Új hozzászólás Aktív témák
-
Clown-corp
tag
válasz Crystalheart #11399 üzenetére
Szia! Véletlen nem nyomtad meg ? mert nekem volt mikor attól lett egyszer egy ilyen hibám. Kapcsold ki a gépet majd egy 5-10 perc mulva be és nézd meg ott van . Nekem Ettöl múlt el.
-
Crystalheart
őstag
Üdv! Tanácsot, vagy inkább véleményt szeretnék kérni... Eléggé para helyzet, hogy kölcsön van nálam egy HP ProBook 4535s notebook, tegnap lecsuktam, semmi baja nem volt még, ma kinyitottam, és már a hibernálásból visszaállítás közben észrevettem a bal alsó sarok felé két-három rövid függőleges csíkot. Bekapcsolás után egy kicsit szétfolyt, halványult, és most zöldes pixelekből áll. Banyek, még csak nem is az enyém :S Gondolhatjátok, hogy nem ütlegeltem, dobáltam, vagy bármi egyéb ilyesmi. Itt egy kép róla:
Gondolom, ez csak úgy javíthatatlan, csak cserélhető. Szerintetek ez garanciális? :S (Még egy év sem telt el a vásárlástól számítva. És HP-nál mennyire jó a garancia, mennyire gyors?) Nem hiszem el, hogy mindig velem történik ilyen, minden akkor romlik el, amikor nálam van. Ezért utálok kölcsönkérni dolgokat, főleg drága dolgokat... Egyáltalán mit mondjak a nagynénémnek, azaz a tulajnak, jól le fog tolni, pedig tényleg csak lecsuktam, aztán másnap kinyitottam.
[ Szerkesztve ]
-
Seeting
csendes tag
Üdv!
Nemrég szereztem be egy Samsung EH5000 LED TV-t, és az a tervem, hogy filmeket nézek vele pc-ről. A PC-mben van egy NVIDIA GTX275 VGA, ami nem támogat HDMI kimenetet, csak DVI-t. Ez nem okozott gondot, ugyanis vettem hozzá egy DVI/HDMI kábelt, amit a Samsung TV-be dugva gyönyörűen meg is jelenik a kép.
A probléma az, hogy mivel a PC-ből érkező jel nem tartalmaz hangot, csak képet (mert DVI), ezért a TV-n sincs hang. Erre azt tanácsolták nekem, hogy vegyek egy JACK/RCA kábelt, amivel összeköthetem a hangkártyát és a TV-t. Ez megtörtént, de jelenleg sem kapok hangot a TV-ből.
Azt olvastam, hogy ha a TV-ben a HDMI forrás az aktív akkor a TV onnan fogja a hangot is várni, mert feltételezi, hogy együtt érkezik a képpel. Erre a problémára az EH5000-ben 2 db HDMI port van, az egyik tiszta HDMI, a másiknak pedig az a neve, hogy HDMI/DVI.
Én azt feltételezem, hogy a HDMI/DVI nevű bemenet nem vár hangot, csak képet. Viszont azt nem értem, hogy akkor miért nem használja az RCA-n kapott hangot?
A JACK/RCA kábelem egy Y kábel, melynek a végén lévő két RCA fekete és piros. Ezt dugtam a TV KOMPONENS bemenetelei között található AUDIO R és AUIDO L bemenetelekre, mivel az én TV-men nincs külön DVI hangbemenet.
A legfőbb kérdésem az lenne, hogy egyáltalán lehetséges-e Samsung TV-ken, hogy egyidejűleg használjak HDMI képet és analóg hangot (a fent leírt módszerrel)?
Köszönöm a segítséget előre is!
Seeting
-
Clown-corp
tag
válasz Clown-corp #11396 üzenetére
Köszi a sok segitséget. A monitor hibátlanul müködik Köszi mindenki
-
fero02
nagyúr
válasz Clown-corp #11394 üzenetére
Mehet. Csak kisebb ne legyen, ill a faszültség értéke sem lehet alacsonyabb. És lehetőség szerint 105°C és alacsony ESR értékű kondaikra cseréld!
kohai: a másik géphez is azzal a kábellal kötötted, mint amivel az Asus bekékült? Tehát a kábel hibája kizárható 100%-ra?
Amikor az Asus-t kábelét megmozdítottad, akkor ki is csúszott a csatlakozó (akár félig, akár teljesen)?
[ Szerkesztve ]
-
Clown-corp
tag
válasz Clown-corp #11393 üzenetére
helyesbitek a 470 es az meg van .. már csak a 630 asal nem tudok mit kezdeni :S annak helyere mehet e az 1000 uf es kondi ?
-
kohai
tag
üdv
van egy asus 20" tft-m hátul hozzá értem a vezetékhez és full kék lett a kép és ugy is maradt ez javitható valahogy vagy kuka ?
gondoltam rákérdezek itt mielött kidobom
(más monitort raktam a gépre igy minden jo -nem pc hiba)
köszi a válaszokat
-
fero02
nagyúr
válasz Clown-corp #11389 üzenetére
Célszerűbb volna az egész monitort elküldeni...
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy alacsony fényerő-kontraszt (20-as érték) beállítás mellett ez a jelenség normális-e? Vagy vigyem vissza gariztatni a monitort? [link]
-
Whaazzup
senior tag
válasz Clown-corp #11386 üzenetére
A primer oldalon,a többit is cseréld,összesen 2db 470-680uf és 1db 820-1000uf-van és az inverter trafó melletti c4-c5 is cseréld.ÜDV.Ha így nem megy alul a 4Pin Táp iC halott.ÜDv.
[ Szerkesztve ]
-
Clown-corp
tag
Sziasztok!
Van egy Prestigio P1710 es 17-es tft monitorom.
S egy olyan gondom van vele hogy ha bekapcsolom a gépet be áll készenléti módra s nem csinál semmit.
csak a kis LED villog kéken.
Nos én szét szedtem . s a tápjában (mert be építtet tápos) . 2 púpos kondít láttam. Ha azokat kicserélem ugyan olyanokra,akkor működhet utána a monitor? -
Whaazzup
senior tag
válasz MONITORCENTR #11384 üzenetére
Ezzel biztosan nem mert nem jó a bekötése.és ez adna 5v-a bemenetnek rossz helyre,a monitor leírásában van jelölés a mini DIn 6-pin aljzatról azt hiszem,nézz utánna.Ez nem egyszerű fordító eredetileg ha van 5-7k között vannak az ilyenek.Inkább a sorossal próbálkoznék.ÜDv.
-
tag
-
quailstorm
nagyúr
Az para ha beégett a monitoromba a Word 2010? Mondjuk már múlik...
LG flatron L1753TR TFT 2ms válaszidős cucckombó DVI-on 1280x1024-ben. Folyton beragad, beég az, ami sokáig a monitoron van. Aztán elmúlik, de addig kockulás közben zavaró. Pl a címsor ha átlátszóan ottragadt...
Most viszont annyit ment a word, hogy az egész eszköztár beégett -
Whaazzup
senior tag
válasz MONITORCENTR #11381 üzenetére
Szia.Rs232 egy szabvány ezt felejtsd el több száz ilyen fordító adapter van a világon,neked jó az usb,és a soros is mindegy melyik,ha nem kapsz ilyet lehet csinálni csak a bekötéseket kell fordítani a GND hagyni a din mini 6-pin tx-rx-gnd-a soroson meg kell fordítani az USB -pedig rossz PS2 egér kábelből és USB egér kábellel kell összehozni a megfelelő pontokkal talán a netten találsz rá rajzot.ÜDV
-
tag
-
Whaazzup
senior tag
válasz MONITORCENTR #11379 üzenetére
Szia.ez attól függ mihez akarod kapcsolni a másik végét,mert hát variáció van bőven ,ez ugye touch screenes kábelt takar.ÜDV.
-
tag
-
Vasinger!
nagyúr
Mit tudok tenni ha notim kijelzője nagyon fárasztja a szemem? Mit javasoltok, hogy minél több időt kibírja előtte?
-
Dinter
addikt
Üdv. Lenne egy olyan problémám, hogy a képen görgetésnél végig megy egy vízszintes csík. Ha nagyot görgetek nem annyira látszódik, de ha csak kicsit akkor nagyon zavaró. Amikor végigment a csík a képen, akkor le Prt Screeneltem, hogy azon is látszódik-e. Nem látszott. A monitor típusa LG E2211, a VGA ATI HD5670. Természetesen minden driver fent. Régebben nem volt vele ilyen probléma.
-
EneMy84
tag
Sziasztok volna egy olyan problémám hogy a kislányom a monitornak a kijelzőjét meg karcolta kb 1-mm mély lehet és mit lehet vele tenni? a monitor egy lg 22" super led full hd. előre is köszi a válaszokat.
"To achieve Victory we must. Massour forces at the hud out all power & Movement the enemy's 'centter of gravity "Von clousewitz"
-
El Kebir
őstag
válasz _Oscar #11362 üzenetére
kiterjesztett módban van és mindkét kijelző támogatott felbontáson és képfrissítésre állítva?
lehet az alaplap a tv üzemmódját nem találja meg automatikusan indulásnál (hdmi, dvi esetében), és az zavar be a monitort működtető kimenetnél is. ...vagy nem is annyira független azon az alaplapon a dvi és a hdmi.
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
-
attika89
senior tag
Üdv!
Meg tudná valaki mondani, hogy egy DELL U2212HM-t hogyan lehet összebarátkoztani egy Xbox-al?
Unokaöcséimnek akarom megrendelni a monitort....fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
_Oscar
tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy Asrock E350M1 alaplap, egy LG IPS237 monitor és egy LG SD plazma TV. Ha a monitor és a TV is rá van kötve a lapra, akkor nincs kép egyiken sem. Ha csak az egyik megjelenítő van rákötve, akkor van kép. Valamint ha a második kijelző a gép indítása után dugom be, akkor van kép mindkettőn egyszerre.
Mi lehet a gond? Nincs kedvem minden bekapcsolásnál kihúzogatni valamelyiket.
Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...
-
zenke
aktív tag
van egy samsung T240-m
Néha megjelenik egy függőleges rózsaszín pixelcsík, ha kicsit megütöm a kávát el is tünik
mi lehet a baja?
Galaxy Ace Xperion V5, Galaxy SIII 4.1.2+Siyah, Galaxy Note2 Stock 4.1.2
-
Whaazzup
senior tag
-
stefyY
őstag
Alig 2-3 hetes GW2250E típusú monitorom van, gyakorlatilag folyamatosan észlelhető, ahogyan vibrál...új táp/videokártya is új van épp, egyiksem a rosszabbik fajtából...várnám az ötleteket...
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
guftabi96
addikt
Sziasztok
Van egy Fujitsu Siemens L9ZA monitorom.
Olyan hibája van, hogy nem jelenít meg feketét, hanem helyette ilyen nagyon sötét vöröses valamit.
Kontraszt se valami jó, akárhogy állítom.
Mi lehet a baja, esetleg javítható?
http://www.youtube.com/watch?v=X8AXrs4kMf4
ilyen mint a srácnak a videóban#KeepFightingMichael
-
Whaazzup
senior tag
Ezt úgy van hogy darabokra szedik a kijelzőt majd csak az üveg réteget tökéletesen sima lapra fektetik,és ugyan ilyen sima lap a hátsó felére is aztán súlyok rá kb 5kg mondjuk könyvek szépen elosztva.Aztán pár napig így hagyni aztán vagy eloszlik vagy nem van amikor igen,de erre nincs garancia.ÜDV.
-
dark2
tag
válasz kickboxko #11345 üzenetére
Szia!
XP alatt érdemes volt feltenni, mert a nagyobb frissítési frekvenciákat csak ekkor akarta engedni, pl. az 1024*768-at 100Hz-en.Illetve akkor játékok közben is mehetett 85-100Hz-en a képfrissítés, nem csak a villogós 60-on.
De nem tudjuk, milyen oprendszer alatt szeretnéd használni, illetve nem tudom, vista/win7/win8 alá van-e driver...
Mondjuk ezt a neten találtam. Letöltve a belsejében a kicsi fájban van a meghajtó program és végül 795df-nek mondja magát, de azt hiszem megy vele.üdv
-
kickboxko
tag
üdv mindenkinek !
Ehhez a monitorhoz kell valami illesztőprogram Samsung syncmaster 795mb?
(havertól úgy hallottam h csak úgy megy , nekem meg fogalmam sincs h van e ilyesmi fent kb 2 hete szart be az előző crt-m.)Előre is köszönöm
elnézést ha,picit off de a másik topik halott.
"Life is simple"
-
Czmorek
aktív tag
Helló!
Tegnap vettem egy Dell 2913WM monitort, aznap még nem láttam rajta hibát, de ma reggel találtam egy sötét pixelhibát.
Webshop-ban rendeltem a monitort, átvételnél nincs kipróbálási lehetőség.
Ha visszaviszem 3napon belül, akkor is lehet azt mondják, hogy ez nem 'hiba', mert kevés.
Vagy csak álljak el a szerződéstől amire 8 napom van? -
BullKoxa
őstag
Sziasztok! Adott egy Samsung 2032BW ( Model Code LS20PEBSFV/EDC ) A probléma a következő! Szabad szemel nincsen kép rajta,csak úgy látok rajta valamit halványan ha zseblámpával megvilágítom 5cm-ről. Szerintetek mi lehet a probléma? A Válaszokat előre is köszönöm!!
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Feltettem ezt a kérdést egy samsungos topikban de több szem többet lát alapon itt is érdeklődnék nektek mi a tippetek. De ajánlhatok más műszaki-szakmai topikot is.
Köszönöm előre is a segítséget, tanácsot!
T -
Skodry
aktív tag
Samsung 913N....
"Ha ez a nap nem a barátod volt, akkor valószínűleg a tanárod volt!"
-
Skodry
aktív tag
Üdv
Volna egy olyan problémám,h a monitorom ha bekpacsolom csak önnmagában akkor no signal ez ugye jó jel, de amint gépre köztöm és indítom a gépet kiírja a felbontást és egy kérdőjelet egyéb képet nem ad. Gép természetesen jó másik monitoron van kép. Próbáltam más felbontáson hz-n de nem tudom mi lehet a baja
Szerintetek?"Ha ez a nap nem a barátod volt, akkor valószínűleg a tanárod volt!"
-
fero02
nagyúr
válasz jocek13 #11330 üzenetére
Ok, csak ne erőltesd így a használatát, mert míg most a javítás díja pár ezres, de lehet nagyobb gond is, aminek a javítási költsége annyira magas lenne, hogy nem érné megcsináltatni!
Dude666: nyilván azért, mert nem tud senki még csak közelítőleg pontos választ adni se...
Ez érintő vagy fizikai gombos?
[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Itt is leírnám a gondjaimat hátha itt hamarabb kapok választ mint az LG topicba. Szóval van egy IPS224V monitorom és lenne 2 problémám. Az egyik, hogy nem tudom hogy hova tettem a cd t amit adtak hozzá, neten pedig nem találom sehol a drivert...így csak általános pnp nek érzékeli a windows. Nem tudom hogy ez nagy gond-e vagy sem de ha valaki tudna linkelni oldalt ahonnan letölthető azt megköszönném. A másik problémám, hogy letöltöttem a monitorhoz beállítást amit windowson belül lehet berakni és azóta annyira sötét a monitor hogy pl Bioshockba amikor az elején be lehet állítani a fényerősséget, ha maxra felhúzom akkor se látszódik a legutolsó kép...de ez igaz mondjuk az összes játékra is. Ebben tudna valaki segíteni?
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
jocek13
tag
sziasztok van egy MEDION lcd monitorom két hónapja áll a sarokban most beüzemeltem volna de semmi előtte tökéletesen működött jelenség annyi hogy egyet villan a visszajelző led és kész nincs tovább
attól mi baja lehet hogy áll 2 hónapig?????? -
Whaazzup
senior tag
válasz The Exiled #11320 üzenetére
A legjobb ha DVI-kábellel használod a Dsub már nem igazán jó,és az ATIk általában ilyenek dsubbon.
-
Raul1987
csendes tag
nekem is ez volt a gond ez a zavar de megoldottam anyukámnak van egy kb 10-15 éves hosszabbítója abba dugtam a monitort és a lapit és tökéletes a kép eddig (lekopogom) köszi a segítséget (modern világba kitudja lehet e olyan elosztót venni ami nem földelt?! )
-
The Exiled
tag
Update: Most hogy besötétedett már minde képhelyzetben látszik a hiba. ( gpu-m hd4650-es, 1gb memóriával)
-
The Exiled
tag
Üdv, a minap jött meg az új monitorom ez [link] pcx-től. Kibontottam, összedugtam, van dvi csatija is, de csak dsub-ot mellékeltek, nincs itthon dvi-m szóval maradt a dsub.( Most váltott Samsung 710MP-ről ) Annyi problémám van vele, hogy vízszintes sávokban néhány képnél ( néhány kontrasztnál? ) vibrálást látok. Lehet kábel hibája, vagy panel? ( fényképet nem tudok róla csinálni, csak szabad szemmel látható probléma)
-
fero02
nagyúr
válasz ceripapa #11314 üzenetére
Ha már van villanyszerelő a koleszban, akkor kérd meg, hogy adjon Neked egy olyan hosszabbítót (elosztót), ami nem földelt. Ebbe csatlakoztasd a monitort, majd így próbál ugyanabból a 3-as fali aljzatból használni.
Ha így megszűnik a probléma, akkor 100% biztos lehetsz, hogy földhurok alakult ki a készülékeid között.Persze mindezt majd mondd el a szerelőnek is, hogy tudja miért kérsz tőle szabálytalan dolgot. Meg vigyél neki egy sört/csokit...
moonguru: tisztában vagyok vele. Amúgy egyre gondoltunk
[ Szerkesztve ]
-
fero02
nagyúr
válasz ceripapa #11310 üzenetére
De hiszen már megtetted:
"Ez után azt észevettem , mivel koliban lakok hogy vannak túlfeszmentesitett konnektorok, ha ilyenbe dugom a monitort kevésbé csikozodik. És végül azt is észrevettem ha nem egy konnektorrol(3 helye van a konnektoron) megy a gép, hanem egy teljessen másikról akkor minimálisra csökken."
-
ceripapa
aktív tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám, hogy van egy monitorom: asus vh228d , ezt használtam eddig a notebookra kötve, de eddig nem láttam ilyet , mint most leirok. Amikor megvettem egy asztali gépet úgy döntöttem hogy rákötöm a monitort, igaz a vga ( gigabyte gtx 660 oc) nincs d-sub kimenet, de szereztem átalakítót. Szóval Film, alap használat esetén nincs semmi baj, de ha a vga nekiáll dolgozni, akkor a monitor elkezd csíkozodni(interferencia ?), először, monitor hibára gondoltam , elvitettem az asusal, leírtam hogy a vga nagyobb teljesítményfelvétel esetén a monitor csikozodik, de visszahozták, hogy nincs baja.Ez után azt észevettem , mivel koliban lakok hogy vannak túlfeszmentesitett konnektorok, ha ilyenbe dugom a monitort kevésbé csikozodik. És végül azt is észrevettem ha nem egy konnektorrol(3 helye van a konnektoron) megy a gép, hanem egy teljessen másikról akkor minimálisra csökken.
Ezután ugy döntöttem hogy a koliban lévő villanyszerelőt ráveszem nézze meg hogy nem az elektromos hálózattal van-e a baj, megnézte, mért rajta feszültséget - azt mondta hogy stabilan jön a 225-230 és nem tudta meghuzni a csavarokat. Szóval tanácstalan vagyok mi lehet a hiba oka, mivel próbáltam más vga kábellel , a gépet kipróbáltam más szobában, a gépet kipróbáltam más monitoron, akkor ott nem volt hiba.
Már csak annak tudnám be a hibát hogy dvi-a -ről alakitom a jelet d-sub-ra.
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
Hi
volna egy kerdes a cicergo hangot miert adja ki a monitor ? a kava folso reszen hatul hallani ha oda teszem a fulem. egy Asus VH222D a megjelenito.
-
100kg
tag
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem h a napokban vettem egy asus m279h-t és gyárilag adnak hozzá egy hdmi-dvi csatlakozót namármost a kérdésem az lenne hogy ezzel ugyan azt a képminőséget kapom mint egy rendes hdmi-hdmi kábellel? Mert ha igen akkor nem veszek hozzá külön. ha számít 6850 a videókártya.
Köszi a segítésget! -
Csapi007
veterán
Hy
Két monitort próbálok működésre bírni, nem sok sikerrel.
HD7770, 13.1-es Catalyst és a két monitor pedig LG L204WT és L194WT, mindkettő DVI-on.
Eddig a nagyobb ment egyedül gond nélkül, de ha rágudgom a kisebbet a nagy képe elkezd össze-vissza ugrálni, a szívárvány összes színében, a kicsi képe jó, de ez csak kiterjesztett asztallal.
Próbáltam másik kábellel, ugyanez.
Mi lehet a gond, valamit rosszul állítottam be?"Csak úgy mondom"
-
fero02
nagyúr
válasz pendre54 #11301 üzenetére
Jól érezted! A por a monitorban is kiválóan érzi magát. A készülék roncsolás nélküli megbontásához rutin és gyakorta célszerszám is kell. A teljes portalanításhoz viszont fullosan szét kell szedni, mert takaró lemezek, műanyag burkolatok miatt nem lehet "kívülről" rendesen kitakarítani. Ha meg már meg van bontva, akkor érdemes átnézetni a tápot is, hogy milyen állapotban van.
-
addikt
Üdv!
Itt tenném fel a kérdésemet, mert talán ehhez a topikhoz áll legközelebb, bár lehet, hogy ilyet még senki nem kérdezett. Szóval van egy lassan négy éves ASUS VH 222H LCD monitorom, ami mind a mai napig teszi a dolgát hibátlanul. Néhány napja viszont a következőt tapasztalom. A monitor felső szellőző rácsa felöl erős , -jobb kifejezést nem találok - égett porszagot érzek. A monitor felső része tapintásra nem melegebb mint amilyen korábban volt. Kérdéseim a következők.
-Lehetséges, hogy ez valami közelgő hibára utalhat, és mi lehet az?
-Szokták a monitort belöl portalanítani? Erre azért is volnék kíváncsi, mert a neten jó egy órányi keresgélés után sem találtam semmilyen utalást. Ezerszám találtam leírást a képernyő tisztításáról, meg a számítógép belső portalanításáról, de a monitoréról semmit. Néztem a monitorom hátlapját, hogy hol vannak azon csavarok, hogy leszedjem a hátlapját, de olyat se találtam, magyarán fogalmam sincs, hogy kell megbontani.
Szóval a leírtakra kérnék ötleteket, tanácsokat, szevízbe fölöslegesen nem adnám be, ha nem muszáj, pesze ha nincs más út akkor az lesz.
Előre is köszi a segítséget."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
Új hozzászólás Aktív témák
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vissza a PC Masterrace-re
- Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...