Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
Topikgazda
Koszi a tippet, de ma betelt a pohar, szarunkafarmra effekt jon az uzembe. Majd megoldja aki akarja.
Ma azert baszogattak, mert du. 2-kor nem volt kitoltve a timesheetem. Ehhez hozzatartozik, hogy egesz delelott 1245-ig elore lebeszelt melon voltam az egyik ugyfelnel, aztan a kovetkezo melot meg 2:45-re fejeztem be. Ugy meg hogy a viharba irjam be hogy mi volt mikor meg kesz sincs| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
Jah, nagy szopás, csak azért megy a baszogatás, hogy nincs kitöltve a timesheet, az hogy az ember jó melót csinál, hiba nélkül oldja meg a problémákat amit előtte ő sem látott, az nem érdekel senkit. Meg az se nagyon mostanában, hogy az ügyféllel mi van.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #453 üzenetére
Azert hozzad kepest nalunk akkor eleg nagy lazulas van.Szerencsere 2 fiatal tulaj van, ok inditottak a ceget a semmibol, ezert elegge kepben vannak, mi mivel jar, mi mekkora szopas vagy "erdem". Nalunk csak akkor van baszogatas, ha 2-3 nap elteltevel sincs kitoltve/lezarva a "napi" munkalap vagy a heti timesheet nem lett elkuldve vasarnap estig, illetve esetleg valamelyik fonokre rajon az 5 perc amire mar volt pelda, szerencsere nem gyakori
Egyszer keteszer volt olyan, hogy hogy 1 oras melobol 3-4 oras lett, de meg mindig lett megoldas, egyszer mar en is kiborultam a baszogatas miatt, de kezdek belerazodni, meg tenyleg eleg ritka a lebaszas.Az inkabb elofordul,hogy megkerdezik van e olyan amiben segitsegre lenne szuksegem. Ez van a small businessbe, mert ebbol elnek, amig nincs kitoltve addig nem lehet szamlazni.
Vizsgakat most mar pl csak munkaidore foglalom, de azt mondjak az nap be sem kene mennem.Ha meg szakmaval kapcsolatos rendezveny van a kornyeken, kulon megkoszontek,hogy elmentem ra, es nem vontak le szabit. Itt minden munkalap utan megy connectwisbol a vevoelegedettsegi kerdoiv inkabb azon van a hangsully, meg hogy a munka legyen kesz.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Valaki tud valami megoldást egy Windows-os DHCP netmaskjának átállítására, vagy tényleg csak az a megoldás működik, hogy scope töröl, újra létrehoz új netmasskal? Ez kissé fájdalmas lenne, egyrészt a már kiosztott címek miatt, másrészt a kizárások miatt (bár utóbbiakat át lehet hekkelni parancssorból).
The only real valuable thing is intuition.
-
kraftxld
Topikgazda
Grafikusan nem lehet, egy próbát megér a dhcpcmd, hátha abban van okosság.
Amúgy mérges vagyok a dhcp-re én is, eléggé primitív még 2k8 R2-ben is. Örültem nagyon mikor bejött az add to reservation funkció a lease list-ből, de csak az aktuális ip-hez adja hozzá a reservation-t, nem lehet megmondani neki, hogy esetleg én másik IP-t akarok neki fenntartaniÍgy kb semmit se ér az egész, lehet megint notepad-ba írogatni a MAC-et aztán bemásolgatni.
Ja, arra esetleg tud valaki ötletet, hogy egy vendornak (első 6 hex a MAC-ben) külön scope-ot csináljak? Jó lenne valahogy elkülöníteni az IP telefonokat mert így csak be vannak hányva a kliensek közé.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
Ma egész nap szívtam a Conflicker.C-vel. Az egész hálón az összes gép WSUS-el fullra volt patch-elve, és mégis bekapta az összes amin Trend Micro volt. Amin MSE az nem. Valaki találkozott ilyennel?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #461 üzenetére
Én a gyakorlat alatt kétféle módszert dolgoztam ki rá. Az egyik azon alapul, hogy van az ESET-nek (a NOD32 készítője, biztos ismered) egy parancssori eltávolítója (google: eset conficker remover). Ezt felhasználva - megfelelően paraméterezve - készítettem egy batchfile-t, ami lefut a machine startup-ban: az eltávolítót valami share-ről, amit minden gép tud olvasni elindítja, és a kimenetet átirányítja egy szintén közös share-en lévő file-ba (hozzáírással, >>), hogy lássam, mi a helyzet az adott géppel (beírja az időpontot, gépnevet is a kimenetbe, ill. 1x a helyi viszonyok miatt nekem a sebezhetőséget javító patch-eket is le kellett futtatnom ebből a batch-ből, mert sok gépen nem volt telepítve). Így pár újraindítással elvileg az egész hálózat gondja megoldódik (a domainvezérlő(k) se maradjanak ki a jóból!).
A másik az finomabb megoldás, van egy toolja a BitDefendernek: itt a "Network administrators" résztől érdekes. Ez a domaintag gépeken az összes gépen képes elindítani távolról az eltávolító programot, és akár újra is indítani a gépet, a keresés után, ha az a kívánatos (és az).
Az első megoldás talán kevésbé zavarja meg a cég működését, viszont többet kell gépelni hozzá (ha gondolod, elküldöm a batch-et), az utóbbival pedig az a baj, hogy tűzfalak, beállítások megakadályozhatják a távolról futtatást, ezért kézzel vagy be kell jelentkezni az adott gépre, lehetőleg local adminnal, vagy oda kell menni hozzá. Az első megoldást én azért szeretem, mert ki sem kell menni az ügyfélhez, ha van távelérésed a serverre.(Pedig nagyon izgult egy helyen az ottani főnök, hogy menjek ki.)
Persze mindkettő megoldáshoz javasolt a domain admin(ok) jelszavának átállítása.
Javasolt ezenkívül a domainvezérlőn beállítani a Security logolást, legalább a sikertelen bejelentkezésekre, hogy lehessen látni, milyen gépek próbálkoznak még sokszor bejelentkezni rossz jelszóval (a domain admin jelszóváltoztatás után), mert ezeken a gépeken ugye még ott lesz a kártevő. Az admin share-eket egyébként javasolt a kiszolgáló servereken kikapcsolni (a klienseken is lehet, de ott szükség lehet rájuk), normál működés közben amúgy sincs rájuk szükség.
Probléma lehet még, hogy adott gépeken a helyi rendszergazda jelszava gyenge, és több gépen is ugyanez a jelszó van, akkor ezt is át kell majd állítani, ha egyszerre (vagy egyenként), nem lehet róluk eltávolítani a kártevőt. Ezt tovább súlyosbíthatja, hogy ezek esetleg nem is domaintag gépek valamiért (de használnak róluk időnként domain erőforrásokat), továbbá az, hogy esetleg nincsenek is állandóan bekapcsolva, és ezt majd el is felejtik neked mondani az ottaniak...
A harmadik megoldás általában nem opció sehol, gondolom nálad sem merült fel, mint lehetőség,nevezetesen, hogy minden gép leáll, és hálózat nélkül, egyenként leírtani róla valamelyik tool-lal az okosságot.
-
-
gaborbol
őstag
Csinaltam egy win 2008 R2 STD szervert az ftp-nek.
Nem AD jelenleg csak 1role van rajta: IIS7.
Barmit allitok be nem enged be, anonim, guest, mindig azt mondja hibas felhasznalonev.
Kell hogy legyen AD-m , vagy mennie kene nelkule is?Semmi funkcio nem kell a 2008 on csak az ftp.
Koszi!
-
brd
nagyúr
válasz
gaborbol #466 üzenetére
Nem kell hozzá AD, de a local security policy-ben a user rights assigment alatt, az "Access this computer from the network"-be fel kell venned a usereket (ill. csoportot inkább), aki használhatja az FTP-t.
Egyébként érdemes innen letölteni a 7.5-ös FTP service-t.[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Koszi szepen, mukodik !
Lehet megis csak rahuzom az ad-t,egyszerubb lesz azzal kezelni a konyvtarakat meg a felhasznalokat.
Hupsz koben megtalatam, hogy lehet szeparalni a felhasznalokat a konyvtaraktol. IIS-ben.Rakjak inkabb AD-t vagy ne? Semmi mast nem csinal ez a szerver csak ftp-t.Esetleg rakok ra egy VPN-n is.
-
brd
nagyúr
válasz
gaborbol #468 üzenetére
Semmi értelme szerintem, egyszerűbb a dolgod is, ha nincs (de csak ha tényleg nincs szükség valami másért AD-re). Készítesz max. két csoportot az FTP-hez, az egyik csak olvasni tud, a másik írni is (ha van ilyen külön igény; ha nincs, akkor egy csoport is elég), és ezekbe felveszed a felhasználókat. Aztán az IIS managerben megadod a csoportoknak, hogy melyiknek mihez legyen joga. Arra figyelj még, hogy filerendszer szinten is meg kell adni az adott csoportoknak a jogokat (ha nem admin lesz minden felhasználó, de nyilván ne legyen
), ill. ha akarsz anonym hozzáférést is csinálni, akkor annak külön meg kell adni az IIS Managerben, hogy a windowsban/filerendszerben melyik felhasználó jogaival működjön (alapból az IUSR van beállítva).
-
gaborbol
őstag
Koszi szepen!
Vegul is AD nelkul maradt, igazad van, megy szepen mindend gond nelkul, es az, hogy kulon konyvtar szinten tudok ip hozzaferest korlatozni, meg jobba teszi.
"Arra figyelj még, hogy filerendszer szinten is meg kell adni az adott csoportoknak a jogokat"
Ezzel szopattam magam picit, keson neztem vissza, hogy van e valasz
VMWARE
Csinalt mar kozuletek valaki vmware vizsgat?
Konkretan a VCP-410 re gondolok.
Jol ertem, hogy kell elotte tanfolyamot csinalni, es csak aztan lehet vizsgazni belole?[ Szerkesztve ]
-
bobsys
addikt
válasz
gaborbol #472 üzenetére
a tanfolyam meg olyan 4000 dodo volt mikor multkor neztem azon a foldreszen (neten keresztuli tanfolyam volt)
lehet olcsobban kijossz ha magyarorszagon mesz el egy hetre, itt olyan 1500 korul vanEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gaborbol
őstag
Jaja, most kaptam toluk az ajanlatot, 4 napos $3999+ kell meg egy vizsga az 5 napos gondolom akkor $4999 es most ha jun 15-ig megrendelem akkor ingyen kupon jar a vizsgahoz.
Hat akkor ezt egyenlore passzolom, irany exchange, vagy a MCSE 2008.
Vegul is azt irjak, ha tanfolyam nelkul vizsgazom akkor is megvan a vizsga
Oneletrajzba attol meg belerakhatom, tudas is ott lesz mogotte akkkor meg nagy gond nem lehet, max azt nem irhatom bele hogy: Vmware certified professional.
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
addikt
válasz
gaborbol #474 üzenetére
vegulis igen megvan a vizsga, nade ha nemtudod mondani, hogy vcp vagy azt nemtudom arrafele mennyire veszik komolyan
ha ugy dontesz megis inkabb jossz ide tanfolyamra, szallast feltudok ajanlani budapestenEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gaborbol
őstag
Koszi szepen a felajanlast!
Jovo nyarra tervezem a hazalatogatast, jo lenne megcsinalni, esetleg majd akkor.
Addigra ugyis kicsivel tobb tapasztalatom lesz a a temaval kapcsolatban.Szeretnek nagyobb cegnel melozni, de egyenlore meg itt is boven mit tanulnom, iden meg szeintem itt maradok, aztan meglatjuk.Az 1500 amit mondtal az mind a ket tanfolyamot lefedne vagy csak 1-et?
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
hali.
van valami jól bevált lan tesztelő progitok?
nemrég vettem át egy hálózatot. fut rajta egy sql alapú progi. ami néha magszakad egy pillanatra, aztán megy tovább. kiszolgáló szervert hétvégén újra húztam, mert az 1000 sebből vérzett, de nem oldotta meg. az exchange pl sosem dob hibát (kapcsolat szakadást) a másik szerveren...
ma pl csinált olyant, hogy total commanderbe bemeppelve a meghajtó, pittyenés, eldobta, de ha rákattintok újra, szó nélkül behozza.
lehet bugos a lan kártya esetleg? (dell t410) vagy vmi más tipp? a broadcom bacs nem ír errort a statjában, eventlogok tiszták...
sbs2k8 prem + wstd2008+sql2008 liksys 48port gb switch. xp prók...
üdw,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
gaborbol
őstag
Nem tudom hogy van lekabelezve, van e aktiv eszkoz esetleg a szerver meg a 48 portos kozott mennyire van dokumetalva,managed switch vagy nem, de ha nem es nincs aktiv eszkoz a szerverek meg a 48 portos kozott, siman csak megcserelnem a ket szerver kabelet a switchen.Akkor kiderulne, hogy switchport vagy nem.Ha az exchange elkezdi a masik meg "megjavul" akkor igen->Ha nem akkor kabel vagy halokartya-> halokartya csere is gyorsan megy.
-
iwu
addikt
thx a linket.
elvileg a switch új, és már a bug miatt lett cserélve, kábelek újak...nyomozom, hogy van-e valahol esetleg elbújó eszköz közben.
üdw,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
gaborbol
őstag
Ha a 48 portosbol kihuzod a szerver kabelet, es nem alszik ki a szerveren a halokartya ledje illetve a szerver nem nyervakol a kapcsolat/internet miatt , akkor valahol van meg aktiv eszkozod.
Egyszer a BMW-be kihivtak hogy 5 gep leszakadt a halozatrol, de a tobbi gep jo. Mivel ertekesitok nem tudnak dolgozni halozat nelkul, ezert faradjak ki azonnal es oldjam meg....
Hat jo 2 orat vakaroztam, kusztam-masztam, vegigramboztam az osszes asztal alatt, semmi bakker, egyszer csak valaki besetalt a csarnokba, hat te meg mit keresel?Egy kis dobozkat villogo ledekkel az elejen, valahol kene lenni egynek.
Varjal, mindjart jovok. Hat jott is egy 3 meteres letraval, azt ratette az iroasztal tetejere, annak raalltam a legtetejere, es onnan eppen elertem az almennyezet tetjet. Hat tenyleg ott figyel egy 8 portos SMC minden led kimeredve rajta, nezett mint hal a szatyorba.
Aki azt odarakta az fix hogy csuklott egesz nap, mert emlegettem rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz
gaborbol #484 üzenetére
hááát, jártam már így én is
álmennyezetbe épített smcvel
most eddig egy hubot találtam, azt gyorsan ki is kukáztam...
de ami fura, hogy úgy néz ki, hogy az advanced windows firewall körül lesz a gáz...
ma reggel bejöttem, hogy szerverrel szórakozzak, nézem, elvileg minden ok, erre jön a telefon az egyik telephelyről, hogy nem látja az sql szervert...mellette lévő gép meg dolgozik...ááááááááá, erre itt pesten szól a kolléga, hogy nem látja az sql-t, többi 20 dolgozik...
nem volt más, tűzfal kikapcs , mert már nagy volt a hiszti, most mindenki boldog...rajtam kívül...
holnap hajnalban megint be, tűzfal be, és logolvasás ezerrel, hogy mi a búbánaton próbál még kommunikálni a progi a szerver felé...érdekesség a cégről, van még 900as duronos gép is...
más: sharepointot vágja vki? az istenért nem bírom a keresőmotort beizzítani, hogy találjon is vmit
üdw,iwu
[ Szerkesztve ]
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
chepavel
aktív tag
Sharepoint keresésre tudok tippet adni. A szolgáltatásoknál a WSSearch kinek a nevében fut? A konfigurációs oldalon a kiszolgáló szolgáltatásánál ne az integrált szolgáltatásfiókot használd, hanem, egy általad készítettet [miután ott megadod, beleteszi a megfelelő csoportba, csak olvasási jog kell neki.]. Nálam ez volt a probléma.
Az event id talán 2434 volt a logban, de, nem vagyok benne biztos.[ Szerkesztve ]
Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
DopeBob
addikt
Nem tudom ez érdekes e: SharePoint 3.0 felügyelete Nekünk 'éles' még nincs, csak egy demo rendszer a kollégákra meg a vezetőkre szeretném rátukmálni
MZ/X
-
anulu
félisten
hat, nem vagyok guru, de mondd, hatha tudok segiteni
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
iwu
addikt
válasz
chepavel #488 üzenetére
hali!
igen, ezt vágom. netacademia fórumba be is írtam, hogy nem szolgáltatás fiókkal fut, hanem sajáttal...nem oldotta meg a kérdést sajna...nah, most látom a sok választ
lényeg, nem keres a sharepoint, ill nem talál. külön fiók van beállítva neki, az eventlogot most nincs módom idézni, majd este. volt a szokásos 2424 és 2436(talán).ms-en van egy registry állítás, amit megcsináltam, és nem oldotta megez
közben új bejegyzés a tegnapi simogatás óta:
Nem járható be a kezdőcím (<sts3s://külsőcím:987/contentdbid={7d0a8a5b-6a2f-4885-8a16-482fce251533}>).
Környezet: Kereséshez használt indexfájl a keresőkiszolgálón alkalmazás, Search katalógus
Részletek:
Hozzáférés megtagadva. Ellenőrizze, hogy az alapértelmezett tartalom-hozzáférési fióknak van-e hozzáférése a tárházhoz, vagy bejárási szabály hozzáadásával járja be a tárházat. Ha a bejárandó tárház egy SharePoint-tárház, akkor ellenőrizze, hogy a használt fiók rendelkezik-e teljes olvasási jogosultsággal a bejárt SharePoint-webalkalmazásra vonatkozóan. (0x80041205)ezek szerint valami jogot még sem adott meg jól...nah, majd holnap lesz mivel tökölni...
örökölt, migrált sbs2008
üdw,iwu[ Szerkesztve ]
-
chepavel
aktív tag
Event logban van vele kapcsolatban valami?
Mert, szerintem nem fér hozzá az adatbázishoz. De, arról csinál bejegyzést.Jah, meg megnézni, hogy a felhasználó milyen csoportokban van benne.
Ha ua. a szerver, amit fentebb írtál, akkor az egyik WSS csoportban van benne.[ Szerkesztve ]
Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://500px.com/pavelandras
-
iwu
addikt
válasz
chepavel #495 üzenetére
igen, erre írtam, hogy ezt megcsináltam...valszeg rosszul
6.In the Value data box, type the URL mentioned in the above warning event, and then click OK
a fenti event bejegyzés alapján minek kell lenni az urlnek?
üdw,iwu[ Szerkesztve ]
-
chepavel
aktív tag
Csupán a külső cím. Semmi más.
Náluk a remote.contoso.com az.
SBS-nél mondjuk, picivel másképp van megoldva a címkezelés. Egy újabb SBS specifikus okosság..
Valamelyik SBS Rollup után szívtam vele[talán a 2-es volt], mert felülírta ezt.[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
emm. milyen accounttal futnak a sharepointhoz tartozo service-ek? ugye nem sima domain user? erosen jogosultsag problemanak tunik a dolog.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
chepavel
aktív tag
Lehet, hogy picit rosszul érthetetlenül fogalmaztam. Tehát, a WSS service az helyi fiókkal menjen, SP konfigurációs oldalán a szerverre kattintva bejönnek a szolgáltatások. Ott a Searchnek van további beállítási lehetősége. Ott kell megadni, hogy kinek a nevében fusson a tartalmak indexelése. Nem maga a szolgáltatás. Ahhoz kell domain user. Ha ott beállítod, akkor a megfelelő jogosultságú csoportba beleteszi a sharepoint. De, ezt le tudod ellenőrizni az ADUC-ben.
Amúgy, nem frissítés telepítése után szállt el?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztrofotózás
- Tovább dúl a harc Hollywoodban az AI és a színészek között
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenovo Tab M10 Plus (3. generáció) - érdemes belenézni
- DIGI Mobil
- Mobilinternet
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kis moduláris reaktorokkal kezelné az adatközpontok energiagondjait a Microsoft?
- További aktív témák...
- INNO3D GTX 1660 Super - eladó!
- Asus ROG Strix G533ZW Gamer laptop 15.6 240HZ 2K i9 12900H 3070Ti 150W 32GB DDR5
- Új Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -30% 15,6" i7-12700H 16/512 NVIDIA 3060 6GB FHD 165Hz
- Garanciális Zotac RTX 2070 AMP EXTREME 8Gb videokártya ritkaság
- Eladó Konfig! I5-9500 256GB SSD 1TB HDD 16GB DDR4 RX6600 8GB!
Állásajánlatok
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest