Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kraftxld

félisten

válasz bobsys #86493 üzenetére

A magyar hivatal itt is kicsit fordítva ül a lovon, ezen a formon le lehet kérdezni, de kell hozzá az okmány száma is :D [link]
    Gondolom megint sikerült valami szipi-szuper papír alapú folyamatot 1:1-ben digitalizálni. Mert ha tudod az okmány számát, akkor valszeg megvan az okmány is, azon meg olvasható az érvényesség :D

Ezt a sztorit amúgy végigjártam már, nagyon röviden csak akkor tudsz új magyar jogsit igényelni ha van rendes bejelentett lakcímed. Még össze is vesztem 1-2 ügyintézővel, mert ők persze nem ismerték a törvényt, és azt hajtogatták, hogy lakcímkártya kell hozzá csak. Olyanom persze volt, csak cím nélkül (ideiglenes külföldön tartózkodás) :DDD, amikor megmutattam, csak hüldeztek, hogy ezt meg úgy hogy lehet. Majd előszedtem a salátát amit kaptam mellé 2008 akkor meg jött a nagy homlokracsapás, hogy: "Jaj ezt még a Marika csinálta, magával nem tudunk mit kezdeni"
    Azzal meg duplán kivertem a biztosítékot amikor kártyával akartam fizetni meg rákérdeztem, hogy a hajléktalanok ugyan hogy újítják meg akkor a jogsijukat :DD

Tehát ha nagyon magyar jogsira vágysz:
    - Felejtsd el megemlíteni, hogy van amerikai jogsid
    - Ha most nincs magyar lakcímed, külön intézd el első körben a lakcímkártyát, és bejelentett állandó lakcímet.
    - Fun fact, ez után elkezdi a TB kiszámlázni a havi x ezer Ft alapdíjat
    - Majd 1-2 nappal később kérd a jogsid megújítását vagy elvesztés miatti pótlását.
    - "Ha bekerült a rendszerbe" a jogsi kérelem és postázták, ballagj vissza és jelentkezz vissza külföldre, így nem pörög a TB.

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés