Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Laraxior #18215 üzenetére
bacsis gyűjteményére gondoltam, már kapott régebben egy asus ti4600 deluxe-ot talán. vagyis hűtés és a nyák színe alapján hasonló ritkaságot vitt el. írok is neki, hogyha erre jár, akkor ugorjon be érte.
-
törölt tag
válasz
Laraxior #18213 üzenetére
igazad lett, még a fűtési szezonig sem fogja bírni, mert hibás a kártya.
kipróbáltam, és töredék teljesítményre képes, több driverrel is néztem. gyári hibás szerintem, azért maradhatott meg ilyen szép állapotban.
az eladó küldött vantage képet, de nagyon rég kinőttem ezt a 3dmark izét, és lövésem sem volt, hogy 10-szer vagy 20-szor több pontot kéne dobnia.
úgyhogy megegyeztünk az eladóval, hogy akkor postaköltségért kaptam egy díszt. kár érte. -
törölt tag
válasz
Laraxior #18211 üzenetére
alapvetően úgy voltam vele, hogy ha egy telet kihúz fűtés rásegítésként, akkor már dísznek megérte. az más kérdés, hogy meddig húznám ki ezzel a teljesítménnyel. általában csak pár napos fellángolások szoktak lenni az ilyen projektekből, amíg ki nem próbálom a mostanában játszott játékokkal (sc2, gta 5) és pár nosztalgia címmel.
így bő 10 év távlatból amúgy emlékeim szerint javított a helyzeten az említett "hűtésmod" annak ellenére, hogy nem ideális a légáram. a gyári venti miatt csak egy irányba tud menni a levegő, és a rárakott venti megakadályozza, hogy a szellőzőrácson a házba távozzon a meleg levegő. szóval mindenképpen kifele tolja ilyenkor is a levegőt, és vakon azt mondanám, hogy 10 fok körül kéne hoznia. ezt még megspékelném egy saját ventiprofillal, hogy minél kisebb legyen a hőingás a bga forrasztás védelmében.
mondjuk a fóliás műanyag burkolatot nem gányolnám szét, ezért is gondolkoztam egy bontott hűtésen/műanyagon.
bár egyelőre még a szétszedés is kérdéses, nincs szívem megbontani, annyira szép állapotban van. nálam ez már tényleg relikvia szinten van. -
törölt tag
úgy néz ki sikerült szerezni egy (szinte) új és még fóliás 8800 gtx-et, csavarok sértetlenek, a nyák por és minden mentes, tényleg újnak néz ki, ahogy az eladó azt állította.
relikviának egész olcsó volt (5000+posta), és szeretném konzerválni az állapotát. alapvetően a következő fűtési szezonban szeretném használni, bár nem egy r9 290(x) hőtermelésű kártya (utolsó 3 fűtési szezonban ilyeneket használtam), de télen biztosan örülni fogok annak a pár foknak.
szóval miket érdemes tenni, hogy sokáig működőképes maradjon?
gyári tiz+ éves paszta cserére gondoltam, első körben a gap padokat hagynám, vagyis ekkor még fehér pasztás gézlap szerű akármit használtak.
elvileg ezeket a kártyákat a nagy hőingás gyilkolta a gyenge minőségű bga alapanyagnak köszönhetően. egy speciális bios vagy afterburner ventiprofil elég lenne erre a célra?
vagy érdemes venni egy bontott hűtést, és hátul eltávolítani a műanyag részt, ahova felfogatok egy ventit pluszba? 8800 gts 320/640 kártyáknál csináltunk ilyet haverral, meghálálta anno.egyelőre csak érdeklődés szinten kérdezem, mert tesztelni csak este lesz időm, és a "konzerválás" témakör később jönne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Black & Decker töltőt keresek
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest