Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wlac
Ármester
válasz Okologicky #59603 üzenetére
Van 3? Az első két részt imádtam, de valahogy elment mellettem, hogy van folytatás.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
Köszi. Este majd beugrok a helyi étterembe, hátha van még valami ott. Tök jó egyébként, hogy ilyesmiket is adnak, pont nem rég beszéltünk egy ismerősömmel arról, hogy a mi gyerekkorunkban (20+ éve) még milyen király játékok voltak a Happy Mealban és a Kinder tojásban, manapság meg egy négy darabból álló kirakóssal szúrják ki a gyerekek szemét.
Egyébként ha már Nintendo merch, pár napja ezt a Super Mario mágnes szettet láttam az Aldiban. Nem tudom, hogy mennyibe kerül, mert nem volt kiírva az ára, de talán ez is az 1500 forintos részhez tartozott.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
válasz horkovy34 #59182 üzenetére
Nincs ezzel semmi baj, szerintem mindenkinek van egy-két olyan címe, amit a világ nagy általánosságban imád, neki meg egyszerűen nem tetszik. Főleg akkor nem kell szabadkozni, hogyha ki is próbáltad az adott cuccot, és nem csak a stílus miatt mondod, hogy nem jön be.
-
Wlac
Ármester
-
Wlac
Ármester
válasz Rigormortiis #58462 üzenetére
Szuper hír, köszi! A videók alapján bejön. Szerintem nyomok egy Nintendo Online trialt, és megpróbálok a 2 multijával játszani, hogy legyen egy általános képem is róla, bár tudom, hogy már gyakorlatilag halott a mód.
-
Wlac
Ármester
Na, nem tartott soká, meguntam én is a Star Warsot. A gameplay jó, de szabályosan rossz érzés a menüben turkálni, annyira sok a felugró promóció és egyéb biszbasz. "Ezt vedd meg, azt vedd meg, csak 1 napig akciós stb".
A Splatoon 3 milyen ilyen téren? Valami olyasmi játékra vágynék, ahol simán a gameplayből lehet feloldani a jobb cuccokat. Egy battlepass belefér még, de ez az állandó kuncsorgás nem.
-
Wlac
Ármester
Köszi mindenkinek a tippeket. Egyelőre még szórakozok a Hunters-szel, illetve a Splatoon 2 sztori módja után kitalálom, hogy belevágjak-e a 3-ba. Régóta vágyok valami multira, ami lekötne, és lehet pont ez a casualabb irány lenne a jó. Alapjáraton handheldben játszok, bár ha beszerzem a hónapok óta tervezett Steam Decket, akkor biztos, hogy a Switch a dockba lesz "száműzve", úgyhogy még ki kell találnom, hogy egyáltalán milyen jellegű kontrollert kellene beszereznem. Mondjuk pont a költözés során megsérült a tápkábel, úgyhogy még azt is pótolnom kell, mielőtt ténylegesen tudnék a tévén játszani. Ilyenből csak a Nintendós ajánlott, vagy van esetleg valamilyen bevált alternatíva?
-
Wlac
Ármester
Vágytam valami casual mókára, úgyhogy kipróbáltam én is a Star Wars Hunterst. A Fortnite után tartottam tőle, de ez meglepően jól fut, a gép lemerüléséig szórakoztam vele. Azt art style-t szoknom kell egy kicsit, jobban örültem volna, hogyha kicsit komolyabbra veszik a dolgot, bár szerencsére csak a menüben nem tetszik, ingame már nincs vele bajom.
Közben belekezdtem a Splatoon 2-be is, ha már anno tök olcsón beszereztem. Meglepően tetszik a single módja, ha lesz egyszer előfizetésem, kipróbálom a multiját is (aztán ha bejön, nyilván megyek én is a 3-ra, mert a net szerint a 2 már eléggé halott).
És persze ennyi játék után elgondolkodtam én is valamilyen alternatív kontroller pároson, mert a medve kezeimmel kicsit kényelmetlen volt 2 órán át fogni a gépet.
-
Wlac
Ármester
válasz lugosi #57879 üzenetére
Szerintem is nehéz, de az a szabadság, amit a játék ad, pont egy sok szabadidővel rendelkező gyereknek való. Nem beszélve arról, hogy a nehézség még javíthat is a problémamegoldó készségén, ha kellően türelmes hozzá.
Azért fogalmazok ilyen hülyén, mert fogalmam sincs, hogy milyen egy mai tíz(en) éves. Nekem viszont nagyon bejött volna anno.
-
Wlac
Ármester
válasz Rigormortiis #57526 üzenetére
Minden percét imádtam. A második rész végső kiadását is nagyon várom.
-
Wlac
Ármester
válasz Rigormortiis #57523 üzenetére
Igen.
-
Wlac
Ármester
válasz Rigormortiis #57331 üzenetére
Nekem az irányítás nem jött be telefonon (mondjuk kevés játéknál szeretem az érintőkijelzőt).
-
Wlac
Ármester
Korábban én voltam az, aki azt írta, hogy a Dragon's Dogma nem fut annyira fényesen. Megkövetem magam, újra megpróbáltam a játékot, ha már a második rész körül volt egy kis hype, tényleg nem rossz, ahogy Switchen fut, bár az tény és való, hogy a halálkor szerintem indokolatlanul sokat kell várni, hogyha nincs internet. Lehet, hogy a háttérben próbál elérni valamit, vagy csak én vagyok türelmetlen, de nekem túl sok a fekete képernyő. Mondjuk korábban íjászként többet haltam, mint most varázslóként.
Mindettől függetlenül sajnos nem jön be a játék. Bármikor rá gondolok, a "fakó" szó jut eszembe, és egyszerűen nincs kedvem újból nekiesni. Az egyes elemeit papíron imádnám, de valahogy mégsem élvezem a játékot. Mivel a két karakterben összesen van több mint 15 órám, szóval nem arról van szó, hogy 5 perc próba után feladtam, ezért szerintem elengedem a játékot. Fent hagyom a Switchen, mert nem foglal sok tárhelyet, hátha egyszer elkap még a gépszíj. Elvégre a BotW-ot sem szerettem az első végigjátszásom során, most pedig bent van a Hall of Fame-ben, szóval ki tudja, hogy mit hoz a jövő...
-
Wlac
Ármester
De akkor tegyék elérhetetlenné a store-ban, esetleg adjanak egy pop-up értesítést a klienshez, ami informálja a játékost, hogy hiába töltené le, nem tud játszani.
A probléma nem maga az, hogy a Crew nem lesz elérhető, hanem hogy ez lehet az új ló páncél. Nyilván nem akkora léptékű dologról van szó, de nem szeretném, hogy az legyen a jövőben az alap, hogy leszedik az accountomról a játékot, mert lejárt az egyik zenei licenc.
-
Wlac
Ármester
-
Wlac
Ármester
válasz penge111 #56989 üzenetére
Ez sem tűnik rossznak, de egy kicsit túl soknak tűnik nekem egyelőre. Felírtam a listámra, simán lehet, hogy pár hasonló játék után egyre közelebb kerül a stílusom ehhez.
-
Wlac
Ármester
Köszi az ajánlásokat. Teljesen megfeledkeztem a South Park létezéséről, pedig még a sorozat első pár évadát is néztem anno, szóval szerintem megvan a nyertes.
-
Wlac
Ármester
Lassan befejezem PS5-ön a Midnight Suns-t, és elkapott a körökre osztott harcrendszer. Tudnátok ajánlani hasonló játékot Switchre?
A Midnight Suns elsődlegesen a kártyabuildek, valamint a lapok fejlesztési lehetősége miatt jön be, valamint a tereppel való interakció is tetszik. Adná magát az Xcom széria, de ahogy láttam, csak a második része van Switchre, és ugyan nem fut rosszul, de más platformon jobban járnék vele.
Nem vagyok nagy japán játék rajongó, általában a stílusuk nem jön be (a Final Fantasy VII remake-et is letettem 10 óra után), úgyhogy szerintem a JRPG-k kiesnek, bár ha van esetleg valamilyen “nyugatiasabb” (azt, hogy ez alatt mit értek, nálatok csak én tudom kevésbé, a Sudekit szerettem majd 20 éve), akkor szívesen fogadom az ajánlást.
-
Wlac
Ármester
válasz adalbert1 #56934 üzenetére
A lényeg, hogy működik. Én elsődlegesen Playstationös vagyok, ott sokkal cifrábbakat is látni a Store-ban...
ldave: nekem listázza a Complete Editiont, de ott van az alapjáték és a két DLC is külön, mintha bármilyen kombinációban meg tudná az ember venni. Talán a méret miatt variáltak vele egy kicsit.
-
Wlac
Ármester
válasz lugosi #56471 üzenetére
Switchet szerintem az exkluzívok miatt érdemes venni. Vannak jól futó 3rd party játékok is, de sajnos rengeteg az olyan, ami nem annyira jól fut, hiába van tehát papíron az adott cím a gépen, kevésbé élvezetes, mint más platformon.
A gép másik nagy előnye, hogy fizikai kártyán is vannak a játékok, így ha hirtelen megszűnne a Store, vagy ellopják a fiókod, akkor is tudsz ugyanúgy játszani.Ha nem érdekelnek annyira a Switch exkluzív játékok, és nem akarsz a kártyákkal sem szórakozni, akkor elgondolkodnék a helyedben egy Steam Decken is, mert ugyanúgy handheld, de tévére is lehet kötni, viszont jobban futnak a játékok, és nem csak a Steames cuccaidat viszi.
Illetve elvileg egy év múlva jön a Switch 2, ha nem sürgős a vétel, akár azt is megvárhatod, mert állítólag(!) lesz visszafelé kompatibilitás.
-
Wlac
Ármester
Azt hittem egyedül leszek a véleményemmel, de örülök, hogy másoknál is voltak hasonló érzések.
A régi grafikára nem vagyok érzékeny, inkább az irányítás az, amivel nehezebben szoktam barátkozni.
Rony949: köszi a listát, nagy segítség. Pont a The Wind Wakerrel szemeztem, de akkor egyelőre az kimarad, és maximum Oceanhornozok ismét.
-
Wlac
Ármester
Na, így 7 évvel a megjelenés, és a második megvétel után én is befejeztem a Breath of the Wildot. 2019 körül játszottam vele, de akkor nagy csalódás volt a játék. Egy kicsit nagy volt a játékot körülvevő hype, és nekem, mint Zelda szűznek elég nagy pofára esés volt. Egy tök jó mechanikákkal tarkított, de végtelenül üres és fakó játék emléke maradt meg bennem, és anno nem is játszottam végig, mert mire Ganon ellen mentem volna, szépen lassan elfelejtődött a játék (és utána eladtam a Switchet is).
Most tudtam, hogy mire számítsak, és így sokkal jobb is volt az élmény. Egy-két emlékem volt vele kapcsolatban ("mintha lettek volna valami vízi tündérek nem?", "mintha lett volna valami csávó, akinek szörnyalkatrészek kellenek, nem?"), de amúgy sok minden újdonságként hatott.
Az open world játékokat a felfedezés miatt szeretem. Az elmúlt években viszont, úgy érzem, hogy ezt a dolgot egy kicsit elengedték a játékkészítők, és bár valamennyire élvezem a kérdőjel takarítást is, azért nem ugyanaz ez a mesterségesen kitolt játékidő, mint amikor azzal megy el a nap, hogy "jé, ott egy kis ház, megnézem, hogy mi van ott". Ez utóbbit a modern játékok közül gyakorlatilag csak a Red Dead Redemption 2 váltotta ki, vagy még a hősidőkben a S.T.A.L.K.E.R., és sok játék azért is bukott meg a szememben open worldségben, mert hamar megtanultam, hogy semmi újdonságot nem fogok találni. Például a Days Gone-ban hiába akartunk bármi érdekességet keresni, a kis viskókban vagy egzotikusnak tűnő helyeken is max crafting supplies-t találtunk. Se egy érdekes NPC, encounter, vagy loot.
Na, ez az, amiben kiemelkedő a Breath of the Wild. A nehézség pont jól van belőve, a játék nem fogja a kezed, de azért nem is arról van szó, hogy folytonos kudarc ér. A játék végéig lehet felfedezni új mechanikákat és tényleg a játékosra van bízva, hogy hogyan old meg rengeteg dolgot. És ez a "szabad vagy, de nem elveszett" érzést nagyon kevés játék tudta eddig hozni a számomra.
Szóval összességében nagyon jól szórakoztam. Azt nem tudom, hogy hol lehet megnézni, hogy mennyi időt játszottam vele, de egy 50 órát tippelnék. tboy93 nagyon ajánlotta a Tears of a Kingdomot is, de szerintem azt már csak az új gépen fogom elkezdeni, mert hatalmas a backlogom, és durva lenne most abba belekezdeni. Még egy kicsit ezzel eljátszadozok, megpróbálok pár mellékküldetést megcsinálni, illetve 5 perce tudtam meg, hogy a Korok seedeket fel is lehet használni, úgyhogy meg kell keresnem Hestut, mert még nem találkoztam vele.
És ha már Zelda. A korábbi részek közül melyikkel és milyen minőségben lehet játszani a Switchen? Arról tudok, hogy a Link's Awakeningnek van egy Switches remake-je.
-
Wlac
Ármester
válasz lanszelot #55952 üzenetére
Viszont ezeknél csak a Switchen tudsz játszani, tévén nem, ugye? Nekem amiatt kellett a másik fajta, hogy tévén lássuk a képet. És igen, nekem is be volt kapcsolva alapból a laptop mikrofonjának a rögzítése, ami miatt visszhangzott az első próbafelvétel, de hamar meglett a bűnös.
-
Wlac
Ármester
válasz taki01 #55878 üzenetére
Kösz ismét a tippeket, abszolút új volt nekem ez az egész OBS-es rögzítős dolog.
Nagyon sokat agyaltam azon, hogy egy Elgatót vegyek, de végül erre a TKHIN modellre esett a választásom. Úgy voltam vele, hogyha nem működik, max visszaküldöm, de a 150 eurós különbség eléggé erős érv volt.
Az összerakás baromi egyszerű volt, rögtön volt Switch képem és hangom. A mikrofonon agyaltam, hogy hogyan oldjam meg, erre megláttam, hogy az inputnál ki lehet választani a telefont is. Úgyhogy 2 méterre a tévétől, a kanapén ülve, telefonnal a mellkasomon teszteltük. Nyilván van egy kis doboz hangja a beszédünknek, de a célnak teljesen megfelel, szépen kiszűri a tévé zaját, és még kábelekkel sem kell vacakolnunk. Ezt a 26 eurót teljesen megérte, 2 óra folyamatos felvétellel sem futottunk bele semmilyen glitch-be, túlmelegedésbe, vagy hasonló technikai problémába.
-
Wlac
Ármester
Valakinek van tapasztalata az ilyen jellegű/árú capture cardokkal? Sima itthoni felvételekre kicsit sajnálnám a 175 eurós Elgatót megvenni, de azt sem akarom, hogy használhatatlan legyen a felvétel, ami ezekből kijön.
-
Wlac
Ármester
válasz hombre[EU] #55525 üzenetére
Szerintem én bátortalanítottam el. Mondjuk tartom magam a korábbi véleményemhez, a játék halál után nagyon sokat tölt. Bár a hosszú töltés amúgy is mindig zavar engem, az Animal Crossingot is amiatt tettem parkoló pályára.
-
Wlac
Ármester
válasz Rigormortiis #55088 üzenetére
Én főleg a Hardverapróról éltem, de amióta elköltöztem, azóta az nem opció, bár most pont beszereztem onnan a Breath of the Wildot és a Splatoon 2-t. A Zeldára külön kíváncsi leszek, pár éve "kicsit" túlhype-olták nekem a játékot, ami miatt nem is tetszett annyira. Most adok neki egy újabb esélyt, és hagyom, hogy ő vezessen, ne pedig az elvárásaim.
-
Wlac
Ármester
Köszi az infókat, akkor ezek szerint mégis meg kell néznem, hogy biztos legyen angol nyelv a német borítós játékon.
Egyébként Switchre főleg 1st party címeket fogok venni, mivel a 3rd party-k általában nem itt futnak a legjobban, de jó tudni, hogy érdemes figyelni. Ez a cenzúrás dolog külön meglepő, azt hittem, hogy ez inkább a 1990-es és 2000-res évekre volt jellemző.“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
Köszi, akkor nekem meg fog felelni. Nem azért szeretem fizikailag tudni a játékaimat, hogy a polcra tegyem, hanem hogyha buknám bármi miatt az accountomat, akkor is elérjem őket.
-
Wlac
Ármester
Egyébként a német borítós játékoknak van bármilyen hátránya az angolhoz képest? Olyanra gondolok, minthogy nincs angol nyelv, vagy más a tartalom. Vagy csak esztétika miatt preferált az angol?
Csak azért kérdezem, mert a dobozos játékokat preferálom, viszont német nyelvterületen élek. Még most az angol borítós játékaimat fogyasztom, de ha például játszani akarok a Red Dead Redemptionnel, akkor megvehetem a helyi elektronikai áruházban a német borítóst, vagy van arra esély, hogy azon pl. nem lesz angol nyelv?
-
Wlac
Ármester
A Mario Kart 8 Deluxban lehet fixen módosítani a Highlight reelt? Mi 60 másodperceset szeretünk visszanézni az alap 30 helyett, ezért minden meccs után módosítani kell. Nem nagyon láttam olyan beállítást, amivel új defaultot lehet neki adni, ami egyrészt fura, mert miért ne lehetne, másrészt meg Nintendo, szóval...
-
Wlac
Ármester
válasz tboy93 #54756 üzenetére
Nagyon béna az írás, és emiatt a jelenetek is. Tudod, az a fajta, aminél már Michael Bay is húzná a száját egy “na de srácok, ezt tényleg ne már” kíséretében. Nem telik el három perc anélkül, hogy valami ne robbanna fel, szakadna le, siklana ki stb. Basszus, konkrétan az intróban a helikopterrel majdnem elütjük a metrót… Az igazi gond nem is ez, hanem az, hogy technikai oldalról nagyon fura a játék.
A collision detection borzasztó, ha közel megyünk egy zombihoz, hogy leüssük, nem tudni, hogy mi lesz a vége. Van, hogy simán megy, van hogy félre üt a karakterünk, vagy a zombi egyszerűen ignorálja az ütést, emiatt a közelharc felejtős. A fegyvereknek sem igazán van ereje, ráadásul az egész inventory rendszer számomra nagyon kényelmetlen. Végigjátsszuk a játékot, mert kifizettük, de öcsémmel felváltva szidjuk… és ez egy erősebb kapcsot alakít ki közöttünk.
Kíváncsi vagyok arra, hogy Switchen milyen a játék, mert simán lehet, hogy technikai oldalról csak a PS-en ment valami nagyon félre, bár a legtöbb bajunknál koncepcionális a gond, nem pedig technikai. De ez utóbbi határozottan nem segít.
-
Wlac
Ármester
válasz tboy93 #54737 üzenetére
Kíváncsi leszek a véleményedre. Nálunk egy hete pörgött le a Resident Evil 5, most kezdtünk bele PS-en a 6-ba, de ennyire pocsék játékkal nem játszottam az elmúlt évek során, pedig rászaladtam már én is egy-egy gyöngyszemre.
-
Wlac
Ármester
A Ringfitet én is csak ajánlani tudom, mi amiatt vettük most a Switchet.
-
Wlac
Ármester
Kösz az infókat, átadtam neki és majd megrágja, hogy mit is akar pontosan. Egyébként nálam is pont a Mario Kart és a Ring Fit megy a tévén, a legtöbbször vonaton/melóhelyen a handheld módban tolom.
-
Wlac
Ármester
Az öcsém is elhatározta, hogy csatlakozik a Switch klubhoz, egy Lite-tal.
A kérdéseim:
- vannak eltérő modellek, vagy valami amire figyelni kell, vagy vegye azt amelyiknek tetszik a színe?
- a rögzített kontrolleren, kisebb kijelzőn és nem dokkolhatóságon kívül van valamilyen hátránya az alapgéphez képest? Ahogy utána olvastam, ebbe is mehet a memóriakártya és a cartridge, bár ő inkább digitálisan fog venni mindent, szóval ez utóbbi annyira nem lényeg.
- egy ilyensmi működne vele, hogyha mégis valami miatt ki akarná tenni tévére a képet? Plusz külső kontroller persze.“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
Valahol azt olvastam/hallottam, hogy a Nintendo generációnként csak egy Mario Kartot ad ki. Mivel a Switch az első Nintendo konzolom, és nagyon nem ismerem a korábbi gépeket, ezért nem tudom megerősíteni.
-
Wlac
Ármester
válasz scyllafren #48675 üzenetére
Ettől féltem, de köszi!
iRiver: neked is.
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Az Animal Crossing topicból irányítottak át ide.
“Több felhasználó egy gépen témában kellene egy kis segítség. Lehet, hogy már szó volt erről, de nem találtam az előzményekben.
A helyzet az, hogy a Switchen kettő user van, a feleségem és én. Én megvettem a játékot és minden jól működik, de arra nem tudunk rájönni, hogy hogyan tudna a feleségem is új karaktert indítani. Amikor elindítja a játékot, az megkérdezi, hogy melyik userrel menjen, de ha ő lép be, akkor csak az én szigetemre tud menni, mintha egy új lakó lenne ott. Ez azért baj, mert teljesen megöli számára a felfedezés örömét, mert már fel van építve ott több dolog is, amit én előtte napokig vadásztam.
A neten nem kaptam egyértelmű választ, bár ahol volt erről szó, ott úgy jött le nekem, mintha nem lehetne olyat csinálni, hogy ő is tiszta lappal indul, csak ha törli a gépen lévő adatokat, amivel meg az én játékom borulna. Ezt tényleg így oldották meg, vagy van valami módszer amit nem veszünk észre? PS után kicsit fura az egész Nintendo szemlélet.”“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Wlac
Ármester
A Switch játékok dobozának a hátsó részén van egy olyan szakasz legalul, hogy "Software: EN, DE, IT" stb. Ez a választható nyelvekre utal?
-
Wlac
Ármester
válasz hszilard666 #21578 üzenetére
Én szeretem, ha van egy kis szín a nappaliban. Nyilván a tévé ne legyen rózsaszín, de a kisebb eszközök esetében (kávégép, kontroller stb) jobban bejön, ha nem szürke a cucc.
-
Wlac
Ármester
Igen, de itt inkább az a kérdés, hogyha a joycon drift előjön, akkor beadhatom-e a szürke a garanciapapírral - természetesen az etikusságot nem nézve, szimplán technikai jellegű a kérdés. Nem félek, hogy tönkremegy, mivel a joycon téli vétel, míg a Switchet régebben vettem, és sajnos csak heti 1-2 óra Mario Kartra használtam, tehát makulátlan állapotú. Viszont a leendő új tulajt joggal érdekli a kérdés.
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
A Mario-s bundleben lévő géphez járó szürke joyconokat színesre cseréltem. A garanciapapíron nincs rajta, hogy a géphez milyen színű joycon járt. Ha garanciáztatni kellene akár a gépet, akár a joyconokat, ez problémát jelentene?
-
Wlac
Ármester
Egyébként ez a töltés mizéria nagyon érdekes a számomra. Abszolút nem értek sem az áramhoz, sem a kábelekhez, de én is sokszor lepődtem már meg más eszközök kapcsán is.
A PS3 kontrolleremet például úgy vettem észre, hogy bármilyen mini USB kábel tölti, de csak akkor, ha a PS3-ba van dugva. Ha egy USB-s hálózati adapterbe dugom a kábelt, akkor már nem tölti, pedig a lakásban lévő összeset kipróbáltam.
A PS4 kontrollert főleg a PS4-hez adott kábellel tudtam eddig tölteni, de azt mindegy, hogy a konzol USB foglalatában van-e a vége vagy a mobilom adapterében. A barátnőm telefonjához adott töltőkábellel jól töltött, de az enyémhez adottal (más típus, de mindkettő Xiaomi) már nem. Volt egy narancssárga JBL kábelünk, ami egyszer töltötte, egyszer meg nem, abszolút hektikus volt a dolog.
A Switchet még nem próbáltam mással tölteni, de van otthon két mobilos USB-C kábelem, ha nem felejtem el, este kipróbálom. Az egyik egy Xiaomi telefonhoz volt, a másikat pedig Aliexpressről rendeltem, kíváncsi vagyok az eredményre.
-
Wlac
Ármester
A Rocket League teljesen cross platform? PS4-en játszom a PC-s haverommal, de ha öcsém átugrana, akkor poén lenne, hogy hárman három eltérő platformon nyomjuk.
-
Wlac
Ármester
válasz Mr Bond 007 #18707 üzenetére
Kis képernyőn eltűnt a not számomra (szemüveget a bírónak!). Viszont továbbra is tartom magam ahhoz, hogy nem sok értelme volt, mivel semmit nem árult el arról, hogy mit jelent a VR. A Mario esetében legalább megtudtuk.
-
-
Wlac
Ármester
válasz l.skywalker #18478 üzenetére
Tuti, hogy csak elírás. Még PS4-en is van, hogy durván beesik az FPS (Saint Denis főleg), nem hiszem hogy sok értelme lenne kihozni. Ha pedig mégis, akkor olyan grafikát kapnánk, ami maximum a kis kijelzőn lenne elfogadható.
-
Wlac
Ármester
válasz Norb79 #18469 üzenetére
Pontosan. A Nintendo Eshop szűrője nagyon fapados, a játékokat össze-vissza kategorizálja, a normálisabb címek el vannak dugva a sokadik oldalon, így ha valaki csak böngész, nagy eséllyel az egyszerű 10 megás cuccokat fogja csak nagyrészt látni.
-
Wlac
Ármester
válasz Baltazár123 #18390 üzenetére
Szóval akkor nincs olcsó alternatíva? Akkor gyűjtögetek, bár lehet a PS kontroller-adapter páros lesz akkor a backup.
-
Wlac
Ármester
Bocs, ha volt már róla szó, de nem találtam a keresővel semmit és az összefoglalóban sem a kérdésemre vonatkozó részt.
A netről lehet utángyártott joycont rendelni? Én nem igazán találtam, csak olyat, ami úgy néz ki, mint ha a két joycont a tartóba tettük volna, és nem lehet szétszedni. A legtöbbször ketten szoktunk Mario Kartozni, de néha jól jönne egy harmadik vagy negyedik joycon is. Az eredeti viszont baromi drága ahhoz, hogy a hónap nagy részében csak dísz legyen. Tud valaki valamilyen olcsóbb verzióról? Annyi lenne a kitétel, hogy a kormány keretbe bele lehessen pattintani. Köszi előre is.
-
Wlac
Ármester
Amiibo kérdésem lenne, mert még soha nem találkoztam velük. Öcsém szereti gyűjtögetni a polcra rakható díszeket és egyéb biszbaszokat, mellette pedig a kedvenc játékszériája a Dark Souls, ezért úgy gondoltam, hogy szülinapjára kap egy figurát. Ugyan Switchre még nem vettük meg a játékot, de előbb utóbb ez is be fog következni. Láttam hogy van Amiibo, ami jól is néz ki, és használni is tudná, szóval nyerő ajándék lenne, viszont elég nagy a szórás az árakban. Itthon 15 ezer forintért találtam egy boltban (bár most nincs készleten), meg Ebayen ingyenes postázással 7000 forint. Ez utóbbinál azonban a dobozon japán feliratok vannak. Ez befolyásol bármit is, vagy nyugodtan használhatom itthon?
A másik kérdésem az lenne, hogy ha jól látom, akkor itt nem kapunk semmi ingame cuccot, csupán pózol a karakter. Más játékokban lehet használni valamire?
-
Wlac
Ármester
Csak a Battle City kerülne bele egyszer a kínálatba, kétszer annyit menne a Switch nálunk...
-
Wlac
Ármester
A leírás alapján azt mondanám, hogy igen, viszont nem ez az a játék, amire azt mondták, hogy nem éri meg a fizikai változatot venni, mert a sokkal drágábban jön ki, mint a digitális? Vagy az csak a többi platformot érinti?
-
Wlac
Ármester
A játékban lehet döntéssel kormányozni, bár szerintem az elég nagy szenvedés. A kormánynak akkor van értelme, ha ketten játszatok egy-egy fél joyconnal. A nagy kezeimnek kicsi ilyenkor a kontroller, a kormány viszont egy tök jó fogást ad neki.
-
Wlac
Ármester
A LEGO Harry Potter két játékos módban irányítható egy pár kontrollerrel, vagy igényli a teljes értékűt?
-
Wlac
Ármester
válasz Baltazár123 #15926 üzenetére
Sok esetben nem az a gond, hogy az illető sajnálja az extra pénzt az üvegfóliára, hanem az, hogy nem tud róla. Nem mindenki túrja a fórumokat, aki nem aktív gamer, csak megvette a gyerekei számára, az simán lehet, hogy csak akkor szembesült ezzel a hibával, amikor már megtörtént a karcolás.
-
-
Wlac
Ármester
A Zelda mentéseit hogyan tudom eltárolni úgy, hogy biztosan meglegyen és tuti ne legyen felülírva? Kölcsönadom az öcsémnek a Switchet a Breath of the Wild miatt, de nem szeretném, ha buknám a lassan száz órás progressemet. Viszont ha csak a felhőbe töltöm fel, akkor gondolom felülíródik, ha ő is játszik a gépen.
A korábbi témátokhoz pedig ezt tudom hozzáfűzni:kép
-
Wlac
Ármester
-
Wlac
Ármester
Gondolom ezt bundle-je válogatja. Én a Mario Kart és Odyssey pakkot vettem, abban mindkét játék fizikai volt.
Amúgy este kipróbáltam a Warframe-et. Eddig nem túl nagy helyszíneken folyt a játék (első két küldetést csináltam meg), de szépen futott. A grafika rendben van, megvolt a stabil FPS is, egyedül a látótáv nem az igazi, néhány tíz méterre előttünk már eléggé pixel háború, de engem így is meglepett, hogy mit ki nem hoztak a Switchből.
-
Wlac
Ármester
A Warframe-et sehol sem találom a Store-ban, még említés szintjén sem. Levették volna (a magyarból)?
-
Wlac
Ármester
Kösz a tippeket, nem a golyós shrine-nal szenvedtem (éppen), hanem egy lépcsőssel. Egyébként nem csak a Zeldában nem az igazi a mozgásérzékelés, hanem rendszer szinten eléggé kuka szerintem. A Boom Ball élvezhetetlen a számomra, mert percenként arra leszek figyelmes, hogy egyre jobban "elmászik" a csuklóm lekövetése, pedig jól indul minden kör, és a Surgeon Simulator is teljesen rossz volt, kicsavart csuklókkal kell játszani, mert valamiért azt érzékeli normális tartásnak. Értem én, hogy az a játék nem a precizitásról szól, de közel sem azt csinálja a kar a játékban, amit én a Joyconnal próbálok. Mintha a gép azt érzékelné, hogy mozog a joy, illetve nagy vonalakban belő egy irányt, és ennél többet nem hajlandó tenni az élvezetes játékért. Biztos vagyok benne, hogy a Zelda esetében sem az a normális, hogy háromszor pörgetem át a kontrollert maga körül egyenesen, mire féloldalasan, teljesen más tengelyek mentén forog a 3D-s objektum a képben.
Lehet, hogy csak nekem voltak nagy elvárásaim a mozgáskövetéssel szemben (sose volt Wii-m), de ennél azért precízebb dolognak hittem. Bár így belegondolva, valószínűleg nem viccből van kamera a PS Move-nál. Viszont az baj, hogyha nem az én gépemben van a hiba, hanem ez csak ilyen, mivel a kelleténél kicsit jobban erőltetik az ezzel való játékot. Pedig nem ellene vagyok, célzásrásegítésnél például imádom, és sajnálom, hogy a PS4-en nem igazán alkalmazzák.
-
Wlac
Ármester
A Zelda mozgásérzékelős feladataihoz van valakinek valami jó tippje? Úgy tekergek a szoba padlóján, mint akinek rohama van, és alig sikerül úgy ahogy beforgatni a 3D-s platformokat, hogy meg tudjam csinálni a feladatot. Nem tudom, hogy az én Switchemet kellene-e kalibrálni, vagy csak szimplán ennyire rossz ez a feature?
-
Wlac
Ármester
válasz Adam_Shepard #13967 üzenetére
Majd egyszer biztosan jövök, de a Switchen szigorúan úgy játszok, hogy csak akkor kezdek bele/veszek új játékot (a nagy akción kívül), ha végig vittem az aktuálisat. Jelenleg éppen a Zelda első Divine Beastjét nyomtam le, szóval még később fogok a DS-be kezdeni.
Egyébként három hét után azt kell hogy mondjam, hogy nem bántam meg a gép beszerzését. A Zelda miatt előbb utóbb mindenképp a kezeim közé akadt volna egy, de végül az adta meg a végső lökést, hogy barátnőm Mario Kartozni szeretett volna. Az a játék fixen meg is maradt, gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy ne vennénk elő pár verseny erejéig. Mellette a Zelda most a fix pont, de van még egy két játék, amivel erősen szemezek. Viszont tényleg hiányolom a ritmus játékokat, már csak azért is, mert elég lenne egy fröccsentett műanyag keret a GH-hoz, amibe bele lehet pattintani a joyconokat, és rögtön lenne egy gitárunk, nem úgy, mint a többi platformon, ahol az egy extra kontroller. Tudom, hogy tíz évvel ezelőtt volt nagy divat az ilyesmi, de nem bánnám, ha ide is kijönne.
Multiplayer játékban van valami különösen ajánlott? A Fortnite-tal most barátkozok, egész jól megy, de ha jól láttam, csak a Splatoon 2 az, ami klasszikusabb vonalat (TDM) képvisel?
-
Wlac
Ármester
válasz djozsi #13952 üzenetére
Fhu, ez a Gal Gun elég... fura cucc Én inkább a klasszikus House of the Dead vonalra gondoltam. Az általad mondott ritmus játékokat megnéztem, de én hagyományosabbra gondoltam.
-
Wlac
Ármester
Én minden Steam játékom floppyra másolom. Elvek...
A Switchre van valamilyen railshooter? Illetve Guitar Hero szerű játék esetleg? Én semmit sem találtam...
[ Szerkesztve ]
-
Wlac
Ármester
A néha előforduló jogi/cenzúra dolgokat leszámítva (pl. South Park európai változatában nem volt pár neccesebb témát érintő küldetés) lehet valami hátrányom, ha US-t veszek? Tudom, hogy a Switch régiómentes, de hátha...
-
Wlac
Ármester
Arra van infója valakinek, hogy itthon is kapható lesz-e a Salt and Sanctuary fizikai változata? Ha nem, akkor külföldről honnan érdemes rendelni?
-
Wlac
Ármester
Vettem tegnap "kormányt" a Mario Karthoz. Nagyon megéri az árát, sokkal jobb a fogása így a joyconnak.
-
Wlac
Ármester
válasz Adam_Shepard #13675 üzenetére
PS-en öcsém nyomta le az összeset, nekem annyira nem jött át a hangulata, de a Salt and Sanctuary óta gondolkozok azon, hogy újra megpróbálom. Szóval ha nem is első napos vétel, de előbb utóbb tuti beszerzem.
-
Wlac
Ármester
Mindenképp teszek vele egy próbát, de akkor előnyös lehet számomra, hogy életemben összesen 10 órát tettem verekedős játékokba, gameplay tekintetében nincs olyan nagy elvárásom.
-
Wlac
Ármester
Kösz mindenkinek a válaszokat/tippeket! A kontrolleres különösen jól jön, ugyanis több más konzol is akad a lakásban, így van egy rakat a konkurens irányítókból is.
-
Wlac
Ármester
Másfél napja van meg a gép, és eddig nagyon bejön, viszont van egy rakat kérdésem, amire nem nagyon találtam még választ. Átnéztem az összefoglalót, és egy ideje már követem is a fórumot, de azért vannak még nem tisztázott dolgok.
1: a Store számomra nagyon rendezetlen. Nem lehet valahogyan kategóriákra bontani, vagy ABC sorrendben megnézni, hogy mégis milyen cuccok vannak fent? Gondolok itt arra, hogy sose tudom meg, hogy van Outlast a gépre, ha nem kezdem el ömlesztve, árkategóriák szerint átnézni az összes gépre megjelent játékot. Azért az durva, hogy egy nagyobb kaliberű cuccot két mobiljáték között talál meg az ember véletlen. Akadnak tök jó point and click játékok is, de külön kategóriaként nem látom őket, így vagy az van, hogy véletlen akadok rájuk, vagy pedig rákeresek direktben, ami megint elég fapados módszer.
2: amikor vettem a gépet, láttam hogy van a Horinak is saját "pro" kontrollere. Alapból mindenből az eredetit szoktam, de míg a Nintendo Proja huszonezer, addig ez harmad annyiba kerül, ráadásul ahogy olvasom, a hivatalossal is lehetnek hibák. Valakinek van tapasztalata ez ügyben? A Hori féle is teljes értékű, vagy esetleg vannak olyan funkciók, amiket nem támogat a gép?
3: a Store jelzi valahogy, hogyha egy játékot meg lehet venni fizikai formában is? Sok szimpatikus cím van, viszont mivel őrülten nagy akciókat nem látok, ezért inkább fizikai formában venném meg a játékokat, már csak a szabad hely miatt is, viszont nem tudom, hogy mi az amit keressek fizikai formában, és mi az, amit engedjek el.
4: korábban volt szó arról, hogy a használt kártyákkal óvatosan, mert ha lemásolták(?) őket, akkor lehet rosszul járunk mi is. Utána ezt megcáfolták itt többen, az összefoglalóban viszont még ez szerepel. Most akkor mi a "hivatalos" álláspont?
5: a Pokémon Let's Go ha jól vettem ki, olyan lesz, mint a klasszikus GBA címek, csak átdolgozott elfogási rendszerrel? Ezt leszámítva teljes értékű Pokémon játék, vagy pedig egy Go-ra hajazó grindfesztivál?
6: vannak IAP-os játékok, és ha igen, a Store-ban fel van tüntetve, hogy egy adott cím az? Például mobilon nagyon szerettem volna a Hungry Sharkot, de a valós pénz költés erőltetése miatt nagyon elszálltak az árak benne. Itt nem láttam, hogy lenne benne IAP, szóval akkor ez elvileg "normális" verzió, semmi lehetőséggel, hogy vegyek extrákat benne?
Egyelőre ennyi, de még biztos jön kérdés.
-
Wlac
Ármester
Köszönöm mindenkinek a segítséget, kb. 30 perce én is beálltam a tulajok közé.
-
Wlac
Ármester
Sziasztok!
Mario Kart miatt esélyes, hogy a napokban hozzám is kerül egy konzol, de más típusú játékok is érdekelnének. Jelenleg milyen verekedős (játékmenetre MK szerű) játékok vannak? Tudom, hogy majd jön a Smash Bros, de arra vagyok kíváncsi, ami már megjelent. Illetve van valamilyen Magicka vagy Diablo szerű játék, amit lehet ketten játszani?
-
Wlac
Ármester
válasz Adam_Shepard #12237 üzenetére
Életem egyetlen Nintendo-s tapasztalata a piacos klónokhoz köthető, a karakterek nagy részéről fogalmam sincs (de azt tudom, hogy Zelda a lány!). Viszont PS-en szerettem Sly-t, és ez a figura eléggé rá hajaz, bejön a dizájnja. Még idén tervezem a Switchet, szóval pár hónap múlva már lehet nem lesznek ilyen kérdéseim.
-
Wlac
Ármester
válasz Adam_Shepard #12234 üzenetére
Ő kicsoda?
-
Wlac
Ármester
Köszi a válaszokat, és pont jól jött a Nintendo bejelentése is, a NES játékok bedobásával ott a remény a Battle City-re. Még egy kicsit húzom a vásárlást, mert egy tévé nagyobb prioritás, de ha rajtam múlik, egy-két hónapon belül én is beugrok a tulajok táborába.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A Switch OLED saját, előre telepített védőfóliával érkezett, ne vegyétek le!!!!! - bár jó esély van rá, hogy fel sem tűnik... a funkciója a szilánkos törés elleni védelem, mindenképp javasolt egy vékony üvegfólia a karcok ellen is.
TILOS A WAREZ! (Itt a„Warez” = a szerzői jog (vagy más jogszabály) által védett szoftver, adat, szöveg, kép, hang, mozgókép, stb. jogosulatlan megosztása vagy megosztás kérése. Készülék hálózati/szolgáltatótól függetlenítése.)
Az általános moderálási szabályok érvényesek.
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler/Off tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Az ÁSZF alapján "Tilos...A hardverapro.hu, az Állásbörze és az Üzemeltető által kijelölt topikokon (részletszabályok itt elérhetőek) kívül máshol terméket, szolgáltatást, egyebet hirdetni."
(Az aláírásodban szerepelhet a hardverapro-ra vezető link...)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Nintendo Switch 19.0.1. Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX 360 Games - Fiók kisöprés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest