Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Alapelv: "Ha rendszáma van, itt a helye!"
Nem a motor mérete a lényeg, hanem az EMBER !!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Sony7
addikt
válasz
-Mosquito- #28498 üzenetére
Magamból indulok ki. 25 éves autómat költségmentesem, friss műszakival adtam el. Mindig rendben tartottam, amit kellett cseréltem.
-
kcsa
veterán
válasz
7Sony7 #28495 üzenetére
Kivétel nélkül mind. Miért adna bárki olcsón piaci ár alatt egy jó járművet?
De már napok óta írjuk neked többen is ezt, úgyhogy azt hiszem ismerem ezt a mentális állapotot amiben vagy: venned kell valamit, hogy te magad is rájöjj arra, hogy a hajtás hibái még az olcsóbbak közül valók
-
7Sony7
addikt
Köszi srácok, értem mit mondtok, de csak kíváncsiságból: Ha egy robin mondjuk rendben van a hajtás, akkor mi az, ami miatt aggódni kell, hogy elromlik? Most nem a híres Madisonra gondolok, hanem általában? Vannak 300 körül 250-esek. Az mind szemét?
-
7Sony7
addikt
válasz
atomanti19 #28491 üzenetére
Köszönöm az infót, és a linket is. Valószínűleg igazad van, ezért is nem kapkodom el, meg nekem jelen helyzetben nem feltétlenül szükséges a motor, inkább csak hobbi lennie. Így, ha nem találok 300 körül olyat ami tetszik, akkor nem veszek. Tehát nem szeretnék mindenáron megvenni valami sz@rt, csak nézegetem a lehetőséget. Ha mégis lesz valami, akkor lecsaphassak rá.
-
7Sony7
addikt
válasz
atomanti19 #28489 üzenetére
Az UH 200 ra gondolsz? Az már jóval túl van a kereten...
-
csoki46
senior tag
válasz
7Sony7 #28485 üzenetére
A keret még nálam is rugalmas. Filózok rajta, hogy akarok-e 1-1,1M-t költeni egy újabb játékszerre. Mert alapvetően a mostani motorjaimmal is meg tudom oldani a közlekedést. Csak egy 300-assal előbb elindulnék 70-80km-es távokra 2-3 hetente, amit most autóval teszek meg. Szóval nem racionális döntés az biztos, ezért vacillálok még.
-
7Sony7
addikt
válasz
macilaci78 #28481 üzenetére
Hosszú szárú kesztyűt húztam, elvileg rátakart.
Na mindegy, szóval mi van olcsóér, ami legalább 250-es, és nem kell állandóan szerelgetni? Olvastam, hogy a madisonnal volt bőven gondja a fórumtársnak, de mind olyan? És a Majesty? Úgy értem, megveszem, szíjcsere, aztán lehet bennük bízni, hogy kibír egy szezont különösebb hozzányúlás nélkül?
-
7Sony7
addikt
válasz
bajnokpityu #28479 üzenetére
Jó, értem. Csak igy írva sokkal nehezebb valamit megbeszélni, mint szóban.
Szóval mégegyszer nekifutok: Van a csupasz motor (Etz). Van szél, ez ok. Van egy baszott nagy robogó, és nagyobb szél (turbulens) van rajta, mit a csupasz Etz-n. Ez a fő problémám. Az, hogy felfújja a kabátot, csak tünet, azért írtam, hogy értsétek, turbulencia van, nem sima menetszél. De írta Csongi, hogy lehet hogy pont az a baj, hogy magas a plexi. -
7Sony7
addikt
válasz
astrojoe12 #28477 üzenetére
Lehet, de az eredeti kérdés onnan indult, hogy más robogóknak is hasonlóan turbulens a levegője a plexi mögött, mint a nagy burginak. De úgy vettem le az eddigiekből, hogy lehet a magasságom miatti rossz testtartás okozza részben.
-
7Sony7
addikt
válasz
astrojoe12 #28475 üzenetére
Hátra van tolva a támla, de még kellene hátra vagy öt centi, akkor lenne kényelmes. Így teljesen függőlegesen van a hátam. Próbáltam kicsit előre dőlni, de akkor meg már kényelmetlenül lelóg a könyököm. Ha kicsit lentebb húzódtam, úgy jobb volt, de úgy néztem ki, mint majom a köszörűkövön. De az kölcsön motor volt, már vissza adtam. Mostmár magamnak kellene nézni valamit ..
-
astrojoe12
tag
válasz
7Sony7 #28474 üzenetére
Nem lehet hogy tulsagosan hátul ülsz és nyújtott karral motorozol? Nekem se a burgi, se a madison nem csinál turbulenciát gyári plexivel, 182 vagyok.
Vagy a 186 miatt kellene neked egy plexi magasító. A plexi úgy a jó, ha kb 10 centivel a plexi teteje felett látsz át.
Alacsonyabb emberek levagnak a gyári plexiből, lehet egy ilyenen burgonyán ültél. A feleségem burgijan is vagva van a plexi, neki tökéletes. Nekem pont az arcomba tolja a szelet és zúg a sisakom, belekap a kabátba is.
-
7Sony7
addikt
válasz
macilaci78 #28471 üzenetére
Értem, köszi, akkor itt különösen fontos a méret, majd erre is figyelni kell.
-
DigitXT
nagyúr
válasz
7Sony7 #28470 üzenetére
250-es Maja nagypapa motor... Kényelmes fotel, de nem megy.
A turbulencia erősen függ a plexi méretétől, és, hogy hova jön ki.Madisonon két plexit használtam, váltásban. A nagyplexi fogta a
szelet szépen, de pont sisak tetejére dobta a turbulens áramlást,
így elég hangos volt... A kisplexi csendesebb, ám ha a kabáton ki
voltak nyitva a szellőzők, abba belekapott a szél 130-nál durván.Plexi nélkül volt a legjobb, ami a levegő selymességét illeti, így a
sisakban is minden sokkal csendesebb volt, cserébe a mellkason
elég nagy ellenállást lehetett érezni, ahogy a kolléga is megírta...
(Meg hát nagyon szarul néz ki úgy a Madison, de ez más kérdés.)Ui: a nagyplexi sem volt igazi túra plexi, csak a sima gyári. Szóval
lehet, neked is vannak különböző méretek, amiből egyik beválna.Szerk: feleslegesen pötyögtem (Machete nem pötyög): lásd itt is.
-
-
7Sony7
addikt
válasz
macilaci78 #28466 üzenetére
Na, ha neked plexi nélkül "kicsit lobog",akkor itt nem tudom mi van. Azt gondoltam azért, hogy kevesebb lesz a szél egy ilyen nagy batárnál. Bár nem is a szél a fő bajom, hanem a turbulencia. Yamaha Majesty van valakinek? Az milyen lehet 90-100 körül?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
7Sony7 #28459 üzenetére
Az SH300-at plexi nélkül hajtom, a bélés nélkül kicsit lobog a kabát, illetve természetesen az előre nyújtott karok miatti homorú mellkasom egy kész vitorla. Olyan 90-nél már rendesen tartanom kell magam, de ha ráfekeszem a menetszélre, akkor a karjaim állnak hülyén, kényelmetlen úgy a kormányfogás, a tükörben sem látok, stb.
-
7Sony7
addikt
válasz
bajnokpityu #28463 üzenetére
Várj, ugyanarról beszélünk? Én a szélvédelem hiányáról. Annak mi köze ezekhez?
-
Zodiacus
tag
Lánfeszítő szerelésének van valami trükkje? Videón láttam, hogy ki lazított állapotban kell vissza rakni és beszerelve kell meghúzni?!
-
7Sony7
addikt
válasz
bajnokpityu #28460 üzenetére
Köszi! Roppant érdekes, hogy nálam miért? Az jut eszembe, lehet, hogy a testtartás miatt? Teljesen függőlegesen tudok ülni rajta, 186cm vagyok. Lehet egy kicsit előrehajolva jobb lenne?
-
7Sony7
addikt
Üdv megint. Eszembe jutott valami: A 650 es burgival 90 es tempónál a turbulencia majd letépte rólam a farmerdzsekit. Volt, hogy a derekam fázott, volt, hogy felfújta a kabátot, pedig nyakig be volt gombolva. Ez most minden robinál ilyen, vagy csak a nagy burginál messze van a plexi, vagy mitől lehet? A láb, térdvédelem rendben volt.
-
kcsa
veterán
válasz
yodamastah #28454 üzenetére
Köszi az információt, magamtól sosem jöttem volna rá
-
yodamastah
őstag
Teljes hajtást és motor felépítést kellene máshogy csinálni hogy olyan legyen mint a t-max. A vége az lenne hogy sokkal többe kerül.
Ha valaki jól motorozható robogót akar venni, az mélyen zsebbe kell nyúljon. Van olcsóbban is mint Tmax, de nem olcsók azok sem. Ha ez az ár nem fér bele, akkor venni egy átlag 300ast és elfogadni olyannak amilyen.
Vicces hogy egy Tmax árából lehet venni egy 300as xmaxot, és egy MT07et. Bármennyire is jó a Tmax, menettulajdonságai nem jobbak mint egy MT07-nek. Mondjuk ha már MT akkor minimum MT09 SP vennék, de még így sem olyan sokkal drágább az Xmax-al együtt mint egy Tmax. 6.1M vs 7.6M. És azért az Mt09 SP-vel már elég szépet lehet pirítani
-
DigitXT
nagyúr
Mondjuk ez már ránézésre is látszik, nem tudom, miért az a cikk címe, ami.
Minek szólítsuk, ha egyszer robogó? A blokkon ülsz, CVT hajtás, mi kell még? -
kcsa
veterán
válasz
bajnokpityu #28451 üzenetére
Persze, olyan mind. Csak reménykedtem hátha a faja első futómű mellé csinálnak valami olyasmit, mint pl. T-Maxon, de hát nem
-
kcsa
veterán
válasz
bajnokpityu #28447 üzenetére
Én is rágerjedtem az ADV350-re amikor megjelent, aztán le is beszéltem magam, mert a hátsó kerék rugózatlan tömegével nincs mit kezdeni, ez ilyen (sz*r) lesz :/
-
csongi
Topikgazda
válasz
7Sony7 #28441 üzenetére
300 ert?
Hat olyanok. Szaladgalni, munkaba jarni, eleg egy 150-300as robogo.
A baj az, hogy ebbe az arba elegge lekottlottak lesznek.
A szij szakadast ezeknel engedd el.Ne ezen stresszelj.
Be kell tartani a szervizelesi idot, es Megfelo szijat kell ratenni. A legjobb tuning a karbantartas, es a gyari setupot tartani.
Azzal szamolj, hogy egy 400cm robogo uzemletetse annyiba fog fajni, mint egy dizel panda vagy punto.Az hogy az Apriliasoknal elszaladt a szij, semmit nem jelent. A hasznalti modrol semmit nem tudunk.
Minden alaktresz ami hasznalva van elkopik.
Be sem szabad inditani mert, elkopik a dugattyu...
A kozuton szetverodik a kormany csapagy, elpusztul a fesszabalyzo...stb.Motorbol a megfizethetoek a CB500, er5, Diversion 600. KLE 500,
Robogobol a nagykerekeu kymco jo valasztas lehet.
Mindent is kapni hozza, a gond, hogy Nemetbol, lengyelbol kell rendelni. De gyari es nem kell taknyolni az utangyartott cuccokkal
Arba az europiai utangyartott alkatreszekkel van partiba.Japanokhoz sok utan gyartott alkatresz van.
De minosegbe nagy a szoras is.Europia modelleknel meg sok ossze van legozva.
Piaggio, japan, Osztrak, Olasz keverekek.
De a karburatorok nagy szopasok. Ma mar tenyleg draga hozzajuk minden. Egy gyari karbi mire rendesen mukodik. boven felmeszti a 100 ezret.
Ha egyaltalan kapni hozza alkatreszt.
A vegeredmeny kinai karbi lesz, es ugy ahogy mukodik.De ezert a penzert hasznalt villanybringat kapsz.
Vagy veszel egy nyitott szettet, es felszereled a bicajodra. 40 et megy magatol, es egy kis toltessel vigan lefutja a 30Km-t. -
bajnokpityu
félisten
Mentem megint az Alpokban 250kmt az adv350 el. 900as motorokkal mentek a többiek. Nem volt most óriási csapatás, de direkt figyeltem mit művel szar ùt felületen, mert ezt kritizáltak.
Hat,a hátulja azért a sok keresztbordaval nem tud mit kezdeni. De a tiger gt is megéreztek, úgyhogy so so.
A fék oké, kB a j300 szintje. Az eleje az rendben van.Viszont a multkor csak tükör felületen mentünk, és most kiderult, ennek is csavarodik a váza...
Uleshelyzet sztem tok jó városba.
Úgyhogy c400 rá fel. Sztem annak erősebb a váza.
-
DigitXT
nagyúr
válasz
7Sony7 #28441 üzenetére
Anno 340-ért vettem a Madisont: olyan is volt.
Habár az semmit nem
garantál, hogy drágább, de ha gyanúsan olcsó, az hidd el, szar is lesz.
A drágább talán lehet jó. 300K-ért ma (nem 10+ éve) egy rollert kapsz...
Mármint akár egy elektromosat. Akár egy hatalmas szopót. (Egyikkel se
tudsz megbízhatóan munkába járni, napi 30 km-re, ezt el kell fogadni...) -
7Sony7
addikt
válasz
csongi #28439 üzenetére
Á, így akkor nem biztos, hogy merek robogót venni. Munkába kéne, napi 30km. Viszont ilyen 300eft környékén nem tudom milyenek lehetnek. Alapesetben hagyományos 4-600 as mocit kerestem, de valami borzalmas áron adják még a romhalmazokat is, ezért, és a tárolóhely+automata váltó kényelme miatt gondoltam a robogókra.
-
csongi
Topikgazda
válasz
DigitXT #28436 üzenetére
Donornak jo lehet.
7Sony7
A 250 nem nagy LE..
De sok mindenen mulik. a konstrukcio sem mindegy. Varaitor kialakitasa, hutes rendezere...stb.
Valoszinuleg, minel fiatalabbak annal jobban kimelik a meghajtas. A motorvezeresek is fejlodnek.Da ha ez aggodalmas, akkor DCT a megoldas.
Azt tonkre tenni nem nagyon lehet, es nem kell a valtasokkal sem bibelodni, mehet digitalis uzembodba. -
7Sony7
addikt
válasz
-Mosquito- #28433 üzenetére
Sziasztok. Egyenlőre csak nézelődés szintjén vagyok, de ez a hsz felkeltette a figyelmemet. Ez az intervallumon belüli szíjszakadás minden tipusra jellemző?
-
-Mosquito-
őstag
válasz
astrojoe12 #28431 üzenetére
Pl: Aprilia Atlantic 500
Ott 12eKm volt a szíj cseré periódus. Nos,volt akinél 3x is elszakadt,kb 4,6,8eKm-nél. Az egyik épp csoportos túra közben. Szerencse,hogy volt nála pót szíj és szerszám, ütvecsavarozó. Ami szar volt,hogy a szíj darabjai mindenre rátekeredett,+ mocskosul forró volt a hajtás. (másnál a főtengely szimeringet is megcsextette.)
Más meg elment kb 36eKm-t,majd elszakadt. Valami 100Km-re az otthonától kellett menteni. Városi használat jobban gyilkolja a hajtást.
Szóval,inkább cseréld le,minthogy valahol menteni kelljen. -
csongi
Topikgazda
válasz
astrojoe12 #28431 üzenetére
Szijnak minimum merete van, de ha alatta van es nem uveges attol mukodik, de az attetel valtozik. A belso oldalon a bordak kozott, ha repedt, akkor csere. Ha nem, akkor meg mehet. A hasznalattol sok fugg, van hogy 50% al tobbet is elmegy egy szij.
Kuplung pofanal a kopas erteket tartani kell. De nem mindegy mekkora a hezag a harang es a pofa kozott.
Lehet betet ragasztani ra, de nehez jo kosargorbe ivet csiszolni neki.Turelem melo. -
astrojoe12
tag
Sziasztok, két dolgon agyalok éppen, de kéne egy kis gyakorlati infó hozzá.
A kuplung pofákat meddig lehet koptatni? Jelenleg 3 mm a vastagság, gyárilag 5 mm körül volt, már érezni hogy másképp indul a Madison, a rugók nincsenek megnyúlva.
A másik dolog, hogy letelt a variátor szíj 12000 kilométere, amikor cserélni kéne. Mitsuboshi van benne. Szeretném együtt cserélni a kuplungot a szíjjal, ha egyszer szétszedem és még gyűjtenem is kell rá, a kettő együtt 50-60k. Meddig lehet a szíjat túlhasználni szakadás nélkül? Kilencven százalékban lakott területen kívül használom, ritkán vagyok városban és nagyrészt dombos a terep. Havonta egyszer megyek utassal a környező hegyekbe is 20-30 kilométeres túrára, ott biztos jobban igénybe veszi a szíjat.
-
xmad
őstag
válasz
bajnokpityu #28425 üzenetére
érdekes logika..de lehet így van
Nekem a forzát 3 nap alatt megvették, mondjuk nem is adtam nagyon drágán. de olyan ólcsón se mint a fosokat
-
7Sony7
addikt
válasz
atomanti19 #28427 üzenetére
-
7Sony7
addikt
Srácok, a Burgman 650 és a 400 között mi a különbség használhatóság és szervizigény szempontjából?
-
bajnokpityu
félisten
Haverok aszontak, hogy azért nem ment el, mert h annyiért adom, mint a fosokat mások. Kiprobaltam, működni latszik. Lehet még többért kéne kiirni, és akkor el is viszik.
Facen amúgy több az érdeklődés, de ott se sok.
Közben elkopott a fekbetet, beretkelodott a variator, úgyhogy költők rá.. -
kcsa
veterán
válasz
bajnokpityu #28359 üzenetére
Felvitted az árat? Pedig pár naponta ránézek a hirdetésedre, hátha féláron rámarhatok
-
csongi
Topikgazda
válasz
astrojoe12 #28419 üzenetére
Manual szerint.
Ha kell akkor hezagold.
Erdemes korbenezni a kozponti rugostag szilentek korul is. Sztem ott is lesz ami csere erett. -
astrojoe12
tag
Heló!
Itt is burgman dolog van. A motort tartó perselyek lógnak tengely irányba, a blokkot a tengelyen jobbra-balra lehet tologatni pontosan 3 millimétert. Sajnos ez menet közben is érződik, főleg döntött kanyarodáskor hirtelen odébb dobja kicsit a hátsó kereket, elég ilyesztő. Mivel a Madisonom is ilyen volt vételkor, egyből felismertem a fura mozgást.Megnéztem közelebbről, és az az érzésem, hogy hiába cserélném ki a perselyt, a tengely irányú mozgás akkor is meglenne, mert fémtől-fémig, faltól falig kotyog, az új is így kotyogna szerintem. Mintha hiányozna egy hézagoló.
Itt egy videó, ahogy a telefont tartva tologatom a blokkot a tengelyen.
A képen az anya már le van véve, ne ijedjetek meg.
-
7Sony7
addikt
Srácok, burgman 650: Két fényszóró izzó van benne, egy H4, és egy H7. Tompított kapcsolónál mindkettő világít, távolsági állásban is, csak akkor a H4 es átvált a masik izzószálra. Jól érzem, hogy nem így kéne kennie?
-
csongi
Topikgazda
válasz
astrojoe12 #28412 üzenetére
Az jó
-
csongi
Topikgazda
válasz
astrojoe12 #28409 üzenetére
Nem kell csatlakoztatni.
Jaro mottor 4500-5000 rpm.
A tenyleges meresekez ebben a tartomanyban merunk. Ehhez igazodunk.
Ha a tekercs ellenallasok jo erteken voltak, pici esely van a hibara. De az igazi ha meg van terleheve. -
-
csongi
Topikgazda
válasz
astrojoe12 #28407 üzenetére
Fesszabb kuka. #28406-Mosquito- linkelte, én is azt használom.
Tekercs méréshez nem kell a fesszab.
-
astrojoe12
tag
válasz
csongi #28405 üzenetére
Megmértem a feszültségeket a feszültség szabályozó kimeneténél. Ugyanaz a jelenség, mint az aksinál, fordulat emelésre csökken a feszültség 14.2-ről 13.3-ra.
A generátor által termelt váltakozó feszültség mérésénél válasszam le a generátor három vezetékét a feszültség szabályzóról?
(A generátor egyébként jónak tűnik, nincs testzárlat és szimmetrikus a három tekercs ellenállása.)
-
-Mosquito-
őstag
válasz
astrojoe12 #28402 üzenetére
Elől a lámpáknál, gyújtáskapcsolónál is mérd meg. A feszszabályzóban a kb 300-400Ft-os dióda szokott tönkre menni. Ha az egyik féle,akkor túl,ha másik,akkor meg alig lesz töltésed. Javítani lehet,ki kell a gyantát savval maratni,de érdemes-e. Amikor kb 25-30eFt-ért kapsz itthoni,modernt. [link] Generátor baj van,akkor őt keresd. Profi. [link]
-
csongi
Topikgazda
válasz
astrojoe12 #28404 üzenetére
Ha a generator rendben van, es a fesszabbol a forrasztasnal van rendesen toltes, akkor a vezetek elfaradt.
A fesszabot nem fogod szetszedni, diodakat merni.
Kuka. Ne szenvedj vele. Sajnalatos, hogy ha csak par evet birt. El kell enegeni
Ezeknel a regi vasaknal fogyo eszkoz, mindegy ki gyartotta.Nem a legerosebb alkatreszekkel szerelik ezeket.
Solvaltos jobb.
En a meresi erermenytol fuggetlenul cserelnem a toltes vezeteket. 20 eves rez, parszor mar meg melegedett.Siman a koteg melett egy vedo csoben elvinnem.
A hatra levo 20 evet kibirja ott is. -
astrojoe12
tag
-
csongi
Topikgazda
válasz
astrojoe12 #28401 üzenetére
Kozel 1V javulas. Ez nem keves.
A toltest a fesszab forrasztasnal merd meg.
Ha nincs feszultseg eses, es megtartja a 14.2 -14.5V
4500-5000 rpm-en vilagitassal, akkor a toltokabelt cserled ki.
Figyelj a vezetek helyes keresztmetszetere.
Ezutan ujra meres az akksinal.20 eves motor, ezek az anyag faradasok normalisak.
A generator ellenallasat a manual szerint merd meg.
Terhelni fesszab nelkul a kivezetesen kell.
Terheld meg 2db H4 tompitott oldalan sorosra kotve. 100W tekercsenkent elegendo, hogy tenyelegesen kicsapja a gyenge pontot ha van.Ha a generator rendben van, es a feszultseg eses tovabbra is megvan, fesszab csere lesz ildomos.
De ezzel a 14.2 vel is ellesz meg egy ideig, ha nincs
TPS.Soltvaltost fesszabot erdemes betenni. Ha Litiumos akksit teszel be kesobb, azzal is elboldogul.
-
astrojoe12
tag
válasz
-Mosquito- #28400 üzenetére
Lehet még valamit mérni, ellenőrizni azokon kívül, amit leírtam?
Attól, hogy a diódák jók, meg lehet rossz a szabályzó gondolom.
A generátoron nem.tudom mit lehetne még mérni. -
astrojoe12
tag
Igen, fixre forrasztottam.
A két diódasort megmértem a feszültség szabályzóban és jónak tűnik, a generátor nem testzárlatos és egyforma a tekercsek ellenállása is.
Lekötöttem minden felesleges dolgot a rendszerről és feljavitottam a testpontokat. Sajnos nem sokat változott. Világítás nélkül kev3sebbet esik a feszültség, de nem nő egyáltalán a dordulattal. Videó link
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt méretű Delonghi ECAM 23.210.B automata kávéfőző
- Elektromos rollerek eladók kiváló áron (500/750 Watt)
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- 3 db Bestron TORONY VENTILÁTOR AFT760W hibátlan újszerű állapotban NAGYON OLCSÓN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest