Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
chepavel
aktív tag
Van már valakinek tapasztalata a startssl.com-al?
SBS 2008-hoz akarnám beállítani, a RWW-hez. (Kis költségvetés, a fizetős, rendes megoldások nem járhatóak..)Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
chepavel
aktív tag
válasz
kraftxld #810 üzenetére
Igen, tudom. De, mikor alig használják ezt a lehetőséget, úgy érzik, hogy könnyebb kliensekre telepítgetni a self-signed tanúsítványt, másik külsős géphez leülve meg csak a csodálkozás van, hogy ezmiez.
Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
tbs
addikt
válasz
chepavel #809 üzenetére
Teljesen jók, nálam smtp-hez, imap-hoz, http-hez van tőlük szerver cert és privát aláíráshoz saját cert. Izraeliek, a magasabb biztonsági fokot levélben és telefonon egyeztettük, ~2 hét volt a posta miatt. Levelezők, böngészők ismerik, elfogadják.
(Volt cacert-es is régebben, ez jobbnak tűnik, netlock fizetős server certem is van, szvsz ezek jobbak, nem variálják túl.)
-
chepavel
aktív tag
-
kraftxld
Topikgazda
Bedobom a kérdést mielött fél-egy órát telefonálgatnék az MS-nek.
Ugybár van pár MS vizsgám ami miatt a melóhelyem Gold partner.
Csinálok jelenleg néminemű project munkát egy másik cégnek hétvégente, szabadidőmben. Jelenleg gentlemens agreement szerződéssel
Ők is tudnak esetleg sima vagy gold partnerek lenni a vizsgáim alapján? Tehát lehet egyszerre két cég partner egy ember miatt?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
MTbc
senior tag
Üdv, SBS2003, Exchange 1053 -as hiba userenv forrás,exchange konkrétan elérhetetlen volt pár gépen,de nagyon úgy tünik NOD volt a lúdas,de userenv hibákat még mindig dobálja,google nem igazán segít,tippek?
-
-
MTbc
senior tag
Hogyan tudok egy magyar xp-t németé varázsolni?magyar mui csomagot találtam már,egyáltalán szabad-e?
-
moonman
titán
sehogy. mui csak angol verzióra megy rá.
ha mennyiségi licencre vágytok, akkor valamelyik hivatalos partnert kell megkeresni, MS közvetlenül nem értékesít szoftvert.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
Ma belefutottam egy csúnya Vista SP1 telepítési hibába, már jópár órája küzdök vele, és a google ezt az oldalt is kidobta:
[link]
Aranyos az oldal alján lévő megjegyzés| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #824 üzenetére
2003 TS+2000 DC/file/Exchange->SBS 2008 volt a terv, a telepites napjan kitalatak,hogy a TS marad.
Atpakoltunk mindent, exchange,dc,ment.Ts-t ki regi domainbol, be az ujba, fajlszerver tatralma az uj szervern, ugyan olyan megosztasok, 4 mapped drive, minden szuper.
Ma telefonalnak, hogy az egyik mapped drive nem mukodik rendesen a Ts-n masik 3 az jo.
Ott vannnak a fajlok, latni latja, de megnyitni nem lehet oket. Nincs hozza jogosultsag.Belepek a DC-re, megnezem a jogokat, minden rendben, mennie kell.
Domain admin acc, belepek a Ts-re, megyitom a kerdeses csatolt meghajtot, tenyleg nem indul semmi, nincs hozza jogsultsag, na szep.
Makom volt, Google egybol kidobta:
Programok hozzaadasa eltavolitas/windows osszetevo/tavolitsa el a kovetkezot:
"Internet Explorer enhanced Security"
Ezt ki nem talatam volna magamtol.
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
gaborbol #825 üzenetére
Ja, nekem is dobta ezt a gep mar egyszer
En alapbol dobom fel a Firefox-ot a szerver 2008-ra, azon az IE egyszeruen kriminalis lett, tuti valami security robot tervezte akinek nem kellett hasznalni. Tetszik, hogy alapbol a download.microsoft.com-rol se lehet letolteni vele, kulon fel kell venni a trusted site-ok koze, de mikor letolteni akarsz persze nem dobja ki, manualisan kell kitalalnod.A Vista gond is megoldodott, repair install-t adtam a fejenek, majd SP1, SP2, Office 2010. Hajnal 2-re vegzett is a fostalicska celeron, 1GB rammal, tetulassu hdd-vel. Hajra HP
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
DopeBob
addikt
Nem tudom találkozott e már valaki hasonlóval, jelenleg semmi ötletem
Windows Server 2008STD R2, minden patch fennt van.
A hiba pedig a következő, kb egy két naponta a gép nem elérhető a hálózaton, se ping se semmi, helyileg ránézve úgy tűnik, mintha minden rendben lenne. Event logban semmi, hálókártya driver frissítés már volt. Újraindítás megoldja
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld #828 üzenetére
HP DL120G5, HP NC105i. Sajnos nem tudtam ezeket kipróbálni, mire beérek a kolléga újraindította, ezért hagyatkozom a naplókra ott sehol semmi.
Vírusirtó: TrendMicro
, Ezen a gépen fut az OfficeScan szerver része is.
Az az érdekes, hogy tudtommal semmiféle változtatás nem volt mostanában a gépen, a hiba pedig egy két hete jött elő.
MZ/X
-
kraftxld
Topikgazda
-
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld #832 üzenetére
Ezt néztem már, amióta van a hiba, azóta csak virus pattern update volt
A szerver részét meg nem szeretném egy hétre leállítani. TM oldalán semmi, google semmi...
Mondjuk a legutolsó két ujraindítás majdnem ugyan akkor volt... végigtúrom az összes program logját hátha... ( van még rajta IIS, TM Proxy, meg TM SpamFilter, + SQL2005EE logoknak )
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
Reac^
őstag
Sziasztok!
Windows 2003 Server Small Business-hez ért valaki? Nekem még kicsit új, ugyanis linuxos szerverekkel foglalkoztunk eddig.
Szóval az a kérdés, hogy hány távoli asztal bejelentkezését támogatja egyszerre a szerver?
Én kipróbáltam és a 3dik gépnél kiirta hogy túllépem a megengedett számot.
Valaki vmit?
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+
-
gaborbol
őstag
Csinaltam egy baratomank(nala lakom alberletben
) egy weboldalt.
Se dizajn se grafikai kepessegem nincs, eletemben nem csinaltam meg weboldalt, szerintem nem is fogok.Feldobtam a sajat sbs 2008 szerveremre, hostolok neki exchanget is.
Meg igaz csak par napja megy az oldal, de sehol nem jelenik meg.Egyenlore nagyon alap, epp hogy van rajta valami kategoria , amikor van egy kis idom dolgozom rajta.(ingyen megy az egesz persze)Mit tudnek tenni annak erdekeben ,hogy megjelenjen a keresokben?
Termeszetesen fizetos megoldas is erdekel.Ez lenne az oldal:
www.heidishauntedhills.com
[link]Kritika, otlet, javaslat johet batran.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
1, Faek, minimal, script kiralyoknak: [link]
2, Olcso, jo megoldasnak: [link] gaborbol ajanlasaval
3, Draga, mi eleg sok helyre nyomtuk, eddig hibatlan, hihetetlen jo HW independent restore kepessegekkel: [link]Egyebet nem tudok.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
moonman
titán
válasz
kraftxld #844 üzenetére
köszi, őszintén szólva azért kell, mert a cégnek, ahol az sbs van, egyetlen vasa van, ha az kihullik, akkor a gépet hamar pótlom, de a teljes rendszert hónapokig tartott úgy belőni, hogy mindenük faszán együttműködjön, ezért lenne szükség egy image mentésre. a cégvezetőt ismerve egyelőre az olcsóbbik megoldást fogom tesztelni.
-
gaborbol
őstag
válasz
[HUN]Zolee #839 üzenetére
Hahaha!
Tegnap eleg sokaig eljutottam magamtol, de nem lettem az a kimondott expert!
Koszi szepen! Mar nezem is!kraftxld:
Dolgoznak egy olyan funkcion is, hogy az image automatikusan kibontodik egy kulon vinyora minden sikeres mentes utan folyamatosan.
Tehat megpusztult a rendszer delutan kettokor, reset, bootnal meg mondod, hogy "arrol" a diskrol bootoljon, es kesz.[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz
gaborbol #846 üzenetére
Nem tudtam mar beleszerkeszteni, lehet nem fogtok edolni az otlettol, de probakeppen SBS-ben raktunk ki mar par szervert, amin valamilyen virtual oprendszer fut alapbol(konkretan free esxi 4 es linux+virtual box), es arra telepitettuk a rendes szervert.
Ha kijon vegre a macrium hardver fuggetlen visszaallito bovitmenye, akkor persze ennek nem lesz tul nagy jelentosege, de a virtualszervernek meg van egy csomo mas elonye, ez mellett.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
gaborbol #847 üzenetére
Macriumék inkább a dinamikus lemezek támogatásán is dolgozhatnának
A hardverfüggetlen visszaállítás nem gond, mert visszaállítom a Macrium CD-jével a szervert egy másikra, majd Shadowprotect IT Edition be, és azzal megcsinálom a hardware independent restore-t, majd utána működik is a dolog.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
Új hozzászólás Aktív témák
- PS4 PS5 PlayStation + Ps+ Delux , Extra , Essentially ! 35% Olcsóbb, mint bent PSN !
- Gyakorlatilag új - Macbook Pro 16" M2 - Pro 12/19 mag, 16/512GB - 100%, Apple garancia (69)
- Gyakorlatilag új - Macbook Pro 14" M1 - Pro 10/16 mag, 16GB, 1TB - 99%, doboz, garancia (12)
- Nagyon szép- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, touchbar, 8/8 mag, 8/256GB - garancia, szürke (09)
- Új Lenovo V15 G2 Strapabíró "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" AMD RYZEN 5 5500U 8/256 AMD RADEON 2GB FHD
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest