Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
válasz
Winchester95 #21089 üzenetére
A gép lassúságát a winchestered okozhatja... Azért tolt lassan a rendszer,mert ladsu a vinyód szerintem... Nekem is csak HDD-m van,de tervezem venni az SSD-t,mert nagyon visszafogja a gép sebességét a lassú vibyóm..
"igen csak manapsag mar minden tobb mag/szalas magyarul ezek a procik mar csak irodai gepekbe jok ezzel az erovel...
Ez azért nem teljesen igy van,de igaz,hogy egyre tobb programnak kell 4 mag. Mint irtam az én pricim 4,3ghz járatva tokeletesen viszi az új játékokat és 2 magos az is. Egy HD6950-et hajt. Mondom... Sokat számít a mhz főleg az egyszálas programoknál... -
MK VII
veterán
válasz
Winchester95 #21089 üzenetére
Q6600-nál azért lehet jobb a G3220,mert magasabb mhz-én ketyeg. Q6600 2400mhz, G3320 3200mhz. Elég szembetűnő a különbség és olyan játék ami nem használja ki a több mag több szálat ott a G3220 természetesen jobb lesz. 6970 kihajtásához meg minimum egy i5 4570 vagy i5 4690 kell...
-
MK VII
veterán
válasz
Winchester95 #21085 üzenetére
Értelek. Hát akkor nincs,mese. Vissza minden a tesóddal. G3220-as proci meg korántsem játékra való. A G3258 húzva még csak csak,de játékhoz i5 alatt nem nagyon érdemes procit venni. Még i3-at sem mert köröket ráver az i3-ra a G3258 és még olcsóbb is.
-
MK VII
veterán
válasz
Winchester95 #21083 üzenetére
Játék szempontjából a két proci közül mindenképp az fx6100 a nyerő. Főleg,hogy azt egy normális 8+2 fázisú lapban húzni is lehet. En azt javaslom,hogy fx6100 + 5700 + 4gb ram és 64 bit-es win7. Igy szerintem játszható lesz a GTA IV. Viszont 32 bit-es windows-t 4gb ramhoz meg már ne tegyék fel,mert csak 3gb-ig kezeli a 32 bites vin a memóriát.
-
MK VII
veterán
válasz
Winchester95 #21079 üzenetére
Azért nem egy erómű az a vga. A proci sem túl izom. GTA IV-hez meg főleg nem túl jók a tökéletes futtatáshoz ezek a hardverek. Csak érdekességképp. Nekem G3258-as procim van amit 4,3ghz-en üzemeltetek. Cuccaim közt megtalálod a konfigom. Szoval ezzel a konfiggal akadásmentesen megy a Dying Light. Nem rossz az a proci ami van neked csak,ha szorzozár mentes lenne akkor tudnál vele komolyabban játszadozni. Az enyém is,ha alapon ketyeg akkor bizony bajban van a gép játéknál. En azt mondom,hogy ugy ahogy van most a géped nem elég a GTA IV-hez. Amugy a BIOS-ban be tudod állitani,hogy 1600-on ketyegjenek a ramjaid.
Eleve a 64 bit-es wingos lefoglal magának 1-1,2gb memóriát es ehhez még hozzá jonnek a winfossal együtt induló programok meg aztán a GTA IV ami megint memória igényes.. Ne csodálkozz,ha akadozva működik a gépeden... Nem tul sok a 4gb ram ma már... Egy irodai gépbe talán elég,de egy játékos gépbe kevés...
-
MK VII
veterán
válasz
fenergie84 #21060 üzenetére
Természetesen a CL9-est,ha csak 1000ft a difi...
-
MK VII
veterán
válasz
StSanya #21052 üzenetére
"Én se szeretem a Vatera/Jófogás/OLX oldalakat, de vannak normális kereskedők is a neten. Ahogy kisboltossal is meg lehet járni adott esetben."
Ebben teljesen igazad van.. Mindenhol oda kell figyelni.. És természetesen nekem is vannak jó tapasztalataim eladókkal kapcsolatban mint pl rossz tapasztalatom kisbolttal kapcsolatban..
Sajnos egyre nehezebb elkerülni a csaló/félrevezető hirdetéseket szóval tényleg észnél kell lenni akárhonnan is vásárol az ember.. -
MK VII
veterán
válasz
StSanya #21049 üzenetére
Az én szemszögemből említettem egy lapon az emagot az OLX-el meg az ilyen oldalakkal..
Nem azt mondtam vele,hogy olyan oldal mint az OLX vagy a Vatera csak számomra egy kaptafa...
Én soha nem rendelek netről ilyen helyekről semmit.... Ez már az én egyéni szoc. problémám,de valamiért még mindig a hagyományos bolti vásárlásban hiszek ahol megtapogatom a terméket és esetleg ki is próbálom mielőtt megveszem..
Az OLX meg a társai meg hát... Szóra sem méltatom inkább őket... -
MK VII
veterán
válasz
ledgeri #21046 üzenetére
Mert azt sem lehet tudni milyen forrásból származnak azok a termékek amiket árul...
Sokszor a garanciáztatás kérdése is problémás..
Meg alapból kiráz a hideg az ilyen oldalaktól. OLX, Jófogás,Vatera, meg a többi szutyok ahol olyan hirdetések vannak fent napok hetek óta amik teljesen megtévesztőek és a vásárlót félrevezetik. Sokszor irreálisan drágán árulnak dolgokat amiket a szegény tudatlan vásárló akár a boltból is olcsóbban meg tud venni mint használtan az OLX-en pl.. Nem 1 hirdetés volt amit jelentettem és rá sem hederítettek az oldal üzemeltetői. Azóta is fent vannak és hirdetnek tovább a kizsákmányoló gennyládák.. Sokszor hamis videó kártyákat árulnak az eredetinek az áráért vagy még az felett...Az interneten lehet a legkönnyebben eladni a szürke importból származó kambodzsai utolsó faluvégi kisboltban bent ragadt 2-3 éve porosodó xarokat. Hát köszönöm nem.
Ettől függetlenül mindenki ott vásárol ahol akar... Én személy szerint amit tudok itt megveszek aprón vagy bemegyek egy nagyobb céghez személyesen és ott veszem meg amit akarok.. Sosem rendelek ilyen helyekről....
-
MK VII
veterán
válasz
fenergie84 #21041 üzenetére
Jónak biztos jó.. Viszont én emagról 1 fogpiszkálót nem vennék meg az tuti...
Amúgy igen.. Működne a konfigodban!(#21039) totyika93
Pedig az mellé csak olyat tegyél vagy add el és vegyél 2x4gb-os kitet a konfigodba.(#21037) ledgeri
Tök feleslegesen vennéd meg azt a 3x4gb memóriát.
2x4gb-ban gondolkodj.. Felesleges a plusz modul... -
MK VII
veterán
-
MK VII
veterán
válasz
grave949 #20972 üzenetére
Semmiképp nem ajánlom a 3 modult. Mivel,dual-chanel a lapod ezért vagy 2 vagy 4 modult tegyé bele.
Mi a bajod azzal,hogy,ha játszol akkor a 85%-a le van foglalva a memóriádnak? Mondjuk én mostanában olyan játékkal ami megeszi a 8gb ramot 1-el találkoztam az a CoD AW. Bár az is a rendszerrel egyutt 7,2gb-ot használt. Szoval,ha tényleg csak játék miatt cserélnél, nem feltétlenül muszáj. Illetve,ha tenyleg bővíteni akarsz akkor ugyan ilyen kit-et dobj bele mint ami most van benne vagy egy 2x8gb-os kitet szerezz be és a mostaniaktól pedig szabadulj meg ! -
MK VII
veterán
válasz
04ahgy #20914 üzenetére
Szerintem a hsz-emtől függetlenül akinek ilyesféle aggályai vannak a memóriáival kapcsolatban az úgyis rá fog kérdezni mindenképp.. Ergo nem csak az én hsz-em hatására fog "rossz" döntést hozni,ha nem kérdez mondjuk...
Arra próbáltam kilyukadni,hogy nem feltétlenül okoz próblémát a különböző típusú ramok használata viszont én semmiképp nem ajánlom a direkt ilyen összeállítást.
Én is azt szorgalmazom,hogy mindenképp egyforma ramok legyenek a gépben,de,ha nem sikerül akkor sem mindig van probléma!
Nem haragszok én elhiheted csak nem tudtam mire vélni,hogy egy (szerintem) segítő hsz-re így reagál majd valaki.
Persze persze nem ovi.. Pont ezért járnak ide emberek kérdezni és segítséget kapni..
Ha részemről valami rosszat írtam volna amit kétlek akkor kérném a moderáttort,hogy törölje a hsz-em!Üdv és szép napot!
-
MK VII
veterán
válasz
04ahgy #20910 üzenetére
Ja,hogy Te így? Hát köszönöm a kimerítő kötekedést...
Tudod nem neked szántam a hsz-t "kedves" kolléga hanem olyannak aki mondjuk nincs tisztában vele,mert a topikban sokszor megkérdezik,hogy "ilyen ramom van és xy másik fajtát tehetem-e mellé?"...
Feküdj még vissza picit látom nem pihented ki a szombatot és nyűgös vagy. Esetleg cserélj pelenkát az is segíteni szokott..Eleve sem megerősíteni sem cáfolni nem akartam csak egy személyes példával éltem abban a topikban ahova való a téma...
"No de csináld meg mindezt egy Micron chipes és egy SK Hynix chipes Kingmax-szal, és legyen mondjuk FM2+ (Kaveri APU) a fogadó alany. Kíváncsian várom az eredményeket."
Hol nem xarom én le azt a fos FM2-es AMD rendszert amúgy szerinted? Ki a faszt érdekel,hogy az a nyomorult AMD nem akar semmivel sem megbirkózni?
Illetve még felhívnám a figyelmed az utolsó soraimra,ha nem tudtad volna elolvasni a csippától a szemedben..
"Én most is azt mondom aki teheti ne szórakozzon más típusú ramokkal hanem inkább adja el a régieket és egyforma új kitet tegyen a helyére,ha bővíteni akar.."
Szóval én is köszönöm neked Emese ezt a csodálatos hsz-t amivel bizonyítottad a nagy tudásod ami előtt meg is hajlok,de azt is,hogy nem vagyok többé kiváncsi az értelmetlen hozzászólásaidra a hsz-eimmel kapcsolatban..
Bocsánat,hogy élek és bocsánat,hogy próbáltam a hsz-emmel akár 1 embernek is segíteni abban,hogty el tudja dönteni mi a jó neki!
Maradok tisztelettel: MKVIIEDIT: Parancsolj.. Csemegézz okoska!!
-
MK VII
veterán
Állandóan írogatjuk én is és még többen is,hogy a különböző típusú ramok instabilitást okozhatnak a gépben..
Na utána jártam...
Adódott alkalom egy ismerősöm megkért hogy építsek neki egy gépet és egy 2x2gb Corsair Vegneance 1600mhz-es kitet vettem neki a gépbe.. Na mondom behuppantom a 2x4gb G.Skill 1600 ramjaim mellé,hogy mit alkotnak közösen...
Meglepően tapasztaltam,hogy nemhogy instabil lett volna a gépem vagy akármi hiba lett volna hanem szépen dolgoztak együtt..
Le is teszteltem őket Aidában.2000mhz-et vitték simán a G.Skill-emmel együtt..
Mind ezt nem azért hoztam tudomásotokra,hogy márpedig simán jó az,ha különböző ramok vannak a gépben,hanem azért,hogy nem feltétlenül okoz gondot.. Mindezek ellenére én nem szorgalmazom a különböző ramok használatát a gépben.. Én most is azt mondom aki teheti ne szórakozzon más típusú ramokkal hanem inkább adja el a régieket és egyforma új kitet tegyen a helyére,ha bővíteni akar..
Még egyszer mondom csak tesztelés céljából tettem be őket.. Nem fogom így használni főleg,hogy megy az ismerős gépébe
EDIT: Jah toltam még így fél órányi Dying Light-ot és semmi gond nem volt velük. -
MK VII
veterán
Ha jól látom akkor jelenleg egy 2x2gb-os kit van a gépedben ami mellé be akarsz tenni egy 4gb-os modult..
Valószínűleg működne,de előfordulhatnak stabilitási problémák a különböző méretű és típusú ramok miatt.
"Ajánlani hozzá illőt"... Hát a ramjaid mellé vagy teljesen ugyan olyan kitet beszerzel,ha tudsz vagy eladod és veszel 2x4gb-os kitet.
Az újabb játékok igen akadozhatnak a 4gb ram miatt,mert már 8gb ram mindenképp elfér egy játékos gépbe. Viszont itt nálad még a az a HD5830-as VGA ami harmat gyenge az új játékokhoz.. A processzorod még jó viszont a ram és a VGA az karcsú.
Alapvetően,ha ki is cserélnéd a ramjaidat 2x4gb-ra akkor sem garantált,hogy nem fognak akadozni a játékok a gyenge videó kártyád miatt.. -
MK VII
veterán
válasz
Tomdriver #20725 üzenetére
32gb te jó ég! Nem csodálom,hogy nem használod ki!
Szerintem a 16-ot sem nagyon használod ki viszont sebességben elenyésző lenne a javulás sőt szerintem észre sem vennéd. Én a helyedben nem változtatnék a konfigodon.. Ha már megvan a 32GB ram akkor azzal már elleszel úgy 50 évig...
Meg különben is.. Azok a Kingstonok is mennek 2000mhz-en tuti sőt még az fölött is,ha ügyesen beállítgatod a BIOS-ban..(#20724) klaca1978
Dehogynem! Gyárt a Corsair "jobb" ramokat... Parancsolj! Ezeket a ramokat pont Intal-hez ajánlja a Corsair! Én a helyedben nem vennék Beast-ot az Intelbe. Meg Kingston-t amúgy sem preferálom. De mondom ez az én személyes véleményem! -
MK VII
veterán
válasz
conexke #20718 üzenetére
Áhh felejtsd el... Sokkal jobb a 2x4gb a processzornak mint a 4x2gb.
(#20719) klaca1978
Hát,ha a lap tudja az XMP-t akkor mindenképp olyan ramot vegyél. Az,hogy melyik az meg kb tök mindegy.
Az meg,hogy a memória támogatottsági listán nincs ott a kiszemelt ram az semmit nem jelent... Tökéletesen menni fog a lapban. -
MK VII
veterán
Na ugye,hogy ugye skacok
Örülök, hogy siker
-
MK VII
veterán
válasz
PAUBEN #20694 üzenetére
What?
Nem tuningolod azt a csoda konfigot? Akkor mi értelme? Ejj... Hát az a konfig minimum egy 4,6-4,7ghz-es tuningot megérdemel 2133-2400mhz-es ramokkal!
Ha egyáltalán nem tuningolod akkor se 1600-as memóriát tegyél bele,mert egy egyszerű álítással a BIOS-ban simán be tudod lőni a ramoknak a 2133mhz-et is akár!Meg amúgy tényleg! Mire használod a gépedet? Mert igazából kb felesleges a 16gb ram,ha csak nem 3d-s vagy speciális, tervezői programokkal dolgozol. Viszont,ha ilyen programokal dolgozol akkor meg a mhz-is pont,hogy fontos a ramnál!
-
MK VII
veterán
válasz
PAUBEN #20692 üzenetére
Üdv. Gondolom tuningolod a gépedet, nem véletlenül K-s a proci és Z-s a lap. Ha így van akkor érdemes nagyobb mhz-es ramot venni. Én a helyedben 2x8gb-os 2133mhz-es kit-et tennék bele!
Hogy hyper X vagy crosair az legyen a Te döntésed. Nem nagyon tudsz mellélőni egyikkel sem.Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150) <--- Ebben a topikban épp arról megy a vita,hogy vajon érdemes.-e 1600mhz-nél gyorsabb memóriát venni a gépbe. Szerintem igen is érdemes.. És mások szerint is. Főleg egy tuningos konfigba!
-
MK VII
veterán
válasz
angelus8925 #20690 üzenetére
Ha találsz ugyan olyan ramot akkor természetesen jó választás és 99,9%,hogy menni fognak duálban. Szóval én ezt javasolnám!
-
MK VII
veterán
válasz
johnywalker #20684 üzenetére
Na.. Hát akkor nincs benne ez a funkció ettől függetlenül semmi gond nem lesz azzal a memóriával a gépében ugye...
Köszi a kiigazítást! -
-
MK VII
veterán
válasz
#19784448 #20677 üzenetére
Tökéletesen menni fognak alapból 1333mhz-en ebben biztos vagyok!
Esetleg,ha a BIOS-ba mégis csak mondjuk egy barátod vagy valaki tud segíteni akkor ott át tudod állítani a ramokat,hogy 1600mhz.-en menjenek!!Ha abban segítség kell akkor nyugodtan írj ide és biztos vagyok benne,hogy valaki válaszol a kérdéseidre!!
-
MK VII
veterán
válasz
#19784448 #20675 üzenetére
Amit fentebb linkeltem azt nyugodtan megveheted,de akár ezt is!
Igaz most eléggé felmentek a hardver árak szóval,ha nem akarsz sokat költeni rá akkor a Crucial-t vedd.És minél hamarabb dönts,mert szerintem el fognak szabadulni még jobban az árak az euró árfolyam miatt!!
-
MK VII
veterán
válasz
#19784448 #20672 üzenetére
Pontosan azért,mert nem értesz hozzá annyira ezért tetted fel itt a kérdésed. És itt olyan emberek válaszolnak neked akik gyakorlatiasabbak ebben.. Ezért hallgass nyugodtan az ebben a topikban válaszoló fórumtársakra.
Nem akarunk rosszat csak jót!Itt van az alaplapod memória támogatottsági listája!
Akár 2500mhz-es ramot is tehetsz bele csak visszaveszi 1333mhz-re,de az BIOS-ban át tudod állítani 1600mhz-re! Legalábbis szerintem H61-es lapban is van lehetőség állítani a memória mhz-ét. -
MK VII
veterán
Félre értés ne essék.. Semmi bajom a Kingston-nal. Egyszerűen személy személyen nem kedveli!
-
MK VII
veterán
válasz
Blashe #20629 üzenetére
Szerintem azt az elképzelést amit szeretnél azt felejtsd el. Nem jó az az összeállítás amit gondolsz. 3x1gb+1x8gb.. Totális zavar lesz a gépedben. Vagy veszel egy 2x4gb-os kit-et, a többit kiveszed és csak ezt használod vagy nem bővítesz! Amúgy teljesen felesleges 775-ös processzor mellé annyi ramot és főleg ddr3-ast tenni. Nem tudja kihasználni teljesen a 775-ös processzor a ddr3 előnyeit.
Szóval az én véleményem,hogy ebbe a rendszerbe memóriát már nincs értelme venned. Vagy,ha veszel is akkor csak és kizárólag két modult tegyél bele. 2x4gb-ot.
Nem véletlenül ajánlott a (#20630) Qru kolléga is 2x4gb-os kitet.. Neki is szerintem egyértelmű volt,hogy azt ajánl,mert 1 modul 8gb-al csak totális káoszt érnél el a rendszeredben ! -
MK VII
veterán
válasz
Jocó1977 #20598 üzenetére
Üdv. Szerintem a fenti keresőbe írd be az okosórád gyártóját pl.: Samsung xy tipusú óra és szerintem találsz megfelelőbb topikot...
Valahol itt keresgélj kb.
Ebben a topikban elvétve kapsz erre a kérdésedre érdemleges választ! -
MK VII
veterán
válasz
Blue meth #20589 üzenetére
Tökéletesek lesznek azok a ramok abba a konfigba...
És igen felmentek az árak pár ezerrel, én is észrevettem.
Olcsóbban megúszni? Használd a Prohardvernek a hardver apró részét és tudsz venni olcsóbban memóriát.
Új alkatrészeket is csak itt veszek ph-n olcsóbban.. Memóriáimat, alaplapom,processzorom is itt vettem a ph-n újonnan olcsón. Még anno 15e ft volt nekem a 2x4gb G.skill 1600mhz-es kit..
Én biztos nem fizetek ki kétszer annyit egy hardver elemért,mert az üzletnek 250%-os haszna van rajta. -
MK VII
veterán
Skacok.. Most nekem kellene a segítség!
Egyik barátomnak akarok egy f@sza kis gépet összerakni és egy meghatározott árlistából tudok válogatni alkatrészeket,mert egyik rokonától tudja beszerezni olcsón.
Szóval a kiszemelt alaplap: GA-Z97-D3H és ehhez gondoltam ezt a memóriát!
A beast-ok 1.65v-osak szoktak lenni,de úgy nézem ez 1,5v-os.
Szívem szerint viszont ezt tenném bele,de ez 1.65v-os. Bár gondolom az a Giga lap megbirkózik vele és a helyes feszültségen fogja járatni a ramot.
Szerintetek melyik? -
MK VII
veterán
válasz
Csati7100 #20550 üzenetére
Az én véleményem is az,hogy érdemesebb inkább újabb rendszerbe fektetned a pénzed.
Az a HD3600-as videó kártya meg sajnos, mondjuk ki, nem az elég jó kategória hanem inkább a siralmas.. Nem bántani akarlak vele hanem legyél vele tisztában.. Egy újabb akár Intel akár AMD rendszer processzoraiba integrál IGP/APU is erősebb annál a videó kártyánál. Igazából,ha új rendszert építesz és számodra a jelenlegi VGA-d elég volt akkor majd dedikált videó kártyára sem kell költened elég lesz az integrált szóval viszonylag olcsón ki tudsz hozni egy jobb számítógépet! -
MK VII
veterán
válasz
StSanya #20534 üzenetére
Azt hittem a mondatom végi
<--- smile-kat értelmezni fogod... Szóval csak irónikusan írtam,hogy leszólod a "csak 1333mhz-ig kezel hivatalosan" kijelentéseddel! Természetesen tudom,hogy nem szóltad le.
Én sem esek hasra a procimtól amúgy,de húzva igen is szépen viszi a játékokat. Egy tök alap gépbe amivel néha játszik valaki abba tökéletesen megfelel..
Szóval nyugi semmi problémám azzal amit írtál és legfőképp veled nincs! -
MK VII
veterán
válasz
StSanya #20529 üzenetére
Naa.. Ne szóljuk le azt a csodálatos processzort!
Viszi az élből 1600-on a ramokat csak lap kérdése...
Látom a H81-es lapnak 1600mhz a hivatalos adat, ettől függetlenül szerintem a lap miatt nem megy 1600-on valamiért.
Én beledobtam a Z97x-SLI-be az ilyen procim mellé az 1600mhz-es G.skilleket és semmi állítás nélkül egyből 1600-on pörögtek a ramok.
Szerintem alaplap függő is ez a dolog... -
MK VII
veterán
válasz
adam99998 #20487 üzenetére
Igen olyan memóriát vehetsz!
És nézd csak! Olcsóbban.
Jelenleg valóban nem tudod kihasználni a sebességét,de később csak hasznodra lesz,ha most veszel ilyen ramot és nem 1333mhz-esre költöd a pénzed.(#20488) Blue Thunder
Érthető az érvelésed viszont szerintem eladásnál vakarhatja majd a fejét mikor hírdeti az 1333mhz-es ramokat... Később még úgy sem kell majd senkinek az 1333mhz-es ram... Ha meg mégis csak más ramot venne akkor a 2133mhz-es ramokat szerintem itt ph-n is eladja bármikor. -
MK VII
veterán
válasz
Blue Thunder #20485 üzenetére
Eleve nem 2400-as ramoról beszélt ( tudom csak írtad,hogy vehet azt is ) hanem 2133-asról amiből van 1.5v-os..
Teljesen mindegy.. Természetesen nem kell "vitáznunk" ezen,mert az ő döntése,de egy jó 2133mhz-es rammal még elég sokáig elvan,ha fejleszt akkor is! -
MK VII
veterán
válasz
Blue Thunder #20483 üzenetére
Miért szűkülne le neki a választás? 1150-hez is 1,5V-os memória kell majd neki,ha vált platformot.
1,5V-os memória választék meg elég nagy azért már sőt.... -
MK VII
veterán
válasz
Blue Thunder #20479 üzenetére
Én természetesen azért ajánlottam neki a nagyobb mhz-es ramot,mert a későbbiekben csak jól fog neki jönni egy proci vagy platform cserénél. Semmi értelme vennie 1333mhz-s memóriát attól függetlenül,hogy a jelenlegi processzora 1333mhz-ig kezeli.
(#20480) adam99998
Jól gondolkodsz a memóriával kapcsolatban viszont én a jelenlegi alaplapodba már nem vennék processzort... Ha váltasz akkor 1150-re válts. Jönnek a Broadwell procik is szóval több potenciál van egy 1150-es rendszerben mint a jelenlegi rendszeredben! -
MK VII
veterán
válasz
adam99998 #20476 üzenetére
A kérdés nem hülye.
Nos tehát.. Kezdjük ott,hogy tényleg,ha újat veszel ne 1333mhz-t nézz hanem minimum 1600mhz-est sőt 1866mhz-est javasolnék inkább..
Viszont,ha tényleg amit linkeltél vennéd akkor csak azokat tedd bele. Tehát amik most benne vannak azokat ki kell venned,mert nem egyforma modulok. Illetve szerintem qva drágák azok a memóriák amiket linkeltél.
Nézd csak! Majdnem egy tizessel olcsóbb annál mint amit linkeltél és még jobb is!
Vagy pl.: 1866mhz-es! Ez is egy ötössel olcsóbb és 1866mhz-es... Szóval felejtsd el az 1333mhz-es ramokat. Irodai gépekbe elmennek,de otthoni mindenféle felhasználásra minimum 1600mhz-es memóriákat nézz.Szerk.: Illetve még kérdés. Processzor milyen?
Meg különben is.. emagról egyáltalán vásárol valaki? Olyan drága mint a veszedelem.. Nekem sosem fordulna meg a fejemben,hogy az emagról akármit is vegyek.
-
MK VII
veterán
válasz
StSanya #20452 üzenetére
+1
TayRol
Tényleg! Miért veszel ilyen drága deszkát,ha nem K-s procit teszel bele? Vennél inkább egy olcsóbb lapot aztán egyből meg tudod venni a 16gb ramodat amit szeretnél.
Ez olyan mintha vennél egy luxuslakást 12 szobával és csak az előszobát,a konyhát meg a fürdőt használnád és a kanapén aludnál... Minek??... -
MK VII
veterán
válasz
Bnorbu #20436 üzenetére
Nem jól írod.. Az a deszka két csatornás 4 slottal. Tehát,ha teszel bele memóriát akkor mindenképp párban kell rakosgatnod őket... Illetve rakhatsz bele 3 modult is,de instabil lehet a rendszered tőle. Szóval vagy kettő vagy 4 modult kell bele tenned.
4 csatornás deszkák pl az X79-es illetve a legújabb az X99-es. -
MK VII
veterán
válasz
Bnorbu #20433 üzenetére
Üdv.
"Kozben jelentkezett egy jo ajanlat ebben a formaban:
GEIL 3x2 GB DDR3 KIT 1600MHz CL9" <----- Ez mennyibe kerül? Ha 10-11k ez is mint az 1 modul 4gb akkor megérheti viszont akkor is csak 2x2gb-ot tudsz belőle használni.Bár én az első opciót javasolnám,ha spórolósra akarod most venni a dolgokat.
Tehát veszel egy olyan Fury modult és aztán nem olyan távoli jövőben meg még 1-et.. Talán még kapható lesz akkor is. A lényeg,hogy majd ugyan olyat kell venned később.... -
MK VII
veterán
válasz
BorsóKorsodi #20428 üzenetére
Szerintem feltétlenül 4 slotos alaplapot vegyél... 8GB ram meg,ha játszani is fogsz vele, márpedig a VGA-ból az jön le, hogy fogsz, akkor a 16gb ram nem is olyan távoli jövő egy gémer gépbe.
Mindettől függetlenül a processzor memória vezérlője jobb szereti a 2db-os kit-et. Ha 4 db memória van a gépedben akkor mindenképp teljesen ugyan olyan memóriákból kell állnia. Szóval,ha most veszel 2x4gb-ot akkor, ha bővítesz, ugyan olyan kit-et kell nézned bele majd a későbbiekben."Régen előnyös volt ha 2 párosítva mint ugyan az a kapacitás egyel ez ma is így van ?"
Most is előnyös a 2 modul a dual-chanel miatt. Szóval 1 modult csak akkor tegyél gépbe,ha netezésen és filmezésen kívül nem nagyon használod... -
MK VII
veterán
válasz
BorsóKorsodi #20428 üzenetére
Jesszus.. Dupla lett..
-
MK VII
veterán
válasz
kazsmerlaca #20343 üzenetére
Bármelyik procit bármelyik feszkóval gondolta szerintem..
Pont ezért előnyös a Z-s lap és nem sokkal drágább egy másik nem Z-s lapnál.
Picit utána olvasgatsz a dolgoknak és akármit megcsinálsz Z-s lapban.
Az S meg a T-s procikat pont azoknak készítették szerintem akik hülyék ahhoz,hogy Z-s lapot használjanak...
Te nem vagy hülye!Egy kisiskolás is pár nap utána olvasgatással tudja kezelni a Z-s lapot. Nem nagy kunszt.
-
MK VII
veterán
válasz
kazsmerlaca #20338 üzenetére
Sőt. Szerintem turbó órajelen az S proci is röhögve fogyaszt annyit amit a nem S alapból. Szóval én szerintem S processzort tök marhaság venni... Szó szerint annyira jó,hogy többet fizess a kevesebbért...
Meg különben is nem K-s a proci,hogy húzd és még többet egyen... Elvan az 84W-al aztán cső..
Vagy a különbözetet egy normális CPU hűtőre költsd aztán mindenki boldog..
Ne haragudj,hogy ennyire próbállak lebeszélni az S prociról csak az én agyam nem fogadja be a butaságokat..
Biztos kitalálták valamiért az S procit is.. Mondjuk HTPC-kbe,de normál gépbe sztem hülyeség..(#20339) kazsmerlaca
Egy jobb minőségű normálisabb ventis hűtőnek sem fogod a hangját hallani! Ventit leveszed minimumra és még úgy is bőven jól lehűti a procit.
Na,de várj csak. Akkor Te most egy hangtalan gépet akarsz? Ha így állunk akkor befogtam a pofámat.. -
MK VII
veterán
válasz
kazsmerlaca #20334 üzenetére
Már ne haragudj,de miért i5-4460S?
Miért fizetnél 10-13ezerrel többet a kevesebbért? Vagy,ha a fogyasztás fontosabb neked mint a teljesítmény akkor nem szóltam. Az a 19W nem nagy különbség azért,hogy többet fizess érte szerintem.
Csak elmélkedtem a választásodon. Ha már eldőlt akkor ámen!(#20336) kazsmerlaca
Amúgy amit megspórolnál azon,hogy nem S procit vennél azt simán költhetnéd Z-s lapra,mert hosszútávon sokkal jobban jársz vele és szabadabb változtatásokat enged mint más alaplapok!
És a memórián való agonizálásod is megoldva. Mert azt állítasz a memóriáidon amit csak akarsz! -
MK VII
veterán
válasz
TomPoe #20294 üzenetére
"viszont a hozzá párosuló 8GB RAM időnként kevés"
Milyen időnként?Napos vagy borús időben?
Na viccet félre... Akkor ezek szerint komoly munkára használod a gépedet,ha kevés a 8gb ram. Viszont,ha így van akkor nem fektetnék a helyedben már ddr2-es memóriába egy fillért sem... Inkább amit rászánnál abból vegyél a procid alá egy ddr3-as alaplapot és abba dobj bele 2x4gb 1866mhz-es ramokat. Szóval én is StSanya fórumtárs véleményét osztom...
Sokkal jobban jársz mint,hogy régi ddr2-es memóriákba fektesd a pénzed úgy,hogy a ddr3 sokkal gyorsabb és abból tuti elég a 8gb.... -
MK VII
veterán
válasz
Mark023 #20291 üzenetére
Ne nézegess 1,65v-os ramokat Haswell mellé!!
1,5v-os ram kell hozzá és úgyis be kell majd az XMP-t lőnöd a BIOS-ban!
Kingston számomra nem pálya... Sokan használják és biztos jók is hisz miért ne lennének jók csak hát nekem nem kéne.. Én,ha meghallom a Kingston nevet akkor a 8 éves számítógépem jut az eszembe.. Ez nálam ilyen dolog..Én G.skill párti vagyok.. Igaz nem a legolcsóbb ramok közé sorolhatóak,de kifogástalan, jól tuningolható ramok. Ha nem G.skill akkor Corsair vagy Curcial. Valamiért nekem ezek amik bejönnek. Bár ízlések és pofonok ugye
-
MK VII
veterán
válasz
Mark023 #20289 üzenetére
Ha Broadwell-ra váltanál későbbiekben akkor lapot is cserélned kell és akkor már memóriákat is.. Szóval jelenleg neked bőven megfelel egy 1600mhz-es memória.
Amit fent linkeltem és általában a legtöbb 1600mhz-es memória 2000mhz-en simán elketyeg... A cucaim közt,ha megnézed én is egy 1600mhz-es G.skill-t hajtok 2000mhz-en..Egyébiránt,ha gondolod beruházhatsz most egy 2400mhz-es memóriába,ha megéri neked azt a plusz pénzt.
Mondjuk ez!Bár őszinte leszek veled. Én személy szerint DDR3-as memóriába már nem fogok fektetni. Ezek amik vannak ki fognak szolgálni amíg elérhető közelségben lesz egy halandó ember számára is a DDR4...
-
MK VII
veterán
válasz
Mark023 #20287 üzenetére
Üdv!
Semmiképp sem szerencsés keverni a memóriákat. Nagy valószínűséggel amit írsz, nem fog megfelelően működni/instabil lesz a rendszered.
A helyedben mindenképp 2x4gb-os kitet javasolnék. Egy ilyet mondjuk.
Attól ne félj,ha nem szerepel valamilyen memória a támogatottsági listán. 1,5 voltos 1600mhz-es kittel nem tudsz mellélőni kb mindegy,hogy milyet veszel.
Magasabb mhz-es memóriába csak tuning esetén érdemes beruháznod viszont az alaplapod nem az a kifejezetten tuning barát lap.. -
MK VII
veterán
válasz
SkiDev #20265 üzenetére
Üdv.
Nem látok az összeállításodban dedikált VGA-t. Talán azért,mert nincs? Ha nincs akkor szerintem felesleges memóriára plusz pénzt kiadnod,mert gondolom úgysem játszol komolyabb játékokkal.
Ha van csak nincs kiírva akkor mindenképp Kit-et javaslok 2x4gb-ot. Természetesen úgy,hogy a 2x2gb-ot eladod és azt cseréled 2x4gb-ra.
1333mhz-re lövi be igen,mert a processzornak az a max, ettől függetlenül,ha cserélsz ramokat akkor is minimum 1600mhz-est vegyél. Elvileg a BIOS beállításai közt tudod állítani a memória frekvenciát. -
MK VII
veterán
válasz
StSanya #20242 üzenetére
"A gépet nem használom játékra, csak normál felhasználás."
"Egyébként a gép Intel corei3 1,8 GHz 64 bit"
Ebből nekem nem az jön le,hogy 30 fület használna egyszerre egy chrome böngészőben.
i3 1,8ghz-es processzor az korántsem egy erőmű. Ha Tenne bele 8GB ramot sem érezne gyorsulást még böngészés közben sem. Ebben biztos vagyok.20 oldal megnyitva a chromeban mellette még megy a VLC, a TotalCommander, az Aida64, az utorrent, két mappa. 3.2gb-ot használ a 8gb-ból. Win 8.1 64bit.
Amúgy természetesen én is a 8gb ram mellett vagyok.. Sőt!! Én azért írtam amit írtam,mert szerintem tényleg nem lenne haszna számára a 8gb ramnak!
Én 5 éve használok 8gb ramot a gépemben és persze nem is veszem észre a lassulást,de kifektetni sem tudtam. Egyedül a CoD AW ami a rendszerrel együtt 7.2gb-ot használt. -
MK VII
veterán
Gyakorlati haszna csak extrém tuning esetén van viszont ahhoz meg már általában van ventilátor is mint pl. ez.
Leginkább kinézet szempontjából olyanok a ramok amilyenek.. Sőt van aki a sima hűtőborda nélküli ramra esküszik,mert hogy jobb a hőleadása. Gyakorlatilag egy átlag vagy akár még egy kisebb mértékű tuning esetében sem kell aggódni a ramok hőmérséklete miatt. Amilyen bordákat tesznek rá azok a funkciójukat ellátják.(#20239) Szyszko
Filmezni, netezni, kisebb játékokhoz bőven elég a 4gb ram. Ha komolyabban játszanál vele akkor lenne érdemes bővítened. Szerintem feleslegesen költenél ramra nem vennél észre gyorsulást. -
MK VII
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #20224 üzenetére
Egy BIOS-hoz picit értő ember már be tudja állítani!
XMP Profile 1-et kell beállítani.
Konkrétan Asrock BIOS képet nem találtam,de abban is egy ilyesmit lehet majd látni.(#20225) fecs
Hát maradjunk annyiban,hogy ajánlott a két modul a Dual-Chanel miatt! Irodai meg max netezős,filmezős gépekbe elmegy az 1 modul,de aki picit azért komolyabban használná a gépét annak nagyon ajánlott a 2 modul!Egyébként a Corsair térnyerése szerintem abból adódik,hogy elég jó árú jó minőségű ramok. Amit ajánlottam az LowProfile szóval kis gépbe tökéletes lesz
-
MK VII
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #20221 üzenetére
Igazából Low Profile ez is csak nem az a nagyon apró.. Ez egy nagyobb hűtő alá is befér,de gondolom külön processzor hűtő nem lesz véve és a gyárit fogod használni.
100%,hogy megy benne!! Nyugodt szívvel megveheted!
BIOS-ban be állítod az XMP profilt és tökéletesen fog működni! -
MK VII
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #20218 üzenetére
Üdv.
Én a helyedben inkább egy ilyent tennék bele. Ilyen memóriát könnyebben fogsz kapni esetleg fél-1 év múlva,ha bővitenél. -
MK VII
veterán
válasz
x64emulator #20101 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe a Összefoglaló kinyitása menüt.. Jó olvasgatást!
-
MK VII
veterán
válasz
x64emulator #20099 üzenetére
Persze,hogy olcsóbb,mert CL10-es... CL9-es ramot vegyél,mert jobb és 2000ft a különbség.. Nehogy már 2000ft miatt vegyél CL10-est....
-
MK VII
veterán
válasz
x64emulator #20097 üzenetére
Szerintem először is nézz bele egy 1866mhz-es CL9-es memória kitet. Ahhoz a konfighoz butaság lenne nem minimum 1866-os memóriát tenni.
Viszont ezen kívül nagyon nem is kell külön aggódnod...
Itt nézz körül. Szerintem mindját a második lehetőség meg is felelne abba a konfigba. -
MK VII
veterán
válasz
Szuri90 #20060 üzenetére
Üdv...
Ne foglakoz semmivel, egyél zsemlét kiflivel..
Na hülyeséget félre..
Tényleg nem kell aggódnod az a lap amit kiszemeltél tökéletesen kezel magasabb órajelű memóriákat.
Az XMP az azt jelenti,hogy ha beállítod a BIOS-ban az XMP profilt akkor minden adatot kiolvas a memóriából és annak megfelelően lövi be a beállításokat. Szóval a megfelelő sebességet és CL értéket nem kell neked beállítani, hanem a lap megcsinálja.Ha tényleg "brutálabb" hűtőt tervezel akkor mindenképp Low Profile-os memóriákat tegyél bele.
Mondjuk egy ilyet. Ha alapvetően játékra kell a gép akkor nem fontos a nagyobb Mhz-es memória. 1600mhz-el is bőven jó. Illetve,ha akarod a BIOS-ban át tudod állítani magasabb mhz-re. Úgyis húzni fogod a procit..
20-22-ért meg nem nagyon találsz megfelelő memóriát... a 25-27ezer inkább reális.. A lényeg,hogy CL9-es ramokra törekedj.. -
MK VII
veterán
Húha... Ha nem haragszol.. Ki volt az a jó képességű aki egy K-s processzor alá B-s lapot tesz ?
A legfürgébb egy Z-s lappal lesz a konfig. És igen lehet állítani a ramok sebességét a biosban.Viszont. 2x4GB bőven elég lesz neked azokra a műveletekre amiket akarsz rajta csinálni. CL9-es 1600mhz-es ramokat pakolj bele.
-
MK VII
veterán
válasz
ambatenator #20040 üzenetére
-
MK VII
veterán
válasz
bigbajusz999 #19969 üzenetére
Ugyan ilyen memóriáim vannak 1600mhz-esek és 2000mhz-en röhögve mennek...
Nagyon meg vagyok velük elégedve! -
MK VII
veterán
válasz
watador600 #19952 üzenetére
Na még mindig agonizálsz a memórián?
Parancsolj....
Igazából túl sok lehetőséged nincs is ilyen (1866mhz, CL9)paraméterekkel 45.000-ért..
Ennél már csak drágábbak vannak! -
MK VII
veterán
válasz
szajmon1001 #19918 üzenetére
Fentebb írtam,hogy gondolom nem játékra fogod használni a gépedet.
A gép adataiból leszűrtem,hogy korántsem gémer laptopod van.
Igazából CL9 1600mhz lenne a legjobb megoldás mivel 1600mhz-ig kezeli a ramokat a lapid.
1333mhz CL9-el szerintem jobban járnál mint 1600mhz CL11-el.
De,ha valaki ki szeretne javítani akkor nyugodtan. -
MK VII
veterán
válasz
szajmon1001 #19915 üzenetére
Ha mind a kettőnek ugyan az a száma akkor 99%,hogy működni fognak dual-chanel módban.
Gondolom költségtakarékosságból vennéd ezeket a ramokat.
Én azt mondom,ha két ugyan olyat tudsz venni akkor IGEN működhet együtt a két ram.
Ha biztosra akarsz menni akkor kit-et választasz hisz azok le vannak tesztelve a gyártó által.
Maradjunk a tegeződésnél.. Köszi -
MK VII
veterán
válasz
szajmon1001 #19906 üzenetére
Én személy szerint nem vagyok Kingston meg Kingmax párti sem Samsung..
Nagyon szívesen. Ha kérdésed van gyere nyugodtan kérdezni..
Amúgy legközelebb próbáld meg használni a szerkesztés gombot. Ja de hisz már használtad feljebb. Majd belejössz -
MK VII
veterán
válasz
szajmon1001 #19899 üzenetére
Én személy szerint ezt. a késleltetése miatt.
Abba a lapiba szerintem elég az 1333mhz mivel gondolom nem feltétlenül játékra fogod használni viszont CL9-es ami azért jó,mert gyorsabban éri el a memóriát az alaplap írás/olvasás céljából. -
MK VII
veterán
válasz
szajmon1001 #19894 üzenetére
A-Data mellé A-Data jó.. Akkor garantált a Dual-chanel működés. Ráadásul ugyan olyan számú memória kell.
Vehetsz mellé Kingston-t persze meg elvileg használni is fogja tudni a laptop a 8gb-ot,de egyáltalán nem garantált a dual-chanel mód.
Még mindig tartom az előző verziót amit említettem.. Beszéld le a boltal,hogy a 8gb-os helyett kérnél 2x4gb-ot amik ugyan olyanok (kitben vannak) és az A-Data-t meg add el!
Vagy ennyire nem tudod visszaküldeni? Vagy mi az oka,hogy ennyire le vagy törve? Vagy mondom.. Végső esetben itt eladod PH-n a memóriát... Szerintem simán el tudod adni aztán veszel helyette másikat..Jah látom már szerkesztetted a hsz-ed...
Igen rendelj egy kit-et ami párban van 2x4gb 1333mhz-es ram és azok tökéletesen fognak menni a lapidban! -
MK VII
veterán
válasz
szajmon1001 #19892 üzenetére
Itt láthatod,hogy memória támogatottság/slot 4GB, összesen 8gb.. Tehát maximum 8gb-ot kezel a laptopod és modulonként 4gb. Szóval tuti,hogy a 8gb-ost nem fogja kezelni.
Illetve én a legjobb megoldásnak azt tartanám a helyedben,hogy rendelnél két ugyan olyan rampárt 2x4gb 1333mhz-est a 8gb-os árában tehát,hogy azt visszaküldöd és az A-Data modulodat meg eladod itt ph-n..
És akkor még a dual-chanel működés is biztosabb mintha egy A-Data meg egy Samu ram van egymás mellett.. -
MK VII
veterán
válasz
szajmon1001 #19889 üzenetére
Nem szívtad meg.. Azért egy 8gb-os laptop memóriát könnyen el lehet adni.. Esetleg,ha tudod beszéld le a bolttal ahol vetted,hogy adjanak helyette egy 4gb-os modult a többit meg levásárolod.. Mármint a különbözetet.. Szerintem megoldják. Általában rugalmasak ilyen téren az üzletek főleg,mert sokan esnek ebbe a hibába sajnos,hogy nem olyan hardver elemet rendelnek ami jó nekik..
-
MK VII
veterán
válasz
szajmon1001 #19881 üzenetére
Konkrétan mi a típusa a lapinak? Mert nézz utána hivatalos oldalon.. Lehet,hogy nem támogatja a 8gb-os modulokat. Egyébként az 1333mhz-el nem lenne gond akkor sem,ha a laptop csak 1066mhz-ig kezelné,mert akkor csak 1066mhz-en indul el.. Ennyi.. Szóval tehetsz bele 1600mhz-est is maximum csak 1066mhz-en fog futni.. Én inkább arra gyanakszom,hogy nem kezeli a 8gb-os modult. Nézz utána!
-
MK VII
veterán
válasz
vzsryl #19873 üzenetére
Alaplap
Processzor
Memória
Viszont így is kicsúszol az 50-ből.És igen direkt nem Asrock lapot linkeltem be.
Hogy pontosan mennyire melegszik a 7600 nem tudom,de több helyen olvastam,hogy ezek a processzorok APU-t használva melegednek... Bár,ha ilyesmi konfigot akarsz amit leírtál abba szerintem tökéletes a 7600..
Amúgy meg ne csodálkozz,hogy CPU limitbe ütközöl az E5200-as processzoroddal.. Nagyon gyengus szegény..
-
MK VII
veterán
válasz
Picturemaker #19870 üzenetére
Szerintem nem értetted meg amit írtam.
Ha az APU-t használja játékra akkor igen is csúnyán tudnak melegedni azok a procik.. Ezért kell rá jobb hűtő alapból!! Ha van külön dedikált vga-ja akkor természetesen az alap hűtő megfelelhet,de mivel nincs és nem is nagyon tervezi ezért írtam amit írtam.(#19871) johnywalker
Elkeseríteni nem akartam .Memóriák terén viszont igaz butaságot linkeltem neki,mert elkerülte a figyelmem,hogy csak 4gb memóriát akar bele. Viszont az még mindig áll,hogy minél gyorsabb memóriákra törekedjen vásárlásnál,mert az APU-hoz kell! Szóval én minimum 2133-as ramot ajánlanék neki mivel írta is hogy 100fps körül-re számít CS:GO-ban és azt pont a gyorsabb ramokkal tudja elérni! -
MK VII
veterán
válasz
vzsryl #19868 üzenetére
Na látod ezt nem írtad... Ettől függetlenül a cpu hűtését egy komolyabb hűtővel kell megoldanod és midnenképp minimum 2133mhz-es ramokat kell bele venned,hogy az APU-t normálisan tud használni...
Tényleg nagyon melegszik az a fajta processzor.Igazából az APU-nak fontos a magas mhz-es memória.. Sok FPS-t tudsz vele nyerni mivel az APU a memóriák sebességét használja.
Vagy veszel egy 12k-s 1150-es alaplapot meg egy 13-14k-s G3420-at egy olcsóbb memóriát olyan 20 körül és veszel bele egy használt HD6670 körüli videókártyát.. Intelre meg nem kell külön hűtő,mert a gyári is ellátja a feladatát bőven.(Nekem G3258-as processzorom van 3.2ghz gyárilag amit 4.3ghz-en használok gyári hűtővel és max 68-70fok a proci terhelés alatt! AMD cpu-ra meg már alap mhz-en használva is kell a jobb hűtő!)
Az 50k-s költséghatárod egy olyan gépre amin az APU-t akarod használni játékra kb kivitelezhetetlen. Esetleg akkor jöhet össze,ha mindenből használtat veszel!
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Steam topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megvan, mekkora akksi kerül a vékonyított S25-be
- Építő/felújító topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Tippmix
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- További aktív témák...
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- 2x 16 GB Kingston Fury DDR5-ös RAM leárazás!!!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Beast RGB 2x16GB 3600MHz DDR4 memória (KF436C18BB2AK2/32)
- LGA 2011 v3, 16 Gb ram 2x intel xeon 2680v3 24 mag 48 száll!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest