőből próbálom elérni a mappáimat, nem a webes admin panelt. Egyúttal a Windows Hálózatoknál sem látom a szervert, pedig fixen ugyanaz a munkacsoport. A Mac ezesetben is azonnal látja, amint csipog a Dell.
Közben a hálózati beállításokat is alaphelyzetbe állítottam, eredménytelenül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
Az OMV 3-mal nagyon jó barátok voltunk, de a V4 nem akar barátkozni. Mindent megcsináltam, a MacOS látja is; beírom a felhasználónevem és a jelszavam, és már meg is jelennek a mappáim, minden klassz.
Ellenben a Windows 10 nem akar együttműködni. Fel akarom csatolni a meghajtókat, de hiába írom be jól az elérési utat, és dobja ki a login screen-t is, azt mondja, a jelszó nem megfelelő. Én pedig hülye nem vagyok, a Macen is ugyanez a fiók, ott mindig eltalálom, itt pedig egyszer sem? Már azt is eljátszottam, hogy visszaállítottam a jelszót (admin), és azzal is be tudtam lépni a Macen, de a Windows úgy is jelszóhibát ír.
Valami itt nem akar összeállni, van bárkinek bármi ötlete? Tanácstalan vagyok... -
sad_Vamp
őstag
na, szép ez a nap.... formátozta, lassan, aztán behalt..... most akkor vagy DOA-s volt a HDD....vagy OMV rontotta el? A bios látja, a windows is de csak a manager-ből.... és semmit nem lehet vele csinálni... eselteg vlmi tanács?
-
sad_Vamp
őstag
Kicseréltem a HDD-t.... most inicializálja épp (formátozza, vagy mittudomén)
A kérdésem, az lenn, ott a disk beállításoknál a powermanagement, meg spindown, meg ilyesmik?
Ott mit érdemes állítani? Nekem eddig az összes HDD-n minden ilyen feature DISABLED volt.A filesystem-et kivév minden disk piros, azaz direk NAS-hoz való.
Segítségeteket előre is köszi!
-
chemand
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni az OpenVPN beállításához.
El tudná valaki magyarázni, hogy hogyan kell beállítani.
Szeretném távolról biztonságosan elérni az otthoni hálózatomat (pl. mobilról), illetve a mobilon történő internetezéskor az otthoni pi-hole dns szervert használni.Korábban az asus routeremen volt openvpn, azt tudtam használni, a mostani routeremen nincs.
Köszönöm.
-
Pelican
őstag
-
-
Asztee
aktív tag
válasz lovi27 #10287 üzenetére
Szia ! Nálam most Debian 9-en van OMW4. A kérdésem az lenne ,hogy lehet-e Deb 10-re frissíteni a rendszert , úgy ,hogy minden más érintetlen marad ? (Mint pl. Windows-nál, ott a programok többsége ugye túlél egy verziófrissítést.)
Köszönöm.''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Tőzsde és gazdaság
- Xbox Series X|S
- Háztartási gépek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Nyaralás topik
- World of Tanks - MMO
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest