Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ijk

nagyúr

válasz alphamooncam #53712 üzenetére

Nem lényeges tudni mi az ANSI kontraszt. Vannak cégek, szakemberek akik projektor szoba építéssel foglalkoznak. Ők kimérik az ANSI kontrasztot a megépített szobában, bekalibrálják a vetítőt te meg vigyorogsz és fizetsz, jó sokat. Ha meg úgy döntesz magad kezébe veszed a dolgokat akkor jobb utánajárni dolgoknak mielőtt kinyitod a pénztárcát.

"Akkor jelzem, hogy az csak egy szám, és megerősítem semennyire nem lényeges, mert látjuk, hogyha jó a kép vagy ha nem jó a kép."
    ...
    "Summa-summarum el kéne tudni fogadni a másik nézeteit is,
    de nem ez miatt válaszolok, hanem azért, mert nem illik a másikat lenézni, ekézni"

Nem kel elfogadni másnak a véleményét ha nem tudja érvekkel alátámasztani, ekézni viszont nem kell senkit. Ha elmondja 10 ember hogy neki tetszett a vetített kép alkalmatlan szobában is, mert az ő 32"-os tévéjéhez képest lehengerlő volt a kép attól még nekem, meg neked nem fog tetszeni. Innentől kezdve számít a 10 vélemény?

"Ha ugyanezt a haladó topikban adod elő, ott már elfogadható ez a nézet. Szerintem."
    Haladó topik nem a vetítés alap elméletéről szól hanem technikai részletesség, moziszoba tervezés, stb. amire itt nincs igény és be is halt. Ha valaki komolyan gondolja a vetítést az AVX-en olvasgasson, na az tényleg az a szint amikor túlléptek azon hogy a fehér fal nem jó. Egyébként is annyira marginális igény még ma is a házimozi vetítés hogy felesleg ide két külön topik, szvsz.

/人◕ ‿‿ ◕人\

Új hozzászólás Aktív témák