-
GAMEPOD.hu
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tixem
addikt
Sziasztok!
Még csak szőrmentén agyalunk rajta, korábban rá sem mertünk gondolni, de most bekerült az igencsak esélyes típusok közé a Mégane, konkrétan ez a modell, ebből is a frissítés utáni verzió.
Azt szeretném kérdezni, hogy egy nem lefingott, nem rohadó, alapvetően ápolt de nem elmebeteg módon szalonosított darabnak mennyi a reális használtpiaci ára? Annyit tudok, hogy az országban uralkodó franciautálat és egyéb más mendemondák miatt a francia kocsik értéktartása nem túl jó és az áraik a hasonló korú német és japán konkurensekhez képest jóval kisebb, de nekem akkor is gyanús, hogy 400 meg 450 ezerért már egész jó(nak tűnő) kombikat és Classic-okat látni.
Mennyire reális ez?Főleg az 1.6-os 16 szelepesek érdekelnek, abból is az említett kombik és sedan-ok, de ezek a Scenik-ek is tetszenek. Melyik a jobb választás? Hely alapvetően kell a sok horgászcuccnak, meg bírja valamennyire a szarabb földutakat is. Kb ennyi extra igény van, amúgy meg elvigyen a-ból b-be biztonságban, kényelmesen.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
rob210
Topikgazda
válasz gooool #43390 üzenetére
Nem lehet, hogy a huroknál el van ferdülve a törlő kar?
Nem tudom mi lehet a bibi , mert eddig mindenki imádja akinek beajánlottam, hogy ennyiért ajándék és nagyon babán töröl, nekem is ez a tapasztalatom 4 éve használom idén már cserés lesz, de múlt évbe pl. Megfagyasztottam télen a szélvédőn és azt is kibírta.
Renault power
-
rob210
Topikgazda
válasz Wyktor #43392 üzenetére
Na akkor kezdjük azzal, hogy nem a felni súllya fog számítani.
Hanem a rajta lévő gumi peressége, a felni szélessége és annak az ET száma.
Nem a súly, a tapadás és a nyomtáv szélesedés fog beleszólni a fogyasztás és kanyarstabilitásba gyorsulásba féktávba.Minél szélesebb lesz a nyomtáv és azon belül szélesebb a gumi annál több lesz a fogyasztás és a kanyarstabilitás jobb a fékút rövidebb.
A súly jelen esetben 20.- ad rangú.
Jah és a kerékcsapágyadat enni fogja ha nem a gyári méret lesz fenn.Renault power
-
Wyktor
csendes tag
Sziasztok!
Alufelni vásárlás előtt állok (Megane II 1.4 16v), és kíváncsi lennék a tapasztalatokra 16,17-es felniket illetően. A fő problémám a felni súlya. Az elmélet megvan, hogy miért jó minél könnyebb felnit venni, de érdekelne, hogy a valóságban mennyit számít 1-2kg felninként. Nem tervezek ultrakönnyű felnit venni, mert nem sportautóról van szó. De van e érezhető különbség egy 10, és egy 9kg-os felni között gyorsulás, vezethetőség, stb terén? Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?
Köszi,
Wyktor -
Na_Ta
csendes tag
-
rob210
Topikgazda
válasz [HUN]Zolee #43375 üzenetére
Bosoko
Nagyon olcsó és hozza amit egy 5x drágább bosch.
Nem vicc kipróbált hibátlan darabokRenault power
-
nrbx
tag
Hello, cseh/szlovak Renault forumokban olvastam jo ertekeleseket a nemet Alca/Heyner ablaktorlo lapatokrol. Nekem fel eve van Alca (alca SUPER FLAT, kb. 10 EUR volt a par), egyelore torol jol csikozas nelkul. Ha kihuzza ev vegeig, akkor elegedett leszek vele. A masik kocsira meg nemreg Heyner-t (HEYNER HYBRID, ez a dragabb a ketto kozul) vettunk, ezzel meg keves a tapasztalat.
Ha nem akarsz kiserletezni, akkor szerintem Valeo v. Bosch (2x-3x aron).[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
-
Adonimus
senior tag
Sziasztok.
Kérdésem az lenne, hogy jelenleg német nyelvű Renault Scenic 2 műszerfalát lehet-e magyarosítani és hogyan? Köszönöm előre is.adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
Mr.Minyi
tag
Helló. Sok gagyi szart megunva bepróbáltam a valeót. Tökéletes! Már majdnem egy éve hibátlanul teszi a dolgát!
Don't live your life in vain!
-
mihione
őstag
Na itt is van egy kis fejlemeny 1. Tulmeretre feltudjak koszorulni a fotengelyem, szerencsere nem olyan mely a maras pedig nagyon paraztam tole.De a hajtojarcsapagyak csak pentekre vagy hetfore lesznek meg ugyhogy meg egy hetig kb nem lesz kocsi.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
[HUN]Zolee
őstag
Üdv.
Milyen ablaktörlő lappátot érdemes venni, ami jó is?
Megane II , 2007 1.5dci''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
mycso
Topikgazda
Halihó!
Nos, eddig 14-en jelezték innen, hogy részt vennének egy találkozón.
És nagyjából az jön le, hogy a júliusi hónapot kellene megcélozni, helyszínnek pedig BP. és környéke, amit többen jelöltek meg.Egyelőre így állunk.
“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
Drughi
addikt
Kíváncsiságból reggel megnéztem az olajszintet (kb fél napot állt az autó egy helyben) és a nívó pálca felétől lejjebb volt a csík. Érdemes erre rátölteni?
Olajcserénél kb 4,5L ment bele, így van kb fél liternyim még a garázsba.
Tavaly júniusba volt olajcserén, így év végén terveztem menni.
Esetleg egy kis adalék? -
Sheld
senior tag
A gumi 7 éves, profilmélységgel mondjuk nincs gond.
Kereket megforgatva semmi rendellenes hang nincs, kotyogni nem kotyog.
Gondoltam én is, hogy felrakom a pótkereket, és kipróbálom azzal, de az a baj, hogy random, hogy van-e hang a kerék felől, vagy nincs.
Győr-Keszthely ingázom hetente a kocsival, és van úgy, hogy semmi hang nem jön se oda, se vissza út alatt. De van olyan is, hogy Győr-Pápa szakaszon a jobbosokban huhog, utána Keszthelyig semmi, vgay az utolsó 30 km-en hallatja magát, hogy még itt vagyok.
Gondoltam már féltengelyre, gömbcsuklóra, de ezek általában kopogó hangot hallatnak (ha jól tudom). Kerékcsapággyal még nem volt gondom, ott annyit derítettem ki, hogy állandóan szól, és rázhatja a kocsit is.
Nálam nem kopog, csak "huhog", azt is hetente 1x-2x csinálja, pedig minden nap használom. Belülről nem érezni semmit, csak a hangot.A motornál a szelepfedél alatti műanyag részből, konstans sziszegés hallatszig, amit nem tudok hová tenni, és mintha nyöszörögne a motor, mikot magasabb fordulatról visszaáll alapjáratra. Ez a két hang, amit nem tudom, hogy normális-e.
Vastagabb piros résszel bekarikáztam a catlakozó részt, a sárga vonallal pedig azt a csövet, vagy nem tudom mit jelöltem meg, ahonnan a sziszegés hallatszik. (Annyit mondtak, hogy a motor valahol Fals levegőt szívhat, és ez az a hang. Két hétig kutakodtam, mire rájöttem, honnan jön a hang.)Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
tresh
veterán
A motorodnak így felvételről egész jó hangja van nincs avval baj sokáig fog még menni.. a huhogó hang meg egy bagoly jobb elől Viccet félretéve ha megforgattad a kereket nem kotyog, nem hallatszik a hang akkor igen csak nagy esélye van a guminak is ha már öreg és kopott hogy ilyen remek hangokat ad.. esetleg próbálj egy kört pótkerékkel hátha akkor kitudod zárni. Ha csapágyas lenne akkor nagyobb tempóra egyre hangosabb lenne a zaj.
-
Predator2
addikt
Helló
angyalpc2 és mycso, köszönöm a válaszokat.
Nekem Clio (MK2) E2 szintű van, ami eszerint a honlap szerint, Confort felszereltségi szintet takar.
Hogy tudhatnám meg, hogy ez idehaza milyen "néven futott" ? Mert találtam egy táblázatot ami összesíti őket, de az enyém pont nincs benne.
THX
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Sheld
senior tag
Elnézést a 2x.es posztért, de nem tudtam időben szerkeszteni.
Lenne egy problémám a kocsival, a jobb első kerék felől jön a zaj. A kerék nem kotyog a helyén, ha rángatom nem ad ki fura zajt, rázó/húzópadra el akarom majd vinni fizetés után.
A hiba nem mindig jelentkezik, van, hogy levezetek 300 km-t is, és nem csinálja, majd gondol egyet és rákezd. A hang mindig 60 körül kezdődik, és 80-90körül elhallgat. Csak jobb kanyarban és csak a jobb első keréktől.A műanyag zörrgés, ami majdnem állandóan hallható, az az illatosítő és a mobiltartó-nak a zörrgése. A huhogó hang az, amivel nem tudok mit kezdeni. (Gyanakodtunk a vízpumpára, ujjra cseréltük, továbbra is jelen van a zaj.)
Íme: [link]
Ez mi lehet? Mi okozhatja? Mit mondjak a szerelőnek, ez milyen hang?
Gumis mondta, hogy a gumiabroncs is okozhatja ezt a hangot.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Sheld
senior tag
Lenne kérdésem, Renault Twingómmal kapcsolatosan.
Ez jó motor hangnak számít? Eddig csak dízelesek voltak (vannak) a családban, így sajnos nincs viszonyítási alapom.
A motorban 285 ezer kilóméter van: Itt megtekinthető a videó[ Szerkesztve ]
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Josi
senior tag
Na akkor ha fogyasztás:
Ma tankoltam. 50km országút és kb 10 km város 5,6l átlagfogyi.
Szeretem a jó időt.''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon
-
WunderKinder
aktív tag
válasz rob210 #43355 üzenetére
Mostanában fater használja néha az expresst, nála csak 6 körül eszik. Nálam nem a rövidtáv volt a gond. A napi 200-700 km padlógázon országút/autópálya az vert oda a fogyasztásának. Pályán 160 volt az utazó (ami egyben a végsebesség is ), országúton 130-140. 100k-t raktam bele 1,5 év alatt, de azóta is megvan és kutyabaja (a rozsdán kívül). Fiatalság, bolondság, futárság...
-
rob210
Topikgazda
El ne vágd.
Eleve ha használni is fogod a tető csomagtartót akkor azt a sÍnben húzogatni fogod előre hátra amekkora az éppen szálÍtandó cucc lesz.
Tehát azt a fedősÍnt csak olyankor teszed fel ha nincs fent a csomagtartó.
Hiszen ha elhúzod a talpat akkor megint nem tudod bepattintani a sÍnt, vagy felvágod 10cm-es darabokra és mikor hogy áll a tetőcsomagtartó belegózodNe vágd el, mert az a dÍszcsÍk horror drága.
Renault power
-
rob210
Topikgazda
válasz WunderKinder #43353 üzenetére
Az 1.4 8V mindig is többet fogyasztott mint a 16szelepesek.
Már csak a központi injektor miatt is.
Ezen semmi csodálkozni való nincs, de a 12 liter az nagyon komoly vagy valóban lámpától lámpáig jártál vele, vagy nem tudom mi volt széthullva a kocsidon.Volt nekem is 97 es meganban én 9 liter fölé azt se tudtam vinni, pedig azt nagyon keményen tapostam olykor.
Bár igaz én nem vagyok rally versenyző.Renault power
-
Cane
őstag
Yo!
Egy kis segítség kellene. Espace IV tetőcsomagtartót akartam feltenni. Adott ugye a sín, amelyen rajta van egy rápattintható hosszbordás fedősín. Leszedtem a rápattintós fedősínt, amibe belepasszol a tetőcsomagtartó tappancsa. Eddig ok.
Itt jön a kérdés, ugye a hosszbordás rápattintható fedősín pont akkora, hogy végigérjen a lezáró elemig, viszont csak úgy tudnám feltenni a tetőcsomagtartókat, hogy a fedősínt nem pattintom vissza (ez elég rotyón nézne ki) vagy esetleg méretre kell vágni a ráppatintós fedősínt, annyival rövidebbre, amekkorát a tetőcsomagtartó "talpak" majd felvesznek?
Előre is köszi.
kb erről van szó (csak illusztráció):
[ Szerkesztve ]
▫■ Ω Sēctσr - Γhē lαsτ lιηē σf dēfēηsē ▪□
-
WunderKinder
aktív tag
válasz rob210 #43352 üzenetére
Akkor biztos az én lábam nehéz, nálam még az 1.4 8v express is 12l körül fogyasztott. A Laguna se megy 11 alá...
Más téma:
Valaki vett már ültetőrugót Laguna II-höz? Mert ahogy nézem van több márka is, de semmi érdemi infót nem találtam a minőségükről. Árban is elég nagy a szórás, 35-től 80-ig láttam mindent. -
pècsimunkás
addikt
Nekem is 1,4 16v . Lakott területen átgurulva 55-60 al , kicsi forgalom mellet , országúton 100 de többször előzgetve , 5,4 l volt a fogyasztásom Sopronig vasárnap .Utánna fel az autópályára az osztrákoknál 140 stabilan , vagy 800 km-en keresztül . Na ,ott megugrott a fogyasztás . Bár nem volt szél ,meg figyeltem ,hogy a sávváltásokra is nagyon , az út végén 6,3 l -t irt ki a computer . Ha csal -néha pontos , néha nem ,akkor is 7 l volt az átlag . Szerintem rendben volt .
Egyszer már hadat üzentünk az USA- nak, úgy látszik nem tanultak belőle!
-
feco6512
tag
Sziaztok az lenne a kérdésem 98as 1.6e Megane kitisztitottam a pillangó szelepet azóta klimázásnál nem akar visszaállni az alapjárat 1000fordulat van kikapcsolom akkor visszaáll.Mi lehet a baj hiányzik hogy nem lett gépre rakva és betanitva?úgy tudom ezeket még nem kell vagy mégis?
-
Tom5
addikt
Megane 1. 1,4 16V , szűrők, olaj, és kerékscsere után (14" alu, két éves nyári gumi) a fogyasztásom 5,85
Ez lehet ennyire jó? 48L tankolt benya és most vagyok 820megtett km-nél. De még 30 tuti benne van.
Kellemes meglepetés eddig. (80% autóút maradék város) -
-
mycso
Topikgazda
válasz Sly189 #43334 üzenetére
Mondtam én, hogy gyorsan fog villogni.
relé csere vagy előtét ellenállás“The Night is Dark and Full of Terrors”
-
mihione
őstag
válasz rob210 #43342 üzenetére
Na az jo!Legalabb neked szerencsed lett, en meg mindig a gepmuhelyre varok a fotengely miatt,de meg kerdeses az is hogy kitudjak-e koszorulni a karc melysege miatt.Kuplung csere is lesz meg jobbos feltengely,abbol ujat nem talaltunk ugyhogy szervaltam egy bontottat meg gyari gumiharangok vannak rajta remelem jo lesz es nem fog kopogni.Aztan mostmar hasznalni is jo lenne problemamentesen
-
rob210
Topikgazda
Fejlemény.
FelhÍvtak a janódobosok, hogy tegnap félreértés történt ha egyes megane akkor vihetem 22.000.- ért megcsinálják.
Jövő hétre megvan az időpontom.
Száguldok be hozzájuk, addig simán kibÍrja, ennek azért örülök.
Bár nem olcsó de még mindig jobb, mint ha elkúrok vele egy egy napot a szereléssel meg egyet az összerakással.Renault power
-
gooool
őstag
válasz rob210 #43337 üzenetére
Remek...
Szerintem beszélek a sráccal, aki a fékeim is cserélte, hogy ha lesz ideje nézzen rá, mert ennek nem így kellene kinézni.
Nem kiabálom el, de a kis fűtőtömítésen kívül ez az egyetlen mechanikus hiba, amit felfedezni vélek az autón, ha ez ki lesz javítva, akkor kijelentem, hogy hibátlan (Mehet eladásra )Üdv, Balázs
-
Sly189
senior tag
Valakinek ötlet, hogy miként lehetne a következő problémát megoldani?
LED-es indexet próbáltam bele a hátsó lámpába, de gyorsan villogott. ( érezte hogy kevés az áramfelvétel gondolom).
Van rá valami megoldás?
Fékláma is LED-es lenne ha megérkezik, az is fogja ezt csinálni?
-
eTrade
tag
válasz rob210 #43331 üzenetére
Sajnálom, nem is gondoltam volna, hogy az 1.4 és 1.6 motor között ekkora a különbség.
Hátsó lámpa kapcsán meg olvastam valahol, hogy nem lehet repedt a lámpa, de az is lehet hogy csak a front világításra igaz. Ideiglenes megoldásnak lehet megteszi a pucolás is, csak nem tudom hogyan fogjak hozzá, azaz hogyan szedjem szét. -
Mr.Minyi
tag
Sziasztok!
Pesti oldalon tudtok helyet ahol van rázópad? És bevizsgálnák nem horror áron! Nemrég lett cserélve a stab pálca axiális szár szilentek meg jópár motyesz de a kopogó hang megmaradt és kezdek aggódni... Lehet a kormányművem is oda van már...Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Don't live your life in vain!
-
rob210
Topikgazda
válasz eTrade #43329 üzenetére
Igen de a tiéd 1.4 es, máshogy férnek hozzá.
Hidd el velük kezdtem náluk 39.000.-
Ők csinálják ha viszem kézben a katalizátort 13.000.-
Szóval még mindig ők a legolcsóbbak.A lámpával ha világít és nincs kimattulva durván nem foglalkoznak, szóval ettől átmegy.
De miért nem takarítod ki?[ Szerkesztve ]
Renault power
-
tigerscorpio
aktív tag
Scenic 1,9 DCI (99-03) ra milyen könnyűfém felni, és nyári Guma lenne optimális párosítás?
Ha gyári Renault felni az sem baj.
egyelőre Acélon Gurul.Esetleg hol érdemes venni, gumit, és Felnit,
" A Pokol Üres, mert Minden Ördög a Felszinen Van" ****Eladó cuccaim a az adatlapom/honlap link alatt****
-
rob210
Topikgazda
Na mint kiderült felköthetem a gatyám, állítólag az egész bölcsőt le kell engedni, hogy kiférjen a csatlakozóval a flexicső, meg, hogy normálisan vissza is lehessen szerelni.
45.000.- csinálják, vagy ha odaviszem a katalizátort akkor 15.000.-
Megint állhatok neki nagy szervizelni. Pedig a motort nem szeretem mozgatniFene bele azt hittem ez nem lesz egy ekkora macerát kiváltó szerelés.
Még jó, hogy nem s.o.s.Renault power
-
mihione
őstag
válasz PowerBuldog #43323 üzenetére
Érdekes ez a teszt de abban az 1 millát futott clioban kérdés miket cseréltek,ilyen ülés csak az extreme felszereltségben van ,nekem is ilyen van viszont azt nem értem miért nem olyan fasza állíthatós fejtámlát raktakhozzá mint ami a szürkében van.
-
rob210
Topikgazda
Na urak Pesten (Budán a legjobb XI ker és vonzáskörzete) keresek jó kipufogóst.
A katalizátor előtti flexi csövem lassan cserés lesz.
A külső szövet egy két helyen elpattant már.
Viszont ezt vágni hegeszteni kell, mert egyben van a kattal.
Sőt az elejéről a csatlakozót is lehet át kell hegeszteni.Szóval valami jó szaki kéne aki nem arany áron dolgozik.
Renault power
-
PowerBuldog
veterán
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Szendwich
tag
M2 valtokar logasra van megoldas? Mit kell cserelni?
[ Szerkesztve ]
-
gooool
őstag
-
rob210
Topikgazda
válasz gooool #43317 üzenetére
Képet lőhetnél, mert közel sem biztos, hogy a gumiharang van kirepedve lehet csak kapja valahonnan az olajat akár motorolajat, de lehet az fagyálló is.
Ha a gumiharangot kell cserélni ahhoz ki kell venni a féltengelyt.
Valamint az a két "csapággyal" egyben van mármint úgy érdemes venni, de nem egy horror összeg.
Viszont váltóolaj is kell, a régit ne tedd vissza.Renault power
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Úgy tűnik lassan összeáll a gép úgy, ahogy azt szeretném, már csak a biztonság kedvéért való fűtőcső tömítés csere van hátra, illetve egy kérdés.
A balos féltengelynél a belső porvédőn szép friss olajcseppek vannak, meg elég nedves is a környékén minden ezáltal.
Ez most szimmering, vagy a porvédő rossz és engedi az olajat?
Mert ezt még mindenképp meg kell csináltatnom, hiszen a váltóból ereszti ilyenkor a cuccot, ha jól tudom.Köszönöm a segítséget!
Üdv, Balázs
-
tresh
veterán
válasz vatoloco26 #43304 üzenetére
Lehet de felesleges (nem tökéletes )
-
eTrade
tag
válasz eTrade #43079 üzenetére
Sziasztok,
végül javítottam a szélvédőt, de nem sikerült láthatatlanra kijavítani (látszik egy picit a nyoma), remélem így nem lesz problémás a műszakíztatás.
Műszakival kapcsán lenne még egy dolog amiben kérném a véleményeteket. A következő képen a hátsó bal oldali lámpa látható: Bal hátsó lámpa
Amúgy teljesen jól üzemel, nincs vele semmi gond, csak egy repedés van és ugye azon keresztül kapott nedvességet és így összejött a képen látható dzsuva benne. Ezt még elnézik a műszakin, vagy inkább keressek egy bontott hátsó lámpát?
-
lorcsi
veterán
kilopták a műanyag biszbaszt a megan2 elejéből
képmi ennek a pontos neve ?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
just
aktív tag
válasz vatoloco26 #43308 üzenetére
Javitási kézikönyvre gondolsz. Az is van. [link]
Two things what i hate. People that can't count...
-
just
aktív tag
válasz vatoloco26 #43306 üzenetére
Tessék. [link]
Two things what i hate. People that can't count...
-
vatoloco26
tag
Sziasztok
Laguna II kezelési útmutató nincs meg valakinek pdf be
kösziii
-
vatoloco26
tag
Sziasztok
Renault laguna II caminat kijelzőt lehet valahogyan magyarosítani??
kösszönöm