Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atamano
csendes tag
válasz
poli27 #46268 üzenetére
Lehet én vagyok túl naiv, de 10-20 gép megvásárlásakor én megmerném kockáztatni, hogy közvetlenül a gyártónak írnék és részletezném azt, hogy jelenleg a gépek kiválasztási fázisában vagyok és mérlegelem a hosszútávú szervizelhetőségüket. Ha van egy kis üzleti érzékük, akkor ajánlanak valamilyen kedvezményt a gépekre/alkatrészekre vagy valamilyen együttműködést partnerként. Akciós filament/ vip ügyfélszolgálat. Bármi amivel a költségeket csökkenteni tudod.
Lehet én vagyok túl naiv, de azért, aki 10 -20 darab gépet elvisz és pótalkatrészekre és filamentre van szükség az egy profitábilis ügyfél. -
Atamano
csendes tag
válasz
BPéter1984 #46223 üzenetére
Lehet, hogy nem fog tetszeni a válaszom, de minden egyes fillért, amit ennek a nyomtatónak a fejlesztésére költenél az egyszerűen ablakon kidobott pénz. Ez olyan, mint a régi kocsik tuningolása hiába lesz "szebb, jobb" (erősen szubjektív) a tényleges piaci értékét egyáltalán nem növeli a járműnek. Ezeket a Creality és társait használt régi kocsiként kell felfogni, amiket csak egyszerűen azt akarod, hogy guruljanak és tiszták legyenek, de nem teszel rá spoilert, cseréled ki a motorját, teszel bele krokodil bőrülést ,mert ha ennyit akarsz rákölteni veszel helyette egy vadonatújat.
Én erősen ajánlom, hogy a nem fejlesztésre költött pénzt inkább tedd a malacperselybe és spórold egy JÓ 3D nyomtatóra. Írták itt a Bambu labot az egy jó vétel gazdasági szempontból. Képzeld el , hogy megveszed és rájössz, hogy nem a te világod ez a nyomtatás. Lényegében 5-10%-os árkedvezménnyel el tudod passzolni míg egy másik gyártó nyomtatóját vagy az általad erősen tuningolt nyomtatót jelentősebb árkedvezménnyel alig tudod eladni és még neked kell győzködnöd a vásárlót, hogy tényleg jól nyomtat a géped. A Bambura rámutatsz ez egy Bambu és , akinek halvány gőze sincs , hogy mi az a 3D nyomtatás azt mondja , igen ez egy Bambu.
És nem kell venni Bambu labot van a piacon más JÓ nyomtató, de az tény, hogy piaci érték szempontjából Bambu lab a jó vétel szerintem (!). Lásd Prusat-t egy 2019-es szinten lévő nyomtatóról még manapság is azt mondják, hogy A 3D nyomtató. -
Atamano
csendes tag
Milyen ABS vagy ASA-t ajánlanátok nyitott teres nyomtatóhoz? Olyat, ami bevált nektek is és adott lehetőségekhez képest jó eredményeket kaptatok vele.
-
Atamano
csendes tag
Digitális mérőórához szeretnék rögzítőt csinálni. A hátlapját 4 csavar rögzíti,tehát azt eltávolítva hosszabb csavarokkal rögzíteni magához a tartóhoz vagy esetleg mágneseket ragasztani a tartóba és az tartaná "fixen" a mérőórát. Ti melyik megoldást javasolnátok?
-
Atamano
csendes tag
Sziasztok,
Olyan problémába ütköztem, hogy mindkét Z motort külön léptető motorvezérlő hajt (tmc2209) és ,amint működésbe lépnek a jobb oldali elkezd rezonálni, miközben a bal oldalival nincs ilyen probléma. Cseréltem kábelt, léptető motor vezérlőt átdugtam, másik léptető motort raktam be, állítottam feszt is, de mindegyik esetben ugyanazt csinálja.
Van valami, ami elkerülte a figyelmemet? Mind a kettő 42-34-es motor. -
Atamano
csendes tag
Van itt olyan, aki Debrecenben ABS anyagból jó minőségben tud nyomtatni? Milyen csoportban lenne érdemes keresgélni? Nem horror áron.
-
Atamano
csendes tag
Van valakinek tapasztalata biqu h2 -vel kapcsolatban? Ezen és az orbiter 2.0 gondolkodom jelenleg.
-
Atamano
csendes tag
Valakinek van tapasztalata DC to DC SSR használatával? Itthon van egy pár darab 25A -es és igazából csak a helyet foglalja a polcon. Arra gondoltam, hogy beépítem az ender nyomtatómba az sose baj, hogyha hőt viszünk el az alaplapról. Egyéb váratlan buktatók a használatával kapcsolatban az extra munka kivételével?
-
Atamano
csendes tag
Mi a véleményetek Ender 3 orbiter/direct drive/nf crazy hot end vagy BMG lGX bowden vagy direct drive crazy hot end?
Érdemes egyáltalán ender 3-on erőltetni a direkt adagolást? -
Atamano
csendes tag
Valakinek otthon nincs elfekvőben 3D nyomtató kijelzője,amely csak porosodik nála?origi12864/general 12864 2004,mks tft series kijelzők érdekelnének.A többit megbeszéljük privátban.
-
Atamano
csendes tag
válasz
bb.bocs #30011 üzenetére
Oldalakon keresztül lehetne írni róla,hogy mit hogyan kell beállítani,de a youtube sokkal jobb anyagok vannak erről:
https://www.youtube.com/watch?v=rp3r921DBGI&t=909s
Persze ezek angol nyelvűek,de szépen ,tisztán és lassan beszél vagy,ha nem szimpatikus,akkor még jó pár egyéb csatorna van,ahol foglalkoznak ezzel a témával.
-
Atamano
csendes tag
Sziasztok,
Egy kicsit porosodott a nyomtatóm,mert nem akadt semmi sem,amit nyomtatni szerettem volna. Azonban láttam egy pár kreatív litofán képet és újra feléledt bennem a vágy a nyomtatásra. A fenti képen látható,hogy nem túl sok sikerrel.
Folyamatosan ezek a vonalak jelennek meg a képeken és valahol még anyag sem jut.Volt itt már filament csere,e step kalibráció,flow,temp kalibráció ,újraszintezés, szíjak meghúzása, brim szélesítés,excentrikus csavarok meghúzása,retract sebesség változtatás, nozzle csere ,tisztítás.Interneten is kutakodtam és találtam hasonló problémával küszködő személyeket,de megoldás ott sem volt olvasható sajnos.
Szóval creality ender 3, BMG clone extruderrel.
-
Atamano
csendes tag
Ender 3 bowdenes trianglelab extruder klón.
PETG oozing beállításokat szeretném beállítani,de Cura ban hiába állítgatom, gyakorlatilag ugyanúgy jön a ki kalibrációs teszt.Retract,temp, distance stb.
Dolgozik az extruder,de mintha nem húzná vissza az anyagot csak megpróbálná azt.Esetleg egyértelműen a filament a rossz (Azure PETG)?
-
Atamano
csendes tag
Tudnátok ajánlani olyan aliexpress eladókat ,akik minőségibb alkatrészeket árulnak?
-
Atamano
csendes tag
válasz
Wasquez #25166 üzenetére
Azért vannak előnyei annak ,ha egy helyről rendeled ugyanazt az anyagot.
Nem kell állandóan kalibrálni a filament nyomtatását,hanem kiszámítható az,hogy milyen eredményt fogsz kapni.
Ha pl filanora filamentre állsz be,akkor egy magyar vállalkozástól kapod és már másnap a kezedben van az adott anyag.Terméktámogatás is van,mert elérheted őket közvetlenül és nem egy kereskedővel kell beszélgetned a termékről.Aki esetleg filanora webshopból szeretne Debrecen vagy környékről rendelni jelezze nekem privátban,ha közös rendelésben gondolkodna.
[ Szerkesztve ]
-
Atamano
csendes tag
https://www.mcmaster.com/3d-printer-pulleys/3d-printer-pulleys/
Enderen van értelme ezeket simáról fogasra cserélni? -
Atamano
csendes tag
Esetleg valaki Debrecen környékéről szeretne innen rendelni?
https://www.filanora.eu/
Egy csomagban megvehetnénk a rendelést. -
Atamano
csendes tag
válasz
ThomasBernar #24951 üzenetére
Szerintem már kidobott pénz ilyenbe ölni a pénzedet és az idődet.
Még házon belül is van már jobb opció. -
Atamano
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #24899 üzenetére
Akkor talán jövő héten kipróbálod a foodsafe petg?
Ilyet tervezek venni és kíváncsi vagyok mennyire lesz vele nehéz dolgozni.
Milyen gép/ed/id vannak otthon? -
Atamano
csendes tag
válasz
juhasz1109 #24894 üzenetére
A diagnosztikához érdemes lenne Pronterface vagy az octoprint programot telepítened.
https://www.youtube.com/results?search_query=pronteraface+install+setup
Itt lehet futtatni a Marlin parancsokat pl :G29 szintezés stb. -
Atamano
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás #24878 üzenetére
Rendelt valaki PETG-t?Ha van,akkor írna róla vélemény valaki?Milyen nyomtatóval,milyen beállításokkal stb.
-
Atamano
csendes tag
Jelenlegi terveimben olyan alkatrészek előállítása van, amelyek tartósan érintkeznek élelmiszerrel. Tehát élelmiszerbiztonsági szempontoknak kellene megfelelnie a nyomtatott alkatrészeknek.
Létezik olyan 3d nyomtató,amely megfelelne ezeknek az elvárásoknak? Második kritérium az lenne,hogy 500 ezer forint alatt legyen a nyomtató ára.
Google barátomat már igénybe vettem a keresgélésre,de még nem találtam ilyen gépet.Bár lehet elkerülte valami a figyelmemet.
Esetleg ezt csak egy adott nyomtató megfelelő módosításaival lehetne megvalósítani?
Vagy az FDM technológia nem felel meg ezeknek az elvárásoknak? -
Atamano
csendes tag
Milyen PETG filamenteket ajánlanátok?
Van olyan típusok,amelyek jól bírják az utómunkát?
Csiszolás,fúrás,festés stb... -
Atamano
csendes tag
Ma egy befejezett nyomtatás után újrakezdtem volna egy másikat,de a Z motor hangja megváltozott és elkezdett rezonálni is.
Elsőre arra gondoltam,hogy meg van szorulva az egész és próbáltam lazítani,de a megváltozott hang maradt és egyszerűen nem sikerül a nyomtatás se.Elhibázza az asztalt.
Szóval ilyen esetben mit kellene megvizsgálni? -
Atamano
csendes tag
Milyen extrudert lenne érdemes creality nyomtatóra rakni?
Aliexpressen a trianglelab eladó termékeit nézegettem.A visszajelzésekből az ár tükrözi a minőséget. -
Atamano
csendes tag
Tudnátok ajánlani jó minőségű PLA filamentet?
Nemrég szereztem be magyar gyártótól filamentet és hát nem egészen vagyok megelégedve vele. -
Atamano
csendes tag
Köszi mindenkinek a válaszokat.Sikerült megoldani a problémát, kellett hozzá egy kicsit flexelni
Amiben reménykedtem,hogy megoldja ez a problémát az sajnos nem sikerült.
Mégpedig valamilyen Z banding jelenség jelentkezik nyomtatás közben és gyakorlatilag már minden állítottam a gépen ,de nem találom a hibát.Az extruder csere is azért merült fel,mert azt olvastam,hogy a nem megfelelő adagolás is okozhat hasonló jelenséget.
Egy kicsit leültem töprengeni és a kezembe vettem a tolómérőt és elkezdtem méregetni a filamentet és legalább 20 mérés után is 1,7 értéket mértem szinte következetesen már,ahol le tudtam mérni.
Ez okozhat Z bandinghez hasonló jelenséget? -
Atamano
csendes tag
sziasztok,
Most raktam fel a creality gépemre egy double gear extruder fejet és a probléma(?) az,hogy 100mm kalibráció közben csak 67 mm-et extrudál.A régi extruder 93mm van beállítva.Többször is finomítottam és szétszereltem egy párszor,de következetesen 67mm-es érték jön ki. Az anyag szemre folyamatosan,akadás nélkül halad,nem hallok semmilyen elakadásra utalót.
A kérdés az,hogy ez az érték nem lesz jó,ha így hagyom?
-
Atamano
csendes tag
Sziasztok,
Mit lenne ezen érdemes állítanom?
https://prohardver.hu/dl/upc/2019-07/01/673535_kqdeps08x7nlqqho_img_20190701_132404_burst014_8.jpg
-
Atamano
csendes tag
Sziasztok,
Ti milyen itthon is könnyen beszerezhető kenőanyagokat használtok 3D nyomtató karbantartáshoz?
-
Atamano
csendes tag
válasz
energy4ever #15010 üzenetére
-
Atamano
csendes tag
Sziasztok,
Totál kezdő vagyok 3D nyomtatásban.Egy ideje próbálgatom az új gépet,amelyet pár napja vásároltam,de nem túl sok sikerrel.
A legfőbb problémám az,hogy bmit nyomtatok a géppel,akkor a felső réteg sosem szilárd lesz,hanem hártyás marad vagy lyukak maradnak benne.
A leírásokat és a videókat nézve növeltem a flow értéket,amely valamennyire csökkentette a problémát,de így se sikerült egyetlen tömör felső réteget nyomtatni.A kitöltési réteget egészen felvittem 100%-ig,de a probléma maradt lassabb nyomtatással kombinálva is.Automata szintezést is újra csináltam,hogy hátha ez a probléma ,de nem igazán oldotta meg a problémát az sem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Cisco ISR 4331/K9
- Remek áron dobozos új Lenovo Ideapad Gaming 3 Ryzen 5 5500H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 2050garancia
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon