Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz cipofuzo87 #62628 üzenetére
DJ mögötti falra 3 méter széles képet? Azért kalkulálj azzal is, hogy ha a DJ előtti területen nincs elég hely, csak pl. mellette/mögötte/fölötte, akkor a 3 méter széles kép csak ST/UST projektorral fog tudni megvalósulni... lehetőleg sík falfelületen. Pl. a péjé kolléga által ajánlott Epson 3 méter széles képet legközelebb 3,9 méterről tud lőni. Ha szűk a helyed, akkor a throw-ratio nevű paraméter lesz a barátod.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz cipofuzo87 #62629 üzenetére
Ez hd, van fényerő is rendesen, árban is oké, azért ha lehet személyesen intézd... [link]
-
cipofuzo87
tag
válasz cipofuzo87 #62628 üzenetére
felbontásban szerintem 1280x720 körüli kellene, ja és tutti nem DLP, mert a rainbowtól kivagyok.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz cipofuzo87 #59715 üzenetére
Itt érdemes körülnézni, akad 4K sony, epson 9400, lézeres epson, vásznak, stb.... [link]
-
szepi0808
senior tag
válasz cipofuzo87 #59712 üzenetére
6 méterről 5m-es képet és még halk is legyen? Ez nem fog össze jönni. Nem írtad el?
3,5m széles képpel, ha beérnéd, akkor a megadott összegből a projektort és a vásznat is ki lehet hozni.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Bikkrom
senior tag
válasz cipofuzo87 #59713 üzenetére
Milyen célra veszed a gépet? Milyen helyiségbe? Mennyi a keret? Használt is játszik?
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
cipofuzo87
tag
válasz cipofuzo87 #59712 üzenetére
max 6 méterről tudok vetíteni, jó lenne, ha halk lenne a gép
vászon még nincs meg, de 1.3-as gainnél nagyobbat nem szeretnék[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz cipofuzo87 #59290 üzenetére
Olyan 350cm-es 1.0 gain vászonig ajánlott egy 2000 luemenes Sony lézeres vetítő. Kb HDR-ben olyan 20 fL környékén még kijön belőle.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW6100ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.6 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Vhiktor
veterán
Sony xw5000, 590es, 790es.
JVC-t is nézhetsz.
Epson ls12000 nem natív 4k, de ettől függetlenül nagyon szép éles képe van.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Ijk
nagyúr
200"-os 1.0 gain vászonhoz kellene 2000 lumen kalibrálva, de még 1.4 gainhez is min. 1500.
AVX-en Hiccus árul egy LS12000 lézeres Epsont, utána kellene járni mennyi lument tud kalibráltan. Így vászonnal jó eséllyel beleférnél a keretbe, igaz a projektor nem natív 4k.
DLP vonalon talán egy F32 két lámpával lenne alkalmas.Gondolom dedikált szoba lesz, fekete falakkal mert ennyi pénzt ráfordítva már illik jó környezetet biztosítani vetítésre.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
péjé
őstag
Itt egy jófajta 4k sony.... [link] Sztem keresd meg Hiccuszt az avx-en, ő tényleg ért ezekhez és forgalmaznak is ilyen gépeket.
Megnéztem, ez a sony 790-es tud vetíteni akár 4m széles képet a kalkulátor szerint de kérdés hogy kalibráltan mire marad elég fényerő, azért ez a méret már 180"... [link]
Nem beszélve arról hogy ha nem is Stewart vásznat de vmi minőségibb darabot vennél az ekkora méretben újként tényleg húzós. A festett felületet én ilyen gép mellett max csak ideiglenesnek gondolnám. Akadnak cégek akiknél tudsz vászon anyagot rendelni és a keretet megcsináltatod, kicsit kell túrni a netet...pl ezek... [link]
150" fix vászon kb 1000€ -tól indul ha készen rendeled. -
BBéci
legenda
Nagyon sokszor leírtam, ezek szerint nem elégszer.
A vászon legalább annyira meghatározója a képminőségnek, mint a vetítőgép.
Egyik fórumtársunk, részben az én tanácsomra vett egy Stewart Filmscreens vásznat. Megdöbbent attól a képminőség javulástól, amit azon látott. Azóta már a harmadik projektorát nyúzza és még mindig ámul azon, amit az a vászon nyújt számára.Kétlem, hogy 2 millióért kapsz olyan tisztességes minőségű, új 4K vetítőt, ami 4,8 m széles képet ad. Az brutálisan nagy, irdatlan fényerő kell hozzá. Egy 25000 dolláros DreamVision Helios számára is túl nagy falat lenne.
Természetesen lehetnek olyan készülékek, amiket nem ismerek, de ettől függetlenül fenntartom az első mondatban megfogalmazott állításomat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
sony89
tag
válasz cipofuzo87 #59072 üzenetére
Ha valahogy megtudnád oldani akkor én inkább ezt venném meg!
[link] -
synar
őstag
válasz cipofuzo87 #59074 üzenetére
Meg a hangrendszerről se feledkezz meg, annak is kell hely, ha csak fél métert számolsz a két frontnak, akkor is már "csak" 4m széles vászonnál tartasz, ami még mindig nem kicsi, de máris könnyebb lesz projektort is találni hozzá. Továbbá figyelembe kell venni az optimális nézési távolságot is, 3m-ről 5m széle vászon az olyan, mintha a moziban az első sorokban ülnél, a kép nagyobb része jóval a szemmagasságod felett helyezkedne el és zavaróan torzulna a látvány. Nálam 2,7m széles vászon van 50cm-en van az alja és kb. 3m-ről nézem a szélevásznú filmeket, ha 16:9- akkor úgy érzem messzebb kell ülnöm, mert már kényelmetlen a fejtartás.
[ Szerkesztve ]
-
péjé
őstag
válasz cipofuzo87 #59072 üzenetére
-
m3ss
veterán
válasz cipofuzo87 #59071 üzenetére
3m nezesi tavrol sztem sok lesz az 5m szeles kep pedig ilyet ritkan hallani itt, hogy tul nagy a kep
ekkora vetitett kep azert szepen megszuri a lehetseges vetitoket. nativ 4k vetitok kozul van egyaltalan olyan, ami tud ehhez a mutatvanyhoz eleg fenyerot hdr-hez? 4m szeles 1.2-es vasznon lattam epson 9400-at, meg hasznalhato volt.
ha tenyleg ekkora kepet akarsz nezni ilyen tavrol, full hd valoban keves lesz. dlp-ben f32 2 izzoval jo lehetne erre, ha eleg a felbontas, birod a hangjat es az esetleges szivarvanyt...[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
cipofuzo87
tag
válasz cipofuzo87 #59071 üzenetére
Használt is szóba jöhet, ha lehet hozzá venni égőt, illetve ötletek, ha ebben az árkategóriában inkább lejjebb kéne adni az igényeket (pl jobb lenne, ha a DLP szivárványt mégis elfogadnám vagy kisebb felbontás, vagy egy kicsit kisebb vetítési méret)
-
python1
veterán
válasz cipofuzo87 #51142 üzenetére
Azért ez messze nem így van, egy jó minőségi, kalibrált projrktor mindenképpen kell,de érdemes foglalkozni a környezettel ahol vetítesz, nappali ide vagy oda, vagy egy rakás kompromisszummal nézed a vetített képet.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz cipofuzo87 #51135 üzenetére
Ezen a diagramon jól látszik, hogy mennyit veszítesz kontrasztból fehér falak esetén ahogy egyre világosabb lesz a megjelenített kép. Pl 50% ansi-nál 40 vs 400, tehát a tizedére csökken a kontraszt. Ennek függvényében én azt tanácsolom, hogy tegyél meg mindent amit csak tudsz sötétítés terén.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
spiky03
veterán
válasz cipofuzo87 #51134 üzenetére
Én ajánlom az ALR vásznat.
Nálam is az van full fehér nappaliban.
110" és kb 4,4 méterről nézem.Én is gondolkodtam függönyözésben, lehet olcsóbban ki is jöttem volna belőle, de az ALR vászon kényelmesebb. nah meg csak egyszer kell megvenni.
Nálam 20 centivel kintebb van a faltól a vászon, egy L alakú zártszelvénnyel oldottam meg.
[ Szerkesztve ]
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Vhiktor
veterán
válasz cipofuzo87 #51135 üzenetére
falak és mennyezet függönyözése
-
cipofuzo87
tag
válasz cipofuzo87 #51134 üzenetére
még ami eszembe jutott, hogy simán a vászont rögzítem úgy, hogy jó pár centivel előrébb legyen mint a fal síkja
mik a bevált praktikák? -
Ijk
nagyúr
válasz cipofuzo87 #50953 üzenetére
Milyen színű falak, mennyezet volt ismerosodnel? Csak mert vilagosabb keptartalommal fehér falak között lesz 1:100 kontrasztod, míg egy ips lcd tud 1:1000-et. Fehér falakkal elég lehetetlen jó képet vetiteni.
Ezt a van redőnyom dolgot sosem értem. Vetitesnel az ablakon bejovo fény blokkolasa nem kepminoseg javító faktor, hanem alapvető feltétel hogy egyáltalán szóba kerüljön. Persze ALR vászon és egy fenyeros projektor sokmindent kompenzal, pl. feher falakat is./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Vhiktor
veterán
válasz cipofuzo87 #50953 üzenetére
4 méter széles képhez komoly fényerő kell.
Az az optoma kis dlp chipel rendelkezik ezért nem acélos a kontrasztja.
Projectiondesign f22, f32, f35 jó lehet 4 méter széles képhez.
Még az Epson gépek rendelkeznek nagy fényerővel.Konkrétan f32-t láttam 4 méter széles képet vetíteni és kalibráltam is, nem optimális körülmények között is nagyon meggyőző volt.
Viszont az elég jól elsötétítés mellett soha nem lesz olyan képed mint egy QLED tv-jé, ahhoz fekete falak és mennyezet is kellene, meg egy nagyon komoly projektor is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest