Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenoma
aktív tag
válasz Raymond #70991 üzenetére
Szóval 20 db Crucial MX500 meghajtóból 2 darab elhalálozott, a 20 meghajtó összesen ment 1000 órát szóval átlagban 50 óra működés után 10%-a tönkrement az MX500-nak.
Szerintem ez nem fest túl jól.
#70990Pyttawrxlenoma#70989
oké, hogy van link gomb, de akkor ránézésre nem látszik a cikk címe csak alul. Így meg csak kijelől és másol aztán meg is van.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
Érdekes
https://www.pcx.hu/egy-szerverszolgaltato-harom-even-at-tobb-ezer-ssd-vizsgalt-ket-tipusbol-nagyon-sok-volt-problemas -
lenoma
aktív tag
válasz MoVieFaN #66500 üzenetére
Szia!
Nekem is van ilyen Blue 3d meghajtóm 1TB és 500Gb-os is, úgyhogy követem a problémád.
Első körben én a meghajtó felfrissítése lehetőséget próbálnám ki.
Több programmal is lehet, azt teszi, hogy beolvassa, és újra visszaírja az adatokat a meghajtóra.
Itt egy lehetőség rá, de úgy emlékszem a Ccleaner is tudja: https://www.hdsentinel.com/help/hu/61_surfacetest.html
Ha hasonló lehet a hiba forrása mint régen a samsung 830 vagy 840 meghajtókkal akkor a nand pár hónap után elfelejtheti a ráírt adatokat, vagy lassú beolvasást okozhat.
Szóval ezért így kezdeném a probléma kezelését.
Esetleg egy azonnali Trim futtatás a WD Dashboard programjában? Ennek hiánya is okozhat lassulást?!
Kérlek ha jutsz valamire akkor írd meg. Köszi.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
válasz Pyttawrx #66332 üzenetére
Olvastam, de egy kihagyhatatlan ajánlatban Sata3-ról NVMe-re váltottam és érezhető a különbség program indításnál 550Mb/s vs 2200Mb/s miatt. Igen lehet, hogy csak a másodperc tört része de akkor is észrevehető, hogy gondolkodás nélkül reagál. Tudom játék alatt 0-3s lehet max a különbség.
-
lenoma
aktív tag
válasz lithium86 #66327 üzenetére
NVMe jobb mint a Sata3.
Azért érezhetően, gyorsabban reagál a gép!
Hűtő kell rá! Mert ha elér egy hőfokot akkor belassulhat. Egy egyszerű Jonsbo borda is képes 30C-t csökkenteni.
Nálam az első M2 port használatakor a Sata 5-6 inaktiválódik, ha a második M2 portot is használnám akkor a PCI-e x16 csak 8x-os sebességre lenne képes. /B450-F lapon/
Nézd meg az alaplapod gyártói oldalát a specs résznél le van írva.
Én Kingston A2000-et vennék Jonsbo bordával.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
válasz Pyttawrx #66270 üzenetére
Igen azt olvastam.
Csak kérdeztem.
A gigabyte azért nem olyan gáz általában.
Főleg Patriot Burst-ban gondolkozom.
Egy retro Xeonba menne, második gép. Sata II-t kellene olcsón kimaxolni.
Viszont tanulási céllal néha kapna terhelést: Virtuálisan linux Server, Windows 2019 Server, SQL, Hyper-V, stb.
A mostani SSD a gépben már 2100 napot futott, nyugdíjba küldeném háttértárnak, mert még MLC-s.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
Összefoglalóban leírják mik ezen OEM meghajtók hátrányai:
"Apróhirdetésekben sokan hirdetnek eladásra laptopokból kiszedett, vagy laptopban való felhasználásra szánt OEM SSD-ket.
Ezekről azt érdemes tudni, hogy bár a sebességükkel nem szokott probléma lenni, a terméktámogatás viszont nem megoldott. Tehát nem lehet egyszerűen firmware-t frissíteni az SSD gyártó alkalmazásával, mert nem is ismeri fel az SSD-t, mivel az nem kiskereskedelmi forgalomba szánt típus. Ezekhez az SSD-khez a laptop gyártója biztosítaná a firmware-t, amit a laptop , illetve a rá szabott program hiányban elég nehézkes lenne beszerezni és alkalmazni.
Hivatalos számla és garancialevél hiányában nem megoldott a jótállás érvényesítése sem egy esetleges meghibásodás esetén." -
lenoma
aktív tag
válasz dabadab #60137 üzenetére
Szia!
Oké, hátha van valakinek tapasztalat ilyen lapon.
Samsunggal az a bajom, hogy Evo860-at tettem AM3 gépbe és csak vásárlás után méltoztatott figyelmeztetni a Samsung a saját szoftverében, hogy Asmedias régi sata vezérlővel nem működik együtt. Perces fagyások voltak óránként több!!!!!, a HD sentinel kondició néhány nap alatt 70%-ra esett.
Biztos örült neki a bolt ahova visszaküldtem elállással.
Próbáltam cikket megjelentetni róla bizonyítékkal!, de a Samu annyira támogatja a Hardver oldalakat, hogy semmi rosszat nem írhatnak róluk. Gondolom a tesztelők megtarthatják a tesztelésre küldött hardvert.
Úgyhogy *assza meg a Samsung, és a jó *urva anyját.
Adataával és Kingmaxal is égettem már meg magam, úgyhogy ezen márkák sem látnak tőlem egy fillért sem többet.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
válasz Graphics #60131 üzenetére
Szia!
Konkrét alaplap tipusra kérdeztem rá, amin pár hete javították az M2 inkompatibilitásokat bios szinten.
Tapasztalatokra lennék kiváncsi ki mit rakott ebbe a lapba és mik a tapasztalatai.
Szenvedett vagy nem vele, bootol-e, mekkora hőmérsékeltet tapasztalt.
- Amúgy 30e-nél többet nem költenék rá
- Fél terrás legyen
- Asus B450-F lapban bootoljon.
- Ne legyen forrófejű
- garancia igény 3-5 év. Inkább új, papíros garanciával.
- Sata 3-nál gyorsabb
- Adata, Samsung, noname márka kizárva.[ Szerkesztve ]
-
-
lenoma
aktív tag
Valaki tett már Asus B450-F lapba m2 nem sata-s háttértárolót?
A tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Melyik típus működött vagy nem. mekkora sebességet értek el? Hőmérséklet max.?
Azért kérdezem mert a pár hetes utolsó bios javította csak ezt a hibát:
"Fixed a compatibility issue with M.2s when using Ryzen 3000 CPUs." -
lenoma
aktív tag
Crucial BX 500 240GB tapasztalatok:
- A termék lassabban reagál, mint egy 2010-ben gyártott OCZ Vertex 2 120GB SSD. A Windows betöltése és több másodperccel lassabb. A BX késleltetésével lehet a gond.
- Az SSD nem felel meg a hangtalan kritériumnak! Percenként többször sípol kettőt. Beep-Beep. A hang talán a legjobban a lassan égő farönk sípolására hasonlít csak gyorsítva.
- A Windows telepítése után 54C-re melegedett. Idle esetán sem megy 48C alá.
Tényleg jó lenne ha az SSD meghajtóknál jelölve lenne egyértelműen, hogy műanyag vagy fém a burkolata.
[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
válasz Daywalkerke #53275 üzenetére
Crucial mx500 mellé tesznek a dobozba. Vagy mx500 tulajtól kérj egyet, vagy mx500 leírásában keresd meg az elnevezését. Szerintem laptop boltban/szervízben is beszerezhető.
-
lenoma
aktív tag
válasz #95590400 #53163 üzenetére
MX-et akartam, nem sürgös még, megvárom még jobb árak lesznek SSD-k terén.
De nem MX500 lesz.
Valahol olvastam, talán itt, hogy 15-20C-vel melegebb az MX mint mások. Utána jártam és sajnos igaz.
Nem szeretném, hogy höforrás legyen egy SSD a gépemben, mert jelenleg 5 ventilátor ellenére 10 decibel alatt van Idle/Net/Film esetén, nagyon terhelve meg nem éri el a 16 decibel-t az egész gép.
Inkább a sebességböl engedek de a zajtalanságból nem.
Írnál a Patriot Burst-ról tapasztalatokat.
Mondjuk kondició eddigi futási idö és írási mennyiség? -
lenoma
aktív tag
válasz Amazonas #53155 üzenetére
A következö SSD-t kerestem, ezért néztem utána az MX500 és BX500 SSD-nek.
Google-ban, több forumon és a képek között is láttam, hogy idle 40C felett terhelve meg 60C se kizárt.
A BX500-ról pedig a crucial forumon írták, hogy nagy mennyiségü adat másolásánál 68C-n belassul. Mire a válasz szerint 70C-ig müködési tartományban van.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
-
lenoma
aktív tag
A Patriot Burst-ot valaki próbálta már?
a 480Gb-os verziónak 425GB TBW:
https://docs.wixstatic.com/ugd/20c502_7d5661e700ff4d01b50a7ef9cfce9786.pdfviszont csak 32MB a dram. tesztek szerint nagy fájlokat 180mb/s körül másol.
-
lenoma
aktív tag
Kingston UV500:
A minap halkítottam tovább a gépet, és elektromos ciripelésre lettem figyelmes.
A Kingston UV500-az, percenkét 1-2-3 ciripelés, mintha morze lenne.
Ha van valakinek ilyen SSD-je és jó a füle, meghallgatná 10-20 cm távolságból hogy másik darab is ciripel ebböl a tipusból? -
lenoma
aktív tag
A Crucial SSD-k sajnos tényleg melegednek SATA verzióban is.
A WD Blue pedig gyanúsan 4,4W-ot fogyaszt maxon miközben sok más meghajtó beéri a felével.
WD Blue tulaj nem írná meg itt a tapasztalatait a hömérséklet tekintetében? -
lenoma
aktív tag
A hasonló ThinkPad-okban 2 memória slot van és egy db 2gb-os ddr ram, illetve max 4gb-ot kezelnek.
Ha a másik slotba is teszel még egy memóriát, hogy összesen 2x2gb legyen akkor hasonló gyorsulás érhető el mint a HDD SSD-re csere esetén.
A hardverapro.hu oldalon 1700Ft körül kaphatsz 2gb-os laptop ramot.
Én abba a laptopba Crucial BX500 240GB-os SSD-t tennék és futárral rendelném, hogy ha nem tetszik mégse a laptopnak akkor 14 napon belül visszaküldhető legyen.
Szállítással 12.000 Ft-ból kijön ez az SSD. -
lenoma
aktív tag
Utólag beszéltünk róla itt, a hibák után.
A lapban amúgy AHCI-val megy egy Kingston UV500 és egy OCZ Vertex 2 is hibátlanul.
Az OCZ ráadásul 1892 napott futott eddig ebben a lapban! 93%-os kondíciója van jelenleg.Orgi: Igen nálam is a gép nem reagált, aztán a magához tért, a HDSentinel pedig kondíció csökkenést jelzett, A SMART-ba pedig hiba bejegyzés történt, már nem emlékszem mi.
Kapcsold át a biosban az AHCI-t IDE-re, ha megoldja a problémát akkor az SSD inkompatibilis a lapoddal.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
Igen.
Gigabyte MA78LMT-US2H rev 3.5 lapon produkálta.
Ide módban ment rendesen, de AHCI esetén másfél perces fagyásokat okozott óránként többszőr és a kondíció pár nap alatt leesett hetven valahány százalékra.
Ekkor néztem a magicianban és ezt dobta ki.
Ryzennel többen jelezték, hogy nincs gond eddig csak sata 2 produkálta több embernél.
Samsung titkolja a hibát![ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
válasz Piftuka #52743 üzenetére
A Crucial mx500 sata 3-as is melegszik, nem csak az m.2-es?
Kingmax-al mindig pórul jártam. Csak Kingmax-ból "sikerült" gyárilag hibás új ramokat kifognom.
Illetve pár hete Kingmax ddr2 1066Mhz-böl sikerült kifognom azt a nagyon ritka verziót ami csak cl6-on képes elindulni cl5-nél még 800Mhz-en is kékhalál bármit is csinálok, még 2,1V-on is. Pedig tuning ramként hirdette a kedves eladó. -
lenoma
aktív tag
Az egyre nagyobb SSD lemezeken már nem csak rendszert, hanem adatokat is tárolnak a felhasználók.
Én csalódtam a kingston sebességében. Leírtam a tapasztalatomat.
Ha vásárlás elött valaki itt leírta volna a belassulás mértékét, jobban utána nézek és lehet másik márkát választok.
Ha csak rendszer van rajta nem észrevehető.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
válasz z123456z #52731 üzenetére
Bármire rámegy a Windows, még microSD kártyára is.
CrystalDiskMark tesztben hozni fogja a gyártó által írt sebesség adatokat, csak abban a tesztben végig egyeseket ír és azt nézi meg, hogy minden szám 1-es e. Így végülis csak a vezérlö elméleti maximuma tesztelhetö, de sok embernek jobban tetszik ha nagyobb számot lát a tesztben, még ha valós felhasználásnál soha nem lesznek ilyen körülmények.
Nagyobb fájlok írásánál/olvasásánál több perc után belassulhat 50Mb/s-re a Kingston UV500.
Még az ezer éves, nem is ajánlott és már a gyártó sem létezik OCZ Vertex2 SSD-nél is 3x nagyobb a minimum olvasási sebesség 150mb/s. -
lenoma
aktív tag
válasz Graphics #52715 üzenetére
Nemrég olvastam a neten több helyen, a cikkek fellelhetöségé nem jegyeztem meg, de ha ennyire érdekel akkor a googleban kereshetöek.
- Az egyik online teszt oldalon volt az eredménynél feltüntetve, hogy hogy a sok millió tesztelt gép közül harminc valahány százalék AMD és az intelek arány hatvan valahány százalék. Xeon gépet raktam össze és teszteltem, hogy sikerült-e jól beállítani, mert még nem volt dolgom Intellel.
- Pár hete volt egy cikk, hogy az európai nagykerek is eddig 2x több intelt adtak el, de az Intel ellátási nehézségek és a ryzen népszerüsége miatt egyre több AMD-t kell rendelniük.
- A negyedéves pénzügyi jelentések elemzésében is volt valami utalás, hogy az AMD-nek a 30% körüli részesedésének növélésére most van lehetösége
- Illetve emlékszem egy cikkre nemrégröl, hogy az OEM-ek a lejáró intel szerzödések után tömegesen térhetnek át a most még domináló, a piac nagyobbik felét uraló Inteltöl az AMD-hez, az intel ellátási nehézségei miatt, mert valószinüleg az intel nem fogja tudni tartani a vállalt határidöket a nagytételben rendelöknek sem. -
lenoma
aktív tag
Használtan inkább 10k fölött van az AM3+ lap.
Phenom II X4 125W fogyaszt maximálisan, a hasonló intel pedig 95W-os tipikus fogyasztással megy.
Nálam Phenom X4 955 125W+HD6790 180W játék közben max 177W-os fogyasztással ment az egész gép.
A Samsung Evo 860 simán ajánlható új gépbe.
De sokan nem új gépet raknak össze/használnak.
Azért a régi 4magos gépek még sok mindenre használhatóak,
csak a HDD fogja vissza nagyon.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
Az emberek fele AMD-t használ. Egyszerűen az ár miatt. AM4 foglalaton a ryzen 1 kevés memóriát támogatott, ryzen 2-nél horror lett a ddr4 ára, sokan a ryzen 3-at várják. Előtte az AM3+ nagyon el volt rontva procik terén így sok gép fut AM3 prociival, aminél csak sata2 van. 2012 körül is tele voltak a boltok sata2 alaplapokkal!
-
lenoma
aktív tag
válasz Frawly #52693 üzenetére
Azért ne ajánjuk egyértelműen mindenkinek a Samsungot, mert elég félrevezető!
A Samsung 860 EVO inkompatibilis Asmedia és AMD sata 2 vezérlővel!
Nálam másfél perces fagyások voltak és pár nap alatt 78%-ra esett a kondíció, még jó hogy visszavette a bolt.
A Kingston UV500-nál meg beesik a minimum olvasás 50MB/s sebességre!
Az intelnél meg nincs válasz rá, hogy ha eléri a TBW keretet akkor az 545 is read only lesz?
Adata sosem volt jó márka, kb kingmax szint.
Úgyhogy a következő SSD-m Crucial MX500 Sata 3 lesz.[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
Nem értem ezt az eredményt.
A minimum olvasás most az MLC-TLC különbség miatt van, vagy a Kingston még mindig nem nőtte ki azt a sok éves "eredményét" amikor egy SSD megatesztben egyedül egy sok generációval ezelőtti Kingston volt képes alulteljesíteni néhány tesztben egy HDD-vel szemben.
A képen a pendrive-ok USB2-vel, az SSD-k SATA 2-vel mennek. -
lenoma
aktív tag
Erről mi a vélemény?
https://www.alza.hu/intel-545s-256gb-ssd-d5088756.htm?o=1
Tényleg ha eléri a TBW keretet akkor csak read only lesz az intel SSD?
-
lenoma
aktív tag
Szeretnék egy rendszer meghajtót venni, egyenlőre sata2-vel menne.
Mi az összes különbség a tulajdonságokban
a Crucial BX500 2.5 240GB SATA3 és
a Crucial MX500 2.5 250GB SATA3
között.
Azon kívül, hogy 1 üveg Whisky árkülönbség van köztük. :-)[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
Fandango! Ne!
A Samsung valószínüleg nem fog működni, inkompatibilis lesz!
A Samsung "kedvesen" csak a vásárlás után ad tájékoztatást, hogy egyes AMD/Asmedia contorllerekkel nem működik. 2 perces fagyások, kapcsolódási hibák, a teljesítmény a HDSentinelben lemegy nullára pár hét alatt.
Nálam AMD Sata 2-n 860 EVO Sata III produkálta a hibát, de a lenti képen az ASrock vezérlöje is ott van. -
lenoma
aktív tag
válasz laskr99 #48634 üzenetére
gyártófüggő, van olyan gyártó ahol számla nélkül gyári szám alapján cserélik a terméket, találkoztam már ilyen szervízzel és nem hittem el, hogy ilyen létezik itthon.
Amúgy ajánlom figyelmedbe ezt a webáruházat, mindenre a maximum garanciát adják:
https://iway.hu/termek/crucial_1tb_2_5_sata3_mx500_ct1000mx500ssd1/117169
-
lenoma
aktív tag
a QLC lesz majd a 4bit MLC
Amúgy ezt már megcáfolták?:
https://pcforum.hu/hirek/14410/orokeletuve-tehetok-az-ssd-k-a-tollmeghajtok-es-a-memoriakartyak
Külön tetszett a tollmeghajtó, ez jutott eszembe róla:
https://edigital.hu/pendrive/gkp-u031-4gb-toll-pendrive-p53440
-
lenoma
aktív tag
Ajánlanátok amd sata2 vezérlőhöz 500gb körüli, olcsó de megbízható SSD-t torrentezéshez, nem rendszer meghajtónak. Nagyobb TBW előny.
-
lenoma
aktív tag
válasz tibor2010 #48460 üzenetére
Köszönöm, Ryzen-ra akarok váltani csak még nincs nagy választék b450-es lapokból - kezdő magas ár nélkül.
Akkor kizárásos alapon az AMD sata 2 vezérlő lesz a ludas és az idén április körüli éves Windows 10 frissítés is bekavarhatott.
Amúgy Samsungnál mennyi idő mire egy hibára megoldást kínálnak a korábbi tapasztalatok alapján?
/Azon kívül, hogy váltsunk intelre :-)/ -
lenoma
aktív tag
válasz Frawly #48456 üzenetére
A Samsung állítólag intel sata vezérlőt ajánl az AMD használóknak 860 mellé:
https://eu.community.samsung.com/t5/Cameras-IT-Everything-Else/860-EVO-250GB-causing-freezes-on-AMD-system/td-p/575813
Azért inkorrekt a Samsung részéről, hogy csak vásárlás után van tájékoztatás erről:
Valaki használ 860-at Ryzen mellett?
-
lenoma
aktív tag
Szia!
A probléma megoldását keresve láttam, hogy nem egyedi eset. Rengeteg embert érint.
Úgy tapasztaltam, hogy sata2-vel nem kompatibilis és nem csak AMD, hanem intel oldalon is lehet gond vele. Bár a 20 lépésese regedit módosítás az intel oldalon megoldja a problémát sok embernél.
Ide módban nincs fagyás.
Kék halál nálam csak Samsung magician tesznél volt.
1-2 perces lefagyások pedig akkor ha egyszerre próbáltam írni, olvasni az SSD-re AHCI módban.Mivel az SSD fél éve megjelent és tömeges a gond, gondolom a Samsungnál is tudnak róla.
Nem szokott a Samsung fél év alatt hibát javítani? Vagy nincs rá megoldás?Szerintem a személyes átvételnél nincs 14 napos elállás, mivel az arra vonatkozik, hogy megvételnél nem láttad személyesen az árut így ha nem felel meg akkor elállhatsz.
Sajnos nem hallgattam a Samsungot soha írásokra...
-
lenoma
aktív tag
válasz tibor2010 #48440 üzenetére
Köszönöm a választ.
A csere tervben van évek óta, de az AM3 után az AM3+ visszalépés volt a buldozerekkel, az AM4 első eresztése alfa biosokkal jött és kevés memória típussal akart együttműködni.
AM4 második eresztést várom, de még nincs 2500x vs. 2600 teszt illetve még nem is kapható hozzá b450-es lap reális áron, a DDR4 árak sem tetszenek, de idén cserélném.Addig mehet ide módban?
Csak a sebességre van káros hatással az SSD-nél, hogy nem AHCI? -
lenoma
aktív tag
válasz tibor2010 #48435 üzenetére
Köszönöm a választ ez a driver van rajta, újabb működő AMD kiadás nincs.
A kérdésem inkább arra irányult, hogy mivel tömeges a probléma AMD-s rendszereken így hátha valaki tud jó megoldást.
Illetve az ACHI deaktivált állapota miatt vannak a fagyások?
A másik régi SSD nem produkál hibát, szóval SAMSUNG a ludas.
Mehet IDE módban az SSD? A sebességen kívül lenne egyéb hátránya?Ezek mennyire megbízhatóak? 2db USB3 pendrive és 1dbSata3 SS-t ki tud szolgálni sebességileg a PCI-E 1X?
https://www.ebay.com/itm/6Gb-s-2-Port-Expansion-Card-Board-Adapter-USB-3-0-PCI-E-for-SATA3-0/132548943108?hash=item1edc885d04%3Ag%3AHtoAAOSw3Z9atOe4&_sop=15&_pgn=2&_sacat=0&_nkw=pci-e+sata3+usb3&LH_BIN=1&_from=R40&rt=nc&LH_TitleDesc=0[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
Egy Gigabyte MA78LMT-US2H rev.3.5 alaplaphoz használnék egy Samsung 860 EVO SSD-t, de nem megy ACHI és gyakran 1-2 percre lefagy, vagy kékhalál. Nem rendszer meghajtó, a BIOS-ban bekapcsolva az ACHI.
De úgy látom ez AMD-n gyakori hiba amit talán a Microsoft frissítések okoznak és a Samsung nem javítja.
Bárkinek van megoldási javaslata?[ Szerkesztve ]
-
lenoma
aktív tag
Tudtátok, hogy a Samsung 860 EVO SSD nand chipje 3bit MLC vagyis TLC?
Korábban a 850 Evo-nál TLC-nek hívták, így eléggé átverésnek tűnik -
lenoma
aktív tag
Sziasztok 500Gb körüli SSD-t keresek 2. meghajtónak havi kb. 100 óra seedelésre 40ezer alatt.
A HDD nem jó erre a célra mert jelenleg a gépem max. 16db-en megy, a leghalkabb HDD pedig 17-19db és 14ezer az 500GB-os.Amiket nézegettem:
Crucial MX500 500GB SATA3 CT500MX500SSD1
Crucial MX300 525GB CT525MX300SSD1
Samsung 860 EVO 500GB MZ-76E500BA rendszer meghajtó maradna a régi matuzsálem, szerintem még SLC:
Az érdekelne, hogy:
- mennyire terheli az SSD-t a torrentezés
- Samsung mennyire megbízható, mert csak Samsungról olvastam több helyen, hogy soha többé
- melyiket válasszam, vagy más típust.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Assetto Corsa
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Ukrajnai háború
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kuponkunyeráló
- Windows 11
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest