Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elemental
addikt
Szevasztok!
Beszéltem a riasztóssal, mondta, hogy van DSC-hez ip modul. Telefonos appon keresztül tudnám vezérelni a ház riasztót akár távolról is. Erről elmondanátok a véleményeteket? A riasztós azt mondta, hogy magának nem szerelné be biztonsági okok miatt.
-
nemethsza
tag
-
LouiS22
veterán
válasz kisGAS #41095 üzenetére
Gondolj arra is, hogy le kell szerelni. Persze a véső mindenen segít, de gondolom nem ez a cél.
B tervként javaslom, hogy nézz egy nem mély klasszikus szerelvényt (A Legrand Valena pl "csak" 21mm ) és mögé egy vékonyabb relét. Így megmarad a hagyományos kapcsoló, mögötte a relé meg elvégzi a feladatot - és még a körmös befogó is használható lesz
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Olympia76
tag
válasz LouiS22 #41094 üzenetére
Feltéve, hogy a telefonok felcsatlakoznak a wifire már azelőtt, hogy a lámpát fel akarja kapcsolni... Írta, hogy kapu és kertvilágítás, így kérdés, hogy van-e már annyival előbb wifi...
Ugyanez a gond a BT-vel is egyébként, hacsaknem kerül a kertbe egy BT proxy és arra meg csatlakozik egy nagy hatótávolságú iBeacon tracker-el, de gondolom, ha a gyerekeknek már az invazív, hogy van egy app a telefonon, akkor iBeacon kulcstartót sem fognak hordani...
Nálam egyébként kamerák/ Blue Iris által kertkapun belépő emberre kapcsolnak a kerti lámpák.
-
BullZeye
veterán
válasz tototos #41088 üzenetére
De ezzel kiiktatom a termosztátot teljesen, többen írták, hogy érdemes megtartani azt és úgy használni, csak mivel nem tudom, hogy pontosan hogy üzemel a termosztát vezérlője, (pl folyamatos jelet ad, vagy csak impulzust változáskor) ezért nem tudom hogy kössem be a kettőt egyszerre.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Olympia76
tag
válasz Steady74 #41089 üzenetére
Nem zárom ki őket, nem akarnak az én hobbimban részt vrnni. Világítást és redőnyt fali kapcsolóval akarják csak vezérelni, nem mással.
Én is azzal akarom... Miért, Te telefonnal kapcsolod fel a lámpát?Viszont ha nem is használják, de kéne a location tracking, akkor miért nem rakod fel nekik? Zavarná őket, hogyha a HA app rajta lenne a telefonjukon?
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz BullZeye #41087 üzenetére
Jelenleg ha minden igaz a termosztát és a kazán 2 vezetékkel van összekötve. Ezeket kikötöd a termosztátból és bekötöd a Shelly I és O ponjaira. A termosztáton ahova be volt eddig kötve a két vezeték oda kell egyszer egy fázist bekötni a másik pontot pedig összekötni a Shelly SW pontjával. A Shellynek ezen kívül külön adsz fázist és nullát az L és N pontokra.
-
BullZeye
veterán
válasz tototos #41061 üzenetére
És a Sima Shelly esetén? Van 2 kábel, gondolom így Shellybe kell 2 input és 2 output (soha nem használtam még Shellyt, nyár óta porosodik az asztalomon), vagy párhuzamosan kell bekötni WAGO-val?
Van ezen 0 / I / SW / L(-) / N(+)
Ja és állítani kell valamit, hogy 230, 24-60, 12V legyen?(#41058) tsboj
Nekem pontosan ugyanez a termosztát van és már elmúlt 8 éves hetente elfelejti kikapcsolni 1-2x a fűtést úgyhogy jó pár ezer forintot elfűtött fölöslegesen, így Shelly kell nekem is bele biztonsági kapcsolóként, köszi, hogy felhoztad mert én fosok tőleEladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
(ex)Cat
senior tag
Levegőminőség monitor kapcsán, csak az Eve vagy vmi hasonló árban levő termékek a jók? pl. Az Aqara az szintén hasznontalan ebből a szempontból?
-
Olympia76
tag
válasz Steady74 #41080 üzenetére
Van némi alap jogosultság kezelés HA-ban, hogy egyes user-ek mit érhetnek el, vagy, hogy például engedélyezve van-e Nekik a belépés. Nem tudom miért nem akarsz HA-t tenni a gyerekek telefonjára, de nézted, hogy a location tracking működik-e akkor is, ha egyébként kizárod őket mindenből? Én nem próbáltam, de szerintem igen.
-
LouiS22
veterán
válasz kisGAS #41082 üzenetére
Szívás.
Próbálkozhatsz ezzel: [link], de az a sejtésem, hogy nem lesz annyi helyed, hogy a kapcsolón lévő csavarhelybe berakva be tudd fogatni.
Másik lehetőség: eladod a kapcsolót, és veszel egy zigbee relét, azzal oldod meg a vezérlést. Az új Sonoff ígéretesnek és kellően picinek tűnik és klasszik butakapcsoló mögé is pakolható. Hátránya, hogy end device lesz, nem router.
Azon azért csodálkozom, hogy nem tűnt fel a rögzítőköröm hiánya (ami egyébként minden kínai és nem kínai smart termék sajátossága ).
[ Szerkesztve ]
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
kisGAS
csendes tag
Kellene egy kis segítség. Vettem fasza Aqara H1 zigbee villanykapcsolókat, de most szembesültem vele, hogy nincs rajtuk az a körmös rögzítési lehetőség. A fali dobozokon meg nincs csavarhely(sima kerek).
Hogyan tudom ezt az anomáliát áthidalni? Van erre valami megoldás? -
LouiS22
veterán
válasz Steady74 #41080 üzenetére
Február 14. után kiderül, hiszen - ahogy a linken is látható - egy még be nem mutatott eszközről van szó, tapasztalat nélkül.
A másik problémakörre: ha a routeredben van ilyen funkció és a HA-barát, akkor szerintem abból kinyerhető olyan információ, ami jelenlétet prezentál.
A Life360-at nem ismerem.
-
Steady74
addikt
válasz LouiS22 #41077 üzenetére
Mennyire gyorsan reagálnak ezek a bt-s eszközök? Kapu és kertvilágítást akarok kapcsolni hazajövetelre. Családnak van Life360 a telefonokon, nem jó, mert van, hogy 2 óra késéssel ér át a HA ba a változás. Nem akarok a gyerekek telefonjára HA-t tenni, így a coming home nem műxik. Hogyan tudom pl. figyeltetni a wifi hálózazra való fellépést HA-ban HA app nélküli telón? Vagy vannak ezek a bt jelenlét érzékelők, amikkel meg az a bajom, hogy ha hazaérek, akkor érzékel, de ha pl. hártamegyek a telóval a kert végébe, aztán megint előre, és érzékeli a telót, akkot megint lefut újra az automatizmus. Mi lehetne a jó megoldás?
-
LouiS22
veterán
válasz BlackJack21 #41078 üzenetére
Köszi, igen. Ezt nem volt erőm már leírni tegnap, hogy trendekre azért "használható".
-
BlackJack21
tag
válasz LouiS22 #41054 üzenetére
A levegőminőség szenzora valóban csak TVOC-t tud, és abból számolja a co2-t, de a linkelt tartalom következtetése hibás. A 400ppm a környezet alapértéke és ez nem lesz kevesebb az üvegház-hatás miatt. Ennyit kell mérni normál friss levegő esetén( sajnos). Ami inkább ezeknél a szenzoroknál probléma, hogy rendszeresen újra kell indítani, hogy az értékek "nullázódjanak", illetve inkább a trendekre, változásokra használható, mint a valós érték kinyerésére viszont egy régi CO2 mérővel(Telaire 1050) összehasonlítva nem jelentős az eltérés.
-
LouiS22
veterán
Shellyék megértették az idők hívó szavát: [link]
- Full compatibility with new Home Assistant BTHome protocol
- Coin battery (nem írják le, a méret alapján nem CR2032 lesz ez, hanem a drágább 2450)
- Over 2 years battery life (ez persze majd a gyakorlatban kiderül).Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Asztee #41072 üzenetére
Az AP nem router - de mondjuk a saját hálózatban kezelt okoseszközöknek nem is kell router, hiszen nincs dolguk az interneten. A wifi AP-k nálam már csak azért is egy switchbe csatlakoznak, mert onnan kapják a POE táplálást (és amit lehet, vezetékkel kötök be, ezért van egy 16 portos switch) és a lokális hálón dolgozó eszközöknek ennyi elég is, nem mennek a routerre (ami nálam egy Mikrotik)
A Unifi AP-nek amúgy nincs saját GUI-ja, kell egy kontroller szoftver, de az addonként tökéletesen megy HA alatt. -
Asztee
aktív tag
válasz Degeczi #29750 üzenetére
Kicsi régi téma, bocsi... Az az AP amit írsz (Unifi AC LR - ( ennek van saját GUI-ja)) az kompatibilis más típusú router-rel is vagy csak Unifi-vel ? Egy másik fórumon azt olvastam, hogy az AP az nem irányít/kezel semmit hanem azt továbbra is a router végzi. Ebben az esetben, akkor ez mégsem tehetermentesíti a router-em.
Nekem Asus RT-AC87U-m van jelenleg és mindenestül ~60 device-t kezel, de nem elég stabilan. Gondoltam arra is ,hogy esetleg vennék egy modernebb routert - erre is várom a tippeket - és a mostanit használnám AP-ként. Melyik lenne vajon a jobb megoldás ?''A világon 10 féle ember létezik : az egyik ismeri a kettes számrendszert a másik nem."
-
zsamiatt
őstag
válasz LouiS22 #41069 üzenetére
előbb utóbb csak rájönnek, hogy csak a publik felhő nem fog működni, jó lenne privát felhővel is foglalkozni. Egyébként nagyon jó lenne egy olyan törvény a gyártók felé, hogy amit biztosítanak publikba szolgáltatást annak mennie kell lokálba is.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
LouiS22
veterán
Vitaindítónak: [link]
-
Rosep
senior tag
válasz Degeczi #41063 üzenetére
Erről nem is hallottam még.
De épp a napokban figyeltem meg valamit. Ez 7 db Shelly 2.5 relé hőmérséklet grafikonja. Látszik hogy 20-án valami történt, 3-nak felugrott a hőmérséklete. Csak újraindítás után tértek vissza a többinek a tartományába.
Érdekes, hogy a garázsban van egy Plus 1 is, annak is felment a hőmérséklete. Pedig ott kinti hőmérséklet van, mert fűtetlen és még hiányzik a födém, csak a tető védi. Azt még nem indítottam újra.
Asszem ezek már Gen. 2-esek, ECO mód be van kapcsolva rajtuk.
-
Degeczi
nagyúr
válasz gya/352 #41062 üzenetére
Valóban úgy tűnik, h a minimális méret (zsúfolt fölépítés, kisebb tűrőképességű alkatrészek) nem tesz túl jót a Shelly-k megbízhatóságának. Ráadásul akár még pont a firmware is sújtotta őket: a 2.5-ek az "eco" mód bevezetése előtt tizenpár fokkal futottak melegebben - volt olyan tipp, h szerencsétlen módon megírt szoftver miatt (asszem azok is hasonló csökkenést tapasztaltak, akik Tasmotát raktak föl a gyári helyett)
-
kenand
veterán
Ha az ember Local Tuya és nem Tuya addonnal adja hozzá a Feszültséget és a Teljesítményt 10x-en közlő Gosund EP-2-es okos konnektort, akkor a hozzáadáskor van lehetőség korrekcióra. Van egy un. scaling faktor. Kicsit ugyan munkásabb hozzáadni, de így helyes értéket mutat. (Voltage 0.1 -essl és Power 0.1-essel jó lesz)
-
tsboj
csendes tag
válasz tototos #38415 üzenetére
Hasonlon torom a fejem mint amit emlitettel
Korabban az volt a tervem hogy a Q3 RF termosztatot teljesen kiveszem a kepbol es a Shelly fogja kapcsolni a kazant, de arra gondoltam, hogy tok jo lenne ha a Q3 es a kazan koze tennem a Shelly-t es igy minden kapcsolas azon keresztul folyna. Raadasul ha kell akkor en is tudom "kezzel" kapcsolni.
Ott akadtam el, hogy a termosztatbol (esetemben Q3 RF vevoegyseg) kimeno ket kabelt (COM es NO) a Shelly Plus 1 mely inputjaira kossem. Te hogy csinaltad?
(Nem tennek ra ESPHome-t ha nem muszaj egyebkent.) -
LouiS22
veterán
-
gya/352
tag
Ha valakit érdekel levegőminőség szenzor:
https://rendeljkinait.hu/hirek/gyorshirek/blitzwolf-okos-legminoseg-mero-potom-aron/ -
BullZeye
veterán
Kültérbe (eső, hó) kertbe szeretnék talajnedvesség és tápanyag mérő sensorból pár darabot ami lehetőleg nem bluetoothos.
Xiaomi BT és eléggé indoor, Z2M oldalán pedig DIY forrasztgatós van (emailre nem reagáltak még).
Használtok valamit, esetleg láttatok AA elemes megoldást ami évekig bírja?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
fecus
őstag
-
Olympia76
tag
Én is WG-al megyek haza, így már direktben elérem a Shelly/Tamosta eszközeimet, sőt a zigbee-seket is, mert Z2M HA-tól függetlenül fut, így ha csak a HA halna le, akkor még a zigbee-s konnektoraimat elérem (nekem pl. a Velux GW-el szokott évente 1x-2x előfordulni, hogy úgy leáll, hogy csak konnektoros HW reset segít csak).
...de ilyen szomszédból irányított router resetelőm nincsen - ez nagyon menő
[ Szerkesztve ]
-
gya/352
tag
Ahogy a többiek is írták elég sok féle gyártó ill készülék van amelyik okos és akár be is integrálható a HA-ba, de nekem azért vannak kétségeim azzal kapcsolatban, hogy a futó program megszakítható lenne távolról. Nincs ilyen tapasztalatom, csak hangosan gondolkodom.
A másik kétségem, hogy vajon mennyire okos dolog megszakítani a futó programot.
Persze nem lesz semmi baja a gépnek tőle, de az eredményt mindenképpen befolyásolhatja, különösen ha hosszabb időre kell megállítani a folyamatot. Pl. mosogatógépnél ha szárításnál szakítod meg, akkor visszahül az egész cucc és miután visszakapcsol már hideg lesz a kamra, de program szerint még ezután indulna a gőzelszívás ami nem fog érni semmit hideg kamránál, vagyis nedvesek lesznek a cuccok mikor végez. (jó tudom, na és majd megszárad szép lassan) Vagy szárítógépnél megszakítod a programot, had rohadjon ott 1-2 órát a nedves ruha a gépben mozdulatlanul, had gyűrődjön?
Én biztos nem tenném. -
kzkz
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan "okos" mosogató-, szárító- és mosógépet ajánlani, ami HA-ba integrálható olyan céllal, hogy onnan szüneteltethető legyen a gép működése?
Az áram megszakítása egy okos konnektorral nem opció, mert pl a jelenlegi "buta" szárítógépünk áramszünet esetén elfelejti, hogy épp dolgozott, és nem indul újra, ha visszajön az áram.
(A jelenlegi buta mosogatógépünk tudja folytatni a munkát (a mosógépünk is talán), de nem túl elegáns megoldás az árammegszakítás, miközben a mosógépen van szüneteltetés gomb fizikailag.)A jövőre készülnék ezzel, ha a mostaniak tönkremennek, akkor ilyen "okosra" váltanék, így akkor járatnám őket, ha süt a nap, és termel a napelem. Mindegy, hogy 1 vagy 6 óra alatt végez a feladatával...
-
Olympia76
tag
Ja, értem a UseCase-t. A szomszédos ONT/Router reset nem semmi...
...de egyébként a HA-t nem VPN-en keresztül éred el? Nabu Casa-t használsz? Csak, mert, ha van VPN, akkor még mindig nem lenne indokolt a Tuya felhőt, ez esetben Shelly vagy Tasmota esetén a saját web interface-ükön keresztül tudnád ki/be kapcsolni a konnektorokat. Ha nincs VPN, akkor viszont értem, akkor kell a felhő.
-
félisten
Nálam egy távoli routerrel szokott gond lenni, és olyankor 250-300 km-t kéne utaznom az újraindításhoz.
Úgyhogy kínomban beszereztem egy SMS-vezérlésű konnektort -- amit viszont nem sikerült életre keltenem...
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
LouiS22
veterán
Én az elmúlt 2 évben egy alkalmat tudok, amikor a HAOS "lefagyott" - pontosabban nem is fagyott le, csak egy elbaltázott Nabus frissítés dependency borította meg picit a Supervisort, de parancssorból orvosolható volt és gyorsan jött a patch is. Egyszóval nálam a betonstabil a jó kifejezés - igaz, nem is fut más.
Nálad ennél rendszeresebben "fagy le"?
-
ojb
tag
válasz chemand #41031 üzenetére
Pl:
Beállítások ->
Automatizmusok és jelenetek ->
+ AUTOMATIZMUS HOZZÁADÁSA ->
Kezdés üres automatizmussal ->
jobb felső sarok 3 pötty majd legördülő menü Szerkesztés YAML-ként -> pipa ->
megjelenő ablakban
description: ""
mode: single
trigger: []
condition: []
action: []fenti öt sor kitöröl ->
majd az előző hsz-ben (#41029) lévő kód bemásol a helyére ->
sensor.halo_voltage entitás átír a sájátra ->
Mentés ->Kilép
Fejlesztői eszközök ->
Automatizmusok újraindítása... -
ojb
tag
válasz Olympia76 #41030 üzenetére
Nehéz pl hard reset-et adni a HA-t futtató gépnek vagy a fontosabb independent vezérléseknek -- amikor esetlegesen a HA lefagy --, ha azon fut a tuya integráció és nincs kerülő út. Az ONT-t és a routert pl a szomszéd WiFi-jére csatlakoztatott Tuya konnektoron keresztül tudom újraindítani szükség esetén...
-
ojb
tag
válasz chemand #41027 üzenetére
Én az alábbi automatizmust használom:
Elég egyetlen egy entitás-ra hivatkozva megcsinálni.alias: Tuya Reload
description: Tuya integration automatic reload
trigger:
- platform: time_pattern
hours: /2
action:
- service: homeassistant.reload_config_entry
data: {}
target:
entity_id: sensor.halo_voltage
Ahol : sensor.halo_voltage egy Tuya entitás[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz atirag #41005 üzenetére
Szerintem írd le mi az elérendő cél: Pl.: szeretném a telefonomon látni a bojler hőmérsékletét otthon/bárhol ahol van Internet v. szeretnék automatizálni valamit vele.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
-
-
kenand
veterán
válasz chemand #41019 üzenetére
Tuyat úgy tudod integrálni HA-ba, hogy regisztrálsz (ingyen) a Tuya IoT platforma.
Ott látod az egyes eszközeidet és azt is milyen adatokat kapnak.Ott láttam meg én is, hogy a Gosund EP ep2 konnektor Smart Life-ben jó feszültség adatot mutat, de a HA-ba 10x-st, de már a Ruya IoT-ben is 10x adatok érkeznek.
Gond,hogy íratam a Tuya IoT-nek és a Gosund Supportnak is , de egyik sem válaszol....
-
chemand
aktív tag
válasz BlackJack21 #41018 üzenetére
Az applikáción keresztül működik. Csak nem rég kezdtem el foglalkozni a HA-vel, így most próbálom tanulni ezt az egész témát. Nem igazán tudom, hogy pontosan hol tudnék utánanézni az általad említetteknek.
-
chemand
aktív tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy a HA-ba integrált wifis okos dugaljaim (tuya) állapota (feszültség adat, fogyasztás adat) nem frissül egy idő után, kapcsolni sem tudom HA-ból, csak a HA újraindítása segít.
Ugyan ez nem fordul elő a zigbee-s dugaljok esetében, azok adatai pár percen belül frissülnek, minden működik.[ Szerkesztve ]
-
tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz Fuser és Tsa #41014 üzenetére
Elöltöltősre nehezebb rakni, hiszen ott függőlegesen állnak, de szerencsére a sima felületen jól megtapadnak a gyári kétoldalas szalaggal is, évek múltán sem estek le. Gondolom felültöltősön is van hasonló hely ahol ragasztható a házra és az ajtóra is mágnes ill. érzékelő, és ott ráadásul a saját súlyuk sem leugrasztani próbálja azokat. Mivel ugyanolyan bézs színű mint a gép háza, észre sem veszi az ember.
A nyitásérzékelő akkor is hasznos, ha nem akarsz ismételt figyelmeztetést, mert ezzel kinullázható a folyamat, így egyszerűen megoldható, h pl. "mosás" státuszba csak "üres"-ből menjen át, "készen"-ből ne. Így nem gond, ha a kész gép (különösen a szárítógépek hajlamosak erre) időnként mondjuk átforgatja a dobot, ezért ugrik föl a teljesítményfölvétele.
Az automatizációk faék egyszerűségűek, pl. ilyen ha 25W fölé ugrott teljesítményfölvétellel váltok át "mos" állapotba, azzal a feltétellel, h eddig "üres" volt, és csukva az ajtaja:
- alias: Set washing machine active from ures when power detected
trigger:
- platform: numeric_state
entity_id: sensor.mosogep_teljesitmeny
above: 25
condition:
- condition: state
entity_id: binary_sensor.washing_machine_door
state: "off"
- condition: state
entity_id: input_select.washing_machine_status
state: "Üres"
action:
- service: input_select.select_option
data:
entity_id: input_select.washing_machine_status
option: "Mos"
-
tag
válasz Degeczi #41012 üzenetére
szerk:
közben megjött a válasz Olympia76 kartárstól, ezúton is köszi
hogy lehet felépíteni ezeket a státuszokat?
eléggé vakon vagyok, amit megcsináltam, az eddig működik, de mégsincs olyan érzésem, hogy átlátnám a dolgot.a kiürítéssel az a bajom, hogy ahhoz kéne külső érzékelő (reed, vagy hall, vagy valami más).
egyrészt ronda, másrészt egy felültöltősnél nehezen kivitelezhető.
a gépben meg nem akarnék kotorászni, jobb az mindenkinek.ismételni nem akarom az üziket, látom, ha nem olvasott whatsappom van.
ha meg félórát heverészik a cucc a mosógépben, azzal együtt tudok élni.[ Szerkesztve ]
-
Olympia76
tag
válasz Fuser és Tsa #41010 üzenetére
Nem kell "leképezni" program specifikusan, vagy nem értem mire gondolsz.
Degeczi itt összefoglalta, ezt azért nem olyan nehéz megvalósítani:
https://prohardver.hu/tema/okos_otthon_smart_home/hsz_10149-10149.html
Ha nem kell a kiürítés, akkor azt kihagyod... -
Degeczi
nagyúr
válasz Fuser és Tsa #41010 üzenetére
Pont most akarod túlbonyolítani. Sokkal egyszerűbb, logikusabb (és felületen is praktikusabb) de legfőképp teljesen üzembiztos a pár diszkrét státuszt követni.
A kiürítés figyelése azért hasznos, mert akkor addig ismételhető időnként a figyelmeztetés, míg a mosógép ajtaját nem nyitják (hiszen simán lehet, h nem hallod vmelyik figyelmeztetést, vagy vmiért nem tudsz reagálni) -
tag
-
tag
válasz Degeczi #41008 üzenetére
azt nem lehet elérni, hogy elérhetetlenség esetén kihagyja a következő üzenetküldést?
mosáskor elég hektikusan változik a fogyasztás.
ha valahogy sikerülne leképezni, szerintem az asszony másnap találna valami programot, ami nem stimmelne hozzá .
elég sok ilyesmi bejegyzést olvastam, azért maradtam ennél a legegyszerűbb megoldásnál.
úgy érzem túl vannak bonyolítva. engem a kiűrítés nem érdekel: egy melléképületben van egy mosógép, arról akartam volna tudni, hogy mikor lehet átpakolni a szárítóba.
de akkor már megcsináltam mindre.
meg is lett a baja... -
tag
-
Degeczi
nagyúr
válasz Fuser és Tsa #41004 üzenetére
Korábban sokszor volt már itt erről szó, ezért érdemes különböző input_select állapotokat (mint "mos", "üres", "készen") létrehozni, és akkor nincs ilyen probléma, hiszen csak "mos" állapotból ugorhatna "készen"-be.
-
tototos
őstag
valahogy úgy kellene megfogalmazni hogy egy ideig magas a fogyasztása és utána csökken le akkor küldjön üzenetet. NodeRED-ben számomra kicsit egyszerűbb lenne ezt összerakni.
-
LouiS22
veterán
Elsőként leginkább azt kellene kinyomoznod és orvosolnod, hogy miért volt elérhetetlen. Vagy figyelembe venni ezt a 0,7 értéket (ezt tuti jól írtad amúgy? 0,7 watt?)
-
tag
Sziasztok,
HA automatizációs problémám lenne.
mosógép lejáratkor küld egy whatsapp üzenetet, ha 2 percig 10W alatt van a fogyasztás. (amit egy shelly plus 1pm mér).alias: AEG mosógép lejárt
description: ""
trigger:
- platform: numeric_state
entity_id: sensor.mosogep_power
for:
hours: 0
minutes: 2
seconds: 0
below: 9.9
action:
- service: notify.whatsapp_d
data:
ma kaptam egyet, de mosás biztosan nem volt.
elkezdtem nyomozni a naplóban és kiderült, hogy elérhetetlen volt egy ideig, utána megvolt a 0,7W fogyasztás 2 percig és küldte az üzit.
hogy tudnám ezt kiküszöbölni?
tehát az elérhetetlenről kis fogyasztásba váltás ne generáljon eseményt? -
atirag
őstag
Üdv. Tud valaki olyan okos hőmérőt amit be tudok rakni egy bojlerhez?
A bojlernek a hőmérője egy lyukba van téve a bojler oldalán amit simán ki lehet húzni és ott látszik a bojler fala. kb 20-30mm átmérő. Tud valaki ilyen okos hőmérőt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest