Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
Csak az a lényeg hogy a neked tetsző grafikonokat válaszd, itt már mindjárt nem szerepel valami fényesen a 4070 Super, van 12% eltérés teljesítménybe...RT-vel a 7800XT-hez képest, ~40eFt-al al drágább a 4070Super úgy hogy kevesebb vram van rajra :
Amikor elfogy a VRAM van baj a 4070 Super-el :
Mégis ki akar ma 250eFt-ért 12GB-os kártyát venni amikor ennyire tolják az RT-t és lassan az új UE5 játékok is megjelennek?[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #45097 üzenetére
Nem hamis, mert ezzel egy idoben tobben lesznek "gazdagok" es tobben lesznek "szegenyek". A nepesseg es az eloszlas nem allando.
USA-ban is az evek-evtizedek alatt nott a magasabb bevetellel rendelkezok szama, csokkent a kozeposztaly es nott-stagnalt az alacsonyabb beveteluek szama.Tehat no azoknak a szama, akik tobbet engedhetnek meg maguknak, nem csak arrol van szo, hogy a "meglevo" gazdagok meggazdagabbak lettek.
Csomo ember ezaltal kiarazodik a PC gamingbol es inkabb maz konzollal jatszik.
-
Quadgame94
őstag
válasz Busterftw #45094 üzenetére
Illetve errol mar volt szo, hogy az elmult evekben nott a joleti szakadek az userek koreben, a PC gaming is egyre dragabb lett, tehat aranyosan nott azoknak az aranya akik "megengedhetik" maguknak az egyre dragulo hardvert.
Szerintem generaciorol generaciorol sokkal tobben vettek XX90 szintu kartyakat, es ha mar van penz, akkor megveszik a jobb piacvezeto megoldast.
Na ez az érvelés nagyon sok sebből vérzik. A jóléti szakadék növekedése pont hogy nem juttat hozzá több embert több pénzhez. A gazdagok maradnak gazdagok, a szuper gazdagok pedig még gazdabak lesznek a többiek meg leszkakadnak. A következtetéset tehát hamis. A jóléti szakadék növekedése biztosan nem járul hozzá ahhoz hogy több ember vesz drágább kártyákat.
Azért fogy(hat) több drágább kártya mert eleve több ember van jelen a piacon. Akik 10 éve még azt sem tudták mi az a gaming. Ma már boldog boldogtalan is gépet épít, főleg nyugaton, a saját és gyerekei igényeinek a háromoszorosát veszi meg GPU erőben, ami ugye sokba kerül.
Tehát a jóléti szakadék növekedésének ehhez semmi köze. Több a user és a nagyszámok törvénye alapján így több user van a high-end vagy enthusiast szegmensben is.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz Yutani #45091 üzenetére
A kinai is Nvidiat vesz mert abbol van nagy mennyisegben, abbol van tobb gyarto tobb modellje, tobb aron stb.
Amikor az AMD vacakol ilyen negyedevenkenti 1 millio darabbal globalisan, szerinted?
Epp errol panaszkodnak az OEM-ek, hogy az AMD milliardoktol esik el mert kesve, keveset juttat a piacra, kb minden szegmensben.
Es ez megy mar generaciok ota, csak a consumer gaming van a pioritasi list aljan. -
Busterftw
nagyúr
Illetve errol mar volt szo, hogy az elmult evekben nott a joleti szakadek az userek koreben, a PC gaming is egyre dragabb lett, tehat aranyosan nott azoknak az aranya akik "megengedhetik" maguknak az egyre dragulo hardvert.
Szerintem generaciorol generaciorol sokkal tobben vettek XX90 szintu kartyakat, es ha mar van penz, akkor megveszik a jobb piacvezeto megoldast.
Ez a "addig amig a takaro er" erveles oke, de amikor eleve high-endet lo be az user, akkor inkabb Nvidiat valaszt, mar csak azert is mert az AMD ott nincs jelen annyira.
-
nagyúr
válasz S_x96x_S #45076 üzenetére
Igen, ez egy jónak tűnő elmélet, amit a gyakorlat nem igazol. Megfejtés: a vásárlók többnyire nem logikusak.
Az "addig nyújtózkodj" elv egyébként is becsapós, mert a teljes vásárlói kosárra kellene vonatkoznia, ezért egyetlen termékre levetítve szubjektív. Ha úgy veszek 4090-et, hogy hónapokig nem megyek étterembe, az racionális döntés? És ha úgy, hogy a feleségem és a gyerekeim (akiket a példa kedvéért én tartok el) sem mennek? Stb.#45074 b.: a legtöbb termék esetében lehet találni olyan vásárlót, akinek a vásárlása tudatos vásárlói döntés volt. A 4090 esetében vszleg nem ez a többség. Ami nem jelenti azt, hogy az illetők hülyék - csak annyit, hogy hatékonyabban is el lehetett volna költeni az adott összeget, de nekik valamilyen okból a 4090 kellett. Meg merem kockáztatni, hogy ez az ok többnyire a "fastest - waaaaaaaant" - ami OK, csak nem a tudatosság legjobb példája.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
hahakocka
senior tag
Nem látszik amúgy mert NV 88% on áll kb. Vagy jó a marketing . Pedig drágább s kevesebb vram. RT ben jó is de a szavazásod alapján azt meg 10% érdekelné? Azért szerintem többet valójában.
Jaja 6800 ha van még mindig arany. A 7700xt-4060Ti nagyon rossz vétel mai napig.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Kiegesziteskent.
Ha Pulse hutesenek a hangjat szeretnem hozni az a TUF, ami szerenyen arukereson 298e HUF na ez 50%-os felarGondolom ilyenkor nem szamit hogy egy porszivo van a gepedben
-
hahakocka
senior tag
Gondolom ez nettó ár vétel akkor? Céged van vagy hogy? Szuper árak . S ott a 20gb vram se rossz 4K ra meg munkára. Sapphire Nitro lett? Remélem a 8800xt nél is lesz 20gb legalább. 4070 Superen mennyi van 12? Most van hír hogy csak azért tolták el év elejére mert hogy annyira jó az ár-értéke hogy nem vennék kb a 7000 eseket Hát majd kiderül azért ez túlzás lehet.
Tuti lesz a mostani 5080-5090 adatok alapján majd 5070-5080 super- Ti is. Érdemes lesz ott is sokaknak kivárni.
Azért mg mindig a 4070 super egy 2. kártya ha lenne egy 7850xt az lenne az igizi hasonlítás. Mint annó a 2060 super vs 5700 asok a simákat szépen verték s utolérték a supereket driverekkel később az új gameknél. Nem nagy dolog 2-3. super ti kártyákkal a másik első vga-ját.[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
A piaci részesedés irreleváns, mert amikor még RT sem volt akkor is hasonló volt az NV előnye. Talán picivel kisebb. Az említett két kártya meg eleve az egyik legrosszabb ár/értékű kártya. Sőt a 7000 széria tipikusan egy gyász. Amíg 150-160 környékén van új RX 6800 nincs miről beszélni RX 7700 XT egy vicc. Az RX 7800 XT pedig sokáig 230+ volt, na annyiért az is vicc kategória.
-
S_x96x_S
addikt
> 4. legkeresettebbkártya egy 1820 dolláros RTX 4090
> Ez most mit bizonyít? ..hogy aki ilyet megengedhet, annak hosszabb a takarója.
Aki tisztán csak játékra használja, az kb a tizede lehet az eladott 4090 -nek.
mert a nagy része (AI) wörkstation-be kerül.
pl. megy párosával az ML workstationokbe.
https://shop.lambdalabs.com/gpu-workstations/vector/customize
vagy még több : "1-7x NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU Scaling"Ráadásul a Forbes is riogat :-)
- "Buy A Nvidia RTX 4090 Before It’s Too Late: Shortages Predicted"És a Németeknél is kezd kifogyni.
- "NVIDIA GeForce RTX 4090 GPU Disappearing In Germany, Lower Stock Points Towards Production Halt"Mottó: "A verseny jó!"
-
-
GEIL
addikt
mit bizonyít ?
....azt, hogy sok a burzsuj aki megteheti hogy nVidia kártyát vesz, pedig nem is éri meg a felárat és nem is jó mert raszterban a Radeonok jobbak és olcsóbbak is.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
félisten
válasz S_x96x_S #45076 üzenetére
Az általad betett linken a 4. legkeresettebbkártya egy 1820 dolláros RTX 4090 a 2. legnépszerűbb pedig egy 800 dolláros 4070 TI super. és nem látok egyetlen új generációs Radeont sem a top 12 ben...Ez most mit bizonyít? hogy egy olcsóbban árult 12 GB os kártya népszerűbb mint egy újabb 8 Gigás? Az RTx 3000 megkapott szinte minden ficsőrt amit a 4000 , framegen is megy.Amúgy az Asus Dual most gyengébb hűtéssel jött mint az MSI, nem sikerült túl jól ebben a generációban. Behozták a Pro Art szériát és szerintem az vette át a helyét minőségben.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
fLeSs
nagyúr
Ezek a TPU-s közvéleménykutatások egy hardveres "enthusiast" közönség buborékjában készülnek, nem mérvadó a teljes piacra nézve.
A Steam stat meg azért hülyesség, mert teli van főleg kínai internet café gépek cuccával (ezek akár több száz gépet is üzemeltetnek egyszerre helyszínenként), szóval az sem elsődlegesen az otthoni emberkék konfigját méri fel.
Az NV monopóliuma az áruházak kínálatát tükrözi, az emberek többsége egyik VGA gyártót sem ismeri. Raszter meg ray-tracing, ez kínai a laikusnak."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
S_x96x_S
addikt
> Ez olyan logikusan hangzik, de melyik piaci számmal tudod alátámasztani?
azért logikus mert ez az "addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér" elv.
Persze sok korlát létezik a felhasználói igényekre és az álmodozára
de azok között az egyik legerősebb a pénzügyi lehetőségek korlátja.én speciel szeretnék majd egy B200 -ast,
mert ideális lenne az AI-s tesztelgetéseimhez,
de mivel rám is vonatkozik az "addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér",
lemondok róla. ...
Meg amúgy is a tesztelgetéshez elég, ha bérlek egyet pár napig.Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
> A többségnek a fenti chart alapján Intelt, ARC 750-et kellene vennie
ez nem cáfolja, azt, hogy az ár a legfontosabb.
Másképpen a lényeg az "addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér" elv.
Mert csak a takarón belül lehet rátérni az ár/teljesítményre
mint második (heurisztikus) kiválasztási szempontra.A heurisztikus gondolkodás, az esetek többségében jó döntést eredményez,
de kivételek vannak. Erre az a mondás, "hogy kivétel erősíti a szabályt"Ja .. Hogy én mivel tudom bizonyítani az
"addig nyújtózkodj ameddig a takaród ér" bölcsességét ?
Megfordítanám: mivel tudjátok ti cáfolni ezt a heurisztikai gondolkodást?
amire én nem azt válaszolom, hogy a "hogy kivétel erősíti a szabályt"> A többségnek a fenti chart alapján Intelt, ARC 750-et kellene vennie
érteni vélem a mögöttes érvelést,
de amúgy a mostani árak alapján a példád nem szerencsés.A techPowerup - Arc 750 "relative performance" listája alapján a százalék
és az Amazon.com szerint az ár:
- Arc 750 : 100%: 259 USD
- Radeon RX 6650XT CORE : 113% : 229 USD ( <-- ez olcsóbb és jobb is mint az A750 )
- GeForce RTX 3060 12 GB : 97% : 284 USD ( és ez a best seller az amazon-on )És ez az Amazon Best sellers:
https://www.amazon.com/Best-Sellers-Computer-Graphics-Cards/zgbs/pc/284822A takaró meghatározza az árkategóriát és azon belül születik a döntés.
Ezért is a top1
A MSI GeForce RTX 3060 12 GB - 284 USD -vel
ami megelőzi
a 6 .helyen lévő ASUS Dual GeForce RTX™ 4060 8GB EVO OC - 304 USD-velÉs a takarón belül már a marketing a játékok támogatása, a havernak mi van - is számít.
Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
A 4090 olyannyira egyedül áll a csúcson, hogy az előnye az AMD számára egy generáció ugrást jelentene a 7900XTX hez nézve. Én megértem hogy aki azt vesz, az leszarja az ár/értéket ,mert neki az a teljesítmény kell és kész.
Ő is tudatos vásárló és van is rá pénze.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nagyúr
válasz S_x96x_S #45071 üzenetére
Ez olyan logikusan hangzik, de melyik piaci számmal tudod alátámasztani? A teljes számítástechnikai piac (nem csak a GPU-k) elég erősen azt mutatja, hogy a többségnek valami egészen más az elsődleges, mint az ár. Ha az ár lenne az elsődleges, akkor a kutya nem venné a sok összeRGB-zett szart, hogy mást ne mondjak. Szép dolog a tudatos vásárlás, csak éppen lassan olyan ritka lesz, mint a fehér holló.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
félisten
válasz S_x96x_S #45071 üzenetére
A többségnek a fenti chart alapján Intelt, ARC 750-et kellene vennie mégis 0 % részesedésben...
A 4090 példája hülyeség nem akarom kifejteni miért.
A fenti chart világosan megmutaja, nem véletlenül van jelen a steam statisztikán a 4060 mint legnépszerűbb újgenerációs kártya és a 7800 XT és 7900GRE. Világosan látszik ebből miért, amit leírtam feljebb. Az emberek nem csak egy dolog alapján döntenek és nem feltétlenül akarnak választani...[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen, a 12 % piacrész ezt mutatja.
Ezt úgy írod amúgy mint ha Nvidiánál nem lenne raszterteljesítmény az RT mellett.
kit akartok meggyőzni egy Nvidiás topikban állandóan?
van egy kis reddites képem ha az ember mindent figyelmbe vesz RT-t és rasztert is:
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
-
félisten
válasz Quadgame94 #45057 üzenetére
Az Nvidia tulajok látják ugyan azon a kártyán az FSR-t és a DLSS-t is ebből nézve releváns a véleményük. Az mellett az "RT-n kívül" az nem kis dolog ma már hiába van lebagatelizálva általában az AMd tulajok részéről. Akit nem érdekel annak mindegy, akit érdekel annak nem.. A piacrész azt mutatja hogy sok embert érdekel...
Az Nvidiások közül sok úgy gondolkodik, ha nincs 40 ezre akkor vesz kisebb Nvidiát, vagy használt Nvidiá.
DE erre sem volt olyan nagyon szükség ha a 4070 super meg a 7800XT például Alzán 245 K a 7800XT 215 K de közben a super 10 % kal gyorsabb raszterben és 45 % kal RT ben tehát ugyan annyiba kerül ergó...
Ezt mindenki maga tudja eldönteni és mérlegelni , kinek mi számít. De nem fogom azt mondani hogy hülyeség venni AMD-t, mert neked más a priorításod vagy kell több Vram
Az én szememben hülyeség venni AMD-t ha közben több szinttel gyengébb kártyát kapok RT ben vagy felskálázásban, miközben FPS / dollárban ugyan annyi szinte az áruk..
A lényege az a mondandómnak hogy felesleges minősíteni bármilyen vásárlást ha egyéni preferenciák döntenek.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Busterftw #45064 üzenetére
Hade tudod hogy sok kártyám volt/van Külömben is minden gyártótól volt GPU NV(Riva128) hamarabb volt mint ATI
Ugy értettem hogy amit használtam hosszabb ideig, az NV között is startkor volt Nitro+ XT és volt XFX Black XTX-is.
Most egy olyat be kellett dobni ami 1-2 évig elketyeg régebbi címekkel föleg.De most aközött kellett választani hogy PNY 4070S klt ventis legalja kb 203-4-ért vagy 7900 TUF 229e-ért szerintem a döntés nem volt rossz, ha kaptam volna árban valami normálisat valszeg NV mellett döntök.
De az XT azért még a 4070Ti S-is eléri tuningolva, hiába huzod a Ti-t mert abban 5-6% van a 7900-ben meg 13-15%[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz Busterftw #45064 üzenetére
Nézz rá a pcb túloldalára a gpu-nál, ha tantál az jóval olcsóbb...amikor kijött a RTX 30-as széria bányászláz idején hirtelen mindenki szakértő lett és ezt kezdte el nézegetni Volt valami hiba a kondikkal, már nem emlékszem pontosan.
A másik meg hogy az AMD kártyákon sokkal többet keresnek az AIB-ok így ott drágább alkatrészeket is használtak, nincs annyira kicentizve mint az nvidia kártyáknál ahol a feleslegesen túlméretezett hűtés elviszi a keret nagy részét és az nvidia-nak is többet kell fizetni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Busterftw #45059 üzenetére
7-8 NV kartya utan megis AMD raktam be jatszani.
Egyszeruen en is radobtam 25e es nem 4070S-t vettem hanem 7900XT, itt biza.meg az RT elony is ketseges viszont raszterban meg agyon veri.
Plusz a 25e kulonbseg a legszarabb NV hutes 2 ventis porszivo a 7900 az.meg a legjobb hutes, most akkor mi az igazsag? -
Busterftw
nagyúr
válasz Quadgame94 #45057 üzenetére
Varsz egy vagy ket honapot es radobod.
Eladasok alapjan nem ugy nez ki, hogy az userek tobbsege nem tudja radobni."Elinditod és játszol."
Igen ezt tudja az Nvidia is, "RTX HDR" nelkul. -
PuMbA
titán
válasz Quadgame94 #45056 üzenetére
Játéktól függ. Alan Wake 2 esetén azért elég jó az FSR, mert relatíve statikus a kép, de van ahol szemkiverő az FSR rosszasága, mint pl. Ratchet & Clank-ben, ahol millió apró részecske effekt és gyors mozgások vannak (sűrű konfetti eső, konfetti kilövő gép, lebegő platform körül részecske gyorsító). Azonnal megmondom, hogy melyik felskálázó megy a gépemen akár úgy is, hogy valaki titokban állítaná, hogy ne tudjam melyik megy
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
Felksálázás érdekel és teljesen okés az FSR én semmilyen gondot nem veszek észre pedig láttam DLSS-t is.
Akinek meg nincs rá + 40 ezre az mit csinál? Úgy csinálsz mintha mindenki rátudna dobni a saját büdzséjére még plusz pénzt.
Amit akartam írni: Az RT-n kívűl mindent tud az AMD is, csak olcsóbban. És most csak játékról beszélek. Elinditod és játszol. Nem RTX HDR meg ilyesmi vagy munka.
-
Quadgame94
őstag
Gondolom te is Digital Foundry videókba nagyítgatsz bele és onnan látod a differenciát. Egy 4K FSR quality és DLSS quality között alig van differencia, sőt igazából a játékosok 90 százaléka észre sem venne semmit. Ahogy én sem vettem észre semmit Alan Wake II FSR v DLSS között, de teszteltem sok játékot, ugyanis haverom kártáyja itt volt két hétig (4070).
-
Yutani
nagyúr
Nem is értem ezt az egész kakaskodást. Mindenki azt vesz, amit a preferencia rendszere jobbnak hoz ki. Az NV kártyái többlet szolgáltatásokkal vonzóbbak, és a userek nagy része azt is vesz. Az AMD-t inkább a márkahű vásárlók veszik, mert kifejezetten AMD-t akarnak venni. Véletlenül nem vesznek AMD-t az emberek.
Nem kell ezt magyarázni meg erőlködni egyik oldalról sem, ez van. Szerintem.
#tarcsad
-
félisten
válasz Quadgame94 #45048 üzenetére
"A minden másra NV meg nagy hülyeség."
Minden másra NV egy nagy igazság. Ez úgy igaz hogy minden másra Nvidia IS! Miért lenne roszabb az Nvidia mint az AMD alacsonyabb szegmensben? És ez nem azt jelenti hogy az AMD nem jó ott...
Mindenre jó és van amiben a legjobb. Stream, RT , felskálázás. Az hogy vannak egysíkúak akik csak abban tudnak gondolkodni hogy vagy ez vagy az nem az én hibám.
Az AMD fanoktól azt olvasom, hogy őket nem érdekli az RT, nem érdekli a felskálázás,de utána azt olvasom ugyan azoktól hogy milyen szemét Nv mert Nvidián megy csak és ahogy jön az AMD-s megoldás akkor meg persze a legjobb dolog és biztos jobb , mint amit Nvidia kiadott. Hagyjuk már ezt.
Aki nem hetente cseréli a kártyáját az ( általában)pont leszarja a 10-15 % árkülönbséget 2-3 év alatt
Van akit zavar hogy nem kapja meg a legújabb ficsőröket az elérhető legjobb minőségben, azt sem zavarja ez az árkülönbség már amikor van éppen, mert nagyon sokáig nem volt ebben a generációban sem igazán nagy eltérés.
A 7900 GRE nem véletlenül jött be Európába is.[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz Quadgame94 #45050 üzenetére
Hagyjuk már ezt az "RT indokot".
Nálam pl indok a DLSS is, ami köröket ver az AMD FSR-jére, mert sebességben is szépen teljesít és mellé a minőség is szépen megmarad.
De nVidia mellett szól még a jobb driverezés, jobb támogatottság, a streamerek/gamerek által használt studio kiegészitések és bármilyen képanyag esetén már az "aktív felskálázás" is elérhető....stb.
Annyival drágább szerintem amennyivel többet is kapunk.[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
yagami01
aktív tag
válasz Quadgame94 #45048 üzenetére
Meg pl. munkára.
-
hahakocka
senior tag
válasz Devid_81 #45032 üzenetére
7900 XTX-4080 at rumor-oltak rá, de majd kiderül.
Jaja a pénztárcával lehet ütni a nagy cégek felé másra nem figyelnek. Kérdés csak hova tűnik el a pénz benne
Hát NASA 3 at 600W -ért 1,5 millióért, milliomosként se vennék én az tuti. Bár most jó lesz Télre. Kérdés befér e házba Régen az ilyen Stonehenge kártyákra milyen kritika volt ma már nem számít? Nekem igen tök mindegy milyen gyártó vagy márka, ilyen óriástéglát én sose vennék. De ez csak az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
Amúgy ha tudtok és hajlandóak vagytok perkálni, a megjelenéskor vett 4090 (1900€)
Vélhetően eladható lesz 1000 euró környékén bő 2 évvel később, olyan vállalhatatlan az a 450 euró/év költség csúcsteljesítményért?EA: It's in the crate!
-
PuMbA
titán
Az a poén, hogy igazából mindegy, hogy mit csinál az NVIDIA. Ha nem fogják venni a kártyáikat, akkor lépni fog, akármit is adnak ki hamarosan. Hamarabb jönnek a Super verziók stb. Ha megint letolják eggyel a generációkat, akkor lehet várni a Super-eket vagy olcsón venni 4000-res szériát, vagy AMD-t vagy Intel-t. Mi rosszul nem fogunk járni, akármi is történjen. Pénztárcával lehet dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz paprobert #45041 üzenetére
A mostani árakból ne induljatok ki. Az 5080 és az 5090 ára is négy számjegyű lesz. Mondjuk az 5090 nem is játékosoknak készül.
De szerintem a csúcs Radeon se 600 dollár lesz. Inkább 700-800.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
paprobert
őstag
"AMD meg majd beárazza 500-600USD árra az új RX 8700 XT-t "
500-600 dollárral nem lesz 40% részesedés, amire célozni akar most az AMD.
Illetve már a jelenlegi 256bites mainstream kártya is ezalatt az ársáv alatt helyezkedik el.
Gyak. áremeléssel készülne a 40%-ot elérni? Valószínűtlennek tartom.Ha nincs a Turing-RDNA páros áremelés '18-ban-'19-ben, akkor a PS5-öt is hamarabb éreztük volna kevésnek.
Arra gondolok, hogy a PS5 annak fényében vált jó üzletté ár-érték arányban, hogy az őt kiváltani tudó PC-s kártya az addigi $200 helyett hirtelen $400+ -ba került.
Ezzel időt nyert a konzol az elavulást tekintve, lassabb volt a játékosok váltása a konzolt meghaladó szintű VGA-ra, tovább maradt releváns a konzol.
Lényegében a PC-s áremelés farvizén evez a Sony a konzol árának belövésekor, most a Pro esetében is.Nem tudom, hogy az NV mennyire fog beszállni az új AMD-népkártya-Battlemage öldöklésbe. Már ha lesz ilyen, és az AMD-s menedzser nem csak bullshitelt.
Elméletileg nincs rá túl nagy szüksége a zöldeknek, de szinte Nvidiás belső policy az, hogy szeretnek nyerni, kivéve talán a low-end szegmenst.[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
félisten
válasz gainwardgs #45038 üzenetére
400 ezres ár ha meghajtót is akarsz. már most felvásárolták a boltokban és 150-200 Euro között akarják hozzá adni. Nekem is van kb 15 PS lemezes játékom. Fck...
400 ból de legyen 450 ezer már egy vállalható gamner PC-trakok össze főleg hogy Pc-n étezik a használtpiac is,de akár újban is gondolkodhatok..[ Szerkesztve ]
-
DudeHUN
senior tag
válasz gainwardgs #45038 üzenetére
PS5 Pro esetén a CPU lesz a szűk keresztmetszet ehhez.
GPU rendben van. RT is jónak néz ki.Gamer for Life
-
gainwardgs
veterán
Ps5 pro egy 7700Xt és egy 7800XT közt van félúton szvsz.
Ugyanaz a mese mint Ps5 megjelenéskor hogy dobozon virított a 4K 120 fps, aztán kb 5 ujjamon megszámolom melyik játékban tudja is tartani ezt a sebességet
Kétlem hogy egy ps5 pro gta 6-ban tartani fogja a stabil 60 fps-t, persze butítani lehetNekem jó lesz a 4090 is
Vagy lehet kipróbálok egy 7900Xt Nitro+ Vapor-x-et vagy Hellhound-ot, persze ha a tápom is bírja szuflával (de lehet procisehajtsaki )[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz TESCO-Zsömle #45030 üzenetére
Ha bejön az 512bit-es leak a 5090-ről én 2000USD alatt nem is várnám az új kártyát. De akkor az olyan is lesz....
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
válasz gainwardgs #45029 üzenetére
A PS5 Pro is is ennyit tud, sőt még drágább ha kell a meghajtó állvény,előfizetés...
700USD1200USD egy középkategóriás kártyáért(nvidia prémium) AMD meg majd beárazza 500-600USD árra az új RX 8700 XT-t ha már elfogyott a maradék 7800XT. Ezzel se fogják megváltani a világot mert nagyon max 400-at ha ér...de ha nem kell a piaci részesedés akkor ez van. Intel meg 300 alatt rúg csak labdába, már ha lesz valaki aki bemeri ennyiért vállalni hogy béta tesztelő lesz nekik[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
deathcrow42
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #45030 üzenetére
Én meg se lepődnék a 2000 dollár feletti MSRP árazáson, Nvidia ennyire taksálja, és aki teheti sorban áll érte kb.
Melóra, top end gamingre még a visszapillantóban sincs alternatíva.
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Devid_81
félisten
válasz gainwardgs #45029 üzenetére
Hogy hogy mit?
7900GRE/XT teljesitmenyt par dollarral olcsobban mint most
Kovetkezo generacio igy fog kinezni kb:
Integralt helyett: Intel
Kozepkategoria aljaig : AMD
Minden masra: Nvidia...
-
hahakocka
senior tag
RTX 5080... More Like RTX 5070? - Rumored Specs vs 10 Years of Nvidia GPUs
Na megint lejjebb megy lehet a kategória valós értéke? Aki nagy erőt akar arra kényszerítik vegye a drága 5090 et s AMD se ad csúcs kártyát. Intel se. Szóval egye a fene annak aki plusz előrelépést akar ezt üzenik kb. Nekem mindegy mondjuk elég lesz a 4080 erő is kb.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz S_x96x_S #45022 üzenetére
Most látom csak, hogy a pletyka legutóbbi változata már nem 10% mem BW növekedést hoz, hanem 25%-ot. Az további kb. +2-3% FPS az eddigiekhez képest átlagosan, ill. kevésbé kockázatos az is, hogy beesések jönnek, akár jó átlag mellett is.
Továbbra sem állítom, hogy biztosan meglesz a 4090 + 10%, de egyre kevésbé tűnik lehetetlennek (feltéve persze, hogy a pletykák valamennyire valós talajon állnak)."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Busterftw
nagyúr
NVIDIA App gains multi-monitor RTX HDR, driver rollbacks and G-Sync controls
NVIDIA now confirms that the App will exit beta by the end of this year.
(+ uj driver is jott.)Szerintem meg egy update aztan megnezem en is, a cikk szerint launckor a GE mar nem fog frissulni.
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
válasz Raymond #44970 üzenetére
Ha UV -zve vagy butítva adják ki akkor nem kérhettek volna el annyit amit még ma is. Minden cég a profitra megy minél nagyobb annál csak jobb. Persze konkurencia se volt az Ultra csúcs szinten de akkor is olcsóbb lehetett volna ez esetben de az meg NV nek fájt volna.
Kíváncsi leszek hogy az Intel marad e a sok vramnál meg az AMD vagy az olcsóság miatt abból is levesznek. Míg vajon NV- nél növelik e az 5060-5080 szegmesnben?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz S_x96x_S #45019 üzenetére
Ne maradjunk, az architektúra fejlődés alatt azt értem, ami a CPU-knál az IPC növekedés. Azonos részegység-konfig és azonos órajelek mellett ennyivel gyorsabb az új kártya.
Arra pedig könnyű példát mondani, hogy egy újabb kártya alacsonyabb TFlops mellett akár nem is kevéssel gyorsabb, mint egy régebbi (vö. RTX 2070 és GTX 1080), úgyhogy a TFlops-ok számolgatása egyáltalán nem biztos, hogy célravezető.
VRAM: a 8K elméleti dolog, a gyakorlatban senkit nem érdekel, felesleges ilyesmit számonkérni a gyártón. 4K-ban szerintem a megjelenéskor nem lesz gond, később meg a fene tudja.
-
Quadgame94
őstag
Mondjuk a GB203 egy refreshnek tűnik nekem eleve. Nem tudhatjuk mekkora előrelépést hoz maga az architektúra de IPC növekedést én nem várok. Én a helyükben egy az egyben kiadtam volna az AD103-at 5070 és 5070 Ti néven oszt csókolom.
4080 -> 5070 Ti 699 USD MSRP
4070 Ti -> 5070 599 USD MSRP
4070 Super -> 5060 Ti 449 USD MSRP -
S_x96x_S
addikt
pár megjegyzés:
> 25% core órajel növekedés kapcsolódó sávszélesség-növekedés nélkül: cca. +20%
> Architektúra fejlődés: cca. +5-10%A fenti - kettő - összefügg.
Az "Architektúra fejlődés" (is) felelős az órajel növekedésért.
( feltéve ha a N4 -> N4P érted ez alatt )
[ Ha nem a gyártási architektúrát érted - akkor persze jogos lehet ]úgyhogy maradjunk az 1.1 * 1.2 -ben - ami -> 1.32
persze, hogyha az RTX 5080 CUDA magjait felszorzom
( 10752 * 1.32 = 14192 ) az még mindig kevesebb mint a 16384kb. 1.52x * 10752 - adja ki a 4090 cuda számát.
és ~1.63x kellene, hogy a 4090+ 10% meglegyen.
EDIT:
És persze ott van a kevesebb VRAM esete.
16Gb VRAM - 4K és 8K max beállításnál már problémás lehet.
8K-nál meg én nem látok reményt - hogy pariban legyen egy 24GB 4090 -el.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz S_x96x_S #45017 üzenetére
Akkor számoljunk:
- 10% kapacitásnövekedés across-the-board (a pletyka alapján): cca. +10%
- 25% core órajel növekedés kapcsolódó sávszélesség-növekedés nélkül: cca. +20%
- Architektúra fejlődés: cca. +5-10%Ezek összeadódnak, úgyhogy: 1.1 * 1.2 * (1.05 v 1.1) = 1.39 és 1.45 között, azaz 39-45%-os gyorsulás a 4080-hoz képest. A 4090 durván 30%-kal gyorsabb, mint a 4080, úgyhogy itt is vagyunk a 4090 + 10% környékén.
Nyilván ebben van egy csomó feltételezés, de ha a +25% core clock nem sci-fi, akkor egyáltalán nem lehetetlen a dolog.
-
S_x96x_S
addikt
válasz TESCO-Zsömle #45016 üzenetére
> órajelek nélkül?
ezzel a régi hírrel [1] tudunk saccolni,
talán +25% órajel növekedés lehet az RTX40 -> RTX50
( +30% ha optimistán nézem + extrém OC-vel )[1] 2024-július:
"According to the leaker, the RTX 5090 will feature an “almost 2.9 GHz” base clock, significantly higher than the RTX 4090's 2.23 GHz. This base clock even surpasses the current flagship's boost clock of 2.52 GHz."
( via videocardz+chiphell )[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz gejala #45014 üzenetére
Igen, az van benne a köztudatban, hogy a Kepler rosszul öregedett, de GAI mester legutóbbi monstre cikke ezt pont cáfolni tűnik - a Kepler még 2019-ben is egész tűrhetően muzsikál a konkurrenciához képest.
A Maxwellben rengeteg okos ötlet volt, meg a chip is nagyobb lett a harmadával, szóval ott láthatóan volt miből összerakni az előrelépést. De ha pl. az 5000-es generáció kap egy olyan combosítást az ütemező hardver terén, mint anno a Turing, akkor az effektív ALU-teljesítmény itt is jelentősen meg tud ugrani. Nem mondom, hogy fog, csak erre is van lehetőség.
-
gejala
őstag
-
nagyúr
válasz deathcrow42 #45010 üzenetére
Egyfelől simán lehet, hogy így lesz, másrészt ilyenkor mindig feljön a Kepler-Maxwell váltás, ahol azonos (sőt, alacsonyabb) fogyasztás mellett +60% teljesítmény kijött.
-
D55
aktív tag
"Még van az az infó is hogy lesznek olyan szolgáltatások amit ismét csak az új gen támogat."
Pedig ilyenért egyszer már majdnem megbeszéltem Soros Györggyel, hogy döntse be a céget, amikor a 3060 Ti-t vettem 2022-ben egy vagyonért és utána nem kapott DLSS FG támogatást, mert hogy "ezek az OFA egységek nem azok az OFA egységek". Csak sajnos nem ismerem Soros Györgyöt.
#45011: A 4070 Ti SUPER az AD103 szilikonból egy relatív jó arányban kihozható configra épül, úgyhogy ha az AMD ezt meglépi, akkor az NVIDIA simán leviheti 400-500 USD köré, akár az 50-es széria mellett is tovább futtatva egy ideig (az 50-60-as tier környékén többször is volt ilyen húzásuk Turing és Ampere alapú kártyákkal). Ezzel mindenki jól jár, hiszen egyrészt ugye tartva attól, hogy Soros Györgyöt közben mégis megismerném, a 4070 TiS mégis megkapná az 50-es szériával érkező újdonságok támogatását és így továbbra is egy teljes értékű kártyaként lehetne piacon tartani, a zuhanó árak miatt a versenyhivatalok hősiesen küzdő dolgozói is végre hazamehetnének 4 év után a maratoni túlóráikból meglátogatni a családjaikat, az NVIDIA elmondhatná, hogy egy prevgen alsófelsőkategóriás kártyájával keni még mindig a reggelijére az AMD új csúcskártyáját RT címekben, az AMD-nek pedig újabb nyomós oka lenne, hogy még tovább csökkentse az árait és ettől még korrektebb cégnek érezhesse magát
[ Szerkesztve ]
-
deathcrow42
aktív tag
válasz Quadgame94 #45006 üzenetére
Szerintem az AMD már azzal is nyerne, ha 500-550 USD körül, 250 watt környékén, 16 GB rammal eléri a 4070 Ti Supert és RTX játékokban a 4070 Supert
Azaz egy 2x PCI-E csatis kártyával, 4070 Super alatti áron tisztán megveri a jelenlegi egyik legjobb midrange kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
deathcrow42
aktív tag
A TSMC 4nm variáns miatt se az órajel, se a tranzisztorsűrűség se nő számottevően (single digit) a 40XX generációhoz képest, és ezért kb. nulla esélyét látom annak, hogy a jelenlegi 5080 spec a 4090 közelében legyen. Nem tartom kizártnak, hogy át fogják nevezni az 5080-t még megjelenés előtt ilyen 5070 Ti-ra, mert ez perpillanat egy sidegrade-nek tűnik nekem, és nem upgradenek…
Egy OC 4080 Super (355 watt) szerintem az 5080 sarkában lesz…
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Plusz lehetenek érdekességek. Anno volt ugye az az infó, hogy ez lesz az átmenet az MCM hez, nem tartom kizártnak hogy az 5090 monolitikus de valójában két GPU fürtből áll és az 5080 ennek valójában a lényegesen lassabb részegysége.
így ( elméletileg) olcsóbbnak ( az 5090 hez nézve) kellene lennie magának a GPU nak. Ehhez viszont hozzáadódik hogy önálló formában kimaxolják fogyasztásilag, (míg összeállítva nincs erre szükség) hogy azért eladható legyen valahova beesik a 4080 és 4090 közé teljesítményben
Még van az az infó is hogy lesznek olyan szolgáltatások amit ismét csak az új gen támogat.ű
Volt egy régebbi, talán 1 éves infóm itt, ő az, elég érdekes dolgokat írnak benne akár DXR akár DLSS, akár az RTx 5000szempontjából. Abu is többször kitért mostanában a DXR megújulására..[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz S_x96x_S #45001 üzenetére
Nem tudjuk a tervezett órajeleket, és nem tudjuk, hogy milyen hatású uarch változások lesznek - és igazából ez a konfig is csak egy pletyka. Ha legalább egy valószínűsíthető órajel lenne, akkor be lehetne hasalni, hogy durván 10%-kal lesz gyorsabb architektúrából (azzal túl nagyot nem lehet tévedni ), és össze lehetne rakni valami rozoga becslést, de így ez túl kevés bármihez.
-
Quadgame94
őstag
Az órajelek árulkodóak lesznek, illetve maga a Blackwell magok sokkal hatékonyabbak és gyorsabbak is lehetnek. Az én véleményem, hogy lasabb lesz, mert magszámban túl nagy a deficit.
Ár szempontjából 1200 USD-ra lehet szerintem számítani az 5080 esetében. Főleg hogy az AMD RDNA4 top kártyája maximum a 4080 Super szintjét hozhatja, de lehet csak a 4080-ast.
-
S_x96x_S
addikt
válasz S_x96x_S #45001 üzenetére
Bár az 5080 - memóriája technikailag sokkal kevesebb energiát igényelhet,
mint a 4090 -é :
- egyrészt kevesebb (2/3) memória ( 24GB -> 16GB )
- ráadásul a GDDR7 kb ami ~ 20% -al kevesebbet fogyaszthat GDDR6X -hez képest.
vagyis még több energia jutna a GPU-nak.
De még ezzel is nehezen tudom elhinni.----------------
Ami a legvalószínűbb, hogy Jensen meggondolta magát.
Az 5080 = 4090+10% - még egy korábbi állapotot - célt - tükröz
mivel - 2024-Sep-3 -ai a hír a videocardz-ban -
És 3 héttel későbbi a 2024-Szeptember-26 - tweet az 5080-ról.
https://x.com/kopite7kimi/status/1839345147789934794Ráadásul Kopite 5080spec -re rögtön jött is a felütés:
"my RTX 4090 is gonna crush that RTX 5080"
https://x.com/Raios_Rogue__/status/1839350443551662124[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz deathcrow42 #45002 üzenetére
Lehetséges,de erre azért nem volt még példa.
-
X2N
őstag
válasz deathcrow42 #45002 üzenetére
Én se tartom valószínűnek.
-
S_x96x_S
addikt
> OK, hogy ez egy találgatós topik
ha az N4 és az N4P - úgy aránylik - mint a 4N és a 4NP
akkor +6% Performance + same power alatt ( via ) várható.
de mivel:a TGP is változik - nehezebb a számítás.
- RTX4080 default TGP 320W
- RTX5080 default TGP 400W
- RTX4090 default TGP 450WDe amúgy nagyon sokkal többnek kellene lennie
a boost clock-nak, mint 10%,
hogy pariban legyenek - mindenben is.
( kép forrás )[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Interactive Brokers társalgó
- Bestbuy játékok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest