Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
Topikgazda
-
kraftxld
Topikgazda
Egy Linksys NSS 4000-el cumiztam szépen kb 2 hónapja, de aztán kis rugdosásra (tartományból ki be, frissebb firmware) magához tért. Azért itt is volt hajhullás mert a firmware frissítés 2 óráig in progress volt (persze maga a NAS 130km-re volt tőlem), se oké se cancel se kiskutya, aztán egy újraindítás megoldotta a dolgot és az új FW-vel jött fel.
Az üzemben Netgear Readynas 1100 van, az USB kezelése csapnivaló, amúgy nincs gond vele.
Ha hosszú távon gondolkozol meg virtualizálni is szeretnél, akkor valami iSCSI-s motyót vegyél.
Amúgy nem rossz cuccok, érdemes mindenképp beruházni, mert legalább nem a szervert kell rugdosni a storage bővítés miatt.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
Külső címről jönnek? Mert pl nálunk az full értelmes Trend Micro kliens okádta hitelesítés nélkül az ISA-nak az URL filterének a kéréseit (persze a kliensnek rendesen be volt állítva a proxy), és generált ezer számra naponta failed authentication event-et. Igen bőbeszédű 3 karakteres random processz nevekkel mint pl "߸^" és se felhasználónév se kliens ip nem volt. Wiresharkoltam vagy egy órát mire megtaláltam a piszkot.
Csináltam egy engedélyező szabályt az ISA-ban neki, utána eltűntek...[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Nem találtam sajnos megoldást rá. Viszont, javaslom, hogy ha így ki van engedve valami az internetre, akkor semmiképpen se legyen az admin(ok) neve az alapértelmezett, nevezd át olyanra, amire valószínűleg nem gondolnának, pl. rendszergazda helyett legyen naposcsibe (esetleg még néhány számot utánaírva), vagy ilyesmi.
Egyébként nem olyan súlyos probléma ez, ha megfelelően erős a jelszó, csak ha ismert a user neve a támadó számára, akkor előfordulhat az, hogy bizonyos számú próbálkozás után kitiltódik az adott user egy időre (van egy ilyen értelmű default policy a windows serverekben), ezért te sem tudsz majd vele belépni; én igazából ezért kerestem megoldást.[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
kraftxld
Topikgazda
Manual 37. oldal 1-25?
Ott írkál arról, hogy a share-nél tudsz domain módra váltani, hogy ténylegesen ez mit csinál az jó kérdés, a nagyobb readynas-nél simán működik a dolog. Esetleg lehet valamit linuxhuszárkodni a FW-el, hogy tudja jobban a domain tagságot, esetleg valami addon is akad hozzá.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
orionstar
csendes tag
Én is így tudom, hogy a Ready Nas Duo főként otthoni illetve kis irodai használatra van, pcworldben is volt egy teszt régebben róla. abban sem írtak az AD-ról...
A Netgear oldalát megnézve a business széria támogatja csak, illetve a readynas.com-on is ezt írják:
"Windows ADS (Active Directory Service) is a supported security mode on all business-class ReadyNAS products." (http://www.readynas.com/?p=1987)[ Szerkesztve ]
"...szeretem ha a világ jó néha kell már egy emberi szó..."
-
gaborbol
őstag
Nem csinaltam Ready Nas Duo ->updgrade to iSCSI-ra.
En openfilert hasznalok erre a celre az mindig mukodik, ill van egy EMC NAS ami gyarilag tudja az iSCSI-t azzal sem volt meg gondom.
Van esetleg mas iSCSI eszkozod amivel ki lehetne szurni, hogy melyik felen van a hiba?[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Sajnalom, van egy ures regi geped?Tegyel ra openfilert, es probald meg azzal.
Sajna nem tudom, hogy a leiras 100%-os-e, probalj meg rakereseni hatha van mas leiras, esteleg probald meg mas gepre telepiteni az iscsi-t es onnan megnezni, hogy latja e a NAS-t.
Neha kihagynak egy sort veletlenul, vagy valamelyik lepest, vagy esetleg, mert az tok evidens hogy meg kell oda....[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Van egy jo meg egy rossz hirem:
Kezdem a rosszal:
Pihenj egy kicsit, tedd felre.Itt a legjobb dolog amit tanultam, valami nem megy tedd felre egy kicsit.Vedd elo fel ora mulva akkor se megy, probalokozz vele 2 ora mulva, vagy masnap.
Gondolom a linkelt leirashoz innen jutottal el.
[link]Ugy latom, a ha kesz vagy,akkor az eszkoz menujebe be kell kapcsolnod meg az iSCSI funkciot, es a kis lampanak zoldnek kell lennie, ez a resz is megvan?
LUN resz is be van allitva ,ahogy kell?
Ird meg mi a helyzet valamit biztos lehet csinalni,ha kell irunk par forumba, de menni fog.A jo hir:
Ma megnyertem a cegnel a haziversenyt, es elvittem a dodijjat: 42" LCD tv.
Az a vicc benne hogy nem is nezek szinte tv-t, de mindegy...
(sry a poenert, de tenyleg ma nyertem a TV-t) -
kraftxld
Topikgazda
Van hozzá szép kb 80 oldalas migrációs dokument
[link]
Már kettőt csináltam, tizenx kliens volt mindkét helyen plusz rengeteg hülye program kb 100 munkaóra 1-1 komplett migráció 3rd party cuccokkal együtt.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
kraftxld
Topikgazda
Nincs in-place upgrade SBS2003-ról SBS2008-ra a 32=>64 bit váltás miatt. Csak a migráció járható. Sajna ugyanez lesz a téma SBS 2008 és SBS2008 R2 között az Exchange 2010 adatbázis struktúrája miatt.
-
moonman
titán
sehogy. mui csak angol verzióra megy rá.
ha mennyiségi licencre vágytok, akkor valamelyik hivatalos partnert kell megkeresni, MS közvetlenül nem értékesít szoftvert.
[ Szerkesztve ]
-
-
gaborbol
őstag
Hat ha a windows "nem csinal semmit" a user-rel csak a program akkor szerintem szinte semmit sem tudsz csinalni.
Miert nem megoldas, ha kilep a dolg user, es belep mondjuk dolg2-kent neki meg van logon script ami csatolja a meghajtot?
Vagy ha mindig a dolog userner kell bent lennie, es nem lehet ki-be jelentkezni akkor max csinalsz egy batch fajlt.
Megkerdezi mi a jelszo? ha az imput megegyezeik akkor felcsatolja a meghajtot, ha nem jo akkor nem csinal semmit.
Majd ezt a fajlt berakod valami konyvtarba, es csak egy parancsikont loksz ki az asztalra.Csinalsz egy masik ikont ami meg leszedi a csatolast.Ez egy jo szar megoldas, de ennel jobbat nem tudok...
-
gaborbol
őstag
Gyorsan valaszolok is neked, cserebe viszont neked is meg kell valaszolnod az en kerdesemet
Standard jo nem kell hozza neked semmi.
Mi a kiegeszito: GPT support, ha olyan lemezt akarsz backupolni ami 2 TB-nal nagyobb akkor nem fogja megcsinalni, csak ezzel a kiegeszitovel.(nekem mar kellett)
Valamint ad hardver fuggetlen visszaallitasi funkciot is, viszont jelenleg a szerverek meg nem tamogatottak csak a Windows 7, Vista, XP.
Dolgoznak a szerver funkcion.Hogyan lehet virtual gepet csinalni a macrium mentesebol?
Mar szinte magyarul van[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
Idezet a cikk aljarol:
"páros mókához bizony két Xeon W5000 szériából való processzorra van szükség, amiknek két QPI-jük van, egyik az alaplappal, másik a szomszéd processzorral tartja a kapcsolatot. Ezen hardverek beszerzése éppen nem megoldhatatlan, széles a választék, viszont lényegesen drágábbak a core i7-eknél, amik már ugye alapból sem olcsó termékek."
Ahogy nezem a proci darabja minimum 400 dollartol indul (2,4 ghz) abbol kell ketto + hutes, az alaplap 600 dollar,+ 16 gb ram 200 dodo+ egy atombrutal tap+egy uj 64 bites oprendszer.
400-500k korul jarunk...A video vago progihoz nem ertek semmit, itt a Ph-n en megredeznem fleSs-t, ha mar o csinalja a cpu teszteket, a xeont meg elfelejtenem ebben az esetben, nezegesd a core i7.
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
Eleg regi vasnak tunik, en a kovetkezoket preferalnam, penz/teljesitmeny sorrendben:
1, PCI-X gigabites halokartya, kulon subnet, hozza gigabites iSCSI-t tamogato NAS
2, PCI vagy PCI-X sata kartya, belso SATA vinyo ha van hely a kutyaolban.
3, PCI vagy PCI-X esata kartya, kulso eSATA vinyo ha nincs hely a kutyaolban
4, PCI usb 2.0 kartya, kulso usb vinyo, szegeny ember vizzel fozMilyen oprendszer megy rajta? Alternativ lehetoseg meg a kulso U320 SCSI haz benne raklap vinyoval, vagy a belso storage bovitese, aprorol mar eleg jo aron lehet loni 300GB-os U320as vinyokat.
Ha van penz szarasig, akkor pedig PCI-X FC kartya meg SANPCI-X = PCI-X nem PCIexpress!
[ Szerkesztve ]
-
kraftxld
Topikgazda
-
kraftxld
Topikgazda
-
DopeBob
addikt
Hányan fogják haszni a vaultot? Nem egy erőforrás igényes valami
Nálunk 10-en használják kb és azon kívül amit az SQL Server Express elhasznál 1Gb memóriát (de azt is mire
) mintha nem is lenne
iSCSI-hoz meg, szerintem nem tudja, hogy hány vinyón van a particiója, egy másik réteg feladata a RAID, nem gond ha az egyik tönkremegy, működik tovább a másikról.
MZ/X
-
DopeBob
addikt
Én az elején az SQL Server Expresstől féltem egy kicsit, hogy elfogy majd a hely, de most már örülök, hogy nem lett rögtön egy Standard, alig-alig nő az adatbázis mérete
Milyen szerver? Mert amit a Vault Server ír a rendszerkövetelményeiről az egy kicsit valóságtől elrugaszkodottnak tűnt nekem
Vagy csak elfelejtették odaírni, holy milyen felhasználószám mellett ennyi.
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
gaborbol
őstag
Openfiler kell neked neked, ha gepbol akarsz NAS-t csinalni.
Full ingyenes, tud annyit mint egy komolyabb NAS, win es vmware kompatibilis van 32 es 64 bites telepito csomag.Letoltod, kb 350 mb, beallitod a halokartyat-halokartyakat, kivalasztod,hogy mit tudjon jelen esetben iSCSI-t, hozzaadod a vinyot, amekkora particiot akarsz, uj target, LUN hozzaad es a letoltestol szamitott 30. percben mar megy is a NAS.
Jo, tevedtem eleg 9 perc is:
[link][ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
-
bobsys
addikt
Nem biztos, hogy a felrakott server ugyanolyan furgemokus mint volt, de miutan elindult nagyjabol tokmindegy. Egy 2000 servert mar sokmindenre nem nagyon hasznalnak file and print servernek meg siman jo virtualisan is.
Desktop gepbe is lehet i5 cpu meg 4-8 giga ram sata vinyokkal es ugy mar nem olyan rossz a sebessegeEnterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
DopeBob
addikt
Nagyon erősen hardver és beállítás függő, a szűk keresztmetszet általában a HDD.
Pl egy raid5 köteteten egyenlőre egy VM van, és alig lasabb a HDD kezelés mintha sima telepítés lenne. Ha nem fix mérető virtuális lemez van, az eléggé le tudja lassítani, illetve ha több VM is fut egy köteten.
MZ/X
-
gaborbol
őstag
Ez egy win 7 64bit professional+ vmware server 2.02,de vmware server 2.02 nek van linuxos valtozata is, arra is rakhatod.
A gepben van 6 Gb ram, 2 max 4 gb is eleg lenne, de a 4 gb-os modul olyan olcso volt, hogy azt erte megvenni a legjobban.Core i3 3.2 ghz cpu, 2 db 320 gb-os hdd raid1-ben.
Ebbol kapott 1 cpu-t es 2 gb ramot, meg 100 gb hdd-t.
Sokmindent nem csinalt a szerver, 2 db orvosi program fut rajta,4 kliens csatlakozik ra, meg file server.
Szerintem semennyivel sem lasabb mint a 6-7 eves szerveruk volt.Van egy SBS 2008 szerverem csak magamnak par ember levelezes van rajra, dc, meg webszerver.A free vmware esxi-n fut.
Fogtam egy 6 eves leselejtezett dell desktop-ot amiben van egy ide hdd es 2 db sata hdd, de mivel a vezerlo csak sata 150-et tud ezert abban mennekEzen fut egy open filer, iscsi-t csinal a 2 db sata hdd-bol.
Sbs 2008 hasznalja az egyik hdd-t, vcenter a masik hdd-t, Belepsz a szerverre nem mondod meg, hogy mirol fut...
Maga a szerver meg core 2 duo 2.4 ghz 6 gb ram, a masik meg esxi meg 8gb ram 2,4 ghz core 2 duo. -
kraftxld
Topikgazda
Az új domain-t felveszed alapértelmezettre a recipient policy-ben, a régit meg otthagyod mint másodlagos.
kiss.pista@ujdomain.hu lesz az elsődleges, innen fog küldeni, de ott lesz neki még a kiss.pista@regidomain.hu is, ahová ugyanúgy megkapja a leveleket ha jók az mx rekordok.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest