Új hozzászólás Aktív témák

  • #32577792

    törölt tag

    válasz Geresics #3813 üzenetére

    Az, ha valaki kér előleget, az ő dolga. Az, hogy a vevő ezt elfogadja, az meg az övé. Ez egy ilyen szakma, sok mással együtt. Amikor vállalkozásban voltam, a max. amit kértem, az 10% volt, ha odaadta írtam a papírt, ha nem, elbúcsúztam. Nem voltam rászorulva, hogy bármi áron legyen megrendelés. Így is voltak visszamondások, teljesítés utáni nem fizetések.
    GDPR: ez meg egy másik zenekar. Kicsit kesze-kusza, kicsit zavaros, a céllal semmi probléma, sőt. A végrehajtási része kicsit még lassúkás, kicsit macerás, kicsit noszogatós ha nem folyik be milliárdnyi pinzecske belőle, de alakul. Ha valaki beletartozik a körbe, tartsa be és semmi problémát nem fog neki okozni.

    Ebben a pályázatos világban, ahol előbb kell dolgozni, beruházni és csak utána lesz pénz, kiszorítják azokat, akik nem tudnak nagy összegeket hitelezni. Ezt is lehet látni.
    ÁFA: ez egy hülye szabályozás, hogy amíg nincs kifizetve, akkor is be kell fizetni, ha számlád van róla. De ha a másik oldalon lennél, azt mondanák fizess ki 300e Ft-ot gyakorlatilag semmire, lehet neked se tetszene. Talán megoldás lenne, ha a kedves ügyfélnek ki lenne szállítva 300eFt értékű valami (panel, vagy inverter) és akkor nála is ellenérték. Nem tudom. Ez mondjuk plusz költség, tehát ha igényli, viselje annak költségét.

    Cég ellenőrzése: fontos, kérdés, hogy mennyire hatékony. Egy kezdő cég is lehet korrekt, egy korrektnek mondott cég is lehet szarrágó ha probléma lesz, és így tovább.
    Azon felül, ha mélyebben akarsz ellenőrizni céget, az már fizetős, de néha megéri, hogy beleláss olyan szinten, ami még látható. Azért egy cégtérkép nem olyan rossz dolog. Ki és milyen és mennyi más helyen érdekelt, az már sokat elmond, ha már nem érdekelt valahol, miért nem az, mi lett azzal, ahol már nem érdekelt. Cégek jönnek, mennek, (alapít, felvesz, bedönti, stb) aztán a megrendelő szív.
    Láttunk már teljes vagyonával felelő vállalkozót, hogy a még az alsógyatyó sem volt az övé. Na ilyenkor aztán felelhet a teljes vagyonával. De láttam már csilliárdos céget is, akik meg a teljesítés után hagyták ott a fekáliát.

Új hozzászólás Aktív témák