Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reac^
őstag
köszi a választ!
közben megkérdeztem a nagykernél a microsoftos kollégát is.
szivatás ez a limitált távoli asztal.
viszont lehet venni 2008-hoz OLP-s távoli asztal CAL-t, ami rámegy a 2003-ra de rohattul drága szóval nem járható út.
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+
-
kraftxld
Topikgazda
Most pontos árat nem tudok, de annyira nem horror áron van a TS CAL, bár tény, hogy eléggé lehúzás. Ha jól emlékszem olyan 8e HUF körül van egy, de nyugodtan javíts ki, nem igazán én szoktam az ilyeneket beszerezni.
Amúgy Win2k8 R2 elötti OS-eknél be lehet próbálkozni ezzel-azzal (random enterprise agreement number, stb), hogy kiderítsd egy teszt erejéig, bírni fogja-e a szerver a terhelést| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
DopeBob
addikt
Létezik valami egyszerű (és automatizálható) megoldás arra, hogy munkacsoportos gépek helyi fiókjait domain fiókokká alakítsam?
MZ/X
-
gaborbol
őstag
Van egy SBS2008 szerver , outlook anywhere megmurdalt rajta, kollega tegnap este szogelgette, ma hivtak nem megy se az owa, se a belso halobol a levelezes.
Beleptem, store nem indithato, ujrainditottam a szervert.
Applying computer settings, es csak ott all...Google"Applying computer settings"
If you want to get rid of such message, then you should not disable IPv6, as this is the primary protocol for SBS2008. Besides this error, there are many more errors that are also likely to pop-up if IPv6 is disabled. Some of the errors are mentioned below:
•Microsoft Exchange services fail to start
•Server hangs at “Applying Computer Settings…” (can eventually logon after 30 – 60 minutes)
•Network icons show as offlineEmailra,telefonra nem valaszol, igy nem tudom hogy kikapcsolt-e, de szerintem igen.
Vartam 55 percet bejott a szerver,exchange store tovabbra sem indithato, viszont a network and sharing center nem jon be...
Hogyan tudnam kikerulni, es visszakapcsolni az ipv6-ot(amit a szerver egyebbkent nem hasznal) ?[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Koszi szepen!
Nem tudtam kiprobalni, visszajott magatol a netwok sharing center, igaz 30 percet kellett ra varni, de megerte
Siman kiszedte a pipat az Ivp6 elol,most visszakattintottam, minden service elindult szerencsere gond nelkul.
Hat ez nagy tanulsag volt,igy utolag persze, olyan talalatok jonnek fel, hogy ne kapcsoldi ki akkor se ha nincs semmi az ipv6-on, mert az exchangenek ez az alap kapcsolata, es meglasd megszopod.
(illetve ki lehet de elotte egy reg kulcsot modositni kell)[ Szerkesztve ]
-
Promi85
csendes tag
hellooosztok
albérletben vagyok és egy CyberTan WR114 router van egy thomson thg 540 modemmel van összeköttetésben.
7-en használjuk a a routert.
Egy acer aspire laptopom van és win 7 van rajta. 15 megás T-kábeles net van elosztva.
Tavaly még teljesen normálisan ment itt a net nálam, de egy ideig nem voltam itt mert otthon voltam. Amikor vissza jöttem akkor jöttek a netes problémáim.
Az a nagy gondon van hogy kábelen kb 150 kbs a net, wifin meg 5-800 kb/s az egész. Resetelés után a wifi felmegy 3 megára, de nemsokkal később vissza esik. Ráadásul amikor kálellel használom a neten akkor a routeren nem világít nálam a Full/Col led.
Egy ideig azt hittem hogy a háló kátryával van valami gond. Elvittem a gépet egy szervízbe és ott meg lett mérve a net és simán felmet 6 megára a net és náluk pont annyi van.
A router nem lett elállítva. A szervízben mondta a férfi hogy lehet a routerrel vagy a vezetékkel van gond. Szerintem alapban van vele gond.
Csak azt nem értem hogy nálam alig megy a net, egy szobálva mellettem meg 8 megás.
Legjobban az idegesít hogy fogalmam sincs hogy mi lehet a probléma. Tavaly 2 Mb/s-sel töltöttem majdnem. Még a youtube-ot se tudom normálisan használni.
Jó lenne ha valaki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném. -
gaborbol
őstag
A terv
Kezd el pingelni a routert pl.
Ping -n 100 192.168.1.1
van csomag veszteseg? Irja a vegen , hogy x % packet loss?
Lehet hibas az a port amibe a geped be van dugva.
megprobalhatod siman kihuzni a te kabeledet a roterbol es atdugni a szomszedeba szomszedet meg a tiedbe.ha a port szar akkor nalad Jo lesz a szomszednal meg szar.
Ha meg mindig szar nalad es a szomszednel a cseret kovetonen is Jo akkor lehet a te kabeled hibas.
Atviszed a szomszedba a geped, kiprobalod ott,ha ott Jo akkor fix hogy a te kabeled szar.B terv.
lehet hogy annyira torrenteznek masok hogy a router nem birja, esetleg van valahol egy virusos gep, de akkor mindenkinel lassu lenne.
Huzd ki az osszes kabelt a routerbol csak a tied maradjon bedugva Meg a modem.
Tekerd ki a wifi antennat is .
Csinalj tesztet.Ird meg mi van.
[ Szerkesztve ]
-
Promi85
csendes tag
válasz
gaborbol #860 üzenetére
hellooo
bedugtam a gépbe a kábelt amit írtál és végig pingeltem, közben figyeltem hogy mi van.Többször is megszakadt, mert kiírta hogy A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül. A végén meg kiírta hogy 9% a veszteség. Meg kimentem a routerhez és bedugtam mindegyik portba a kábelt és egyszer sem égett a Full/Col led. Akkor szerintem a kábellel lehet valami gond. Olyan gyenge a jel hogy a sebesség teszt oldala se akart bejönni.
De még azt nem értem hogy akkor a wifi miért csak 500kb/s.
Tavaly még minden rendben volt és most meg minden rossz nálam.
Volt amikor a router oldalán kikapcsoltam a wifit, bedugtam a kábelt ugyan olyan lassú volt a netem, utána meg át kellett mennem az unokatesomhoz mert nem akart bejönni nálam az oldal hogy vissza kapcsoljam.
Azért köszi a segítséget. -
gaborbol
őstag
Na ha atdugtad a kabeled a routeren egy masik portba majd megcsinaltad a tesztet megint es ugyan ugy csomagvesztes, volt akkor en is a kabelre tippelnek.
Vagd le a ket veget nyomj ra uj dugokat, nezd meg ugy is, ha ugy is szar akkor kabelcsere.FULL/COL
Neked a fullnak vilagitani kellene, ha nem vilagati azt azt jelenti ,hogy nem megy a kapcsoltat full duplex modban, vagyis ugyan abban a pillanatban csak kuld vagy csak fogad adatot.. Full duplex: ugyan abban a pillanatban kuld is meg fogad is.
Ez szinten okozhatja kabel hiba, hibas halokartya (de mivel ezt mashol bevizsgaltattad, igy kizarhatjuk)
Halokartya tulajdonsaginal probald meg a link speed-et 100 full duplexre allitani, mert az esetek nagyreszeben mindig auton van.Teszt megint, illetve nezd meg a lapma kigyulladt e. Esetleg szar/szarakodik a router, eleg oregnek nez ki, ahogy Kraft mondta ,megerett a csere szerintem is.Masnal mennyivel megy a wifi? Szerinem nem megy masnal se gyorsabban mert annyi lehet a limit amit a router tudhat maxon.
A COL meg addig jo amig nem vilagit vagy villog.
Remelem segitett
DopeBob Azert nincs tolongas, mert szerintem nincs ra igazan megoldas.
Par honapja en is kerdeztem ugyan ezt, ugyan itt, kezi modszer...
Javitsatok ha megsem igy van[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld #866 üzenetére
olyan 35-40, de nem kell egyszerre idő van rá, szóval a másolgatás is egy járható út bár nem egy elegáns megoldás
sajnos eddig nem volt semmiféle kliensfelügyelet, úgyhogy a gépek állapota nagyon különböző is lehet. Meglátjuk
Ja, a szerver megy mióta lelőttem a TrendMicrot
, most meg már visszakapocslni nem merem, pedig lassan kéne, hogy kiderüljön, hogy tényelg ettől zakkant e meg :I
Esetleg az OfficeScan szervernek a SmartScan részével találkozott már valaki? Nem nagyon néztem még utána de ez ilyen Cloud Computing házon belül? Érezhetően csökkenhet töle a kliensek terhelsége? Eléggé megfogja a gépet az OfficeScan
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
kraftxld
Topikgazda
A smartscan még szarabb mint az sima scan, állandóan tekeri a vinyót.
Amúgy lehet rá script-et írni, az a lényeg, hogy csökkentett módban futtasd, mert különben nem lehet az ntuser.dat-ot másolni.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Promi85
csendes tag
válasz
gaborbol #864 üzenetére
hellooo
Akkor az gáz ha a Full/Col ugyan az a led?
A hálókártya tulajdonságainál 100mb/s teljes kétirányú volt mert én állítottam hátha gyorsabb lesz a net. Most vissza állítottam automatikusra és most újból világít a led, de még mindig nagyon lassú.
A sebesség tesztet néztem két percig és el se indult kábelen.
Meg szerintem rajtam kívül senkinek sincs gondja.
Köszi a segítséget megint.[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
UDV!
Ha ugyan az a led mindket allapotra, es csak siman vilagit akkor full, ha villog akkor collision.
Ha most autora raktad es vilagit, az nem jelenti azt 100%-ra hogy azon is megy, feltehetoen nem megy, csak rosszul detektalja.
Ha csak sima kabel megy a routertol a gepig akkor vagajtok le a ket veget, es nyomjatok ra uj dugot, ha van rendes fali aljazt is, akkor kossetek be ujra/csereljetek ki.
Csereljetek ki a kabelt, (ajazat meglete eseten a patchkabelt eloszor)Azert en atvinnem gepet valakihez egy proba erejeig, mielott kicsereled a kabelt, foleg ha nagy melo.(be van huzva a falba,atmegy par falon, hosszu,maceras,stb)
-
Promi85
csendes tag
válasz
gaborbol #870 üzenetére
Helloo
Már azt se tudom hogy mi van itt. Átvittem a gépem a szomszéd szobába ahol az ottani gépen 8 megás a net. Rádugtam a gépre a kábelt és ugyan olyan lassú volt. Szerintem a gépen valami program vagy valami gátolja az nagyobb adatforgalmat vagy mi.
Vagy alapban a hálókártya különbség az oka.
De azt nem értem hogy itt nem megy a net, a szervizben meg simán ment a 6 mega.
Szerintem sose lesz ez már olyan amilyen volt.
De legalább a wifi menne normálisan.
Az idegesít hogy se kábelen se wifin nem tudok normálisan netezni. -
-
Promi85
csendes tag
válasz
gaborbol #872 üzenetére
Helloo
A szomszédban csak 5% volt a veszteség.
Hol találom meg a System restore mert nekem teljesen magyar a win.Egyébként a hálókártyáim Marvell Yukon 88E8071 alapú Ethernet-vezérlő és
Atheros AR5B91 Wireless Network Adapter.A Ccleaner-t nem töltöttem le mert nekem is meg van és azt használom minden nap többször is és még mellette a HDDAdministratort, meg Eset Smart Security 4 van fent.
Idegesített hogy a Norton 360 valamikor két ikont rakott a tálcára és nem tudtam elüntetni, tehát jobbnak láttam eltávolítani.
Egyébként 2-3 antivirus megfér egymás mellett?
Miért kéne ennyi mindent feltennem? -
DopeBob
addikt
Szia,
ezt olvasd el, itt le van írva, hogy mi miért merre mennyi
Melyik a legjobb virutirto progi #1
Vírusirtóból ha egynél több van fent, az néha több bajt okoz, mintha egy sem lenne. Ezek a programok amiket előbb linkeltek, nem kimondottan vírusirtok, mindegyiket egy bizonyos feladatra készítették, amiben jobb mint a többi.
MZ/X
-
DopeBob
addikt
törölve
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
gaborbol
őstag
UDV!
Reggel irtam vagy egy oldalt, rakattintottam, hogy elkuld, egesz prohardver elhasalt
Nincs erom ujarirni az egesszet, ezert csak roviden.Az osszeset amit kuldtem felrakhatod gond nelkul, ezek nem adnak valos ideju vedettseget, ezek csak "egyszeru kezi szkennerek".
Vagy letoltesz egy linux live cd-t, bebootolsz rola es megnezed azzal, ha azzal is szar akkor halokartya csere, ha azzal jo, akkor vegigmesz a linkelt programokon
Kerdesed-problemad van akkor keress inkabb privatban.
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
hali,
kéne 1-2 tipp
sbs2008, xp kliensek, office-ok 2003-tól...
néha 1-1 gépen, teljesen véletlenszerű, hogy melyiken outlook kiírja hogy kapcsolatban, mappa utolsó frissítése mondjuk tegnap. tolok egy küldés-fogadást, nem jönnek le az új mélek. restart után meg beesnek...
ötletek?
üdw,thx,
iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
moonman
titán
cégünk nemsokára géppark-felújítást tervez, így eladóvá fog válni egy raklap desktop gép. HP Compaq D510, D530 gépekről van szó, 512 rammal, 2-2,6-os procikkal, 40-80-as vinyókkal ha esetleg valakit érdekelnek, privátban írjon rám, köszi.
-
kraftxld
Topikgazda
Töketlen konkurenciával (és töketlen saját főnökkel
) mit lehet csinálni?
A konkurencia: nyílt, anoním ftp, full pst mentésekkel, domain regisztrációs jelszavakkal, a tőle átvett hely admin jelszava az admin jelszó hozzájuk is, meg az összes többi ügyfelükhöz
Raklap crackelt cucc, kókányolt megoldások, stb stb.A saját oldalon meg sültgalambra váró főnök, nem mehetünk oda a konkurencia ügyfeleihez, hogy srácok itt gáz van, mi jobban tudjuk csinálni.
Ötletek? A publikus ftp-n található anyagokból ki lehet mazsolázni az admin jelszót is. Lehet valamit csinálni kéne mielött valami morcosabb emberke kezdi el használni.....
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
Tud valaki olcsó, legalább 2 vinyós NAS-t, ami képes iSCSI target-ként működni? Kezd már a hócipőm tele lenni ezekkel a hitvány linux-os NAS-okkal és a béna jogosultság kezelésükkel.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
addikt
válasz
kraftxld #891 üzenetére
dell? igaz nem a legolcsobb (3500 usd korul indulnak), de tuti cucc es win storage serverrel szallitjak meg 3 ev ndb garancia
vagy sima server oszt storage server 2008[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
kraftxld
Topikgazda
Hehe, fonok alkot... kiosztotta megint a melot, a mostani kokany rendszert kell atmigralni (XP pro mint terminal szerver, Win2k workgroup maillal, meg kismillio mas alkalmazas), plusz ugy 15 uj desktop, tartomanyositva, SBS 2008-al, Fortigate tuzfallal, sok laptoppal, regi cuccokkal upgrade-olva, mindennel faszan. Tuti be fogok cumizni par szaros progit ami nem fog menni 64biten, vagy okadja az errort migracio alatt.
Erre kompletten kiajanlott 48 munkaorat, persze en csak azutan lattam miutan az ugyfel elfogadta. Aztan majd jon a hoborges ha 100+ oranal tartok es epp meg a fejemet verem a szerverszoba melletti budiajtoba, valami pocs progit kokanyolva....| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #893 üzenetére
magamnak otthonra, openfiler.
Mashova:
175 dollartol indul az ara,leiras szerint tud AD,t iscsi-t meg millio mast.,,
Azert keress ra, mert elobe meg nem lattam ilyet.Mas tipusu iomega nas van ugyfeleknel, gond nelkul teszik a dolgukat.
(iomega ha jol tudom az EMC tulajdonaban van az meg a VMware-eben)[ Szerkesztve ]
-
-
gaborbol
őstag
Ma hoztak be ket gepet. Mind aketton fake Microsoft Security Essential volt.
ugy is nez ki, azt is allitja magarol, hogy o az ,viszont blokkol minden indithato fajlt.hotfix.exe -csinala fesztivalt, Antivir es SASugy nez ki leszedi gond nelkul.
-
DopeBob
addikt
HP Smart Array P410i/512MB BBWC
erről valakinek van tapasztalata? Mefelelelő lesz egy Raid1 és a Raid5 kötethez? Vagy érdemesebb lenne valami komolyabb raid vezérlőre beruházni?
MZ/X
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- PlayStation 5
- Vicces képek
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Atomic Heart beszámoló
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- DUNE médialejátszók topicja
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Brutál AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 16/512 FHD
- Új Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Bivaly AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 8/512 FHD
- ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC edition 11GB GDDR5X
- 3db APC ATS AP4423 Automatic Transfer Switch
- Xbox Series kontroller - Robot White - dobozzal, még garanciális
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest