Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
permet eső esik,faxa. Reggel is 10el ha mentem és megcsúsztam.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
canniball
nagyúr
válasz SzlobiG #29453 üzenetére
Természetes hülyeség...itt némi ellentmondást érzek...
Bezzeg "a régi szép időkben" nem így volt: visszaértünk a vizsgaközponthoz, a vizsgabiztos a kezembe nyomta a papírt, azt leadtam az irodában és cca. fél óra múlva kész volt a jogsim.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
g@bo
nagyúr
üdv urak
ócsai gép, egész jónak tűnik, de sajnos... nincs szervizkönyv és vételi számla, a szokásos adásvételi.
sajna nem tudom hogy olasz import e vagy sem, esetleg erre jó lenne egy alvázszám?
1 éve vette a tulaj, most eladja, kulcsod adja hozzá -> ámen... szóval tudom csekkolni valahol, mikori a gép?
/ gumikba szám, alvázszám, etc, esetleg importőrél /2009-es állítólag nagyon pöpec, szinte karcmentes, 3800 km / gyanús /
javaslat?
-
hexameter93
csendes tag
Hali!Nekem 250-es Aprilia Leonardom van és az egyetlen gond vele hogy nem is igazán füstöl viszont az olajat még is elég gyorsan elégeti.(olaj folt sem a motoron sem alatta még soha nem volt).Valahol olvastam hogy ez azért lehet mert 10w 40 es olajjal van használva pedig 10 w 60 -es kellene (olajat a szerelő cserélte és ő mondta hogy jó olajat vettem bele ).Szerintetek most akkor ez igaz lehet?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
SzlobiG
félisten
válasz hexameter93 #29459 üzenetére
Gyári előírt olajat kell bele tenni. 60-as már nagyon sűrű...sose értettem minek trükköznek az olajakkal mikor ott a gyári ajánlás.
Mit jelent az hogy eléggé csipegeti? 1000km alatt mennyit eszik meg?
-
hexameter93
csendes tag
Hát kb 1l.De maga a motor pöcre indul,jól is gyorsul és 145km/h a vége.
-
SzlobiG
félisten
válasz hexameter93 #29461 üzenetére
Az eléggé sok. Levegőszűrő ház nincs tele olajjal? (ahova a karter gáz csöve csatlakozik).
-
hexameter93
csendes tag
kb 1 hónapja volt szerelőnél ilyen karbantartáson(olyanért még nem volt hogy nem indult volna vagy valami) és azt mondta minden rendben és hogy koszos volt a levegőszűrő de olaj mentes.
-
hexameter93
csendes tag
Akkor azt mondod továbbra is 10w 40-est rakjak bele?
-
SzlobiG
félisten
válasz hexameter93 #29463 üzenetére
Ha tényleg nem folyik sehol meg nem nyomja a karternél, akkor nem igen van ötletem na meg ha nem is füstöl.
Viszont 1000km alatt 1liter az nagyon sok nálam 3000km alatt nem evett meg semmit ugyanúgy a max jelen van a szintem igaz ez 125-s rotax blokk.Amúgy meg elég sok eszi az olajat és simán eljárnak velük csak oda kell rá figyelni, hogy pótolva legyen. Lehet az is hogy már kopott a henger, szelep hézagok se megfelelők. Szelepekre nem nézett rá a szerelő?
-
hexameter93
csendes tag
Arra még nem.De lehet,hogy akkor majd beszélek vele
-
SzlobiG
félisten
válasz hexameter93 #29464 üzenetére
Szerviz könyv 5W40-est ír a 250-es blokkba is. Én csak full szintetikusat vennék bele. Gondolom a 10W40 most azért van benne mer már sok a km és kopott a motor ilyenkor szoktak sűrűbb olajat tenni bele, de én nem vagyok ennek a híve ragaszkodni szoktam a gyári előírásoknak.
-
hexameter93
csendes tag
Hali!Jaja nekem is azt mondták a boltban hogy a 5w 40-es kéne.Beszéltem a szerelővel ő azt mondta hogy meglehetne elvileg csinálni kb olyan 30-40-ből hogy ne zabálja az olajat de így hogy nincs szétszedve nem tudja pontosan viszont azt is mondta,hogy előtte próbáljuk ki a 15w 40-es olajat mert elképzelhető hogy azzal még jó lesz.(Castrolt vettem). De ebből baj nem lehet azért ugye?
-
runner 125
nagyúr
válasz hexameter93 #29468 üzenetére
..ez már csak mókolás.
Gondolom import a Leonardo, és sok a km.
Üzemmeleg motornál mérni kell egy végnyomást és az értékből úgyis látni, h kell-e fúrni.
A fúrás, új dugóval esetleges apróbb javítások nagyjából annyiból ki is jönnének.Utána viszont csak Motul ScooterPower 5W40-nel olajjal használd, és 5-6000km-enként cseréld - terheléstől függően.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
félisten
Honnan lehet tudni ha egy motornak kezd kopni a lelke?
-
mdk01
addikt
válasz runner 125 #29447 üzenetére
Egy jelzőtábla lett fele féloldalasan elkapva és pár idom elrepedt, de nem vészes.
Akkor megpróbálom vhogy ezeket az alkatrészeket leellenőrizni úgy is lebontottam róla mindent ismét.
Ötlet hogy ezt hogyan tudom megállapítani? Azon kívül hogy szemre meg egy egyenes vmit ide oda rakosgatva?Na minegy futok vele egy kört aztán kérdezek.
Köszi
ui.: ....és sztem(90%) az az oldal lett elkapva amerre húz. Na így már könnyebb kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
hexameter93
csendes tag
Rendben!Köszönöm a segítségeteket.Egyenlőre,úgy döntöttem,hogy rakok bele 15w 40 eset mert most nem is használom olyan durván sokat:suliba,munkába,kondiba,boltba járkálok vele.Mert most gondolkozom olyanon is,hogy vennék egy autót és még meglátom majd mi lesz a sorsa a motornak de ha megtartom akkor biztos felesz újítva!
-
moszka
tag
-
runner 125
nagyúr
-
félisten
válasz runner 125 #29479 üzenetére
Csak a nehezen indul az ami esetleg a többinek nincs köze az enyémhez. Ha 2 napot áll akkor kell forgatni mire elindul az tény, nem elsőre. Ha 1 napot áll szivató, gomb, 2 másodperc és pörög, kb 20 másodperc és elengedhető a szivató. Ha ez nehezen indulást jelent.
moszka! Jó kérdés, ha akkor tankolom meg amikor az E betű jobb felső sarkánál van a mutató akkor belemegy 6l (7l-es a tank), de akkor már nagyon tele van és ilyenkor elmentem már vele legalább 200Km-t óra szerint. A rekord 220 volt és még nem volt az E betűnél. A 200Km minden esetben megvan.
[ Szerkesztve ]
-
moszka
tag
válasz hexameter93 #29482 üzenetére
Add el amíg nem fogod nagyon beszopni
----------------------------------
Ebben az a blokk van mint az FXR-ben, igaz?
[ Szerkesztve ]
kőbalta
-
félisten
válasz moszka #29481 üzenetére
A dugóra én is kíváncsi lennék megmondom őszintén. Akitől vettem ismert fazon mert a kutas múlt héten (máshol tankoltam mert megb***k a kedvenc kutam és bezárták egy hónapra) kérdezte ez a **** **** motorja? Mondom igen! Csak mert 1db van ebből ilyen jó állapotban.
Addig nem akarom megbontani még nincs valami egetverő nagy baj.2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
runner 125
nagyúr
válasz moszka #29483 üzenetére
Igen, de erre emlékszem. Régóta árulja már, akkor még szar volt az első teleszkópja.
Ez a banánlengővilla megoldás amúgy ebben is elég tré, pláne h égen földön nem lehet hozzá első teleszkópot szerezni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
SzlobiG
félisten
válasz hexameter93 #29476 üzenetére
Azzal számolj ha felakarod újítani az nem lesz olcsó...
(#29472) SymbianOS Kompressziót mérj ha van rá lehetőség az nagyjából elárulja.
Pont tegnap szereltem egy amico-t elindulás után lefulladt meg is találtam hamar a hibát vákuum cső már olyan kemény volt hogy eltört így nem szívta a benyát mértem egy kompressziót is 9bar de igencsak csörög alapjáraton én még ilyen dzsuvás motort nem láttam...tipikus olyan használja aki csak ráül és megy vele szerintem még lemosva sose volt soha.
-
moszka
tag
Amúgy basszus 305e forint egy 50-es gépért??
Ennyiért vadássz egy 125-s Liberty-t, és csináld meg 20v 30-ért a B125-t.
Bánni fogod, hogy ötvenest veszel.SzlobiG:
Aki megvette a runnert 300-ért Tartozik valakinek és sürgősen pénz kéne neki. Alig ment vele, 270km-t lol...
220ért visszavegyem tőle? Nem tudom.[ Szerkesztve ]
kőbalta
-
runner 125
nagyúr
Nexus-nal anno racsesztem a magasnyomasuval, lekapta a szurkerol a festéket.
Azóta én motor közelébe nem vittem.
De, alapvetően kefevel, mososzerrel tok jól megpucolhato a blokk azon része ami látszik."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
adrian360
őstag
azért tök jó olvasni a motorvásárlásos hozzászólásokat, a végén mindig az van : vegyél 125-ös libertyt mer az jó!
xy : almát akarok venni
ph forum : vegyél banánt az jó
xy 2.0 : keresek ananászt
ph forum : vegyél banánt mer az jó
xy 3.0 : szeretnék narancsot
ph forum : vegyél banánt az a tuti -
mdk01
addikt
Értem köszönöm én is az ilyen kefés normális megoldásra gondoltam.
-
hexameter93
csendes tag
A 250-es Leonardon az olaj szintet ha nézem akkor nem becsavarva kell nézni a nívó pálcával igaz?
-
DigitXT
nagyúr
válasz hexameter93 #29497 üzenetére
A manual nem írja? Nekem pl. nem szabad becsavarni az ellenőrzéskor,
én hülye meg nyáron úgy mértem, és végig kevés olajjal jártam... Szívás.
Az első méréskor még meg is örültem, hogy nem fogyott az olaj, pedig a
betekerés okozhatta, hogy egy jó 3 dl-rel kevesebbet mértem jó szintnek. -
SzlobiG
félisten
válasz hexameter93 #29497 üzenetére
Jól mondod nem szabad becsavarni. A szerviz könyv írja amúgy.
-
hexameter93
csendes tag
És esetleg arra tudja valaki a választ,hogy mért lehet az hogy befeketedik az olaj?
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...