Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
SECTORnooB #73275 üzenetére
Na ezt most nem teljesen értem de akkor mondom mi újság.
G4560-at fogom venni ez tény. És azért 1151-es gépet rakok össze letölteni/netezni mert: Az alaplap az már adva van ami egy MSI B150M Mortar Arcitc. Ugyanis azt hajtom most a gépembe viszont le fogom cserélni egy MSI B250M Mortar Arctic-ra. A B150M-es alaplapot meg nem akarom eladni mert amennyiért eladhatnám nekem nem éri meg és akkor így jobbnak látom hogy az lesz a letöltős gép alapja.
Amúgy nem lesz fejlesztve az a gép szóval nem érdekes milyen lap stb... hogy bele fog-e menni a 6 magos proci.
Na de mind1 is. A lényeg hogy akkor a G4560-at fogom venni ami nekem amúgy megfelel arra amire kell.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Netes, letöltős gépet tervezek. Semmi csicsa csak egy alap ami szinte 24/7-be menne.
Kérdésem az hogy melyik Pentium proci az amit érdemes venni 20k körül s1151 alá? Arra gondolok amit írnak hogy sokszor azt érdemesebb venni az i3 helyett mert nem éri meg az akkora pluszt az i3. Tán G4560 nem?
Amúgy a konfig úgy fog felállni hogy:
- MSI B150M Mortar Arctic
- 1x4GB DDR4 vagy 2x4GB még nem eldöntött
- Valami NV VGA belépő szinttel ha a gyári Intelt nem bírom megoldani OS X alatt
- 1x64GB SSD, 2-3TB HDD az adatoknak.Lényegében ennyi. De a proci kérdés hogy most a G4560 az-e amit én keresek vagy sem.
-
Wiz Khalifa
veterán
Köszi a megerősítést. Én is gondoltam hogy kezelné de mondom azért megkérdem.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Van egy Dell Optiplex 380 SFF gép. A támogatott procik listája ez: [link]
A listába nincs benne de egy E6550-es procit szerintetek kezelne gond nélkül?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gtamate2 #65437 üzenetére
R9 390 8GB volt betéve mellé. Hát mit ne mondjak...
Kevés hozzá a CPU. Pl GTA V alatt mindent csutkára küldve 25-30fps volt összesen. Vsync-et be vagy kikapcsolva tök mind1.
De i7-980X-el meg fix 60fps megvolt Vsync-el. Szóval a proci volt a szűk keresztmetszet.
De egyébként érdekes mert értékben (AfterBurner-el mérve) nem volt 90% felett a CPU kihasználtság de mégis az volt a gond. Az i7-el jobb volt minden játék FPS-ben ami CPU-t is használ azért.
Szóval az i5-4460-hoz én egy 280x/290-et ajánlok inkább max. Mert azokat kihajtja. De egy 390 8GB már fölösleges mert nem nagyon használja ki.
Egyébként a tesztelt játékok ezek voltak: GTA V, Crysis Warhead, Metro 2033.
A legtöbb is 15FPS volt pluszba a 280x-hez képest a 390-el ugyan azokkal a beállításokkal.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
FollowTheORI #65429 üzenetére
Köszönöm!
Egyébként egy Gigabyte GA-B85N-Phoenix-be lenne hajtva.
-
Wiz Khalifa
veterán
Még egy kérdés.
1150-be is van lehetőség arra hogy pl egy i7-4770-nél a HT-t kikapcsoljuk?
-
Wiz Khalifa
veterán
Lényegébe elvileg el tudnám adni a mostani procim 45k-ért és itt aprón meg van egy csávónál 45k-ért elvileg új i5-4590. De viszont OEM és csak 1 év garos.
És akkor lényegébe a postát kéne fizetnem. Szóval az inkább 1k lenne.
Bár procinál nem annyira számít szerintem főleg hogy a mostaninak se használom se a hűtőjét se semmijét.
-
Wiz Khalifa
veterán
Kérdés!
i5-4460-at ha lecserélek egy i5-4590-re akkor lesz érdemben észrevehetőség játékok alatt? Amikkel játszok inkább használ mind a 4magot mint hogy 1 szálat terhel. (bár pl a WoT az egy szálas inkább).
Elvileg ha minden úgy lenne akkor 1-2k-t kéne rápótolni. Ha érdemes lecserélni. Bár most is elvagyok ezzel.
-
Wiz Khalifa
veterán
DDR4 miatt biztos hogy jobban jön ki az ember hosszútávon amúgy a Skylake-el.
De te tudod mennyi időre veszel konfigot. De ha a 6600K akkor gondolom lap + ram cseréd is lenne mert úgy vettem ki a szavaidból hogy már van egy DDR3-as konfigod. És akkor nem tudom számodra megéri-e.
Amúgy a többiek tudják mennyi pluszt hoz majd.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
laca500 #65335 üzenetére
Itt az én procimmal összemérve a tied a linkeden. [link]
És ez is alulmarad. De ez szerintem nem egy nagyon jó oldal.
Amúgy az FX8320-tól kb 25%-al jobb a i5-4460. És pl játékok alatt érezhető a változás. Az Intel javára. Mert egy magon gyorsabb. És a játékok többsége azt használja.
Amúgy ha kevésnek érzed szóval az igényeidet nem elégíti ki akkor szerintem cseréld le. És főleg ha hosszú távra tervezel akkor az i5-6600K + DDR4-es lap kombóval mindenképp.
De ha úgy érzed hogy elég ez akkor ráérsz még fejleszteni.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
rasztaman777 #65330 üzenetére
Ha cégtől rendeled akkor van 14 napos elállási jogod. Szóval hapl megveszed a 645-öst de mégsem kezelné a lapod akkor vissza tudod küldeni.
De én mindenképp azt a procit venném (főleg hogy ahogy írod nincs nagy különbség) amit támogat a hivatalos oldal szerint.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
rasztaman777 #65327 üzenetére
A támogatási lista szerint nem szóval a válasz nem.
Athlon II X4 640 a maximum az Athlon II X4-ből.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Tukolp #65312 üzenetére
Ha olyan folyamat van a gépen (Pl akár a játékokat is nézzük akkor WoT) ami egy magot használ akkor arra a magra felemeli az órajelet a turbó órajelre. Ezt tudtommal az első két magon teszi meg maximum de ebbe nem vagyok biztos. És a maradék két magon amit nem használ a gép annyira azt meg lentebb veszi.
De amúgy szinte 100%-ba meglehet csinálni hogy a turbó órajel legyen az alap mind a 4 magon. Ez az én lapomba nem megy.
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
schawo #65214 üzenetére
Intel i7-980X Extreme Edition - Memory Types: DDR3 1066 Szóval csak 1066-os a max gyárilag. Szerintem összekeverted a Xeon tesójával ami egy az egybe ugyan az majdnem csak a memóriából jeleskedik jobban? Intel Xeon X5680
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
falijja #65207 üzenetére
Az én lapom pl meg CPU-m csak 1600-ast támogat max. Viszont 1866-os van benne. Ha a lap tudná akkor simán mehetne 1866-on a ram de mivel nem tudja így csak 1600-on megy. Szal nincs kihasználva.
De pl ismerősöm az i7-980X-hez 1600-as ramokat használ holott maga a proci 1066-ot tud. De a ram vígan megy 1600-on. Annyi hogy aproci úgy kezeli hogy tuningolva van a ram de közbe meg ugye gyári frekin megy.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
FollowTheORI #65174 üzenetére
Szóval egy 6600K-val jó lenne de az meg bazi drága.
Amúgy UEFI-be beállítottam a procim alapra 3.4-re de még most is 3.2-őn megy.
-
Wiz Khalifa
veterán
Azt tudtam hogy a nem K-s procit csak a turbó órajellel lehet "tuningolni" a K-st meg még afelett is. Szóval nekem nem volt ez lényeg. De köszi nektek a választ.
(#65171) NetTom:
A baj az hogy nekem nem érne meg annyi pluszt hogy még keressek miniITX-es Z-s lapot is.Amúgy én ha tuningoltam is életembe (kb 2x) akkor is csak órajelet emeltem. Nem kellett a feszkót basztatni sosem.
-
Wiz Khalifa
veterán
Akkor jól tudtam.
Mondanám hogy lecserélem a procim egy K-ra mert gondolom nem kéne olyan sokat pótolni rá de akkor a lapom is cserés lenne ugyanis van tuning lehetőség a lapomba de a VRM nem hűtött.
(#65169) DR|FTK|NG:
Szerinted beállítsam a alapnak a 3.4GHz-t? Vagy nincs értelme a magonkénti + 200MHz-nek? -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
FollowTheORI #65166 üzenetére
Jól tudom hogy a 4460-az szorzózáras szóval tuning nem lehet mi? Max a turbó órajel alapra állítása szóval a 3.4GHz.
-
Wiz Khalifa
veterán
i5-4460-at megéri lecserélni egy i5-6500-ra pl?
Vagy nem érdemes? Játékok alatt gondolom majdnem ugyan úgy teljesít.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
FollowTheORI #65132 üzenetére
Jah. Én meg évente kb ahogy jön.
De csinálhatnám úgy mint haverom. 5-6évente veszi az akkori csúcs gépet és mindig jól kijön belőle. Most is még az i7-980x-et hajtja. Csak az 5870-es VGA cserés de még bírja a gép.
-
Wiz Khalifa
veterán
Hogy hogy mindenki most 2évre tervez? Lesz valami nagy durranás 2 év múlva?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Baliclarus #65011 üzenetére
eBay. Én is onnan vettem. Tudok egy megbízható eladót.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
albinolynx #64970 üzenetére
Az i5-4460 az i5-4440 javított változata.
Újítások a 4440-hez képest:
- 100MHz/mag órajel pluszba
- Jobb paszta a kupak alatt
- Haswell Refresh szériaÉn mikor vettem az i5-4460-om akkor először 4440-et akartam venni. De lebeszéltek róla a paszta miatt inkább. 1-2 fokkal hűvösebb a 4440-től a 4460.
Amúgy szerintem egy átlagfelhasználásra jó a 4440. De mondjuk ha a kiszemelt lap UEFI-je már kezeli a 4460-et mindenképp azt venném én.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
DR|FTK|NG #64964 üzenetére
Nekem egy Gigabyte B85N-Phoenix lapom van. Én ebbe hajtom az i5-4460-at egy R9 280X társaságában és még pár fincsiséggel együtt.
Nekem tetszik ez a proci. Amúgy én azért ezt vettem mert 100MHz-val több (lószar de na.
) illetve a jobb paszta a fő szempont amiért ezt vettem.
Amúgy most árukeresőn megnéztem, szinte egy árba van a kettő van ahol olcsóbb is picit.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
szemi98 #64954 üzenetére
Mert régi platform. Nekem is volt AMD FX8320-am. Elmondom neked hogy az i5-4460-as procim jobban teljesít mint az a foscsomó...
Még a GTA IV is szarabbul futott mint ezzel a 4magossal. Amúgy AMD FX alá ajánlott a 20-25k-s lap. Nekem pl Gigabyte 990FXA-UD3-am volt és sose volt gondom vele.
Szerk.: Az i3 többsége 2magos de HT-s azaz 4 folyamatszála van. Ami azért lényeges tényező és nem is rossz.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
A saját topikjába feltettem a kérdést de választ nem kaptam azóta sem pedig fontos így felteszem ide is.
Adott egy HP 250 G1-es noti. Amiben jelenleg Intel Celeron 1000M van. Eléggé karcsú a szerencsétlen. Így hát proci cserén gondolkodom.
A HP szerint amibe a Celeron van az Intel HM70 Express chipsettel rendelkezik. Az i3-hoz meg i5-höt meg Intel HM75 Express kell. Így akkor kiestek sajna az i3-as i5-ös procik... Marad a Pentium. Amiket támogat az ezek:
- Intel® Pentium® 2030M (2.5 GHz, 2 MB L3 cache, 2 cores)
- Intel® Pentium® 2020M (2.4 GHz, 2 MB L3 cache, 2 cores)
- Intel® Pentium® B980 (2.4 GHz, 2 MB L3 cache, 2 cores)
- Intel® Pentium® B970 (2.3 GHz, 2 MB L3 cache, 2 cores)
- Intel® Pentium® B960 (2.2 GHz, 2 MB L3 cache, 2 cores)
- Intel® Celeron® 1000M (1.8 GHz, 2 MB L3 cache, 2 cores)
- Intel® Celeron® B830 (1.8 GHz, 2 MB L3 cache, 2 cores)2030M és 2020M-et nem találtam eladót és 10-15k-t nem ér hogy ha találnék is. Egy procit találtam 5k-ért az egy Pentium B970. Szerintetek ez hoz akkora pluszt az 1000M-hez képest hogy megérje kicserélni?
Köszi előre a válaszokat!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Kristof9094 #63093 üzenetére
Köszönöm az infókat!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Kristof9094 #63090 üzenetére
Nem számít a 2/2 ellen a 2/4 mag, nagyobb órajel, stb...?
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Vonatszimulátorok alá melyik jobb?
- i3 540
- Celeron G1610Tudom hogy az i3 régebbi socket kicsit de nem tudom hogy az 1156 hova van szánva eredetileg. Mivel 2magos szintén stb... szerintem ugyanúgy jó arra a célra. Csak egy áron jobb procit kapok.
Vélemény?
-
Wiz Khalifa
veterán
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
1150 alá melyik az a proci ami fűt is eléggé (mondjuk olyan 80W-os kb a TDP-je) és a legolcsóbb? Hűtők tesztelésére kellene. De nem akarok mondjuk 30-40k kiadni egy i5-ért ha nem muszáj.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Kristof9094 #59129 üzenetére
Na mert nekem régebben az FX-8320 alatt egy Asrock 970 Extreme3 volt. De volt hogy egy hétig nem de a többségben naponta 1x-2x kék halálozott. Szerintem azért mert nem támogatta mivel a támogatási listába nem volt benne. De azt hittem hogy ez is lehetett amit írtál.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Kristof9094 #59123 üzenetére
"throttingolni fog"
Ez mit jelent?
-
Wiz Khalifa
veterán
Na megjött csütörtökön az i5-4460-am. Teljesen jól pörög, eddig nekem nincs bajom vele.
Viszont egy kérdés megfogalmazódott bennem. A WoT jobban futott Pentium Dual Core G3220-on mint az FX8320-as CPU-s gépen. És még a ram is 8 helyett az intel konfigba akkor 4GB volt. Ennek az lehetett az oka hogy mivel a gépm egymagot használ? És ugye az Intel egy szálba erősebb volt mint az AMD. Full graffal, meg minden 5-10fps-el volt minimum több. Med-be 25-30fts-el.
(#59116) Kristof9094:
Int. VGA > Integrated VGA. Azaz Integrált VGA. IGP más néven, vagy ha AMD-nél olvasod akkor APU. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Mark023 #59022 üzenetére
Nyugodtan szólj bele. Ez egy nyílt beszélgetés.
Akkor a CPU ventit nem fogom babrálni hanem akkor előről kiveszem a gyári 20cm-es TT ventit mivel a lapon nincs már neki csati így molexre kötöttem és eléggé hallom. Vagy az megoldás szerinted hogy a Noctua-hoz kapott 900rpm-re szabályzó diódát bekötöm hozzá és úgy a molexra?
A VGA-t gondoltam hogy gyenge láncszem. Jövőre akkor azt cserélek. Meg lehet hogy az i5-öt i7-re de ez nem biztos.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
gtamate2 #59008 üzenetére
Értem.
Hát most szerintem az i5-is jó lesz.
Az UEFI-be hol kell beállítani hogy a venti ne kapcsoljon be csak ha eléri a megadott hőfokot? A CPU Temperature résznél?
Illetve egy kicsit más jellegű kérdés. Az FX-8320 vagy a HD5850 Black Edition a gyengébb láncszem? Arra gondolom hogy az a proci kihajthatta volna a VGA-t teljes mértékben? Szerintem igen. Egyébként ebbe az i5-4460 procihoz egy Sapphire R9 290X Vapore-X lesz betéve. Ítt melyik lesz a gyengébb láncszem? Gondolom a CPU.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #59004 üzenetére
Illetve az is szempont hogy a ram beférjen. Mivel ezzel a Freezer Xtreme-el is éppenhogy elfér.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Nem rég írtam hogy konfogot cserélek. Írtátok hogy kb 20-30%-al erősebb az i5 4440-es CPU az FX-8320-nál.
Viszont én 4460-as-t rendeltem. Az Haswell Refresh-es. Miben jobb a 4460 a 4440-estől egyébként? Úgy láttam hogy valamivel jobb de nem tudom miben.
Egyébként jó választás volt hogy őt vettem? Játszani kell kizárólag illetve Hackintosh-ra.
A konfig az alábbi egyébként:
Gigabyte B85N Phoenix
i5-4460 + Arctic Freezer Xtreme rev2
Crucial Ballistix Tactical 2x4GB 1866MHz
XFX HD5850 Black Edition
Cooler Master V700
Thermaltake Core V21
4HDD + 1SSD mSataA következő cserébe VGA lesz illetve CPU vízhűtés.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Wiz Khalifa #58611 üzenetére
Most láttam hogy a PCLand-ben nincs G3220. Hanem ugyan abba az árba G3240 van. Jól láttam hogy annyi a különbség a kettő között hogy 100MHz-el többet tud a G3240?
Akkor majd még meglátom hogy akkor melyiket veszem.
-
Wiz Khalifa
veterán
No a fő kérdésre még nem kaptam választ.
Az a Pentium proci egyenlőre jó lenne Wot-hoz? A Wot-nak 2.2GHz-es SSE2 támogatással. Abba a prociba meg SSE4.1/4.2 van benne. Így akkor úgy alap és med között menne jól nem?
-
Wiz Khalifa
veterán
Igen. Eladom az FX8320-at meg a lapot. Abból veszem emg a lapot. A Gigabyte B85N Phoenix-et. Így szinte alig marad. És akkor meg megvenném abból a maradékból azt a procit meg a házat. És 3hó alatt megvan a zsé az i5-re.
Azért kell ITX mert nálam mostanság nagyon előnyös egy ITX gép. mATX nem kell.
Viszont egy kérdésem lenne! Az nem gáz hogy ezen a B85N Phoenix lapon 4pines a CPU csati? Nem kéne a 8pin?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
birozoli7800 #58593 üzenetére
Nem i3 a kiszemelt áldozat. Hanem i5. Ha van olyan benne ami egyen kategória.
Az i3 ideiglenesen lett volna míg az i5 nincs keret. De hülyeség egy "ideiglenes" procira annyit költeni.
A Pentium Dual Core-os procin amit linkeltem szerintetek hogy futna a Wot az alábbi felállásban?
Gigabyte B85N Phoenix
Pentium G3220
1x8GB Kingstone
XFX HD5850 Black Edition
Cooler Master V700
Thermaltake Core V1Az AMD gépben is ez a táp illetve VGA megy és semmi gond nincs max beállításon a Wot-al.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Grave_444 #58591 üzenetére
Az lesz olyan szinten mint a 8magos AMD? Mert ez mindig kérdés nálam.
Ez a proci szerinted elbírja a Wot-ot? [link]
A VGA az a mostani gépemből kerülne át.
Mivel i5-re még nincs pénzem ezért akkor venném ezt addig hogy használhassam a gépet. És amikor meglesz a zsé akkor i5-öt vennék.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Most szeretnék AMD FX-8320-ról váltani Intelre. Egy Gigabyte B85N Phoenix lapot néztem ki. Hozzá melyik procit ajánlanátok játékokra? A lehető legolcsóbb megoldás érdekelne.
Illetve ez a proci mennyire jó játékokra? [link]
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nők, nőügyek (18+)
- Politika
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- 8.-9. generációs processzorok különböző árak Beszámitok!
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Részletfizetés .Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 RTX 4070 , Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H RTX4080
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest