Új hozzászólás Aktív témák
-
Keraa
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni? Van egy samsung ubysinc usb monitorom (a fő monitor egy lg d subbal összekötve) valamilyen display link driverrel használtam, ati hd4850 videó kártyával szépen működött (ati catalist nélkül) lecseréltem egy 7850 re és azt írta ki, hogy nem támogatott szoftver. Lehet valamivel pótolni. ha nem akkor nem usb-n hanem, normálisan a videó kártyára kötve lehetne használni?
Előre is köszönök minden segítséget! -
geckowize
őstag
Hello, lehet nem ide vág, de ti mivel szoktátok tisztítani a monitor kijelzőjét? Kizárólag PC boltban kapható tisztítóval szabad? Mi az ami jó árnak számít ezek között?
-
szaszlaci
addikt
válasz neojohn #10293 üzenetére
Minek akarod cserélni a DVI-t? Ugyan az a jelfolyam fog kimenni, csak más lesz a csatlakozó formája.
Éppenséggel nem is olcsó, nézegess itt!
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
neojohn
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell U2312HM monitorom. Eddig DVI kábellel használtam,de most úgy döntöttem Displayportra váltok. A videókártyán (Ati HD7770) csak Mini Displayport kimenet van,a monitoron pedig normál DP bemenet.
2 kérdésem lenne:
Ennek a kábelnek a minőségéről mik a vélemények? (2800 Ft-ért szerintem nem rossz.)
A kábel leírásban az szerepel,hogy apa/apa (M/M) ,ez nekem jó lesz vagy apa/anya kellene? (A VGA-n van a mini DP,a monitoron a normál DP.)
Köszönöm a segítséget.
-
-
laccy88
senior tag
üdv! a kérdésem a következő lenne:
Létezik-e olyan megoldás(szoftver), hogy például egy 24 collos monitornak csak bizonyos területét használjam, például ha tud full HD felbontást, de nekem nincs a monitor egész területére szükségem, csak mondjuk kisebb felbontás jelenjen meg, de ne a monitor teljes szélességében. Remélem érthető voltam
Hogy miért lenne erre szükség?
Mert egy 42 collos tv-t használnék monitorként, és fél méterről kicsit szokhatatlan -
fero02
nagyúr
A feszt gondolom terhelés nélkül mérted, azért ilyen magas.
Azért az IC lábait is mérd körbe (adatlapot szerintem találsz neten). Illetve az ott lévő kondit cseréld. Pont olyan, mint ha mindig indulna, csak nem tud.
Inverter trafókat mérted? Nem zárlatosak? A tekercsek nagyjából egyforma értékűek?
-
-
-
szaszlaci
addikt
Van egyáltalán diszkrét FET a tápegység panelen?
Szekunder oldalon érdemes lenne megnézni a Schottky-t.
Valamint a már javasolt kimeneti puffert is cserélni, hátha.
Kimeneti oldalon a forrasztásokon átmenni, illetve a bemeneti vezérlőhöz menő visszacsatoló ágon is. Illetve ami ott van pár alkatrész. (Kis tranzisztor, kondi, talán opto is lehet.)[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
Nem feszekre gondoltam konkrétan, hanem csak kimérni, hogy jó-e. Szkópod van?
Darko_addict: a sípolás, zúgás mind a tápegység üzemi hangja. Az, hogy kinél mennyire van jelen és mennyire hallható, az a beépített alkatrészek egyediségén múlik. Zúgni általában a trafók szoktak (rosszul rögzített, vagy már fellazul menetek rezgései), sípolás oka több minden lehet egy monitor esetén, de ez igaz a kapcsoló üzemű tápok szinte mindegyikére is.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Az általános, hogy egy monitor bizonyos színek hatására zúg, búg, sípol?
Az enyém (Samsung T220) olyan, hogy minél kisebb a fényerő, annál hangosabb (1-50%-os fényerőig egyforma hangos, onnan csitul...), illetve ha nem megy, de nincs kikapcsolva, az alján villog egy stand-by led, ami sípol, amikor éppen nem világít (kb. 2 mp-ként).
Barátom vaidúj LED LG-je akkor "beszél", ha egy világos PDF-et kell megjelenítsen...Nos, én le akarom cserélni a Samsungom, de ha másik is vinnyogni fog... (Samut szeretnék ugyancsak), mérges leszek.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Fricu
tag
válasz fero02 #10272 üzenetére
Nincsenek, nincs átégés, barnulás, semmi látszó túlmelegedés.
Most méregettem a kiszerelt, és a monitorról leválasztott (nyomógomb-panel van) táppanelt, nem ad inverterfeszültséget sem alul sem felül a csatikra. Felületszerelt sz@r, úgyhogy csere?
Honnan szerezhető be itthon?
FLF1742-03A ez egy Belinea 101751-ben van,
de a vezérlőpanel pl. :
HUNDAI IMAGEQUEST
L700D/P (MST7131A) MAXDATAszóval sok monitorban lehet elvileg
köszi ha van tippFricu
-
fero02
nagyúr
válasz Badb0y #10271 üzenetére
Wifi-nél bármi elképzelhető. Főleg, ha nagyobb a távolság a router és a gép között. DHCP nem feltétlen baj, de ha ehhez egy bugus router társul, akkor éppen lehet rossz vége is.
Próbáld ki, hogy a 2 gép közé beteszel egy cross kábelt, a lan kártyáknak pedig egymás melletti fix IP-ket adsz.
Fricu: a táp panelon nincsenek esetleg púpos kondik?
[ Szerkesztve ]
-
Fricu
tag
Hali
adott egy Belinea tft monitor
Mai bekapcs után csak gyorsan villogó power ledet produkál.
Előzmény (talán), hogy néhány napos standby után az analógon keresett jelet, a DVI-t csak recall után látta.
De ez így volt vagy két évig.
Szétszedve a +5V helyett 4.88V, a +12V 14.5V mérhető a Power és vezérlő panel közti átvivő kábelen.
Ötleteket szívesen vennék itt, vagy priviben.
kösziFricu
-
Badb0y
addikt
Egy nagyon érdekes kéréssel keresett meg ma egy háziorvos. Első körben próbáljunk megoldást találni arra amit szeretne.
Szal, adott laptop. Ő sokszor szeretné az asszisztenstől átvenni a dokiprogram-ban az irányítást a saját laptopján. Ez jelenleg ultra vnc-vel van megoldva. A problémája, hogy szakadozik.
Nincs erre valami normálisabb megoldás ? Én javasoltam külső monitoros+egér+bill megoldást, és így 1 laptop lenne csak, de ezt nem szeretné. Valami fix, gyors megoldás kellene SOS-be.
Van valami inverter amivel össze lehet kötni a 2 laptopot ilyen módon ? Vagy ha nincs, akkor milyen fix megoldás van, hogy ne szakadozzon ?
[ Szerkesztve ]
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
Delta×
senior tag
Tudna valaki mondani egy jó programot : 2 monitorom van szeretnék osztott hátteret csinálni eddig nem angyon jöttem rá hogy kell :/ (Win7)
Rúgkapálva, és ordítva jöttem a világra, miközben valaki másnak a vére borított. Nem gond, ha így is múlok el
-
Tomi0703
addikt
sziasztok.
tesomnak van egy philips 196v3l tipusu ledes 19-es monitorja, d-sub kabellal osszekotve a geppel. a kerdesem az lenne, hogy lathato lenne-e valami minosegbeli kulonbseg ha dvi kabellal lenne osszekotve? (proci es egyben vga, ha szamit egy amd a8-5500)
-
-
Porcupain
aktív tag
Üdv,
Most vettem egy dell u2212hm monitort, és ha displayport-tal csatlakoztatom, akkor néha vízszintes csík jelenik meg egy pillanatra. Olyan mintha nem érintkezne rendesen a kábel. DVi kábel-nél nincs ilyen gond.velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9
-
dani999
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy LG IPS224-et. Laptopomra kötöttem rá, mert a laptop kijelzője elromlott. Az a problémám, hogy ha játszok, a monitor kikapcsol és ez az üzenet látható: D SUB POWER SAVING MODE. -
szaszlaci
addikt
válasz fero02 #10255 üzenetére
De neked nem is 24-es IPS van
trialboj: fényerőt kb. 120 cd/m2-re le kéne venni, ha nem akarsz szemüveget.
Bár nem annyira neked szól, de akár ezt is elolvashatod.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
-
trialboj
őstag
Helo, a régi 17" es monitoromat lecseréltem egy 24" es dell u2412m-re.
Ez bitang nagy monitor, és szerintem az asztalom kicsi is neki, mivel nem tudok elég hátra menni, hogy kényelmesen nézzem, érdekelne egy ekkora monitort milyen távolságból ajánlott nézni.
Továbbá, milyen fényerőn javallott használni nappal és éjszaka? Tegnap jött meg, 2-3 órát próbálgattam éjszaka, és mára már annyira elfáradt a szemem, hogy szinte bárhova nézek érzem, hogy pislognom kell.
Dvi kábellel van hozzákötve egy HD 6850hez, a vganak is van beállítási lehetősége, azon esetleg kellene piszkálni valamit?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
sasa134
addikt
Sziasztok, eddig hibátlanul működő Asus 22-es TFT monitor minden előjel nélkül ki-be kapcsolgat, sima Win7 desktopon, felhasználástól függetlenül. DVI - DVI kábellel van összekötve a géppel, semmi csere nem volt, hozzá sem értem a géphez. Mi lehet a gond? köszönöm
Avanti Roma
-
matthewhu
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG E2350V led lcd monitorom, kb. 2,5 éves. Kb. 2 év használat után egyik részén megjelent szabálytalan alakú folt (kb. 2-3 mm átmérőjű ovális pötty) és mellette 2 kisebb pont. Először azt hittem valami szennyeződés, de próbáltam megtakarítani több módon és nem tűnt el. Utána pixel hibára gyanakodtam, de utána olvasva talán az nem így néz ki. Csatolok egy fotót a problémáról. Találkozott már valaki ilyennel? Mi lehet ez?
-
F4Zi
tag
Sziasztok! Bocs ha béna kérdésért csak nem vagyok szakértő a témában. Miért van az és mit ehet kezdeni azzal hogy ha tv-re kötöm a gépet max felbontás mellett akkor is egy 1-2cm-es fekete "keret"-ben kapom a képet? pont így
Válaszokat előre köszönöm -
MasterMind
tag
Sziasztok! Van ötletetek arra, hogy a gép kikapcsolásakor, vagy a windowsban beállított monitor kikapcsolásakor miért veszti el a jelet a monitor, és miért nem vált át Power Save Mode-ra? (Dell U2410)
-
szaszlaci
addikt
válasz szaszlaci #10229 üzenetére
Probléma megoldva.
Tehát csíkok futkorásztak a képen, a saját menüjében is. Panel mozgatására eltűntek időlegesen.
A probléma forrása a vezérlőpanelen levő, BGA-s memória chip.1. nekifutás: hőlégfúvó 220 – 250 fok között, kb. 3 percig. (Többi rész természetesen kitakarva fóliával.
Rosszabb lett, a menüje pedig már folyamatosan hibázott.)2. nekifutás: hőlégfúvó 240 – 280 fok, közelről, kb. fél perc. Utána egészen finoman, nagyon óvatosan megnyom a chip.
Ez megoldotta a problémát (remélhetőleg véglegesen).[ Szerkesztve ]
-
Tomibito
csendes tag
Üdv!
Egy problémával fordulnék a hozzáértőkhöz, hátha valaki tudna tippet adni a megoldást illetően, mely nem más, mint egy FuSi notebook monitorának kellemetlen delíriuma. A jelenség a képen látható, plusz információk pedig:
1. Post screentől kezdődő jelenség, vagyis nem driver eredetű
2. Külső monitor vígan működik, vagyis nem a VGA az okozója
3. Ebben az állapotában stabilan működik
4. Újonnan telepített win nem ismeri fel a panel felbontásátElőre is köszönöm szépen a válaszokat!
(ha nem látszana rendesen a képen: Teljes látható kép rajta van a monitoron, de csak egy kis területén, oldalt és lent pedig újra láthatóak a részek. Jobb érthetőség kedvéért: Mintha fognánk egy képet srégen feltolnánk, és alulról megjelennének a kivágott részek)
[ Szerkesztve ]
-
batcsa
csendes tag
Köszi a gyrs reagálást, A primér kondi egyedül nem lett cserélve/82mf/450v
már köszi tanácsod- az inverter trafókat nem mértük...
üdv. -
fero02
nagyúr
-
batcsa
csendes tag
bn44-00195a
-
batcsa
csendes tag
Bocs! hogy mégegyszer -bár a hozzáértők tudják- a táp tipusaN44-00195A
köszi -
batcsa
csendes tag
Sziasztok!!
Van egy SyncMaster 245B plus/ Samsung/ Monitorom.
- a hibajelenség:Álltalánosan a képernyő sötét,kék led világít,- bizonytalan idő után ,minden beavatkozás nélkül, elindúl. néhány üzemórát müködik, v. épen kikapcsolásig... Másnap bekapcsolom indúl-v. nem-
és így tovább!!! Ezt csinálja kb. két hónapja..
A táp tipusaN44-00195A ----------- Ami még fontos infó: a tápon található összes elkó ki lett cserélve,
a hibajelenség maradt!!!
Nagyon szépen megköszönöm előre is ,ha tudnátok segíteni... hogyan tovább..??
üdv. batcsa -
Tomi0703
addikt
Hali!
Erre tudna nekem valaki válaszolni?
-
El Kebir
őstag
válasz Vakbogár #10232 üzenetére
tipikus kondenzátorhibának néz ki, ha sokat erőlteted, akkor egy idő után egyáltalán nem fog menni, és komolyabb bajt is okozhat. (maga az új kondenzártorkészlet néhány száz forint bele, minimális forrasztási gyakorlattal cserélhető, vagy keress egy szerelőt, aki nem "teljes panelcserét" számláz majd rá, kb 5k Ft munkadíj körül számíthatsz)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Vakbogár
csendes tag
Sziasztok
Adott egy kb 5-6 éves SAMSUNG SyncMaster 226cw monitor.
A hibajelenség:
Ha bekapcsolom a sz.gépet, vagy kb fél órát nem használom és a képernyőkímélő után "felébred" a gép, akkor villog a monitoron a kép és pár másodperc után teljesen fekete lesz .
Ha ki és bekapcsolom a monitort akkor a villogás egyre lassabb lesz és a 3 bekapcsolás után már nem villog de mégis átvált feketébe.
kb 4-5 nél beadja képet és onnéttól lehet használni a monitort.Kipróbáltam másik vga val is.
Azzal is ugyanezt csinálja. Ha a vgat lekötöm és csak a monitort kapcsolom be, akkor is ugyanaz van.Mi lehet a gond?
Érdemes lehet javíttatni ?Gari sajnos már régen nincsen rá.
Előre is köszönöm minden hozzáértő válaszát.
Szar az élet. Amikor már azt hiszed, hogy megkaptad életed legnagyobb pofonját akkor hirtelen, Bumm! Kapsz egy még nagyobbat.
-
bjucy
csendes tag
Sziasztok!
Egy hónapja vettem egy Samsung monitort és most azt vettem észre hogy elkezdett villogni, kb 3 másodpercenként kicsit besötétül az egész képernyő aztán megint kivilágosodik. Ez mitől lehet? -
vendingo
veterán
Tudtok ajánlani valakit, aki GY-M-S megyében tud kalibrálni monitort?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Jelenség a következő:
Ennek a panelnak a deformálására/mozgatására eltűnik teljesen:
Nem úgy tűnik, mint ami a vezérlő adatkábelének (kép tetején) hibája, illetve a csatlakozók is rendben vannak. COF is oké. (Kihúzott jelkábelnél is előjön, szóval nem is az.)
És hát ebben szeretném a segítségeteket!
Attól félek, hogy a Samu chip BGA-ja lesz a gond..Köszönöm,
László[ Szerkesztve ]
-
Petike168
aktív tag
[link]
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy ASUS F5N szériájú laptopom, amelynek a kijelzőjének nagy részén tisztítás után foltok jelentek meg. Családtagok szerint olyan, mintha befolyt volna a kijelző alá a tisztítóhab, és ott szétkenődött, megszáradt volna. Egyáltalán ez lehetséges? Már nem először lett megtisztítva, kimondottan monitorok tisztítására alkalmas tisztítóval, de eddig semmi ilyen jellegű problémával nem találkoztunk. Már egy napig száradni is hagytuk, semmi változás. Csatoltam képet is, remélem valamennyire kivehető belőle, hogy miről is beszélek. Esetleg valami ötlet, javaslat, hogy mi lehet a gond, és hogyan lehetne orvosolni a problémát? Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
raziel01
veterán
válasz Laprasi991 #10224 üzenetére
Kicsit erős. Szerintem ha van rá lehetőséged cseréltesd ki.
-
Laprasi991
aktív tag
Pár napja vettem egy U2412M-t, kérdésem, hogy ekkora bevilágítás az szerintetek normális? [link]
-
nitenitefun9
csendes tag
Üdv!
problémám akadt van egy benq G922HDL vga,dvi-d kimenettel a számítógépembe alapon HDMI van(GA-F2A55-ds3), összekötöm őket gy dvi-d/hdmi kábellel és a kép vibrál folyamatosan . mitől lehet ez -
barisj
aktív tag
válasz El Kebir #10221 üzenetére
Barátom gépére kellett volna a monitor driver,de mivel már otthon vagyok a sajátomon,igy XP-re van driverem. Köszi a segétséget,és a fáradozásodat! a .inf-et nem találom,de itt az egész driver.
◄► [Megbízhatóságom: http://goo.gl/LlJdlL] ◄►
-
El Kebir
őstag
válasz barisj #10220 üzenetére
Gondolom a "kompatibilis hardvereszközök megjelenitése" pipa miatt, és talán azért mert nem tartalmazza az *.inf a win7 azonosítóját, én megpróbálnám mégjobban erőltettni. (pl pipát kivenni és úgy próbálni... fel tudnád tölteni valahová az inf filet, hogy belenézhessek?)
-
El Kebir
őstag
válasz barisj #10215 üzenetére
Az *.inf-et fel lehet telepíteni kézi telepítéssel, csak az aláírás hiányára fog panaszkodni a windows.
De egyébként alap pnp kijelzőként is használhatod, nincs szükség a pontos típusfelismerésre, ha amúgy az nem okoz semmi konkrét problémát. (ha mégis, akkor azt írd le, hogy mi vele a probléma)
-
barisj
aktív tag
Helló! Van egy 22colos CRT monitorom,és a WIN7 nem ismeri fel. XP driver meg nem jó hozzá. Mit kéne csinálnom,hogy felismerje? valaki help plz!
◄► [Megbízhatóságom: http://goo.gl/LlJdlL] ◄►
-
gamer187
tag
válasz fero02 #10213 üzenetére
Segítség!!! Össze kötöttem a XBOX 360 SLIM 250gb-omat egy ACER AL2021 típusú tft-vel hdmi-dvi-d kábellel. Először ment is frankón, próbálgattam a képbeállításokat és HDTV beállításokban vmire rá nyomtam el ment a kép és azóta sehogy nem akar működni. Egyébként a monitor megy, próbáltam a XBOX gomb + Y és jobb ravasz de nem csinál semmit. Segítséget előre is köszönöm.
-
fero02
nagyúr
-
trialboj
őstag
Néhány tvnél láttam, hogy rendelkezik hátul neonfénnyel, ennek gondolom az a lényege, hogy ne tök sötétben nézd a filmet, hanem legyen egy kis háttérvilágítás.
Ennek van valami haszna, monitornál? pl kevésbé fárasztó a szemnek ha nem a tök fekete fal van hátul.
Néhány ledből készítettem egy kis + fényforrást mögé, érdekel hogy van-e valami haszna.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG LH55WMHPTWC Flip Pro digital monitor + WM55R Flip stand állvány
- LG (34BQ77QC-B) WQHD (beépitett kamera) gamer monitor ! AKCIÓ!
- LG (40WP95C-W) 40" 5K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- ASUS ROG Swift PG42UQ , 41,5", OLED, 3840x2160, 0,1ms GTG, USB3.2HUb,24 hó gyári gari,OLEDCare
- LG 24GL600F Gamer Monitor