Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
Topikgazda
Ez a Windows Server 2008 R2 core nagyon nagy dolog, ha rajtam múlna, még terminal servernek is ezt raknám
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
Mi szerintetek a legjobb beallitas hyper v eseten?
Egy nagy lun es abba bedobni az osszes guest-et vagy, minden gepnek kulon LUN.
Azt olvastam,hogy kezdetben minden vm-nek kulon LUN kellett, mara viszont az 1 nagy lun es abba mehet minden vm eljaras a javasolt.
-
kraftxld
Topikgazda
Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik kapok egy "apróbb" active directory upgrade projectet.
5 hét, 3 domain, NT4.0 és Win2K halommal, ebből kell egy értékelhető Windows 2008 R2 tartományt csinálni sírás nélkül| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
gaborbol #1708 üzenetére
Megse 5 het, hanem joval tobb, jul 1-ig kell a tesztet megcsinalni, ledokumentalni aztan megy az eles rendszerben. Szerintem NDA-s project lesz, max ha elbaszom akkor a helyi ujsagokbol lehet rola ertesulni
-
kraftxld
Topikgazda
Psexec for president! [link]
Most elesztek vele ujra olyan szerver a vilag masik vegen ahol okosan leoltek az rdp-t es nincs mas tavoli eleres| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
moha bácsi #1711 üzenetére
A nagyobb cégeknél még vannak ilyen őskövületek (NT4, 2K), de a kisebbek már állnak át szépen 2008/R2-re, meg SBS 2008 és SBS 2011-re, szerintem 2-3 éven belől a 2003-ak nagyrésze is át lesz migrálva.
-
gaborbol
őstag
válasz
moha bácsi #1711 üzenetére
En jelen pillanatban 50-50 esetleg akar 60-40 re saccolnam a 2003 javara az ugyfelkorunkben elofordululo szervereket tekintetbe veve. (small business leginkabb es par mid)
Szamuk csokkeni fog az elkovetkezo evekben, ahogy Kraft is mondta. Viszont sok esetben inkabb virtualizaljuk a szervert mindenestul, igy csak a vas cserelodik, a 2003 marad.
-
kraftxld
Topikgazda
MS Licensing kérdés:
Vásárolva lett egy pár licensz eOpen konstrukcióban (Server 2008 R2, TMG, Exchange, RDS cal)
A licensing.microsoft.com-on csak a 2008-as kulcsokat látom, Exchange-nek, TMG-nek meg az RDS Cal-nek nyoma sincs, ha lekérem a licenszt a honlapon ott látok mindent pontosan ami megrendelve lett.
Win2k8 R2-ket beaktiváltam, az RDS-t, TMG-t meg az Exchange-t hogy rakom fel?
Eddig nem kellett ilyennel szarakodjak, mert volt licenszelős emberke aki intézte a dolgokat, és én csak a kulcsokat kaptam meg.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
Van valakinek konkret megoldasa server 2003 dynamic disk convertalasa adatvesztes nelkul basic disk-re?
koszi!
-
quby
őstag
Ujjaabb licenszes kéedésem: a sima 2008 és az R2 külön licenszes? Vagy az R2 mehet sima 2008-as licenszel?
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
kraftxld
Topikgazda
Ha van volume licenszed akkor érvényes rá a downgrade jog, OEM-nél nem tudom, de én ilyesmi miatt nem szoktam parázni.
De 2008 R2-t nem használhatsz 2008 licensszel, oda meg kell venni az upgrade-t kivéve ha van Software Assurance.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
quby
őstag
-
kraftxld
Topikgazda
Ha 64bites 2008-at telepítesz akkor sok esetben így néz ki a dolog: ment, dvd berak, upgrade gomb megnyom, malmoz, örül.
Ha van telepített Exchange, vagy egyéb cifrább progi akkor nem ilyen egyszerű a helyzet.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
Van olyan aki járatos programok MSI csomagba pakolásában, transform gyártásban?
-
kraftxld
Topikgazda
Valaki csinalt mar Exchange migraciot BPOS-rol vissza in-house szerverre?
A postafiokokat at lehet rangatni kezzel, de hatha valaki valahol hallott mar valamilyen egyszerubb megoldasrol (remote move request talan)
Meg nem neztem utanna, de most lehet lesz ket ilyen dolog| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
addikt
Szinten Exch kerdes. Exchange 2003 -> Exchange 2010 SP1 mailbox migraciohoz van valakinek leirasa? Esetleg a beepitett tool erre jo?
Csakhogy meg finomabb legyen SBS 2003 -> SBS 2011 "migracio" is lenne. Azert van " kozott, mert valoszinu teljesen uj domaint kap a customer, tehat SBS 2003 melle vadonatuj SBS 2011 domain, uj userek, uj csoportok (semmi ADvel kapcsolatos dolog nem migralodik) viszont a mostani mailbox tartalomnak at kene kerulnie az uj Exchange ala.Erre meg ra kell bolintania is az ugyfelnek, mert par ezer dollarjaba kerulne az egesz jatek
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
kraftxld
Topikgazda
Öööö.. tud valaki jó könyvet ajánlani NT4-hez?
Kicsit homályosak már az ismereteim, meg nem is rugdaltam olyan sokat őket, és most kell a migráláshoz| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
Kis mélyvíz
Van egy NT4-es domain-em, két szerverrel, egy PDC meg egy BDC, ez össze van external trustolva egy Win2K tartománnyal (2000 és 2003 DC-k vegyesen) ha szétrugom a trustot, és az NT4-et frissítem 2003-ra majd external trust helyett csinálok egy rendes forest trust-ot, akkor minden úgy fog menni mint korábban?
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szűkségem tőletek, akik már megjárták a rögös utat a rendszergazdasághoz.
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen érettségi kell ahhoz, hogy tovább tudjak menni ahhoz, hogy rendszergazda legyek? Hol érdemes megtanulni a szakma csinnyát-binnyát?
Köszi előre is a választ!
Sic Parvis Magna
-
gaborbol
őstag
Drukkoljatok nekem!
Ber ujratargyalas holnap delben .
Ha nem dobnak ra a mostanira minium 20%-ot akkor tipli... -
kraftxld
Topikgazda
válasz
30z.Samu #1736 üzenetére
Tök mindegy, hogy milyen érettségi
Angol tudás, elolvasni köbméter dokumentációt, meg elkezdeni kisebb hálózatokon dolgozni aztán lépkedni tovább. Plusz gyártói vizsgák. Jelen tudomásom szerint (ami az 5-8 évvel ezelőtti állapotokat tüközi tehát lehet nem releváns) nincs egyetem/főiskola/egyéb suli ahol ezt normálisan tanítják. A külön spec tanfolyamok meg drágák ha nem cég fizeti, plusz azokhoz kell már egy alap.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
Bertargyalas elhalasztva
Itt ulok a szerverszobaban, 2 vmware node, a NAS meg kinifgott aloluk.
2 nas is van, mindketton 2 controller, 2 power supply, dupla network,2 battery backup, egyik sem csinal semmit.EMC support belepett a gepre, csinaltam nekik egy kepet a mindket nasrol, egyik sem valaszol pingre, magamnet consolse se megy, 2 node unable to connect ot datastore.
12 HDD van minden nas-ben, tehat osszesen 24.
1 HDD-t mutat egy led hogy megy-mukodik, meg egy masikat is mutat a masik nasbol, hogy azt cserelni kene a tobbi 22 semmi.12 virtual server fekszik, se dc se, se sql, se levelezes se lofasz se semmi, 500 user.
EMC support, ne nyuljon semmihez, kulodm a technikust amint lehet !
Van ket fizikalis DC meg, de azok nem csinalnak DHCP-t meg DNS-t es az osszes profile meg fizikai szerverkrol fut, szoval mehetne valami, de bizom benne, hogy nem veszett meg minden..
[ Szerkesztve ]
-
bobsys
addikt
válasz
gaborbol #1748 üzenetére
Hat en sem baszkuralnam majd a technikus azert van fizetve.
DHCP-t gyorsan ratudod rakni a fizikai vasra. DNS-t meg ezert szoktam minden DCre feltolni, sokat nem ker enni ha meg szar van akkor ott figyel (ugyis lehuzza a zonat a masik geprol)
Es ird meg mi okozta, mert az eleg valoszinutlen, hogy mindkettoben minden duplan meghal[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Cyberpunk 2077
- Bemutatta az Apple az iPhone 15 telefonokat és két új órát
- Yettel topik
- Hatalmas a verseny a Tesla új gigagyáráért, Musk nagyon elfoglalt
- Nintendo Switch
- Honor 90 - modellalkat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Jövedelem
- További aktív témák...
- INNO3D GTX 1660 Super - eladó!
- Asus ROG Strix G533ZW Gamer laptop 15.6 240HZ 2K i9 12900H 3070Ti 150W 32GB DDR5
- Új Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -30% 15,6" i7-12700H 16/512 NVIDIA 3060 6GB FHD 165Hz
- Garanciális Zotac RTX 2070 AMP EXTREME 8Gb videokártya ritkaság
- Eladó Konfig! I5-9500 256GB SSD 1TB HDD 16GB DDR4 RX6600 8GB!
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Devops Team Kft.
Város: Budapest