Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #400 üzenetére
Akkor szokta ezt csinalni,ha nincs jelszo a gepen .De, hogy azert csak legyen valami security akkor csinaltad veled egy kodot.
Szerintem nem gond, mert be vele ugyan ugy menni csak, megadsz egy 8 jegyu szamot, es akkor azzal fogsz bemenni, nem jelszoval.
Esetleg, kapcsold ki az autologint, akkor latni fogja ,hogy megis csak van jelszo, tedd fel a progit, majd kapcsold vissza, hatha megeszi.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Terminal szerver -printer gond.
Megy par napig rendesen,majd valami miatt egyszer csak nem torli ki magatol az automatikusan csatlakoztatott printereket,nem megy a nyomtatas sem, lesz vagy 30-40 nyomtato/nyomtato masolatok a szerveren olyan session id-vel amik mar nincsenek is a TS-be, ujrainditom a printer spoolert akkor minden fasza megint mar napig.
Valaki esetleg?
Koszi!
-
-
ITmunka
csendes tag
Hello
Látom itt főleg microsoft termékekről volt eddig szó, de talán érdekel titeket is:
http://kellyitresources.wordpress.com/szeminarium/
Egy IT szeminárium a nyílt forráskódú szoftverekről. Ha érdekesnek találjátok nézzétek meg a tematikát és jelentkezzetek!
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #403 üzenetére
2003 std, szerencsere 3 ugyfelnek van csak 2003 ts-e. Abbol eddig csak ez jutott.
bobsys:mondasz valamit, azt hiszem akkor ezt fogom tenni vele., kossz!
Tegnap egesz nap szoptak a tobbiek egy dell geppel, en voltam az onkentes, hazavittem elbaftam ra 4-5 orat, ujratelepitettem ugyan azt csinalta. Halokartya be volt dugva es ment rajta adat lazan kikapcsolt vagy ujraindult 2-5 percenkent. Live -cd rol hasznalva viszont nem volt gondja.
Bios update, driver upadte,halokartya energigazdalkodas tiltasa, konyorges, fenyegetes, semmi..Szupermini gep, laptop alkatreszekbol osszerakott desktop,full integralt, semmit nem lehet belerakni, csak procit meg ramot, nincs meg egy arva szolt sem rajta, es a baszott forro chipset huto kozvetlen a vinyoval erinkezik. Kb olyan ahogy hangzik, wundercsodalatos.
Este orankent hivogattak,hogy ugye menni fog reggelre, persze nem ment.Ma reggel kinomba elkezdtem buzeralni a biost, Volt egy olyan menu, power managment, abban meg valami hasonlo mint a speed step csak az egesz gepre vonatkozoan, nem csak a procira.
Azt kikapcsoltam, es egybol megszunt a gond, az erzes megfizethetetlen,[ Szerkesztve ]
-
anulu
félisten
válasz
kraftxld #393 üzenetére
R2 gateway vicces (leginkább vért izzadós), de ha egyszer beindul, akkor kb armageddonig működni is fog
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
anulu
félisten
exchange 2010 edge transport role-lal kapcsolatban tudnék valakit zargatni? befele teljesen jól működik, de kifele kevésbbé, úgyhogy most a 2010 hub transport server közvetlenül az ISP smart hostjára lövi a leveleket. ez megy is, de be akarnám rakni köztesnek a edge-t... esetleg, ha egy leírás linket tudna valakit dobni, nagyon megköszönném
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
anulu
félisten
válasz
kraftxld #409 üzenetére
...mondom én, h egy jófajta leírás jó lenne
erre az xml dologra nem jöttem rá, h hogyan kéne az exportot megcsinálni. utána HT import helyet tudom
-
anulu
félisten
válasz
kraftxld #411 üzenetére
koszi
ereztem, hogy eljon majd az az ido, mikor bele kell masznom a PS-be
-
anulu
félisten
válasz
kraftxld #413 üzenetére
2007 nekem kimaradt, 2003 utan 2010 jott
-
jerry311
nagyúr
lécci most ne dögölj meg!
League of Legends: spambox
-
jerry311
nagyúr
FixY67
HP EVA 8100. 146 GB-os vinyókat cseréltünk 300-asra. Lassabb lett valamivel, de kellett a hely és nekünk még így is elég gyors. Kicsit megáll az ember szíve minden egyes vinyó bedugásakor. Szépen villog, ahogy ír/olvas 168 vinyót, aztán amikor bedugsz egyet, akkor megáll minden fényjáték. Majd kb. 2 mp múlva újra megy tovább minden, ha a technika is úgy akarja.kraftxld
Vannak USB-s vinyóink is. Azon hozzák a beköltöző ügyfelek az adataikat. Ugye legtöbbjüknek elég 2-4 Mbps internet a telephelyükre, azon meg lassan jönne át néhány száz GB. Ami a képen van az 50 TB raw capacity.League of Legends: spambox
-
jerry311
nagyúr
Lehetett volna azt is, hogy kiadjuk a hosting cégnek, hogy cseréljék le a vinyókat, de a vezetés úgy döntött, jobb ha mi csináljuk.
Az új XP rackjeihez meg már nincs is kulcsunk. Mondjuk, a HP nem is engedi, hogy XP hardware vizsga nélkül valaki hozzányúljon.League of Legends: spambox
-
jerry311
nagyúr
válasz
gaborbol #421 üzenetére
Disk cserével igazából nincs nagy gond. Mármint olyan értelemben, hogy ha kihúzol egy disket attól még megy tovább. Ha elég sokat húzol ki, akkor van gáz, amennyire tudom ez kb. 14 disk (egy unit) egyszerre. Persze ehhez hozzátartozik, hogy mindezt csak úgy tervezés nélkül.
Milyen raid configba megy ez a dolog?
A diskeket csoportokba kell rendezni (disk group) és azokon kb. egyenletesen osztja el az adatokat. A disk csoportokon belül lehet létrehozni virtuális diskeket (vdisk), amik kifelé már úgy látszanak mint egy "sima" vinyó. Ezekre a vdiskekre lehet meghatározni virtuális raid-et, ami ebben az esetben csak annyit jelent, hogy mekkora redundanciája lesz a vdisknek.Mennyi disket lehet egyszerre cserélni,
Attól függ...Van egy nyers kapacitás, ami a diskek méretéből és darabszámából számolható és van egy "formázott" kapacitás. Ha van mondjuk összesen 20 TB vdisk vraid1-ben egy disk groupban, akkor a redundancia miatt kell 40 TB nyers kapacitás ugyanebben a disk groupban. Tehát annyi vinyót cserélhetsz egyszerre, hogy mindig maradjon legalább annyi nyers kapacitás, amin elférnek a vdiskek.
mennyi idő alatt rakja újra a tömböt?
Terheléstől és disk group mérettől és disk sebességtől függ. Egy disket néhány óra alatt ki lehet szedni egy disk groupból. Amit a képen látsz 48 disk, az kb. két hét alatt lett kiszedve a disk groupokból. (Diskenként kb. újabb 3-4 perc volt leállítani őket a GUI-ban és 2 másodperc fizikailag kihúzni. Bő két és fél órát ültem mellette, mire kiszedtem mindet.) Ez vraid tömböt nem épít újra. Viszont van rajta "re-level", ami újra elosztja a terhelést a fizikai diskek közt. Na, ez simán eltart napokig.
League of Legends: spambox
-
gaborbol
őstag
válasz
jerry311 #422 üzenetére
Nem rossz, gyakorlatilag akkor sima tukor, nem tudtam,hogy raid 1 vagy 5 esetleg mas.
Mem rossz dolog,amilyen utemben nonek az igenyek, mondjuk nalam nincs olyan ugyfel akinel ilyen cucc lenne. A legnagyobbnak is csak egy 8 meg egy 16 TB-s nas-e van.Mas:
Itteni baratom kerdezte ,hogy milyen vasat kene venniuk virtual szervernek csak ugy altalanossagba. Mondom neki 4 erosebb proci, 32 gb ram,bologat, hja na ez a regi konfig,ezt kene lecserelni valami jobbra. 100.000 dodo a keret, de lehet 2 vagy 4 "olcsobb is".
-
jerry311
nagyúr
válasz
gaborbol #423 üzenetére
Nem voltam elég körültekintő. Báááár...
A raid1 csak példa volt, tud még raid0 meg raid5 emulációt is. De mint említettem, ez csak virtuális. Azt meg még a HP se mondta el, hogy fizikailag hány disken van az adat különböző virtuális raid tömbökben. Annyi a redundancia mintha raid lenne, tehát mondjuk egy raid0-nál egy példányban, raid1-nél már duplán van letárolva. Nálunk sem egy ügyfél van egy ilyenen, 4 TB-ba a legnagyobb ügyfelünk adatbázisa is beleférne, csak hát sokan vannak.A virtuális szerverek az már más tészta, oda kell a kraft.
100k USD az sok pénz, biztos több gépről van szó. Legalábbis én inkább építenék egy vmware clustert több "kisebb" gépből. Persze attól is függ, hogy mire akarják használni.League of Legends: spambox
-
Plero
tag
Üdv. Mindenkinek
Azt be lehet állítani, hogy amikor kikapcsolják a gépet akkor elindítson egy programot ami a hálózati adattárolóra kimásolja , menti egy megadott könyvtár tartalmát?
"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
kraftxld
Topikgazda
Bocsi, lehet félreértettem, ha van egy hálózati mappád, és azt elérhetővé teszed offline, jobb klikk rá, make available offline, akkor a vezérlőpult mappabeállításoknál be tudod állítani, hogy kikapcsoláskor sync-eljen egyet.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Plero
tag
válasz
kraftxld #430 üzenetére
Amit irtál az Ok. értem.
Az is lehet Én nem írtam érthetően. :-)
Van 10-15 felhasználó. Nincs szerver. Adott egy hálózati táróló /Linux server, vagy csak egy egyszerű "UTP-s HDD"/ A mikor a felhasználó leállítja a gépet akkor a mappájában lévő dokumentumokat, dolgokat átmásolná a hálózati adattárolóra a saját könyvtárába. Végül is egy egyszerű mentés lenne.
Ezt akkor hogyan lehetne megoldani?"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
brd
nagyúr
Az adott gépeken futtatásba: Gpedit.msc, ott pedig User Configuration, Windows Settings, Scripts (Logon/Logoff). A Logoff alá készítesz egy batchfile-t, ami felmásolja a kívánt tartalmat a megfelelő hálózati helyre. Ennél egyszerűbb szerintem nincs (kivéve külső programmal, de azt telepíteni kell stb.).
The only real valuable thing is intuition.
-
kraftxld
Topikgazda
A napokban telepítettem egy HP ML110 G6-ot, SBS2008-al, plusz egy Fortigate 50B-vel, inkább mentem volna kecskepásztornak
Ha lesz lelkierőm leírom a sztorit.
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
Olyasmiben gondolkodik a ceg, hogy kis vallakozasoknak tarolnank adatait itt a ceg telephelyen. Egyenlore freenas fele indult meg a ceg, de elegge egyhelyben topog a dolog. Van esetleteg otletetek tapasztalatotok ennek megoldasara?
Esetleg sima virtual szerver,valami windows oprendszerrel+ FTP.
KOSZI!
-
kraftxld
Topikgazda
válasz
gaborbol #438 üzenetére
Csak sima fileszervert akartok? Vagy az ügyfél komplett cuccait áthozni, hogy ne kelljen nekik szerver? Vagy konkrétan mit?
Náluni is épp most akar a főnök komplett VDI-t nyújtani a népnek, de csak ő meg a "senior" engineer srác dumálgatnak erről, a srác meg engem kérdez az ötletekért, és azt dobja a főnöknek, úgy nagyjából szerintem fingjuk sincs az egészről| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #439 üzenetére
Csak fajlok,gyakorlatilag sima file szerver. A lenyeg hogy nagyon stabil legyen,c sak konyveles,speci adatbazis,ilyesmi,plussz valami tikositasnak kell lennie rajta.
Lehet egy sima windows szerver is jo lenne, ftp-vel. Csak gondolom valakinek a "FREENAS" jobban hangzott.Itt se nagyon vannak kepben a dologgal, de eladhato a szolgalltatas, ezert kell...
Amugy sem hiszek jelenleg az "online backupok" letjogosultsagaba, tul nagyok az adatbazisok es keves a savszelesseg ehhez. A legtobb ugyfelnek max 2-3 megabites uploadja van.A nagy Amerikaban bizony fos az inernet, de viszont legalabb draga. Atszamitva 8000 ft/ho fizetek a sima 1 megas DSL -ert amit most cserelek le, 12/2 es kabelre ami 16k, mert most 4 k-val olcsobb az akcios havidij....
[ Szerkesztve ]
-
-
Charlie Gordon
aktív tag
Sziasztok !
WinXP, Számítógép-kezelés, megosztott mappák,munkamenetek alatt látható, hogy ki kapcsolódik a hálózaton a gépre, illetve mit nyitott meg. Létezik-e olyan kis progi vagy más módszer ami állandóan ezt figyeli, és egy kis buborékban vagy más módon azonnal figyelmeztet, hogy kapcsolódtak a gépre ?
Üdv.
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #443 üzenetére
Itt ulok Washington dc - be vmware rendezvenyen. Gyakorlatilag Errol van szo Amit akartok. Kell egy vmware private cloud a telephelyetekre az ugyfeleknek Meg eleg a sima thin client, viszont nem tudom mekkora savszelesseg kell hozza lehet nem veszes. Hogy eze a jovo az nem kerdes, hogy mennyire tavoli, szerintem : apa kezdodik.
ki nem fogja szoritan teljesen a hagyomanyos rendszereket de szerintem hatalmas sebesseggel fog terjedni.
-
kraftxld
Topikgazda
Lenne egy etikai jellegű kérdésem.
Van ugyebár a cég ahol melózom, kapcsolatban vagyunk pár céggel másik céggel, az egyiknél előjött a következő dolog:
- Adott egy gép, mondjuk 50 rubel értékű régi gép, amit alap netezésre, meg egy régi dos-os progi futtatására használnak.
- A gép összefosta magát, de nem fontos dolgok mentek rajta, csak OS hibája volt. Az ügyfélnek nem éri meg megcsináltatni velünk, mert 25 rubel/óra áron melózunk.
- Így mondtam neki, hogy okés, megcsinálom neki ingyen, de majd kérek én is abból a szolgáltatásból amit ő nyújt (hotelben 1-2 éjszaka).
Szerintetek ez okés, vagy káros a cégnek ahol melózok?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
addikt
válasz
kraftxld #447 üzenetére
ha egyaltalan nem akarja megcsinaltatni a cegeddel es te munkaido utan megcsinalod neki, akkor talan okes a dolog
kerdes, hogy ez a fonokod fulebe juthat-e, illetve mit szolna hozza a fonokod ha elmondanad neki?
te dolgozol ott, a viszonyotoktol fugg mind fonok illetve ugyfel szempontjabol
(en egy helyen dolgoztam ahol ilyen belefert, a fonok nem tudta meg, es igy mindenkinek jo volt, igaz egyszer vagy ketszer fordult elo ilyen a sok ev alatt)a VDI-ra meg, esetleg egty citrix kornyexet?
a citrix management egyszeru mint a faek, a tel;epitst kell esszel csinalni es utanna megy es megy es megy
raadasul ha veszel citrix licenset akkor a kovetkezo 1 vagy 2, nemtudom pontosan, citrix verzio is jar ingyenEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
kraftxld
Topikgazda
Mindenképp meló után csinálom, mert az utolsó másodpercről is el kell számolni üzemi időben.
A citrix melyik terméke jó erre? Azért jobb az MS ebben a pillanatban mert gold partnerek vagyunk, aztán van egy köbméter licenszünk.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bobsys
addikt
válasz
kraftxld #449 üzenetére
a gold partnerek VDI arazasat nemtudom
Citrixnel Presentation Server vagy ahogy mostansag hivjak Citrix Xen server
A citrix envrionment roviden ugy nez ki, hogy:
Database server, mondjuk egy SQL
Citrix Access Gateway (citrix farmhoz valo hozzaferes, SSL VPN)
Citrix Web interface (weboldalon bejelentkezik a user es latja azokat a programokat amiket futatthat)
Es a Citrix serverek amiken futnak a programok, ugye minimum ketto kell es akkor van fasza load balance
a tobbibol meg szinten igeny szerint redundancia (a database serverre nagyon vigyazni kell, az a lelke, ha az meghal akkor dobhatod ki az egeszet)ahogy nezem, customereknek $110/year/device a VECD license, hogy hozzaferjenek a VDI-hoz
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
Új hozzászólás Aktív témák
- Kutya topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Steam, GOG, EPIC Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Netfone
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apex Legends (PC, PS4, Xbox One)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Új Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Brutál AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 16/512 FHD
- Új Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Bivaly AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 8/512 FHD
- ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC edition 11GB GDDR5X
- 3db APC ATS AP4423 Automatic Transfer Switch
- Xbox Series kontroller - Robot White - dobozzal, még garanciális
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom