Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NRGyP-
tag
Sziasztok!
Lecserélném az eddigi Core 2-es gépem alapjait, ebben kérnék egy kis útbaigazítást Tőletek. Még kb. 2008 -ig aktívan követtem a hardware piacot, kicsit dolgoztam is benne, de az utóbbi években nem foglalkoztam sokat a kérdéssel, így a Ti tanácsaitokra hagyatkoznék. A következő alaplap + CPU páros mellé keresek RAM-ot.
MB: ASUS Z87-Plus
CPU: Intel Core i5 4670 BOX (BX80646I54670)Alapból nem is lennék gondban, hogy tudjam kb. mire van szükségem, de a memória feszültségénél kicsit megakadtam. Corsair Vengeance -ből választanék (2x4GB, 1600MHz, CL9), de nem igazán vágom, hogy oda kell-e figyelnem, hogy 1.5V -on vagy 1.35V -on működőt vásároljak. Néztem az alaplap QVL-jét, de nekem ebből nem derült ki 100%, hogy melyik lenne a jó választás. Azt megtaláltam itt visszaolvasva, hogy mi a különbség köztük (az elenyésző fogyasztásbeli különbség mellett esetleg az élettartam, illetve tuningpotenciál), de nem tudom biztosra eldönteni, hogy nekem melyik a legmegfelelőbb.
Hát rég nem ebben a szakmában dolgozom na
.
Elsősorban játékra használom a gépet, nem húznám, tuningolnám, sosem volt ilyesféle affinitásom. Illetve még annyit szeretnék megtudni Tőletek, hogy érdemesebb-e esetleg 1866MHz -en üzemelőt, esetleg még gyorsabbat vennem, természetesen odafigyelve az alacsony memóriakésleltetésre (CL9 esetleg 8) a fentebb taglalt konfigban, illetve felhasználási területen.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston 8GB DDR4 3200MHz laptop memória, KVR32S22S8/8
- ELADÓ: Corsair Vengeance RGB PRO 2x16GB 3200MHz DDR4
- Dobozos Asus s1851 Alaplalp leárazás!!!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest