Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kelly416
veterán
Köszi. Ezt én is megtaláltam, de ez hogyan jut rá egy 3330 készülékre? Ez a nagy kérdés.
Dallamszerkesztéshez hallás alapján nem értek.
Letölteni sem tudom, mert nem tudom beállítani a wap-ot, de majd ma a telekomosokat megörvendeztetem, hátha nem hajtanak el.
Viszont ezzel a formátummal amúgy sem tudna mit kezdeni a kis Nokia, még ha le is tudnám tölteni rá.Szerk.:
Okos telóra át tudom tenni a Nokia hangjait, ezzel nincs gondom.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Sziasztok!
Elkezdtem.használni egy 3330-ast (életem első Nokiája. Félreértés ne essék, nem 20 éve van meg és újra elővettem, mindössze másfél hetes beszerzés.
Egyelőre csengőhangot keresnék, méghozzá a Crank című film ikonikus csengőhangját. Van erre bárkinek ötlete?
-
H13129-GSM
újonc
Neeem hiszem el :
https://www.petervis.com/electronics%20guides/Nokia%203310%20Customisation/building.html
Felrajzolja a csávó a próbapaneles elektronikát - nem is a kapcsolást, hanem magát a próbapanel kialakítását - és... c$eszik bárhol is leírni a két IC típusát... meg amúgy minden mást is.
Hát, az ellenállások közül is csak az egyik látszik, a többi nem..... én csak a két IC-t tudnám megsaccolni.. a felső... talán egy MAX232... az alsó pedig egy 74HC14.....
MIÉRT nem bírta ez a csávó felírni az alkatrészlistát??38708
-
H13129-GSM
újonc
Ehhm most olvasgatva visszafele a korábbi hozzászólásokat, ezek szerint akkor csak Win98 alól üzemeltek a programozó szoftverek?
Én abban reménykedtem, hogy WinXP alól is működne. Végülis a WinXP is 2011-es születésű, meg a Nokia 3310 is, nemde?38708
-
H13129-GSM
újonc
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írok-e meg fogja-e ezt a kérdésemet valaki látni..(?) (nem tűnik túl aktívnak a fórum)
Szóval 1-2 eredeti 3310 nokiát szeretnék (amilyen alaposan csak lehet) megmoddolni (egy játék kedvéért). Leszögezném, a telefonok működnek, labortápról üzemelve nincsen semmi baj.
Még nagyon gyerek voltam abban a korszakban... annyit tudok egyenlőre, hogy ott az akku alatt a panelen levő mérőpontokra felcsatlakozva lehetne PC-re csatlakoztatni és flashelni - most nem jut eszembe az interfész neve.... talán FBUS?
Natív RS232 portos gépem van... de nem tudom, honnét szerezhetnék (eBay-en és AliExpress-en kívül, ha lehet, nem szeretnék 3-4 hónapot várni) adaptert!?
Vagy mennyire volt bonyolult az elektronika és ez az FBUS adatátvitel? Házilag esetleg össze lehet forrasztgatni egy átalakítót relatíve könnyen beszerezhető IC-kből?
Na meg utána jön a kérdés, hogy valahonnét letölthető-e még az alkalmas flash-elő szoftver meg a telefon szoftverének binárisai??Ha valaki csinált anno ilyesmit, és meg vannak még neki a szoftverek, adatfájlok és doksik; és itt is van még a fórumon és meg is találja ezt a kérdésemet : tudna segíteni infókkal?
Első sorban saját operátor-logót és csengődallamot szeretnék rá rajzolni és feltölteni, de mintha valami bejegyzésből úgy rémlene, hogy elég sok minden hack létezett a Nokia 3310-ekre, még a boot animációt is lehetett cserélni.... _állítólag_, ha valóban jól rémlik...38708
-
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy Nokia 3310-es készülék fellelt állapotban, 2004 környékén volt utoljára használva - az haverok között is kemény 14 év - még az akksit is sikerült megmenteni, egy gond van, hogy anno a
Telenornál, akarom mondani Pannon GSM-nél vásároltuk, azóta pedig az egész család átesett szolgáltatóváltáson, és vodás kártyával lenne használva ha lehetne. Szóval kellene valami információ függetlenítéssel kapcsolatban. Köszi előre is!! -
Alister71
nagyúr
Nem tudok hívást fogadni billentyű zár alatt, hiába nyomom a középső gomgot nem reagál rá. Csak akkor fogadja a hívást, ha előtte feloldom. Mi a megoldás erre?
Alister from Hell
-
Titi76
aktív tag
Tudja valaki az eredeti Nokia Tune csengőhang keypress listáját?
iPhone 14, Kia NIRO 2018 PHEV, Lenovo Legion
-
zoetsa
tag
Esetleg van vkinek egy felesleges aksija, ami még működik is?
Az egyik Athén közepén, ja nem, szélén purcant ki, a másik meg itthon közben...
-
hakkan
tag
Sziasztok! Nemrégen szereztem be egy 3310-est. Papíron egy 1300 mAh-s akkumulátor van benne, de játszottam vele 4-5 Bantumit és lement egy csíkra teljesről. Mennyit kellene hogy bírjon ha játszom vele?
[ Szerkesztve ]
Amiből befőttet, abból pálinkát is!
-
Atomixx
tag
válasz bozsokiandra #66 üzenetére
Szia
Amiket én vettem régebben, ott minden új volt - töltő is - kivéve a panel.
<~>
-
bozsokiandra
tag
Ebayen kapható manufacturer refurbished 3310-esek mennyire jók? Mit jelent konkrétan hogy felújított? Új akksi és ház vagy ennél azért több?
-
Lumiaman
csendes tag
Ez volt az első telóm, nagyon szerettem, mert akkoriban még csak játékokra meg egy-két hívásra használtam
-
Rockorg
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 3330-as Nokiám és szeretnék bele Magyar menüt tenni, illetve a legutolsó firmware-t is.
Köszi.Rob!
-
novoszath
senior tag
válasz quailstorm #59 üzenetére
érdekelne
esetleg kábelt honnan lehet szerválni?
PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2
-
quailstorm
nagyúr
válasz novoszath #58 üzenetére
Még nekem se jött össze eddig...
Kell hozzá MBUS kábel és FBUS kábel, leírás, FW csomag. Én majd customot fogok felrakni. De a legfontosabb, hogy kell egy MAX WinME-et futtató gép. Win 3.11 95, 98 98SE is jó, én 98SE-t használok.
Meg akkor a másik telóról le tudod menteni az fw-t és átmásolni.Ha komolyan érdekel nekem van egy szép csomagom hozzá, feltöltöm. Viszont csak MBUS kábelem van.
-
novoszath
senior tag
Érdeklődnék hogy nekem is van egy ilyen telóm és FW-t miként kell frissíteni mi kell hozzá?
láttam hozzá frissebbet mit ami rajta van
PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2
-
meroly
veterán
Valószínű csak boxal, de kérdezd meg a srácokat itt: Retro teló rajongók OFF topicja
Impossible is nothing
-
perzeus
tag
Sziasztok!
Van egy idegen nyelvű 3310-em. Hogyan tudnék rá magyar nyelvet tenni?
Köszi
Gábor
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
3310- hez honnan lehet kideríteni a biztonsági kódot? Vagy van valami "alap" kód ami általános és, ha nem változtatom meg akkor az marad? Köszi!
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Flooder
csendes tag
szevasztok!
volt régen egy szoftverem 3310-esre vagy az volt a neve hogy x-project vagy z-project. nem emléxem már rá pontosan a lényeg hogy másabb volt a menü sokkal jobban nézett ki. én marha eladtam a készüléket és nem volt másolatom a szoftverről. nincs meg véletlen valakinek?
"Nem utalok előre! Még neked sem!"
-
dash17291
tag
v6.39 firmware és adatkébel kellene nekem.
Tud valaki segíteni?
-
u221317
csendes tag
NOKIA 3310 NHM-5NX Code:0505219 350101/20/163834/5 A biztonsági kódra lenne szükségem,előre is köszönöm.Tisztelettelusoma Sándor
-
Gambi
csendes tag
Helló!
Valaki tudna nekem abban segíteni,hogy hogy tudom felhackelni egy nokia 3310-es biztonsági kódját?
Köszönöm!
Üdv!"Mindig megújítom magam,bennem napenergia van!"
-
tolts.hu
őstag
válasz linkoln001 #44 üzenetére
A héten tudok szerezni, írj privit, ha nem ennyire sürgős.
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
linkoln001
tag
mit csináljak ha meghalt ez a telo? és holnap adnának érte 10 ezret????????
nincs már senkinek iylenhttp://hardverapro.hu/aprok/keres.php?sfor_all=&sfor_exac=&sfor_some=&sfor_none=&suser=linkoln001&sival=&sctyid=&scmpid=&swanna=
-
Hequila
őstag
-
xabolcs
őstag
igen, sajna .... hamarabb volt 3310 mint t-mobile - bar ha uj a kartya, akkor vmit kiirhatna...
hmmm, ha van sima adatkabeled, akkor *#0000# es nezd meg, h 5.5x feletti-e a verzioja, ha igen, akkor egyik-masik programmal lehet bele varazsolni bill.zarat.
ha alacsonyabb, vagy ha nincs adatkabeled, akkor ne vegyel mert dragabb, mint a telefon
inkabb keress ismerosnel, egyszerubbaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Hequila
őstag
Bejött, köszi!
Illetve mostmár Margó néni helyett WESTEL van. De a Margónál még mindig jobb.MOD: lenne még egy kérdésem;
Nagyon hiányoljuk a telefonból az automata billentyűzárat. Faternek nem ez a világa, sokszor elfelejti rátenni a billentyűzárat, telefon a zsebbe, és már indul is a hívás...
Olvastam, hogy vannak különféle módosított szoftverek a telefonhoz, amiben már van ilyen funkció. Ezeket a szoftvereket egy sima adatkábellel fel tudom tölteni, vagy speciális szervízkábel kell hozzá?[ Szerkesztve ]
''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Geller72
veterán
Lehet, hogy a Nokia az 5110, 6110 után ebból adott el a legtöbbet..
///Dejan Forewa!!!!!!!!!!!!!!!!///
/Piranha_GSM, Zeus/=Geller -
Hequila
őstag
Lenne egy kis problémám.
Fater vett még a nyáron használtan egy ilyen telefont, és amikor azt kellene neki kiírnia, hogy T-mobile H, olyankor azt írja, hogy szeretlek Margó.
Szóval ezt az igen kellemes, szívmelengető üzenetet ki lehetne cserélni az eredeti, T-mobile H-ra? Vodafoneos kártyával rendben van.''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Coyote2000
őstag
válasz Coyote2000 #34 üzenetére
szerk: szerintem a frissítés is pár ezresbe kerül ha szervízben csináltatod, olcsóbb lenne egy telefoncsere elvégre egy 3310-ről beszélünk...
-
Coyot
őstag
-
ipavlidu!
tag
Akarom mondani 3310esebe....
-
ipavlidu!
tag
Hali emberek!
Egy ismerősöm Nokia 3110-esébe (és nem, nem magamra gondolok, SE alap ) valami bug van, vagy nemtom, amikor a telefonnal nem csinál semmit (effektive kezdőképernyő, ahonnan középső gomb a menü), kiírja a dátumot, és hogy nincs jegyzet. Namost, nem találtam a kikapcsolásánal a lehetőségét, tekintve nem értem a Nokiások eszejárását. Légyszi segítsetek!Kösz!
-
KPepe
senior tag
válasz Coyote2000 #30 üzenetére
Oké, akkor valószínű megpróbálok bele akksit venni, jó kis telefon ez, nem szívesen dobnám ki.
KösziA tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
Coyote2000
őstag
Igen, vegyél bele új Li-ion akkut, ha lehet gyárit. Nekem ami volt azt ingyen odaadtam egy havernak Nem egy nagy beruházás.
Először az akku szokta feladni, ezért nem kell rögtön telefonhibára gondolni. Amikor már ilyen szeszélyes, ki kell cserélni. Legrosszabb esetben a telefon is hibás, de szerintem egy próbát megér, ha nem akarsz másik telefont. Kb 6 év után normális dolog, hogy gondjai vannak egy telcsinek -
KPepe
senior tag
üdv!
Kezd öreg lenni a teló, és már olyankor is kikapcsol beszéd közben, ha 2 csík van az akku szintjelzőnél. Ha nem beszélek, akkor még napokig is elmegy. Ez csak az akksi purcanása, vagy a telefonnak is lehet valami gondja? Érdemes lehet még akkut venni?
A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
ngy_tms
csendes tag
Mi a helyzet a DUINO márkával?
-
ngy_tms
csendes tag
Van egy 3310-em, az akksiját, ami li-ion újra kellene cserélni.
A boltban van gyári, de van más is, mégpedig li-polimer és ráadásul
3310-hez is jó. 1650mAh-ás. DUINO márkájú.
Alapból tudja kezelni a 3310 vagy szoftverfrissítés is kell hozzá? -
Alexius
csendes tag
Van egy problémám a 3310-esemmel. A kijelző alatti 4 led halványan világít mindig, kikapcsolt állapotban is. Csak akkor nem ha kiveszem az aksit. Amúgy adat kábelt mennyiért lehet hozzá venni.
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Sziasztok!
A problémám az, hogy egy ősrégi 3310-esem van. Ezt ajándékba akartam adni. Csakhogy az ő SIM-kártyájával nem csak a PIN-kódot, hanem valami biztonsági kódot is kér a telefon. Ha az én kártyám van benne, akkor meg nem.
Ezt sem a telefon lapján, sem sehol nem találom. (Csak az IMEI-számot, de az meg nem az...) A telefon régi, lejárt hűségű, állítólag már függetlenítve van.
Nem emlékszem, hogy valaha is adtam volna ennek biztonsági kódot...
Mi a fenét lehet csinálni? Ki lehet kapcsolni belőle ezt?
Köszönettel:
SipiMont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!
-
KPepe
senior tag
üdv!
Olyan gondom van, hogy eltört a 3310-esem lcd kijelzője. Szerintetek mennyiért lehetne kicseréltetni, vagy érdemes-e? Ha igen, nem tudnátok mondani egy megbízható szervízt?A tüzérség előtt minden és mindenki egyenlő. A föld színével.
-
[HUN]Zolee
őstag
válasz branermaster #13 üzenetére
Vegyél fel msn-re vagy küld el e-mailre (adatoknál). köce
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
branermaster
csendes tag
Zolee! Ha érdekel nekem van 5.57es! Ettől szerintem nem kell jobb! Már benne van a 3315 menüje!
-
[HUN]Zolee
őstag
3310 hez keresek magyar firmware-t v6.07 és v6.33 lenne a legjobb.Egyáltalán magyart lehet leszedni hozzá?
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
kissz
csendes tag
Segitsetek nekem legyszi a problema:
Nokia 3310 mint mar kiderult, beallitom a csengetesi erosseget max-ra es ennek ellenere csak rezeg a telefon mar mindenfelekeppen probaltam, mit tegyek , varom a tippeket, foleg a megoldast!!!!
kosziksz
-
Manitou
veterán
Az aksi az nem rég kezdte el játszani hogy vagy fél napot bír.
A Sim kártyát szerintem újonnan vette egy Siemens A35-el asszem, annak nincs meg a papírja. Ezért mondom hogy lehet nem ér annyit az egész.
Jobban jár ha vesz egy zsír új telót lebeszélhető manival.(egész olcsón egész jókat árulnak már.) Nem tudom mi lehet most a piaci értéke egy ilyen Nokia 3310-esnek gyenge aksival. -
Manitou
veterán
válasz Zordkaszás #2 üzenetére
Használtan vette valami mobilboltban, de már az aksija is elég szar volt. Akkor lehet jobban jár ha vesz egy újjat.
Azt gondoltam hátha van valami progi amivel meg lehtne csinálni.
És ha pl bemegy egy T-mobile-os szolgáltatóhoz(ennél van) akkor ott ingyen és bérmentve megcsinálják, vagy jól megvágják? -
Manitou
veterán
Ez a topic a Nokia 3310 / 3330 készülékkel foglalkozik , mindenki aki szereti a klasszikus Nokiákat , és főleg a 3310-et vagy a 3330-at annak itt a helye
Nokia 3310
Magyarországon 2000 szeptember - október felé jött be a forgalmazott készülékek közé , 34900 forintos áron. Később az ára 2002-re leapadt 24900 forintra . Szerte a világon több mint 126 millió darabot adtak el . GSM900/1800 frekvencián használható . Eleinte 900 mAh-os Ni-Mh akkumulátorral árulták , később már átváltottak a sokkal modernebb Li-ion akkumulátorra , amely már 1000 mAh kapacitással rendelkezett. Mérete :113×48×22 mm , tömege akkumulátorral együtt 133 g .
Funkciói között többek számológépet, stopperórát, emlékeztetőt, ébresztőórát, dallamszerkesztőt és további hasznos funkciókat találunk. Négy játékot tartalmaz: Snake II, Pairs II, Space Impact és Bantumi.
A telefonnal lehetséges a megszokott, 160 karakternél akár 3-szor hosszabb SMS. A Nokia úgy kalkulált hogy egy megszokott képeslap átlagos tartalmát tudjuk egy SMS-be vinni. Elődjével (Nokia 3210) ellentétben már képes rezgő hívásjelzésre is. A telefon támogatja a hangra hívást, amely segítségével beszéd hatására tudunk előre beprogramozott számokat tárcsázni. Nagyon sok elő- és hátlapot vehetünk a telefonhoz és szerelhetünk rá fel , ezeket Xpress coverként még ma is megvásárolhatók , én is rendeltem már nem is egyet . 35 beépített monofonikus csengőhangot tartalmaz, további 7 helyre magunk készíthetünk csengőhangokat a dallamszerkesztő segítségével, vagy letölthetünk a készülékre. Különböző profilokat állíthatunk be aszerint, hogy hol vagyunk. Például: ha a Hangos üzemmódot (profilt) választjuk, akkor alapértelmezésben a készülék a leghangosabb csengést és üzenetjelzést állítja be. Ha átváltunk Némára, akkor a telefon nem jelzi hanggal az SMS-t és a hívást, legfeljebb rezgetéssel. A profilok nevét átnevezhetjük.Nokia 3330
Kevésben tér el a 3310-es készüléktől , de azok fontos előrelépéseknek számítanak. Ez a készülék már "CSD" (Circuit Switched Data) bázisú , mely 9.6 kbit/s sebességű adatátvitelt tett lehetővé.
Ez a fejlesztés azért volt fontos mivel ez a modellt WAP képessé tette , letölthettünk szeretett telefonunkra ezernyi operátorlogót , játékokat , monofónikus csengőhangokat. A Club Nokia szolgáltatással pedig elküldhettük a játékokban elért csúcsainkat ,például az örök kedvenc Snake II játék legmagasabb elért pontszámát. Tölthettünk le meglévő játékainkhoz pályákat is. A külön kapható Xpress cover előlapok kompatibilisek teljes mértékben mindkét telefonnal. A 3330-as telefonokat kezdetben Himalaya white előlappal lehetett megvásárolni .Sokan csak megsemmisíthetetlennek , a mobiltelefonok Chuck Norrisának nevezik , mostanában sok meme született róla
Ha valamilyen kérdésed van , segítségre szorulsz , írj bátran ! Megpróbálunk segíteni mindenben amiben csak lehet.
írta:
Playstation1eredeti hsz:
Unokaöcsém elcseszte a pinkókdját 3-szor(de hogy hogy tudta ezt elérni azt nem vágomA puk kódot meg nem találja a telefonjához. Ilyenkor mi a helyzet? Mit lehet tenni?
(csak azt ne mondjátok hogy kuka[ Módosította: mukibuci ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest