Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Ne keved össze a szélességet és a magasságot.
A nozzle width az a lyuk mérete, szélessége: 0.4 a legelterjedtebb. Ezt kisebbre venni nem érdemes, mert akkor kihagy az anyag. Ellenben bizonyos esetben lehet kicsit fölé menni, mert a peremével szét tudja kenni. Van olyan model, ahol kifejezetten a növelését kérik, mert akkor lesz átfedés.
A layer height, rétegvastagság, a magassága a lépéseknek ami 0.1mm jobb és 0.2mm draft minőségként. Persze lehet kisebb és nagyobb is, de a túl magassal már problémák lehetnek, mert gyorsabb anyagáramlás mellett a sima alap fűtő megoldás már kevés lehet. Minél vastagabb, annál látványosabb a rétegeződés. A legtöbb nyomtatóval 0.05 alá nem érdemes menni, mert úgysem képes pontosabb nyomtatásra.
[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
Tudom, hogy nem a legjobb ötlet, de....
Nekem utoljára ilyen gond úgy oldódott meg, hogy kihuztam a hőmérséklet szenzort a hotendbol, mellé tettem, és melegitettem. Valamint toltam bele az anyagot.
350 fok körül, meg brutal erolkodedek árán egy nagy robbanás, és tiszta volt a fúvóka.
*tele volt gazosodott pla-val, a szemét blokkolta az útját.Próbáltam gázégővel melegíteni, de nem segített a dolgon :/
-
Saccco
nagyúr
Nyugodtan mehetsz fölé, de alá nem, mert a legkisebb átmérő adott. Kalibráld be az extruder estep és flow értékeit a pontosabb falakhoz.
A rétegvastagság maximuma a fúvóka átmérőjének 75%-a.
Érdekesség: lehet a 0,4-es nózival 0,5mm line width és 0,25mm layer height-tel nyomtatni.
-
azbest
félisten
mindent lehet, csak az erőfeszítés mértéke különböző
Először is nem árt rájönni, hogy miért dugult el. Az anyaggal valami kosz ment-e be, vagy nem is a fúvóka dugult el, hanem előrébb van probléma. Felmelegítve szét lehet csavarni. De néha az is segíthet, ha melegítés közben úgy húzod ki a szálat a nem szétszedett hotendből, hogy esetleg a koszt is vigye magával.
A kiszerelt fúvókából is ki lehet szedni melegítéssel a műanyagot, vannak még célszerszámok vagy kellően vékony tűvel is lehet próbálkozni. Egyébként meg 1 dolcsi körül kapni talán egy 10es csomagot. Érdemes tartaléknak berendelni.
-
Tankblock
aktív tag
Szia,
mit nevezel küzdelem nélkülinek?
Ebben az árszegmensben a creatívitás ami a fő.
Tanulni bármelyik jó lehet, küzdelem nékülinek enkább saccra 5x szorzót mondanám.Ha melléveszem, hogy a cének van egy Ultimaker (talán 2) je ahol dolgozom és abból milyen minőség jön ki, akkor az ég és föld az Enderemhez képest (még...).
Nálam van látható hiba a layerek között ott meg sima mint a babapopsi..... PL ha ugyanolyan dobozt nyomtatnánk.....
-
HornedReaper
senior tag
Facén is osztottuk, ender 3 EU raktárból 180 USD körül mostanában megállt postaköltséggel együtt, 2-4 nap csomagolási és max 5 nap szállítási idővel, 180 nap PayPal védelemmel az Ali 15 napjával szemben
+PayPal ugyebár probléma esetén a visszapostázást is fizeti 9.300Ft-ig.
[ Szerkesztve ]
-
WinZol
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt A 3D nyomtatás sikerének alapja