Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Battlefield 2042
- Cyberpunk 2077
- Xbox Series X|S
- War Thunder - MMO Combat Game
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Hosszabb bemutatót kapott az Indiana Jones and the Great Circle
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Marvel Rivals - Középpontban Moon Knight
- Automobilista 2
-
GAMEPOD.hu
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norby-007
tag
Sziasztok,
Tesztelgetem a Tenda AC18 1900M routeremet, egyik nap tökéletesen meg vagyok vele elégedve, másik nap már nem annyira.
A lan kábellel összekötött pc-vel állandóan hozza a 600-850 Mbit-es netet a sebesség teszt. Viszont a wifi problémás, sajnos két szintes a ház (most ez baj) és a betonfödémen nem igazán szeret átmenni a jel. De azon helyiségben ami alatt van a router ott kiváló de nem mindig.
Az 5 Ghz-en stabilan állandóan a telefonon lévő wifi analizátorral 300-350 Mbit-et mérek ha nem kerülök túl messze a hatósugarából földszinten is (itt a router) és az emelten is. De a 2.4 Ghz-es wifi már nem ilyen jó. Van, hogy annál is mérek 250-300 Mbitet, de tegnap például még a router antennája mellett sem mértem 90 Mbit-nél többet.
A szomszédomban van egy wifi ami erős jelű, és még egy másik házban mutat wifi jelet, de az már gyenge.
Tegnap vettem hozzá egy A9-es jelerősítőt az emeltre, lett is mindenhol a felső szinten 2.4 Ghz-es wifi jel, de ezeknek csak 50-100 Mbit között mozog a letöltési sebessége a speedtestel. Ugyanakkor előző nap még fent is a router felett 200-300 között mozgott ez a jel.
Nosza kiiktattam az erősítőt, de nem tudtam elérni sehol sem a házban már a 2.4 Ghz-el a megelőző napi 200-300-as sebességet csak a standerd 90 körülit.
Nem értem mi lehet a gond? Az, hogy Tenda? Pedig külhonban is mindenhol agyba főbe dicsérik és mindenhol megkapja a 4 csillagot is.
Már kezdek beleőrülni lassan, hozom viszem a házban a routert, kábelezek, de érdekes módon az erősítő megvétele nem hozott pozitív változást.
Igaz van wifi jel mindenhol a házban 90-100 Mbit-el, de hova lett a 300 Mbitem is, már kezdek gyanakodni, hogy azt csak 5Ghz-en mértem? De nem lehet, mert 2.4-en is tudnia kellene, ráadásul a router antennája mellett??!!
Mire gondoltok mi lehet itt a gond?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest