Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
Új hozzászólás Aktív témák
-
csiga997
őstag
A printer spooling-os megoldás sajna nem működik.hiába pipálunk, csak egy nyomtató nyomtat.
Hogy nyomtattok? Egyszerre több képet egy menetben vagy egyenként? A printer spoolinghoz az kell, hogy egyszerre több print job-od legyen, Ha egy menetben nyomtatsz ki több képet, akkor az egyetlen több oldala dokumentumként fog megjelenni a nyomtatási sorban és akkor tényleg csak 1 nyomtató fog rajta dolgozni. -
vakcina
csendes tag
na a rendszer egy rendezvényfotózáson lesz alkalmazva, ahol alany beáll, kép elkészül, kábelen megy a gépből a számítógépbe, egyből nyomtat, vendég helyben megvár, örül, elvisz. (ingyen) de nekünk is megéri, nem szivességből csináljuk. Mivel a festék, a papír, és majdnem minden ingyen van, ezért a távlati költségen nem számítanak. csak az a lényeg, hogy a nyomtatók már megvannak, és mivel K sok képet kell készíteni rövid idő alatt, mind a 4 nyomtatónak folyamatosan üzemelnie kell. a pronter server nem megoldás, mivel az több szgépet tud rákapcsolni egy nyomtatóra, nekünk meg pont fordítva kéne.
A printer spooling-os megoldás sajna nem működik.hiába pipálunk, csak egy nyomtató nyomtat.
Az usb hub megvan, és 1 hetünk van, hogy találjunk valami megoldást. A 4 számítógép kivetele iszonyat munka, minden nap odavinni, hazavinni napokon, heteken keresztül, melyikről mit nyomtattunk, mit nem, kavarodás-hegyek. Ezért lenne jó, ha EGY darab laptopról lehetne mindent csinálni, persze vinnénk egy biztonsági laptopot is. Szóval MÉG MINDIG nincs megoldás, pedig már a Canon szakembereivel is beszéltünk, de nem tudtak okosat mondani. remélem itt vannak MÉG okosabbak
Szóval ha nincs megoldás, akkor cumi lesz. Meg tudjuk csinálni ugy is, csak sokkal töb melóval jár, ami miatt nem kapunk plusz pénzt. Szóval mindent bele kedves segítőkész fórumozó társaim, segítsetek ha tudtok!coitus interruptus
-
csiga997
őstag
válasz oceanearth #15 üzenetére
Akkor csak fiatal korod nem engedte még, hogy ilyesmit lássál...
A minőségi elvárások meg a legutolsó helyen vannak ilyen esetekben általában... -
oceanearth
őstag
hát én nekem pont most volt a ballagásom meg a szalagavatóm se volt csak pár hónapja. hát ott úgy szokás, hogy van bérelve egy fotós aki egyfolytában fotóz készül több ezer kép és utána kinyomtatják indexképként és abból lehet rendelni. ez a nyomtatott minőség nagyon rossz a profi bolti kidolgozáshoz képest és elég lasú is, nem ebszélve arról, hogy nagyon költséges. így általában 250ft köré jön ki 1 kép. úgy meg 2x annyi lenne. sztem nem erre akarja ahsználni én ilyenről nem hallotam legalábbis még
meg ott azért elég nagy sor lenne
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
válasz oceanearth #12 üzenetére
azért ennek számtalan felhasználási lehetősége van.
Pl. szalagavatón/ballagáson/etc. nyomni a fotókat, amiket aztán a kijáratnál 500 Ft/db megvásárolhatnak a kedves szülők... -
oceanearth
őstag
én sem értem, leírnád, hogy mire akarod használni, mert sztem ez így eléggé drága megoldás. én inkább azt csinálnám, hogy folyamatosan küldeném neten keresztül mondjuk a photohallnak a képeket és ott 2 nap múlva kiviszik az általad megjelelölt boltba
-
Jaaani
csendes tag
Laptophoz ha veszel PCMCIA usb kártyát kb 5000Ft-ért és máris van 4 db usb-d és sokkal kompaktabb mint egy usb hub.
ui.
Csak jól körül kell nézni hogy hol veszed meg mert láttam már 15000 nettóért is. -
bcs
aktív tag
''Így meg 200 ezerből megvolt.''
és azt beleszámoltátok, hogy hosszú távon mennyivel lesz drágább így?
mint azt x-com is írta, egy print queue több nyomtatót is elkezel. még csak nem is kell, hogy azonos típusúak legyenek.
meg keresel valami frankó kis programot, amit lehet paraméterezni (talán acdsee ilyen), aztán csinálsz egy scheduled jobot, ami mittomén percenként kinyomtattatja a könyvtárban levő képeket, utána meg törli. -
vakcina
csendes tag
ege, megvannak, és azért kell 4 db, mert nagyon gyorsan kell nyomtatni nagyon jó minőségben, lézerből egy ilyen már milliós nagyságrendű. Így meg 200 ezerből megvolt. Több helyen is feltettem a kérdést, az USB-hub-ig mindenhol eljutottunk, tehát rákötni már rá rudom, de hogyan tovább??
coitus interruptus
-
X-COM
nagyúr
nem is biztos, hogy kell szoftver,
ha mind a 4 nyomtató ugyanolyan típusú, vagy legalábbis mennek ugyanazzal a driver-ral, akkor fogod az egyik nyomtatót,
tulajdonságok, ports fül, enable printer spooling pipa be, majd bepipálod a másik 3nyomtatót is a fenti ablakban.
Ezután, ha mindenigaz, mikor erre az egy nyomtatóra nyomtatsz, akkor elosztja a négy db nyomtató között.Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
csika
tag
S a nyomtatok már megvannak?
Mert így elsőre minek 4 db azonos típusú nyomtató? Gyorsan kell nyomtatni? Akkor miért nem egy 1 db gyorsabb ...Magyarok! Férfiak és asszonyok! Hallgassátok csika vezért!
-
vakcina
csendes tag
ok, akkor egy kérdésre már tudom a választ, tehát szét lehet osztani az usb-t. ez már nagy könnyebség, nem kell 4 gépet cipelni minden nap, csak 1-et. viszont a kérdés továbbra is áll, ki tud olyan progit, ami a fent leirt követelményeknek megfelel????
coitus interruptus
-
Flashy
veterán
usb portok replikálhatók, kell hozzá egy pár ezer forintos usb hub (az átviteli sebesség persze megoszlik). a nyomtatási sor 4-fele elosztása szerintem nem alapfeladat, egy olyan nyomtató progi kéne ami megcsinálja, Windowsban, nyomtató driverekben alapból nincs ilyen funkció tudtommal.
-
vakcina
csendes tag
Sziasztok!
Látom ez a tobip jobban pörög, inkább felteszem itt az ominózus kérdést. Következő a feladat. Van 4 db Canon fényképnyomtató usb-s csatlakozással. Ezeket kellene rákötni EGY darab számítógépre, vagy laptopra (Windows Xp pro), és rengeteg, (egy digitális fényképezőről folyamatosan beérkező) fényképet kinyomtatni vele. Lehet-e ezt a folyamatot ''automatizálni'' tehát létezik-e olyan program, aminek csak megmondom, hogy tessék, itt van ez a 30 kép egy könyvtárban, nyomtasd ki őket úgy, hogy oszd szét őket minden nyomtatóra. Magyarul ne kelljen hozzá 4 db számítógép, a fájlok kijelőlése, nyomtatóra küldése, ennek eljátszása minden gépen...
További kérdés, hogy egyáltalán hogy lehet rákötni 4 usb-s nyomtatót egy laptopra, ha nincs rajta 4, hanem mondjuk csak egy szabad usb port.
Az ideális állapot tehát: 1 laptop, rákötve 4 nyomtató, egy könyvtárba érkeznek a file-ok kábelen a digit fényképezőről, kijelölök 50-et, és a gép magától kinyomtatja mindet az összes nyomtató felhasználásával, amint egy nyomtató kész, már löki is ki a következőt, mindez beavatkozás nélkül. Ha kész az 50, kijelölök még 50-et, és így tovább.
Ha valaki tud erre egy jó megoldást, kérem jelezze, elég fontos lenne.
Köszi szépen!coitus interruptus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest