Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ace05
senior tag
Nem egyszer találkozok azzal, hogy hálózati nyomtatásnál beragad a hibaüzenet, pl cserélj tonert stb... és nem megy a nyomtatás innentől. Persze a hiba elhárítás után, más gépen megy, csak ott nem, ahol először feljött a hibaüzenet. Megoldás, ha újratelepítem a nyomtatót windowson. Találkozott már valaki ilyennel, van más módszer az újratelepítésen kívül? Win 10 ról lenne szó.
-
Phobion
őstag
sziasztok
van itt esetleg valakinek tapasztalata ujjlenyomatolvasó eszközökkel? az érdekelne, hogy melyik a legmegbízhatóbb, industrial környezethez kellene, Windows desktop-okhoz lenne csatlakoztatva
Kensington VeriMark Desktop verziót néztem, ez működik elvileg Windows Hello-val is, kérdés, hogy For Business verzióval is működik-e
-
bolvar
senior tag
válasz looser #27994 üzenetére
3-4 éve kisírtam egy éves előfizetést, voltak hasznos videók de annyit nem ért mint amennyit kértek érte.
Ha van ingyenes 1 hónap daráld amit tudsz, de inkább azt kellene eldöntened ezdiő alatt merre akarsz indulni, és úgy választani tananyagot.bolvar
A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
looser
addikt
Köszi mindenkinek a választ, ez esetben tárgytalan a dolog, csak jó lett volna első körben magyarul újratanulni a dolgokat. Jó húsz éve voltam egy 2003 server alapképzésen Budapesten, de összevissza dolgoztam, most igyekszem helyrehozni (újra felépíteni) a tudást. LL és Coursera elérhető a cégünknél, van angol nyelvű előadó/előadás, akit/amit ajánlotok?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
DopeBob
addikt
válasz looser #27991 üzenetére
Ilyen témában én inkább a LinkedIn Learninget mondanám, szerintem olcsóbb is. Ott biztos van 1 hónapos próbaidő, ha jól látom most a Netacademiánál is, bele tudsz nézni a képzésekbe. Esetleg még Pluralsight is jó lehet. Én személy szerint nem erőltetném a Netacadémiát ha nem gond az angol, olcsóbban kapsz nagyobb választékot külföldi oldalakon.
MZ/X
-
senior tag
válasz looser #27991 üzenetére
Hát nem tudom, én már régen voltam bármiféle tanfolyamon (van vagy 4 éve), de én azt tapasztaltam, hogy a tanfolyamokon összeszedhető tudás mennyisége egyre kevesebb. A tanfolyamok legnagyobb része már a fülhallgatóval nézzük a monitoron a videós tananyagot típusú, régebben azért voltak nagyszerű előadók/tanárok, akikkel lehetett belemenni mindenféle témába. De maga a Microsoft tananyagok is egyre silányabbak a hozzáértők szerint (van pár ismerősöm, akik pár éve még oktattak MS tanfolyamokon, ők is panaszkodtak, hogy egyre karcsúbb a dokumentáció). Mondjuk tanulni mindig jó, tehát nem lebeszélni akarlak róla, nehogy félreértsd.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
looser
addikt
Sziasztok!
Ha valaki használta már, milyennek gondolja a Netacademia képzéseit? Csak online/előfizetős részre gondolok. Elsősorban Windows/AD, hálózatok, virtualizáció. Magyar/angol nyelvűek?
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
anulu
félisten
válasz Gargouille #27989 üzenetére
szerencsémre nálam csak annyi volt, hogy lassan írt
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Gargouille
őstag
Én is jártam így csak QNAP NAS-al itthon, ugyanez a CMR / SMR probléma, én sem néztem, NAS ment 2 napig hibátlanul aztán elkezdett hibákat dobni, readonly-ra állt... 2 teljes NAS újratelepítés és teljes HDD felületi teszt után derült ki, hogy ez a probléma.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
anulu
félisten
nagyon köszönöm a segítséget, sikerült gatyába rázni!
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz jerry311 #27984 üzenetére
ezzel most így az irántuk érzett szeretetem nem növekedett...
szerencsére találtam 4 ugyanolyan disket itthon, úgyhogy elindult a rebuild, meg valahonnan lövök egy tartalékot. mégis olcsóbb mint 4 full új
-
anulu
félisten
válasz pn4hvq #27982 üzenetére
huhh, nagyon köszi, úgy néz ki ez lesz az. őszintén, az életben nem gondoltam volna erre... szerintem maradok a 4 új HDD-nél, ezek már tényleg elég öregek...
lehet nem kevés hajam maradt volna meg, ha hamarabb felteszem a kérdést...
-
pn4hvq
senior tag
Első tippem a lassulásra:
CMR és SMRPont a 4TB-os WD Redeknél bukott ki ez az "apró" eltérés, mert elfelejtették a kedves vásárlókkal közölni.
-
anulu
félisten
van egy régóta húzódó nyűglődésem home cuccal, viszont eljutottam oda, hogy ami eszembe jutott azt megpróbáltam, de passz...
röviden:
Dell R720XD
Win Server 2022 (bár nem hiszem, hogy lényeges jelen helyzetben...)
4x4TB WD Red NAS Raid-5-ben, ezen van leválasztva az OS virtual HD
P710H Mini vezérlőamikor anno összeraktam, gyönyörűen ment, írás és olvasás sebességben is hozta, amit kell. utána az egyik HDD meghalt, kicseréltem, de már csak újabb rev-et tudtam szerezni és akkor kezdődtek a gondok. olvasás továbbra is rendben, az írás viszont érdekes... kisebb file-oknál nincs gond, nagyobbakkal viszont ha egyszer megtelik a cache, utána leesik a sebesség 9-10MB/s-re. próbálkoztam már a policy-kat állítani, de nem jutottam közelebb, hogy újra érdemben használható legyen.
BBU rendben van a vezérlőn.tudom, hogy not supported a drive, de amikor eredetileg rendben volt, akkor sem voltak azok.
a gépben van még 4 Raid-1 tömb, WD és Seagate cuccokból vegyesen, nincs velük gond.
amire gondoltam, hogy kimigrálok mindent, OS megy Raid-1-re, de ez valami iszonyat macera lenne és igazából sem időm sem kedvem nincs túl sok hozzá, szóval maradnék a mostani Raid-5 mellett, csak valahogy helyre kéne rázni.
a mostani vinyók 4-5 éveket futottak, szóval lehet amúgy sem ártana cserélni.amikre gondoltam:
- 4x Seagate Exos 7E10 4TB (új): tudom, hogy nem supported ez sem, de jó eséllyel ugyanolyan sorozatú lesz, egyenként swing-elve és újraépítve talán a végén jó lesz
- 4x Seagate Contellation DP SAS 4TB disk. ezek használtan jönnének, de rendes Dell FW-vel, ezek is egyesével lennének cserélvevan valami, amit meg tudok nézni, esetleg OMSA vagy Win Event logban valami elrejtett zug, ahol írhatja, hogy mi a nyűgje?
ill esetleg bárkinek valami használható ötlete?előre is ty!
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz Szakbarbár #27979 üzenetére
Teljesen átérzem a helyzetedet, sok hasonlót láttam már a praxisom során. Az ilyet állapotokat tényleg csak módszeresen lehet felszámolni. A kritikus pontokat ott látom, hogy:
"Ilyenkor csak mondom, hogy tegye le a cuccait az asztalomra és utólag bekönyvelem."
" Van olyan gép amit én használtam utoljára, 2 évvel ezelőtt, azóta a szekrényben állt. Azt erősen kétlem, hogy bejönnének az irodába és elvinnék a szekrényből csak úgy."Sajnos a "bizalmi elv" nem működik egy cégen belül, akármilyen jó fejek a kollégák. Ahogy a száguldó erőd című filmben mondták: "a feltételezés a kudarc szülőanyja!" (És ez igaz minden IT területre is. Vagy tudsz valamit, mert meggyőződtél róla vagy pedig nem tudod. Olyan, hogy feltételezem, na olyan nincsen, az egyenlő azzal, hogy nem tudod.)
A cuccokat zárható szekrényben vagy szobában szabad csak tárolni, ahová csak neked van belépésed / kulcsod vagy van felszerelve kamera, ahol visszanézhető, ha belép valaki. Más esetben nem tudsz felelősséget vállalni azért, amit rád bíznak. Ha ilyet nem akarnak biztosítani, akkor érvelhetsz vele, hogy egy eltűnt notebook árából bőven kijönne.
Az átadás / átvétel meg szintén ilyen dolog, hogy nincs mese és komolyan kell venni, különben életed végéig futhatsz az elkallódott vagy vissza nem adott eszközök után ha arra alapozol, hogy majd becsületes mindenki. És sajnos a te fejed fog fájni más hülyesége miatt.Kitartást és légy következetes.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz Gargouille #27860 üzenetére
#27859 pilipi
Pedig pont így van ahogy írod. Mire felmegyek pár nappal később, hogy összeszedjem a cuccokat, addigra már elvitték a dokkolóját meg az egyik monitort a kilépőnek. Volt, hogy valakinek elromlott a dokkolója, és ahelyett, hogy szólna elvette a másik helyéről.
#27860 Gargouille
Sajnos gyakori, hogy egyszerre több dolgot is csinálnom kell mert ugye 300+ emberre is bőven elég az egy fős user supportos "csapat". Ilyenkor csak mondom, hogy tegye le a cuccait az asztalomra és utólag bekönyvelem. Na ez az ami a végén el szokott maradni.
Csak a viszonyításképp, összesen kb 2000 olyan informatikai eszközről kellene nyilvántartást vezetnem ami valaha is átment az IT osztályon, pl laptop, monitor, telefon, fejhallgató, stb. Állandóan jön a pénzügy, hogy ez a leltári számú eszköz kinél van. Mondanak egy nevet, hogy az ő rendszerükben X.Y. nevén szerepel aki már 5 éve nincs a cégnél.
A mostani leltárkor kiderült, hogy hiányzik 5-6 laptop, 2-3 monitor, dokkolókból is akad szép számmal. Természetesen senki nem tud róluk semmit. Van olyan gép amit én használtam utoljára, 2 évvel ezelőtt, azóta a szekrényben állt. Azt erősen kétlem, hogy bejönnének az irodába és elvinnék a szekrényből csak úgy. Kidobva biztosan nem lettek. A kollégáimat nem szeretném meggyanúsítani alaptalanul, de akkor valahová el kellett tűnniük a gépeknek.
Szóval most elindultam az MS Lists vonalon és abban vezetjük az eszközöket illetve a változásokat. Ennek van mobilos alkalmazása ami tud QR kódot is olvasni, és társítható PowerApps-al. Már csak a tárolásra kellene kitalálni valamit, ahol minden eszköznek dedikált helye vam és egyből feltűnő legyen ha hiányzik valami.Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
-
bolvar
senior tag
-
Szakbarbár
aktív tag
Ezzel a jelenséggel én is találkoztam. Az ügyvezetőnek készítettem elő a gépet és akkor is több gép volt egymáson. Aztán csodálkoztam, hogy a bekapcsoló gombra nem reagál a gép. Kicsit leizzadtam én is.
Volt olyan női kolléga akinek a mágneses karkötője miatt ment el alvó módba a gép. Pont a szenzor fölé került gépelés közben.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
Pötyi
őstag
válasz E.Kaufmann #27973 üzenetére
Jó, hát itt a rendszergazda topicban azért osztjuk meg az infókat, hogy tanuljunk belőle. Ha a jövőben más belefutna ebbe, akkor már tudni fogja, hogy mi lehet a megoldás...
QNX is cool!
-
Pötyi
őstag
Imidzselek laptokokat. Egymás tetejére hánytam őket, kellett a hely.
Egyszer csak azt vettem észre, hogyha a felső lapost megmozdítom pár centire, akkor elsötétül! Elmegy róla a kép! Semmire se reagál, még újraindításra se! Idegbajt kaptam, leizzadtam, nem tudtam, mi lehet a baj!Ne tudjátok meg, másfél óra volt, míg rájöttem, a laposban mágneses lecsukásérzékelő van, na és az alatta lévő mágnesét érzékelte a felső...
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
jerry311
nagyúr
Keresek nem mukodo Cisco GLC-T (30-1410-02 Made in Malaysia, AGM114024C8) SFP-t, a fem haz legyen egyben.
-
-
Döglött Róka
veterán
válasz kraftxld #27962 üzenetére
Central US mióta globál?
In a status update, Microsoft said: "A backend cluster management workflow deployed a configuration change causing backend access to be blocked between a subset of Azure Storage clusters and compute resources in the Central US region. This resulted in the compute resources automatically restarting when connectivity was lost to virtual disks.
[ Szerkesztve ]
Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő
-
addikt
válasz bobsys #27963 üzenetére
CS fix
1. Boot Windows into Safe Mode or WRE.
2. Go to C:\Windows\System32\drivers\CrowdStrike\
3. Locate and delete file "C-00000291*.sys"
4. Boot normally.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz kraftxld #27962 üzenetére
Én mától vagyok szabin, reggel láttam az emaileket Gyorsan ránéztem hogy storage/VMware gond-e, de aztán láttam hogy Shitstrike, akkó jóvanakkó, NetApp snapshot rollback-et a kollégák is tudnak csinálni ha muszáj.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
kraftxld
Topikgazda
Crowdstrike BSOD, Microsoft Azure - Central US outage.
Két szuper globális outage, szerencsére engem minimálisan érint
Van aki nagyon küzd?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
SirRasor
addikt
-
veterán
válasz Antonio989 #27959 üzenetére
Bluesummers itt, aprón. Rendes számlát ad, bár nem magyar a cége.
-
CsodaPOK
senior tag
válasz Antonio989 #27956 üzenetére
Kérdezd meg őket: [link]
-
Antonio989
csendes tag
Sziasztok,
Jogtiszta digitális Windows 10 Pro és Windows 11 Pro licenceket ti honnan szerzitek be? A cél az lenne, hogy pár percen belül nálunk legyen a kulcs. Eddig nagykertől vettük mindig, dobozos OEM licenceket, de szeretnénk átállni digitálisra, hogy ne kelljen ezért elmenni a nagykerbe. Nem feltétlen kell OEM, retail is teljesen jó, sőt jobb is. A 2000 Ft-os kulcsok megbízhatósága jogilag megkérdőjelezhető. Nyilván be fogja aktiválni, de nem szeretnénk kockáztatni.
-
SirRasor
addikt
válasz CsodaPOK #27953 üzenetére
Köszi, szerzek alkoholt, fogkefét és kipróbálom.
JoinR mint írtam, a gombonkénti szétszedés nem éri meg a ráfordított időt. Max 3 percet ölök beleMÁS: clonezilla vs acronis - éppen kellett imaget készítenem és kíváncsi voltam melyik gyorsabb és tömörít jobban. ~230 gb-nyi szemét.
Clonezilla (kb 1 éves változat): 90 perc - 155 gb (default többszálas tömörítés, asszem parallel gzip)
Acronis 2021 - 75 perc - 165 gbMake Love not war!
-
SirRasor
addikt
Egy fizetési kategória fölött már nem foglalkozom pölö billentyűzet/egér takarítással, mert pár év alatt úgyis tönkremegy, vegyünk újat.
De van pár kolléga, akivel egyrészt jóban vagyok és kölcsönösen segítünk egymásnak, másrészt ragaszkodnak a régebbi cuccaikhoz, ezért néha megsikálom rendesen a cuccaikat. Nyilván takarítónő képtelen minőségben ilyet csinálni.
Viszont örök probléma, hogy a billentyűk oldalára ragadt koszt nem tudom hogy leszedni, hogy makulátlan legyen. Ahhoz túlságosan rajta van, hogy sűrített levegő levigye és ha sikálom valamivel, akkor részben a gomb is lenyomódik és így nem férek hozzá. Gombonkénti szétszedés nem játszik, annyi időt azért sajnálok rá.
Ötletek?
Make Love not war!
-
qwertly
addikt
válasz Gargouille #27904 üzenetére
Szia!
Ezt nagyon köszönöm...
Nézegettem mindenféle cél programot de vagy fizetőssek vagy valahogy nem állt össze a dolog. -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Sokk mindent sikerült megoldani az itteni forúmozzók segítségével ...
,de volt aminek utána kellet járni olvasni. Olyan gondom van, csoport házirend segítségéével megtudom oldani, vagy külső programmal? Minden kijelentkezés alatt törlődjék a letöltés mappa. Diákoknak ki lesz írva, mindig elkell menteni a google driveren levő mappájukba dolgaikat. Mert amúgy tölthetik újra le.
Üdv, -
Phobion
őstag
válasz Phobion #27932 üzenetére
Nekünk ma érkezett meg a válasz.
Azt tudja valaki, hogy az október 18.-ig elvégezendő kockázatelemzést, hogy kell megcsinálni? Milyen dokumentációt kérnek ehhez?
Lehet írok egy mailt az SZTFH-nak ezzel kapcsolatban.
És akkor még idénre ott a:
2024. október 18.-tól alkalmazandó kötelezően előírt védelmi intézkedések
2024. dec 31.-ig szerződni kell egy akkreditált auditor céggel😵🥴
[ Szerkesztve ]
-
-
jerry311
nagyúr
válasz Rinocerosz #27943 üzenetére
Szomoru ez.
-
addikt
válasz MasterDeeJay #27781 üzenetére
Adguard Home remekül fut konténerben, RPi-n DietPi-n stb.
-
Narxis
nagyúr
-
bolvar
senior tag
válasz MrTwister #27933 üzenetére
Ne sértődj meg de pár hsz pont ez volt a téma, ha ez nálad kérdés hogy kaptad meg azt a munkát Ez azért elég belépőszint.
De ha 2003 van élnék a gyanúperrel nem a legjobb ott a dolgok kialakítása, felül kellene vizsgálni az ad kialakítását(userek jogok gpo) van-e értelme egyáltalán migrálni.
De ha minden rendben Gargouille első ajánlása a legegyszerűbb, melléteszel egy 2019 felpromótál, átmegy minden, 2003 lefokoz majd kukáz.A jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
Gargouille
őstag
A tisztább megoldás az, amit itt javasoltak, hogy rakj mellé egy 2019-et DC-nek, rakd át a szerepköröket, fokozd le a régit.
Ha valamiért ez nem járható akkor egy másik lehetőséged még van, hogy in-place upgrade-ekkel lépcsőnként felfrissíted 2019-ig (ha rákeresel, hogy windows server 2003 in place upgrade path to 2019, akkor rengeteg leírást találsz). Már amennyiben nem 32 bites a 2003 szervered. Mielőtt félreértene valaki, nem ez az ajánlott megoldás, de egy lehetőség B tervnek. Nekem már volt ilyen néhány alkalommal pályafutásom során, meg lehet csinálni.
Itt egy Youtube videó is róla, hogy hogyan képzeld el: How to Upgrade Windows Server 2003 to Windows Server 2019
Ha esetleg virtuális gépként fut a 2003, akkor pedig még jobb, mert akkor könnyen le tudod modellezni, lepróbálni előre. De mondom, ez inkább B tervnek lehet opció.
-
senior tag
Van AD? Ha igen, akkor viszonylag fájdalommentes. Új szervert berakni DC-nek, role-okat átrakni az új szerverre, a régit kivezetni. Ha filé szerver is egyben a régi, akkor megosztásokat átviszed (registryben vannak), a mappákat meg vagy átviszed az új gépre (pl robocopy), vagy felcsatolod az új gépre. De ez kb. egy nagyon általános leírás.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
MrTwister
őstag
4 hónapja kerültem egy viszonylag nagy iskolába rendszergazdaként. 700 fős iskola, Win2003 szerver. Migrálni szeretném a KIFÜ-nél elérhető Win server 2019-re az oprendszert. Ráadásul egy új vasra(Dell szerver) menne a telepítés. Hogyan tudnám megúszni, hogy ne kelljen manuálisan hozzáadosgatni a felhasználókat (500+)? Nincs erre valami 3rd party program vagy how-to, hogy minnél fájdalommentesebb legyen a "frissítés"? Nem lustaság, inkább időhiány, mert most egyelőre szabin vagyok, aztán jön a babócánk, mire visszamegyek lassan indul az új tanév...
Samsung Galaxy S20 Ultra@128GB Cosmic Grey##HP Elitebook 8540W@SSD@1TB HDD##ALPENFÖHN WING BOOST 2 PLUS 14cm PWM Blue * 4 db(2*front&1*rear&1*bottom)##RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966
-
jerry311
nagyúr
válasz Flowtation #27927 üzenetére
En sem tudom, utana kell olvasni.
Az biztos, hogy Powershell kb. mindent tud, akar meg ezt is. -
veterán
válasz Gargouille #27926 üzenetére
"mellé tudta tenni a megfelelő kompetencia látszatát is."
Teljes mértékben így volt. Emberünk X5-ből szállt ki, én meg 5X-et húzok a lottóra, csak sajnos mindegyiket mellé.
-
Gargouille
őstag
Igen, ez is gyakori, persze. Az ügyfél az olyan amilyen, ezen nem lehet változtatni. Van sok olyan cég, ahol bőséggel lenne rá forrás, hogy színvonalas rendszerük legyen, csak a management nem akar rá költeni. Ezeknél neked kell eldöntened, hogy ilyen feltételek mellett vállalod-e vagy sem.
Ami a "NagyonProfikVagyunkKft"-t illeti, ott meg gyakran nem ennyire fekete-fehér a dolog, mert lehet, hogy tőlük azért fogadja el ugyanazt a műszaki tartalmú ajánlatot, mert ő mellé tudta tenni a megfelelő kompetencia látszatát is. Ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy tényleg jobban is ért hozzá mondjuk mint te, de az ügyfél felé mégis valahogy "hitelesebb" tud lenni.Az ilyen esetekben még olyasmi is lehet a háttérben, hogy a meglévő IT-val szemben már valamiért elveszett a bizalom és lehet már eleve váltani akart az ügyfél, ezért nem a régire akarja bízni az adott fejlesztést.
Sok minden lehet egy döntés mögött és gyakran az ember soha nem tudja meg a valódi okokat utólag sem.
-
jerry311
nagyúr
válasz Flowtation #27918 üzenetére
Powershellbol beallitani?
-
sziszi-fuszi
senior tag
+1
Sokkal gyakrabban fordul elő ilyesmi, mint általában gondolná az ember. Nálam évtizedek óta adott, hogy kollégát - csináljon bármilyen marhaságot - nem szidunk, legfeljebb azt mondjuk, hogy mi ezt másképp oldottuk volna meg. Arról nem beszélve, hogy mindenki követ el hibát. Aki azt mondja, hogy nem, az nem volt őszinte. Ráadásként néha alapvetőeket is, legfeljebb saját magunk ellenőrzés során kizárjuk, és csapunk a homlokunkra, hogy ezt meg hogy?![ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
veterán
válasz Gargouille #27920 üzenetére
Azért azt is tegyük hozzá, hogy sok esetben ugyanez az ügyfél húzza száját, ha Józsi leteszi az ajánlatot az asztalra fejlesztés témakörben, mert erre nincs pénz most, majd félév múlva, stb. Aztán megérkezik a NagyonProfikVagyunk Kft., belógatja technikai szempontból nézve kábé ugyanazt az ajánlatot, és ott kapásból rábólintanak, mert hát sz_r minden, és ŐK azt mondják, hogy itt el lett hanyagolva minden, kell az új cucc, hogy jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz bolvar #27919 üzenetére
A lelkiismeretességgel egyetértek, a mi ügyfeleink nagy része is úgy érkezik, hogy az előző "rendszergazda" már évek vagy évtizedek óta kókányol és húzza le őket, aztán belefutottak valami olyanba, amin kiborul a bili és segítség kéne...
Teljesen igaza van kraftxld kollégának, hogy ha olyasmihez ragaszkodik az ügyfél ami szakmai szempontból vállalhatatlan (értsd.: mekk-mesterkedés), akkor egy korrekt IT-s ilyenkor azt mondja, hogy ehhez nem tudja adni a nevét sajnos és ezért nem fog tudni felelősséget vállalni, ezért nem csinálja meg.
-
bolvar
senior tag
válasz kraftxld #27915 üzenetére
Van ez a lelkiismeretesség dolog, ismerős kért meg rá jó sokszor mire megnéztem és láttam hogy basz*a át a palánkon őket évekig a helyi ember-it nem hívnám...Ha nem lennének ezek a gerinctelen emberek ez a szakma is nagyobb megbecsúlésnek örvendene és nem nyűg lenne sok helyen ami pénzbe kerül szvsz.
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Milyen lehetőségek vannak outlook névjegy szinkronra exchange szerver nélkül? Jelen felállás szerint egy synology nasról van caldav synchronizerrel, url-el egy fix userrel szinkronizálva a névjegy minden outlook kliensben, ezt ugye minden egyes kliensnél meg kellett csinálni.
Most elindítottunk egy nextcloud szervert, ami már tud ad sync-et, és ebből szintén CalDav-val ugyanúgy lehet szinkronizálni. Viszont ehhez megint végig kell menni az összes kliensen, na ez lenne a kérdésem, hogy ezt el lehet valahogy kerülni? Illetve van rá egyéb megoldás? Sajnos exchange biztos nem lesz egy darabig, ezért keresnék valami alternatív megoldást.
Köszi a segítséget!Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Phobion
őstag
sziasztok, akik június 30. előtt nem sokkkal regisztráltak NIS2-vel kapcsolatban, kaptatok már választ/visszajelzést?
-
Rinocerosz
őstag
Sziasztok!
Szeretnék ismét egy kis segítséget kérni.
Van egy kis cég ahol volt levelezési probléma(Outlook). Az egyik kolléga(Gargouille) segített itt nekem a fórumon, hogy hogyan is lehet megtalálni a domianról az infókat. Sikerült is minden ahogy kellett ki is lett fizetve a tartozás, lettek új gépek és újratelepítettem mindegyik pc-t és új office-t is kaptak.Na most átkerült végre a domain és a tárhely a cég nevére, de sajnos a régi hiba megmaradt. Annyi történik, hogy egyszer csak Küldés és fogadási hibát ír az outlook. Ilyenkor hiába törlöm az email címet az outlookból be se tudom állítani újra... csak mondjuk 3 óra elteltével. Folyton ez történik, megy 1 órát utána puff 3 órán át meg van halva.
Megnéztem a gépeken az eset vírusirtót, kivételekhez adtam az outlookot.. próbáltam más portokkal, más beállításokkal, de semmi ugyan ez.
Utána eszembe jutott, hogy megnézem mobilnetről és hibátlanul müködött, utána bedugtam a céges gépbe egy wifi adapter majd csatlakoztattam a mobilnethez és hirtelen megint gyönyörűen hozta az emaileket. Engedélyetem megint a adaptert és a vezetékes neten megint Küldes/fogadási hiba.Mikor a küldés/fogadási hiba van akkor gond nélkül megy a hálózat, tehát nem ez a gond és a másik 2 email problémamentesen üzemel.
Szerintetek mit kellene megnéznem még? A router igaz, hogy nagyon régi, de működik. Esetleg lehet valami amit nem támogat és azért van ez a hiba?
Toldinet van bekötve amit annyira nem ismerek, de csak az van ott, szóval ez van .
Teljesen tanácstalan vagyok.[ Szerkesztve ]
-
bolvar
senior tag
válasz kraftxld #27909 üzenetére
Én is ezt mondom this the way de emberünknek az a lemez van fent, neki ne legyek okos semmi csak a tré wifi menjen mindenhol Csak mondom hátha valaki motorozott ilyennel.
De sebaj trénél van erre megoldás, csak a generálosa arról lebeszélte majd odairányítomA jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
qwertly
addikt
válasz bolvar #27907 üzenetére
Szia, köszönöm a biztatást. Nem semmi ami van ott a falon...
Itt nincsen ilyen gányolás, csak "egyszerűen" nincsen semmi dokumentálva,
hálózati végpontok fel címkézve, router swich portok melyik hova megy stb???
Ha elérem a volt rendszergazdát telefonon, csak általánosságot tud mondani....
Így ha valamit elakarok érni magamnak kell utána járnom.
Üdv, -
SirRasor
addikt
válasz kraftxld #27909 üzenetére
Beírhatnám gugliba is, de a szakértelem nem mindig jön át.
Ubiquiti vs TP-Link vs Mikrotik? Melyiket választanád? Ahogy nézem árban sincsenek annyira messze.
Mikrotikekkel volt már dolgom (capsman): ha beállnak, akkor nem rossz.
Nemrég TP-Link EAP610-kat raktunk fel központ nélkül: önmagukban bitangjók.
Ubiquitivel kapcsolatban még nincs tapasztalatom.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
kraftxld
Topikgazda
válasz bolvar #27908 üzenetére
Repeater elfelejt, kb csak a frekvencia szennyezésre jó
Sagemcom csodán letiltod a wifit, veszel egy egy USW-60W-ot [link] meg hozzá 3 db szimpatikus Unifi AP-t.
Switchet bekötöd a routerbe, a 3 db AP-t kábellel a switch PoE portjaira, valaohová feldobod a controllert, firmware-t frissít, SSID beállít, kész| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
bolvar
senior tag
Sziasztok!
Otthoni trékomos net kérdés Szerencsémre nem kellett rég ilyet csinálnom, egyik kedves üf az otthoni felújítás végére szeretné 3 szintre elosztani a trés netét, klasszik sagemcom végpont. Repeaterek kellenének neki, mindenhol ugyanazt a wifi ssid lássa, de persze a telekom mindenre vállaljon garit. Tudom tudom van a trének erre megoldása már, de sales eladta mi ezt megoldjuk viszont utoljára jó tplink routerekkel csináltam ilyet, nem tudom milyen jobb megoldást tudtok javasolni rá.
Köszi a segítséget!
bolvarA jó lányok azt mondják: NEM! A rosszak azt, hogy: HOL? :)
-
bolvar
senior tag
válasz qwertly #27896 üzenetére
Van itt sorstársad nyugi, én is végigjátszottam ezt nem főállásban persze, hál istennek csak egy kis művészeti suliban, de kitartás, én is végignyomoztam melyik kábel hova megy(kézzel voltak sodorva kötődobozban, random érpárokkal ...), de így most minden kábelt tudok hova megy, nem bindzsiszett kimérve mind, utána majd lehet szoftver oldalon is felvenni valami monitoringba. A unifi meg ha nem lesz meg a controller az picit szívás de az se vész újra belőni.Pár kép motivációnak
[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz Gargouille #27904 üzenetére
Messze van ez a paraszt megoldastol. Global cegeknek is Excel van portokra is, rack-re is.
-
Gargouille
őstag
válasz bugizozi #27903 üzenetére
Excel. Ez egy Excel tábla. Sokféle szoftvert kipróbáltam a pályafutásom alatt, aztán végül arra jutottam, hogy miután mindegyiknek volt valami hiányossága, végül mindig Excelben rajzoltam meg mert abban mindent meg tudtam oldani. Már vannak rá saját készítésű sablonjaim.
Szerk.: nyilván picikét "paraszt" megoldás, de a végeredmény számít, ott meg az a szempont, hogy áttekinthető legyen és világos, ha adott esetben az ügyvezető vagy az auditor odaáll a rack szekrény elé, akkor ha kézbe veszi a doksit, akkor ő is eligazodjon rajta, hogy melyik kábel micsoda és hova megy. A volt főnököm mondta mindig, hogy azt nevezzük dokumentációnak ha én most bemegyek a szerverterembe és kihúzom az összes kábelt, akkor utána te bejössz a doksiddal és mindent vissza tudsz dugni oda, ahol volt és működni is fog.
Topológia rajzra Visio-t vagy Draw.io -t szoktam használni, ilyen patch és switch rajzra Excel-t. Aztán a kész dokumentációt Word-ben összerakom, hozzáírom a "rizsát", berakom a fotókat és PDF-ben kapja meg az ügyfél.
[ Szerkesztve ]
-
bugizozi
őstag
válasz Gargouille #27902 üzenetére
Az első képet mivel készítetted?
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest