- Valorant
- PlayStation 5
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- EA Sports WRC '23
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Dark Souls sorozat
- Hogwarts Legacy teszt
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
-
GAMEPOD.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M107
addikt
válasz jim_raynor70 #30199 üzenetére
Elnézést a hibás tájékoztatásért
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
sagvary
aktív tag
Vettem egy WD25EZRX, 2,5 TB-s hdd-t. Az XP csak 288 GB-t látott belőle.
Feltettema WD progiját, az már látja a helyes értéket, de nem enged csak 1,99 TB-s particiót létrehozni. A maradékot látja, de még külön másik particionak se hagyja létrehozni.
Mindenképpen Win7 vagy Vista kell, XP-vel nem lehet megoldani valahogy?[ Szerkesztve ]
"Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
audi100td
nagyúr
30k környékén már 2TB-ban érdemes szerintem gondolkodni, ár/érték arányban az most a nyerő. Seagate 5900.3-at vettem 33,250-ért néhány hete még 3 év garival, igaz itt a fórumon nem szívesen ajánlják ezt a gyártót, a 7200.11-es széria nem sikerült valami jól, a 7200.12-re is panaszkodtak többen, hogy bad sectorosodik, nálam üzemel egy több mint fél éve, egyelőre semmi baja, az 5900.3 is eddig hibátlan (igaz néhány hét használat még nem mérvadó) és nagyon csendes. Samsung HD204UI-t vennék vagy Seagate 5900.3 ST2000DL003, de a Hitachi 5K3000 is jó (rendszeres adatmentés ajánlott minden esetben), ami a zajszintet illeti valahogy a WD-kkel soha nem voltam annyira megelégedve.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Samsungot ajánlanék. ha még van eredeti 1TB vagy 1,5 TB
Pesten haver utján (segítségével) vettem egy SAMSUNG 2000GB F4EG 5400rpm 32MB SATA2 HD204UI merevlemezt.
32500Ft volt jövőhéten hozza le 3 év garival
Sok a sorozat rip nem tudom hová tenni már
1 Hithachim 500 Gb van + 2db Samu F1 750GB + 103SJ 1TB + külső 320Gb Samu
hibátlan 100% -osak Cifi ctg 80P 500W táp a régi tápom is Cifi 500W volt eladtam 3 évesen hibátlanul.
Jó tápegység legyen alatta s akkor 98,9 % hogy sokáig kiszolgál.[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg melyik SATA II-es HDD éri meg a legjobban 30 ezer Ft környékén?
-
bolic
őstag
válasz 1989rigo #30189 üzenetére
Fura felfedezésem van: hideg szobahőmérsékleten alig "gyorsul" fel a velociraptor.
Többieknek: Tegnap meglepődtem hogy pont a 3TB winyót nem ismerte fel az USB Sharkoon HDD külső dokkoló, beszoptam, eddig 1-2TB winyók az oké.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
1989rigo
tag
Üdv MIndenkinek!
Elvileg hétfőn veszek egy wd velociraptor 80as vinyót és a jelenlegi wd2500aajs rendszer vinyómat fogja leváltani. lesz lényegesebb gyorsulás? sosem volt még ilyennel dolgom.
olvasgattam meg néztem róla videókat jó cuccnak bizonyúl.elsősorban tapasztalatok értdekelnek.Üdv Szabolcs
A megvásárolt termék értékelése után reklamációt nem fogadok el. Üdv Szabolcs
-
Flashget
félisten
Realme GT Master Edition
-
Dzsekó
addikt
válasz opeter87 #30183 üzenetére
Megbízható, de az is 2 tányéros. Nekem van 1 tányéros Hitachim is és 2 tányéros WD-m is, hangban nincs sok különbség, ha egyáltalán van is valami hallható különbség. Szóval ne az alapján dönts, hogy 1 vagy 2 tányéros. Tény, hogy fent említett 1db 500GB-os tányéros Samu ~15MB/s-el gyorsabban olvas szekvenciálisan nagy fájlokat, de op. rendszer betöltésénél ugyanazt a sebességet hozza. Megbízhatónak a Samu is megbízható és nem kell a fejparkolást kikapcsolni, mint a WD-nél, és még az ára is kedvezőbb picit, úgyhogy nem rossz választás a Samu HN-M500MBB sem.
Hitachi Z5K500 tényleg nem nagyon kapható sajnos.[ Szerkesztve ]
-
-
opeter87
senior tag
Sziasztok!
Laptopos kérdésem lenne.
Van egy Dell XPS M1330 laptopom. A HDD-je már nagyon haldoklik. A HD Sentinel szerint kritikus 9 napja van hátra (igaz december óta 9nap van hátra). Szeretném lecserélni mielőtt teljesen meghalna. Egy ilyen WD-t néztem ki.
Kérdésem, hogy jó winchester-e amit kinéztem. Ha nem ez, akkor mit ajánlotok?
Minden segítséget előre is köszönök
-
Pityke78
őstag
Srácok, lehet tudni valami valós információt arról, hogy a távol keleti árvíz miatt megemelkedett HDD árak mikorra fognak újra visszaesni?
Érdemes várni, vagy hosszú távon kell számolni a megemelkedett árakkal? -
mghltm
addikt
jobb reggelt, mert nekem igy kezdodott! a seagate-knek szokasa megdogleni kiralyi korulmenyek kozott? gondolok itt az antec tapra es a 23cm-es bitfenix hutore, ami a vinyokat huti...
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
addikt
Lehet, hogy kicsit off lesz, de muszáj megkérdezem, hogy elszálljanak a kétségeim... Szóval jelenleg tényleg nem cserélik a garanciális WD vinyókat a készlethiány miatt? Megtehetik ezt? Elég gázos...
-
Vikusz77
tag
válasz Dzsekó #30167 üzenetére
Igen, ezt én is észrevettem a hibaüzenetben, azóta frissítem a win-t, de gondolom az sp1 az más.
Rákerestem, de nem tudom, nekem ezekből mi is kéne pontosan, segítenél?
Lehetséges, hogy az sp1 egy 7gb-os cucc? Én 50gb-osra csináltam a c meghajtót, de a win már most kb 19gb-ot elfoglal, a végén még kicsi lesz a hely. Pedig ami programot (képnézegető, sentinel,stb) feltettem pluszban, direkt nem a c-re pakoltam.
Visszatérve a lényegre, ebből a sokból nekem mi kell, mindegyik?Közben most látom, hogy a gépemen a flash player 32 bites verziója van, ez esetleg okozhat gondot, hogy nem a 64 bitest tettem fel (win7 64 bites)?
-
Dzsekó
addikt
válasz Vikusz77 #30165 üzenetére
Ahogy láttam nincs SP1 a win7-hez, azt erősen ajánlott feltenni. Az orig win7-ben elég sok bug volt és fagyott is rendesen. Még a gyári integrált SP1 is kifagyott párszor játék alatt és a legfrissebb vga drivert toltam/tolom fel. Érdekes anno XP sose fagyott ki játéknál, szívesebben játszanék azon, csak ott már nincsenek ilyen dirextX 11-es csodák, meg pár játékot meg sem írnak XP-re már. Pedig mind a directX-et mind a játékokat meg lehetne írni XP-re, csak nem akarják már.
Azért egy éjszakás memtest86 sem árthat hátha az új ramok nem jók.
Nálam biztos nem a ramok okozták azt a pár fagyást, mert 2008 óta semmi gondom nem volt velük, úghogy ott vagy videókari driver vagy win7 bugos még picit.[ Szerkesztve ]
-
Vikusz77
tag
válasz audi100td #30164 üzenetére
Kösz, el is kezdtem nézegetni a guglit.
Esetleg az alaplaphoz ha letöltök egy drivert az nem segíthet? Valami ilyesmit ajánlottak ilyen hibaüzenetre az egyik külföldi fórumon.
Meg most frissítem netről a win-t, bár gondolom nem ez fog segíteni. Azóta nem krepált be, lehet olyan, hogy csak némely weboldalra háklis?[ Szerkesztve ]
-
Vikusz77
tag
válasz Dzsekó #30142 üzenetére
Másnap vettem itt egy használt asus írót, egyelőre szuperál.
Felraktam a gépre a win7 professional64-et, jó is volt minden, rendben lezajlott a telepítés.
Viszont kb 4 óra netezés után magától kikapcsolt és újraindult a gép hibát jelezve, majd fél óra elteltével megint. Neten néztem ugyanazt a videót miközben ezt csinálta ha ez számíthat. Korábban azon az oldalon a régi gyenge gép iszonyat szaggatva játszotta le a videókat ha ez esetleg jelent valamit.Következő üzenetet adta újraindítás után:
[link]Mi a franc baja lehet? Remélem nem a ram, processzor, alaplap szarakodik -mindegyik új alkatrész.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz rovalac #30155 üzenetére
A milyen méretűre neked kell tudnod a választ, attól függ, hogy mennyit torrentezel. Minél nagyobb, annál jobb egyébként. De a mostani vinyóárak mellett egy 2TB-os elég húzós árú. Egyébként 5400RPM-es vinyó ajánlott, mert kiszolgálja a torrentet bőven. WD Green, Hitachi 5K szériák, Samsung HD204UI ezek mind jók.
-
Dzsekó
addikt
válasz ronaldo #30154 üzenetére
Elvileg semmi nem történhetett, mert a mai vinyók még kifelé 512byte szektort emulálnak, amit XP is kezel, tök mindegy, hogy el van csúsztatva a partíció vagy nincs elcsúsztatva. Amit tehetsz az az, hogy miután lementettél mindent, azután nézel egy everest/aida64-el egy smart képet. Majd win7-el törölsz minden partíciót, és létrehozol tetszés szerinti új partíciókat úgy, hogy teljes formázást csinálsz, nem gyorsformázást. Ez "picit" több ideig tart, de csak így derülhet ki, hogy mennyire halott a vinyó, illetve, hogy van-e egyáltalán baja, vagy csak megsérültek az adatok. Miután készen vagy, azután megint csinálsz egy smart képet everest/aida64-el, és mindkét smart képet belinkeled ide. Ez azért kell, mert a felület végigírása után lehet látni a változásokat a végigírás előtti állapothoz képest.
Ha valami nagyon nem stimmel a vinyóval, akkor nem fogod tudni teljes formázni.
A műveletet csinálhatod a win7-es laptoppal usb-vel csatlakozva rá. -
Dzsekó
addikt
válasz freelanced #30153 üzenetére
Hitachik fejmozgatás hangja picit hangosabb, a 7K1000.B-nél még volt AAM, azt kapcsold be és halkabb lesz, cserébe picit lassabb, de nem vészesen lassabb, én bekapcsoltam anno.
-
rovalac
csendes tag
sziasztok ! az lenne a kérdésem ,hogy torrentezéshez milyen vinyót vegyek? most nem a márkájára gondoltam!!!!!! hány lemezest,milyen méretűt stb... előre is köszönöm a tanácsokat!
-
ronaldo
őstag
válasz ronaldo #30143 üzenetére
Visszatérve a problémámra, utólag eszembe jutott egy lehet, hogy elég fontos dolog. A topicot olvasgatva jutottam arra, hogy számíthat valamit.
Külső rackben tartom a hdd-t és az ominózus "halál" előtt, win7-en rámásoltam pár gb adatot, majd fogtam és egy win xp-t futtató gépre csatlakoztattam. Ott fogtam a korábban rámásolt adatot és áthúztam a win xp-s gépre.
Ezután, szokásos alkalmazási helyére, a win7-es notebook mellé került. Itt kezdődtek a gondok. Azért érdekes ez, mert csak az a (1tb nagyságú) partíció bolondult meg teljesen (nem tudom elérni - fagy minden, hd sentinel, total commander, stb. ha csak az egeret a partíció fölé viszem), ami használva volt az akció során.
Get data back látja is ezt a partíciót, tudok is róla menteni adatokat, de mindig minden momentum úgy zajlik, hogy amíg felismeri a hdd-n a partíciókat, addig messziről kerülni kell a kontaktot a géppel, mert kifagy az adott program.
Ezt csak azért írtam le, hogy szeretnék arra a következtetésre jutni, hogy a wd saját szarjával majdan leformázva ezt a hdd-t, talán még nem kell kukába dobnom végleg. (mielőtt a rajta található kb. 10%-nyi pótolhatatlan adatot lementem).
Mi történhetett pontosan, mikor win7 -> xp aktus történt?
-
freelanced
addikt
Hali! Van egy Hitachi Desktstar 7K1000.B (hdt721010sla360) vinyóm és elég hangos amikor ir rá adatot! Mit lehet tőle várni? Helyes ez?
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
fagylalt
senior tag
válasz Dzsekó #30151 üzenetére
IDE-sből tudsz ajánlani ennél olcsóbbat.
Én konkrétan egy Samsung HM160HC-t néztem ki.
-
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy notebook merevlemezre (2,5 col). Az lenne a lényeg, hogy minél olcsóbb és lehetőleg megbízható is legyen.
Hirtelen nem tudom, hogy IDE-s vagy SATA-s, ezért megkérnélek benneteket, hogy mind2-re dobjatok ajánlatot.
A méret nem lényeg (min. 100GB legyen, ami szerintem már alap, de nem baj, ha 80gb-os is van).Köszönöm előre is!
-
Killing
addikt
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Van egy notim amiben Sata II-es csatlakozó és vinyó van. Ha veszek bele egy Sata III-as vinyót akkor menni fog benne, csak Sata II sebességgel?
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
ronaldo
őstag
válasz Dzsekó #30144 üzenetére
köszönöm, megpróbálom akkor előbb így.
mire érdemes amúgy cserélni? 2tb jól jönne (a mostani esetből okulva raid is szóbekerülhet később, ha valamennyire normalizálódnak a hdd árak).
mert ez így annyira nem olasz, hogy 250 nap használat után kifekszik a hdd, amit direkt nem hardcore felhasználásra vettem.
-
Dzsekó
addikt
válasz ronaldo #30143 üzenetére
getdata back illetve active partition recovery-t próbáld meg előbb, ezek nem tesznek kárt, előbbi adatok mentésére szolgál, utóbbi pedig partíció visszaállításra, partíció visszaállítással kezd. Ha ezekkel nem jársz sikerrel, akkor jöhet a regenerator, mert nincs vesztenivalód.
-
ronaldo
őstag
WD15 EARS nem meglepő módon hülyéskedik kicsit... Már néhány hónapja 68-70% közötti kondíción ugrál, ma viszont nagyon belassult. A kettő közül az egyik partíciót nem is látja, a másikat 3 perc darálás után igen.
Ugye ezen ilyen advanced format vagy mi az ég van és ugye nem 4kb-s szektort lát a rendszer hanem 512k-t... A kérdés már megfogalmazódott korábban, erre érdemes ráengedni a hdd regeneratort? Nem csinál kárt?
Régebbi, nem ilyen 4kb-512k trükkös vinyókon mindig segített a renegerator, legalább az adatlementés idejéig, most nem tudom mitévő legyek.
Valakinek esetleg tapasztalata?
-
Vikusz77
tag
válasz Dzsekó #30138 üzenetére
Kösz megpróbálkozok ezzel.
Közben sikerült elkövetnem egy balesetet, a dvd írót menet közben szerettem volna rádugni a gépre, persze nem ment, picit szikrázott mikor a tápkábelt rá akartam dugni, azóta kuka az író, nem is világít, se kép se hang.
Érdemes vele foglalkozni, van ezekben biztosíték, vagy ennek annyi, vegyek újat? -
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Samsung HD642JJ és HD154UI vinyók mennyire ajánlottak? (melegedés, hang)
-
atka76
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Milyen vinyót ajánlotok a következőkhöz?
Ház: THERMALTAKE VN700M1W2N Overseer RX-I van a tetején dokkoló!
Alaplap: Asus P8P67 LE REV 3.0Természetesen a háznak a tetején lévő dokkolóba kellene!
Köszönöm!
Üdv
Bendegúz
-
Dzsekó
addikt
válasz Vikusz77 #30137 üzenetére
Gyaluld le az összes partíciót és win7-el tolj rá annyi és olyan partíciót, amilyet akarsz, majd XP-vel már csak jelöld ki a telepítendő partíciót, ne változtass rajta. Win7-et meg másik gépen találsz.
Ha ez nem megoldható, akkor külső cd-ről bootolós partícionáló progival partícionáld meg (pl. paragon) és ebből is 2011 vagy újabb legyen, hogy kezelje az advanced formatot. -
Vikusz77
tag
Sziasztok!
Megvettem a samsung winchestert és az alkatrészeket amikkel kapcsolatban pár napja tanácsot kértem.
Elkezdtem a win xp telepítést, de kapásból hibaüzenetet adott, más fórumon tanácsolták, hogy az NLite-el rakjam bele az SP3-at, meg az AHCI drivert. Ezt megtettem, tovább is tudott menni a telepítés, de a winchester particionálása után, a formatálásnál ezt a hibaüzenetet adja ki:Most ezt ajánlotta valaki, de nem tudom mit is kell kezdeni vele, hogy tudnám a telepítésnél alkalmazni (ha egyáltalán ez segít a problémán)
http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=samsung-advanced-format-utility&vgnextoid=9b694d298cac2310VgnVCM1000001a48090aRCRD
Tudtok segíteni?
-
TomiLi
addikt
Sziasztok:
Melyik HDD-t ajánljátok a kettő közül inkább:
- WD WD10TPVT
- Samsung HN-M101MBBAzonos paraméterekkel rendelkeznek (közel). Ha lehet ilyen kérdés egy HDD-nél: melyik a halkabb?
Köszi!
Bogyorisz
-
audi100td
nagyúr
válasz glanyi #30130 üzenetére
A vinyó mindig hallatszik, amikor dolgozik nem is annyira zavaró, sokkal inkább a motorzaj/rezonancia okoz gondot, de külsőt még jobban fogod hallani mint ha a gépben van, nem beszélve arról, hogy macerásabb. Mindenképp valami 5400-ast választanák, samu eg, wd green és társai. Nekem a Seagate jött be legjobban ilyen szempontból, de nem szokták ajánlgatni.
-
glanyi
csendes tag
helló,
épp összerakok egy teljesen új felső-közép kategóriás gépet. Olvastam itt több tesztben, hogy ha ssd-n van az op. rendszer és a leggyakrabban használt programok, az minőségi sebességjavulást jelent (sata3). Úgyhogy az a terv, hogy lesz a gépben egy 64 Gb-s ssd és mondjuk 1 Terrás HDD kép-zene-videónak.
A bibi ott van, hogy az is szempont hogy a gép extra-halk legyen (lesz drága hangszigetelt ház: Fractal Design Define R3, drága hűtők...).
A kérdésem az hogy a HDD-k mindig viszonylag hangosak, vagy csak akkor ha olvas vagy ír?
Illetve érdemes egyáltalán egy halkabb féle HDD-t vennem (valami Samu EG) ha csendes gépet akarok vagy felejtsem el, legyen ssd és külső vinyó?Köszönettel,
glanyi -
Dictator^
veterán
válasz Dzsekó #30125 üzenetére
Tápcsati csere már volt, legalábbis az SSD-ét dugtam át neki ha jól emlékszem.
Sata tápkábel csere is volt, és csak as árga alaplapi slotokban vannak a lemezek.Samu párti voltam eddig nagyon, mint a képen is látszik, milyen 2tb-os lemez éri meg ami felér a samuval sebességgyanánt?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz lordgamez #30127 üzenetére
A Blue a mainstream kategoria, a Blacket pedig a legmasszivabb sorba pozicionalja a ceg a Raptorok utan. A Blackre kapsz 5 ev garanciat, amit a hazai forgalmazok mostansag figyelembe se vesznek es nem adjak meg a teljes idotartamot. Ha ezen kivul esel, sajat magadnak kell elkuldened a WD-nek a HDD-t, ha garizatasra szorul, ami nagy nyug tud lenni. Ebbol adodoan nem sok kulonbseg van a Blue es Black kozott, leginkabb a besorolast fizettetik meg veled, magyarul nem biztos, hogy megeri a Black a felarat.
-
lordgamez
csendes tag
válasz jim_raynor70 #30126 üzenetére
Köszi! És mennyi vagy miben van különbség a blue és a black WD Caviarok között? Mennyire éri meg többet fizetni a black verziókért?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz lordgamez #30116 üzenetére
Mindketto IntelliPoweres, valtoztatjak (elvileg) a forgasi sebesseguket hasznalattol fuggoen. A SATA 3 sebesseget ezek a winchesterek sosem fogjak produkalni masik konfiguracioban sem, de visszafele kompatibilis a szabvany, hasznalhatod batran SATA 2-n. En szemely szerint a Greent csak adattarolasra szoktam ajanlani, rendszer ala kisse porgossebbet valasztanek peldaul az elso hozzaszolasbol.
-
Dzsekó
addikt
válasz Dictator^ #30124 üzenetére
Látom, nem vagy egy alvós típus.
Egy pici mechanikus rázkódás volt a vinyónál meg egy pici írási hiba, de nem vészes,
ettől még jónak kéne lennie. Tápcsatiból dugj rá másikat, natív satát és cseréld át a sata adatkábelt, esetleg csere után nézd meg másik sárga alaplapi slotban, hátha a lapod hülyéskedik.
Ezeket csináld meg, aztán másik gépben próbáld meg, ha ott jó, akkor lehet hardveres inkompatibilitás is. Találkoztam ilyennel, másik ugyanolyan vinyó meg tökéletesen ment ugyanabban a konfigban. És a rossznak titulált vinyó is ment tökéletesen egy másik konfigban, nem jöttünk rá mitől volt a gond, végülis elcseréltük és mindenki boldog volt. -
KAMELOT
titán
válasz Dictator^ #30119 üzenetére
Sajnos így kell megoldanod. Így akkor a fej nem mozgo annyira. Ott töltesz fel millió adatot a fej meg mozog nagy sebességgel.
1. hdd rendszer
2. hdd tárolás
3. hdd torrent
Ez a legjobb megoldás főleg ha nagy sebességű neted van 20/10 40/20 80/20....120/80V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Dictator^
veterán
-
lordgamez
csendes tag
Sziasztok!
Sajna behalt a vinyóm és szükségem lenne egy újra. Alaplap: Asus M2N. 1TB-osra gondoltam 2 partícióra osztva 1 rendszernek és egy adattárolásra. Kiszemeltem a WD Caviar Greent de az a kérdés hogy érdemes-e a SATA3-ast vennem SATA2-es alaplaphoz, ha esetleg később azt cserélném meg ahogy néztem a SATA3-as (WD10EARX) 7200-as fordulatszámú míg a SATA2-es (WD10EARS) csak 5400. Vagy esetleg valami jobbat ajánlanátok? Előre is köszi! -
KAMELOT
titán
válasz Dictator^ #30114 üzenetére
Nos akkor talán ugyan az a gond mint az öcsémnek.
ha nagy sebességgel megy a torrent neki is akkor az egyes lejátszott filmek akadoznak.
Ajánlom vegyél még egy HDD-t és azt használd torrentra. Gyorsan mozog a fej és nem tudja olvasni a dolgokat azért szórakozik. Öcsémnek 20/10-es net van és akdozik. Vagyis inkább csak lassan jön néha a videó vagy egyes dolgok.
Persze csak akkor ha full sppeden megy a fel/le töltés. Megoldás sajnos egy másik hdd vásárlása lesz.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz Dictator^ #30110 üzenetére
Tehát SSD + 2TB samsung.
Akkor ott valami gáz lesz méghozzá nagy....mert ha a progik az SSD-n vannak akkor mért szaggatnának be a progik. Próbáld esetleg újratenni a rendszert. Annak simán kell múködnie.
Nekem is a torrent a 1,5TB-re megy és 320-son van a rendszer. Süvít itt minden progi akár több is egyszerre!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz Levi's #30104 üzenetére
"seagate és hitachi hdd-t semmiféleképpen nem akarok venni."
Pedig ok is gyartanak korrekt minoseget, jo sebesseggel. De a Black szeria megbizhatosag teren nem nagyon kifogasolhato, az 5 ev gari is erre utal, viszont a hazai kis- es nagykerek, mint kiderult, ezt is opciokent tekintik.
-
M107
addikt
válasz Levi's #30104 üzenetére
Hitachi az egyik legjobb gyors
külföldi ismerősöm szerint (akinek sok vinyóval volt dolga márkától függetlenül) mindegy milyen márka manapság csak 2 dolog számít a méreten és a gyorsaságon kívűl.
- jó tápegység (Minőségi)
-normális jó minőségű Sata Cabel[ Szerkesztve ]
-
Levi's
tag
üdv
a kérdésem az lenne, hogy "milyen winchester vegyek"?
elég nagy a kérdőjel hisz eddig samsung winchestereim voltak, de mint tudjuk az már nem igazán létezik csak seagate gyártással.
seagate és hitachi hdd-t semmiféleképpen nem akarok venni.
marad tehát szinte az egyetlen opció wd.
a gond az, hogy úgy tudom ezeknek is van egy nagy hibája mert a green és a blue széria valamiféle 8mp-es leállási gondal küzd. marad tehát a black.a kérdésem tehát az, hogyha a cél a hosszú élettartamú biztos adattárolás akkor mit javasoltok? tényleg csak a black az egyetlen maradék opció?
-
z00li
senior tag
válasz King Unique #30096 üzenetére
Egy wd1600js-ről lenne szó. Mondjuk szerintem is rosszul mér, a vinyót megfogva épphogy langyos, szerintem nincs 40 fok sem. Egyenlőre marad, de azért folyamatosan figyeltetni fogom hdsentinellel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Rendszergazda topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- iPhone topik
- Synology NAS
- Valorant
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Óra topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...