-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz tibaimp #72006 üzenetére
Az a fura hogy a 12TB-osnak még a fogyasztása is kisebb. Szóval tuti hogy valami nagyobb különbség van, de akkor valószínű hogy a töltet. Na mindegy még gondolkozom rajta mi legyen. De lehet inkább maradok a 12TB-os verziónál.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Miért van hogy egy 10TB-os WD RED Plus jóval hangosabb mint egy 12TB-os? 34-38 illetve 20-29dBa van megadva a specben.
Nasba akarok rakni 4db-ot de annyinál már számít a hang azért. Inkább akkor a nagyobbat venném ha halkabb.iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretném a Syno nasomban a háttértárat bővíteni. Most egy WD80EFAX winyó van benne. Az lenne a kérdésem hogy egy Seagate Exos X18 széria miért annyival olcsóbb mint egy WD Gold vagy WD Red Pro széria?
ST18000NM000J verzót néztem ki, de látom hogy többféle verzió van még az X18 18TB-os szériából. Van amelyik esetleg NAS-hoz ajánlottabb?Köszönöm!
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Motosz01 #63565 üzenetére
Nekem volt egy 2TB-os WD RED de egyszer sem volt gondom a 4k-s filmek nézésével TV-n. Most volt NAS cserém és egy 8TB-os WD RED került bele, gondolom itt se lesz semmi gond.
Az a baj hogy 7200rpm-es már hangosabb lenne, így én mindenképp maradni akartam az 5400rpm-es vonalon. De soha egy filmnél sem éreztem hogy kevés lenne.iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz King Unique #63388 üzenetére
SMR miatt a sebesség lassabb lehet, viszont 256MB Cache van benne, az EFRX-be meg ugye 64MB Cache viszont PMR.
Már nem tudom hogy pontosan hol olvastam, de írta valaki hogy 8TB-os WD RED van neki (wd80efax) és azt írta hogy nem SMR-es. Viszont ugyanúgy EFAX széria, illetve 256MB Cache van benne mint a 6-8 vagy nagyobb EFAX-ba.
Szerinted ha biztosra akarok menni hogy sebesség terén ne legyen gond, akkor vegyem a régebbi 6TB-os EFRX verziót?iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Pár napja tettem fel egy kérdést, de nem érkezett válasz. Még egyszer mondom megkérdezem hátha olvassa olyan a topicot aki tudja a választ.
Köszönöm előre is!NAS-ba szeretnék WD RED winyót. A 6TB-os verzióból van EFRX meg EFAX verzió is, én annyit látok hogy az EFAX-ba 256MB Cache van. A kérdésem az lenne hogy van más olyan dolog ami miatt esetleg jobban megéri az EFAX-ot megvenni?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
NAS-ba szeretnék WD RED winyót. A 6TB-os verzióból van EFRX meg EFAX verzió is, én annyit látok hogy az EFAX-ba 256MB Cache van. A kérdésem az lenne hogy van más olyan dolog ami miatt esetleg jobban megéri az EFAX-ot megvenni?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Akarok venni 1TB-os winyót. Adattárolásra lenne használva, illetve játékok futnának róla. Szóval 7200rpm-es winyókat nézegettem. A következő kettőt néztem ki.
- WD Blue WD10EZEX 1TB 7200RPM
- Seagate ST1000DM003Amin gondolkozok az csupán a parkolás csökkentése, vagy kikapcsolása. Az én gépembe egy Seagate 2TB-os (ST2000DM001) winyó van, mivel megvettem a HD Sentinelt, így a fejlett energiagazdálkodással ki tudtam kapcsolni a parkolást.
De a másik gépen nincs HD Sentinel, legalábbis olyan ami premium lenne. A free nem tudom hogy tudja-e ezt a funkciót.WD Blue esetében a wdidle programmal még ki lehet kapcsolni a parkolást, vagy 300 sec-re lehet rakni? Seagate esetében milyen lehetőség van a kikapcsolásra?
Köszönöm!
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz BullKoxa #34283 üzenetére
Szia
Nekem is visszaáll alap állapotába a HDS-be a Fejlett Energiagazdálkodási rész. Viszont ettől függetlenül ki van kapcsolva a parkolás nekem is, meg neked is. Mert amint a képen is látod napi 1-et parkol, szóval ez így jó. Valószinű hogy HD Sentinelbe valami Bug lehet.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz jim bcs #34276 üzenetére
Ez azért nem teljesen így van, és akkor még finoman fogalmaztam. Az egy dolog hogy a 7200rpm-esnek az elérési ideje gyorsabb mint pl egy 5400rpm-esnek, de azért ilyen badarságot ne írjunk már hogy nem lesz akkora wow érzés 7200rpm-esről SSD-re váltásnál. Az meg mindegy hogy 64GB-os vagy 512GB-os az ssd, mert egyiknél se lesz 2-4sec-es boot idő.
10 sec alatti boot idő csak akkor van ha az alaplap is támogatja, illetve Win8 van fent, valamint nem utolsó sorban SSD-n van a rendszer.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz valory #34225 üzenetére
Szia
Érdemesebb már akkor a WD20EZRX-et választani mert gyorsabb mint az álltalad említett EARX, illetve halkabb is, mivel 2 tányéros, nem pedig 3 mint az EARX.
Amikor berakod a gépbe akkor nem fogod látni a többi winyó mellett. Számítógép jobb klikk - > Kezelés - > Lemezkezelés - > itt viszont már látni fogod az új HDD-t, illetve jobb klikkel rámész a winyóra, és adsz neki meghajtóbetűjelet és innentől már látni fogod. Ezek után elvileg alapból formázza a winyót, de ha nem állítod be akkor pedig a Számítógép majd a winyóra jobb klikk és formázás. Ennyi lenne az egész.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Coolmat #34179 üzenetére
Igen ahogy megláttam frissítettem is egyből. Az első 5 órába 106x parkolt kb a fej, majd ezek után kikapcsoltam, és most járok 17 óra winyó használatnál és 119 a parkolások száma, szóval HD Sentinel totálisan kikapcsolja. Még jó hogy a HDS-t is megvettem, rettentő hasznos program
woci01 De parkolgat az EZRX is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz BullKoxa #34177 üzenetére
Enyémre se lehet felrakni a CC4H fw-t. CC24 van nekem. 4.20pro van nekem.
Fenti menübe Lemez - fejlett energiagazdálkodás. Majd itt a csúszkát jobbra toljad teljesen. Mentés illetve pipáld ki hogy indulásnál alkalmazza.
Nem is annyira a kattogás miatt, mert tényleg alig lehet hallani és egyátalán nem volt zavaró, inkább azért hogx ne parkoljon olyan sokat.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz CoolBoy323 #34153 üzenetére
Köszi
Amúgy a 13232 date code mikori gyártásra utalhat? Amúgy érdemes a SeaTools-ot felrakni? Van valami értelme?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok.
Na meglett ma az ST2000DM001-es winyóm. Munkából hazaérek aztán be is rakom. CC24 FW van rajta. Ez mennyire jó nemjó szerintetek? Illetve láttam 1 összehasonlító képet egyik oldalon, és enyémnél mélyebb a nyomódás, így szerintem 2 tányérost tudtam kifogni. De majd este HDS megmondja. Ha 2 tányéros akkor gondolom mindenképp érdemes felrakni a CC4H fw-t? Illetve este tudok szolgálni HD Tune mérési adatokkal.
Ha nem kattog akkor fölösleges frissíteni? Vagy mindenképp kellene mert mem parkoltatja a fejet?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz SzalaiG #34138 üzenetére
Nekem is ugyanaz az érték jelenik meg a fejparkolásnál mint az Összes indulás/ leállás számánál. Hogy miért azt ne kérdezd mert halvány lila foggalmam sincs. Akkor lehetséges hogy xy winyónál a fejparkolás számát írja be az Összes indulás/leállás számához?
A Drive Power Cycle Count-nál milyen érték van?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz customrobi #34093 üzenetére
NAS - Médialejátszónak a WD Red széria ajánlott nagyon
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Hálózati adattároló. Összevan kötve a routerral és a routerra kötött gépek mindegyike eléri az adattárolót. Film tárolásra, streamre, meg amolyan backup szervernek is jó, meg még nagyon sok hasznos dologra jó.
Szerintem a te választásod a Seagate ST2000DM001 lesz. Vagy a terás verziója, vagy az álltalam is említett terás blue winyó. Ennél nem kell tartani a parkolásos genyóságtól. Seagate-nél kell de ahogy a topicba is említették HD Sentinellel kilehet kapcsolni.
Amúgy nem értem mi a francnak kell ezt bevezetni 7200.14series winyóknál is Komolyan csak nyűg az embereknél hogy a parkolással szenvednek sokan. Ki a fenét érdekel az a plussz pár W-os fogyasztás?? Legyen egy normális "zöld" széria mindenhol aki ilyet akar venni. De aki nem akar ezzel szenvedni minek kell rákényszeríteni.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
Ezen a típuson gondolkoztál el? WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
Csak mert most nézegetem ezt, és látom hogy 1 db 1 terás tányér van benne. Szerintetek ez a Blue winyó teljesítménybe közel lehet az ST1000DM003-as Seagate winyóhoz? Vagy ha úgy kérdezem melyik lehet a jobb? Ilyen parkolási dolgoktól gondolom a Blue széria teljesen mentes. Úgyhogy lehet hogy mégis a Blue mellett döntök, csak tudni kellene hogy teljesítménybe mit nyújthat pl a Seagate-hez képest. Mert a mostani egyik Blue winyóm is több mint 22 000 órája megy. Szóval tartós nagyon.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz CoolBoy323 #34080 üzenetére
Köszi, akkor nyugodtan veszem meg a Seagate winyót, Black nekem nem ér meg annyi felárat.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz CoolBoy323 #34078 üzenetére
Az bőven jó érték. 100 nap alatt 3000 1000 nap alatt 30 000 parking. Sacc per kb.
Durván 2-300 000-re vannak ezek hitelesítve, vagy inkább az MTBF értéke a helytállóbb?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz CoolBoy323 #34074 üzenetére
Akkor az teljesen jó nekem. Úgyis nemrég vásároltam meg a HD Sentinelt, és akkor azt mondod ha kattogna akkor ez teljesen letiltja a parkolást? Vagy nem letiltja hanem x perc után lekapcsolja?
Amúgy a mostani Blue winyóm ha sokáig nem használom akkor hallom hogy leáll. Ilyenkor a winyó teljesen leáll, tehát nem is forog? Vagy csak a fej megy parkolóállásba? Amúgy a több mint 22 000 óra használat alatt összvissz 3900 alkalommal parkolt ami jó érték nagyon.
Illetve megtennéd hogy leírod mióta neked megvan a Seagate winyód, ha jól láttam akkor neked a 2 terás van, mennyi időt ment, illetve mennyi volt a fejpark száma ez idő alatt. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz CoolBoy323 #34072 üzenetére
Így van 2 tányéros. Neked a Seagate nem kattog? Ha igen akkor csak a wdidle parancsal tudom elvileg kikapcsolni? Feltéve ha működik ez Seagate-nél? Mert minden egyes alkalommal nem akarom HD Sentinelből kikapcsolni. Szóval ezmiatt tartok csak a Seagate-től, ha nem lenne ez a parkolásos kattogásos hiba akkor minden gondolkozás nélkül már rég megrendeltem volna.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Winyót szeretnék vásárolni. Torrenthez kellene meg Steam lenne rajta szóval szerintem 5400 rpm-es kevés lenne, 7200-as felelne meg az elvárásaimnak.
A Seagate-el nagyon szemezek viszont tartók ettől a parkolásos mizériától hogy kattogni fog. Elvileg a CC4H firmware-el javították, de olvastam régebben hogy aki frissített, annál is kattogott utána. Tudom hogy kilehet kapcsolni, de nincs kedvem minden bekapcsolásnál ezzel indítani..
A fő kérdésem ehhez a winyóhoz az lenne hogy még mindig fennáll ez a hiba a Seagate ST1000DM003-as winyónál?WD fronton 2 jöhet számításba. Lévén hogy annál szintén nem nagyon szeretnék szenvedni a parkolás kikapcsolásával.
WD 1000GB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX ajánlott vétel szerintetek? Vagy inkább dobjak mellé és vegyek egy WD 1000Gb 7200rpm 64Mb SATA3 WD1002FAEX viszont sok helyen olvastam hogy a Black az eléggé hangos.Ha nem lenne ez a kattogásos gond amit lehet itt ott olvasni a fórumba akkor nem is kérdeznék itt, hanem egyből meg is rendelném, de így.. kicsit gondolkozok rajta hogy a 7200.14 széria mennyire jó így.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Várok várok egy ideje, hogy hátha kapok választ egyik magyar webshopból hogy hátha 2 évre átírják a garit az oldalon, illetve annyit is adnak de még semmi... Lehet hogy fölöslegesen várok.
Seagate ST1000DM003 illetve ST2000DM001-el szemezgetek. De az 1 év gari kevés nagyon sajnos.
Másik alternatívám még a WD Black 1002FAEX
Érdemes belemenni szerintetek a Seagate-be hogy csak 1 év gari van rá? Illetve ha kifogok olyan darabot amit 06.30 elött gyártottak, akkor ha elromlik vissza sem tudom küldeni a Seagate-nek mivel még arra nem 2 év van, csak 1.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Teodor52 #32303 üzenetére
Szerintem az hogy rendszernek 500 giga vagy 1 tera, tökmindegy mert ígyis úgyis sok.
Miért nem veszel ha télleg csak rendszer alá kell egy
CRUCIAL 64GB SATA3 2,5" m4 CT064M4SSD2
SSD-t. Nekem ilyen van és telesen megvagyok vele elégedve. Belaktam már a rendszerem és 24 giga hely maradt ígyis. Szóval ha télleg csak rendszernek kell akkor fölöslegesen adsz ki annyi pénzt 500-as winyóra. 20k ez az SSD is.
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Teodor52 #32301 üzenetére
Szia
Én ezt a Seagate winyót fogom venni, szerintem jobban járnál vele, gyorsabb is meg halkabb is mint a black. Viszont az 1 év gari az kicsit taszító, de írtam iPon-nak mailt ezzel kapcsolatban hogy a 2012,06,30 után gyártott Seagate winyókra 2 év gari van, kíváncsi vagyok a válaszukra..
500 gigás winyót 20-22-ért ne vegyél szerintem mert drága nagyon.
Ha tárolásra kell csak akkor szerintem
WD10EZRX ezt a winyót vegyed. Egy az hogy Sata III-as 64MB cache van benne, illetve 1 Terás nem csak 500 gigás.
Viszont ha a sebesség is számít akkor pedig Seagate ST1000DM003 ez is 20 környéke. Vagy pedig WB Black 1002FAEX, ez 1 terás 2 tányéros, hangosabb a 2 tányér lévén, de nem jobb mint a Seagate.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Coolmat #32292 üzenetére
Köszi
Itt látok egy ilyet hogy, mármint a PH-s tesztben.
" (Frissítés: A Seagate a 2012.06.30 után gyártott Barracuda modellekre már 2 év garanciát vállal.)"
Ha esetleg olyat veszek amit 2012.06.30 elött gyártottak akkor nekem csak 1 év gari lesz rá? Viszont ha 2012.06.30-asat veszek akkor 2 év gari van rá? Bár a shopok nagy részén 1 év gari szerepel, ennek ellenére akkor a shopnak 1 év után is lekell gariznia az adott winyót? Vagy ez hogy működik pontosan, mert nem nagyon értem. Illetve hogy miért nem írták át a nagykerek 2 évre a gari időt.
Illetve azt szeretném még megkérdezni hogy írjak a shopnak hogy olyan winyót akarok amit az év 2. felében gyártottak?
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
1 Terás gyors winyónak Black-et vagy Greent érdemesebb venni? Letöltés meg Steam-nek lenne. Illetve a terás 1002 faex-be hány tányér van?
Illetve gondolkoztam én WD10EZRX meg WD10EARX is.
WD10EZRX gyorsabb mint az EARX. Viszont amennyivel többe kerül a 1002FAEX annyival jobb is az EZRX-nél?
Illetve a tányérok mérete hogy alakul a FAEX meg EZRX-nél.
Köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Tárolásra, letöltésre szeretnék vásárolni 1 winyót. WD Black 1terásra gondoltam ( WD1002FAEX )
Érdemes ilyet venni, vagy elég lehet szerintetek a Green széria is. A lényeg az lenne hogy nagyon megbízható legyen. Ezért is gondoltam a Black-re egyből. 5 év gari is vonzó.
Illetve Steam-em olyan 150 gigát foglal, azt tervezem még rajta tárolni.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
válasz Coolmat #31306 üzenetére
Köszi a tippet, megis kérdezem majd tőle. Viszont az 5400 rpm miatt nemlesz lassú szerinted? Vagy ahogy leis van írva adattárolásra bőven elegendő az 5400 rpm? De mivan akkor ha játékokat is tolnák rá, oda meg a sok kis file miatt érdemesebb már 7200 rpm-es winyót venni?
Azért maradnék WD-nél mert pont most néztem, van egy kis 320-as WD winyóm és a működési ideje 20 244 óra ami szerintem nagyon jó tőle
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék kérni segítséget HDD vásárlásában. El olvasgattam az 1.hsz-t, viszont valami nemhagy nyugodni benne. Mégpedig legalább 1 terás winyót akarok venni, ha lehet akkor WD legyen mert abba megbízok.
Legyen mondjuk 1 terás winyó, és adattárolásra akarom használni, illetve torrentezni rajta. Viszont olvastam a Green-nek erről az intellipark dolgáról. Nemakarok ilyennel szívni hogy parkolóra állítja a fejet, az a pár Watt plussz fogyasztás igazán nem számít nekem.
Így nézve a dolgot milyen WD winyót ajánlanátok? Inkább blue-t vagy black-et ami ugye drágább is valamennyivel mint a Green. Vagy Green-be is van olyan amibe nincs benne az intellipark?
köszönöm a segítséget előre is
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Igen szerintem nagyon jó teljesítmény tőle, respect wd
Hú hát most megnem mondom de szerintem olyan 4-5 éves van legalább. És még sentinel 100/100-at ír ki rá. Soha nemvolt gond szerencsére ( kopp kopp kopp ) és remélem nemis lesz.
De ettől függetlenül régi, sokat ment felkell készülnöm rá hogy lefog halni akármennyire is jó.
Update:
Közbe megnéztem hogy 12/8/2010 -ba járt le a garija, szóval szerintem 2007 es winyó.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Nekem most úgy van hogy
C a rendszer és egy crucial m4 64gb os ssdn csücsül a rendszer
D a letöltés és a játékok, egy 320 as wd winyó van amibe már 20 000 óra vanÚgy akarom megoldani hogy a D-n legyenek a játékok az uj winyo meg csak letöltés és így sztem nemlenne gond semmivel, de akkor lehet hogy egy greenre beruházok. Ha azis elég letöltésre
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szükségem lenne egy winyóra. Csak adattárolásra használnám ( torrent ). Namost foggalmam sincs hogy 5400rpm-es elég-e vagy pedig 7200-eset kellene venni. Mert nemszeretnék olyannal találkozni hogy esetleg túl sok szálon töltök és egyszerűen a winyó leterhelődik teljesen a torrent miatt.
Gondolom min 32 de inkább 64 mb cache-s winyót érdemes lenne venni. Minimum 1 terás winyó kellene maximum pedig 2.
Milyet tudtok ajánlani? WD meg Samsung érdekelne igazából.
köszönöm előre is
iPhone 16 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- WD My Passport 5TB HDD, külső merevlemez, ÚJ, bontatlan!
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .