Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- GTA VI
- EA Sports WRC '23
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Wuthering Waves
Új hozzászólás Aktív témák
-
8
senior tag
iOS-en jailbreakelve TetherMe nekem erre bevált.
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Zeki
nagyúr
Van speckó app, amivel vpn-es mobilnetet a telóról meg lehet osztani tablettel?
-
-
Yogi Bear
aktív tag
Sziasztok! Egy telenorás mobilnethez kellene 4G modem/router, de házon kívülre kellene tenni az antennát.
Tudtok konkrét modem, antenna típust és megoldást ajánlani?Eddig a TP-linknél néztem az Archer MR400 és Archer MR200 típust, mindkettőnek 2db levehető 4G antennája van SMA csatlakozóval.
Elvileg erre tudok mondjuk 5 méteres kábellel egy vagy két külső antennát csatlakoztatni?
.: LG 22LD350 .:. LG 55LW659S .:. LG 55UH8507 .:. Onkyo TX-SR607 .:. Onkyo TX-NR676 .:. Magnat Motion 880 :.
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
A Domino Maraton 4GB csomag adatmennyiségének mekkora része használható fel külföldön (EU-ban) ?
E csomag esetén is játszik a méltányossági arány ?
Le van ez valahol írva részletesen, illetve mi a gyakorlat roaming helyzetben ?
Üdv.
Astra
-
4Grider
nagyúr
válasz qwertly #6392 üzenetére
A domino net akció maximum két ciklusra szól, azaz 2x30 napra. Az pedig nem három hónap...
A vodafone hasonló ajánlata a havi 1 vagy 5 GB ismétlődő nete hasonló, de csak dupla adatforgalmat (2-10 GB) jelent, viszont augusztus 31-ig aktiválható. Így azzal még meg van a 3 hónap... -
qwertly
addikt
Sziasztok! Nyári hónapokra milyen feltöltős mobil nettet javasoltok,mert most blue mobilt használjuk de láttam egy Domino Net 4 GB akciót amely 16GB ad 3290Ft ért.Ennél létezik jobb 3 hónapig használható féltöltős mobil nett csomag?
-
Ksix
tag
válasz Rocker1 #6388 üzenetére
Valószínű azért nem kaptál választ, mert ez eléggé személyes preferenciák, „ízlés” kérdése, technikailag mindkét megoldás megfelelő. De én biztos nem vállalnék be egy viszonylag olcsó routerért 2 év hűséget, ráadásul a Hello Datánál még az adatmennyiségre sem kell figyelni. Mivel az akármikor le is mondható, simán ki lehet próbálni, hogy mennyire használható (az utakon gyakran nincs rendes lefedettség), és hogy azon a telefonon működik-e a megosztás rendesen (én használtam gond nélkül úgy, egy nyáron keresztül, de ez eléggé készülékfüggő). És ha nem válik be a telefon, én akkor is inkább vennék ~15 eFt körül egy olyan/hasonló routert a HD mellé, mint egy korlátos csomag 2 év hűséggel.
-
Rocker1
tag
Feltettem a Telenor topicban is,de nem nagyon kaptam választ.
Sziasztok!
Jön a nyaralás és ez ügyben szeretnék tanácsot kérni.
A kocsiba és a belföldi nyaraláskor szeretnék internetet megosztani 4 készülék között.
Érdemes-e Hipernet Home M csomagot rendelni 2 év hűséggel, mivel nincs routerem, vagy Hello Data Start csomagot venni egy Samsung Galaxy A3 (2015) telefonba. A Hello Data viszont hűségidő nélkül van.
Melyik megoldás lenne a jobb internet megosztáshoz?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
a fentebb említettekre,
mennyire ajánlott? használ valaki ilyet?
/ezekre lenne szükségem, jelenleg az adott országban:
3G capabilities: UMTS 2100
4G capabilities: LTE 2100a router specifikációjában szerepel a 2100MHz-es sáv/
[ Szerkesztve ]
-
TBMC
addikt
sziasztok!
nem tudom jó helyen járok-e.
oly kérdésem lenne, hogy távoli országokban vásárolt helyi SIM kártyák mely 3/4g wifi routerekben működnek megfelelően?mik az ajánlott kategóriák, modellek?
előre is hálás köszi!
(elég sokat lenne használva a készülék macbookkal, iphoneval)
[ Szerkesztve ]
-
Ksix
tag
válasz EriKebab #6368 üzenetére
Nagyjából igen, de mivel a számla csak pár nappal az első ciklus lezárása után készül el, amikor már rég megkezdted a következőt is, akkor már késő lemondani, mert lesz +1 fizetendő hónap addigra. De ha az első ciklus utolsó napján, vagy előtte mondod le, akkor elvileg az előleg fedezi az egészet, nem kapsz vissza, de nem is kell fizetned.
-
RoSSo3
senior tag
válasz 4Grider #6382 üzenetére
Így már kezd világossá válni a dolog, köszönet a magyarázatért!
Utánaolvastam, pl Győrre a kisalfold.hu írja is, hogy tesztelték a rendszert (még 2015-ben, azóta gondolom tovább fejlődhetett).
Melyik a legolcsóbb olyan router (vagy akár telefon), ami tudja ezt az LTE-A-t (ami ha jól olvastam, egyenlő a 4G+al). Nézegetek a B525-öt, ez talán egy alap modellnek számít? Egyelőre csak egy mérés erejéig lennék kíváncsi, mit hoz a 3372-höz képest.
-
4Grider
nagyúr
LTE-A jellemzően ott van, ahol nagy népsűrűség van így sok mobilnet-használó. Kell hozzá 1800 MHz-es 4G hálózat is, ezt fogják össze a 800 MHz-es "vidéki" hálózattal. Az 1800 MHz-es hálózat rosszabb terjedése miatt viszont az ilyen hálózat pontszerűbb, a tornyok 1-2 km-én belül elérhető. Azaz a teljes 4G hálózat kb. 10%-án találkozol LTE-A-val. Ha nálad van, akkor LTE-A eszközzel nagyobb sebességet fogsz tudni elérni.
Látod, hogy sok a ha... -
4Grider
nagyúr
Beállítással te nem változtathatsz az elérhető sávszélességen.
Győrött belváros, külváros, városszél. Nagyon nem mindegy. Ott egyébként az 1800 és 800 MHz össze van fogva (LTE-A), de a te modemed olyat nem tud, csak az egyik frekvenciát tudja egyszerre használni.
Én itt Büdöspesten külvárosi részen LTE-A eszközzel 25-30/25-30 Mbps-ot mérek stabilan. -
RoSSo3
senior tag
válasz 4Grider #6378 üzenetére
Akkor nincs ötletem, miért van ekkora különbség. Lehet valami beállítás a bibi?
Többen írták itt is, hogy mobilnetre cserélték a vezetékest, persze 40-es vagy nagyobb sebességnél meg is értem. De az nem világos, Győr azért elég fejlett város - persze lehet épp emiatt a sok felhasználó, így a lassabb sebesség. Vagy én rontok el valamig (pedig még router sincs a képben, közvetlen laptopba dugva mértem, és még a VB előtt.) -
RoSSo3
senior tag
Meg is van: E3372h - 153.
Ez a típus. Különbözik ez az általad említett, más végződésűtől (607 vs 153)? A leírás szerint 150-es letöltési sebességre lenne képes. Nem is kéne nekem ennyi, egy 20assal (de stabilan, hogy azért 15 alá ne menjen, ne szakadozzon) bőven elégedett lennék.Lehet akkor ez a B20 hiánya miatt van - mármint, hogy nem tudok ennél magasabb értéket mérni?
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy egy Huawei E3372-es USB modemmel nem sikerül Győrben 15-19 mbps letöltési sebességnél többet mérnem? Flottás Telenoros korlátlan SIM-em van, és ugyan ezzel a csomaggalmás 190-es sebességet is mért már, pár km-el odébb. Nekem sosem megy feljebb 15/20-nál. (És sajnos ugrándozik is, van, mikor 10 sincs meg.)
A modem lehet már esetleg egy régebbi modell? Tehát a készülék az akadálya annak, hogy nem tudok (állandóra) nagyobb sebességet elérni, és esetleg nézzek egy újabb után?
-
4Grider
nagyúr
Mint írtam: Ha domino fix díjcsomagod van, akkor azon megrendelés esetén azonnal működni fog a Maraton opciós net. Nem kell Domino Net 30 naponta lejáró/megújuló netet rendelned.
A megújuló net most azoknak jó, akik havonta elhasználnak több gigabájt adatforgalmat, mert ahogy idézted is, a 2018. június 1. és 2018. június 30. között megrendelt új Domino Net 200 MB, Domino Net 500 MB, Domino Net 1 GB és Domino Net 4 GB megújuló havi opciókra akció van, ezek adatforgalmát most megnégyszerezik.[ Szerkesztve ]
-
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek értelmezni az alábbiakat, mert én már teljesen összezavarodtam
Telekom-os Maraton 4GB-os csomagot szeretnék, de semmi havonta megújuló díjjal. Nem tudom lehetséges-e?
Domino fix extra sim csomag, netes rendeléssel
1 GB net, 80 perc lebeszélhetőségAztán lentebb a "Jó ha tudod" részben:
"A benne foglalt perc és adatforgalom belföldön és az EU-ban használható fel az adott SIM aktuális rendelkezésre állási idejéig.A benne foglalt perc/adat mennyiség felhasználhatósága minden feltöltéskor meghosszabbodik annak elfogyásáig."Számomra ez azt mondja, hogy nincs semmi havonta megújuló díj. Elfogy a 4GB, kártyát feltöltöm, újra megrendelem. Sőt valahol úgy is olvastam az oldalukon, hogy több Maraton 4-et is rendelehetek, hozzáadódik az előzőhöz...
Aztán lejjebb benyögi:
"Az ajánlat a 2018. június 1. és 2018. június 30. között megrendelt új Domino Net 200 MB, Domino Net 500 MB, Domino Net 1 GB és Domino Net 4 GB megújuló havi opciókra vonatkozik"Most akkor hogy van ez? Mindenképp kell havi megújuló netet is vennem, hogy használhassam a Maratont?
Páromnak is ilyen van már hónapok óta és nincs megújuló költsége.(#6336) 4Grider hozzászólásában is ezt olvasom:
"Kell hozzá alap net, mert opció, de ha domino fix a díjcsomagod, azon alapból is működik."Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
-
EriKebab
csendes tag
Sziasztok!
Mai napon rendeltem egy feltöltőkártyás Sim-et a Telenortól. Kérdésem az lenne, hogy ezzel a Simmel 1 hónapig ki tudom-e próbálni a Hello Data-t. Fel fogják előtte velem töltetni a kártyát 3000-el olyasmi indokkal, hogy "ezzel lép életbe a feltöltőkártyás csomag ami szükséges a tarifacsomag váltáshoz vagy csak egyszerűen ingyen áttesznek és utána lemondom? Van valakinek tapasztalata ilyenben? Esetleg ennek a számlázásával kapcsolatban?Előre is köszi!
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Pár hónapra, csak laptophoz egy valamilyen usb-s wifis megoldás érdekelne korlátlan! internet hozzáféréssel.
Van ilyen szolgáltatás+eszköz, amit csak akkor kell fizetni ha használod és aztán félreteszed, majd megint elő lehet venni amikor kellhet?
Vagy tud valaki vamamilyen ötletet? -
juvegamer
tag
Sziasztok.
Nem tudom hogy ez-e a megfelelő topik de lenne egy kérdésem: Xbox One multiplayer játék mennyi adatforgalmat generál? Ez azért lenne fontos mivel vidékre költözöm ahol egyelőre csak mobilinternet van. Néztem a Telenor Hipernet Home szolgáltatását ahol 100gb adatforgalmat adnak havonta 4G sávszélell, működhet ez?
Előre is kösz. -
Viktor77
titán
Csak érdekességképpen. Eddig egy Huawei E3272-es sticket használtam, nagyjából 20-30Mbitem volt.
Ma vettem egy Huawei 5577C Mifi (Telekomban, de független), gondoltam teszek egy próbát, ha nem lesz jobb max. eladom, 17K volt, sokat nem bukok. A 20-30Mbitből 60Mbit lett (ugyanott mérve) és a telefonom is meghálálja az 5GHz-es wifit.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Kisfundy
aktív tag
-
cocka
veterán
válasz AstraCDX #6347 üzenetére
Nyugodt lehetsz, én sem ismerem a termékeiket.
Megkérdezem, mert vannak akik tudják, hogy PöLö, egy Dominó Maraton nem egy közvetlenül megvásárolható csomag.
Nagyszerű. A honlap elég egyértelműen az összes itt feltett kérdésedről tájékoztat. Tehát nem értem, hogy miért hitelesebb és egyszerűbb itt olvasgatni, mint a honlapon végigvinni egy rendelési folyamatot, de mindegy. De a díjszabás sincs annyira eldugva, hogy ezt előre ne tudhatnád.
Nekem nem fáj, csak sose értettem mi élvezet van abban, ha valaki másokat kérdezget ahelyett, hogy saját maga olvasná el az adott honlapon a releváns infókat. Ekkor persze mindig jönnek az időhiánnyal, de nyilván ha egy szolgáltatást óhajtasz igénybe venni, akkor előtte tájékozódsz, ami időbe kerül és valószínűleg több idő itt a folyamatról naphosszat kérdezgetni, mint a rendelést elindítani. Na mindegy. Te tudod.
P.S. Ráadásul a Telekom az utóbbi időben igencsak megkönnyítette a kártyás csomagok közül választást, hiszen csak a Domino Fix van meg valami bónusszal Fix Extra de az ugyanaz. A netes opciók közt sem sokkal nagyobb a kínálat.
-
AstraCDX
senior tag
A 15 év alatt míg a távközlésben dolgoztam (Posta, MATÁV, LTO) sem ismertem a cég termékeinek részletes fa struktúráját .
Mióta 14 éve már máshol gályázok, és 13~15 órás műszakokat teljesítek mégúgy sem ismerem .
Megkérdezem, mert vannak akik tudják, hogy PöLö, egy Dominó Maraton nem egy közvetlenül megvásárolható csomag .
Jóhiszeműen feltételezem, ezért van a fórum .
Ha ez neked fáj, hát hadd fájjon !
Aki meg tudja a kérdéseimre a választ, és segít annak megköszönöm !
Üdv.
Astra
-
-
Ksix
tag
Na látod, a kollégád mérésének már van értelme, mert abból látszik, hogy ott helyileg mire lehet számítani. De itt jön be az eszköz szerepe, ha az övé Cat6-os volt, akkor nálad feleződik majd a sebesség, mert a Xiaomi Redmi Note 3 Pro nem tudja azt. De ami még nagyobb probléma, hogy sok helyen csak 0 körüli sebességed lesz csak, mert az a telefon a B20-as LTE frekvenciát sem tudja, lásd ezt a cikket:
[A B20-as 4G nyomában]
Úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy érdemes a Hello Datára előfizetned. -
AstraCDX
senior tag
válasz 4Grider #6336 üzenetére
Nulláról indulok .
Nincs Domino kártyám, és okostelefonom sem .
Mobilnet kártyám van notebook belsőmodemben, tehát az on-line megrendelés jöhet szóba .
Milyen (alap) Domino kártyát kell rendelnem, amiből lépésenként "felépíthetem" a Domino Maraton 4GB csomagot ?
Milyen lépésekkel jutok el a Domino Maraton 4GB csomaghoz ?
Üdv.
Astra
-
4Grider
nagyúr
-
AstraCDX
senior tag
válasz 4Grider #6334 üzenetére
Na ez már válasz a kérdésemre . Köszönöm !
Akkor tehát ez értelmesen nem járható út . Elvetem .
Egyébként azért ragaszkodtam volna hozzá, mert elég jó a száma, de nem igazán fontos .
Akkor ahhoz kérek tanácsot, hogy hogyan kell ezt a Domino Maraton 4GB csomagot leggazdaságosabban megrendelni .
Ami nekem ebben a konstrukcióban fontos, az éves rendelkezésre állás, és az EU-n belüli adatroaminglehetőség, hanghívásra egyáltalán nincs szükségem, kizárólag mobilnetre .
Ha megrendelem, mennyi idő míg házhoz jön ?
Alapoktól kezdődően, hogyan történik a használatbavétel, míg kialakul a Domino Maraton 4GB .
Mert ha jól gondolom ez több lépésben történik .
Hogy történik az aktiválás, és minden egyéb részlet ?
Köszi !
Üdv.
Astra
-
4Grider
nagyúr
válasz AstraCDX #6332 üzenetére
Lehet váltani, csak drágább, mint ha kérsz egy domino SIM-et rajta 1 GB nettel és 80 perc beszélgetéssel 1000 Ft-ért házhozszállítással és ezután lemondod telefonon az előfizetést. Persze ha jó csaj dolgozik a T-nél, vagy annyira jó szám tartozik az előfizetéshez, akkor lehet ott is ügyintézni, de többe fog kerülni ugyanennyi szolgáltatás. A maraton egyébként egy opció, arra nem válhatsz, csak domino-ra, javasolt a domino fix, mert a maratonhoz kell alap net, vagy a fixen bekapcsolt technikai net.
-
makoss
veterán
Jó nagy eltérés!
Amúgy Xiaomi Redmi Note 3 Pro telóba lenne, meg Chuwi Hi10-be valahogy....(#6327) Zeki: "Kösz", hogy felminősítettél! Az a helyzet, hogy pont melóban használnám mert a köcsögök megtiltották, hogy bárki is kapcsolódjon a vállalati wifi netre valami agyilag zokni feltöltött valami vírust, nem tudom mit, azóta Stop van
Amúgy találtam egy kolegát akinél 65/35 sebességet mértem ami már nagyon jó, és kettő külömböző időszakban mértem rá.
Itthon 25/5 megás netem van rádiós.[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
g0dl
addikt
A domino + marathon megoldásnak létezik alternatívája voda, vagy telenor szolgáltatóknál? Olyanra gondolok, hogy a kifizetett adatforgalom nem tűnik el 30 nap elmúltával.
-
legenda
A Domino csomagoknál csak 30/10 Mbps mehet, de azoknál mindig is volt korlátozás (kivéve bizonyos promóciós időszakokat) a sebesség tekintetében a havi díjas előfizetésekhez képest.
Akár egyszerű böngészésnél is látható és érezhető a különbség a 10 - 20 Mbps és azok többszöröse között, ha adott tekintetben húzósabb oldalakat látogatok, ahol kellően nagy méretű képek...stb. vannak.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
cocka
veterán
Az ugye megvan, hogy a trékom nem szégyelli kiírni, hogy a Maraton csomagjainál a kínált sebesség 30/10 megabit/sec?
Azaz ott még korlátozva is van a sebesség.
De amúgy valószínű inkább arról lenne érdemes írni, hogy mi az a minimum, amit általában teljesít a Telenor pl.. szerintem a legalább 10/10 mindenhol megvan, de a legalább 5/5 100%.
Onnantól meg nem qrva mindegy a sebesség? Csak akkor számít igazán a sebesség, ha viszonylag rövid idő alatt hatalmas adatmennyiségeket töltesz le vagy fel az tök mindegy. De a mobilinternet nyilván nem erre való. Tehát ha ebből a szempontból vizsgáljuk, akkor sincs értelme a sebességeken rugózni.
-
Zeki
nagyúr
"Barátom", nem vagy eszednél. De ezt legalább elmagyarázták szépen, bármennyire is erőlködsz hogy van értelme. MERT NINCS.
Még a Telekomos net is sokkal rosszabb volt a városban a melóhelyemen (full térerő), mint otthon falun. Mert amikor bejött oda a 4G, még kb senki sem használta. Aztán később már nem volt mindegy falun sem, hogy mikor is mérem.
Veszel online egy praktikumos simet és leteszteled magadnak ott, ahol és amikor szoktál lenni. Mert mindenhol egyedi.
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Van egy Társkártya Mobilinternet Net&Roll XS mobilnet előfizetésem amihez ez év végéig tartozik hűségidő .
Ha lejár a hűségidő át akarom váltani Domino Maraton mobilnet csomagra .
( A jövőben csak tartalék szerepet szánok neki. )
Van erre lehetőség ?
Üdv.
Astra
-
Ksix
tag
Oké, értelek, itt vannak a méréseim.
Telenor Hello Data Start mérés:
Telenor Hello Data Start mérés:
Nyilván nem ugyanakkor, nem ugyanazon a helyen, nem ugyanazzal az eszközzel mértem ezeket, de a kérésednek megfelelnek, döntsd hát el ezek alapján, hogy megrendeled-e ezt a szolgáltatást, vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
A Telenor minden netesnek ugyanazt a sebességet biztosítja, így annyit fogsz kapni, amennyi a lakhelyeden elérhető maximum. Tök felesleges Hello Datás eredményeket kérned, ugyanis ilyen nem létezik.
Nálam a szobában sajna mostanában csak 20-30mbitem van. Arrébb megyek olyan 200 métert és 100mbit lesz (mértem). Melyik eredményt írnám ide neked ami releváns?Nem mellesleg, asszem van 10 napod elállni a vételtől.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
makoss
veterán
Szerintem is értelmetlen lenne a sebességmérés, de mivel magyarországon vagyunk barátom egyáltalán nem!
Itt például "csak" annyi a bibi, hogy kb ezen múlik, hogy megrendelem-e ezt a szolgáltatást vagy sem.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Ksix
tag
És melyiket szeretnéd, a 6, vagy a 250 Mbps-t mutató tesztet? Értelmetlen a kérésed, mert a sebesség semennyire sem függ a Telenornál az előfizetés típusától, akármilyen Telenoros mérést megnézhetsz. De annak sincs semmi értelme, mert leginkább attól függ a sebesség, hogy éppen mennyien használják még rajtad kívül azt a cellát, ami elég dinamikusan változó dolog. Aztán meg attól is függ, hogy mennyire vagy jó helyen, hiába is jó nekem itt a sebesség, neked attól ott még akármilyen lassú is lehet. Végül ott az eszköz is, azon is múlik, több szempontból is, hogy miben fogod használni. Pl. ha én mutatok egy CAT6-os eszközzel történt mérést, de a tiéd nem tudja azt, akkor rögtön csak kb. fele annyit fog tudni sebességben.
Keress valakit ott, ahol használnád, bármilyen Telenoros előfizetéssel (kártyás is jó), és csináltass vele egy speedtestet, annak van értelme. -
MODERÁTOR
Üdv!
4G sim kártya fogadására képes routert keresek Telenor korlátlan internet megosztásához.
Melyik típusú készülék(-ek) az ajánlott?20 éve a Prohardveren
-
makoss
veterán
Üdv!
Akinek Telenor Hello Data Start korlátlan nete van, tegyen már be legyenszives egy Speedtest tesztet!
Köszönöm!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
yanna
addikt
Hali!
Dualsimes készülékben mobilnet szempontból van jelentősége hogy melyik slotban figyel a netes SIM?
Gyártó specifikus esetleg?
-
Greybeard
tag
Ezt már kérdezted egyszer és meg is lett válaszolva. Görgess feljebb néhány hozzászólást. Minden rossz indulat nélkül írom, hogy te inkább a körülményes ügyfelet testesíted meg, így ha elfogadsz egy tanácsot, akkor a szimpla Hello Data-t választod. Az neked van kitalálva.
s.k.
-
makoss
veterán
válasz Greybeard #6309 üzenetére
Akkor Helo Data olyan mint egy otthoni vezetékes net csak mobil?
Bocs a hülye kérdésért!
Elnézést ha kicsit hákliskodok de a flotta kicsit "sántít" nekem az a bajom vele, hogy nincs ismerősöm akinek flottája lenne.
Köszi szépen az infót!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Greybeard
tag
Azt érti, hogy a Hello Data esetében csak besétálsz tetszőleges Telenor üzletbe és megveszed a SIM-et, ami azonnal aktív, csak önfeledten használnod kell. Ha bármi probléma lépne fel, akkor szintén vissza slattyogsz bármelyik üzletbe, kivárod a sorod és szívélyesen megoldják.
Ezzel szemben az EQ és IQ flottáknál, melyek olcsóbban adnak korlátlan mobilnetet (lásd fenti összefoglalóban a táblázatot) úgy kezdődik a folyamat, hogy megrendeled e-mailben a SIM(ek)-et, bár EQ-nál személyesen is intézkedhetsz, ha pesten élsz/jársz. Ezeknél kell egy kis idő az aktiváláshoz és ha fellép az a bizonyos bármilyen probléma, akkor telefonon/e-mailben küzdhetsz a megoldásért előre megjósolhatatlan időtartamig.
Summa: Hello Data drágább, de egyszerűbb ügyintézéssel. EQ és IQ olcsóbb, de macerásabb ügyintézéssel.
"Dokkolós billentyűs tabhoz kötni valahogy": A SIM-et bármibe beleteheted, ami SIM befogadására alkalmas (telefon, tablet, mifi, router, stb.). Ha olyan eszközbe teszed, ami wifin továbbítja a netet, akkor bármivel rácsatlakozhatsz, ami wifi jel vételére képes. Remélem így már tisztán látsz.s.k.
-
makoss
veterán
válasz 4Grider #6307 üzenetére
Mit értel az alatt, hogy előfizetésével többet kell melózni?
Nekem pedig olyan is eszembejutott, hogy dokkolós billentyűs tabhoz kötni valahogy, olyan változat is van ebben az ársávban?[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
makoss
veterán
Üdv!
Ez a Telenor Hello Data korlátlan mobilnet mennyire korlátlan? (Facebook, Messenger, Youtube, WhatsApp)
-
4Grider
nagyúr
válasz mZoleee #6301 üzenetére
Nem az eszköz fogja a sebességed meghatározni, hanem az, hogy aktuális mennyi szabad sávszélesség van ott éppen, ahol használni szeretnéd. Általában 4G-n az 1-2 Mbps mindenütt megvan (agyonterhelt környék), terhelt 800 MHz-es környéken a 10-30 Mbps, terheletlen 800 MHZ-es környéken 40-70Mbps, 1800 MHz-es környékeken ezektől több.
Ha van pénzed saját (nem szolgáltatói) 4G routerre, inkább vegyél egyet és igényelj korlátlan adatforgalmú flottás adatkártyát havi 3800-3900 Ft-ért hűség nélkül. Arról további info a flottás topicban iqpro néven. -
senior tag
Az tény, viszont elsősorban az érdekelne, hogy mennyire tudja kiadni magából azt a sebességet, amit elviekben tudnia kell..
Neten találtam totál tetü lassú tesztet, meg olyat is amin elég masszívan pörög (100mbit körül).. a kérdés, hogy gyakorlatban a telenor által melyikhez áll inkább közelebb? -
senior tag
Sziasztok!
Telenor-os "hordozható" Hipernet vásárláson gondolkozom, hogy ha megyek valamerre mindenhol legyen valami internet féleség..
Az alap 25GB-s csomagon gondolkozom, meg hozzá ezzel a Huawei e5577s 4g lte csodán..
Mennyire jó ez az eszköz, és mit tud sebességben? Érdemes ezt választani?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- TCL LCD és LED TV-k
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Túl az 5 millión az Octopath Traveler franchise
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- LED világítás a lakásban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest