Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tothgera30
Ármester
válasz horvathkrisz #46700 üzenetére
Ha nagyon hajtod, egy személlyel tényleg 2,5 liter. Pedig nekem sport vario van benne, és a görgők is könnyebbek, tehát 8-9,5k között dolgozik.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz horvathkrisz #46700 üzenetére
Egy szemléltető példa arról, hogy egy 2T 125-ös mennyit képes fogyasztani, ha hajtják rendesen: Népítélet: Aprilia SR 125
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
horvathkrisz
addikt
válasz Tothgera30 #46701 üzenetére
"Ha nagyon hajtod" -> nem úgy érted, ha NEM nagyon hajtod? Bár ezt nem lehet nem nagyon hajtani, 7000 fölött indul meg, 9000-nél húz rendesen. Tiéd is? Vagy már görgő+szíj csere kéne?
(#46702) bogyo112, köszi a linket, akkor maradok a 4T-nél. Szerintetek megvegyem a karbis 4t Leot?
-
Tothgera30
Ármester
válasz horvathkrisz #46703 üzenetére
Úgy értem hogy maximum annyit eszik! Nekem új görgő, és új szíj van benne,csak nem gyári setup. Így szintén 7k körül indul meg, de 9,5k-ig leforog. Átlagosan 8-8,5k-ig pörgeti a fordulatot, már csak 70-75km/h fölött pörög fel a fordulat.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Barell
senior tag
Sziasztok, adott egy új Gianelli Extra V2 kipufogó. Felrakás után kapott új kontrasztot és 4G-os görgőket. Nagyon pörgött szépen húzott. Pár nap aktív használat után minthogyha a kipufogó halkabb lenne és kicsit vissza esett a teljesítmény is. Értem ezt úgy hogy alapról kicsit gyengébb lett és talán nem is pörög úgy mint hangolás után 4-5 napig. De lehet hogy csak megszoktam a hangját, a gyárihoz képest még mindig sokkal jobb. Ez lehet normális? Esetleg most "járódott" be a kipufogó és már nem szelel úgy mint frissen?
-
horvathkrisz
addikt
válasz Tothgera30 #46704 üzenetére
Akkor nagyjából olyan mint az enyém. Majd lemérem pontosan a fogyasztást, aztán megírom.
Idén még nem néztem. -
-
3RROR
aktív tag
válasz horvathkrisz #46712 üzenetére
KTM...ha van pénz
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
250k-ért Yamaha SR 125-öt, Honda CG 125-öt, Suzuki TUX-125-öt kapsz váltósban, mást nem nagyon, ha a kínai sz*rokat hanyagoljuk. Nem rosszak ezek, csak öregek, és pont a gazdaságosságuk miatt nagyon sokat futárok használtak közülük, így sok a "leélt" gép...
Ezt ma fotóztam Soltvadkerten:
Menet közben hidraulika emeli fel a hátulját! :Y[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz horvathkrisz #46698 üzenetére
Csak 8kw a gyári 125 leo az annyira nem is fog tépni én ezért raktam rá a 180-as hengert gyorsítós karbival karöltve. Így már jobban harap és 4 liter felett max akkor eszik ha végig nyél gázon megyek.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz horvathkrisz #46719 üzenetére
3.5 fogyija volt.
Jövő héten ha tényleg jó idő lesz élő is szedem még tavalyi benya van benne.
-
SzlobiG
félisten
válasz horvathkrisz #46721 üzenetére
De, fél tanknyit.
-
canniball
nagyúr
Hát 250-ért nem tudom mit kapsz, sajna nagyon rossz ezeknek a kis gépeknek az ár/érték aránya.
Én a helyedben most vennék egy 125-ös robeszt (abból gondolom kapsz értelmes példányt ennyiért), aztán elkezdenék gyűjtögetni hogy legyen keret a különbözetire és a gép cseréjére.horvathkrisz!
Csak óvatosan, 67 paci azért már igencsak meg tud ugrani![ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
3RROR
aktív tag
válasz canniball #46723 üzenetére
Az a gond hogy ha én motort veszek akkor élvezni is akarom hogy rajta ülök.Nem kényszerből kell vennem mert kevesebbet eszik mint az autó hanem mert motorozni akarok.Robogótól meg olyan szinten feláll a szőr a hátamon hogy nemhogy fel sem ülnék rá de venni meg főleg nem vennék
-
SirKero
őstag
válasz Grillo #46728 üzenetére
Csak a Maja-Beverly-Madison vonalban gondolkozol? Ha más is szóba jöhet ez nincs a világvégén egy megnézést meg ér. 299K és gondolom valamennyit engednek is még belőle. UH 125
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
SirKero
őstag
-
horvathkrisz
addikt
Asszem ilyet fogok venni: [link]
Vélemények? Zzt még vezethetném B125-ös jogsival.szerk.: beleszerettem
[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
válasz Grillo #46732 üzenetére
Nekem 150-es Burgim volt a mostani előtt de az nüansznyi különbség a 125-höz képest.
Nem tudom te mire szeretnéd használni de amiért érdemes ebben gondolkodni. Jó értelemben véve igénytelen. Egy személlyel szépen megy 90-100 km/h-val bármeddig képes elmenni és te is mivel az egyik legkényelmesebb ülése van. Fogyasztása nálam 3,2-3,7 l/100Km volt. Két személlyel is használható de ott már azért erős kompromisszumokat kell kötni. Én az asszonnyal 250-300 km-es túrákat is csináltam vele. Hatalmas csomagtér van az ülés alatt ( két zárt sisak+ apróság elfér ) és a kesztyűtartó sem kicsi. Nagyon jó szél és eső védelem. Az alkatrész nem drága hozzá ( van bontott is dögivel ) sőt szerintem még kicsit olcsóbb is mint az Olaszokhoz. Városban is el lehet vele lavírozni annyira nem széles és a lámpától is jól kilő.
Hát hirtelen ennyi jutott eszembe.Most,hogy megnéztem az árakat döbbentem rá,hogy milyen iszonyatosan olcsón adtam el az enyém
De nagyon be voltam már sózva a négyszázasra(#46733) horvathkrisz Több mint egy milla egy százhuszonöt köbösért
[ Szerkesztve ]
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
canniball
nagyúr
válasz horvathkrisz #46735 üzenetére
"...kb 9-10 nap alatt megcsinálhatom a korlátlant."
Az egy kisebb csoda lenne..."A baj csak az, hogy szerintem akkor meg fogok dögleni. A B125-ös jogsival igazából magamnak akartam egy határt szabni."
Senki nem kényszerít hogy 100+ lovas gépet vegyél. Ha nincs önkontrollod akkor vehetsz gyengébbet és megvan a "határ".https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
szmissz
senior tag
válasz horvathkrisz #46735 üzenetére
9-10 nap alatt? A gyakorlatozást esetleg, az függ az oktatótól. Aztán vársz hetekig, hónapokig a Kresz/forgalmi vizsga időpontra, majd a jogsi kiállítására.
Augusztus vége felé már komoly esélyeid vannak, hogy legálisan motorra ülhetsz, persze, ha nem Bp-n tervezed intézni. Ha mégis, akkor találkozunk októberben az utakon!
Tiszteld meg a másik felet azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetekre!
-
horvathkrisz
addikt
Most mondta az oktató:
-elküldi mélben a tananyagot
-egyik héten kedden megcsinálom a kresz vizsgát, másnap, vagy még aznap elkezdhetem a rutint
-rá következő héten kedden pedig a városit, majd vizsgaAzt nem tudom, hogy a jogsit mire küldik, de hogy nem augusztusban ülök motorra, ebben szinte biztos vagyok.
Ja, vidéken van ez az iskola, nem pesten, én pedig németországban élek, és nincs időm egész nyáron ezért futkozni. Szóval ha szerintük így megoldható, akkor lesz jogsim, ha nem akkor nem... -
szmissz
senior tag
válasz horvathkrisz #46738 üzenetére
Kívánom, hogy sikerüljön, majd számolj be róla!
A marketing résszel nálam se volt gond, azt elhiheted...
Eddig összesen másfél órát töltöttem hivatalosan a jogsival, 1x elmentem Kresz vizsgára, 1x pedig a rutinpályára gyakorolni, jövő hét pénteken pedig a vizsgám lesz, ami még egy óra.
Akkor ez így összesen 2,5 óra! Nem is rossz ugye?
Ja. Csakhogy a beiratkozás és a forgalmi vizsga között kereken 60 nap telik el és utána van még 30 napja a hatóságnak, hogy kiállítsák a jogsit. Ha pedig nem sikerül a vizsga, 2 hónapon belül garantáltan nem lesz új időpontom...
Tiszteld meg a másik felet azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetekre!
-
canniball
nagyúr
válasz horvathkrisz #46738 üzenetére
Hacsak nem tud előre vizsgaidőpontokat foglalni az oktató (márpedig nem kizárt hogy csak akkor teheti meg a következő vizsgára ha az előző már megvan) akkor kizártnak tartom hogy két-három hét alatt ez meglegyen. Mint többen is tapasztaltuk (már évek óta) nem az oktatókon múlik a dolog, vizsgaidőpontot nem lehet kapni.
Legyen hozzá szerencséd hogy te légy az ellenpélda, de nagyon azért ne éld bele magad!https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
válasz szmissz #46741 üzenetére
Akkor viszont itt elbukott a dolog, én Vácon vizsgáztam de itt is heteket kellett várni az időpont(ok)ra. A forgalmira ha jól emlékszem szeptemberben mentem, azzal fogadott az oktató hogy figyeljek oda mert ha nem sikerül legközelebb novemberben van időpont.
-
horvathkrisz
addikt
válasz canniball #46740 üzenetére
Hát, nem tudom. Lehet hogy igazatok van. Mindenesetre az oktató ezt mondta nekem. Meglátjuk. Hónap végén hazamegyek és akkor beszélek vele személyesen is, aztán reméljük a legjobbakat.
De ha párszor haza is kell mennem emiatt, az sem tragédia, legalább többet találkozok a rokonokkal, Magyarországra viszem a pénzem és nem a németeknek fizetek ki egy motorjogsira 1500-2000 eurót. -
canniball
nagyúr
válasz horvathkrisz #46743 üzenetére
Sok sikert!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz szmissz #46739 üzenetére
A jogsi kiküldését valóban 30 napra ígérik, de tavaly (otthoni postázást kérve) a 12. napon hozták, tértivevényesen. (Ekkor már 2 napja nálam volt a motor, de nem mertem használni: ezért a 2 nap alatt tökéletesen letakarítottam, elvégeztem a szükséges karbantartást és kisebb javításokat)
-
Grillo
őstag
válasz SirKero #46734 üzenetére
Cél a Dunakeszi-BAH csomópont távolság napi kétszeri leküzdése. Pontos útvonalon nem gondolkodtam még, de így elsőre vagy a Váci út-Erzsébet híd, vagy az M2-M0-M3 bevezető-Andrássy-Erzsébet híd tűnik előnyösnek. Vagy rakpartokkal vegyesen. Majd ki kell próbálni.
Kirándulás biztosan bejátszana asszonnyal ritkán, de sietni olyankor biztosan nem kéne, meg túl nagy távolságot sem terveznék.Most az 50-es Gulliverrel olyan 45 perc a szintidő, bár nem mentem sokszor. De avval a dugóban is lehet elég jól haladni, még a Lánchídon is, bár nem igazán kistestű, és ez is megeszik 3,5 körül.
-
SirKero
őstag
válasz Grillo #46747 üzenetére
Arra tökéletes a Burgi. Ezzel már nyugodtan mehetsz az M2-M0-M3 utakon is
A 125-ös még jobban is gyorsul mint a 400-as ( elsőre meg is lepődtem ) városban szuper .Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest