Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fere750
csendes tag
Helló mindenkinek.Hátha tud valaki segíteni.Kymco dink 125-ös ha elengedem a gázkart nagyon lassan esik vissza a fordulatszám,megáll 3000körül és kb fél perc néha több is kell neki,hogy lemenjen 1000körülire.Mivel lehet baj? (a gázbovden nem szorul).
-
sza75
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki eladó ilyen http://www.tecnigas.com/o/model.php?codi=12&cat=1&idioma=en
kipufogót?Lehet használt is.
Generic Cracker tulajok hozzászólásait várom magáról a mociról,hogy lehet-e egy kicsit tuningolni rajta.Előre is köszönöm. -
AndrewTdi
addikt
Köszönöm a gratulációkat!
-
runner 125
nagyúr
válasz barack1997 #28252 üzenetére
Motorikusan biztos, h semmi. Az "újabb" típus kapott egy szélterelőt - Nexus-hoz hasonlóan, másik fényt + matricát, meg talán mélyebb és puhább tömésű ülést. Ugyanezt eljátszották a Nexus-szal is...
_Sry, most látom, h meglett a baba, gratula Andris!
fere750
Fals levegőt nem szívhat valahol? Légszűrő rendben van? Automata szívató okés?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tothgera30
Ármester
-
Bati0501
őstag
válasz runner 125 #28257 üzenetére
Boldogat!
-
runner 125
nagyúr
Nektek is köszi, rended tőletek.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
róland
veterán
válasz runner 125 #28260 üzenetére
Boldog születésnapot!
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
barack1997
senior tag
Arra azért kiváncsi lennék, hogy az a Sárga FX125 ,amit egyszer itt linkeltetek, az most vagy elkelt, és fentmaradt a hírdetés/ ennyire drága ?
-
SzlobiG
félisten
válasz barack1997 #28262 üzenetére
Telefon?
Márk: Boldogat.
-
Otisz
őstag
válasz AndrewTdi #28256 üzenetére
Én is gratulálok, még így ismeretlenül is (és persze köszönöm a feltett kérdéseimre a ragálást)
runner 125: sok happyt, illetve Neked is köszönöm a reagálásokat.
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy lenne egy ilyen 125-ös Honda Pantheon.
A sráccal már értekeztem, és elég korrektnek tűnik, ráadásul itt Szfváron dolgozik, így akár helybe is hozza. Amit mondott: "Abszolút hibátlan állapotú a robogó, rákölteni a benzinen és az olajon kívül nem kell."
Vélemény?(OO[IIII][IIII]OO)
-
runner 125
nagyúr
válasz róland #28261 üzenetére
Köszi, Szlobi és Otisz nektek is.
Otisz
Ez még egyébként 2 ütemű blokk, amivel ha nem bánnak szépen, hajlamos szétesni. Előbb, mint a 4t, és a fogyasztása is hamar megugrik, ha kopott a blokk.
..én nem javasolnám.
-
fere750
csendes tag
Valaki erre[link]
valami megfejtést?[ Szerkesztve ]
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Ma ezidáig már több mint 80kmet runciztam a városban. Azt kell mondjam, nagyon érzi ezt a közel 15 fokos lehűlést. jobban megy, harapósabb, hallani a hangján hogy szívesebben és kényelmesebben forog. -
-
runner 125
nagyúr
-
fesii
aktív tag
Nekem is ilyen motorom van. Nálam az euro cat2-es kipufogó van rajta. 50-55 a vége kb. Már beszéltünk itt róla, hogy egy sportkipufogó segítene rajta. De olvasgattam ilyeneket is, hogy a fúvókát kell kicserélni nagyobbra. Halottam ilyet is , hogy a henger is fojtva van,de ezt mindenki csak feltételezte..
Ha esetleg tudsz horvátul [link][ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz runner 125 #28272 üzenetére
Ilyenkor amúgy nekem is érezhetően jobb mint a 40 fokba a víz se megy fel annyira a venti se kapcsol be még városba se.
-
AndrewTdi
addikt
-
golyani
őstag
válasz AndrewTdi #28269 üzenetére
nekem ilyenkor olyan jelentkezik kis gázállásnál h 50-ig gyorsul szép kényelmesen aztán ott mintha kicsit elfogyna az erő (gondolom elszegényedik a keverék) és elkezd picit lassulni ( ilyenkor ha odahúzom neki van egy kis gondolkodási idő is). ilyenkor szoktam egy picikét állítani a levegő csavaron és akkor helyre jön.
persze nagyobb gázokra jobban reagál .
[ Szerkesztve ]
-
Sayan_
csendes tag
Sziasztok, kis segítség kellene! Nemrég vettem egy 200-as VXR-t. Most a napokban a következő hiba jött ki: induláskor, amíg alacsony fordulaton megy a motor, súrlódó hang jön ki a blokk felől, illetve nem is gyorsul annyira, mint kellene neki. Viszont miután elér egy bizonyos nagyobb fordulatra megszűnik a hang, és megy rendesen (bár szerintem nem úgy, mint ez előtt) Mivel ez 1 kisebb út alatt jött ki rajta volt időm ezeket megfigyelni, azóta csak egyszer próbáltam menni vele, de semmi változás. Az ismerősöm aki ért hozzá sajnos eléggé elfoglalt, nem tudja mikor tud ránézni a gépre. Van valami ötletetek, vagy esetleg tapasztaltatok már hasonlót, mire számítsak, mi lesz cserés?
-
félisten
Az isten **g b****a azt a *****t! Ma is el akartak ütni. Megyek a sávomban békésen, erre balról jön egy közepes méretű mittudén milyen márkájú metál fekete autó ésha nem rántom el a kormányt és nem megyek át a másik sávba ott kaszál el. Mivel ma eléggé harapós vagyok úgy döntöttem utána megyek. Igen az 50-essel. Meg is tettem, kerülgettem mindent ahol csak tudtam, melléérek, ablak lent és a kis barna hajú tip top csajszi nyomkorássza a kb 65ezer colos okostelóját ami szép pink volt. Órdítom neki, figyelj már ide nem láttál?? Néz rám, hát ő nem! Innnentől moderálás, elmehetsz a picsába.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
SirKero
őstag
válasz Kolondrum #28279 üzenetére
Egyszer egy munkatársam meg szívatták a kollégák. Ki tettek egy táblát a motorja hátuljára a következő szöveggel " Ha meg előzöl a k.rva anyád "
Ez meg nem tudta,hogy Monorig aki megelőzte miért mutogat és szidja az édes anyját. Neked nincs valami kitéve ( üss el vagy én vagyok a célpont stb )Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
félisten
válasz SirKero #28280 üzenetére
Megszoktam, hogy velem minden megesik. Meg meg tanulgatok én is szopatni az utakon. Én is tudok akadályozni. Biztosra mondom ha engem valaha elkaszálnak és nem hajt el a másik fél + én nem sérülök komolyan akkor meg lesz verve de úgy mint még soha senkit. Ezt a nőt is... Már fájt az ordítás. Ma font van, Laudát is leordítottam másik topicba.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
(#28276) AndrewTdi: AF hiány ugye
-
AndrewTdi
addikt
Na. ma volt részem némi raccsingban.
Elindultam hazafelé asszonytól. Mit ad isten az egyik lámpánál... megérkezem, picit később egy másik VRX, és picit később egy második VRX. Ritka pillanat amikor 3 Runneres így összeverődik.
A második srácon láttam a "hajlandóságot". Az első nem tartott velünk. Elindultunk minden lámpától, indulásból 40-ig picit elment, de utána simán felhoztam, és adtam is neki sokat. Tempóból meg mindegy milyen sebességtartományban voltunk, mentem el eléggé. Kiderült, hogy 200-as 4T, multivarral és görgőkkel. A körúttól a gyorsforgalmiig végig csapattuk az Üllőin. Nagyon jó volt. -
engine88
aktív tag
Miért van az, hogy kitisztítom benzinben a légszűrő szivacsom, megszárítom, visszarakom és utána rá egy hónapra kb meg van szívva motorolajjal és a légszűrő doboz alján lévő nyíláson csöpög ki az olaj a deknire?
Havonta kell mosnom a szivacsot, és mikor tenyerembe összeszorítom folyik ki belőle az olaj, ami a karburátorból folyik vissza.(Kymco Super 9 50ccm)
-
-
runner 125
nagyúr
válasz engine88 #28289 üzenetére
Nem zár jól a tűszelepeteket, vagy rossz a benzincsap - vagy, mindkettő együtt. A Kymco-n nem tudom hol van a benzinztartály, de, ha magasabban, mint a karbi, akkor ejtőtankos az is, így érdemes ránézni a csapra is. Aerox-nál ugye feljebb van.
Tűszelep; Gyakori hiba robogóknál. Egy részből ez kb. egy 2,5-3 mm átmérőjű, gumis végű kis szelep, ami alá nagyon könnyen bekerül 1-1 kosz, s máris meggátolja, h elzárja az újabb keverék mennyiséget. Más részből ez a gumi sokszor érintkezik a hüvelyével, így könnyen lehet, h már szimplán kopott. Sajnos a kopásra is nagyon érzékeny. Amikor a sajátomban kicseréltem ugyanilyen tünetek után, az új és a régi tűszelep között gyakorlatilag nem volt különbség ránézésre. Otthoni gépen talán van fotó, majd hétvégén ránézek.
Benzincsap; membrános történet, ez is gyakran megadja magát.
Cseréje kicsit nehézkes, mert kb. minden robogó jól szét kell bontatni hozzá. Az új csapot érdemes tömítőpasztával visszarakni, így meggátoljuk, h az évek során szivárogni tudjon a benzin.A légszűrőben az esetek 90%-ban azért láttok csak olajat, mert ahogy szépen visszaszivárog a keverék, a benzin elpárolog, de az olaj nem.
E kettő alkatrész cseréje pár ezres, érdemes megcsinálni egy karbitakarítással összefűzve és meg kell szűnjön a hiba.
-
apóka
aktív tag
válasz engine88 #28289 üzenetére
Nekem is ez a gond, 800km után
De engem most az bosszant, hogy pontosan lemértem a fogyasztást és nagyon sok.
50-es scarabeo, nagyplexivel és 70kg terheléssel: 4,22L/100km...mindezt úgy, hogy óra szerint nem mentem többet 55-nél és óvatosan gyorsítottam. Szemlátomást megy le az üzemanyag szintjelző.
Levettem a légszűrőt, tetem papírtörölközőt a porlasztóra. Fél napig így ált, de nem szivárgott semmi.Focust bontok, ha kell valami írjál. Mk1 98-2004
-
fesii
aktív tag
Nekem kétszer szakadt le a kipufogóm a hengernél, a kátyúk miatt. De elég méretes kátyú volt. Ez ami így hirtelen eszembe jutott.
Sebességgel te hogy állsz? Nekem kb 55 a vége. Az eladó szerint benne van a fojtás de szerintem kamu. Egy képet feldobhatnál a tiédről.apóka : Lehet nagy baromságot mondok de szerintem elpárolog róla,ezért ha ott csak csöpög valami nem látod meg a papíron.
[ Szerkesztve ]
-
fesii
aktív tag
válasz korpicschess #28295 üzenetére
Nehezen tudom elhinni, hogy egy főfúvóka +40-et adna hozzá. Kipufogót nem is cseréltél? Azért gondolom, hogy már nincs benn a fojtás mert ha valamiben benn van a fojtás az 45-re van fojtva ugyebár ez azér 10-el többet megy így elvileg nem hozhatják be magyarországra.
Esetleg arra nem emlékszel, hogy millyen főfúvókát tettél bele?
Utánna bekell állítani az alapjáratot stb? Mert arra már nem vállalkozók. -
runner 125
nagyúr
válasz korpicschess #28295 üzenetére
A Babetta is 50ccm és mégis két kézzel tapsol az ember, ha eléri a 40-et.
Úgy rémlik fesii valamilyen CPI-t hajt. Ezeknél a típusoknál örülni kell, h mennek legalább, nem 90 körüli tempót elvárni.
Keleti robogó gyártásában, fejlesztésében tized annyi energia van, mint egy japánban vagy olaszban. A gyári henger sincs úgy "kihegyezve", mások a csatornák, nyílások.
Egyszerűen be kell látni, h ennyire képes."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
AndrewTdi
addikt
Az járt éjjel a fejemben amikor nem tudtam aludni, hogy ha lecserélném a Runnert, mit vennék, ha maradnék a robogónál.
Mindenképp valami kényelmeset, esetleg 2 személyre, tartós 120-140 utazóval megfizethető áron (tehát nem 1,8Milláért Gp800, bár kurvajó lenne).
Ötletek? -
korpicschess
veterán
Félreértettél, kiszedték a folytásokan, csak kellett igazítaniuk is a beállításokon, de ez az én motorom (Aprilia RX 50), tehát tök más, csak ebből kiindulva lehetségesnek gondoltam. Igaz már volt egy sportkipufogó rajta előtte.
Valamiért azthittem, hogy Aprilia Scarabeo-ról van szó, de látom, hogy Generic Cracker. Akkor passz, lehet, hogy normális. szerk: runner már megválaszolta, hogy igen, normális[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake