Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ereshkigal
őstag
Csak most tűnt fel, hogy május óta új Rockbox verzió van kint. Release notes.
-
Ereshkigal
őstag
válasz K1LLMy53Lf #30120 üzenetére
Köszi, este ki is próbálom.
-
Ereshkigal
őstag
válasz K1LLMy53Lf #28615 üzenetére
Erre gondoltál? Lehet kipróbálnám. Ez melyik 770c-hez jó, mindkettőhöz esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz sarasota123 #28591 üzenetére
http://www.rockbox.org/wiki/WhyRockbox
Ha elvagy így is a lejátszóddal, akkor ne foglalkozz vele. Sokat tud, de nem való mindenkinek. -
Ereshkigal
őstag
válasz GabeszHUN #28535 üzenetére
Vinnie kéne pedig a Fuze+-nak. Nem lehet, hogy mondjuk csak 44,1 kHz/16 bitig támogatott a FLAC, a te anyagod pedig nem ilyen volt? Rockboxszal viszont mindent lejátszanak a Sansa-k.
Sportom volt, arra emlékszem, ment a FLAC, de ott is biztos van valami limit (48 kHz/16 bitre tippelek).[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
-
Ereshkigal
őstag
Szerintem van itt olyan aki életében nem hallott minőségi LP-CD forrásról építkező rendszert, csak rippelt flac, mp3 meg ki tudja milyen agyament formátumokat...
Mi a baj egy 100% pontossággal rippelt flac fájllal? Említetted az EAC-t, gondolom tudod mi az az accuraterip.Tény hogy a CD-ről is kiderült, nem végtelen eltarthatóságú, tönkremegy...
Ezt a 90-es évek vége óta tapasztalom, neked újdonság? Az LP meg kopik. Lehet tovább bírja, mint egy CD, de a CD-nél még mindig ott van a könnyű, eredeti minőségben történő archiválás lehetősége.Mondjuk tény, hogy még sosem volt minőségi CD/LP forrásból építkező rendszerem, és már nem is lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz funkmester #27333 üzenetére
-
Ereshkigal
őstag
"Ha jol remlik, cd minoseg es lossless kozott, viszonylag keves ember tud csak egyertelmuen kulonbseget tenni, viszonylag extrem hangeron."
Van olyan, aki ezt elhiszi?
-
Ereshkigal
őstag
válasz crazygamer #25821 üzenetére
Veszteségmentes. Rockbox viszi a 3.97-es verziótól. Id tagekkel előfordulhatnak bugok.
-
Ereshkigal
őstag
válasz crazygamer #25743 üzenetére
Ha jól elvagy így a Clip+-szal, akkor nincs szükséged rá.
A hangzáson nem javít.Röviden, ami miatt én használom:
- sokkal több beállítási lehetőség
- cue kezelés
- gapless lejátszás
- többféle UI-t tölthetsz le hozzá/csinálhatsz sajátot is
Ami miatt esetleg még jó lehet:
- korrekt EQ (nem használom, csak olvastam)
- magasabb bitrátájú/mintavételezésű zenéktől nem akad ki (nincs sok értelme ilyeneket hallgatni vele) -
Ereshkigal
őstag
válasz contaxg #25315 üzenetére
Talán ismered, hogy simán idiótának titulálod?
Kérdés: most hallja valaki ezt a zajt?
Egyébként meg a placebohatás nagy úr. Biztos lesznek elvetemültek, akik jobbnak fogják hallani. Mint ahogy egyesek néhány ciklus wav-flac-wav konverzió után is sz@rabbnak érzik a zenét. Persze vakteszten megbuknak.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz Domonkos8 #24840 üzenetére
A Rockbox ezeket az Apple eszközöket támogatja: "Ipod 1g through 5.5g, Ipod Mini and Ipod Nano 1g".
A hangzás nem lesz jobb. Instabilitás lehetséges (gépre dugdosáskor).BÜDÖSLÁB: a Clip+ a kategóriájában egy jó lejátszó. Ha ebay a barátod, és nem zavar, hogy refurbished, akkor van olcsóbban is.
BÜDÖSLÁB: azért örülünk, hogy nem "Kapjátokmárbe" lett végül.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ereshkigal
őstag
Ami a Sport ellen szól, hogy nincs rá, és valószínűleg nem is lesz Rockbox. Én csak ezért adtam el, miután olvastam, hogy az új hardver feladta a leckét a fejlesztőknek.
-
Ereshkigal
őstag
válasz SunMount3r #24519 üzenetére
A lejátszással nálam nem volt baja, a tageket kezelte talán rosszul. Egyébként tegnap jött ki hozzá új firmware:
"Bugs Fixed:
• Fixed playback issue of some FLAC and OGG Vorbis files "
Szerintem kijavították ezt. Utána kell olvasni.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz SunMount3r #24515 üzenetére
A kijelző mérete nem igazi érv szerintem. Ami jobban számít, az akksi, nálam tesztben kb. háromszoros üzemidő volt a Sport javára. Ezt a külsős dolgot meg nem értem, mert amikor a kezembe vettem, nekem kapásból az volt az első gondolatom, hogy normálisabban néz ki, mint a Clip+, vagy a Zip. Én észrevehető hangzásbeli különbséget nem tudtam észrevenni a rendelkezésre álló füleimmel és fülhallgatómmal a Ziphez képest.
-
Ereshkigal
őstag
válasz Unteroff #24482 üzenetére
Szerintem megéri a Sport, sokkal tovább bírja az akksija. Nem tud videót lejátszani, hol olvastad? Egyébként aki ilyen méretben videót néz, az nem normális.
A fülhallgatókra azt szokták mondani, hogy annyira nem rosszak, tehát a Tacskós/Madaras Tacskós fülhallgatóknál jobbak, de nem árt egy jobbat beszerezni.
Kártyát elvileg mindegy, milyet dugsz bele, mert zenehallgatással nem tudod kihasználni a sebességüket.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz Zsiráfnyál #24069 üzenetére
Rockbox?
-
Ereshkigal
őstag
válasz gixxer-tomee #23812 üzenetére
Ne játszd a sértődöttet. Nem a kérdéssel volt problémám, csak ezt a hackelést nem értettem, mi akar lenni. Hirtelen a gányolás jutott róla eszembe.
Ha valaki boldog a gyári firmware-rel, akkor fölösleges feltennie. Ha nem tetszik az UI, esetleg valami funkció hiányzik, amit a Rockbox tud, akkor ki kell próbálni. -
Ereshkigal
őstag
válasz gixxer-tomee #23810 üzenetére
A Rockbox egy firmware; alternatíva bizonyos lejátszókhoz. Nem tudom, hogy jön ide a hackelés.
-
Ereshkigal
őstag
válasz BigBlackDog #23748 üzenetére
Nulla nyomkodással max. 9-10 óra mp3.
-
Ereshkigal
őstag
válasz Domonkos8 #23532 üzenetére
Ezek ugyanúgy szólnak.
Clip+: a legminimalistább, ha nem érdekel a kijelző.
Clip Zip: ha szeretnél Rockboxot telepíteni.
Fuze: még nagyobb kijelző. Többnyire használtan/drágán szerezhető csak be.
Clip Sport: ha számít az akksiidő, és nem akarsz Rockboxot.
(Fuze+: nem ajánlott.)Össze kéne hasonlítani a Nexus 4-gyel, annál lehet nem szólnak jobban.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz Azúr77 #23429 üzenetére
Röviden:
- sokkal több beállítási lehetőség
- cue kezelés
- gapless lejátszás
- többféle UI-t tölthetsz le hozzá/csinálhatsz sajátot is
- korrekt EQ (nem használom, csak olvastam)
- magasabb bitrátájú/mintavételezésű zenéktől nem akad ki (nincs sok értelme ilyeneket hallgatni vele) -
Ereshkigal
őstag
válasz micafighter #23426 üzenetére
Nálam a Zip Rockbox-szal kb. 10,5 órát megy. Ugyanazt lejátszva Sporton a gyári fw 30+ órát hoz.
-
Ereshkigal
őstag
válasz Azúr77 #23423 üzenetére
A Sportnak teljesen más belseje van, mint az előző verzióknak (hangzásra kb. ugyanaz).
Ha nincs gondod a Sansa (szerintem hányadék) UI-jával, akkor én a Sportot ajánlanám, mert az akksija kb. 3-szor addig bírja, mint a többié. Ha Rockbox kell rá, akkor viszont kerülendő. -
Ereshkigal
őstag
válasz micafighter #23384 üzenetére
Vissza lehet, de még ez sem feltétlen szükséges, mivel a rockbox 2. rendszerként települ, tehát dual boot van, és mellette lehet indítani az alap fw-t is (balra nyíl+power gomb.)
-
Ereshkigal
őstag
válasz micafighter #23379 üzenetére
Az jó ár.
Rockboxot nem nehéz feltenni, viszont nem mindenkinek van rá szüksége vagy nem feltétlen jön be. -
Ereshkigal
őstag
válasz Tibicsucsu #23365 üzenetére
Slownz-nál szokott lenni jó áron clip+, illetve zip az aprón, érdeklődj, lesz-e még. Egyébként meg az ebay-t ajánlom nézelődni.
Nekem van/volt zip és sport is, egyiknél sem jelentkezett kontakt hiba, mondjuk nálam állandóan benne van a füles. -
Ereshkigal
őstag
Mindig felpörög a topik, ha az X3 szóba jön.
-
Ereshkigal
őstag
Gondolom azért, mert ez jobban szól az előzőnél, vagy azt fogod képzelni, hogy jobban szól, még ha nem is veszed észre a különbséget. Én is terveztem vásárolni egy jobbat, de aztán sokadjára átgondolva arra jutottam: ezt is csak kint használnám, ott meg nem fogom hallani a különbséget. (Lenne olyan fej-/fülhallgató, amivel hallanám, de utcán ezt életveszélyesnek tartom.)
Egyébként meg nem mindig van ésszerű, logikus magyarázat, hogy miért veszünk valamiből újat, jobbat, drágábbat. Tetszik, és kész. Én pl. nem adnék hatjegyű összeget mobil eszközért, ellenben kiadok ennyit egy mechanikus órára, pedig egy 5-10000 Ft-os kvarc óra is mutatja az időt, sőt, pontosabb is. Más ezt tartja hülyeségnek. -
Ereshkigal
őstag
válasz SunMount3r #23066 üzenetére
Nem vontam le semmiféle következtetést, csak arra akartam utalni, hogy szerintem egy ilyen eszköz hangminősége csak háttérzenének felel meg, amire nem igazán figyel oda az ember, pl. a munka miatt. Semmi bajom a fizikai munkával/azt végzőkkel.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz SunMount3r #23064 üzenetére
Eh, most esett le, hogy MB, és nem GB volt.
-
Ereshkigal
őstag
válasz SunMount3r #23061 üzenetére
Lehet olyat adnak hozzá? Csak gyorsan gugliztam, hogy esetleg ilyenben is lehet gondolkodni.
Nem ismerjük ezeket, gondolom azért nem volt hozzászólás. Én arra tippelnék, majdnem mindegy melyiket veszed, mert mind sz.rul szól. Ha csak háttérzenének kell valami fizikai munkához, akkor meg nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz SunMount3r #23059 üzenetére
Ilyesmi esetleg?
Sokat ne költs rá. -
-
Ereshkigal
őstag
Aprón a Clip Sportom.
-
Ereshkigal
őstag
válasz Luissimo #22907 üzenetére
Ha valamivel nem értesz egyet, akkor megfogalmazhatod mindenféle gúny nélkül is, érthetően, hogy mi nem tetszik, vagy mit nem értesz. De a kedvedért leírom, hogy nálam mi volt: szimplán kiforrasztottam a régi akkut, majd betettem az újat. Működni működött a lejátszó (Zip), de tölteni nem volt hajlandó. Vakartam a fejemet, aztán némi google után ezt találtam (attól most tekintsünk el, hogy jó nagy gány munka, amit a gyerek csinált): másnak sem ment rendesen a Sansa lejátszója új akkuval. Így végül én is letekertem a ragasztószalagot az akksikról, leforrasztottam azokat a pici paneleket, majd a gyári panel+az új akksi ment vissza. Ha előre tudom, akkor nem így csinálom, hanem úgy, ahogy fentebb írtam, spórolva némi forrasztást.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz SunMount3r #22501 üzenetére
Ha nem kell rá Rockbox, akkor kb. ugyanaz, mint a Zip, picit igényesebb külsővel és kb. háromszoros akksiidővel.
-
Ereshkigal
őstag
válasz SunMount3r #22498 üzenetére
Még előfordulhat, de nem valószínű. Ebay és társai, ha mindenképp kell...
-
Ereshkigal
őstag
válasz SunMount3r #22484 üzenetére
Hardveraprón találsz.
-
Ereshkigal
őstag
válasz Gyuri16 #22470 üzenetére
Köszi az infót, nem követtem az eseményeket... majd dobom is fel.
A 2000 szám nekem (is) "érvágás", bár jelenleg nincs most ennyi a kártyámon, de meg tudnám tölteni (utcára én MP3-at viszek).
Az utolsó mondatoddal egyetértek. Azt azért nem gondoltam, hogy ennyire lesz*rják majd. Ezek után nem reménykedem több frissítésben.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz wolfman #22418 üzenetére
Azért annál többről van szó, hogy "instabil szoftver"... több tucat lejátszón meg megy rendesen. Egy éve már, hogy kijött a 3.13-as verzió, és azért hegesztenek folyamatosan, remélhetőleg hamarosan bővül a lista...
Anno egy Fuze+-t néztem ki magamnak, de olyan rosszakat olvastam róla (nem emlékszem már a részletekre, csak hogy az érintőképernyője gyári fw-rel is kaotikus dolgokat művelt), hogy inkább Zipet vettem, amit nem bántam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- iPhone 13 Pro 256GB gyári független, hibátlan, full doboz
- Toshiba Satellite L50D-B-12Z QuadCore AMD A6-6310 / 8 GB Ram / 1 TB HDD / AMD Radeon R4 2 GB
- Eladó vagy csere LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / monitor.
- Lenovo IdeaPad Y50-70 Intel Core i7-4710HQ / 15.6" 4K UHD / 16 GB RAM / 4 GB GTX 860M / 500 HDD
- Asus ROG Strix Soar 7.1 Gaming hangkártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest