Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz nünüke1975 #53851 üzenetére
Akkor az difi lesz, szerintem.
Ha tolatáskor is búg, csak más lesz a hangmagassága akkor difi.Renault power
-
rsf
senior tag
válasz Gabesz87 #53848 üzenetére
Az R-Link 1 ben Tomtom-os a 2ben meg I-go-s a navi ha jól tudom.
Viszont térképekben ugyanazt használják. Szóval nem értem.
A 45országos teljes európa 99euró a kelet/nyugat európa 55euro.
Én még nem vettem hozzá térképet, mert 2016.08-ossal kaptam a kocsit,de gondolkoztam, hogy 2évente veszek majd. De remélem, hogy lassan kiszivárog, az otthoni térkép frissítés menete.
Ugyanis biztosan lehet mókolni, csak még titkolják, mert jó pénz van benne.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Gabesz87
veterán
Nem, Tomtom az R-Link 2 is.
Hát nem tudom, én nem merném azért az autó rendszerét buherálni Meg hát folyton az villan be, hogy minek, amikor ott a waze. Amúgy én abban reménykedtem, de nagyon, hogy majd kiadnak valami frissítést, amiben benne lesz az Android Auto, és akkor a Waze-t lehetne majd használni az autó kijelzőjén. De nem, erre nem fog jönni, holott az új Megane-ban már alapból benne van, de az enyémnek az r-link support-al való levelezésem alapján régebbi a hardvere, és nem támogatja az AndroidAuto-t, és frissítés sem lesz hozzá. Szemetek! -
rsf
senior tag
válasz Gabesz87 #53854 üzenetére
Akkor azt rosszul tudtam. De így még gázabb a térkép frissítés.
Az Rlink1-nél a térkép SD kártyán van nem a tabletben.
A kártyát kiveszed aztán csinálsz róla mentést meg lehet még pár dolgot.
Van egy szoftver amivel lehet szerkeszteni a kártya tartalmát.
Én felvettem POI-ban az összes fix trafit és a trafi pontokat is.
Be lehet állítani, hogy mennyivel elötte szóljon mi legyen a riasztás hangja vagy ne legyen ja és a térképen hogy jelezze. Na ez az ami nekem nagyon bejön. Megyek a kocsival szól a zene aztán jelez a kocsi, hogy vigyázz jön egy trafi...
Mondjuk az AndroidAuto funkciónak én is örülnék vagy vmi tükrözésnek.
Amúgy azt írják külföldi fórumokon, hogy térkép frissítés negyed évente rendszer frissítés meg fél évente jön az R-link1-re.
Üdv.[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
Gabesz87
veterán
Igen, az R-Link 2 ilyen felhő jellegű. Vagy az autóból, vagy netről a fiókomba belépve tudom menedzselni az alkalmazásokat. Egy R-Link toolbox nevű progi itt is van, pendrive-ra töltöm le az appokat, térkép-, rendszerfrissítést, és utána az autóra arról feltöltöm.
Itt azt hiszem évi 2 térképfrissítést ígértek, mintha azt olvastam volna. De nem biztos. -
Sanyo77
tag
válasz Gabesz87 #53854 üzenetére
A navi frissítés nagyon gáz a Renault-nál.
Carminat BT CD.
Nem is tudom mit gondoltak, 2013 óta nem adtak ki frissítést a navihoz. Akkor 4 éves autót nem lehetett (lehet) tovább frissíteni.De, ha lehetne is pénzkidobásnak találnám, még az 50 eurós frissítést is. Bár néha a Google térkép is szépen felb*sz, de legalább ajánl gyorsabb útvonalat, ha valahol dugó van...
-
Gabesz87
veterán
válasz Sanyo77 #53857 üzenetére
Google Térképet navira még sosem használtam, de a Waze (bár tudom, ez is Google alapú) nekem eddig tökéletes bejött, sokszor lehozott autópályán baleset okozta dugó előtt. 1-2 alkalom volt, hogy hülye kerülőt csinált, de az ilyen utcaszintű, pár száz méter inkább. Na ennyit a renault naviról, szumma szummárum: nem veszek előfizut
-
rob210
Topikgazda
Na csak sikerült kommunikációra bírnom az OBD csatlakozómat az egyik szoftwareel. Áljen éljen.
Ki is olvastam a kocsit minden optimális, nincs semmi hibakod, vagy gyanús érték.Renault power
-
Drughi
addikt
Ezekkel az olcsóbb árkategóriás alufelnikkel van valakinek tapasztalata?
20-22e/ db
Pl: RC, DOTZ, VIPER megnevezésűek. -
Nordik
őstag
Megane 2 gumikat mennyire fújjam? Kézikönyv 2,2 illetve. 2 bart ír. Kicsit keveslem 205/55 R16 gumihoz. Főleg ekkora kasztnihoz. Teljes terhelesre +0.2 bart ír az talán ideálisabb.
-
speedydb23
senior tag
Őszintén bevallom, nekem eddig picit csalódás a M3 1.5dci fogyasztása...
Városban használom mondjuk 90%-ban, és így szokott 5,7-6,2 között fogyasztani a dugó mennyiségétől függően.
Most utoljára 1074 km-re tankoltam vissza 61 litert, ez egész jó.
Viszont én azt hittem, hogy a Cliohoz képest (4,7l fogyasztott) max fél literrel fog többet kajálni azonos távon, ezért érzem picit csalódásnak.
Mondjuk igaz, hogy ez a M3 1215kg alapból, a Clio meg 980kg volt...
-
forceberg
veterán
válasz speedydb23 #53865 üzenetére
A városi üzem megöli a fogyasztást.
Álló helyzetben alapjáraton is elmegy vagy 0,6l/óra.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
rsf
senior tag
Nálam meg szinte hajszál pontosan 0,5l a különbség a Clio és a M3 fogyasztása között. Télen és nyáron is megvan ez a különbség.Igaz a M3-al még csak 1 telem volt.
Mondjuk ugyan arra járok és ugyan úgy szóval nem változtak az üzemelési körülmények.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
rob210
Topikgazda
Azt ne felejtsük el, hogy a súlykülönbség ahogy írod is jelentős.
Nekem a meganeban is rendesen odatesz, ha bepakolok minden szerszámot, mert éppen olyan javítást kell csinálni.
Olyankor 1 liter különbség azonos útvonal és forgalom mellet is simán van.Renault power
-
rsf
senior tag
válasz forceberg #53869 üzenetére
A kg/LE aránya majdnem ugyanaz a kettőnek.
Ja meg papíron az M3 kevesebbet eszik mint a Clio. A Start/Stoppos legalábbis.
Persze ez a gyári megadott fogyasztás. Azért a több ló többet is eszik.
-
FRENK1988
veterán
Ez jó a Scenicbe?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
FRENK1988
veterán
Turtam egész nap a netet de nem találtam rá választ. Bár sejtem a választ. Általában az utólagos fejegységek (konkrétan Pioneer MVH-390BT) tudják-e a gyári cd-s tár vezérlését?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
rsf
senior tag
Gondolkodok vmi carbon szálas ülésfűtésben.
Mennyire macera azt berakni? Itt nem az elektromos részére gondolok.
Ülést muszáj kivenni hozzá?
-
sonny007
tag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki el tudja nekem árulni, hogy a váltó olajat hol tudom ellenőrizni, utána tölteni?
Az autó amiről szó van: Renault Thalia 1.4 16V (2001).
Köszönöm a segítséget. -
hz0917
tag
Sziasztok!
megane2 1.4 16v (2005) alul hátsó motortartó bak csere érett. Milyenre érdemes cserélni, mert elég nagy a gyártói lista? -
eTrade
tag
válasz sonny007 #53882 üzenetére
Motortérben, szembôl jobb oldalon, a rezonátor doboz alatt találod lent a váltót. Ott kell keresni egy pillangó mûnyag csavart, ott lehet ellenôrizni és utánatölteni.
Ha egyenes talajon utánatöltesz és elkezd folyni belôle az olaj akkor rendben van a szint.Itt egy video: [link]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz diablo1984 #53832 üzenetére
A fórumtárs nem húzta fel magát, csak, mint írta is, csak kiszállt. Ezt nem is olvastam azóta, de pár szóban még reagálnék rá....
Tehát, egyáltalán nem folytatni akarom, de minek erősködjek egy olyasvalamivel, amit egyrészt nem hiszel el, de felajánlottam, hogy bármikor várlak tesztre, és ha többet kell tankolnom, akkor egy láda Dom Perignon p1 a jutalmad, ha nyerek, ugyanezt várom vissza. És, mint írtam is, én soha nem a 90-hez mértem, mert rúgom neki, inkább 130-160 közötti átlagfogyasztásra, amit pontosan írt a fedcomp, ezért a 90-es sebességhez írt 3-4 litert sem kérdőjeleztem meg a számára, holott tényleg nem érdekel. Az ajánlatom áll, ha nyersz, sokat szakítasz, hacsak félárban tovább adod még akkor is, de addig ne írd ide a "te szerinted frankót", hogy az biztos nem úgy van. Én, anno nyertem ezt a láda DP-t, szükségem nincs rá, mert nem iszom alkoholt.De te csak értetlenkedsz tovább, Mágus (közösségépítő???)-vel egyetemben, a kicseszett részecskeszűrővel is, holott bizonyíthatóan ebben gyárilag nincs. 2008/8-as kiadású KT0K motorba nem raktak, bár 2009/1 került forgalomba.
Erről tanúskodik, ha felnyitom a motorháztető elején lévő matrica, amin nincs ott a DFP (láttál már ilyet?) erről tanúskodik, amit be is raktam linket, hogy a dialosys-nál is csak egy sima cső van, de legfőképpen az autó alja, ahol GYÁRILAG nincs részecskeszűrő. Persze, Mágus kolléga azért forszírozza tovább, de a végén kimenti magát egy tévedni emberi dolog szöveggel.
Most sem húztam fel magam, csak leírtam, hogy nem éppen úgy van, ahogy az te elképzelted.
Szép napot!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Két napja hazafelé menet a kezemre logótt valami váltás közben.
Hát persze, hogy a laguna3 egyik bóvli alkatrésze, a gagyi váltógombjának a bőrőzése lemállott, aztán cellux-szal visszaragasztottam. Gyönyörűen nézett ki, mit nem mondjak. Valamennyire látszik az első képen is...Mivel GT gombot keresek, de eddig nem találtam, úgy döntöttem, hogy veszek rá valami minőségi univerzálisat, ki is néztem egy elég drága sparco-t, de tegnap úgy alakult, hogy kiszedtem az egészet és amatőrként megcsináltam én, minőségi valódi bőrből (lesz, ami lesz alapon) a váltógombot és a szoknyát is, ami szintén több helyen lyukas és repedezett volt már.
Annyira elkapott közben a hév, hogy úgy gondolom, ha ezt elviszem kárpitoshoz, ő sem tudta volna szebben megcsinálni, pedig én azt sem tudtam, hogy ezt eszik, vagy isszák ezt a szakmát. Csak találtam egy képsorozatot a neten, hogyan csinálta egy srác, én meg "lekövettem" az egészet.A teljes folyamat itt látható, nem tudom kell-e hozzá regisztráció, de berakok ide is csak egy egy ilyen volt és ilyen lett képet.
Már nem is kell új váltógomb![ Szerkesztve ]
-
mycso
Topikgazda
Gt váltógombot sokan keresgélnek. Én egyszer találtam ebayn, de azóta sem.
Egyébként azon kívül, hogy szép, csak hátránya van (hideg-forró).
Nemtom, hogy a megane-gombja rámegy-e?
Egész pofás és van mindenféle színben pl.: [link][ Szerkesztve ]
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Ez nem tetszik, mármint ez a Megane féle váltógomb.
----------------------
Tudom, most már kívülről fújom, nyáron forró, télen hideg, de akkor is tetszik. Talán, Renpaul tud ilyet szerezni, majd megkérdezem tőle és akkor majd cserélgetni fogom.
Egyébként, ezt a sparco-t néztem ki rá, de persze nem ebben az idióta horrorárban, majd a feléért betudnák szerezni nekem. Megfogtam kézben, elképesztő minőségű cucc.[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
Ez már lerágott csont ès nem farokhosszúság verseny!
Olvastad a többiek vèlemènyèt is, èrtelmezd az enyèmet is, ha ez nem megy, akkor idd meg a pezsgőt, hátha....
Amúgy ez kèsz agyrèm, hogy ha már valaki megkèrdőjelezi, amiben egy másik HISZ (mert te sem tanoltál mèg 3 literre vissza százon, így te is csak hiszed), akkor az egyből idióta.Sőt a többi is aki máskèpp gondolja...
[ Szerkesztve ]
-
rsf
senior tag
Most már utána néztem, mert megnéztem azt amit linkeltél.
Renaultnál a részecske szűrőt a motortérben kell keresni nem a kocsi alatt!
A renaultnál FAP-nak hívják nem DPF-nek!
És úgy látom, hogy az összes Laguna3 Euro5-ös szóval kell lenni bennük részecske szűrőnek![link]
Az más kérdés, hogy 2009-től már csak Euro5 öt lehetett forgalomba hozni, de sok gyár előbb átállt.
Ha Euro4-es lenne akkor nem kell keresni mert nincs.
Ezt ne vedd kötözködésnek, de legyünk már tisztában pár dologgal.
Az nem lehet, hogy a chipeléskor kivették?
Üdv.[ Szerkesztve ]
“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz diablo1984 #53892 üzenetére
Hagyjuk, csak azt tudnám írni, amit eddig. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Nem és nem.
Ráadásul a laguna3 fórumon, nem én vagyok az egyetlen, aki FAP nélküli gyárilag.
Az a kicseszett "FAPkütyü" meg ott van, NEM A MOTORTÉRBEN (amelyikben van) de többet nem akarom ezt bizonygatni. Az autó alá nézve, lehajolva is simán látható, ha van benne...[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz speedydb23 #53896 üzenetére
Igen, alvázszám a lapján a dialogys is megtudja mondani, hogy nincs benne.
KT0K M9R744 (gyárilag 131 LE) 2.0dci motorban nincs, hagyjuk már.
-
rob210
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest