-
GAMEPOD.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuromoj
veterán
válasz #58984960 #13496 üzenetére
Már ideje venni másikat amugy is, mert ez a mostani Codegen már nagyon hangos.(kerreg,kattog,zörög,stb.)
Amúgy csak egy HDD-m van ami 2 hetes.(én erre gyanakszom mert a régivel nem csinált ilyet)
Úgy is szerviz lesz a megoldás.
Köszönök minden segítséget, további szép napot![ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
törölt tag
válasz gyuromoj #13495 üzenetére
Hivatalosan 400W elég neki ha egy darab van, ha kettő akkor 550W. Elképzelhető a táp gond. Esetleg annyit próbálj meg, mielőtt tápot veszel, hogy pl, az ODD másodlagos vinyókat, kártyaolvasó, nyomtató, USB eszközök stb. leveszed a tápról. Ne dobj ki az ablakon komoly összeget mielőtt nem bizonoyosodtál meg a hiba okáról!
-
gyuromoj
veterán
-
ThodEE
őstag
válasz ThodEE #13488 üzenetére
Meg is jöttem az infóval,
Azt csináltam hogy betettem a 3adik PCI ba egy 4890et arra dugtam a monitort pár újraindítás után rendbe állt minden és betöltött a gép.
Tehát mind a két VGA bent volt, táppal mindennel, de eszközkelőbe nem látszik a 7970
Arra gondolok hogy befolyt a blokk és a vga közé a desztvíz, rögtön szétszedem és tisztítom is, aztán majd írok, csak mire összeáll megint a rendszer, tény hogy faja a vízhűtés de ha szerelni kell, akkor pénzért tevékenykedő néniket meg szégyenítő módon lehet vele oboázni
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
gyuromoj
veterán
Üdv emberek!
Olyan problémám van a gépemmel, ami az adatlapomon olvasható, hogy nem bírok rajta játszani. Friss Win7 Ultimate van fent.
Az van amikor próbálom elindítani a steam-ből a CS-t akkor egyszerűen lekapcsol a gép.
Volt már pár olyan program amit fel akartam telepíteni és azokkal is ezt csinálta.
Pár perce kiszedtem a RAM-okat, HDD-n cseréltem sata kábelt, VGA-t is keszedtem kifujtam, után ugyanúgy lekapcsolt amikor elinditottam a CS-t.
Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a probléma?!
Előre is köszönöm a válaszokat.Üdv Gyuri
U.I.: Amikor leállítom Start menüből, akkor max. 5mp és lekapcsol, utána minden bekapcsolásnál megkérdi hogy milyen módban inditsam el a gépet.
(#13490) CoolMan81
Codegan 450W
Amúgy netezni, pokerezni, filmezni, stb. mindent lehet rajta.
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
-
törölt tag
válasz vapour01 #13484 üzenetére
Tudod mire lennék kíváncsi. Indítsd el a gépet! Nyomkodd az F8 billentyűt. Lépj be csökkentett üzemmódba. VEdd le a képernyőkímélőt . Az energiatakarékosságnál állítsd be, hogy soha ne kapcsoljon ki semmi. Hagyd úgy a gépet. Lehet, egy progi kapcsolja ki. Tápot kimérted?
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz vapour01 #13484 üzenetére
Egy ötlet: Húzzál ki minden külső perifériát nyomtató, gamepad...etc (usb-s kütyüket is, sőt modemet, routert is ha van) és másik (kölcsönkért) egérrel, bill-el próbáld ki.
Még valami, cseréld ki a táp hálózati kábelét, másik konnektorba/elosztóba csatlakoztasd, ne oda, ahol eddig volt.[ Szerkesztve ]
-
vapour01
csendes tag
válasz #58984960 #13431 üzenetére
Mindent megpróbáltam, amit írtál. Takarítás megvolt, teljesen szétszedtem, mindent megtisztítottam, még az alaplapot is kivettem a házból és úgy is próbáltam. Összes venti megy és nem is melegszik semmi. Kb ment most másfél óráig folyamatosan és 30-40C fok között volt minden.
BIOS reset is megvolt, Cool 'N' Quiet pedig eddig is ki volt kapcsolva.
A probléma továbbra is fennáll, 5 indításból 3-szor 5-10 perc után lekapcsol, néha bírja 1-2 óráig. Ja és 0 terhelés mellett csinálja ezt, szóval továbbra is tanácstalan vagyok.
-
törölt tag
válasz _JaXeR_ #13474 üzenetére
Kérlek szépen...proci szerintem nem gyanusított, húzott alaplapon is évekig üzemelnek. Vidd el csak az alaplapot a szervizbe, mond meg, hogy bizonytalan, hol megy, hol meg nem, mint mesében. Mivel minden naposan kínlódik a géped, így ott is fog. Ha a CPU-d lenne a bűnös, akkor beindulás után bizonytalanul üzemelne, fagyna a géped, stb.
Calibra72: Hardver eutonázia?[ Szerkesztve ]
-
Calibra72
aktív tag
válasz _JaXeR_ #13470 üzenetére
Ha már mindent végigzongoráztál, akkor 99 százalék hogy az alaplap hibás.
Az ilyen hiba a legrosszabb, amikor működik is, meg nem is. A szervízben vagy elismerik a hibát, vagy nem.
Előfordult már hogy megkértek "segítsem át a túlvilágra" az ilyen bizonytalan hardvert Akkor nincs vita a szervízben -
_JaXeR_
csendes tag
válasz #10726912 #13471 üzenetére
Szia,
Ezen már túl vagyok, pont ahogyan mondtad; mindent leszedtem a lapról még VGA-t! is, ez esetben -ha a lap indul- legalább csippania kellett volna de semmi. Sokszor próbáltam indítani, de nem ment. Ezek után összeraktam, bekapcsoltam, nem indult, majd több mint fél óra után magától életre kelt. (Azóta persze többször nem és kevés alkalommal igen) Az a baj, hogy ez akár proci hiba is lehet, de meggyőződni nem tudok róla....
-
törölt tag
válasz _JaXeR_ #13470 üzenetére
Kérlek szépen...először is üdv ismét mindenkinek
Mindenképp alaplap hibára gyanakszom a leírtakból.
Szerk: próbáltad magában is indítani, tehát a lap a hibás.
(#13473) peto.istvan:Látom. Módosítva. Húzás nélkül használt config, betolnám további kínlódás helyett a szervizbe.[ Szerkesztve ]
-
_JaXeR_
csendes tag
Sziasztok!
Először is: Köszönöm a gyors válaszokat.
Másik táppal már próbáltam, ezt írtam is, sajnos ez nem hozott eredményt.
Válasz a másik kérdésre: igen, BIOS frissítés előtt is jelentkezett a probléma, 2301 volt rajta ha igaz, most 2401, tehát a legfrissebb van.A lap garanciás még, de szerviz csak hétköznap van, ezt nehéz megoldanom mert ráadásul még messze is lakom tőle, ill. ha futárral küldöm, és náluk meg elsőre beindul, mint ahogyan ma nálam is, gondolom visszaküldik, és nem oldottam meg semmit. Persze ha nem sikerül megoldani, akkor nem lesz más választásom.
Esetleg még valami ötlet?
-
törölt tag
válasz _JaXeR_ #13463 üzenetére
A frissítést csak akkor javaslom, ha már stabilan megy agép. Amúgy ahogy Calibra72 kolléga is mondja nézd meg egy másik táppal. Esetleg a régit érdemes lenne kimérni! Gari van még a tápra? Ha igen akkor ne bontsd meg. Esetleg fújd át levegővel és vidd vissza gariba! Feltéve ha ő lesz a ludas
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz _JaXeR_ #13463 üzenetére
Szia!
Én örülök a részletes leírásnak.
Először is azt kérdezném, hogy BIOS frissítés előtt is jelentkezett a probléma? Írtad, hogy frissítetted csak nem világos 100% a régi állapot. Első körben azt mondanám, hogy tedd rá a "First relase" verziós bios-t. Aztán meglátjuk.
Innen letölthető! Gondolom Win7 32 bit van rajta!
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
_JaXeR_
csendes tag
Kedves fórumozók!
Segítséget kérek. A gépem (amivel korábban semmi baj nem volt, illetve amiben semmiféle változtatás nem történt) kb. 2 hete nem mindig indul el.
Jelenség: Alaplapi zöld led világít, ez jelzi, hogy tápot kap. Bekapcsoláskor a power led nem világít, azonban a ventik felpörögnek, HDD-k mennek. Kép nincs, beep nincs, piros DRAM led folyamatosan világít. Power on gombra (hosszan nyomva tartva) nem reagál. Ha a tápot kikapcsolom, majd visszakapcsolom: nincs változás. Következő pár próbálkozásra van, hogy elindul. Van olyan is, hogy azonnal elindul. Van, hogy 25 próbálkozás után sem indul el. Volt olyan, -ezen azért eléggé csodálkoztam-, hogy bekapcsoltam, (szokásos DRAM led világít, Power led nem, úgy hagytam, majd 38-40 perc! múlva egyszer csak csippant egyet, Power led bekapcsolt, DRAM led elaludt, és a gép magától feléledt. Érdekes, hogy amikor bekapcsol, a rendszer atomstabil, de tényleg! Stress teszt órákon keresztül megy, értem ez alatt AIDA64 extr.ed. proci terhelés 100%-on, 3dmark folyamatosan stb, meg sem akad, nem fagy ki, semmi baja. De ha kikapcsolom, 10 másodperc múlva már megint nem lehet visszakapcsolni. Memtest86+ progival órákon keresztül hibátlan, ezért gondolom RAM hiba nem lehet. Amit eddig teszteltem: RAM minden slotba egyedül, párban, single-ben, dual-ban, "mem ok" gomb nyomkodása :-), gép szétszed, asztalon egy szál alaplapban csak a proci és a RAM, semmi más, táp ráköt jumperrel indítás: semmi órákon keresztül. Amikor (2 nap múlva) mégis feléledt, frissítettem a BIOS-t, jelenleg a legújabb van rajta, próbáltam már egyedi értéket megadni a procinak ill. RAM-nak a BIOS-ban, hátha az ASUS AI-overclock rosszalkodik: semmi; a következő indítás már nem megy. Próbáltam másik táppal is: azonos helyzet. És a gép (már ami itt fontos: Alaplap: ASUS M4A77T, Proci: AMD Athlon II X4 645 3,1 GHz, RAM: KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHz KIT KVR1333D3N9K2/2G (2x1024MB), Táp: Chieftec 450W. A gép húzva sohasem volt, 9 hónapig hiba nélkül működött. Elnézést, hogy ilyen hosszan fogalmaztam, de sajnos nem tudtam rövidebbre fogni. Remélem tud valaki segíteni, mindenkinek előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz draco31 #13454 üzenetére
Első körbe azt nézd meg, hogy van e föld a konnektorba. Amúgy érdemes megnézni másik táppal is.
Vegyél egy fázis ceruzát vagy egy multiméter is megteszi. Nézd meg a föld és a NULLát valamint Fázis-Föld párost. Ha van valami akkor biza kóboráram van. Ergo nem jó a föld.
-
draco31
veterán
válasz CoolMan #13450 üzenetére
Ez nem vált be, a ramok jók, és a foglalatok is. Ellenben ha a HDD le van kötve, akkor indul rendesen, egyébként megáll ugyanúgy az MSI logónál. Sata foglalatok végigpróbálva. Zárlatos lett?? A gép nincs földelve, mert ráz folyamatosan, lehet ez ütötte ki??? Már 2 éve így megy.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
Hello!
A gép a következő:
Alaplap neve: MSI 945PL Neo (MS-7236 v1) (4 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
CPU típusa: Intel Pentium 4 630, 3000 MHz (15 x 200)
RAM: 4x 512 533Mhz DDR2
Videokártya: Nvidia Geforce (pontos típust nem tudok)
HDD: Seagate Barracuda 7200.9 160812 160GB SATA II
Optikai meghajtó: Toshiba-Samsung DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAMA hiba: újratelepítéskor amikor újraindult a gép a memóriateszt előtti képnél megáll a gép, és nem megy tovább. Most azt javasoltam, hogy áramtalanítsa teljesen, és vegye ki az elemet is. Ez most tart éppen. Más ötlet esetleg?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
akoska23
aktív tag
válasz #58984960 #13444 üzenetére
Igen megnéztem ezt cseréltem egy PH-s kollégával hála istennek a közelemben lakott csak 10km volt oda és 10 vissza
Most nem nyavalyog a gép és már a proci ID-t is kiírja a Bios amit eddig nem. Most utána olvasok a Bios frissítésnek csak nem olyan nagy ördöngősség.A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
ThodEE
őstag
válasz ThodEE #13446 üzenetére
Két állapot van jelenleg változó hogy mikor melyik,
Elindul, és újraindul, de képet nem ad,
vagy
Elindul, képet nem ad, és az egér bill világít, numlock ki-be kapcsolhatóAdattároló nincs csatlakoztatva, egyik borda sem forrósodik fel hirtelen.
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
ThodEE
őstag
Szétszedtem, kitakarítottam, vizet nem találtam benne, de a biztonság kedvéért alkoholos fülpiszkával áttörölgettem, újrapasztáztam, mindjárt feltöltöm és mondom is hogy mibaja van még
Alaplap hátoldalán látszanak barnulások, és egy helyen úgy tűnik meg van folyva a "gyanta" vagy lak vagy mi a som van rajta
Ha nem lenne 250km re a doboza meg a garipapírja már küldeném is vissza, de egyenlőre akkor próbálkozom hátha életre tudom kelteni
-
akoska23
aktív tag
válasz #58984960 #13420 üzenetére
Sziasztok
Hát a tragédia folytatódott ma azt produkálja a gép hogy a HDD egy pillanatra leáll és utána folytatja a munkát csak közben fagy a windows. A HD sentinel szerint a vinyó tökéletes okozhatja a proci? De már szereztem másik pricit is itt a PH-n elvileg ma belekerül.A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
törölt tag
válasz ThodEE #13437 üzenetére
Túlmelegedhet de csak akkor ha valami a környezetében rövidre van zárva. Vedd ki a lapot. Ha van porpisztolyod vagy sima sürített levegő fújd át az egészet és nézd meg, hogy a lap alatti terület nem lett e nedves!
Elképzelhető, hogy alaplap gond lesz!
"Az északi híd felel a processzor és a memória közötti kommunikációért és ez végzi a videokártya vezérlését is, míg a déli híd a merevlemezek, a hálózati vezérlő, az USB-s eszközök és az integrált audioeszköz közötti kommunikációért felelős."
A déli híd mennyire melegszik?
[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
válasz CoolMan #13436 üzenetére
például mint hegy meglocsoltam esetleg kis glikolos desztvízzel
Jól van, akkor frankon eltörölgetem a környezetét, cserélek rajta pasztát, procin semmi nem látszik, nem koszosak a csatlakozók, nem égett meg egyik lába sem.
VRM en sem látszik az előző heti tuning
Másik táp nem segített, VGAra nem gyanakodom mert képet ad.Most úgyis elmegyek itthonról egy félórára addig hagyom, hátha tényleg csak összevizeztem a tudtom nélkül
-
ThodEE
őstag
válasz CoolMan #13433 üzenetére
2 memória modullal is próbáltam {tehát a háromból egyszer az egyik egyszer egy másik volt benne}, ugyan az a szitu, Nincs rajta integrált, konfigom az adatlapomon
Másik VGAt és tápot tudok adni neki, oké, akkor procit kiszedem, az kb 30-45perc, mire újra összeáll de akkor neki állok[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
ThodEE
őstag
Sziasztok!
Nohh sajna újra itt kötöttem ki, de remélem megint útba tudtok igazítani
Tegnap VGAra feltettem a vizes blokkot, összeraktam légtelenítettem, bekapcsoltam, minden rendben ment is.
Aida stab teszt és furmark ment egyszerre[kb 20percet] hogy lássam kb meddig melegszik fel a víz, 35.8 nál megállt, és közbe kiírta hogy frissülne a win indítsam újra.
Újraindítás helyett egy kékhalál nézett rám.
Itt volt a pont hogy inkább alszom egyet
Reggel tudtam hogy a kékhalál után vagy win re instal lesz, vagy hosszú boot idő.
Bekapcsoltam, elmentem fürdeni stb, mire visszajöttem ott várt az asztal kis üzenettel hogy nem tudja használni a lapozó filet {ilyen volt már máskor is nem indult el a vinyó amin a lapfájl van újraindítással orvosolható szokott lenni} nyomtam is hogy induljon újra, azóta addig jut el a gép hogy bekapcsolom és az alaplap fullscreen logója bejön és rögtön újra is indul.
Bios reset volt, memóriából kipróbáltam hogy csak 1 legyen bent, ventiket lehúzogattam, adat tárolókat lehúzogattam, nem javult.Gariba küldjem vissza az alaplapot?
Procit szedjem ki és rakjam vissza?
Próbáljam meg másik táppal?
Egyéb más ötlet?http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
törölt tag
válasz vapour01 #13430 üzenetére
Szia!
Rendszerint valóban így szokott lenni. A szervizben tökéletesen működik. Ugyan van, hogy be sem kapcsolják de könnyebb ezt mondani rá!
Szép erős darab azaz 500W FSP. Ekkora géphez elég let volna egy 350W FSP is! Na de most nem ez a gond. A cpu kompatibilis a lappal és ugyan ez elmondható a vga-val is A ram is rendben van. Mondjuk én AMD-ATI illetve INTEL-NVIDIA párti vagyok de ez részlet kérdés.
1.
Ki van takarítva a gép? Szép tiszta? Ventik könnyen forognak, működnek?
2.
Második körben a hűtés részre kérdeznék rá. A kikapcsolást okozhatja egy fránya BIOS beállítás is. Történt már egy BIOS reset? Elképzelhető, hogy bizonyos hőfok elérésekor a gép biztonsági funkciók révén lekapcsol, lefagy. Csupán annyi, hogy elér egy előre beállított hőfokot a cpu! Van benne egy Cool 'N' Quiet nevű progi. Őt kellene kikapcsolni.
Innen letölthető a BIOS könyv! 57. oldaltól kezdődik a rád vonatkozó rész.
[ Szerkesztve ]
-
vapour01
csendes tag
Sziasztok!
Egy pár napja írtam ide a következő problémával:
"Sziasztok!
Adott a következő gép:
MSI K9N Platinum alaplap
AMD Athlon X2 5200+ proci
GeForce 9600 GT 512MB ram videókártya
2 GB DDR2 RAM
WD 160GB merevlemez
FSP 500W táp
A probléma a következő: a gép random időközönként kikapcsol. Ez a legtöbb esetben azt jelenti, hogy megy 10-15 percet és leáll, de van, hogy már bootolás közben kikapcsol, sőt már olyan is előfordult az elmúlt pár napba, hogy be se lehetett kapcsolni. RAM cserén kívül mást még nem volt lehetőség kipróbálni, de érdekelne, hogy mi okozhatja ezt a hibát.
Előre is köszönöm a segítséget."Ismét hozzátok fordulnék segítségért. A helyzet most a következő: tápcsere nem segített, elvittük szervizbe, hogy mondják meg mi a baja (csere alaplap+procit nem sikerült szerezni) és azt mondták, hogy náluk 2-3 napig hibátlanul ment, így meg se próbálták kicserélni se az alaplapot, se a procit. Hazahoztuk és itthon továbbra is ugyanazt produkálja, maximum 1 órát bír, utána kikapcsol, de a legtöbb esetben 5-10 perc után.
Mit lehetne tenni? -
törölt tag
Jó estét ifjúság!
-
kovsol
titán
-
kovsol
titán
Az mitől lehet ha a gépembe beszerelem a Corsair H50 -t vagy a gyári AMD ventilátort akkor megy a gép rendesen, ha felszerelem az arctic cooling freezer 13 pro -t akkor nem hajlandó elindulni semmi pénzért a gép és csak pörögnek a ventik ? Próbáltam cmos cleart is. Prábóltam álló és fekvő házzal is, próbáltam úgy is, hogy nem húzom meg olyan erősen a csavarokat hátha túl szoros, egyik se segített.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
canniball
nagyúr
válasz canniball #13385 üzenetére
Akkor a hosszú mese. Történt egyszer egy messzi-messzi galaxisban, hogy kb. tíz éve kaptam egy gépet ami így állt össze: Matsonic MS9147C mobo, 1.7GHz Celeron proci, 256MB SDRAM, Geforce MX440 videokártya, 30GB HDD, CD-író, Mercury ház+táp.
Egy darabig elvoltam vele, de idővel úgy gondoltam hogy kéne kicsit gyorsítani rajt így kapott DDR1 RAM-ot. Mivel ezt is kevésnek találtam össze lett rakva egy új gép amibe átkerült a memória, a régi gép szét lett szedve, csak a lap maradt a házban és így félre lett rakva.
Egyszer próbáltam összerakni de nem működött így ismét félreraktam.
Az SDRAM-ot bővítés címén próbáltam berakni éccsanyám HP gépébe, de nem szerette - később megtudtam hogy a gyári gépek finnyásak így visszahoztam a modult talán mégis jó, majd kiderül alapon.
Minap megnéztük a Vasököl című filmet, aminek hatására másnap régi gép nem vén gép! felkiáltással kikaptam a szekrényből, beleraktam a(z eredeti) procit, memóriát és videokártyát (HDD, ODD nyista, anélkül is kiderül mit mutat), az útmatató szerint a jumpert zártam és a jumper-sort nyitottam. Bekapcs: három hosszú pitty. Lehet mégis megadta magát az az SDRAM...jumper nyit, jumper-sor zár, DDR1 belenyom, bekapcs: három hosszú pitty.
És ekkor írtam ide...[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
akoska23
aktív tag
válasz #58984960 #13416 üzenetére
Pedig hogy örültem hogy a netezős gépem is kicsit fürgébb lesz. De tanultam belőle megy is a Hardverapróra a proci hátha valakinek ilyen kell. A Bios frissítésnek pedig utána nézek mert elég részletesen leírja a manual hogy kell csinálni.
Köszönöm építő jellegű hozzászólásaitokat.A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
törölt tag
válasz akoska23 #13415 üzenetére
Akkor marad a proci csere. Így nem igazán hadra fogható a gép. Neked csak bosszúságot fog okozni és őszintén a lap sem rajong érte!
Ha a közelben lennél még átugranék segíteni de így marad a régi. Hiába kell a tanuló pénz! Legközelebb tájékozódni kell és csak utána ugrani a jobb hardverre!
-
akoska23
aktív tag
válasz CoolMan #13414 üzenetére
Floppy meghajtó van csak ki van kötve. A tápot tegnap előtt szedtem szét mert az egész gépet portalanítottam a ventiket olajoztam mint egy jó gazda nem ládtam se a lapon se a tápon púpos kondit.
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz akoska23 #13410 üzenetére
Bizonytalan gépen nem frissítünk BIOST!!!
Amúgy floppy meghajtód van? mert az kellene a frissítéshez, meg ezek szerint a régi proci is.
Megmondom őszintén az a codegen táp sem egy bizalom gerjesztő cucc, nincs benne púpos kondi? Mert ez miatt is hibázhat a gép.szerk: a bios frissítést egyszerűen a beépített Q-flash progival meg lehetne csinálni, ITT leírja az alaplap manualja.
windows alól sem frissítünk BIOS-t.[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
válasz #58984960 #13412 üzenetére
Ha elindítom a flash.exe fájlt bejön egy Dos ablak és a windows ezt írja: This system does not support fullscreen mode. Choose 'CLOSE' to terminate the application.
És be kell zárni.
Windows 7 van telepítve.[ Szerkesztve ]
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
válasz CoolMan #13408 üzenetére
Hát ennek csak két akadálya van:
A régi procit nekiadtam az egyik ismerősömnek
Biost pedig nem tudok frissíteni.
És most először lefagyott a gép is pedig ilyet sem csinált még a proci benne van lassan egy hete kapott is tesztet és stresszelést is akkor sem volt semmi baj.A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
-
törölt tag
válasz akoska23 #13404 üzenetére
Na most már csak az a kérdésem, hogy milyen magos? Ugyanis ez a lap 3GHz HT P478 procikból csak a Northwood magost támogatja. Mást nem! Itt a lista!
Ha vissza rakod a régi procit normálisan működik?
Raktak fel egy új támogatási listás BIOS frissítést. Ajánlom (saját felelőségre), hogy frissítsd a BIOS-t az F12-es update-el!
[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
válasz CoolMan #13403 üzenetére
A kérdésekre egyszerre válaszolnék.
A konfig:
Lap:Gigabyte GA-8IPE1000(-L) v2.0
Proci: pentium 3.0Ghz HT
Táp 350 Codegen
Video:ATI Radeon 9550 256MB
HDD: Maxtor 80 GB IDE
Memóriaingmax 2x512MB Dual ChannelIgen az a hiba hogy nehezen lép tovább a windows logó után az a proci csere után keletkezett az pedig hogy nem akart indulni pár nappal a proci cseréje után. A régi proci egy 2.6 os celeron volt arra cseréltem a fent leírtat.Miután cserélgettem a VGA-kat elindult a gép az eredetileg benne levővel is ezért gondolom hogy csak az hatott neki hogy ki volt húzva a hálózatból amíg beleraktam a másikat.
Bios visszaálítást csak ma csináltam mert nekem is eszembe jutott hogy lehet meg kellene tennem (vagyis betöltöttem az optimális beállításokat.)A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
-
törölt tag
válasz akoska23 #13401 üzenetére
Szia!
Hát több hiba is lehetséges! Elsőkörben adj egy pontos alaplap és cpu típust. Mekkora táp van a gépben? Első körben ezekre gyanakodom. Talán a legfőbb a kompatibilitás.
A másik ami kérdéses, hogy a régi procinál volt valami bios tuning? Mikor beraktad az új procit csináltál egy BIOS visszaállítást? Érdemes ha felhúztad a régit.
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok egy számomra megfejthetetlen problémával találkoztam leírom a történetét hátha valaki tud segíteni.
Pár napja procit cseréltem a gépemben az első indításnál ahogy a windows logó előjött miután az asztalnak kellett volna betöltődni csak egy fekete képernyő volt az egérmutatóval ami mozgott szóval a gép nem fagyott le de csak kb 5 perc után töltődött be az asztal.Arra gondoltam az új hardver miatt nehezen akar magához térni annyiban is hagytam a dolgot mivel ezek után rendesen működött. Ez a hiba azóta random folyamatosan visszatér de ma fokozódott egy újabb furcsasággal. Bekapcsoláskor a gép nem akart elindulni a következőket csinálta: Ventik pörögnek HDD hallom elindul de a rendszerhangszóró nem csippan és nincs a monitoron kép sem. A videókártyára gyanakodtam kicseréltem a gép elindult igaz addig ki is volt húzva a hálózatból. És itt jön a furcsaság visszarakva az eredetileg is benne lévő kártyát ugyanúgy elindult a gép és azóta is vígan megy. Na ezt nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nők, nőügyek (18+)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Napelem
- Óra topik
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M AMD R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z270 i5 7500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN S3 TG 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B560M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB GDDR5X ZALMAN S3 TG 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM Intel i5 8400 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest