-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #3169 üzenetére
Nekem nem kell magyarázkodni. Szerintem ha kijavítalak, az neked is hasznodra válik.
A specben jó esetben a kimenő fényt kell megadni, hogy előtte mi van, az senkit nem érdekel.
Ha be van állítva rendesen, úgymond mozihoz a gép, csökkenni fog ez az érték. DLP-nél általában pont, hogy kevesebbet, mert ott közelebb szokott lenni a színegyensúly az ideálishoz. Ellenben egy kékes-zöldes LCD-ből sokat vissza kell venni, hogy kiegyenlített legyen.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #3150 üzenetére
A hsz-eket ma már Kínában gyártják. De nem ez volt a mondandóm lényege!
Viszont mondok egy érdekeset, ezt kérlek olvasd el odafigyeléssel!
Szóval úgy látom, árulod a Hitachi projidat. Szóval azt a gépet tudomásom szerint egy ma 150 ezer alatti gép simán elveri. Úgy általánosságban. Egy tényleg hozzáértő szavaiból ezt vettem ki.
Szóval amikor megvetted, akkor azért csak nem esett olyan rosszul a nézése, nemde?■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #3143 üzenetére
Ja, de kinek mi a minimum szint? Mindig a szűk látókörű emberek akarják a saját, hibátlannak vélt véleményüket egyetlen és mindenek feletti igazságnak tekinteni.
Most mondhatnám megint a hangfalakat, hogy nálam a minimum szintet nem üti meg egy kínai tucattermék, egy Yamo. Nekem a szobához kell igazítani mind a dobozt, mind a váltót. De nem jövök elő sehol ilyesmikkel, mert tudom, mindenkinek mások az igényei. Inkább azt mondom, vegyen meg egy Yamot, ha nem akar/nem tudna megfelelőt építeni.Most minek kellett képet berakni?
[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
törölt tag
válasz Leslie67 #3137 üzenetére
ezen logika mentén már a vhs korszakot is ki kellett volna hagyni anno... utána meg a dvd-t
autós hasonlat volt már? mert ez inkább olyan, vagy veszek egy suzukit, vagy buszozok tovább. a szuzuki szar. buszozni még szarabb.
rengeteget buszoztam, és volt suzukim is. amíg új volt az élmény, szerettem, mondjuk hiányzott a légkondi. de aztán amikor a híres elnyűhetetlen suzuki motr behányt, mert ugye volt egy széria, ami gyengített hengerekkel jött ki, az enyém meg még összkerekes is volt, nagyobb igénybevétellel, akkor iszonyúan elkezdtem rühellni. el is adtam a francba. és vettem valami jobbat, mert épp megtehettem... de h újra elkezdjek buszozni... akkor már inkább a suzuki.
eladás után hívott a srác kb. másnap, h kigyulladt az abs. most épp látom fent a használtautón, megismerem messziről, árulják, abs nélkül. -
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #3133 üzenetére
Rengetegen használnak 32 Collos, sokéves TV-t, DVD-vel vagy annak ripjeivel.
Van erre legfeljebb 70 ezre. Vesz egy használt SD prijit és azon filmezik.
Akkor nem volt hatalmas előrelépés neki?Valakinek a te leendő géped is egy ócskaság, mert ott van neki valami több millás gép. Akkor neked azt mondja, gyűjtsél még, mert visszalépés pl egy Mitsu HC4000-es, egy fos! Ja, nincs annyid? Akkor meg azt mondja:
"Említened sem kellett volna, hogy laikus vagy, ez már az első mondatodból kiderült. "
"Én már itthon a nappalimban kipróbáltam legalább egy tucatnyi különféle projektort és arra a megállapításra jutottam, hogy inkább egy jó 46 colos tévé, mint valami szutyok vetítő."Ekkor hogy látnád a dolgokat? Gyerünk a fejlődés irányába, fos 400 ezres vetítők?
-
törölt tag
válasz Leslie67 #3133 üzenetére
Avi filmet projektoron???
most mondd... nem vagyok büszke rá... de vannak filmek, amiket még úgyis... mert érdekelt, mert nem volt jobban sehol, legfeljebb a világ túlfelén, légipostával, mert csak isdn volt, mert csak 384 kilobit volt, mert.... mert....
most hoznám a kedvenc női hasonlataid, h jó nő, csak fent hagyja a melltartót, ha kézimunkázik, és többre meg nem is hajlandó, de szerintem kitiltanának, ha folytatom...[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #3127 üzenetére
Hol biztattam bárkit is 30 ezres gép vásárlására?
Azt mondtam, hogy 50-70 ezerért már lehet kapni 848x valamennyis, 16:9-es gépet. Tán olvasd el még egyszer a hozzászólást, amit linkeltem!■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
törölt tag
válasz Leslie67 #3127 üzenetére
velem ott a baj, h ilyen "szutykokon" néztem meg rengeteg klasszikus filmet. és élveztem. persze akkortájt az 72 cm-es crt 4:3 még nagy szónak számított. szóval nem lenne fair a múlttal szemben, ha azt mondanám, nem használhatók semmire. eljárt felettük az idő, de ha valakinek egy 72 cm-es crt-je van, és mellé szeretne egy mozit jobbára avinak, akkor jól fog velük szórakozni.
én nem kívánom vissza sem azokat a szörnyű, butított avikat és az sd vetítőt sem, de ha valaki ennyit tud csak kicsikarni, annak sok szerencsét kívánok. amit kap ennyi pénzért, azért garantálom, jól fog szórakozni ilyen háttér mellett. jobban, mint pl. egy 80 ezres lcd tévével.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Leslie67 #3115 üzenetére
Ez olyan, mintha valakit megerősítenénk abban a hitében, hogy jó a tablettás bor és még pohárba se öntse ki, nyakalja PET palackból.
A vetítés nem olcsó szórakozás, ezt felesleges tagadni, Integra hozzáálását kellene követni!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #3115 üzenetére
Okoskodni te szoktál, (lásd a legutóbbi hsz-odat, amit hosszabb volt javítani, mint amit írtál). De akkor mondd meg, mit vegyen, ha maximum mondjuk 80 ezre van rá?
Egy elfogadható vásznat és képzelje rá a filmet?Arról meg, hogy hova menjek, nem te fogod megmondani. Pláne, hogy legutóbb egy szemétdombnak nevezted az egész topikot, és megígérted, hogy többet nem jössz ide..
bigrock: Hát figyelj, ezek elég érzékeny dolgok, de pozitívum, hogy szemetet nem igazán gyárt senki. Normális használat esetén alacsony az esély a meghibásodásra.
Panával (nagyker szinten) nem volt gond, mindig készségesen és gyorsan vitték, ha valamivel gond volt.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #3100 üzenetére
Nekem normálon 1000 Lumenes gépem van, mégis van benne fehér szegmens. Külön kapcsolható.
"A dlp-nél ez a fényerő fel sem tűnik mert ott a színkerék eleve le redukálja a fényerő mennyiséget."
Ez így hülyeség. Kilépő fényt mérnek minden gépnél.
"De! kevesebb szín szelettel ezért a data dlp-k lényegesen jobban rambóznak."
Nem a szegmensek számától függ, hanem hogy milyen gyorsan pörög. És milyen fényes.
malwy: Igen, az az. Takarékos módban olyan 1200 Lumen lehet, az már jó.
-
Begi
senior tag
-
-
Begi
senior tag
válasz Leslie67 #3075 üzenetére
Hali!
Visszagondolva valami rémlik, de nem nagyon figyeltünk rá. Váltottunk üzemmódot Living Room-ra,illetve dinamikus-ra. Mindkettőnek akkora volt a fényereje, hogy már szinte kiégette a retinánkat. Itt tényleg szép volt a fehér.
De ezt tényleg nem emlitette az emberünk. Lehet nem tudott róla?
Szóval eddig 2 fórumtárs szerint is helyre lehet billenteni ezt. Még majd egyszer megnézem és megpróbálom állitgatni, amikor megjön hozzájuk a Samu. 1-3hét..., de műszer nélkül elég halott az ügy gondolom.
Pedig már jövőhéten meg akartam venni a cuccost...[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #2962 üzenetére
Az emberek nagy részének nincs 380 ezre projira. Aki meg kínkeservesen összespórolja, holott neki ez sok (de az okos hozzáértők rábeszélték a fórumon), az egyszerűen hülye, meg is érdemli.
Amúgy az egyik képeden láttam egy rakat DVD-t. Akkor Te DVD-t nézel? Hát pedig az tényleg fos, még egy nagyobb TV-n is.
Folyton a ronda nő példa.. A pénzre csak a buta nők buknak. Akinek kicsi a pcse, projektorral, kocsival, semmivel sem lesz nagyobb. Ezt meg a nők (mind) messziről megérzik.
Aki egy 100 ezer fölötti HD projektort általánosan leszaroz, az megérdemli az ilyen buta, pénzre menő nőkkel való nyűgöt.
(Ez nem személy szerint neked szól, csak folytattam a példádat.)Ui: mondhatnám, hogy nem veszek Jamo hangfalat, mert nekem az nem üt meg egy bizonyos szintet. Attól még nem szarozom és hasonlítom olyanhoz, mint Te is teszed.
[ Szerkesztve ]
-
pH03N1xM
tag
válasz Leslie67 #2902 üzenetére
Az oklevel bizonyitja a tanfolyam elvegzeset, de nem bizonyitja, hogy a kollega ert is barmihez. Dragabb tanfolyamhoz dragabb/szebb oklevel is jar Van par szep ciscos oklevelem (draga is volt a tanfolyam, gondolom a privat sofor es a tobbi hulyeseg miatt), de bizta nem raknam ki a falra f*sznagyobbitas cellal...
Melyik itt a fogyasztas? a 13 ora 02 perc?
(szinten os-onkyos vagyok (maradok is), de ha a center hummos tx-ds777 is megkapta anno, akkor mar akarki megveheti Mondjuk a kis szappantartot nem hallgattam meg, de kb. itt volt a melypont szamomra audio temaban.SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #2881 üzenetére
"Százalékosan kisebb volt mit Forintálisan."
Szerintem ez kb mindenre igaz egy bizonyos szint fölött.
"Ott fekete szoba volt és a HD20 rambója nem zavart anyira mint a világos szoba esetén."
Pedig a világos szobában némileg romlik a kontraszt, elvileg ott a szivárvány is kevésbé fog látszódni.
A DMD felsőbbrendűségét én sem jelenteném ki, bár aki nem érzékeny a szivárványra (vagy 95 %), nekik mindenképp jobb választás. Vagy nem akar napi 18 órát játszani.
Bár ha végre elég jók lesznek az említett baromi gyors LED-es gépek, akkor tényleg semmi hátránya nem lehet az egy chip-es rendszereknek.[ Szerkesztve ]
-
Lipton
őstag
válasz Leslie67 #2871 üzenetére
Eddig csak a használati leírásokat olvastam, mert nem szeretem a meglepetéseket. A képminőséget onnan nem tudom eldönteni, de méregettem már elég sokat, hogy pontosan hogyan tudom/kellene elhelyezni a vásznat és a vetítőt. A vászonhoz eleve kell majd valamilyen konzolt csinálnom, mert a nappali tévézős része "felett" egy 2 méter széles galéria van, és ugye maga a vászon tokja 230cm körül van, és el kell hagynom 15 centit a faltól. Hát nem a nappali dísze lesz az biztos...
Az epson képét sem láttam eddig, csak a lens shift miatt került arra a virtuális voks jelenleg. Nem szeretném 60 centit belógatni a nappali mennyezetéről, mert nagyon szarul nézne ki. Fel akarom tolni a plafonra. Sem a samu sem az optoma nem tud ilyet a leírás alapján.
Az argepen 285k most az epson, így 300k alatt vagyok még most is (oké, annyi persze benne van, hogy csak olyat vagyok hajnlandó megvenni, amihez gyári garilap van).
A beszélgetések messze nem erről szóltak, hanem a vetítés minőségéről. Elhelyezésről én sem írtam, és nem is kérdezett senki. Ezzel nem érzem bizonyítva amit mondtatok -
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #2857 üzenetére
"Bele az összes cd-t és dvdt ugyan is a dvd-nek is javult a képminősége."
Az audio CD javulhat, a DVD film biztos, hogy nem. PI és PIF védelemmel ellátott adatsávot a pufferbe olvas be. Nincs hibalehetőség, ha mégis, megakad.
Egyébként ócska régi adat CD-nél nekem is bejött még sok éve a mélyhűtő, csak úgy véletlen jöttem rá.
-
törölt tag
én anno simán kinyírtam a földhurokkal a projektor hdmi bemenetét.
régi ház, két külön behúzott kábelezés. a rági, földeletlen, szarul bekötött hányáson lóg a hifi meg a tv. a normálison a többi. az egyik kimenete a tv-be. a tarr kft. szar földje be, pedig a tv előtt az izolátor bent (anno a vga tv outján annyira szar volt a kép, h alapból kellett, ha az svideo-n bement a kép a számítógépről).
namost a gépbe kévő hangkártya meg a hifi megint összemazzagolva.
új ati vga, új win7. orálozás-dugás a különböző likakba, az ati driverek készítőinek, billnek a szülei csuklanak, a pápa alapból kiátkozna, ha hallana.
minden áramtalanítva volt, kivéve a hifit meg a tv-t. a mazzagolás közben egyszer a kis mocsadék bekúszott a hangkártyába, át a vga-n és kilőtte a hdmi-t. már mikor a proji hdmi-je megszikrázott láttam, h ebből miapicsa lesz.[ Szerkesztve ]
-
aeroxr
tag
válasz Leslie67 #2864 üzenetére
Csak mert láttam h hirdeted, és mivel az ár sincs messze az elképzeléseimtől, gondoltam megkérdezem hátha nem pont az elsők között vetted. Mert azért egy 5-6 éves gépért már nem biztos h adnék ennyit, függetlenül h extra keveset volt használva.
The truth is out there.
-
pH03N1xM
tag
Valoszinuleg igen, mivel a rossz anyagu kabel siman melegedhetett is (ugye ez is merheto, feltetelezem a keresztmetszet hatasat az aramerossegre nem kell elmagyarazni). Mutassak elegett 16A-re meretezett betap kabelt, ami nem birta a folyamatos 10A terhelest sem? Siman rossz anyagbol volt, alulmeretezett halozat vegen, de aki nagyon szemet elosztokat/hosszabbitokat hasznal (esetleg joparat egymasba dugiszal), ne lepodjon meg semmin. Anno coax kabeles halozatoknal csunya impedancia kulonbsegek szoktak lenni, amit a tapok probaltak kiegyenliteni. Ha alul volt meretezve a tap mogott allo elektromos halozat, akkor bizony fust lett a vege.
A 676os Onkyonak pedig pont a tapkabel volt az egyik gyenge pontja (az meg sima irtovekony kis kabellel birt, raadasul nem volt cserelheto sem a keszulek hazanak bontasa nelkul), tudom, mert 777-el kezdtem a temat, es ott is ugyanaz volt. Most lusta vagyok szervizdoksit nezni (megvan valahol, mert anno csinaltam 777-en gyari visszahivas javitasokat - jo oreg center zugas, hehe design fault), de valoszinuleg az analogresz (ertsd vegfokok) siman szenvedhettek ettol, mert nem szamoltak az elotte levo 'legyengult' halozattal. (kaptak is erte eleget, utana mar ez a kategoria cserelheto/normalis tapkabellel jott)
Kabeltemaba nem szeretnek belefolyni ujra ennel jobban.
SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
-
xtremetuning
addikt
válasz Leslie67 #2801 üzenetére
Nem. Rosszul tudod. Nem tetszhetett. AVMAN szerint aki idelátogat, azt nem érdekli más, csak amit.........
Tessék visszavonni, amit reagáltál. Diktatúra van.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
válasz Leslie67 #2732 üzenetére
Pár hete beszélgettem Balázzsal (balagee), Ő is a Samsung a600-ast javasolta, mint legolcsóbbat, ami jó képet is ad. Azóta én is inkább azt ajánlgatom a HD20 helyett. Magamnak is elfogadnék egy olyat, bármennyire SIM2-höz vagyok szokva.
Még a Benq 1000+ is szóbajöhetne.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz Leslie67 #2728 üzenetére
igen, kb. úgy kell hozzáállni projiválasztáshoz, ahogy te tetted. nem a levegőbe beszéltél általánosságokat, volt lehetőség, rajtad múlott összehasonlítani a jelenlegit az utódnak szánttal, aztán utána mindjárt meggyőző vagy felejtős a dolog.
de felesleges ebbe minimum árakat beletorzítani, mint vízválasztót.
van egy régebbi, középkategóriás 720p projid (mennyi is volt újonnan anno 3-4 éve, 450k?, én azt már nem nevezném belépőnek)
most feleennyiért kapsz egy kb. ugyanolyan jót fullhd-n (most az egyéb problémákat ne nézzük, lehetne őket orvosolni, illetve nincs közük a vetített képhez).
egyébként neked is csak ajánlani tudom az lg 1080p-s sony technológián alapuló 400k környéki vetítőjét. azért is mertem belevágni a kis mostohatesóba, mert az látszott, h az lg jobbára csak liszenszel vagy lop, átcímkéz, de talán jó helyről.
beleraktam abba a hülye vetítőbe lassan 70 órát. ha tényleg megkapom a pilácsot, meg nem kell szervizbe hordanom, a pilács is menni fog legalább 2500 órát, akkor rábólintok, jó vétel volt.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #2725 üzenetére
"A kajánál más a helyzet mivel ott pár óra múlva már nincs is benned."
Tudod, abból vagy, amit megeszel. Ha neked egy koszos gép előrébb való, mint a saját tested..
Más. Kipróbáltam egy drága HDMI kábelt, de semmi eltérés. Aztán kivittem pár könyvet a szobából, hátha megzavarja az a kevéske tudás. És igen, nélküle egyértelműen jobb lett az eredmény!
(Úgyhogy hajrá! A rendszeres alkoholfogyasztás is javíthatja az ilyenek minőségét, az illékony molekulák bele diffundálnak az aranyozásba és tisztán tartják.)■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
-
törölt tag
válasz Leslie67 #2707 üzenetére
én már kértem engedélyt meghunyászkodni.
láttam egy csomó helyen ezeket az eszmefuttatásokat. soha nem vitték előre a dolgot, ellenben a pórnép számára hasznos infót soha nem is tartalmaztak.
ez általában itt egy kis kifőzde szokott lenni, ahol hagymás pirított májat zabálnak, az úri közönség éjfél után táncolt, belépés kötelező, kilépés bizonytalan.
roppant udvariatlan dolognak tartom, ha valaki beül és elkezd arról magyarázni, h a hízlalt libamájat miként kell szervírozni ezüsttálcán, aki meg ezt a szart zabálja itten, az csak egy hülye, mosdatlan paraszt.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
-
BBéci
legenda
válasz Leslie67 #2700 üzenetére
Hallgattam ilyeneket, nem a Studio kategória, még most is 100-ért kínálnak használtan egy párat. Nekem a Concertek tetszettek, meg a Digital Cinemaster szett.
A mostaniak a nyomukba sem érnek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #2696 üzenetére
Tudom, hogy nem rosszindulatból mondtad.
Viszont a barkácsolás szó a lekezelő, ha lenne tapasztalatod, tudnád, hogy 100.000 Ft alatti befektetéssel milliós rendszereket lehet összehozni, ráadásul a szobához hangolni.Ráadásul egy (alap) Yamot felhozni példának.. Ha gonosz lennék, akkor mondanám, hogy Tesco-doboz. De nem mondom, mert nem rossz az, csak kb olyan, mintha a minimal projimmal elkezdeném a Sim2-ket leszarozni.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #2677 üzenetére
Tessék, 4.000 $. (Nem tartom nagyra, csak a példa kedvéért.)
A hangszóró készlete a párnak drágán, itthon boltból véve kb 60.000 Ft. Váltóját nem ismerem, de csinálok egy jobbat 10.000 Ft-ból.
A dobozt a szobához igazítom, egy gyárinál ezt lehetetlen, hisz nem tudják, hol fogom hallgatni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Leslie67 #2670 üzenetére
Miért gyártanak a legnagyobbak, pédául Revel, Focal elképesztően jó hangminőségű termékeket? Részben azért, mert rendelkeznek süketszobákkal, ahol tesztelni tudják a prototípusokat. Ezt rengetegen csak számítógéppel modellezik, az eredmény magáért beszél. Természetesen a felhasznált anyagok, alkatrészek is válogatott, csúcsminőségűek.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szaszlaci
addikt
-
törölt tag
válasz Leslie67 #2655 üzenetére
semmi offenz nem volt, csak a kurvás témán akartam én is egy kicsit poénkodni.
én nem vitatom hogy a drágább, nagyobb tudású általában jobb vetítő is.
de azért egy picit komplexebben kezelném a dolgot annál, semhogy vedd meg, mert mindképp az lesz a legjobb neked.
én inkább kérdezek ezzel kapcsolatban: az adott környezetben vajon mennyivel mutat többet? megéri-e a duplaannyit? az én személyes preferenciáim szerint a válasz egyértelmű nem a félmillás vetítőkre, tápkábelre, csodavászonra. mivel egy nagy átlagos konzumidióta vagyok, kis rigolyáimat leszámítva, merészelem feltételezni, h az átlagfogyasztó igényei nem állnak fényévekre az enyémektől.egyébként meg toyotám van. 2001-es 3 ajtós corolla, vvti. van céges astra is. ha lehet nem ülök bele vissza. és ha valamiért hozzájutok egy nagyobb összeghez, amivel nem tudok mit kezdeni, akkor sem veszek millás vetítőt, hanem cserélni fogom egy 1,8-as ts-re. pedig semmi szükségem rá. de szeretném érezni a seggem alatt a majd 200 lóerőt. mindenkinek megvannak a maga szempontjai, én ha tehetem, nem török pálcát senkié felett, és nem is akarom ráerőltetni a másikra az én cipőmet. lehet nagy neki, lehet kicsi, de mindenképpen büdös.
-
BBéci
legenda
válasz Leslie67 #2655 üzenetére
Az említett lim-lom vetítőket még egy Matizhoz sem hasonlítanám, egy ilyen autóval szívesen elszaladnék a közeli boltba bevásárolni, de egy ótvar képet nem néznék másodpercekig sem, mert felfordulna tőle a gyomrom. Durván megzavarná az idegrendszeremet, nem győzné az agyam korrigálni a pocsék látványt. A nagy elektronikai áruházakban szoktak működni legalja kategóriás vetítők, valami förtelem a képük, aki ezt tartja jónak, azzal baj van.
Legalább a Házimozi és Hifi Show-ra kellene benézni, ott meg lehet tekinteni a normális vetítőket egyrakáson, és mellettük néhány gyengébbet is.
Brutálisan átveri magát, aki azt hiszi, hogy 150-200000 forintért elfogadható vetített képet lehet összehozni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
válasz Leslie67 #2640 üzenetére
Végül nem én, hanem Matók István a Sztereó főszerkesztője írta meg a tesztet az Udvardy-féle szerkezetekről. Úgy emlékszem, fent van a honlapon.
-
törölt tag
válasz Leslie67 #2630 üzenetére
gyakorlatilag én meg azt mondom, h az anyagi döntést bízzuk arra, aki éppenséggel valami perverzitásból hajlandó beáldozni egy bizonyos keret szabta összeget erre a pénznyelő mazochizmusra.
de persze elutazhatunk mittomén etiópiába is, aztán kioktathatjuk az ottani gyerekeket, h ha nem esznek napi háromszor kiadósan, akkor olyan soványak maradnak ám, mint amilyenek, meg h néztek-e már tükörbe, mert milyen csúnya az a felpüffedt has.
csak sokkal praktikusabb az az információcsere, h ennyim van, ezt akarom, mi az ami a legideálisabb, a legjobb, amit ennyi pénzért kaphatok. ebbe belefér az, h plusz 25%-ért mennyivel jobban jár, de a 300% -ért milyen kurva jót kapsz ám, az messze felesleges.
jelen helyzetben legyen vetítő, esetleg fél éves részletre akár, valami elfogadható megoldás vászonnak. aztán majd kinövi magát a dolog az ezüstözött kábel felé. vagy nem.[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz Leslie67 #2614 üzenetére
Azért a Full on/full off kontraszt sem elhanyagolható, csaknem annyira fontos jellemzője egy vetítőnek, mint az ANSI.
Ha a szoba falai sötétek, valóban nem kell nagy fényerő, de nem árt egy nagyobb, 3 méter széles vászonhoz, átlagos nappaliban a 2000 lumen.
Félre ne érts, többnyire a csökkentett fényerejű (ECO) módot szoktam használni.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Leslie67 #2610 üzenetére
Senkit nem akarok LED-es vetítőre rábeszélni, csak azt a kijelentést nem tartottam pontosnak, amire reagáltam.
Az ismeretségi körömben annyira elenyésző (konkrétan nulla) azok száma, akik látják a színkerék okozta szivárvány jelenséget, hogy első körben DLP vetítőt szoktam javasolni. Úgyis mindenki megnézi, kipróbálja vásárlás előtt.(#2611) szaszlaci
Egyetértek.
Tegyük hozzá, a MICO50 nem csak a LED miatt kerül annyiba.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #2524 üzenetére
Kíváncsi vagyok, mire jutsz. Anno, mikor TV-ket árultam, a FHD-t szépen meg kellett fizetni, hogy hozza a HD szintjét. Akkoriban a drága elektronikával magyaráztam, hisz 2-3x annyi pixelt kell mozgatni.
Projinál is biztos megvan, honnét tudnak lefaragni.HD20-ról tesztképeket néztem csak, úgy tűnik, mintha kevés lenne a kontrasztja (akármennyit is írnak rá), izzadság szaga van. Többnek akar látszani, mint ami.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #2522 üzenetére
Tudtam, hogy piszkálódásnak veszed, pedig nem annak szántam.
Az mindenkinek (nekem is) hasznos, ha leírod a tapasztalatodat, csak nem szabad olyan következtetéseket levonni, ami kusza. Például a DLP villog. Olyan nincs, hogy te a 600 Hz-et látod (fehér szegmens nélkül ennyi PAL jellel egy 4x-es gép). Az a lámpa, vagy a rossz beállítás, mint korábban írtam. (Még rossz objektívvel is lehet szerintem, ami a különböző hullámhosszú pixeleket félre lövi.)
Következtetést vonsz le a kamera nem folyamatos üzemével, ami nem hasonlítható az emberi szemhez. Riasztó felvételeket lehet úgy csinálni, magam is tudom.
Persze, az LCD nem villog egyáltalán, jobb is hosszú távon.
De ha valaki mondjuk a te hsz-eidet olvassa, azt szűri le, hogy a DLP úgy villog, mint egy CRT, nem szabad megvenni. Holott ez nem igaz, normál használatra az emberek 99%-nál nincs gond. Egész napos ikszbokszozásra már nem jó ötlet, én is LCD/LCos gépet választanék.Mindezt mondom úgy, hogy a CRT-re, azaz a villózásra magam is igen érzékeny vagyok. Volt, mikor sok-sok lapostévé előtt töltöttem a munkaidőmet, nos a plazmákat nem tudtam nézni, mert ilyen mennyiségben elég volt belőle néhány perc.
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #2513 üzenetére
"Minnél többet olvasok a projikról annál keszekuszább az egész."
Sajnos amiket írsz is finam szólva elég kesze-kusza, sokakat félre vezethet. Ne vedd bántásnak, nem azért mondom
CRT érzés a DLP-nél:
Telefonnal, kamerával nem mérvadó a vibrálás, képfutás, mert az nem egy szem, ami folyamatosan érzékel.
A vibrálás a lámpa miatt van. Ha mégis rossz érzésed van egy gyors gép után, az a túl nagyra húzott fényerő (túl erős színezet) számlájára írható. Amíg úgymond "kikeveri" a színt, túl nagy fénylöketet ad. Ez nem jó, nem szabad ész nélkül túlhúzni. De ez egy szürkeskála képen jól kijön: nem lesz teteje, azaz a világos árnyalatok mind fehérek lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
válasz Leslie67 #2516 üzenetére
van egy haverom, akinél pont tegnap voltam, neki egy 5 éves Optoma projectora van, amit akkor olyan 1 milla körüli áron vett. Tegnap is használtuk, játszottunk rajta és én semmilyen zavaró szivárvány effektet nem láttam. Azt mondod az 1 millás projóknál már nincs ilyen. Nos nem tudom, hogy ez csak a pénztől függ, vagy mástól is. De mint mondtam, ez egy kb. 5 éves cucc ami neki van, és az én szememnek tökéletes képet ad. Semmilyen zavaró hatást nem érzékeltem. Az ő projectora mai áron kb. a 300-500k közötti árkategóriában mozog.
elküldtem neki a linket erről a HD200X-ról, aztán majd meghallgatom őt is, hogy mit mond róla.
köszi a magyarázatot.[ Szerkesztve ]
-
Leslie67
tag
válasz Leslie67 #2511 üzenetére
Egyszer csináltam a "hülyeazértnemvagyok" boltban telefonnal egy rövid videót a dlp vetítőről. Ha megtalálom valahol akkor felteszem ide, hogy mennyire hasonlatos volt a crt tv villódzásához.
Értem mit mondasz a fehérrel kapcsolatban.
A vászonról visszajövő fény akkor is zavart amikor nem nézelődtem a vásznon.
Ha meg nézelődtem főleg homogén kék alap háttérnél akkor nagyon zavart.
Film közben annyira nem mert demóztunk, de egy filmet végig tudnék-e nézni? nem tudom.
Valszeg igen.
A közel 3 órás demózás után amikor felkapcsoltuk a villanyt a szemem megint kínlódott, hogy vissza álljon a hagyományos fényviszonyokhoz.
Az lcd projimnál 2 film folyamatos megtekintése után sem alakult ki ez az érzet. -
ripla
addikt
válasz Leslie67 #2508 üzenetére
mivel még sosem volt projectorom, és végre találtam egy 1080-as HD projót 200k körül, ezért egyelőre azt mondom, ez így zsír, aztán majd meglátjuk változnak-e az árak olyan május-júniusig. mert kb. akkorra tervezem a vételt.
ez a fekete nem is fekete dolog nekem fel se tűnt, a szivárvány izé meg nekem semmit nem mond. :p
ez a fény dolog meg, hát nem tudom, nem a projót fogom bámulni, hanem a képet. :p[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz Leslie67 #2475 üzenetére
remélem én is, bár meglepően nyugodt vagyok az egésszel kapcsolatban, ügyes és lelki ismeretes asztalos fogja csinálni a teljes polcot és a vászon tokozást is, ami egyben egy plusz polc és design elem is lesz.
még meg kell tudnom, hogy a tévé a falra fúrható állvánnyal együtt kb hány centire áll el a faltól, illetve szabávonyosak e ezek az állványok, vagy ahány tévé annyi féle keret és azokat is lehet majd mindig felfúrni..
nem akarok nagy meg drága tévét, egy 42-es is bőven elég, egy egyszerűbb, de japán import sharp elég. csak hogy az zörögjön.majd ha belesz akciózva valami kifutó darab.
ha már a polcig jutok, jó vagyok, mert ez azt is jelenti, hogy előtte már kész a lakás...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
válasz Leslie67 #2477 üzenetére
állítólag ez jó hozzá:
http://www.ebuyer.com/product/195869
DS316/ES526/EX536
40k környéke, fontról számolva.
jó ár, itthon majd lesz belőle 50k. mert mi gazdagabbak vagyunk.
opsz, rosszra kattintottam, de sebaj, Buttonnak ment.
nincs áram az épületben, minden meló áll, én meg mint külsős mobilnetről és laptopról nyomnám. helyette netezek.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #2459 üzenetére
Pedig nem Röviden, remélem érthető Neked és másoknak is:
Amelyik hanghullám nagyobb, mint a hangdoboz előlapja, az meg fogja kerülni azt.
Ha a szabadban van, akkor csökkenni fog a hangnyomás a frekvencia csökkenésével.
Ha a fal elé teszed, az visszasugározza (féltérnek nevezik szakszerűen).
A sarok meg még egy falat tartalmaz úgymond, még nagyobb a mély emelő hatása.
Hogy hol, mit, mennyire az baromi sok mindentől függ.
Konklúzió: érdemes minél több helyen kipróbálni az elhelyezést, meglepő eredményekre lehet vele jutni.
(Megoldás 2.: úgy kéne hangolni a ládát építéskor, hogy hozzá van véve a szoba akusztikája is.)■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Integra
titán
válasz Leslie67 #2458 üzenetére
és befogja a szemed a vászon szélét is és fel is tudod dolgozni a képet agyban? én ugyanilyen távolságról fogom kb nézni a kisebb vásznat és noha élőben kipróbáltam, igy a lakásban berajzolva a bútorokat a földre és a falra cerkával a vásznat, meg odaállva.. egy kicsit félek, hogy nem lesz e túl közel..
majd este linkelek fotót, hogy néz ki jelenleg, vicces
hétfőn kezdődik a bontás, másfél hétig tart, az egész kulcsra készen kell legyen 5 hét alatt. nem lesz fa, nagyon drága, meg igazából a házimozim se nagy történet, h/k avr355 meg hkts11 hangcucc, egy dune media player, meg sky hd. arra, hogy munka után hulla fáradtan megnézzek egy 1080p filmet projektoron meg focimeccseket haverokkal, bőven elég lesz. projektorból is ezért nézem alapvetően a mitsu hc4000-ret, mert egyszerűen nem akarok 3x ennyit kiadni egy profibb dlp vetitőért. ha nem jó, még mindig eladhatom és vehetek mást, de alapvetően egy szolid, de minőségi összetevőkből álló rendszert válogattam össze.
azt kell még kitalálnom, hogy milyen távolra tegyem ezt a mitsu projektort a vászontól a mennyezeten, illetve úgy kell megfúrnom a tartókonzolnak a helyet, hogy ha később cserélek másik projektorra netán, az is ugyanolyan jól beállitható legyen ugyanazon a ponton....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #2447 üzenetére
Az idézet: ott azt írja, hogy ne legyen plusz fényforrás. A visszavert fény rontja a képet, csak azt felejted el, hogy már egy kevés világos képi információnál tolódik az érzékelési küszöb. Ahol már a falak világítják be a vásznat, ott amúgy se látnál feketét. Persze egyetértek, fekete fal a legjobb, de nem olyan sarkalatos kérdés ez.
A színkerék már rég nem lassú az olcsó szegmenseben sem. Egyes gépek tudnak 6x-ost is, de a 4x-es a standard.
De, a fényerő nagyon sokat számít a szivárványban. Próbáld ki!
A mellékhelyiség nem jó példa. Míg az egyiknél megszokod a kellemetlen hatást, addig a projinál megtanulod látni a képet. Pont ellentétes folyamat.
Plazma LCD nagyon összetett, felesleges belemenni. Nekem már semmilyen TV-m sincs
"ugye tuggyuk, hogy a mélly hangok a fal mellett sokasodnak"
Igazából ez sem igaz. Szoba mérettől, elhelyezéstől és hangsugárzótól függ.
avman: ezt csak a szivárványra írtam, mint általánosságok.
[ Szerkesztve ]
-
Integra
titán
válasz Leslie67 #2449 üzenetére
jaja, érthető
eredetileg burkolni akartam bambusz faparkettával a teljes falat, de letettem róla mert fél millió lett volna csak az anyagár.. igy se lesz olcsó a bútor amit beterveztem az egészhez, de még mindig jobban kijövök. igy nálam alapvetően fehér lesz a fal, amihez megy majd a vörös/mahagónira pácolt kőrisfa bútor, illetve egy "tok" fog végig menni a falon felfelé plafonig, tokozva lesz a vászon is polc szerűen, rejtett led csik világitással és a plafonon is tovább megy a tokozás egészen a projektorig, beéptett világitással. egységes, igazi fa, homológ, minimal design és nagyon elegáns. igaz, nekem jóval kisebb a nappalim mint neked (családmentes lévén csak lakás, nem ház), a vászon netto vetitő felülete is csak 200x113 lesz.
már be van rajzolva ceruzával a falra az egész, hifi bútorpolc és a vászon is, tegnap este megcsináltuk asztalos cimborával. kezd házimozi feelingem lenni, igaz csak hétfőn kezdik el szétverni az egész lakást[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
szaszlaci
addikt
válasz Leslie67 #2433 üzenetére
Te nem azért, de rengeteg pontatlan információt mondasz.
A világos (és nem fehér) fal túlzás, hogy lerombolja a feketét. Amikor a kép kb 5%-a fényes, már megváltozik a fényérzékelés. Ezt vedd hozzá.
Az meg, hogy valaki feketére fesse a falakat elég ritka.Nem, nem lesz jobb az élmény vászonnal, sőt.. Nem a lehető legjobb fényvisszaverés a cél, hanem a 0.9-1-es érték elérése, MATT felülettel.
Ami jó a projihoz is szürke festék, az baromi drága, ha egyáltalán kapható. A normál nem lesz jó.
Nem feltétlen az olcsó vetítőknél erős s szivárvány hatás, hanem a lassú színkerék az elsődleges okozója. Ez már 4-6x-os az olcsó és a középkategóriás szegmensben is.
Ezen felül a nagy fényerő és a magas kontraszt az okozója. Az Optoma 600x alacsony fényerejű és - kontrasztú.
Egyszóval eltúlzod, a szivárvány szokható nagyon nagy mértékben.
Azt csak halkan mondom, hogy valamivel 800 K alatt kezdődnek azok a vetítők, amiknek megint a normális, 1000-1200 Lumenes fényük van.
Függ még mástól is, de az összefüggésben van az előzőekkel.A CRT-t ne hasonlítsd. Az egyik 50-60-100 Hz, a DLP meg 600-nál kezdődik.
"A plazmának szebb a képe ez igaz." Ez így elég erős kijelentés.
"Röviden, ha valaki érzékeny a raibow-ra akkor tegye meg önmagáért, hogy elmegy valaki ismerőséhez kipróbálásra."
Attól még lehet, hogy a sajátját megszokja. Az csak magánvélemény, hogy nagyon túl van fújva ez a probléma, mert kb az egyetlen támadható pontja a technológiának.
A bolti körülmények igazából nem megfelelőek az ilyen jellegű tesztre."
Egyetértés van.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest