-
GAMEPOD.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sg22
senior tag
-
sg22
senior tag
Vettem egy TV-t, feldobtam a falra, vegre nem kell a monitoromat forgatni az asztal es az agy kozott ha filmezni/jatszani akarok. Viszont igy mar nem akarom ugyanazt a gepet hasznalni filmre/jatekra. 10m-es HDMI kabelek annyira nem dragak, de inkabb egy kis dobozt varazsolnek a TV ala, es akkor 2 kulon masinarol menne a TV meg az asztali gep.
Most is ra van kotve a TV-re egy kis HTPC, de elvault, regi core2duo mobilos verzioju kis proci+itx lap van alatta. kicsit lassucska is meg kerreg a ventije is meg tenyleg oreg mar.
A haz + tap egy : LC-1400mi. Nem a legszebb, de a celnak megfelel, ezt nem akarom lecserelni. A tappal sincs baj, nem hangos.
Munkabol van egy Xeon-E3-1245v3 ES procim. Eddig csak allt a polcon, de most akkor koltsegcsokkentes miatt ezt hasznalnam. (nem kell uj procit venni). Alaplapot is talaltam olcson egy Gigabyte GA-H81M-S1 szemelyeben.
A kerdesem az volna, hogy ha egy ilyen bivaly procit (kb 4770 szint) hasznalnek film-re, akkor hany w-ot fogyasztana kb? Ezeknek a haswell prociknak mar nagyon jo az energia menedzsmentjuk ugye ?
Ehhez szorosan kapcsolodik a masodik kerdesem: Van egy Scythe Kozuti proci hutom. 65w-ig ajanlja az oldal, de 95w-ig is elviszi a procikat max RPM-en. Nyilvan nem akarom hogy visitson a venti, de ha csak filmezek rajta meg max youtube, akkor szerintem meg 65w-ot sem eszik a proci es eleg lesz ra, jol gondolom?
Kosz a segitseget
what should I do about this?!
-
sg22
senior tag
Most of the actions we tested have a fairly low parallel efficiency (below .7 or 70%). They still benefit from having more cores, but in most situations a CPU with a lower core count but higher operating frequency will give you the best performance. However, exporting images - which pretty much any Lightroom user is going to do - has a very high parallel efficiency which means a CPU with a high core count will allow you to export images faster. This means that the best CPU for you is going to depend on exactly what actions in Lightroom you regularly find yourself waiting on.
azt irjak h magasabb freki jobb mint a tobb mag ehhez a progihoz (lightroom). megoldas lett volna egy tobb magos xeon proci alacsonyabb frekivel ezaltal alacsonyabb tdp-vel. de mivel magas freki kell ezert a tdp is magas lesz
-
sg22
senior tag
-
sg22
senior tag
válasz kisza25 #30752 üzenetére
ezert kell szerver alaplapokat venni, azok ocsem minosegiek (tisztelet a kivetelnek)
Asus ott is rakas tragyadomb, mindennap Asus lapokat/hazakat kell javitanom. de pl Supermicro ahhoz kepest h nem egy premium marka nagyon profi
szerk: ha van supermicro lapod, alapbol nicns engedelyezve (nincs benne) a BIOSban az OC opciok, de en engedelyezni tudom, ha kell
[ Szerkesztve ]
-
sg22
senior tag
válasz Archttila #30698 üzenetére
vedd ki a procit es nezd meg a tuskeket a lapon nem zarnak -e rovidre, ez is meger egy probat.
aztan tedd vissza es 1 rammal az A1 slotban probald meg a bekapcs PIN-t rovidre zarva egy fem darabbal. minden mas kartyat vinyot minden huzzal le rola.[ Szerkesztve ]
-
sg22
senior tag
en azt varom mar regota hogy mikor lesz olyan eros apu (intel/amd) amin elmegy a dota 2 max beallitasokkal ~60 fps-sel. ehhez most kb egy 270 es amd vga kell.
ahogy ez megjon dobom ki az egesz gepet veszek egy mini hazat es felcsavarozom a monitor mogewhat should I do about this?!
-
sg22
senior tag
vilagos. amig nem ebben dolgoztam en is mindig epitgettem fejelsztettem fel/le a gepemet csinositottam ventik ki be nem 1 vizhutesem volt de miota ezt baszom bent minden egyes nap mar ra sem birok nezni a gepre. ha hazajovok csak nyomjam meg a gombot azt menjen, ra sem akarok nezni. beis basztam az asztal ala.
multkor hazahoztam egy jofele xeon procit melobol, es 3 hetig fekudt az asztalomon mert nem vitt ra a lelek h betegyem a gepbe itthon
ma pl 2 TB ramos 4 db E7 haswell xeonos gepeket teszteltem, es akkor hazajovok es szarakodjak a 4GB 8 GB ramokkal
[ Szerkesztve ]
-
sg22
senior tag
válasz Honkydoo #30593 üzenetére
" Egyszer kell megvenni őket"
miert annyira jok a noctuak? tudom h jo dragak, meg teszteken is tisztesen helyt allnak, de nekem meg sosem volt azert kerdem. amikor nezegettem nagy venti teszteket mindig volt par ami jobban szallitotta a levegot vagy halkabb volt. csak hat azt nem nagyon tudjak letesztelni h 1-2 ev mulva kerreg karrog vagy epp beszarik a venti
-
sg22
senior tag
válasz sad_Vamp #30530 üzenetére
Practical drive limits for drive controller chipsets & BIOSes were effectively eliminated way back in 2003 with the introduction of the ATA-6 standard. Allows for hard drives up to 128 PiB in size. Meaning that WD Black you are planning on (or any other drive 2TB or smaller) will not be a problem.
More important these days for hard drives over 2TB is what OS you will be running. You haven't said, so: to use a disk over 2TB, your operating system needs GPT support.
Windows XP 32-bit can only see up to 2TB disks maximum, whether the OS is on it or its a data drive. If you buy a 3TB (or larger) disk, you'll only get 2TB of capacity out of it.
XP 64-bit can use a data disk larger than 2TB (one other than the OS is on/booting from), but cannot create such a disk (in the "GPT" format).
Vista & 7 (& 8, but no one uses that) in both 32-bit & 64-bit can all use and format drives in the GPT format (over 2TB). But...only 64-bit versions of those OSes on UEFI-based systems (which yours is not) can boot from over-2TB GPT drives. Meaning using such drives on older motherboards such as yours means they can only be used as data drives (ones the OS is not installed on/booting from).
http://www.howtogeek.com/193669/whats-the-difference-between-gpt-and-mbr-when-partitioning-a-drive/
[ Szerkesztve ]
-
sg22
senior tag
ahogy latom van hozza, sorry a dupla posztert
-
sg22
senior tag
-
sg22
senior tag
válasz Patice #30423 üzenetére
windows-t szeretnenek, ott bongeszgetni meg e-mailezni meg minden + film. azert gondoltam egy erosebb procira, hogy gyorsan betoltodjenek a web oldalak, ne akadjon be. ez a 3150 ez meg az amd 5350-nel is gyengebb nem? tudsz valami olyat ajanlani ami erosebb ?
koszi !
-
sg22
senior tag
Hi,
htpc-t szeretnek venni haveromnak. van egy bivaly nagy TV-je azt mar a falra maszik az "okos tv" rendszertol. kis pici haz kene, intel nuc-okat neztem, de az se baj ha nekem kell osszerakni, csak pici legyen a haz es minel halkabb, ha passziv lenne az a legjobb! teljesitmenyben legalabb egy haswell i3 azert legyen meg (passzivban mar nem nagyon tudna elmenni?), nem turik a kis akadasokat sem. meg egy SSD-re gondoltam bele. 4 GB ram eleg nem (windows)? az ujabb NUC-okon van infra is elol, allitolag megy a taviranyitokkal is, jol tudom?
Koszi elore is
-
sg22
senior tag
válasz viperabácsi #19510 üzenetére
nincs feltuntetve, de C2-es.
Deluxe-ot nemlehet kapni, szerintem atneveztek Pro-ra. Megneztem a weboldalukon googlebol, es ugyanaz a ket alaplap. Meg ugyanugy is neznek ki
-
sg22
senior tag
válasz radi8tor #19403 üzenetére
elolvastam a kulombsegeket, es par jelentektelennek tuno kulombseget veltem csak felfedezni a rog javara. azert dontottem emelett mert 50 euroval olcsobb es kb ugyanazt tudja. sot ha tovabb akartam volna menni egy msi vagy egy gigabyte lap is megtette volna, csak ha alaplap akkor nekem az asust jelenti : )
-
sg22
senior tag
-
sg22
senior tag
Vettem egy ilyen lapot 4670k melle. Nem akartam a ROG-ot, megis csak 200 euro vaz. Nyugtassatok meg nemmaradok le semmirol emiatt
[ Szerkesztve ]
-
sg22
senior tag
errol valakinek van tapasztalata? jofele lap pl egy 4570hez?
-
sg22
senior tag
-
sg22
senior tag
sracok melyiket ajanlanatok ekozott a ket olcsobbik haz kozul?
bitfenix prodigy v node 304
ahogy nezegettem a prodigy nagyobb, inkabb matxre hajaz. fm2+ lesz benne, es kesobb lehet rakok bele egy dualos vizet is, emiatt jobb lenne. de lattam buildeket a neten node-ba is belepasziroztak
mit gondoltok?(esetleg egy masik haz mint alternativa is johet,nembaj picit dragabb)
-
sg22
senior tag
ah, kicsusztam a szerkesztesbol. egy mugen 2-m van, nemtudom van e olyan haz amibe belefer...
[ Szerkesztve ]
-
sg22
senior tag
sracok milyen mini-itx hazat ajanlanatok?
fm2+ 6800k
vga kartya nemlesz benne
van olyan haz amibe normal atx meretu psu-t bele lehet tenni?
1 hdd eg talan 1 ssdt raknek belewhat should I do about this?!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest