Új hozzászólás Aktív témák

  • cipofuzo87

    tag

    40nm-es nappali egyik falára rögzített vászonra szeretnék majd vetíteni (3.6m-es belmagasság, 5.5 méter széles fal). Most jön még csak a lakásfelújítás, festés, stb.
    Korábban felmerült, hogy fehér falakkal nagyon rossz kontrasztot fogok kapni, ezért ezen szeretnék javítani. Sajnos az nem játszik, hogy feketére vagy sötétkékre fessük az egész szobát.
    Az lenne a kérdésem, hogy milyen trükkökkel lehetne javítani a kontraszt arányon mégis?

    Ha jól gondolom, akkor a problémát az okozza, hogy a vászonra vetített kép visszaverődik a világos színű falra, ami "jó hatásfokkal" visszaveri egy részét pont a vászonra, emiatt csökken a kontraszt?

    - vannak esetleg spéci, világosabb színű falfestékek, amik kevésbé fényvisszaverők? (hátha)
    - lehet a fal felületét olyan szinten csiszolni, hogy ne diffúz/szórt jellegű legyen a fényvisszaverődés a mozivászon környékén, tehát hogy a vászonról érkező fény ne verődjön vissza a falról a vászonra?
    - ha a fal közepére vetítem a képet, úgy hogy a plafontól és más falaktól is 1 méterre lesz legalább a kép széle, akkor a fénynek hosszabb utat kell megtennie, hogy a vászonra visszaverődjön, ezzel érdemes játszani?
    - valamilyen fény elnyelő keretet építeni esetleg a vászon köré, ami mondjuk 10 centit előrejön a vászontól, így a plafonról, közeli falakról való visszaverődést kiküszöböli?

    Emelett még van az ALR vászon, ez tényleg olyan jó cucc?

Új hozzászólás Aktív témák