Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz alaves #31977 üzenetére

    Hogy sok filmnél, azt nem mondanám, de én is láttam már olyat, hogy a videokép része volt a fekete keret (16:9 képarányhoz), és sem 0 fekete volt, hanem egyértelműen szürke: Divergent (UHD HDR Blu-Ray), pedig a világos effekteket elengedik jó magasra (amiből úgy tűnik nem az volt a cél, hogy szándékosan "lapos" hatású legyen). Érdekes, mert ennek az FHD SDR Blu-Ray kiadása még nagyon tetszett (a film 'nézhető', a képre gondolok) és a következő rész UHD HDR kiadása a másik végletbe húz: napfényben álló színész fekete zakóján is találni vak fekete foltot.
    A Solo-s Star Wars-ban se nagyon van fekete pixel, de nem ennyire szembetűnő, már csak azért sem, mert ott nem a kép része a fekete keret, és vakító világos foltok sincsenek benne, így egyértelmű, hogy az szándékosan ilyen látványvilágú.

    (#31970) Pro Koryak
    Azt tudom, hogy a 2019-es Panasonic-okon gyakorlatilag egyáltalán nem villognak már a sötétszürkék, ahogy az e havi firmware frissítés óta már a 2018-as LG-ken se, de a 2018-as Panasonic-okkal és Sony-kkal mi most a helyzet? Nem nagyon hallottam róla, hogy azokon reszeltek-e végül (tudom, hogy eleve kissé kevésbé jött rajtuk elő a probléma, mint az LG-ken a korai firmware-ekkel, de azokon is jelen volt). Ilyenkor azért egy évjáratot hasonlítsunk már össze, mikor azon nyammogunk, hogy milyen sok időbe és verziószámba telt az LG-nek. :o

    Ja, amúgy a C8 DolbyVision módban még a 05.10.35-ös beta firmware-el is bebuktatja a sötétszürkéket. :(

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák