Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz mirci18 #5688 üzenetére
én úgy értelmeztem a törvényt, de erre csak kisebb összeggel fogadnék, hogy az ajándékozás egyenesági rokonok között illetékmentes, az eladásnál meg az a kérdés, hogy mikor szerezte a vagyontárgyat, mert 15 év után már az is adómentes, nem csak gyermeknek, hanem bárkinek.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz mirci18 #5679 üzenetére
szja törvény 62. paragrafus 4. bekezdés szerint ha édesanyád eladja az ingatlant, akkor attól függően, hogy mikor szerezte, csökken a fizetendő adó alapja.
másrészt tudomásom szerint az egyenesági ajándékozás nem adóköteles összeghatár nélkül.
-
bambano
titán
válasz Apollo17hu #5667 üzenetére
okmányirodában lehet kényszerkijelentkeztetést csinálni.
-
bambano
titán
válasz Gabonetta #5655 üzenetére
én 17 év alatt nem tudtam keresztülverni, hogy az ellopott autóm adatait korrigálják a központi adatbázisokban. pedig megpróbáltam mindent. úgy hallom, nem vagyok egyedül.
ez alapján megalapozottan jelentem ki, hogy senki nem tudja, honnan veszik az autók adatait, a kormányhivatalokat, önkormányzati irodákat is beleértve. és abban is teljesen biztos vagyok, emellett bizonyítani is tudom, hogy vagy nemtörődöm vagy ostoba emberek kezelik ezeket az adatbázisokat. továbbá azt is ki merem jelenteni, hogy a nyilvántartásokban levő adatok elfogadhatatlanul nagy százaléka hibás.
-
bambano
titán
"bár nem tudom honnan veszik mostanában az adatot az éves adócsekkhez az önkormányzatok": ezt senki nem tudja, a kormányhivatalokat is beleértve.
egyébként valószínűleg az illetékes önkormányzati hivatal adóosztályán kell bejelenteni. de lényeges, hogy nem az önkormányzatnál, hanem az önkormányzati hivatalnál, a kettő két diszjunkt külön cég mostanában.a kötelező nemigen változik az új lakcímkártyától...
-
bambano
titán
válasz Gedeon31 #5643 üzenetére
a legkönnyebb mód nem törvényes
jelzálogot kell tenni a lakására.
"Tényleg van olyan ,ha bíróságra kerülne az ügy és ,ha kapna valami kevés zárkát ,akkor utána már nem kellene neki fizetnie?": természetesen nincs, a zárkát a sikkasztás büntetőjogi felelősségéért kapná, a pénz visszatérítésre meg polgárjogi pert is kell indítani.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
szerintem ez egyszerű kérdés. az általad megismert, elolvasott papírok, iratok, weboldalak alapján el kell dönteni, hogy az ingatlan, amit megveszel, összközművesnek, összkomfortosnak volt-e hirdetve vagy sem.
Ha összközművesnek, akkor a meghirdetett és később személyesen kialkudott vételár már tartalmazza a közműveket, tehát a csatornát is. Így tehát neked a szerződött összeget kell kifizetned.
Ha nem összközművesnek hirdette, akkor a csatornaépítés költsége nincs benne a vételárban, akkor azt neked kell valamilyen konstrukcióban fedezni.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz MCGaiwer #5567 üzenetére
nagyjából ilyen esetek miatt elkezdett pattogni az osztrák kancellár, majd szóltak neki Pestről, hogy nem kéne törvénysértő szerződéseket kötő osztrákokat védenie. azóta sincs hír ilyen alapon indított perekről.
az, hogy ti mit kértetek vagy nem kértetek, szerintem nem focizik. nem vagyok benne biztos, hogy a külföldi bérlő életszerűen hihette, hogy a bérleti szerződése jogszerű, így a fejlesztéseket saját kockázatára csinálta. termőföld soha nem kerülhetett külföldi kézbe, az eu-ba való belépésünk előtt azért, mert nem voltunk eu tagok, a belépés után pedig deregulációt kaptunk, amit meghosszabbítottak és mostanában jár le. a dereguláció azt jelenti, hogy felmentést kaptunk a termőföld kötelezően szabad adás-vételét előíró eu-s szabály alól.
az új földforgalmi törvény pedig csak hosszas macera után teszi lehetővé bárkinek (magyarnak is), hogy föld tulajdonjogához vagy haszonbérleti jogához hozzájusson.
úgyhogy szerintem egy kedves aranyos elmész az anyádba típusú válasz meg fog felelni, mellette felhívni a figyelmet, hogy erőltesse ezt a dolgot, ha még okirathamisításért is felelni akar.
szerintem az örököst nem terheli az örökhagyó nem jogszerű magatartása.
-
bambano
titán
válasz Cathfaern #5564 üzenetére
"De másik oldalról tudtommal a törvény nem azt írja elő, hogy a munkáltatónak mikor kell elindítania az utalást, hanem hogy a munkavállalónak mikorra kell megkapnia a fizetését.": ami egy nonszensz elvárás, hogy a munkáltató rajta kívülálló okokra vállaljon felelősséget.
a mostani törvényekben kosárszám vannak idióta paragrafusok...
-
bambano
titán
válasz Cathfaern #5560 üzenetére
nem szeretném olyan kijelentésekre ragadtatni magam, hogy egy általam nem ismert munkáltató miért utal később. egyáltalán: honnan tudod, hogy a munkáltató utal később és nem a bank tojtorozza az átutalást feleslegesen sokáig? nekem pl. kirívóan ultrapocsék tapasztalatom van az otp informatikai (vissza)fejlesztéseivel, ami szintén okozhat késedelmet.
-
-
bambano
titán
válasz Vandit. #5553 üzenetére
A mai nap a jegybanki alapkamat 1,35%. Ha tegyük fel 100 ezer forint nettót keresel, akkor ennek az éves büntető kamata 2700 forint, a napi kamata 7 forint 40 fillér, vagyis körülbelül 21 forint kártérítés járna neked.
A következők fognak történni:
- ha 21 forintból ekkora balhét kavarsz, az összes ügyvéd ki fog röhögni és nem vállalja el a képviseletedet
- a bíróságok nem feltétlenül fogják befogadni a peredet, ha mégis, fontossága szerint fogják kezelni, ez lesz minden sorban az utolsó, úgy 2040-re meg is lesz a jogerős ítélet.
- a munkaügyi hivatalhoz is fordulhatsz, ott majd megnézik, hogy mekkora is a valódi jogsértés, ha véletlenül volt benne ünnepnap is, akkor nem foglalkoznak vele tovább.
- a cég jól berág rád, kifizeti a 21 forint késedelmi kamatot.
- majd utána az első adandó alkalommal úgy kirúgnak, hogy utoljára Prágánál fog a légtérfigyelő radar.
- majd hónapokig, esetleg évekig járkálhatsz másik melóhely után.És akkor jön a válaszod: EZT akarod?
-
bambano
titán
válasz mirci18 #5534 üzenetére
nem tudod őket ezzel megfogni, mert a készenléti szolgálat lehet 12 órás, az 21x12=252 óra.
pontosan ez a készenléti lényege, hogy amennyiben a munkaidőd legalább 30%-ában nem végzel konkrét munkát, akkor lehet készenléti.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz mirci18 #5531 üzenetére
emlékeim szerint a munkaidőkeret azt jelenti, hogy a ledolgozandó időt nem napra állapítja meg, hanem esetedben két hónapra és ezen belül az aktuális feladatok szerint kell dolgoznod. magyarul egyenlőtlen munkaidőt is kaphatsz, ha feltorlódnak a feladatok, akkor túlóra, ha nincs meló, pihenőidő. A munkaidő keret végére a ledolgozott munka napi átlaga kell, hogy megfeleljen a jogszabálynak.
mt 93. paragrafus.
példa rád szabva: ha az adott két hónapban van 42 munkanap, akkor a munkaidőkereted 42*8 vagy 42*12 óra. Ezt a 42*8=336 órát kell ledolgoznod, olyan bontásban, ahogy a munkaadó a munkát kiadja.
a készenléti jellegű kifejezés miatt rapliznék inkább, az munkabércsökkentést okoz.
-
bambano
titán
ha nem fizette be egyben az éves adót, akkor természetesen kap második félévre adószámla egyenleg értesítőt és csekket.
a kérdezőnek: nem kell rohannod, 18-20 év alatt el is intézik majd az átjelenkezésedet.
Szerk: "Akkor ha jól értem, perpillanat várhatom a csekket Debrecenből." szerintem már megkaptad a régi címedre.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
nem neki kell tudni, hogy biztosan elolvasta, jogszabály szerint kell tudni.
arra pedig csak a tértivevényes levél alkalmas.
ettől még lehet fb-n meg emailben meg telefonon is értesíteni, de bíróságnak a tértivevény számít.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz donmackó #5498 üzenetére
szerintem az adásvételi szerződésben benne kell legyen a birtokbaadás időpontja és feltételei.
aszerint kell cselekedni. csak úgy kirakni szerintem nem szép.
a helyedben bérelnék egy kis raktárat, oda átpakolnám a lomját és akkor adnám oda a kulcsot, ha kifizette a költségeket.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz bitpork #5479 üzenetére
a támogatás miatt felesleges földet venni és bérbeadni, a támogatás ugyanis a bérlőnek jár.
máshol domborodik ennek az ebnek a hantjaolyanok sem tudnak venni, akiknek sok földje van, legalábbis a törvény szerint, mert területi korlátozás van. persze a törvény szerint...
-
bambano
titán
válasz bitpork #5477 üzenetére
oké, leírom, legfeljebb kidobnak. a szabályozás mögötti publikus szándék az, hogy ne kerüljön külföldi kézbe a termőföld. tehát arról szól a történet, hogy hova ne kerüljön. melléktermékként tökre véletlenül úgy alkotódott meg a szabályzás, hogy arról is szól, hogy akkor helyette hova kerüljön.
na ezért szív a kisemberek azon része, aki földet adna vagy venne. viszont a többség, aki nem adna el földet, kifejezetten jól jár.
-
bambano
titán
válasz bitpork #5475 üzenetére
bírósági jogegységi határozat van róla, hogy a földhivatali jogászok sok esetben nem jól értelmezik a törvényt.
az nyilvánvalóan marhaság, hogy minden belépő után ki kell függeszteni a hirdetményt, mert ezzel végtelenségig el lehetne húzni a folyamatot. a hirdetménynek nem része az új belépő adata, tehát ugyanazon paramétereket függesztenéd ki, annak meg nulla értelme van.
"Uh most arra megyünk hogy aki jelzett az elővásárlási joga miatt, fizesse ki v adjon kompenzációt mert új vevőt kell keresni.": ez önmagában helyes gondolat lenne, ha nem lehetne az egész jogszabály mögött egy bizonyos szándékot látni.
-
bambano
titán
szóval akkor kell
másfél gurigád marad, 1.7-ért veszel lakást, akkor két kilóra illetékezel, ha jól értelmeztem, amit linkeltél.(#5473) bitpork: jogszabály szerint megírod a szerződést, majd a kész szerződést hirdeted meg, hogy akinek elővásárlási joga van, az tudja a jogát érvényesíteni. tehát erre a hirdetményre lehet bejelentkezni, így ha valaki visszalép, akkor szerintem másik hirdetmény már nem kell.
2013. évi CXXII. törvény a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról: 21. par 1. bek.én az ingatlanirodás ügyvédre egyszer nagyon bitangul ráfaragtam, azóta nem hiszek nekik, ha mozog a szájuk.
-
bambano
titán
"az eladó azt írta, hogy márciusban vettek egyet, és két hét alatt megvolt ...": nem tudom, mikor lépett életbe az új földforgalmi törvény, de most is lehet gyorsan venni bizonyos feltételek teljesülése esetén...
"és legalább arra van esély, hogy a vett ingatlan után ne kelljen illetéket fizetni?": nem hiszem.
-
bambano
titán
válasz PeeterssoN #5441 üzenetére
jogszerűen rendes felmondással nem mehetsz el azonnal.
elvileg nem törvényes, az kérdés, hogy a munkaadó vállalja-e a jogi hercehurcát, hogy megnyerjen egy pert. ő attól nem lesz előrébb, hogy példát statulált a munkavállalón. tehát nyerne, de hogy beperel-e, az kérdés. viszont onnan referenciát nem fogsz kapnitehát vagy meg tud egyezni egy közös megegyezéses felmondásban, vagy letölti a 31 napot (=a felmondási idő a felmondás közléséhez képest a következő napon indul, mt. 68. par. 1 bek.).
nem csak a munkavállalót védi, hanem a munkaadód is. a munkavállalót annyival jobban védi, hogy a munkavállalói rendes felmondáskor 30 nap a felmondási idő, a munkaadói rendes felmondáskor ehhez még további napok jönnek a szolgálati időtől függően.
-
bambano
titán
válasz csumpa93 #5432 üzenetére
nagyjából semmit, hacsak nincs elég szabid, hogy a felmondási idő alatt szabira menj.
vagy meg tudod beszélni a főnököddel és közös megegyezéssel elengednek vagy találsz valami súlyos indokot azonnali felmondásra. ez utóbbit viszont keményen bizonyítani kell, emiatt én nem erőltetném.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Apollo17hu #5380 üzenetére
a hivatal nem tudja, hogy hol laksz. őket annyi fogja érdekelni, hogy mivel igazolod a bejelentkezés jogalapját.
arra figyelj, hogy ideiglenes lakcím három hónap után megszűnik, ha kifogsz egy kekec ügyintézőt, akkor ezért meg fog büntetni.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz korcsillio #5372 üzenetére
szerintem kata-zni érdemes, ha megfelel a feltételeknek.
-
bambano
titán
válasz ludsimon #5368 üzenetére
szerintem diesel...
szotar.sztaki.huEgy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz pocokxx #5337 üzenetére
persze, titeket úgy megbüntet a nav, hogy füstöl...
a gyermekednek nyilván nincs jövedelme. tehát rád fognak szállni, hogy igazold, neked honnan volt annyi pénzed, amiből élni is tudtál, házat is tudtál venni és le is volt adózva visszamenőleg. úgy találgatok, hogy ezt a vizsgálatot be fogod bukni, amiből adóhátralék fizetés lesz.ha meg kiderül, hogy nem tőled van a zseton, akkor rádhúznak egy csődbűntett szerű pert, aminek az a lényege, hogy társtettes vagy abban, hogy az ismerősöd eltitkolja a vagyonát, jövedelmét és ezzel akadályozza, hogy a nav behajtsa az adótartozását.
még annyit, hogy tulajdonjog nélkül nem tud a bank jelzálogot bejegyezni, következésképp a hitelt is neked kellene felvenni a házra, arról álmodozva, hogy a tartozó haverod majd talán mégiscsak kifizeti a részletet... és akkor ott van még a kérdés, hogyha tényleg kifizet évek alatt minden részletet, stb. és lezárul az ügylet, hogy játszod vissza a kezére a tulajdonát jelentős pénzmozgás és járulékfizetés nélkül?
-
bambano
titán
"Jelenleg tanu, nem pedig vadlott, tehat a vizsgalat a suli ellen megy.": egyrészt a tisztelt hatóságok szoktak olyat játszani, hogy először tanúként hallgatnak ki, mert akkor köteles vagy mindent elmondani, majd amikor megtudták, amit akartak, akkor hirtelen vádlott lesz belőled.
másrészt parázzon csak rendesen, mert a nav nem szokott félmunkát végezni, ha elkezdenek vizsgálódni, szétcincálják az utolsó számlát is. ilyenkor kiderül, hogy kik vettek részt a csalásban, és azok ellen *hivatalból* köteles eljárást indítani. úgyhogy jobb, ha felkészül rá lélekben, hogy 98% hogy ráfizet.
-
bambano
titán
válasz Apollo17hu #5333 üzenetére
nem vagyok tájékozott a pontos ügymenetben, de ha találgatnom kellene, akkor azt találgatnám, hogy mindenképpen a nyakadba hajítanak egy statikai vizsgálatot. annak alapján lehet eldönteni, hogy a hatóságnak milyen választási lehetőségei, játéktere van a kérdésben.
mert lehet, hogy:
1. a ház már meggyengült, károsodott, akkor kilakoltatnak mindenkit és rádvarrják a költségeit. az combos lesz...
2. nem gyengült meg, de nem bíznak benne, akkor visszaépíttetik és megerősíttetik veled a házat. az se lesz két forint, de még jobb, mint minden lakót kártalanítani. feltéve, hogy a lakók utána egyesével nem perelnek be azért, mert a barkácsolás az ő ingatlanuk értékét is csökkentette.
3. statikailag nincs gond, akkor van az a lehetősége a hivatalnak, hogy eldönti, büntetés és fennmaradási engedély vagy büntetés és visszaépítteti.ha véletlenül egy nagyobb társasházban laksz, akkor ez akár milliárdos tétel is lehet... én sem lehetőséget, sem indokot nem látok rá, hogy miért ne húznád rá a felelősre a problémát.
"igazából alig több, mint egy hét van a szemléig, ezért nem hiszem, hogy érdemben foglalkozna az üggyel a hivatal, ha jelezném, hogy az előző tulaj az emberük.": ezzel meg az a probléma, hogy együttműködési kötelezettséged van, tehát ha nem szólsz, te vagy mindenért a felelős. ez nem hit kérdése. a hivatal honnan tudná, hogy nem ellened kell eljárnia, ha nem szólsz? nem is fogja érdekelni.
szerk: az ugye megvan, hogy az a pár elvesztegetett munkanap, amikor átirattad a szolgáltatásokat, meg az a kis zseton, amibe a bankhiteled és/vagy annak felmondása kerül, piszlicsáré tételek ebben a kérdésben?
lehet, hogy rögtön ügyvédhez kellene fordulnod. sőt, egyre inkább biztos vagyok benne.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Apollo17hu #5331 üzenetére
szerintem ne te szólj az előző tulajnak, mert annak nem lesz hatása. írd meg a helyzetet a hatóságnak, mellékeld az adásvételit és kérd meg, hogy vonják bele az eljárásba a régi tulajt is.
amellett meg kellene gondolnod, hogy annak, hogy eladta neked a lakást, lehetett-e az a célja, hogy kihúzza magát az eljárás alól, mert ebben az esetben szerintem kérheted a tulajtól az eredeti tulajdoni állapot visszaállítását, költségeid megtérítését, mivel nem per, teher és igénymentesen adta át a lakást, a lakással kapcsolatos lényeges dolgokat hallgatott el, ezzel megtévesztett téged.
"Az a kérdésem, hogy legrosszabb esetben mi történhet?": rád szakad az emelet.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz donmackó #5231 üzenetére
itt nem az a fő kérdés, hogy az eladó miatt nem fizetik a hiteledet, hanem az, hogy minden bizonnyal tehermentes lakásban állapodtatok meg. amiről kiderült, hogy nem az. a hitel nem utalása nem ok, hanem ennek a csavarnak a következménye.
visszakérni mindent lehet, csak kérdés, megkapod-e, és ha igen, mikorra. az téged nem segít, hogyha most kellene végre valahol laknod, akkor 1-2 év múlva igazat ad a bíróság és utána 2-3 év alatt be is hajtják a zsetonodat.
szerintem van kártérítési felelőssége, csak az téged nem segít ki.tehát tisztázni kell az eladóval, hogy miért került rá a jelzállog és hogyan, de főleg, mikorra szedeti le.
-
bambano
titán
válasz donmackó #5229 üzenetére
az egyszerűbb megoldás, ha rá tudod venni az eladót, hogy gyorsan csinálja meg azt, amitől leveszik a jelzálogot.
ha ez nem megy, akkor jobb menekülni, mert lehet, hogy másik érdekességet is bekapsz.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz kovacsroli #5169 üzenetére
mint mindig, most is gugli a barátod. [link]
-
bambano
titán
válasz kovacsroli #5169 üzenetére
én megkérdezném, hogy miért pont 120 rugó és mennyire komoly az a büntetés, aminek a 40%-át rögtön el is engedik...
-
bambano
titán
mit válaszolnék nekik: három betű, egy pont: azt.
úgy értem erre: "Szia, tehát azt mondod, hogy vagy visszaadom a gép árát, vagy feljelentesz a rendőrségen? Üdv: Attila".
olyannal nem vagánykodnék, hogy van navos ismerős, mert az már zsarolás.
(#5059) bitpork: "nem rentábilis többet áldozni egy konfliktusra mint a tudomásulvétele.": viszont ha mindig meghunyászkodsz, sosem tanulnak belőle az eladók. azért kell rákényszeríteni őket a jog szerinti viselkedésre, hogy a következő vásárlásod/más következő vásárlása jobban menjen.
-
bambano
titán
válasz Magnum_ #4945 üzenetére
örülök, hogy ennyire jól láthatóan nem tart senki jogásznak.
61/2009. (XII. 14.) IRM rendelet a jogszabályszerkesztésről: "42. § (1) A szakaszok megjelölése - az alábbi sorrendben -
a) a szakasz pozitív egész számokból képzett arab sorszámát és
b) a § jelet
foglalja magában."tehát a szakasz megjelölésében benne van a paragrafusjel, így a fent emlegetett szakasz hivatalos jele a btk. 219. paragrafusa. (az is benne van ebben a rendeletben, hogy toldalékolni a paragrafus szó toldalékolása szerint kell (43. § 1. bekezdés).
-
bambano
titán
válasz philoxenia #4942 üzenetére
már azt is határozott nemnek kellene venni, ha letiltatod a számodat, mégse szoktak vele foglalkozni semennyire sem. a nem az náluk egy kicsit határozott biztatás.
akkor szokták megérteni, hogy nem érdekelnek, amikor a nőági felmenőjüket ősi szakmával hozzák kapcsolatba és minimum egyszer már elhangzott a btk 219-es paragrafusa és az 1 év börtön szókapcsolat.
-
bambano
titán
válasz dragon1993 #4932 üzenetére
két dolgot tehetsz:
- pihenteted a számot pár hónapig és akkor lekopnak
- félreteszed az úri modort és megfelelően beszélsz velük.többek szerint hatásos, és még az udvariasságon belül van, ha rögtön az elején közlöd velük, hogy rögzíted a beszélgetést. a lényeg, hogyha ilyen hív, azonnal át kell venni a kezdeményezést és nem szabad hagyni, hogy elmondja, hogy mit akar.
-
bambano
titán
válasz Hosssszu #4888 üzenetére
azt is jó lenne tudni, hogy pontosan mit és hogyan kifogásoltak a negatív jelentésben.
a túlterjeszkedő szabályozás egyébként semmis.ha belenyúltak a táskájába a jelenléte nélkül, akkor én minimum annyit írnék vissza, hogyha nem tetszik, hogy x tárgy volt a táskámban, akkor legközelebb ne tegyék bele.
szerk: annak van reális esélye, hogyha kiáll a jogaiért, kirúgják, de a kirúgása sokba fog a cégnek kerülni.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz szaszayanou #4875 üzenetére
ja, az ugyanazon más kifejezés értelmezéséhez nemcsak absztrakció kell, hanem valami durvább anyag is
-
bambano
titán
válasz Magnum_ #4809 üzenetére
minden máshol a csődeljárást csődvédelemnek hívják, mivel az a feladata, hogy védjen a csődtől.
a csődbe jutott vállalat csőd miatti felszámolását hívják csődeljárásnak.
kivéve nálunk, mert a mi jogászaink olyan remekek, hogy arról kódulunk.például én most azzal szívok, hogy az eht-t nem bírja senki sem normálisan értelmezni, és ez olyan bruttó 600-800 millió forintos probléma.
-
bambano
titán
válasz Magnum_ #4807 üzenetére
értem, csak egyszerűbbnek látom a kötelezettséget áttolni az "illetékesre", mint benne maradni a szószban és tovább kockáztatni, hogy fizetnek vagy sem.
megnéztem. igazad volt a névben, megint egy hülye jogszabály.
-
bambano
titán
válasz suspect #4802 üzenetére
én nem értem, mit akarsz szerződni és agyonbonyolítani.
menjetek be a telekomba, első lépésként írasd át a nevükre a szerződéseket, hogy a további költségeket már ne rád verjék, és a telekom előtt egyezzetek meg, hogy az övéké a tartozás. ha nem hajlandók, akkor kapcsoltasd ki a szolgáltatást.ha benne vagy a slamasztikában, amihez nincs közöd, akkor az első lépés, hogy kimászol belőle.
-
bambano
titán
válasz radi8tor #4765 üzenetére
A bolt helyisége jó eséllyel a társasház tulajdona, a boltot üzemeltető bérleti szerződéssel bérli a társasháztól.
azt kell elérned, hogy ezt a szerződést ne újítsa meg a társasház. lehet próbálkozni rendkívüli közgyűléssel is, de mivel közeledik az éves rendes kötelező közgyűlés ideje, pont jókor tudod aktivizálni magad.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz mephi666 #4730 üzenetére
"hogy lehetne itt rosszul járni?": nekem az átlagnál magasabb az üldözési mánia szintem, így bennem mindig csörög a sz.rjelző, ha valaki erőlteti a nem legális utat a kicsit hosszabb ideig tartó legálissal szemben.
úgy lehet rosszul járni, hogy esetleg az ingatlanon van valami teher, elidegenítési záradék stb. szerintem rendes adásvételit csak úgy lehet írni, ha frissen kikért, tiszta ingatlani lap van a kezedben.
-
bambano
titán
válasz mephi666 #4727 üzenetére
szerintem itt az alapkérdés az, hogy jóban akartok lenni egymással vagy mehet a családi belháború.
szerintem jogilag nem áll meg, hogy minden tulajdonos bizonyítható hozzájárulása nélkül kavartak a tulajdonrészükkel.abban tökéletesen igazuk van, hogy "különben a foglalót duplán kell visszafizetniük, stb... (ezt sem értem teljesen, mert az eredeti szerződés szerintem érvénytelen)". ha az adásvétel az ő hibájukból nem történik meg, akkor a foglaló duplán visszajár, és ha azért nem lesz adásvétel, mert nem intézték el előtte tisztességesen a papírmunkát, az az ő hibájuk.
szóval eldöntöd, hogy szabályosan akarsz mindent csinálni, akkor valószínűleg elbukják a foglalót, aminek következtében életük végéig köpködni fognak, vagy nem akarsz öriharit és akkor kicsit simlizni kell a jogszabályokkal, aminek meg van az a lehetősége is, hogy később kiderül, irtózatosan nagy sz.rt húztál magadra.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz Víz Elek #4711 üzenetére
miután nagyjából mindenki egységesen azt mondta neked, hogy ezért csúfosan fenékbe rúg a nav, hogy jutottál erre a végeredményre, hogy "de akkor jol gondoltam, hogy nincs okom."??
szerk: az, hogy a nav zsarolás keretein belül értesül arról, hogy nálad kapirgálni kellene, a végeredmény szempontjából mellékes. úgy értem: amikor befizeted a kirótt adóhátralékot és büntetést, már mindegy lesz neked, hogy véletlenül szúrt ki a nav vagy befújtak.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
miért nem veszed meg újra a friss változatot? nem fognak neked ingyen támogatási tevékenységet folytatni csak azért, mert te nem csináltál biztonsági mentést.
én nem mennék a helyedben hivatalokhoz panaszkodni, mert nincs igazad.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
pontosan akkor mi is a bajod? hogy nem állnak veled szóba, miután már nem vásároltál supportot?
vagy az, hogy nem csináltál biztonsági mentést és most nincs meg a programod?tartok tőle, hogy te nem vagy képben ezekkel a dolgokkal kapcsolatban.
-
bambano
titán
válasz korcsillio #4675 üzenetére
ismét csak találgatok: nyilvánvaló érdekütközés van kettőtök között, amin nyilvánvalóan változtatni kell. számítani lehet rá (mégha én biztosat nem is tudok tippelni), hogy változtatás lesz a vége, és számítani lehet rá, hogy a változtatást az aktuálisan hatályos helyi építési szabályok irányába fogják elrendelni.
tehát valószínűleg érdemes az aktuális szabályokat megismerni, noha nem garantálhatom biztosra, hogy aszerint fognak dönteni. de annyit megér, hogy megnézed az önkormányzat webjén, hogy kint van-e a dokumentum vagy bemész és elkéred. ez nem nagy áldozat ahhoz képest, hogy esetleg ledől a házad.
-
bambano
titán
válasz korcsillio #4672 üzenetére
találgatok: lehet, hogy utána kellene járni a helyi építési hatóságnál az aktuális irányelveknek.
-
bambano
titán
válasz PeeterssoN #4660 üzenetére
a birtokvédelmi eljárásnak nem feltétele, hogy az ebtartási szabályokat is sértse. ha őt zavarja, akkor panaszt tehet.
-
bambano
titán
akkor a céghez tartozik. nincs ellentmondó felsőbb jogszabály.
szerk: privát magánvélemény: ha véletlenül sikerült összefutnod egy olyan eszméletlenül ritka céggel, ahol van erre írott belső policy, akkor az a feltételezés a valószínűbb, hogy rendesen utánanéztek a jogi háttérnek. a cégek zömére a kupleráj jellemző ilyen kérdésekben, azaz semmilyen szabályozás sincs.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Andris837 #4652 üzenetére
annak az esélye, hogy ezt az ingatlant te törvényesen az unokatestvérednek add, gyakorlatilag nulla.
a nagymamádnak esetleg.
a vonatkozó jogszabályokat a földoligarchák miatt durván bekeményítették.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #4619 üzenetére
több dologról is szó van:
1. nincs munkaköri leírásod. ez törvénysértő. neked ezért a belépésed után szólni kellett volna. mivel nem szóltál, azt a jogot, hogy szólhass és hogy arra hivatkozhass, hogy azért nem csinálsz valamit, mert nincs munkaköri leírásod, elveszítetted.
2. ettől még a bíróság valamilyen módon kreálni fog egy munkaköri leírást neked, erre írtam, hogy jó eséllyel az eddigi elvégzett munkád alapján csinál majd.
3. és az ettől való eltérés mértéke lesz az, ami alapján dönt, hogy ami melót rád akarnak tolni, az jogos-e vagy sem."Ezek alapján a dolgozó részéről történő azonnali felmondást nem érdemes választani.": szerintem meg meg lehet próbálni. persze szinte biztosan per lesz belőle, úgyhogy nálad a döntés.
konkrét esetre koncentrálva az őrzés szerintem külön feladat, a mocsok feltakarítása pedig nem aszerint kellene, hogy történjen, hogy hova pottyan, hanem aszerint, hogy milyen feladatkörben történt. aki a kutyákat felügyeli, az takarít.
az alkalmazandó algoritmus pedig a következő:
- nem takarítasz kutyagumit
- ha ezt észrevételezik, akkor szólsz, hogy tegyék meg írásban
- ez alapján írásban kifejted az ellenkező irányú véleményed
- ha nem tetszik nekik, benyújtod az azonnali felmondásodat, kifejtve, hogy megalázó munkára akartak kötelezni.az, szerintem, nem számít, hogy más fogást keresnek, mert ha papírod van arról, hogy ellentmondtál, akkor hihető, hogy az a valódi indok, különös tekintettel arra, hogyha hét évig nem volt kifogás a munkáddal szemben, akkor miért pont hirtelen akkor lett, amikor vitatkoztatok.
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #4617 üzenetére
"Annyiban baj, hogy a munkáltató köteles azt a munkaviszony kezdőnapját követően 15 napon belül átadni!": ez igaz,viszont az erre való hivatkozásnak jogvesztő határideje van, tehát most már nem tudsz vele mit kezdeni.
ha találgatnom kellene, azt találgatnám, hogy ilyenkor a bíróság a kialakult munkagyakorlat alapján az eddigi hét évnyi munkád szerint meghatározottnak fogja tekinteni a munkakörödet, és az ettől való jelentős eltérést veszi vagy nem veszi az azonnali felmondás alapjául.
az általad bemásolt grafikán levő mondat az, amit én is betettem (78.par. 3.bek), csak konyhanyelven.
-
bambano
titán
válasz ubyegon2 #4615 üzenetére
hogy nincs munkaköri leírásod, az gond, de nem baj a munkaköri leírások zöme egy gumiparagrafussal végződik, ami ilyesmi szokott lenni: "és minden más, amivel a főnöke megbízza".
erről mostanában már az a vélemény, hogy nem jogszerű, mert akármit nem bízhatnak rád. így az szokott a választóvonal lenni, hogy olyan feladatokkal bízhatnak meg, ami közelebbi kapcsolatban van a leírt munkakörrel. tehát elvileg el kell végezned minden munkát, amit a főnököd mond, feltéve, hogy az nem nagyon más, mint a rendes feladatkör.
idézetek a 2012. évi I. törvényből:
77. § (1) A munkavállalót végkielégítés illeti meg, ha munkaviszonya
a) a munkáltató felmondása,
b) a munkáltató jogutód nélküli megszűnése, vagy
c) a 63. § (1) bekezdés d) pontja
alapján szűnik meg.78. § (1) A munkáltató vagy a munkavállaló a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél
a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.
(3) A munkavállaló azonnali hatályú felmondása esetén a munkáltató köteles a 70. § (3) bekezdésében és a 77. §-ban foglaltakat megfelelően alkalmazni.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz philoxenia #4550 üzenetére
attól függ. elvileg igen, gyakorlatban a büntetőeljárásról szóló törvényre való hivatkozással a rendőrség meg szokta tiltani, hogy értesítsd a gyanúsítottat.
(#4549) LuckyL: keresem, ha meglesz, beírom.
-
bambano
titán
válasz philoxenia #4545 üzenetére
pontosítsunk: a kártérítés összegének meghatározásához hivatkozik erre a pontra, nem pedig a jogalap meghatározásához. ugyanis nem csak azért indítaná a pert, mert ő letöltötte és felhasználta (mondjuk egy vidám bírósági tárgyalás lehet az, amikor elmagyarázza az ügyvédnő, hogy mire használták fel a pornót... ), hanem azért is, mert mások számára elérhetővé tette. lásd (idézem):
x.y.z időpontban:
a.) Ön eszközén megtalálható volt és egyúttal
b.) más felhasználók számára elérhetővé vált, hogy ezt a filmet az Ön eszközéről letöltsékettől lesz kicsit káoszos az egész fenyegetés, mert a két jogalap teljesen más kategória. az egyik jogalap, mintha te kint, a németeknél megvetted volna dvd-n, a másik meg mintha a tv2 megvette volna, hogy leadja. a kettő között aligha van értelmes átjárás.
-
bambano
titán
minden címtartományhoz kötelezően lenni kell működő kapcsolattartónak, oda ír egy levelet, meghivatkozza a szükséges paragrafust, és ha elég rámenősen fogalmaz illetve nem elég tökös a szolgáltató adatvédelmi felelőse, akkor kiadják neki a kért adatokat.
én nem adnám ki, mert én ráérek szórakozni az ilyenekkel, de szerintem a szolgáltatók zöme valószínűleg kiadná.
-
bambano
titán
válasz Wittgen80 #4530 üzenetére
"De ezt hogyan tudja bizonyítani? Mert ugye legálisan az IP címem alapján a személyes adataimat nem derítheti ki.": titeket nem érdekel, hogy már tegnap is leírtam, hogy erre van jogszabály, tehát kiderítheti???
(#4531) philoxenia: "A szolgáltató nem fér hozzá a gépeden tárolt adatokhoz.": ez egyrészt marhaság, másrészt érdektelen. A szolgáltató nem fér hozzá a gépeden tárolt olyan adatokhoz, amikhez a világon bárki??? Nem azzal jön majd, hogy a szolgáltató mihez fért hozzá, hanem azzal, hogy ő a tanusított torrent kliensével hozzáfért, tehát akkor bárki hozzáférhetett.
"Egyébként a hivatkozott pont a szerzői jogi törvényből:": nem, nem az a pont vonatkozik ide, mert nem arról van szó, hogy felhasználta és nem fizette ki, hanem arról, hogy nyilvánosságra hozta és nem fizetett érte.
"Egyébként is, tudtommal a gépedhez, személyes adataidhoz történő, mindennemű engedély nélküli hozzáférésnek még a kísérlete is büntetendő cselekmény Magyarországon.": ez természetesen megint nem igaz, sehol nem büntetik olyan adatokhoz való hozzáférést, amit azért tettél fel a gépedre, hogy bárki hozzáférhessen.
"Ha ők valamilyen szoftverrel monitorozták a gépedet az engedélyed nélkül, sok pontját szegték meg az ezzel kapcsolatos törvénynek szvsz...": basszus, tényleg ennyire nincs meg, hogy a torrent hogy működik???
szerintem töröld ki ezt a hsz-t, mert ennyi tévedést rég láttam egy rakáson.
-
bambano
titán
válasz philoxenia #4525 üzenetére
az iroda miért lenne bűntárs? marhaság.
ha a jogtulajdonos felhatalmazta az irodát a nyomozásra, akkor nem bűntárs.és nem a feltöltést piszkálja, hanem a nyilvánosságra hozatalt. ebbe is bele lehetne kötni, hogy egy zárt torrent közösségen belüli elérhetővé tétel nyilvánosságra hozatalnak minősül-e. illetve a felperesnek szerintem bizonyítania kellene, hogy haszonszerzés céljából hozta nyilvánosságra.
-
bambano
titán
válasz Wittgen80 #4505 üzenetére
hogy honnan szerezték meg az adataidat, az kérdés. a navtól aligha. az internet szolgáltatótól, ha nem elég jó az adatvédelmi felelősük, akkor esetleg megkaphatták.
esetleg megkereshetnéd a szolgáltatódat is, és tehetnél panaszt.
-
bambano
titán
válasz Wittgen80 #4495 üzenetére
A németeknél van egy elég erős szemét ügyvédi banda, aki ezzel foglalkozik.
A navnak nincs hatásköre az ügyben, ez szerzői jogi kérdés, nem adózási.
szerintem nem érdemes fizetni.
írsz egy szép levelet az ügyvédnek, ahol felszólítod, hogy:
1. írja le pontosan, milyen jogszabályt szegtél meg
2. írja le pontosan, hogy ezt mivel tudja bizonyítani.
3. én beleírnám azt is, hogy amennyiben nem tudja érdemben bizonyítani, hogy te követted el a jogsértést, akkor készüljön fel rá a tisztelt ügyvéd, hogy jogosulatlan adatkezelés miatt, amit a btk. 219-es paragrafusa egy év börtönnel fenyeget, be fogod perelni.
4. természetesen semmit nem írsz alá, ami beismerés, mert ezek az ügyvédek arra hajtanak, hogy majd berosál a delikvens és akkor is fizet, ha nem kellene.ha megkaptad a választ, akkor neki lehet futni a következő körnek, amiben firtatod, hogy te követted el a másolást. az ügyvéd csak azt tudja bizonyítani, azt se biztosan, hogy a te ip címedről követték el, azt, hogy nem volt egy wifid, amit feltörtek, nem. ezt szokták a németek is használni, akkor nem szerzői jogsértésért kapnak büntetést, hanem a wifi nem megfelelő kezeléséért, ami a németeknél lényegesen kisebb tétel.
a gépedet nem kell monitorozni, ha visszaosztod a torrentet, és ők megpróbálják letölteni, akkor látszik, hogy tőled is lehet.
-
bambano
titán
szerintem hosszas gondolkodás után sem tudnék nagyobb marhaságot kitalálni, mint ez. hogy írod jóvá a csekket, ha nem egy számlához tartozik? mi lesz a befizetetlen csekkekkel? hogy akadályozod meg, hogy duplán fizessenek?
ha nem fizetted be, vigyázz rá vagy kérj újat.
(#4468) jerry311: "UPC meg a harmadik állatfajta, ott ha elmaradás van akkor a következő havi számla annyival több, mint a hátralék." ilyet is csak olyan cégnél tudok elképzelni, ahol valami agyhalott zombi közgazdász tervezte a számlázórendszert, mert ez meg az áfabevallást borítja fel totálisan. Mondjuk akiket én ismertem upcos dolgozókat, azokra a jelzőim stimmeltek...
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz jerry311 #4453 üzenetére
nem csak az a kérdés, kinek kellene kifizetnie azokat a számlákat, hanem az is kérdés, hogy joga van-e a szolgáltatónak 6-7 év után tartozást követelni.
tehát a teljes folyamat az, hogy először a szolgáltatónak kell bizonyítania, hogy joga van bárkitől is hátralékot követelni és csak utána jön az a menet, hogy a szolgáltatónak ki fizet, majd az eladó és a vevő hogy rendezi le egymás között ezt a pénzt.
"Kb. lényegtelen mikor költözött be valaki az ingatlanba, aki szerződve van a szolgáltatókkal, az köteles fizetni a számlát.": ez csak abból a szempontból lényegtelen, hogy ki fizeti ki a jogszerűen követelt tartozást. abból a szempontból viszont, hogy van-e tartozás, amit jogszerűen követelhet, nagyon nem mindegy.
"El lett kúrva? El.": el. csak ők rontották el? nem. a szolgáltató is. akkor a szolgáltató is beszáll a terhek viselésébe.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz Vismajor01 #4447 üzenetére
nem értem, milyen nyilatkozatot akarnak tőled, hogy a vevő lakik egy ingatlanban, amiről adásvételi szerződés van. az adásvételi szerződésnek mindig része annak a meghatározása, hogy mikor van a "kulcsátadás", jogászul fogalmazva mikortól húzza az ingatlan hasznát, viseli terheit.
újabb nyilatkozatot kérni, ami majd űbereli az adásvételit, szerintem időhúzás.
szerintem perújrafelvételnek lehet értelme, amivel a jogvesztő határidő lekésést esetleg semmissé tudod tenni. utána pedig azt kellene firtatni, hogy a hátralék behajtása érdekében úgy járt-e el a szolgáltató, ahogy a jogszabály erre kötelezi.
a perújrafelvétel illetékét nem tudod másra terhelni, az a ti hibátok miatt szükséges. azt be fogjátok nyelni szerintem.
-
bambano
titán
válasz Woodslave #4436 üzenetére
nem, nincs eltévedve, a díjhátralék ügyében igenis keresni kellett volna a szolgáltatónak az ügyfelet.
én sem értem, miért hagyja a hatóság, hogy 6-8 évig pihenjenek hátralékok, és amikor már kezelhetetlen méretűre hízott az összeg, akkor sok év múlva ráborítsa a fogyasztóra.
három egymás utáni hónapban nem fizet, második hónapnál felszólítani, harmadiknál villany leolt oszt jónapot.egy normális országban normális fogyasztóvédelemmel rendelkező helyen nem kellene eltűrni, hogy a szolgáltató 2015-ben 2008-2010 közötti tartozásokkal zaklasson... mi a bánatos francot csinált 7-8 évig a szolgáltató???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest