Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benir8
senior tag
XADO VITAFLUSH MOTORÖBLÍTŐ-t ki hogyan használta?
Olvastam a leirást. Árt ha reggel hideg motorral betöltöm, megyek vele 25 km-t munkahelyig, leparkolom, aztán délután haza ujabb 25 km-t?
Pénteken is megismétlem, szombaton pedig olajcsere lesz. -
rob210
Topikgazda
Nem így kell használni!!!
Rá van írva ne térj el tőle!Renault power
-
Kronos3000
senior tag
válasz Kronos3000 #86913 üzenetére
Középső kipufogó tartó volt. Egy gumis srác jött rá. Új lett beszerelve, hang megszűnt. De hogy miért a jobb elejéről hallatszott ilyen fura hang és miért csak néha, érthetetlen.
Wasabi...
-
Xantomas
őstag
válasz Benir8 #87002 üzenetére
Amit Rob írt, kiegészítés: árt. Nem is kicsit. A jórésze detergens, valamint viszkozitás csökkentő.
Melegen a motornak nem lesz baja tőle, viszont attól, hogy leállítod, hagyod kihűlni, addig az olaj szépen mindenhonnan lecsurog, hengerfalakról, alkatrészekről, majd erre hidegen ráindítasz, és úgy használod.
Nem veri szét, nem nem fognak leválni részek, de ami koszt összeszed, az mind összegyűjti a karter alján, ahonnan az olajszivattyú is szívja és tolja tovább a motor többi részére az igazán szutykos, iszapos az olajat.
A többit képzeld el magad. Nem fogja megköszönni a motor."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
Xantomas
őstag
Ha valakinek, esetleg a Topicból kellene ingyé’ egy Neolux H7 LED szett, az jelentkezzen.
Dobozában “porosodik”, nincs pofám érte pénzt kérni.
Gondoltam beteszem a 2008-asba, de abban még kevesebb a hely mint a m2-ben, csak passzív hűtéses fér el benne."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
addikt
Szép napot!
Megane2
A héten vettem észre, hogy az indításnál pörgeti a rendszert egy ideig, és utána indul a motor rendesen.
Ma is ugyanezt csinálta 1,5 nap állás után, mentem vele 5 percet, kb 3 percet állt az autó, indítom újra és így pöcre indult, ahogy kell.
Sajnos még nem tudtam tesztelni se hogy hosszabb állás után is pöcre megy, vagy szintén ugyanez a jelenség.
Ma délután megyek vele, kíváncsi vagyok mi lesz.
Benzinszűrőt 2,5 hónapja olajcserénél nem cserélték le, tavaly meg nem tudom cserélték-e, de annyi volt az üzemanyag rendszernél, hogy a tanknál tömítést cseréltek 1,5 hónapja kb.Benzinszűrő lehet?
Amilyen jó a benzin most (OMV-nél tankolok, vagy Shell), simán eltudom képzelni hogy ez is lehet gond, mert amíg volt, a jobbik 95-öst tankoltam bele, és jobb volt a fogyasztásom pl, de vagy 3 hónapja nem kapni. -
fausto
addikt
Hello,
Ma mentem az M0-on és a scenic 2-em kiírta, hogy check ABS.
Mire megérkeztem eltűnt, most már nem is írja. Foglalkozzak vele? Merjek így hazaindulni?
Köszi előre is! -
LamerGyuri
senior tag
-
fausto
addikt
válasz LamerGyuri #87011 üzenetére
Köszi, hazáértem, azóta nem csinálta. Megnézem majd!
-
Somatom
veterán
Van vkinek tippje, hogy honnan rendeljek Espace 4 -re két első oldalablak "esőterelő" plexit? Jó lenne személyes átvétellel (Bp.), mert a postázás nekem zűrös.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
forceberg
veterán
Írta már a diag, hogy szakadtak, vagy mi volt a kettővel, hogy kuka? Nehezen indult? Mi az, hogy ramaty állapotban volt?
Csak azért kérdezem, mert én ellenzem a nem szükséges alkatrész- cseréket, így érdekelnének a tünetek.Majd most 1-2 év múlva nézz szét, milyen tákolmányok lesznek az utakon...
(#86998) rob210 : Á, ezek a FAP-osok már szerintem mind utánizzítanak. Látom a generátor teljesítményén, hogy mikor kapcsolja le őket...
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
mycso
Topikgazda
válasz forceberg #87017 üzenetére
Diaggal nem néztem így nem tudom, hogy az mit írt volna rá, azért cseréltem, mert már 6 évesek voltak.
Kiszerelés után lett megnézve, 2 nem működött.
Kinézetre volt ramaty állapotban a gyújtó része totál elszíneződve mindegyiknek. Illetve ha még egy évet várok vele, akkor már csak gépműhelyben szedik ki, az egyik így is szépen megtekeredett...picit már be voltak gyógyulva.Egyébként jele nem volt, indult, jött-ment.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
m3tr0
őstag
Sziasztok,
SOS segítségre lenne szükségem.
Egyik céges Meganeunk nem ismeri fel a kártyakulcsot.
Egyik napról, igazából egyik óráról a másikra nem ismerte fel.
Az autót nem tudjuk indítani, pótkulcsunk nincs.Tudtok esetleg olyan céget,vállalkozót Budapesten aki tud segíteni ilyen estben?
Nagyon fontos lenne.
Köszönöm -
gergo5991
őstag
2010-es 1.6 16v renualt megane 3gen benzinest mennyire kell félteni a katalizátor tolvajoktól? 3 napja csak ez megy az fb-n hogy a szomszédos utcákban eddig vagy 50 kocsi alól vágták ki..
-
prandris
tag
Sziasztok! Nem minden 2-es Megane-ba szereltek kuplung pedál rugót? Alvázszám alapján a robbantott ábrán rugós kép van, de nekem még a rugó konzolja sincs ott. Az alvázszám alapján feldobott gyári számra keresve viszont rugó nélkülieket találok. Xantomas már írt is itt ezzel kapcsolatban [link] neki volt rugó. Elképzelhető, hogy ezekbe a kismotoros Megane-okba nem érezték szükségesnek? M2 1.6 2004
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
rég nem írtam ide.. de szeretném elújságolni, hogy 8 év a jelenlegivel és összesen kb 11 év Megane II után Espace-ra váltottam. Nagyon tetszik, imádom eddig. Mindig is szerettem volna egy 2.0dCi-t, és most így lett. 2013-as sima Espace 2.0dCi 150LE. A Megane megvan még, de hamarosan meghirdetem. Nagyon szeret(t)em, 5x vitt el minket Görögországba, mindent megkapott, de most elválnak útjaink. Azért az Espace egy teljesen más kategória Majd valamikor rakok fel képet"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
diablo1984
veterán
válasz gergo5991 #87022 üzenetére
Bár nem kerestem az enyémen ami ugyanilyen, de szerintem a leömlővel egyben van, azaz a more ez alól nem tudja kivágni.
Ja, meg van rajta efy kartervédő múanyag lemez+ valami vas merevítés alatta. Ha ezt el akarja lopni, akkor gyorsabb, ha a motorral veszi ki 😅[ Szerkesztve ]
-
rob210
Topikgazda
A tegnapi nap margójára, és most nem fényezni akarom magam.
Scenic 1 2000évjárat, 1.6 16v 107le
Vezcsere pipa.
Mondom a srácnak, szerintem neked ereszt a termosztátházad.
"Hát volt, hogy néha kicsit rá kellett tölteni."
Mondom neki baj lesz, ha most megkapta a friss fagyállót.
Na mire hazaért 110km már hívott is, hogy kinyomta a tartályból a vizet.
Mondtam neki töltsd fel indítsd be és nézegesd a termosztátot.
Na ki is derült, hogy gázadásra nagyon vékony sugárban lő ki a víz a termosztátnál.
Renault power
-
Plero
aktív tag
Clioban a (CB1L) 1.4 16V (K4JB711) motor, 4 sebességes automata váltóval mennyire rizikós. Óra szerin 140e KM van benne. 2001 11. havi.
"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu
-
rob210
Topikgazda
válasz K Norbi #87046 üzenetére
Kezdő renault szerelő
Soha nem szilentezem a 2es megane lengőkarját. Über cumi, és rendre elmegy tőle a futómű geometria.
Az első szilentet nagyon alaposan zsírozd meg a fészkét pedig alaposan polírozd fel.
Sok sikert , mert űber nagy cumi.
A hátsó szilent sima ügy, de mérd meg mennyire lóg ki és pontosan ugyan oda préseld vissza!!! Nagyon fontos!!![ Szerkesztve ]
Renault power
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest