Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• -NRGyP-

tag

Sziasztok!

Lecserélném az eddigi Core 2-es gépem alapjait, ebben kérnék egy kis útbaigazítást Tőletek. Még kb. 2008 -ig aktívan követtem a hardware piacot, kicsit dolgoztam is benne, de az utóbbi években nem foglalkoztam sokat a kérdéssel, így a Ti tanácsaitokra hagyatkoznék. A következő alaplap + CPU páros mellé keresek RAM-ot.

MB: ASUS Z87-Plus
    CPU: Intel Core i5 4670 BOX (BX80646I54670)

Alapból nem is lennék gondban, hogy tudjam kb. mire van szükségem, de a memória feszültségénél kicsit megakadtam. Corsair Vengeance -ből választanék (2x4GB, 1600MHz, CL9), de nem igazán vágom, hogy oda kell-e figyelnem, hogy 1.5V -on vagy 1.35V -on működőt vásároljak. Néztem az alaplap QVL-jét, de nekem ebből nem derült ki 100%, hogy melyik lenne a jó választás. Azt megtaláltam itt visszaolvasva, hogy mi a különbség köztük (az elenyésző fogyasztásbeli különbség mellett esetleg az élettartam, illetve tuningpotenciál), de nem tudom biztosra eldönteni, hogy nekem melyik a legmegfelelőbb.

Hát rég nem ebben a szakmában dolgozom na :)) .

Elsősorban játékra használom a gépet, nem húznám, tuningolnám, sosem volt ilyesféle affinitásom. Illetve még annyit szeretnék megtudni Tőletek, hogy érdemesebb-e esetleg 1866MHz -en üzemelőt, esetleg még gyorsabbat vennem, természetesen odafigyelve az alacsony memóriakésleltetésre (CL9 esetleg 8) a fentebb taglalt konfigban, illetve felhasználási területen.

Válaszotokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák