Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz belan #13132 üzenetére

    Én szerintem még egy filmet se láttam, ami ne DCI-P3 gamut-ra lett volna master-elve, amit lényegében jól lefed az OLED is, szóval a QLED-en is max videojátékokban vagy "helytelen" beállításokkal látsz élénkebb színeket.

    A W alpixel nem egészen úgy működik, ahogy sokan képzelik elsőre (én is tévhitben éltem, míg alaposan körbevizsgálgattam a gyakorlatban): az LG mindig a fényességet áldozza fel, sohasem a szaturációt csökkenti, csak az jelenik meg a W-vel támogatott régióban, ami eleve oda esik a forrásban is (nagyon fényes de nem túl szaturált), a többi fényesség értelemben van "tömörítve".

    Bár a "rétegelt" DolbyVision Blu-Ray kiadványoknál csak a HDR10 réteget tudom megnyitni PC-n (és amennyire tudom -bár még nem próbáltam- a TV belső lejátszója sem tud mit kezdeni ezzel a rétegzett témával, mert ez már másolásvédelmi probléma is), de szinte kizártnak tartom, hogy az a színteret is bővítené (úgy őszintén igazából szinte fogalmam sincs, hogy gyakorlati és szignifikáns értelemben mi a f@szt rak hozzá még úgy igazából a HDR10-hez az az extra DV réteg, mert ... szerintem jelenleg kb. csak arra jó, hogy a Dolby begyűjthesse a jogdíjakat és bonyolódhasson az egész HDR szabványháború :o).

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák