Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
bociusz
aktív tag
Az nPerf térkép szerint valakinek már sikerült a győri Széchenyi István Egyetemnél a (teszt) Telenor 5G hálózatra kapcsolódnia. Ha valaki arra jár egy arra alkalmas telefonnal (@Diák66?), megnézhetné, hogy a mezei SIM kártyával is felengedi-e a hálózat, vagy csak egy belsős csigázza itt a népet. (a 322-es eNodeB-t kell keresni)
-
tylerddd
veterán
válasz Viktor0610 #79300 üzenetére
Értem, köszi! 3 éve kötöttem, nem emlékszem, hogy kértek ilyet, de azért majd bepróbálon. Köszönöm!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tylerddd
veterán
-
MODERÁTOR
-
pdr755
tag
Valaki tudja e esetleg, hogy ha regisztrálva lett egy számhoz MyTelenor fiók, de azóta a megadott e-mail (amit a belépéskor kér) nem létezik, és nem tudom a jelszót, akkor mit lehet csinálni? A telefonos üfsz-t kell ilyenkor hívni vagy csak személyesen oldható meg valahol?
-
MDanny
senior tag
Jó reggelt,
Karbantartás vagy elhasalás van éppen? (Budapest)
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
MDanny
senior tag
XIV. és XVI. kerület érintett éppen. A XVI. kerület keleti szélén éppen egy nagytarcsai antennára csatlakozom (5101), 2G only. A környéken éppen nem üzemelők: 164, 378, 1422.
Zuglóban már éledezik.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
-
MDanny
senior tag
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Telenor internetet használok (IQpro kártyával) egy mikrotik LHG LTE eszközzel.
Szeretném elérni a mögöttes hálózat egy eszközét.
Csináltam erre egy NAT szabályt a routerOS-ben, de nem működik.
Azt szeretném megtudni, hogy CGnat-ban van-e az IP cím amit a szolgáltató ad, vagy sem.
Hogy tudnám ezt kideríteni?
A kapott IP cím most 37.234.x.x. Ebből ki lehet deríteni? Újracsatlakozáskor is ugyanezt az IP-t adja megint.
Ha megpingelem, válaszol az eszköz, azonban a mikrotik webes felületét nem érem el.
Köszönöm. -
4Grider
nagyúr
válasz Kenderice #79319 üzenetére
A nat legbiztosabb jele az, hogy ha kívülről más publikus ip cím mögül látszódsz, mint ami ip címet a saját routereden látsz.
Pl. a https://whatismyipaddress.com/ oldal gyönyörűen megmutatja, hogy aktuálisan milyen külső ip címet használ az internet-kapcsolatod, így ezt felkeresve a belső hálózatod felől meg a routerOS-ben lévő ip címnek egyeznie kell ha valóban publikus/kívülről elérhető az ip címed. -
4Grider
nagyúr
válasz Kenderice #79321 üzenetére
Nem ismerem a routerOS-t, így csak általánosságban tuom leírni, hogy a legtöbb routeren a távoli admin lehetőségét engedélyezni kell/be kell állítani (van amiken nem is lehet, ott vpn-t kell belőni az adminisztrálhatósághoz), és jó sok eszközön még külön tűzfal szabályt kell hozzá felvenni WAN/eszköz irányba, hogy az adott porton elérhető legyen. Ilyet állítottál be?
Ja és ha a port forward nem működik, ott is a jellemző hibaok a külön tűzfal szabály hiánya.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz Kenderice #79325 üzenetére
A Telenor pedig nem korlátozza a publikus ip mögött lévő eszközök elérhetőségét, a routereim felén ezért backup link a Telenor mobilnet. (Egyik telephelyünkön nincs is más, csak Telenor mobilnet.) Mindig elérem őket, igaz, nem 50000-ren felüli portot használok. Mondjuk én a routereimen nem használok beállítás-varázslókat.
-
Diák66
őstag
A Telenor 5G előjele lenne ez a cikk? [link]
-
bociusz
aktív tag
válasz Diák66 #79327 üzenetére
Ideje lenne, lassan már 1 éve nyilatkozták azt, hogy "rövidesen" indulnak.
-
Kenderice
senior tag
Ez nem az én eszközöm.
Egy ismerősé.
Jól működik így is, de szeretnék egy hálózaton lévő linuxos set top boxot elérni, mert azt néha konfigolni kell és ők nem értenek hozzá.
Távol laknak és így szeretném elérni.
Ráadásul ez egy egy ethernet portos LHG LTE cucc, nem sima router.
Hiába állítom be a remote admin-t, nem tudom elérni az eszközt a net felől.
Pingre válaszol, de az admin felület nem jön be.
Itthon is mikrotik routerem van, azt be tudtam állítani klasszul. Ez egy kicsit más... -
TomPack
őstag
Sziasztok!
A Telenornál van előfizetésem, ahol részletre fizetek egy iPhone SE 2020-at.
Ha én ezt a telefont lecserélném készülékcsere programban egy új iPhone 12 minire, akkor a Telenor honlapja szerint a fennmaradó részletet ki kell fizetnem (ami kb 70 rongy) + bukom a készülékkedvezményt ami 30 ezer Ft.
Tehát ha kifizetek kb egy százaskát, akkor már postázzák is az új telót.
A kérdésem az lenne, ha a “régi” (most lesz egy éves) iPhone-omat el tudom adni?
Ebben az esetben a Telenor kifüggetleníti, és ad egy számlát vagy bármit amivel a vásárló felé igazolni tudom hogy ki van fizetve, és nem fogják letiltani? —> valóban nem tiltható ilyenkor a telefon, a vállalt hűségidő miatt? Esetleg az ilyen esetben átruházódik az új telefonra? Van olyan Telenor üzlet, ahol beszámolják a régi telefont, hogy ne kelljen ezzel bohóckodni?
Megköszönném ha valaki felvilágosítana ezügyben! -
Kenderice
senior tag
válasz 4Grider #79333 üzenetére
Az eszközt Quick set módban állítottam be, nincs benne hairpin NAT szabály.
Amíg itthon, a másik routeren nem hoztam létre hairpin-t, addig nem tudtam elérni a routert a ddns címével. Itt meg megy alapból.
Ezért is furcsállom.A router sorozatszámos ddns nevét átfordítom no-ip.com-on egy másikra, azt használom. Mindkettővel működik, de csak pingelni lehet.
Lehet az lenne a legegyszerűbb, ha beállítanám az LHG-t lte passthrough módba és akkor a mögötte lévő routerrel kezdődne a LAN, azt meg talán könnyebben be tudnám konfigolni mint a mikrotiket.
Csak nem tudom hogyan kell passthrough-ra áttenni, hogy a mögötte lévő router kapja a public IP-t... -
4Grider
nagyúr
-
beci
őstag
Sziasztok.
Telenor Deezer...
Gondolkodom az elofizetesen...
A csomag korlatlan? Valamint ha az autom android fejegysegere letoltom a deezert,es a telom adja a netet,akkor is korlatlan?
Magyar eloadokbol milyen a kinalat? Inkabb a retro erdekel.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
MODERÁTOR
A Deezer szolgáltatással csak magát a Deezert éred el.
A csomag netet nem tartalmaz.Itt találsz bővebb infót: https://mymusic.telenor.hu/.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
malisonX
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy 0 perces "használt" telefont.
Találtam egy számomra megfelelő árú, eladó példányt, amely előfizetéssel lett vásárolva egy összegben. Erről megvan a számla is. Van ilyen esetben bármilyen rizikóm, hogy a telefont letiltják, pl. számla nem fizetés miatt? Vagy ilyenkor nem kell tartani tőle? Köszi előre is! -
beci
őstag
válasz Viktor0610 #79339 üzenetére
Ott van,hogy korlatlan zenei adatforgalom....
[kép][ Szerkesztve ]
Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
MODERÁTOR
-
beci
őstag
válasz Viktor0610 #79342 üzenetére
Van net csomagom 10 gigas, mondjuk ez nem tudom mire lenne eleg....
Akkor ha a kocsi fejegysegere telepitett deezert hasznalom a telorol megosztott nettel az nem korlatlan?
Vagy csak a telefonon hasznalhato a Deezer elofizetes?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
MODERÁTOR
-
beci
őstag
-
4Grider
nagyúr
válasz Kenderice #79346 üzenetére
Azért a helyzet nem ennyire egyszerű:
1., A részletfizetést nem biztos, hogy a számlán feltüntetik.
2., Hűségszerződést azért iratnak alá a telefon mellé, mert a telefont a hűségért cserébe készülékkedvezménnyel adják. Ha pedig az előfizető nem fizeti azt az előfizetést rendesen, ami mellé a telefont kedvezményesen kapta, akkor a szolgáltató joggal korlátozhatja a telefont. -
MODERÁTOR
-
MadMancs
veterán
válasz Kenderice #79346 üzenetére
Tévedés. Úgy tiltják mint a huzat. Ugyanis a listaár és a kedvezményes ár közti különbözet fenntarttja rá a jogot. És szoktak is vele élni. Hiába van látszólag kifizetbe, az csak a kedvezményes ár. Van az a 30-200ezer Ft kedvezmény amit hajlamos mindenki elfelejteni.
Anyumnak részlet már lejárt tavaly (11 hónap), hűség nem, teljesen elfeledkeztem számlájáról, 3 nap után már jött sms neki hogy ejnye-bejnye korlátozás lesz meg telefon tiltás.[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
bedibazsa
senior tag
válasz Viktor0610 #79348 üzenetére
Sajnos sok ilyennel találkoztam, ugyanúgy tiltva lesz kp-s vásárlás esetén is.
Ha az illetőnek mázlija van, a dual sim-es telefon egyik IMEI-je lesz csak letiltva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest