Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz tokesz86 #6255 üzenetére
csinaltam egy kepet sotetben, meg parat vilagosban es ugy lett ravagva..bar felhomalyban hangulatosabb lett volna, na mind1.
vmi legolcsobb vaszon amugy, sztem 30e alatt volt lsknal anno. amugy ha jol emlexem 106 colos. belmagassag meg nem tudom, lehet 265, standard panel belmagassag. ha nagyon kivancsi vagy eloveszek egy centit es lemerem mind2-othttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
kisgyerek85
senior tag
válasz tokesz86 #6025 üzenetére
Sotetbe mozizok :-) viszont a butoron csillog a feny. Ez biztos nem tesz jot neki, meg a feher szonyeg es szinten feher kanape sem. De hat az asszny faktor :-)
Most amugy is meg atalakitasokon megy at a nappali es par honap mulva mar nem lesz ott az a ket szekreny. Helyette allo hangfalak lesznek. Egy masik butor meg atkerul a masik oldalra.
[ Szerkesztve ]
-
kisgyerek85
senior tag
válasz tokesz86 #6023 üzenetére
Ne is mond. Én is a napokban szívtam a méret miatt, mert lecseréltem a hullámos vásznamat egy fehér bútorlapra amit plusz még lefestettem fehérre. De mivel a vászon nekem a fali távtartón volt és most átkerül ugye a falra a bútorlap ami kb +1 méter így a vetített képem is megnőtt, de két bútor közé kellett beférnie. Hát centizgetni kellett rendesen.
Itt a végeredmény.
Ha már így felhoztam akkor leírom a tapasztalatomat.
Végre megszűnt a hullámosodás
anyagköltség 10K huf. Kezdésnek alapozóval kellett volna lekennem a bútorlapot, hogy a festék jobban tapadjon rá. Viszont a festék boltba azt mondta az eladó, hogy ők nem tartanak, mert nincs rá kereslet. Ok akkor mondom megpróbálom egyből festeni.
3. réteg felkenése után oldalról nézve ilyen
volt az eredmény. Szemből tökéletes volt, de innen ocsmány. Ezután elmentem egy másik festék boltba. Eladónak vázoltam a szitut, de alapozó és bútorlap megfordítása helyett azt tanácsolta, hogy fessem még le vagy 3-4x és hadjak hosszú száradási folyamatot.
Szóval lekentem még párszor és most már szinte 100%-os oldalról is. Egy picit lehet látni, hogy nem egybefüggő helyenként, de én ezt így hagyom most már -
kisgyerek85
senior tag
válasz tokesz86 #6021 üzenetére
4,8m-ről 306-367cm képátlót tudsz vetíteni. Ott van feljebb a zoom.
Ha kisebbet akarsz vetíteni akkor meg kell oldani, hogy kevesebb legyen a távolság. Mennyezetről lelógatás? vagy olyan oldalfali tartó ami sokat kitart. pl ez
Ekkor 4.14m -re lesz a vetítő és ekkora távolságnál már belefér a te képátlód.
-
Zull
senior tag
válasz tokesz86 #5191 üzenetére
Hát ahonnan van értelme indulni, az ahogy yodamastah is mondta a hd65, abból itt hardveraprón is találsz 100-130 között használati időtől függően (azok amik avforumon meg avxen vannak hírdetve, azok ugyan azoktól az eladóktól vannak mind a három helyen), újonnan hd600x ami van 150 körül, (ez igazából pont ugyan azt tudja mint a hd65). 200 felett van picivel a Samsung SP-A600 (árgépes két találat ne tévesszen meg, picit tovább kell keresgélni) ez már fullHD.
De mind mondottam volt, újonnan 720p-s projektort már nehéz találni, főleg csak 3Dre kihegyezett modellek vannak (jó nagy fényerővel, ami 3Dhez fasza, de nem épp ideális mozis célokra).
Én is most kezdem a projektorozást, én avforumon vettem egy hd700x-et batyó kollegától, ez a hd65nek a fekete tesója, ugyan az a hardver, nekem 75k-ba fájt ez a móka, és mégis, ugyan azt kapom mind amit egy új hd600x-től kapnék, csak feleannyit fizettem Persze van pár óra a lámpájában, de még ha holnap tönkre is menne, és kicserélem, még mindig csak 105k körül járok, és van egy "új" projektorom.
Szerintem két járható irány van. Vagy veszel valami 1-2 éves használt vasat olcsón, így kezdésnek (optomának nagyon sok variánsa van, vannak európai és nem európai modellek, stb stb, projectorcentralon utána tudsz nézni egy-egy kérdéses típusnak), vagy belecsapsz a lecsóba, és rányúlsz valami 1080p-s gépre (mint a fent említett samu, vagy egy hd20-as optoma). A kettő között nincs sok értelme, hd600x azon kívül hogy új, pont ugyan azt tudja kb mint az összes használt 1-2 éves 720p-s optoma, én nem látom értelmét másfél-kétszeres pénz kiadásának csak azért mert új.
[ Szerkesztve ]
-
yodamastah
őstag
válasz tokesz86 #5188 üzenetére
TOP5? Ha kicsit is adsz a kepminosegre, akkor orulhetsz ha van osszesen 1-2 projektor aminek ugy ahogy nezheto kepe van ebben az arsavban. 720p DLP-t kellene vadaszni, esetleg lehet hasznaltat is. LCD ebben az arkategoriaban felejtos. Mondjuk egy optoma HD65 magassagat erdemes becelozni. Ez 100k korul hasznaltban meg lehet venni...
-
Zull
senior tag
válasz tokesz86 #5188 üzenetére
Elég fontos kérdés hogy mennyire gondolkozol újban! Mert ha csak új jön szóba, nem sok opciód marad.
Másik fontos kérdés hogy mennyire van megkötve a kezed a projektor elhelyezésében. Ha bárhova mehet a szobában (bárhol a plafonra pl) akkor DLP ajánlott, mert bár azok elhelyezés szempontjából nem túl rugalmasak (tipikusan ilyen 1.0-1.1x zoom tartományuk van, és nem tudod jobbra balra fel le elcsúsztatni a képet) viszont mozira jobb a képük.
Másik lehetőség valami olcsóbb LCD-s, de azokból nem igazán van már 720p, max csak használtból, ezeket könnyebb elhelyezni, mert már a nagyon régi példányok is tudják a lens-shiftet (ezzel lehet elcsúsztatni a képet jobbra balra fel le) és a zoomtartományuk is jobb (tipikusan 1.0-2.0x körül)
Ezt kell először átgondolnod, ha ez megvan, akkor lehet konkrétabb típusokról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest