Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz Grande Ale #86603 üzenetére
Flotta függő. Nekem egyik flottás kártyámon van 5g, a másikon nincs.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
-
ArthurShelby
addikt
Mindig mindenki siránkozik, legyen egy kis pozitívum is. Visszajött garanciális szervizből a telefonom (s23), és ilyet mértem.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz dchard #86133 üzenetére
Ha jól értem minden szolgáltatónál más és más van egy adott frekvencián, és nagy az örökség/múltból adódó (legacy, nem tudom jobban fordítani) rész.
Honnan tudja egy telefon, hogy mit fog kapni (pl itt 2G, de ha külföldön roamingol egy másik szolgáltatónál ott 3-4G ugyanazon a frekvencián)?
Emlékszem még anno volt olyan kínai telefon, ami nem tudta a b20-at, és egy ilyen hívószó volt a b20-as 4g. Azt hittem ezek szabványok. De ahogy itt olvasom kb minden szolgáltató a lehetőségei/szájíze szerint pakolgat mindent ide-oda (erre a frekvenciára ezt, arra amazt...).Van valami kezdetleges kommunikáció még az elején (ahol megkapja a lényegi infókat), mikor csatlakozik a hálózathoz, és erre le van foglalva egységesen minden országban ugyanaz a freki? Ergo van egy hálózatcsatlakozási protokoll és az egy egységes fix frekin megy, vagy ez hogy néz ki?
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz donjohnson #86058 üzenetére
Erre mondtam, hogy a legjobb frekvenciák gondolom ott (2G-n) vannak.
Ha jól értem az egész vezetéknélküli világot (mobil/wifi hálózat), amit egy antennára lehet tenni teljesítmény nagyjából fix, vagy nem nagyon változik. Ezt visszafele következtetésből (indukció) is gondolom. Emiatt lavírozni kell a sávszélesség és a hatótáv között.
Wifin 2,4GHz-en kisebb a sávszél de, nagyobb a hatótáv, mint 5GHz-en.
Mobilnál is a valódi 5G-hez meg kell szórni tornyokkal a környéket, mert számít az is, hogy beáll e a mobil és a torony közé valaki/valami (autó pl). Persze lehet mindent optimalizálni (újabb szabványok), de azt sejtem, hogy ez a lényege.
Nyilván az elején a legjobb/legoptimálisabb frekvenciákat használták (2G). Meg gondolom van pár hasznos katonai freki is.Aztán itt kijavítanak, ha tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz dchard #86059 üzenetére
A GT minek a rövidítése? (már a videóból sem volt teljesen világos)
Elvileg (a videó szerint) ma már nem nehéz SS7-n belülre jutni: rengeteg a telkós cég a nemzetközi térben és még több a virtuális szolgáltató, nem ellenőrzik nagyon kit engednek be és mivel jól fizetnek, beengednek kb mindenkit a virtuálisba. Gondolom a kamu voip hívásoknak is ez a forrása.
De ha jól értem, akkor az ss7-t leváltó diameter is uez (belső háló biztonságosságára épít), szóval biztonságilag lényegében előrébb nem vagyunk.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz dchard #86052 üzenetére
Te viszonylag elég jól értesz hozzá, mi erről a véleményed?
Ha jól értem az SS7 2G-s illetve 3G-s technológia, szóval elvileg kiöregedhetne. Gondolom az egyik baj, h a legjobb/leghasznosabb frekvenciákat foglalják el, és gondolom minden vészhívás ezen megy.[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Újra fölteszem a kérdést biztonságból. Van a nagyvállalati készülékárlista.
Én egy iphone-t szeretnék kérni, és a céges lenne az e-sim, a saját (flottás) fizikai sim-em lenne a másik. Mindkettő vodás. Fog működni?
Csak mert alulra ez van írva:*Az eSIM a készülék függetlenítése után használható, amennyiben az adott operátor által támogatott az eSIM szolgáltatás!
Megnyugodhatok, fog működni? (nem akarnék már az elején bonyodalmat, ráadásul az ügyintézőnek az e-simről sincs túl sok fogalma)
Vagy függetlenítetni kéne hozzá az iphone-t?[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz djsunstealer #85831 üzenetére
A vodafone hu a vodafone leányvállalata. A one a 4ig leányvállalata, ezért szerintem simán one lesz
-
ArthurShelby
addikt
Van valami tapasztalat, hogy egy-két telefon jobban/rosszabbul kezeli a voda hálózatát?
Pl a samsung rosszabbul, és a xiaomi jobban (vagy fordítva)? Pl több olyan frekvenciát ismer, amit a voda használ, vagy jobban össze tudja fogni a frekvenciákat, vagy ilyesmi. Mintha pl az iphone-nal kapcsolatban lett volna erről szó itt korábban?
-
ArthurShelby
addikt
válasz eldoble #85583 üzenetére
Doboz lesz a probléma szerintem.
Volt munkahelyemen így lehet nyitni a kapukat, és az egyik sokkal gyorsabb volt, a másik lassabb. Néha kicsöng és csak utána nyom ki és nyílik a kapu a rossznál. Aztán egyszer teljesen elromlott, majd jött egy szerelő, ami valamit machinált és jó lett.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
A telefonomban (s23) nincsen 5g. Áttéve a sim kártyát másik telefonban van 5g (samsung, xiaomi). Telekom-os sim kártyával a telefonomban (s23) van 5g.
A flotta, ahol vagyok kb 3-4 hónapja jött át telekomról a vodához, hátha nem ezeréves biankó sim-eket használtak...
Van valami tipp? Kérjek e-simet?[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz vargalex #85279 üzenetére
Nálam otthon mikor rossz volt a wifi roaming (néha nem volt internet a kliensen, miközben látszólag wifihez kapcsolódott) bekapcsolt vowifi-vel is rossz volt a hívás. Kikapcsolva megjavult.
Szóval én úgy vettem észre, ha be van kapcsolva a a vowifi és van netkapcsolat, akkor azon keresztül megy a hívás (nem backup)[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz csaszi75 #85210 üzenetére
Samsung internet böngészőt használok adguard kiegészítővel (ez nem tudom beleszól-e a dns-be is).
Egyébként full random: most az irodában ugyanott épp full jó minden, néha meg használhatatlan (a cég telekomos).Köszönöm az apn-es tippet, ez minimálisan talán javít a helyzeten (de az előző telefonomon is ezt használtam, és végül telefont cseréltem, annyira fölment bennem a pumpa a rossz net miatt)
-
ArthurShelby
addikt
Az utóbbi 1-2 hónapban szörnyű nálam a mobilnet.
Kb 3 hónapja váltott a flotta telekomról vodára. Az elején még nem volt halál, most már néha az. Elvileg korlátlan a mobilnet, belassíhatták? Próbáltam másik apn-t, sokat nem javított.
Végül már telefont váltottam (s9->s23), de vannak olyan helyek, időpontok, amikor kritikán aluli a sebesség (félpercig/percig semmi, aztán talán betölt a weboldal).
Van valami jó ötletetek, vagy verjem az asztalt a flottakezelőnél?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz thomas77 #84169 üzenetére
Köszi neked is és @vpanangin-nek is!
Ezt írják a pdf-ben, csak emiatt kérdeztem:*Az eSIM a készülék függetlenítése után használható, amennyiben az adott operátor által támogatott az eSIM szolgáltatás!
Az e-sim lenne a céges és a fizikai a saját. Mindkettő vodás.De akkor ha jól értem, akkor megnyugodhatok, minden jó fog működni.
-
ArthurShelby
addikt
A vodafone-nál a telefonok (iphone-ok) függetlenül jönnek? Mert e-simmel használnám (plusz normál simmel), és ott volt valami csillagozott rész, hogy az e-simhez függetleníteni kell a telefont (amit most vennék a vodától).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akai LPD8 kompakt MIDI kontroller /// ÚJ // Számla + Garancia
- Karcmentes, lemezes Playstation 5 eladó
- Lenovo B50 laptop (15,6/i3-G4/8GB/256SSD/Magyar/AkkuX)
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest